Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου για την υπόθεση του πρώην γραμματέα πολιτικού σχεδιασμού και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Γεωργιάδη, που καταδικάστηκε για ασέλγεια εις βάρος ανηλίκου.

 
«Ο Γεωργιάδης συνελήφθη στην Μολδαβία ως ύποπτος για σεξουαλική κακοποίηση, αλλά αφέθηκε ελεύθερος χάρη στην διπλωματική του ασυλία. Εκείνη την περίοδο, ο Γεωργιάδης εργαζόταν ως σύμβουλος σε μια ευρωπαϊκή διπλωματική αποστολή», επισημαίνει ο ευρωβουλευτής και ρωτά «είχε ενημερωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από τις αρχές της Μολδαβίας για την υπόθεση; Εάν ναι, τι έπραξε σχετικά;»
 
Ολόκληρη η ερώτηση του ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογλου:
 
Η ελληνική δικαιοσύνη πρόσφατα καταδίκασε σε 28 μήνες φυλάκιση με αναστολή τον Νίκο Γεωργιάδη, πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος κρίθηκε ένοχος ασέλγεια σε βάρος ανηλίκου-θύματος trafficking στην Μολδαβία.
 
Ο Γεωργιάδης συνελήφθη στην πρώην σοβιετική δημοκρατία το 2010 ως ύποπτος για σεξουαλική κακοποίηση, αλλά αφέθηκε ελεύθερος χάρη στην διπλωματική του ασυλία. Εκείνη την περίοδο, ο Γεωργιάδης εργαζόταν στην Μολδαβία ως σύμβουλος σε μια ευρωπαϊκή διπλωματική αποστολή.
 
Εξέχοντα μέλη και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στήριξαν τον Γεωργιάδη, που έχει στενούς δεσμούς με τον πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη, και απέρριψαν την απόφαση του δικαστηρίου ως μέρος «πολιτικής συνωμοσίας».
 
Ερωτάται η Επιτροπή:
 
Είχε ενημερωθεί από τις αρχές της Μολδαβίας για την υπόθεση; Εάν ναι, τι έπραξε σχετικά;
 

Χαράματα της 16ης Αυγούστου 1943. Το Κομμένο της Άρτας κοιμάται ήσυχο μετά από γαμήλια γιορτή. Τα ναζιστικά στρατεύματα περικυκλώνουν το χωριό και προβαίνουν σε μια άνευ προηγουμένου σφαγή σε αντίποινα για την παρουσία ανταρτών στην περιοχή. Έστησαν πολυβόλα στις εισόδους του χωριού, εισέβαλαν στα σπίτια και σκότωσαν όποιον έβρισκαν μπροστά τους και στο τέλος έβαλαν φωτιά και τα έκαψαν. Λίγοι ξέφυγαν με βάρκες στον Αμβρακικό Κόλπο. Σύμφωνα με μαρτυρίες, μετά τη σφαγή οι ναζί στρατιώτες κάθισαν στην πλατεία του χωριού όπου έφαγαν και ήπιαν μπύρες αφήνοντας άδειες κονσέρβες, δίπλα σε 7 νεκρούς. Συνολικά οι νεκροί της σφαγής ήταν 317 άτομα. Διασώθηκαν 440 άτομα.

Λίντιτσε. Τσεχοσλοβακία. Ιούνιος του 1942. Σε αντίποινα για τον θάνατο του διοικητή των ναζί στην Τσεχοσλοβακία, Ράινχαρτ Χάϊντριχ, όλοι οι άνδρες του μικρού χωριού Λίντιτσε εκτελέσθηκαν. Οι άνδρες μεταφέρθηκαν σε ένα αγρόκτημα στην άκρη του χωριού και εκτελέστηκαν, πρώτα σε ομάδες των πέντε. Όταν ο ηθικός αυτουργός αυτού του τρόμου, Χορστ Μπόμ, παραπονέθηκε ότι θα του έπαιρνε πάρα πολύ καιρό για να τους εκτελέσει όλους οι ομάδες έγιναν των δέκα. Μέχρι το απόγευμα της ίδιας μέρας, 173 άνδρες είχαν εκτελεστεί. 203 γυναίκες και 105 παιδιά μεταφέρθηκαν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Ράβενσμπρικ. Εκεί οι περισσότερες γυναίκες έχασαν την ζωή τους. Όσα παιδιά πληρούσαν τις «προδιαγραφές» της Άριας φυλής τα έστειλαν σε οικογένειες Γερμανών. Τα υπόλοιπα 82 παιδιά μεταφέρθηκαν στο στρατόπεδο εξόντωσης του Κέλμνο, όπου θανατώθηκαν σε θαλάμους αερίων. Το ημερολόγιο έγραφε 2 Ιουλίου του 1942.

Την επόμενη Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου και ώρα 18:30 το απόγευμα, με πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιου Κούλογλου θα πραγματοποιηθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες μια ιστορική συνάντηση επιζώντων και απογόνων των θυμάτων των δυο αυτών μαρτυρικών χωριών.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να γίνουν γνωστές οι ιστορίες των περιοχών αυτών, καθώς και να έρθουν σε επαφή μεταξύ τους, ώστε να αναπτυχθούν περαιτέρω συνεργασίες για την προώθηση της ιστορικής μνήμης.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν από την πλευρά του Κομμένου ο δήμαρχος Στάθης Γιαννούλης, η Κατερίνα Σχισμένου φιλόλογος - μεταφράστρια, και ο Δημήτρης Βλαχοπάνος, φιλόλογος-συγγραφέας. Από την πλευρά του Λίντιτσε, η δήμαρχος Βερόνικα Κελέροβα, η Λούμπα Χέντλοβα, υποδιευθύντρια και επιμελήτρια του Μουσείου του Λίντιτσε και η Μαριόν Σάιντερ, διευθύντρια του Ταμείου για τα Παιδιά Ourchild του δήμου Bad Sulza της Γερμανίας.

Στη Διεθνή τουριστική έκθεση «ΤΑΞΙΔΙ 2018», η οποία θα πραγματοποιηθεί από 20 έως 22 Απριλίου 2018, στον χώρο της Κρατικής Έκθεσης Κύπρου στην Λευκωσία, θα συμμετέχει δυναμικά ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων, στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου. Στην έκθεση θα παρευρεθούν, εκ μέρους του Δήμου, ο Δήμαρχος Γιάννης Σεντελές και ο πρόεδρος του Δ.Σ και Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Βαγγέλης Γιωτόπουλος, ενώ καλούνται οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες είτε να δηλώσουν συμμετοχή, είτε να αποστείλουν διαφημιστικό υλικό έγκαιρα.

Η Έκθεση ΤΑΞΙΔΙ διοργανώνεται τα τελευταία 20 συναπτά έτη από τον Σύνδεσμο Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου (ACTA) και την εταιρία DisplayArtPlc. Προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο από όλες τις επαρχίες της Κύπρου Έχει καθιερωθεί ως ένας πολύ χρήσιμος θεσμός τον οποίο ο Κύπριος ταξιδιώτης αναμένει για να ενημερωθεί για όλα τα τουριστικά πακέτα που διατίθενται και να λάβει αποφάσεις για τα μελλοντικά του ταξίδια. Στη διάρκεια της έκθεσης, θα γίνει παρουσίαση του τουριστικού προϊόντος της Ηπείρου συνολικά, σε αίθουσα της κρατικής έκθεσης.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να προβάλλουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στην κυπριακή αγορά, να συζητήσουν θέματα τουρισμού με τους κύπριους συναδέλφους τους αλλά και να ερευνήσουν την Κυπριακή αγορά για νέους συνεργάτες.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν ως συνεκθέτες στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου και επειδή ο χώρος του περιπτέρου είναι περιορισμένος, καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στην Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας και στα τηλέφωνα 26510-87143 & 26510-87141

Οι συνεκθετες που θα παραστούν και θέλουν, καθώς και όσοι δεν δύνανται να παραστούν και επιθυμούν να στείλουν διαφημιστικό υλικό που θα μοιραστεί (φυλλάδια), πρέπει το αργότερο ως την Μ. Πέμπτη, 5 Απριλίου, να το αποστείλουν, με δική τους ευθύνη, στα γραφεία της Διεύθυνσης Τουρισμού /Τμήμα Τουρισμού στο κτίριο της Περιφέρειας Ηπείρου στα Ιωάννινα, γραφεία: 141&143

Το ύφος των περιπτέρων της περιφέρειας Ηπείρου είναι λιτό, χωρίς καμιά περιττή διακόσμηση, και δεν επιτρέπεται σε κανέναν συνεκθέτη να ενσωματώσει στο χώρο δικές του κατασκευές, φωτογραφίες, οθόνες προβολής ή άλλα διακοσμητικά στοιχεία. Όσον αφορά τις κάρτες εισόδου, η διοργανώτρια εταιρία σε συνεννόηση με την διεύθυνση Τουρισμού, θα προσπαθήσει να προμηθευτή ικανό αριθμό καρτών και προσκλήσεων

Φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για εμάς χωρίς εμάς... Το ζήτημα του πολέμου ή της ειρήνης, που είναι κυρίαρχο για τηνσυνέχιση της επιβίωσης της ανθρωπότητας, αποφασίζεται από τα γεράκια της Ουάσιγκτον, χωρίς την άδεια των υπολοίπων, από μας.

Ο Τραμπ προειδοποίησε την Ρωσία ότι θα της στείλει πυραύλους... Αφού δεν έπεισε η 'δημιουργία' τζιχαντιστών -τρομοκρατών, μπήκε σε εφαρμογή η δοκιμασμένη (βλέπε ΙΡΑΚ κ.ά) συνταγή των χημικών.

Η προειδοποίηση Τραμπ, προς μία άλλη πυρηνική δύναμη τη Ρωσία,η οποία δηλώνει αποφασισμένη ν' απαντήσει σε οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια των Αμερικανών, εάν διαπιστώσει ότι θίγονται κυριαρχικά της δικαιώματα στη Συρία, φέρνει τον 3ο (και τελευταίο...) παγκόσμιο πόλεμο όλο και πιο κοντά. Λέτε ο Ερντογάν όταν έλεγε πριν από λίγο καιρό ότι βαδίζουμε προς ένα τέτοιο ενδεχόμενο να δικαιωθεί; Τότε γράψτε επίλογο... Εάνο Τραμπ και οι ΗΠΑ που τις τελευταίες ημέρες έχουν χαθεί στην αλαζονεία τους, επιχειρήσουν να δοκιμάσουντις "κόκκινες γραμμές" των Ρώσων, τα πράγματα δεν θα είναι ευοίωνα. Ακόμη και μία μπλόφα μπορεί να φέρει την καταστροφή...

Με βάση την ενημέρωση από το τελευταίο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ήταν κάτι παραπάνω από εμφανές το κλίμα της αμοιβαίας περιφρόνησης, μεταξύ των μόνιμων αντιπροσώπων Ρωσίας και ΗΠΑ. Αποδείχθηκε δε κάθε αναλήθεια των ΗΠΑ, η εμπλοκή τους στην δημιουργία των τζιχαντιστών, η αποστολή χημικών προς τους τρομοκράτες και κάθε συκοφαντία - αφορμή για παράνομες εισβολές σε κυρίαρχα κράτη.

Οι ΗΠΑ, απαντώντας, στην άνευ προηγουμένου καταδίκη τους, ζήτησαν να εγκριθεί ψήφισμα κατά του Ασαντ και να γίνει αποδεκτή η μονομερής εισβολή τους, στη Συρία, πράγμα βέβαια που για όσους γνωρίζουν επαρκώς τα διεθνή θέματα, δεν μπορεί να αποδεχτεί ή να διαπραγματευτεί η Ρωσία.

Ας σκεφτεί λογικά το υπουργικό συμβούλιο του Τραμπ, σ΄ αυτό το 10ήμερο, που θα χρειαστεί μέχρι να φθάσουν τα πολεμικά πλοία στη Μεσόγειο και ν' αποφύγει την κλιμάκωση και τη σύγκρουση. Οποιαδήποτε απόπειρα πυρηνικού πλήγματος θα έχει οδυνηρά και πιθανότατα μη αναστρέψιμα επακόλουθα.

Τελικά, θα ζήσουμε το τέλος της Πομπηϊας και δεν θα μείνει κανείς να βάλει την ταφόπλακα μας;

Οι αναλυτές ωστόσο είχαν προειδοποιήσει για το sell off στη αγορές των κρυπτονομισμάτων
Σε μαζικές πωλήσεις bitcoin προχωρούν οι επενδυτές μετά το μίνι κραχ στη Wall Street,  με το ψηφιακό νόμισμα να καταγράφει ραγδαία πτώση έως 20%.
Το bitcoin υποχωρεί  στα 6.119 δολ. μόλις έξι εβδομάδες μετά την εκτίναξή του στα 19.511 δολ.
Οι αναλυτές ωστόσο είχαν προειδοποιήσει για επερχόμενο sell off στη αγορές των κρυπτονομισμάτων, ενώ αναμένουν περαιτέρω πτώση 50% στο bitcoin.
Οι κεντρικές τράπεζες στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία εξέφρασαν ανησυχίες για το bitcoin.
Εκτός από την JP Morgan Chase, η Citigroup, η Lloyds Banking Group και η Bank of America ανακοίνωσαν επίσης την απόφασή τους να απαγορεύσουν τις αγορές κρυπτονομισμάτων από τους κατόχους πιστωτικών καρτών.
Ο Αμερικανός οικονομολόγος Nouriel Roubini το χαρακτήρισε «τη μεγαλύτερη φούσκα στην ανθρώπινη ιστορία».
Ακόμα και ο Warren Buffet αποκάλεσε το bitcoin «φούσκα» τον περασμένο Οκτώβριο.
«Δεν μπορείτε να εκτιμήσετε το bitcoin επειδή δεν είναι ένα στοιχείο που παράγει αξία.
Πρόκειται για μια χίμαιρα», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

BIS: Οι κεντρικές τράπεζες πρέπει να είναι σε ετοιμότητα να δράσουν για τη «φούσκα» του bitcoin

Οι κεντρικές τράπεζες πρέπει να είναι έτοιμες  να παρέμβουν  για την εξάλειψη των κινδύνων από τα ψηφιακά νομίσματα, καθώς το bitcoin έχει εξελιχθεί σε έναν συνδυασμό φούσκας, συστήματος Ponzi και περιβαλλοντικής καταστροφής", δήλωσε ο αξιωματούχος της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών (BIS) Agustin Carstens.
Η προειδοποίηση υποδεικνύει ότι οι δημόσιες αρχές προχωρούν σε περιορισμό των ψηφιακών νομισμάτων εν μέσω ανησυχιών που θα μπορούσαν να υπονομεύσουν το ευρύτερο χρηματοπιστωτικό σύστημα, σχολιάζει το Marketwatch.
Ο Carstens υποστήριξε ότι πρέπει να υπάρξει παρέμβαση, με την BIS να προστίθεται στον μακρύ κατάλογο των αρχών και κεντρικών τραπεζών που προειδοποιούν για τους κινδύνους που κρύβει η αφορά των ψηφιακών νομισμάτων.
 

More Articles ...

e horos logo