ΚΟΣΜΟΣ
Οι αναλυτές ωστόσο είχαν προειδοποιήσει για το sell off στη αγορές των κρυπτονομισμάτων
Σε μαζικές πωλήσεις bitcoin προχωρούν οι επενδυτές μετά το μίνι κραχ στη Wall Street,  με το ψηφιακό νόμισμα να καταγράφει ραγδαία πτώση έως 20%.
Το bitcoin υποχωρεί  στα 6.119 δολ. μόλις έξι εβδομάδες μετά την εκτίναξή του στα 19.511 δολ.
Οι αναλυτές ωστόσο είχαν προειδοποιήσει για επερχόμενο sell off στη αγορές των κρυπτονομισμάτων, ενώ αναμένουν περαιτέρω πτώση 50% στο bitcoin.
Οι κεντρικές τράπεζες στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία εξέφρασαν ανησυχίες για το bitcoin.
Εκτός από την JP Morgan Chase, η Citigroup, η Lloyds Banking Group και η Bank of America ανακοίνωσαν επίσης την απόφασή τους να απαγορεύσουν τις αγορές κρυπτονομισμάτων από τους κατόχους πιστωτικών καρτών.
Ο Αμερικανός οικονομολόγος Nouriel Roubini το χαρακτήρισε «τη μεγαλύτερη φούσκα στην ανθρώπινη ιστορία».
Ακόμα και ο Warren Buffet αποκάλεσε το bitcoin «φούσκα» τον περασμένο Οκτώβριο.
«Δεν μπορείτε να εκτιμήσετε το bitcoin επειδή δεν είναι ένα στοιχείο που παράγει αξία.
Πρόκειται για μια χίμαιρα», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

BIS: Οι κεντρικές τράπεζες πρέπει να είναι σε ετοιμότητα να δράσουν για τη «φούσκα» του bitcoin

Οι κεντρικές τράπεζες πρέπει να είναι έτοιμες  να παρέμβουν  για την εξάλειψη των κινδύνων από τα ψηφιακά νομίσματα, καθώς το bitcoin έχει εξελιχθεί σε έναν συνδυασμό φούσκας, συστήματος Ponzi και περιβαλλοντικής καταστροφής", δήλωσε ο αξιωματούχος της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών (BIS) Agustin Carstens.
Η προειδοποίηση υποδεικνύει ότι οι δημόσιες αρχές προχωρούν σε περιορισμό των ψηφιακών νομισμάτων εν μέσω ανησυχιών που θα μπορούσαν να υπονομεύσουν το ευρύτερο χρηματοπιστωτικό σύστημα, σχολιάζει το Marketwatch.
Ο Carstens υποστήριξε ότι πρέπει να υπάρξει παρέμβαση, με την BIS να προστίθεται στον μακρύ κατάλογο των αρχών και κεντρικών τραπεζών που προειδοποιούν για τους κινδύνους που κρύβει η αφορά των ψηφιακών νομισμάτων.
 

e horos logo