ΚΟΣΜΟΣ

Φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για εμάς χωρίς εμάς... Το ζήτημα του πολέμου ή της ειρήνης, που είναι κυρίαρχο για τηνσυνέχιση της επιβίωσης της ανθρωπότητας, αποφασίζεται από τα γεράκια της Ουάσιγκτον, χωρίς την άδεια των υπολοίπων, από μας.

Ο Τραμπ προειδοποίησε την Ρωσία ότι θα της στείλει πυραύλους... Αφού δεν έπεισε η 'δημιουργία' τζιχαντιστών -τρομοκρατών, μπήκε σε εφαρμογή η δοκιμασμένη (βλέπε ΙΡΑΚ κ.ά) συνταγή των χημικών.

Η προειδοποίηση Τραμπ, προς μία άλλη πυρηνική δύναμη τη Ρωσία,η οποία δηλώνει αποφασισμένη ν' απαντήσει σε οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια των Αμερικανών, εάν διαπιστώσει ότι θίγονται κυριαρχικά της δικαιώματα στη Συρία, φέρνει τον 3ο (και τελευταίο...) παγκόσμιο πόλεμο όλο και πιο κοντά. Λέτε ο Ερντογάν όταν έλεγε πριν από λίγο καιρό ότι βαδίζουμε προς ένα τέτοιο ενδεχόμενο να δικαιωθεί; Τότε γράψτε επίλογο... Εάνο Τραμπ και οι ΗΠΑ που τις τελευταίες ημέρες έχουν χαθεί στην αλαζονεία τους, επιχειρήσουν να δοκιμάσουντις "κόκκινες γραμμές" των Ρώσων, τα πράγματα δεν θα είναι ευοίωνα. Ακόμη και μία μπλόφα μπορεί να φέρει την καταστροφή...

Με βάση την ενημέρωση από το τελευταίο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ήταν κάτι παραπάνω από εμφανές το κλίμα της αμοιβαίας περιφρόνησης, μεταξύ των μόνιμων αντιπροσώπων Ρωσίας και ΗΠΑ. Αποδείχθηκε δε κάθε αναλήθεια των ΗΠΑ, η εμπλοκή τους στην δημιουργία των τζιχαντιστών, η αποστολή χημικών προς τους τρομοκράτες και κάθε συκοφαντία - αφορμή για παράνομες εισβολές σε κυρίαρχα κράτη.

Οι ΗΠΑ, απαντώντας, στην άνευ προηγουμένου καταδίκη τους, ζήτησαν να εγκριθεί ψήφισμα κατά του Ασαντ και να γίνει αποδεκτή η μονομερής εισβολή τους, στη Συρία, πράγμα βέβαια που για όσους γνωρίζουν επαρκώς τα διεθνή θέματα, δεν μπορεί να αποδεχτεί ή να διαπραγματευτεί η Ρωσία.

Ας σκεφτεί λογικά το υπουργικό συμβούλιο του Τραμπ, σ΄ αυτό το 10ήμερο, που θα χρειαστεί μέχρι να φθάσουν τα πολεμικά πλοία στη Μεσόγειο και ν' αποφύγει την κλιμάκωση και τη σύγκρουση. Οποιαδήποτε απόπειρα πυρηνικού πλήγματος θα έχει οδυνηρά και πιθανότατα μη αναστρέψιμα επακόλουθα.

Τελικά, θα ζήσουμε το τέλος της Πομπηϊας και δεν θα μείνει κανείς να βάλει την ταφόπλακα μας;

e horos logo