Δελτίο Ειδήσεων

agrotes kinitopoiisi

Σε ανακοίνωσή της η ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Άρτας καλεί τους παραγωγούς ακτινιδίων, τους φρουτοπαραγωγούς και όλους φτωχούς αγροτοκτηνοτρόφους σε σύσκεψη την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου στις 8.30 το βράδυ για την οργάνωση και τον συντονισμό της δράσης τους.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Σε λίγες μέρες ξεκινάει η συγκομιδή των ακτινιδίων και οι παραγωγοί βιώνουν μια τραγική κατάσταση αφού στις χαμηλές τιμές που δίνουν οι μεγαλέμποροι και εξαγωγείς στους παραγωγούς, στη φοροληστεία της συγκυβέρνησης, στον ΕΝΦΙΑ, στα υψηλά ασφάλιστρα του ΕΛΓΑ  χωρίς να αποζημιώνει ουσιαστικά τις καταστροφές από τις θεομηνίες, έρχεται να προστεθεί το σταμάτημα των εξαγωγών στη Ρωσία που αποτελεί την κύρια αγορά απορρόφησης σε αντίποινα για την εφαρμοζόμενη πολιτική του εμπάργκο από μέρους της ΕΕ και των ΗΠΑ.

Οι παραγωγοί ακτινιδίων γενικότερα οι φρουτοπαραγωγοί και όλοι οι μικρομεσαίοι αγρότες πρέπει να πιέσουν και να διεκδικήσουν, ώστε η ελληνική κυβέρνηση να σταθεί ουσιαστικός αρωγός και συμπαραστάτης στην ανάγκη κάλυψης του χαμένου εισοδήματός του 2014, για την επιβίωση των αγροτών και των οικογενειών τους, και όχι να γίνεται "ουρά" στα σχέδια της ΕΕ και των ΗΠΑ, που εξυπηρετούν τα συμφέροντα του παγκόσμιου ανταγωνισμού των καπιταλιστών με την επέμβασή τους στην Ουκρανία.

Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση -υπερασπιζόμενη τα συμφέροντα των μικρομεσαίων αγροτών της χώρας μας- να διαχωρίσει τη θέση της από τις κυρώσεις της ΕΕ, προστατεύοντας επιτέλους την αγροτιά μας, την αγροτική μας παραγωγή και την ελληνική οικονομία. Να στηρίξει με συγκεκριμένα μέτρα το συνολικά χαμένο εισόδημα της μικρομεσαίας αγροτιάς. Τα ψίχουλα της κοροϊδίας προς τους ροδακινοπαραγωγούς (317.215 ευρώ αντί για 40 εκατ. για την Ελλάδα) που έδωσε η ΕΕ όχι μόνο «μέτρα στήριξης» δεν είναι αλλά επιβεβαιώνουν την εξαπάτηση για την αναπλήρωση του εισοδήματός τους από την ΕΕ.

Ταυτόχρονα οι κτηνοτρόφοι του νομού μας όπως και όλης της Ελλάδας έχουν γεμίσει με οργή και αγανάκτηση αφού είδαν η συγκυβέρνηση να κόβει άδικα και προκλητικά την εξισωτική αποζημίωση που δικαιούνται και έπαιρναν όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση καλούμε, τους Αγροτικούς και Κτηνοτροφικούς Συλλόγους, κάθε μικρομεσαία αγρότισσα και αγρότη να οργανώσουν κάθε μορφής αγωνιστικές κινητοποιήσεις, διεδικώντας δυναμικά την απορρόφηση της παραγωγής και το εισόδημα επιβίωσής τους, με την απαίτηση έμπρακτης στήριξης από την Πολιτεία καθώς επίσης την αναγνώριση των εκτάσεων που χρησιμοποιούσαν όλα αυτά τα χρόνια οι κτηνοτρόφοι για βόσκηση και την άμεση καταβολή ολόκληρης της επιδότησης που δικαιούνται.

Η αγροτική πολιτική της ΕΕ με τη νέα ΚΑΠ 2015 - 2020, έρχεται να φέρει νέα δεινά στους αγρότες, μειώνει τις επιδοτήσεις, βάζει φραγμούς στις καλλιεργούμενες εκτάσεις, αποδεσμεύει την παραγωγή από τις επιδοτήσεις, αποχαρακτηρίζει τα βοσκοτόπια, αποτελεί το εργαλείο συγκέντρωσης γης και παραγωγής στα χέρια επιχειρηματιών και μεγαλοαγροτών, θα οδηγήσει στο ξεκλήρισμα και τον αφανισμό χιλιάδες αγροτικά και κτηνοτροφικά νοικοκυριά. Αυτό χρειάζεται να γίνει ξεκάθαρο πλέον και στον πιο δύσπιστο μικρομεσαίο αγρότη, χωρίς καμιά αυταπάτη για τα δεινά της πρόσδεσης στο «άρμα της ΕΕ» των μεγάλων συμφερόντων και των ανταγωνισμών των επιχειρηματικών ομίλων, και σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων.

Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Ν. ΑΡΤΑΣ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΑΚΤΙΝΙΔΙΩΝ, ΤΟΥΣ ΦΡΟΥΤΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΑΓΡΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 3/9 ΣΤΙΣ 8:00 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΡΤΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΞΕΚΛΗΡΙΣΜΑ ΜΑΣ».

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

e horos logo