Μία σημαντική απόφαση για την τοξοβολία πήραν από κοινού ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης βάζοντας τέλος στην 30 χρόνων ομηρία του αθλήματος.

Πιο συγκεκριμένα δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ της κοινής υπουργικής απόφασης, με την οποία ρυθμίζονται οι όροι κατοχής και χρήσης των τόξων από τους αθλητές και τα σωματεία τοξοβολίας όπως προβλεπόταν από τον νόμο 4373/2016 για τον οριστικό αποχαρακτηρισμό του τόξου από όπλο,  δίνοντας τέλος σε μία απαρχαιωμένη απόφαση που έβαζε μεγάλα εμπόδια στην ανάπτυξη της τοξοβολίας .

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας Πέτρος Συναδινός τόνισε: «Μπαίνει επιτέλους ένα οριστικό τέλος σε ένα καθεστώς απαρχαιωμένο και ξεπερασμένο, που εμπόδιζε την ανάπτυξη του αθλήματος μας στην Ελλάδα ενώ είχε λυθεί εδώ και πολλά χρόνια από την πλειοψηφία των διεθνών Ομοσπονδιών. Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τόσο τον Υφυπουργό Λευτέρη Αυγενάκη που άκουσε το αίτημα μας και ανέλαβε τη σχετική πρωτοβουλία, αλλά και τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη που αντιλήφθηκε το δίκαιο του αιτήματος μας και υπέγραψε την απόφαση. Είμαι σίγουρος ότι ο οριστικός αποχαρακτηρισμός του τόξου θα βοηθήσει στη διάδοση της τοξοβολίας στη χώρα μας». 

Οι άσχημες εμφανίσεις του ΠΑΣ Πρέβεζα στο φετινό Πρωτάθλημα και τα ατυχή αποτελέσματα είχαν ως συνέπεια να πληρώσει το 'μάρμαρο' ο προπονητής Μιχάλης Βλάχος. Σε ανακοίνωσε πουθ εξέδωσε η Πρεβεζάνικη ομάδα αναφέρονται τα εξής: "To Δ.Σ του ΠΑΣ Πρέβεζα ανακοινώνει τη λύση συνεργασίας με τον προπονητή Μιχάλη Βλάχο και του εύχεται καλή συνέχεια στην προπονητική του καριέρα.

Προπονητής της ομάδας αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος βοηθός προπονητή Μάκης Δήμας σε συνεργασία με τον Θωμά Βασιλειάδη".

Όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνμωση ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικών Συντακτών "Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκαν στα Γιάννενα, οι εργασίες της Διημερίδας για τον Αθλητικό Τουρισμό στην ΄Ηπειρο, που συνδιοργανώθηκε από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου και την Περιφέρεια Ηπείρου, 14 και 15 Φεβρουαρίου στη Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία Ιωαννίνων.

Στην διάρκεια του διημέρου, παρουσιάστηκαν και αναπτύχθηκαν αξιόλογες και άκρως ενδιαφέρουσες εισηγήσεις, από σπουδαίους εισηγητές.

Ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ Γιάννης Θεοδωρακόπουλος στην εισήγησή του ανέφερε:

«Πιστεύουμε ότι ανοίγουμε νέους ορίζοντες στην ανάπτυξη της περιοχής και στην αύξηση του αριθμού των θέσεων εργασίας. Σήμερα διοργανώνονται στον Ελλαδικό χώρο 1.100-1.200 εκδηλώσεις του δρομικού κινήματος. Ζούμε μια επανάσταση στον τομέα αυτό και ο ΠΣΑΤ διαπιστώνοντας μεγάλο έλλειμμα στην ενημέρωση των πολιτών ξεκίνησε μια εκστρατεία για να βοηθήσει την ανάπτυξη των τοπικών Κοινωνιών σε ολόκληρη την Ελλάδα και να προωθήσει την άθληση σε οικογενειακό επίπεδο. Φυσικά στον προγραμματισμό μας είναι και η δημιουργία δεκάδων θέσεων εργασίας για τους αθλητικούς δημοσιογράφους. Τα μέλη μας είναι καταρτισμένα και μπορούν να σηκώσουν το βάρος αυτής της μεγάλης προσπάθειας. Ο Σύνδεσμος γίνεται όλο και πιό εξωστρεφής»

Από πλευράς Συνδέσμου εκτός από τον πρόεδρο που ανέπτυξε το θέμα “Ο ρόλος των ΜΜΕ στην ανάπτυξη του Αθλητικού Τουρισμού”, εισηγήθηκαν, ο τέως πρόεδρος & Διδακτικό Προσωπικό του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Σωτήρης Τριανταφύλλου “Η προβολή διοργανώσεων αθλητικού τουρισμού στην εποχή των socialmedia και των κινητών συσκευών”, ο ειδικός γραμματέας του Συνδέσμου Φάνης Σκύφτας “Αθλητικός Τουρισμός και Τοπικές Κοινωνίες” και το μέλος του Συνδέσμου & Διευθύνουσα Σύμβουλος SportsTraveler 76 Έφη Ζίκουλη “Καινοτομία και Τεχνολογία στον Αθλητικό Τουρισμό”.

Μεταξύ των άλλων, είχαμε επίσης τις εισηγήσεις του Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού κ.Βασίλη Γοργόλη με θέμα “Ο χάρτης των αθλητικών εκδηλώσεων στην Ήπειρο¨, της κ Έλσας Εξάρχου – Κεντέρη με θέμα “Η Ήπειρος ως προορισμός αθλητικού τουρισμού 365 ημέρες το χρόνο”, της προέδρου του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων κ. Μάρθας Παλαιοπάνου με θέμα “Η ανάπτυξη δραστηριοτήτων στη Λίμνη Παμβώτιδα”, του Γενικού αρχηγού του Κολυμβητικού Ομίλου Ιωαννίνων κ.Αριστοτέλη Λιάρου με θέμα “Η διοργάνωση κολυμβητικών διοργανώσεων και η σημασία τους στην οικονομική και πολιτιστική ζωή της πόλης”, του πρώην Αντιπεριφερειάρχη και προπονητή Χάντμπολ κ. Ιωάννη Καραμπίνα με θέμα “Η ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στις ακριτικές περιοχές”, του Προέδρου της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ηπείρου κ.Αθανασίου Χασκή με θέμα “Το δρομικό κίνημα στην Ήπειρο”, του καθηγητή του Πανεπιστημίου Κολωνίας και ΕΕΠ Φυσικής Αγωγής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ.Αντώνη Τοσουνίδη με θέμα “Ο Πανεπιστημιακός Αθλητισμός και η συμβολή του στον τουρισμό της Ηπείρου”, του Προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίων κ.Σπύρου Σουρέλη με θέμα “Μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις στα Ιωνάννινα, η εμπειρία του προηγούμενου έτους και οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται για να απογειωθεί ο Αθλητικός Τουρισμός” κ.λπ.

Χαιρετισμό στην Διημερίδα απέστειλαν ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ.Γιώργος Μαυρωτάς και ο Βουλευτής Ιωαννίνων κ. Γιώργος Αμυράς

Το συνολικό αποτύπωμα της Διημερίδας, κατέγραψε τις μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης του Αθλητικού Τουρισμού στην Ήπειρο, αξιοποιώντας το απαράμμιλο φυσικό της κάλος, τόσο στον ορεινό όγκο, όσο και τα παράλια της, το ενδιαφέρον για τη γνώση και την αξιοποίηση όλων εκείνων των δυνατοτήτων, ώστε ο Αθλητικός Τουρισμός να αποτελέσει το εφαλτήριο για την οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη αθλητικών δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων που προάγουν τον Αθλητισμό γενικότερα.

Συντονιστές των εργασιών της Διημερίδας ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού .Βασίλης Γοργόλης, ο Α' Αντιπρόεδρος του ΠΣΑΤ Φώντας Χήτας και ο Ταμίας του Δ.Σ του Συνδέσμου Γιάννης Κορακής.

Από πλευράς του Συνδέσμου, παρέστησαν επίσης τα μέλη του Δ.Σ του, Αγγελική Βύζικα, Ασπασία Βελονάκη και Μάνος Σταραμόπουλος.

Στην διάρκεια της Διημερίδας, ο Πρόεδρος του ΠΣΑΤ Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, τίμησε τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ.Αλέξανδρο Καχριμάνη για την συμβολή του στην ανάπτυξη του Αθλητικού Τουρισμού στην περιοχή, καθώς επίσης και την Πρόεδρο του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων κ.Μάρθα Παλαιοπάνου για τις μεγάλες επιτυχίες του στο άθλημα της Κωπηλασίας.

Ο ΠΣΑΤ, ευχαριστεί τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ.Καχριμάνη, για την άμεση ανταπόκριση του στη συνδιοργάνωση της Διημερίδας Αθλητικού Τουρισμού στα Ιωάννινα, τον Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού κ.Βασίλη Γοργόλη “ψυχή” της όλης εκδήλωσης, όπως και όλους όσους συνέβαλαν στην μεγάλη επιτυχία της.

Δέσμευση και προοπτική του Συνδέσμου είναι, ανάλογες εκδηλώσεις να συνεχιστούν, τόσο στην Περιφέρεια Ηπείρου, όσο την υπόλοιπη ελληνική περιφέρεια.

Από τον ΠΣΑΤ"

Άρχισαν οι εγγραφές για τον «6ο Δρόμο του Γιοφυριού», ο οποίος θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Μαρτίου και την Κυριακή 29 Μαρτίου 2020 από το Δήμο Αρταίων σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ηπείρου και τον Σύλλογο Δρομέων Άρτας.

Ο αγώνας αποτελεί πλέον ένα θεσμό για την Άρτα και η διαδρομή του αγώνα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να περνάει από τα σημαντικότερα ιστορικά σημεία της πόλης μας και φυσικά από το ξακουστό γεφύρι της Άρτας, με τις συμμετοχές να είναι διαρκώς αυξανόμενες κάθε χρόνο και να συγκεντρώνουν πλήθος κόσμου από όλη τη χώρα.

Οι εγγραφές γίνονται μόνο ηλεκτρονικά στην ειδική φόρμα που βρίσκεται στο site της διοργάνωσης στο https://www.artarunningfestival.gr/. Ημερομηνία λήξης εγγραφών για τον αγώνα είναι η Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020.

Όπως κάθε χρόνο οι αποστάσεις των αγώνων είναι:

Περιπατητικός 5χλ: Σάββατο 28 Μαρτίου ώρα έναρξης 17:00 μ.μ.

  • Ημιμαραθώνιος αγώνας δρόμου 21,1 χλμ και Σκυταλοδρομία 21,1 χλμ: Κυριακή 29 Μαρτίου 09:30 π.μ.
  • Αγώνας δρόμου 5 χλμ: Κυριακή 29 Μαρτίου 10:00 π.μ
  • Σχολικοί αγώνες: Κυριακή 29 Μαρτίου 09:35π.μ
  • Αγώνας 300 μέτρα Α’ και Β’  Δημοτικού
  • Αγώνας 600 μέτρα Γ’ και Δ’  Δημοτικού
  • Αγώνας 800 μέτρα Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού.

Όλοι οι αγώνες ξεκινούν από την πύλη του Κάστρου της Άρτας και τερματίζουν στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στην κεντρική πλατεία Άρτας.

Επικοινωνία-πληροφορίες: https://www.artarunningfestival.gr/,Οργανωτική Επιτροπή Ημιμαραθώνιος Άρτας «Ο δρόμος του Γιοφυριού», email επικοινωνίας: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 26813 62211.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό Δελτίο Τύπου του Δήμου Ιωαννιτών "Με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, προπονητή της Μακάμπι και τον μπασκετικό θρύλο της ομάδας Ντορόν Τζαμσί συναντήθηκε ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ, ο οποίος βρίσκεται στο Ισραήλ στο πλαίσιο της Διεθνούς τουριστικής έκθεσης που γίνεται στο Τελ Αβίβ.
Η συζήτηση έγινε σε πολύ φιλικό κλίμα και δρομολογεί σημαντικά αθλητικά γεγονότα για την πόλη των Ιωαννίνων.
Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε ο ερχομός των βετεράνων της Μακάμπι στην πόλη, στις 4 Απριλίου για έναν αγώνα με παλαίμαχους Έλληνες καλαθοσφαιριστές.
Παράλληλα συζητήθηκε και δρομολογήθηκε η παρουσία της αγωνιστικής ομάδας της Μακάμπι τον Ιούνιο με στόχο την διεξαγωγή ενός μεγάλου τουρνουά μπάσκετ στα Γιάννενα.
«Ο αθλητισμός ενώνει. Ο Αθλητισμός δημιουργεί ισχυρούς δεσμούς, ο Αθλητισμός μπορεί να αποτελέσει έναν ακόμη άξονα στην προγραμματισμένη εξωστρέφεια της πόλης» ανέφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ επισημαίνοντας ότι τέτοιες πρωτοβουλίες θα έχουν συνέχεια". 
 

More Articles ...

e horos logo

  tsiolis

podilata

 Karta

emailcontact

 

 

 KarzPreveza

 

Δυναμικά ξεκίνησε τη θητεία του το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναικών Θεσπρωτικού. Ήδη ανήγγειλε τη διοργάνωση τριών εκδηλώσεων για το εορταστικό πρόγραμμα της Αποκριάς, ενώ σχεδιάζει πολλές περισσότερες. 

 

Apokri._Lampadidromia.jpegEkd._Tsiknopempths.jpeg

 

Ekd._Kyriakhs_23_Fevroyariou.jpeg

Το ποσό των 2 εκ. ευρώ θα διαθέσει τις αμέσως επόμενες ημέρες ο ΕΛΓΑ, στην προσπάθεια της κυβέρνησης για στήριξη των αγροτών και για παροχή ρευστότητας στην αγροτική οικονομία. Το συγκεκριμένο ποσό αφορά αποζιώσεις που έχουν εγκριθεί αλλά έχουν καθυστερήσει να αποδοθούν στους δικαιούχους. Αυτό δήλωσε πριν λίγο στην ΕΡΤ ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων κ. Μάκης Βορίδης. 

Όπως ανακοίνωση η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας "Πραγματοποιήθηκε (Τρίτη 16 Απριλίου 2019) συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΣΕ με εκπροσώπους των Ομοσπονδιών – μελών της ΠΣΕ μετά από πρόσκληση του ΔΣ της Πανηπειρωτικής «για μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων, για τα προβλήματα της Ηπείρου και τα θέματα που απασχολούν την Ηπειρωτική αποδημία».

Στη συνάντηση κυριάρχησε η διάθεση και θέληση όλων να συμβάλουν αποφασιστικά, όχι μόνο στη σφυρηλάτηση δεσμών συνεργασίας και δράσης, αλλά και αγωνιστικής τακτικής για την επίλυση των προβλημάτων που αφορούν τα σωματεία και εν γένει την ηπειρώτικη αποδημία.
Από την Ομοσπονδία Ραδοβιζινών Άρτας συμμετείχε ο Γεώργιος Κουρτέσας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας, ο οποίος τόνισε την αναγκαιότητα προβολής των θεμάτων της περιοχής, καθώς επίσης και την αναγκαιότητα ανάδειξης των πολιτιστικών μνημείων της. Επίσης πως αναγκαία καθίσταται η συμμετοχή της Πανηπειρωτικής στις εκδηλώσεις της περιοχής (Σέλτσο, Καραϊσκάκεια κλ.). Ενημέρωσε την Πανηπειρωτική για την προσπάθεια αναστήλωσης της γέφυρας του Κοράκου και ζήτησε οι σχέσεις της Πανηπειρωτικής με την τοπική διοίκηση να είναι άμεσες και συχνές.
Ακολούθησε ο Χρήστος Λαναράς, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τζουμερκιωτών, ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Τζουμέρκα και ιδιαίτερα το πρόβλημα της συγκοινωνίας και την αναγκαιότητα κατασκευής νέου οδικού δικτύου. Επίσης τόνισε πως φέτος «…θα περπατήσουμε, θα διαβούμε το γεφύρι της Πλάκας που άρχισαν ήδη οι εργασίες αναστήλωσής του», και στάθηκε στην ιδιαίτερη συμβολή της ΠΣΕ στις διαδικασίες λήψης απόφασης για τα έργα. Επίσης ζήτησε, αναφερόμενος και στην προηγούμενη θετική εμπειρία, να συμμετέχουν τα μέλη του ΔΣ της ΠΣΕ στα ΔΣ και τις Γενικές Συνελεύσεις των Ομοσπονδιών και των Συλλόγων.
Από την Ομοσπονδία Καλαμά μίλησε ο πρόεδρος Κώστας Στεργίου και τόνισε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή, κυρίως περιβαλλοντικά, εξόρυξης υδρογονανθράκων, εγκατάστασης ανεμογεννητριών και μόλυνσης του Καλαμά. Τα χαρακτήρισε μείζονα προβλήματα, ζοφερά, που αφορούν το μέλλον του τόπου και ζήτησε την ενεργή συμμετοχή της Πανηπειρωτικής για την επίλυση αυτών των προβλημάτων.
Από την Ομοσπονδία Μουργκάνας μίλησε ο Γενικός Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου Δημήτρης Κανακόπουλος. Πρότεινε τα ψηφίσματα της Γενικής Συνέλευσης και του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανηπειρωτικής να κοινοποιούνται στις Ομοσπονδίες και αυτές ακολούθως να ενημερώνουν τα σωματεία. Επίσης, να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στο τμήμα της νεολαίας αναδεικνύοντας την θετική εμπειρία από τα 2 τουρνουά ποδοσφαίρου 5x5, που διοργάνωσαν αδελφότητες και κατέθεσε προτάσεις για την προώθηση βιβλίων που αφορούν την Ήπειρο και ιδιαίτερα την περιοχή της Μουργκάνας.
Τέλος, από την Ομοσπονδία Κόνιτσας μίλησε ο πρόεδρος Μιχάλης Μαρτσέκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα διάσωσης των Κοινοτικών Αρχείων, στο σοβαρότατο ζήτημα της αξιοποίησης των Κληροδοτημάτων και στην άμεση επαφή της Συνομοσπονδίας με όλες τις αποδημικές οργανώσεις του ελληνισμού, όπου γης.
Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση και ο πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας τόνισε πως ο ίδιος προσωπικά και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο είναι πάντα στη διάθεση όλων των πατριωτών και οπωσδήποτε με πνεύμα κατανόησης και ηπειρώτικης ομοθυμίας από κοινού θα «παλέψουμε και θα επιλύσουμε τα προβλήματα μέσα στα πλαίσια της δημοκρατικής και αγωνιστικής συμπεριφοράς». Δεσμεύτηκε δε, για την συστηματική και οργανωμένη θεματική συνέχιση της επαφής με τις Ομοσπονδίες.
 
Το Γραφείο Τύπου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας"

 

Ο ΠΑΣ Πρέβεζα αντιμετωπίζει στο “Αθανασία Τσουμελέκα” την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 3 μ.μ. τον ΑΟ Ανατολής, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Γ' Εθνικής (4ος Όμιλος).

Διαιτητής: Καζανάς (Αιτ/νίας)

Βοηθοί: Τσιπούρας – Πλέσσας (Φωκίδας)Είσοδος: 10 ευρώ

Μαθητές άνω των 12 ετών – Άνεργοι – Σπουδαστές - Γυναίκες: 5 ευρώ

Η είσοδος για παιδιά κάτω των 12 ετών που συνοδεύονται είναι δωρεάνΗ 10η αγωνιστική:Σούλι Παραμυθιάς-Τηλυκράτης Λευκάδας

Ναυπακτιακός Αστέρας-ΑΕ Μεσολογγίου

Αστέρας Ιτέας-ΑΕ Λευκίμμης

Αναγέννηση Άρτας-Μακεδονικός Φούφα

ΠΑΣ Πρέβεζα-ΑΟ Ανατολής

Αχέρων Καναλακίου-Θιναλιακός

ΑΕ Ποντίων Κοζάνης-Απόλλων Ευπαλίου.

Δίνεται άδεια Πρακτορείου ΟΠΑΠ στην οδό Ποντοηρακλείας 1 -3 όπισθεν Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Αθηνών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλ.: 6974144369