ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Mόνο για δύο παραστάσεις, στις 26 και 27 Οκτωβρίου (ώρα έναρξης 21.15), θα ανέβει στα Ιωάννινα και το Θέατρο Έκφραση (Αραβαντινού 14) η «Απελευθέρωση» του Δημήτρη Τσεκούρα.

Μια γιορτή, μια οικογένεια, ένας ξένος κι ένα τραπέζι. Συγκρούσεις, αποκαλύψεις, φιλοσοφίες, πόθοι, αναμνήσεις, ο έρωτας, το κακό… Στιγμές που οδηγούν σε απώλειες.  Η επόμενη ημέρα θα είναι ημέρα απελευθέρωσης;

Η παράσταση τοποθετεί σ’ έναν τόπο χωρίς χρόνο τα μέλη μιας κλειστής κοινωνικής ομάδας, που αποτελούν μέρος της ευρύτερης, αφήνοντας τα να παλεύουν με τα στερεότυπα εγκλωβισμένα στις προσωπικές τους ιστορίες. Λιτά κι απέριττα, σπαραχτικά αβοήθητα… Κι όλα αυτά μέσα από κωμικοτραγικές καταστάσεις κι ένα καψουροτράγουδο που διέπει την ύπαρξή τους.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία:Ζωή Ξανθοπούλου. Μουσική:Σπύρος Γραμμένος. Βοηθός σκηνοθέτη:Έφη (Ρόμπιν) Χαστά. Φωτογραφίες:Δήμητρα Τριανταφύλλου, Αλέξανδρος Βηλαράς
Trailer: Νατάσα Ιωάννου. Παίζουν οι ηθοποιοί: Βασίλης Βηλαράς, Κατερίνα Δημάτη, Άρης Ντελία, Ντέπυ Πάγκα, Γιάννης Παπαϊωάννου.

Σημείωμα συγγραφέα

Απελευθέρωση ίσως να είναι αυτό το πολύ πολύ απλό και την ίδια στιγμή το πολύ πολύ δύσκολο: η Στιγμή εκείνη που παύεις να φοβάσαι. Η Στιγμή που είσαι ενώπιος ενωπίω ολοκληρωτικά και απόλυτα και αποκλειστικά με τον Εαυτό σου και που οφείλεις να μην του κάνεις Απιστία και που εμπεδώνεις ότι δικαιούσαι να τον κάνεις ό,τι μα ό,τι γουστάρεις να τον κάνεις. Και δεν πα ν’ ακούγονται απ’ έξω τα πιο σιχαμένα συνθήματα… Γιατί ναι: «Κανένα κακό δεν έρχεται απ’ έξω», που λέει κι ο Θανάσης του έργου.

Δημήτρης Τσεκούρας

«Η Απελευθέρωση» του Δημήτρη Τσεκούρα κυκλοφόρησε εντός του Σεπτεμβρίου από τις εκδόσεις Λόγου και Κριτικής RedMarks.

Πληροφορίες και κρατήσεις στα τηλέφωνα: 26515 54505 & 6907500710.

 

e horos logo