ekloges2

Η οικονομική κρίση μπορεί να έπληξε με ένταση το χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να δυσκόλεψε πολύ το έργο δημοτικών αρχών και δημοτικών συμβουλίων, όμως η Τοπική Αυτοδιοίκηση εξακολουθεί να συγκεντρώνει το ενδιαφέρον πολλών και να ξυπνά φιλοδοξίες.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στην χειρότερή της περίοδο, με τα προβλήματα να είναι έντονα, οι υποψηφιότητες είναι πολλές... Ακόμη και σε μικρούς, ορεινούς δήμους...Δυόμισι μήνες πριν τις εκλογές του Μαίου. Μετά από μακρά περίοδο διαβουλεύσεων και διεργασιών, τις επόμενες ημέρες το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει πλήρως.

 IΩΑΝΝΙΝΑ

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο Δήμο Ιωαννιτών με την ολοκλήρωση των διαδικασιών στην παράταξη της σημερινής δημοτικής αρχής. Την Τετάρτη συνέρχεται η ολομέλεια της παράταξης, η οποία θα καταλήξει στην επιλογή του επικεφαλής μεταξύ του δημάρχου Φίλιππα Φίλιου και του Θωμά Μπέγκα. Η ολομέλεια θα κρίνει αφενός αν η επιλογή οδηγηθεί σε καθολική ψηφοφορία κι αν όχι η ίδια θα κληθεί να επιλέξει τον υποψήφιο δήμαρχο.

Το Δήμο Ιωαννιτών διεκδικεί εκ νέου ο Νίκος Γκόντας με την Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία. Για πρώτη φορά ωστόσο ο Νίκος Γκόντας δεν έχει μαζί του αρραγές το μέτωπο της κεντροδεξιάς, αλλά αυτό παρουσιάζει μεγάλες διαρροές προς άλλους χώρους.

Στην τελική ευθεία φαίνεται ότι βρίσκεται ο Περιφερειακός Σύμβουλος Παντελής Κολόκας για την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του. Ήδη εδώ και αρκετό καιρό δουλεύει προς την κατεύθυνση αυτή και φαίνεται ότι έχει έτοιμο το βασικό σκελετό του ψηφοδελτίου.

Ο Άρης Μπαρτζώκας, με αναφορές επίσης στο χώρο της κεντροδεξιάς ο ίδιος, είναι επικεφαλής της κίνησης «Γιάννενα Τώρα» που εσχάτως έλαβε τα χαρακτηριστικά δημοτικής παράταξης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με τους Πολίτες για την Ανατροπή ήδη ετοιμάζει ψηφοδέλτιο στο οποίο επικεφαλής είναι ο Λάζαρος Νάτσης.

Η Λαική Συσπείρωση θα είναι παρούσα με τον Δημήτρη Τασιούλα, ενώ ο Στέφανος ΣΚοπούλης έκανε γνωστό ότι η ΔΡΑΣΥ θα μετέχει στις εκλογές βάζοντας έτσι τέλος στα σενάρια για συνεργασίες.

Δήμος Βορείων Τζουμέρκων: Στο Δήμο Βορείων Τζουμέρκων, μετά από πολύχρονη παρουσία, αυτή τη φορά δεν θα είναι παρών στις εκλογές ο Γιάννης Αργύρης. Πρώην Πρόεδρος της Κοινότητας Συρράκου και από τους ανθρώπους με συνέπεια στην αυτοδιοίκηση, ανακοίνωσε ότι στις εκλογές του Μαίου δεν θα μετέχει.

Προσπάθειες που έγιναν για συγκρότηση ψηφοδελτίου από διάφορες δυνάμεις δεν έχουν ευοδωθεί μέχρι σήμερα. Έτσι είναι άγνωστο αν θα βρεθεί ένα ισχυρό σχήμα απέναντι στον σημερινό δήμαρχο Γιάννη Σεντελέ. Ο Γιάννης Σεντελές και το 2010 είχε καταφέρει να κάνει ένα πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο με αναφορές σε πολλούς πολιτικούς χώρους και το πλεονέκτημα αυτό φαίνεται να το διατηρεί.

Δήμος Δωδώνης: Ο σημερινός Δήμαρχος Κώστας Κατσανάκης θα διεκδικήσει εκ νέου το Δήμο. Απέναντί του θα βρει αυτή τη φορά ενωμένες τις δυνάμεις των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Στο κοινό ψηφοδέλτιο που σχηματίζεται επικεφαλής θα είναι ο πρώην δήμαρχος Λάκκας Σουλίου Χρήστος Ντακαλέτσης.

Υποψήφιος θα είναι κι αυτή τη φορά στο Δήμο Δωδώνης, ο κ. Τάσος Τόκας με τη στήριξη του ΚΚΕ. Προς το παρόν δεν φαίνεται να υπάρχει δυνατότητα για τη συγκρότηση και τέταρτης παράταξης, παρότι γίνονται τέτοιες κινήσεις.

Δήμος Ζαγορίου: Υποψήφιος θα είναι και πάλι ο Γαβριήλ Παπαναστασίου, από τους μακροβιότερους αυτοδιοικητικούς στην Ήπειρο. Την πρόθεσή του να ηγηθεί ψηφοδελτίου έχει ανακοινώσει ο πρώην Πρόεδρος της Κοινότητας Παπίγκου Λεωνίδας Τσουμάνης, ενώ είναι άγνωστο αν θα πάρει σάρκα κι οστά η συνεργασία που επεδίωξαν να έχουν οι πρώην δήμαρχοι Τύμφης και Ανατολικού Ζαγορίου Γιώργος Σουκουβέλος και Βασίλης Σπύρου.

Δήμος Ζίτσας: Ο δεύτερος μεγαλύτερος δήμος του Νομού Ιωαννίνων, θα είναι ένας απ' αυτούς όπου θα υπάρχουν αρκετοί συνδυασμοί και ψηφοδέλτια. Κατακερματισμός δυνάμεων και προμηνύεται σκληρή μάχη για το νήμα που θα φέρει τους δύο στο δεύτερο γύρο.

Σάκης Βλέτσας και Μιχάλης Πλιάκος, με αναφορά στο χώρο της κεντροδεξιάς. Πρώην Δήμαρχος Πασσαρώνας ο πρώτος, περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη Καχριμάνη ο δεύτερος.

Χρυσόστομος Βούζας και Βασίλης Γαρδίκος, με αναφορά στο χώρο του ΠΑΣΟΚ και της κεντροαριστεράς. Έμπειρος στα αυτοδιοικητικά και τα κομματικά ο πρώτος, από τη γενιά των νέων στελεχών ο δεύτερος.

Κι ακόμη στη μάχη ο Μανώλης Ματσάγκας με το ψηφοδέλτιο του να στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Θα κάνει μεγάλο αγώνα για να βρεθεί στο δεύτερο γύρο των εκλογών.

Υποψήφιος με τη Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ που έχει παραδοσιακές δυνάμεις στην περιοχή ο Σωτήρης Μανούσης. Ο κ. Μανούσης ανήκει στη «γενιά των 30άρηδων» και είναι ένα από τα δραστήρια και δυναμικά στελέχη του ΚΚΕ.

Δήμος Κόνιτσας: Η αιφνίδια αποχώρηση από τα αυτοδιοικητικά του σημερινού Δημάρχου Παναγιώτη Γαργάλα έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα στο Δήμο Κόνιτσας. Η παράταξή του, με βασική αναφορά στο χώρο της κεντροδεξιάς αναζητά υποψήφιο, χωρίς προς το παρόν να έχει βρεθεί η λύση που θα καταφέρει να συνενώσει δυνάμεις.

Από την άλλη ανακοίνωσε και επίσημα την απόφασή του να ηγηθεί ψηφοδελτίου ο Ανδρέας Παπασπύρου ο οποίος το 2010 είχε τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας.

Άγνωστες παραμένουν οι τελικές αποφάσεις του Σταύρου Κυρτσόγλου, από το ΚΚΕ και οι πιθανές συνεργασίες που θα διαμορφώσει καθώς αυτές εξαρτώνται και από τη στάση των κομμάτων.

Δήμος Μετσόβου: Έχει σχεδόν ολοκληρώσει τις διεργασίες για την κατάρτιση του ψηφοδελτίου του ο σημερινός δήμαρχος Νίκος Τσομπίκος. Ο κ. Τσομπίκος, πέρασε μία δύσκολη τριετία, με ανεξαρτητοποιήσεις στελεχών και εντάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο. Φαίνεται όμως να τα ξεπερνά όλα αυτά και να πετυχαίνει ένα αξιόμαχο ψηφοδέλτιο με αρκετά νέα στελέχη.

Παρών και σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση θα είναι ο πρώην δήμαρχος Κώστας Τζαφέας.

Ανοίγματα προς όλους τους χώρους επιχειρεί και ο Λεωνίδας Ευθυμίου, επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης ο οποίος κράτησε μία υπεύθυνη και συνεπή στάση εντός κι εκτός δημοτικού συμβουλίου.

Δήμος Πωγωνίου: Οι μονομάχοι του 2010 φαίνεται ότι θα είναι οι πρωταγωνιστές και τον Μάιο του 2014. Ο σημερινός δήμαρχος δηλαδή Κώστας Καψάλης και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννης Ντόντης. Οι ζυμώσεις είναι έντονες και βασικός στόχος είναι η όσο το δυνατό μεγαλύτερη διεύρυνση των ψηφοδελτίων που θα κάνουν.

Την υποψηφιότητά του για το δήμο Πωγωνίου έχει ανακοινώσει και ο Καθηγητής Δημήτρης Κανακάκης. Είναι αμφίβολο όμως αν θα καταφέρει να συγκεντρώσει τις δυνάμεις που απαιτούνται για τη συγκρότηση ψηφοδελτίου και κατ' επέκταση ο δρόμος μέχρι τις εκλογές για τον ίδιο είναι μακρύς.

ΑΡΤΑ

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο Δήμο Αρταίων. Έντονο το ενδιαφέρον, αρκετοί οι υποψήφιοι και αμφίρροπη η μάχη.

Χρίστος Τσιρογιάννης από το χώρο της κεντροδεξιάς και φαίνεται ότι βασικό πλεονέκτημα είναι η απουσία αντιπάλου από τον ίδιο χώρο. Ωστόσο δύσκολα θα αποφύγει τις διαρροές προς άλλα σχήματα τα οποία ετοιμάζονται.

Διαρροές που κυρίως πηγαίνουν προς τον Παύλο Στασινό και τον Γιάννη Νικολάου. Ο Παύλος Στασινός, πρώην βουλευτής, γιατρός στο Νοσοκομείο της Άρτας και ιδιαίτερα αγαπητός, ηγείται ανεξάρτητου ψηφοδελτίου.

Ο Γιάννης Νικολάου ήταν από τα δυνατά χαρτιά, το 2010, στην παράταξη του σημερινού δημάρχου Γιάννη Παπαλέξη. Οι διαφορές του όμως φάνηκαν νωρίς και οδήγησαν στην ανεξαρτητοποίηση του Γιάννη Νικολάου. Ανεξάρτητος δηλώνει και ως υποψήφιος δήμαρχος. Ευελπιστεί ότι θα έχει μαζί του στελέχη από την κεντροαριστερά αλλά και από την κεντροδεξιά.

Υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ και με την παράταξη που είχε οδηγήσει σε υψηλά ποσοστά η Όλγα Γεροβασίλη, θα είναι αυτή τη φορά ο Ηλίας Καραμπίκας, ενώ του ψηφοδελτίου της Λαικής Συσπείρωσης θα ηγηθεί ο Κώστας Παπαιωάννου.

Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη: Μάλλον θα έχει εύκολη δουλειά ο σημερινός δήμαρχος Δημήτρης Γαλλίκας. Ισχυρή υποψηφιότητα και υπερκομματικό ψηφοδέλτιο, είναι αναμφίβολα δύο στοιχεία επιτυχίας.
Υποψήφιος στον ίδιο δήμο αναμένεται να είναι ο Περικλής Μήγδος.

Στο Δήμο Νικολάου Σκουφά, εκ νέου υποψήφιος ο σημερινός δήμαρχος Στάθης Γιαννούλης. Θεόδωρος Μουσαβερές και Μπάμπης Πεσλής έχουν ανακοινώσει τις υποψηφιότητές του, ενώ φέρεται να πιέζεται για να κατέβει στην εκλογική μάχη και ο Γιώργος Λάμπρου, πρώην διοικητικής του Νοσοκομείου.

Ουκ ολίγοι οι μνηστήρες για τον ορεινό δήμο των Κεντρικών Τζομέρκων. Οκτώ τον αριθμό μέχρι σήμερα, όμως μάλλον δεν θα τα καταφέρουν όλοι να φτάσουν μέχρι το τέρμα.

Υποψήφιος ο σημερινός δήμαρχος Χρήστος Χασιάκος. Εκ νέου υποψήφιος ο γνωστός ανά την Ήπειρο από τη θητεία του στο σώμα της Αστυνομίας, Μαρίνος Γαρνέλης.

Κι ακόμη... Λεωνίδας Τσίπρας, Γιώργος Τσιανάκας, ενώ ακούγονται τα ονόματα του Φώτη Χαχούλη, του Νίκου Τζουμάκα που έχει ανεξαρτητοποιηθεί από τον συνδυασμό Χασιάκου, αλλά και του Πάνου Σκαλτσογιάννη εν ενεγεία δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης. Το ΚΚΕ έχει ανακοινώσει τη στήριξή του στο ψηφοδέλτιο του Χρήστου Λύκου.

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πολλοί ήταν αυτοί που είχαν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για το Δήμο Πρέβεζας, φαίνεται όμως ότι στην πορεία είτε απογοητεύθηκαν, είτε το ξανασκέφτηκαν... Έτσι, ίσως θα είναι η πρώτη φορά όπου στο Δήμο Πρέβεζας δεν θα υπάρχει ψηφοδέλτιο από την κεντροδεξιά.

Ο Τάκης Παππάς, που προέρχεται από το χώρο, εξεδήλωσε το ενδιαφέρον του, δήλωσε ότι θα ηγηθεί ανεξάρτητου ψηφοδελτίου, φαίνεται όμως ότι συναντά σοβαρές δυσκολίες στο εγχείρημα αυτό και είναι αμφίβολο τι θα πράξει μέχρι το τέλος.

Ενδεικτικό είναι ότι στο εγχείρημα αυτό δεν τον ακολουθούν ούτε οι δημοτικοί σύμβουλοι της σημερινής μείζονος αντιπολίτευσης, της παράταξης δηλαδή του Στέργιου Γιαννάκη, ενώ άλλα στελέχη κινούνται κυρίως προς τον συνδυασμό του Μιλτιάδη Κλάπα.

Ο πρώην δήμαρχος Πρέβεζας, επιχειρεί την ολική επαναφορά μετά από μία τριετή αποχή. Ο Μιλτιάδης Κλάπας έκανε ήδη την πρώτη συγκέντρωση όπου ανακοίνωσε το όνομα της παράταξης και την ιδρυτική διακήρυξη κι αν κάτι εντυπωσίασε ήταν η μαζική προσέλευση.

Ο ίδιος έχει επισκεφθεί τις περισσότερες περιοχές του Καλλικρατικού Δήμου και υπόσχεται ψηφοδέλτιο ανανεωτικό που θα καλύπτει όλους τους πολιτικούς χώρους.

Εκ νέου υποψήφιος θα είναι ο σημερινός δήμαρχος Χρήστος Μπαίλης, ο οποίος προέρχεται από τον πρώην Δήμο Λούρου και το 2010 είχε τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Μπαίλης ήδη μετρά αρκετές απώλειες μεταξύ εκείνων που τον στήριξαν και όπως σημειώνουν οι γνωρίζοντες δεν θα έχει καθόλου εύκολη δουλειά αυτή τη φορά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, εδώ και μερικές ημέρες ανακοίνωσε τη στήριξη της υποψηφιότητας του Δημήτρη Βασιλείου. Οικονομολόγος, που μετράει όμως πολλά χρόνια απουσίας από την περιοχή, κενό το οποίο δύσκολα μπορεί να καλύψει. Πέραν αυτού, φαίνεται να έχει σοβαρά προβλήματα ακόμη και στον ίδιο το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δεν φαίνεται να υπάρχει καμία γέφυρα επικοινωνίας με την παράταξη του Γιάννη Ρέντζιου.

Υποψήφιος στο Δήμο Πρέβεζας θα είναι κι αυτή τη φορά ο Γιώργος Νίτσας, με ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο.

Το ΚΚΕ θα στηρίξει την υποψηφιότητα του γιατρού Γιάννη Νόβα.

Στο Δήμο Πάργας, η μοναδική υποψηφιότητα που έχει ανακοινωθεί επίσημα είναι του πρώην Δημάρχου Φαναρίου Αντώνη Νάστα.

Έμπειρος αυτοδιοικητικός ο κ. Νάστας επιχειρεί ήδη να διευρύνει το ψηφοδέλτιό του, καθώς υπάρχει πρόσφορο έδαφος, μετά την διάλυση ουσιαστικά της παράταξης του σημερινού δημάρχου Αθανάσιου Λιόλιου.

Ο κ. Λιόλιος ανακοίνωσε ότι δεν θα κατέλθει στις εκλογές, μετά από τριετία, την οποία θα θυμούνται για πολλά χρόνια στην Πάργα και από τους συνεργάτες του δεν καταγράφεται προς το παρόν προθυμία για δημιουργία ψηφοδελτίου. Κάποιοι κρατούν επιφυλάξεις για τις τελικές αποφάσεις του κ. Λιόλιου, όμως πηγές του Epiruspost.gr θεωρούν ότι ο κύκλος του στην αυτοδιοίκηση έκλεισε οριστικά.

Στο Δήμο Πάργας το ΚΚΕ θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Σωτήρη Γάκη ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ οι διεργασίες για την επιλογή επικεφαλής βρίσκονται σε εξέλιξη.

Στο Δήμο Ζηρού, το αξίωμα του δημάρχου θα διεκδικήσει για μία ακόμη φορά ο σημερινός δήμαρχος Δημήτρης Γιολδάσης. Προέρχεται από το χώρο της κεντροδεξιάς και όσες μάχες έδωσε μέχρι σήμερα κατάφερε να τις κερδίσει με ευκολία. Κάποιοι μιλούν για μία ακόμη εύκολη μάχη και τον Μάιο.

Στο Δήμο Ζηρού, επιχειρείται το πείραμα των σαραντάρηδων με επικεφαλής τον Νίκο Καλαντζή. Παρότι ξεκίνησε δυναμικά, δεν φαίνεται να συνεχίζει με τους ίδιους ρυθμούς. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με πληροφορίες στις 15 Μαρτίου θα κάνει την πρώτη δημόσια παρουσία, όπου θα ανακοινώσει το όνομα του συνδυασμού και την ιδρυτική διακήρυξη.

Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν να ηγείται εκ νέου ψηφοδελτίου και ο Γιώργος Ζυγούρης. Το εγχείρημα είναι δύσκολο για τον ίδιο ωστόσο δείχνει διατεθειμένος να το παλαίψει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ανακοινώσει επίσημα, φαίνεται όμως ότι καταλήγει στην υποψηφιότητα του Ηλία Κακοσίμου.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» ανακοίνωσε ότι επικεφαλής στο ψηφοδέλτιό της, στο Δήμο Ζηρού, θα είναι ο Μενέλαος Γείτονας.

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ

Το τοπίο στο Δήμο Ηγουμενίτσας αρχίζει σιγά σιγά να ξεκαθαρίζει. Ο σημερινός δήμαρχος Γιώργος Κάτσινος δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος.

Βέβαιη είναι η υποψηφιότητα του πρώην Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Θωμά Παππά, που προέρχεται από την κεντροαριστερά αλλά βρίσκει θιασώτες και στην κεντροδεξιά. Μάλιστα η εμφανής στήριξη που απολαμβάνει στην Ηγουμενίτσα από επώνυμα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας δεν περνά ούτε απαρατήρητη, ούτε ασχολίαστη και ήδη έχει ενοχλήσει πολλούς.

Από το χώρο της κεντροδεξιάς προκρίθηκε η υποψηφιότητα του Γιάννη Λώλη. Πρώην Δήμαρχος Μαργαριτίου, έμπειρο αυτοδιοικητικό στέλεχος, αποφάσισε να δώσει τη μάχη αγνοώντας τις έριδες στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας.
Πρώτος και βασικός του στόχος είναι να καταρτίσει ένα ψηφοδέλτιο άξιων και ικανών στελεχών και να απευθυνθεί σε όλους τους πολιτικούς χώρους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμη δεν έχει καταλήξει στο πρόσωπο που θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου.
Ο κ. Βέρμπης Κωνσταντίνος από την Πέρδικα, ο πρώην πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος της Ηγουμενίτσας Προκόπης Ρέβης και ο πρώην Δήμαρχος Ανδρέας Νταής, είναι οι 3 υποψήφιοι που προτάθηκαν στην τελευταία συνέλευση της Οργάνωσης.

Το ΚΚΕ θα στηρίξει με το ψηφοδέλτιο της Λαικής Συσπείρωσης την υποψηφιότητα του Δώρη Δήμα.

Στο Δήμο Φιλιατών η μοναδική επίσημη υποψηφιότητα είναι του σημερινού δημάρχου Μηνά Παππά. Στο ΣΥΡΙΖΑ το «προξενιό» με τον Σπύρο Μπότο κατέληξε σε ναυάγιο και αναζητείται υποψήφιος ενώ συγκεχυμένη είναι η εικόνα και στην κεντροδεξιά.

Στο Δήμο Σουλίου, βέβαιη είναι η εκ νέου υποψηφιότητα της δημάρχου Σταυρούλας Μπραίμη.


epiruspost.gr

e horos logo

  tsiolis

podilata

 Karta

emailcontact

 

 

 KarzPreveza

 

Το έθιμο με τα κάλαντα του Λαζάρου αναβίωσε και φέτος, παρά τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε, στο Δημαρχείο Ιωαννίνων.

Ο Γιώργος Μακρίδης μαζί με τον Δημήτρη Ξαξίρη κρατώντας ζωντανή την παράδοση και τα έθιμα του τόπου, με ένα καλάθι στολισμένο με λουλούδια και με τη συνοδεία των κουδουνιών, έψαλλαν πτυχές της ζωής του Λαζάρου στο Δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ.

Πρόκειται για ένα συμβολικό έθιμο που υμνεί την ανάσταση, τη νίκη της ζωής, την επικράτηση του φωτός στο σκοτάδι και την Άνοιξη.

Ο Δήμαρχος από την πλευρά του, ευχαρίστησε τους κ. Μακρίδη και Ξαξίρη για την κίνηση αυτή, σημειώνοντας ότι «Μας δίνουν τη δυνατότητα να γιορτάσουμε τα έθιμα μας, ενόψει Πάσχα σε δύσκολες στιγμές για τον τόπο μας. Εύχομαι του χρόνου να γιορτάσουμε πιο πανηγυρικά».

Ο Βουλευτής και Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σταύρος Αραχωβίτης, την Παρασκευή 18-09-2020 θα επισκεφτεί τα Ιωάννινα, όπου θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με παραγωγικούς φορείς και εκπροσώπους συνεταιριστικών οργανώσεων. Την ίδια μέρα στις 11:00, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων, Ν. Ζέρβα 2 (3ος όροφος, γρ.17).

Όπως ανακοίνωση η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας "Πραγματοποιήθηκε (Τρίτη 16 Απριλίου 2019) συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΣΕ με εκπροσώπους των Ομοσπονδιών – μελών της ΠΣΕ μετά από πρόσκληση του ΔΣ της Πανηπειρωτικής «για μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων, για τα προβλήματα της Ηπείρου και τα θέματα που απασχολούν την Ηπειρωτική αποδημία».

Στη συνάντηση κυριάρχησε η διάθεση και θέληση όλων να συμβάλουν αποφασιστικά, όχι μόνο στη σφυρηλάτηση δεσμών συνεργασίας και δράσης, αλλά και αγωνιστικής τακτικής για την επίλυση των προβλημάτων που αφορούν τα σωματεία και εν γένει την ηπειρώτικη αποδημία.
Από την Ομοσπονδία Ραδοβιζινών Άρτας συμμετείχε ο Γεώργιος Κουρτέσας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας, ο οποίος τόνισε την αναγκαιότητα προβολής των θεμάτων της περιοχής, καθώς επίσης και την αναγκαιότητα ανάδειξης των πολιτιστικών μνημείων της. Επίσης πως αναγκαία καθίσταται η συμμετοχή της Πανηπειρωτικής στις εκδηλώσεις της περιοχής (Σέλτσο, Καραϊσκάκεια κλ.). Ενημέρωσε την Πανηπειρωτική για την προσπάθεια αναστήλωσης της γέφυρας του Κοράκου και ζήτησε οι σχέσεις της Πανηπειρωτικής με την τοπική διοίκηση να είναι άμεσες και συχνές.
Ακολούθησε ο Χρήστος Λαναράς, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τζουμερκιωτών, ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Τζουμέρκα και ιδιαίτερα το πρόβλημα της συγκοινωνίας και την αναγκαιότητα κατασκευής νέου οδικού δικτύου. Επίσης τόνισε πως φέτος «…θα περπατήσουμε, θα διαβούμε το γεφύρι της Πλάκας που άρχισαν ήδη οι εργασίες αναστήλωσής του», και στάθηκε στην ιδιαίτερη συμβολή της ΠΣΕ στις διαδικασίες λήψης απόφασης για τα έργα. Επίσης ζήτησε, αναφερόμενος και στην προηγούμενη θετική εμπειρία, να συμμετέχουν τα μέλη του ΔΣ της ΠΣΕ στα ΔΣ και τις Γενικές Συνελεύσεις των Ομοσπονδιών και των Συλλόγων.
Από την Ομοσπονδία Καλαμά μίλησε ο πρόεδρος Κώστας Στεργίου και τόνισε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή, κυρίως περιβαλλοντικά, εξόρυξης υδρογονανθράκων, εγκατάστασης ανεμογεννητριών και μόλυνσης του Καλαμά. Τα χαρακτήρισε μείζονα προβλήματα, ζοφερά, που αφορούν το μέλλον του τόπου και ζήτησε την ενεργή συμμετοχή της Πανηπειρωτικής για την επίλυση αυτών των προβλημάτων.
Από την Ομοσπονδία Μουργκάνας μίλησε ο Γενικός Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου Δημήτρης Κανακόπουλος. Πρότεινε τα ψηφίσματα της Γενικής Συνέλευσης και του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανηπειρωτικής να κοινοποιούνται στις Ομοσπονδίες και αυτές ακολούθως να ενημερώνουν τα σωματεία. Επίσης, να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στο τμήμα της νεολαίας αναδεικνύοντας την θετική εμπειρία από τα 2 τουρνουά ποδοσφαίρου 5x5, που διοργάνωσαν αδελφότητες και κατέθεσε προτάσεις για την προώθηση βιβλίων που αφορούν την Ήπειρο και ιδιαίτερα την περιοχή της Μουργκάνας.
Τέλος, από την Ομοσπονδία Κόνιτσας μίλησε ο πρόεδρος Μιχάλης Μαρτσέκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα διάσωσης των Κοινοτικών Αρχείων, στο σοβαρότατο ζήτημα της αξιοποίησης των Κληροδοτημάτων και στην άμεση επαφή της Συνομοσπονδίας με όλες τις αποδημικές οργανώσεις του ελληνισμού, όπου γης.
Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση και ο πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας τόνισε πως ο ίδιος προσωπικά και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο είναι πάντα στη διάθεση όλων των πατριωτών και οπωσδήποτε με πνεύμα κατανόησης και ηπειρώτικης ομοθυμίας από κοινού θα «παλέψουμε και θα επιλύσουμε τα προβλήματα μέσα στα πλαίσια της δημοκρατικής και αγωνιστικής συμπεριφοράς». Δεσμεύτηκε δε, για την συστηματική και οργανωμένη θεματική συνέχιση της επαφής με τις Ομοσπονδίες.
 
Το Γραφείο Τύπου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας"

 

Ο ΑΟ BUDO σε συνεργασία με την ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ , διοργανώνει το προσεχές τριήμερο 24-26/7 τρείς Πανελλήνιους αγώνες σκοποβολής IPSC μόνο για εφήβους και νεανίδες. Οι αγώνες αυτοί ήταν αρχικά

προγραμματισμένοι να γίνουν με πλήρεις τις κατηγορίες και σε διαφορετικές ημερομηνίες , αλλά ο COVIT 19 επέφερε την αναβολή τους. Η ΣΚ.Ο.ΕΛΛΑΔΟΣ και ο ΑΟ ΜΠΟΥΝΤΟ συνειδητοποιώντας το πρόβλημα που θα επέφερε στους εφήβους και

νεανίδες σκοπευτές – μαθητές η αναβολή τους , αποφάσισαν να τους διοργανώσουν τηρώντας με αυστηρότητα το υγειονομικό πρωτόκολλο . Έτσι οι νεαροί σκοπευτές όλης της χώρας θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν τις προνομιούχες

πανελλήνιες διακρίσεις που θα τους εξασφαλίσουν και πρόσθετα μόρια για την εισαγωγή τους στα πανεπιστημιακά ιδρύματα μέσω των ειδικών πινάκων επιτυχόντων της ΓΓΑ. Βέβαια το εγχείρημα πολύ δύσκολο λόγω των ειδικών συνθηκών , κάτι

που η Ομοσπονδία το γνωρίζει καλά και γι αυτό ανέθεσε στον ΑΟ BUDO την διοργάνωση λόγω των μεγάλων δυνατοτήτων του , της εμπειρίας του και της μεγάλης σημασίας που δείχνει στους σκοπευτές των μικρών ηλικιών. Το ότι κάθε χρόνο ο

Όμιλος διοργανώνει από 2-3 διαφορετικών όπλων Πανελληνίους σίγουρα κάτι σημαίνει ,μάλιστα χωρίς την στήριξη και βοήθεια των τοπικών αρχών , παρότι εξ αιτίας των δραστηριοτήτων του είναι μία συνεχής αιμοδοσία προς τον τοπικό αθλητικό

και όχι μόνον τουρισμό.

Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι παρ όλες τις αντιξοότητες υπάρχουν και σταθεροί υποστηρικτές των προσπαθειών του Ομίλου , όπως ο Ταξίαρχος κ. Χρήστος Σιόρεντας , Δ/κτης της 8ης Μ/Π ΤΑΞ , ο Αν/χης κ. Μάριος Σταμέλος , Δ/κτης του 625 ΤΠ

,καθώς και ανελλιπώς οι προκάτοχοί τους ,τους οποίους ευχαριστούν θερμά η ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ,ο ΑΟ ΜΠΟΥΝΤΟ και όλοι οι γονείς των μικρών σκοπευτών που θα συμμετάσχουν στους αγώνες , γνωρίζοντας ότι χωρίς τις

προσπάθειές τους και την αμέριστη συμπαράστασή τους δεν θα ήταν δυνατή υπό τις σημερινές συνθήκες η πραγματοποίηση των αγώνων.

ΑΠΟ ΤΟ BUDO ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

 

Δίνεται άδεια Πρακτορείου ΟΠΑΠ στην οδό Ποντοηρακλείας 1 -3 όπισθεν Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Αθηνών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλ.: 6974144369