Το Πρυτανικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, διερμηνεύοντας τις ανησυχίεςγια τους εναπομείναντες φοιτητές μετά τη διακοπή λειτουργίας των φοιτητικών εστιών, υπό τις τρέχουσες συνθήκες πανδημίας λόγω COVID-19, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και 78 ξένοι φοιτητές (στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus και υποτρόφων του IKY), επισημαίνει την ανάγκη επανεξέτασης όλων των προβλημάτων που προκύπτουν από τις δυσκολίες στις μετακινήσεις, την ασφάλεια των οικείων τους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή βρίσκονται σε καραντίνα.

Η Διοίκηση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων παρακολουθεί και θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ασφάλεια και φροντίδα όλων των φοιτητών και καλεί την πολιτεία για την εξέταση των προβλημάτων αυτών, μέσα στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων της προστασίας της δημόσιας υγείας.

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο το πρώτο Δημόσιο Ίδρυμα που πάντα πρόσφερε και εξακολουθεί να προσφέρει εξ αποστάσεως εκπαίδευση, βασιζόμενη σε σύγχρονες και διαρκώς εξελισσόμενες μεθόδους και εργαλεία, σας ενημερώνει ότι, την Παρασκευή 27 Μαρτίου και ώρα 12:00 ξεκινάει η περίοδος υποβολής αιτήσεων για Προπτυχιακά και Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών.

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο για πάνω από 20 χρόνια προσφέρει σπουδές διαδικτυακά, σπουδές προσαρμοσμένες στον χώρο και στον χρόνο κάθε ενδιαφερόμενης/ου.Η/ο κάθε φοιτήτρια/τής έχει τη δυνατότητα, να επιλέξει ανάμεσα σε δια ζώσης και onlineομαδικές συμβουλευτικές συναντήσεις, λαμβάνοντας διαρκώς ανατροφοδότηση από την/τον Σύμβουλο Καθηγήτρια/τη του τμήματός της/ου.

Με αυτό τον τρόπο η/ο φοιτήτρια/της αναπτύσσει δεξιότητες, που άπτονται όχι μόνο του γνωστικού αντικειμένου που έχει επιλέξει, αλλά και εκείνου της εξοικείωσης με τον γραπτό λόγο και τη χρήση της τεχνολογίας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έναρξη των αιτήσεων μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδας μας www.eap.gr

Η Υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως ήρθε να ... σώσει τη νέα 'παρτίδα' προχειρότητας του Υπουργείου Υγείας και ν' ανακοινώσει το κλείσιμο για 14 ημέρες και των φροντιστηρίων της χώρας, μετά τα Σχολεία όλων των βαθμίδων που ανακοίνωσε νωρίτερα ο Υπουργός Υγείας κ. Βασίλειος Κικίλιας.

Ερωτηματικό παραμένει τώρα το τι θα γίνει με τη λειτουργία των Κολλεγίων...  

Υπενθυμίζουμε ότι και η απόφαση για την απαγόρευση των καρναβαλικών εκδηλώσεων ήταν ελλπτική κάτι που είχαμε επισημάνει από την πρώτη στιγμή, καθώς δεν περιελάμβανε τις αποκριάτικες εκδηλώσεις και εκείνες της Καθαράς Δευτέρας, με αποτέλεσμα να υπάρξει προσθήκη στην ανακοίνωση δύο μέρες αργότερα... 

Η απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τις εστίες εν μέσω πανδημίας αφήνει κυριολεκτικά στο δρόμο εκατοντάδες εστιακούς φοιτητές, καθώς για διάφορους λόγους είτε δεν έχουν πού να πάνε ή αδυνατούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους, ενώ παράλληλα θέτει σε κίνδυνο την υγεία του λαού.

Σήμερα στις εστίες στα Γιάννενα παραμένουν δεκάδες φοιτητές που δεν έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν το κόστος της μετακίνησης, φοιτητές που εργάζονται για να τα βγάλουν πέρα και δε γίνεται να εγκαταλείψουν τις δουλειές τους, φοιτητές που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες οι ίδιοι ή οι οικογένειές τους, φοιτητές που δεν έχουν σπίτι να πάνε είτε γιατί είναι μετανάστες και οι χώρες τους έχουν κλείσει τα σύνορα λόγω πανδημίας ή λόγω οικογενειακής κατάστασης κλπ.

Ακριβώς για τους παραπάνω λόγους, το προηγούμενο διάστημα, η Κ.Ο. Ιωαννίνων του ΚΚΕ και η ΚΝΕ άσκησαν πίεση στις πρυτανικές αρχές και με τη συντονισμένη πίεση από συλλόγους και εκλεγμένους σε Δήμο και Περιφέρεια διασφαλίστηκε η σίτιση αυτών των φοιτητών, με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, μέχρι και τις 12/4.

Πρυτανεία, Περιφέρεια, Δήμος, να πάρουν την ευθύνη και να πιέσουν την κυβέρνηση να πάρει τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα να μείνουν στις εστίες οι φοιτητές που δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε αλλού, διασφαλίζοντας την υγεία τους (απολυμαίνοντας τις εστίες), εξασφαλίζοντας ότι δεν θα κοπούν ρεύμα- νερό. Να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα να γυρίσουν σπίτια τους όσοι μπορούν, αλλά δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα (να δοθούν κονδύλια μετακίνησης τους). Να πάρουν όλα εκείνα τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς, αφού κανένας φοιτητής δεν έχει τη δυνατότητα να διαγνωστεί αν είναι φορέας και του ζητείται να μετακινηθεί.

Είναι παράλογο η κυβέρνηση να παίρνει κατασταλτικά μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς και να ζητά να μετακινηθούν μάζες ανθρώπων από ένα συγκεκριμένο μέρος σε πολλά!

Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να πάρει πίσω αυτή την απόφαση, να πάρει όλα τα μέτρα για να παραμείνουν σε λειτουργία οι φοιτητικές εστίες, να κάνουν δωρεάν το τεστ για τον Covid-19 όλοι οι εστιακοί φοιτητές, να λειτουργήσουν ιατρεία για πρωτοβάθμια νοσηλευτική περίθαλψη σε όλες τις εστίες. Να εξασφαλιστούν τακτικές απολυμάνσεις στις εστίες και επίδομα μετακίνησης στους εστιακούς που θέλουν να γυρίσουν στον τόπο καταγωγής τους.

ΙΩΑΝΝΙΝΑ   24/3/2020

ΤΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

Την απόφαση για αναστολή της εκπαιδευτικής λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων για 14 μέρες ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας σε έκτακτη ανακοίνωση.

Θα ισχύσει για τις επόμενες 14 ημέρες και αφορά τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, τα σχολεία, τα ΙΕΚ και τα πανεπιστήμια, ιδιωτικά και δημόσια. Το μέτρο όπως εξήγησε ο κ. Κικίλιας είναι προληπτικό και έχει ως κύριο στόχο να μειωθεί η διασπορά του ιού στην κοινότητα.

 

Ο ίδιος είπε ότι θα ληφθεί ειδική μέριμνα για εργαζόμενους γονείς και τις επιχειρήσεις που πλήττονται από τα μέτρα. Με έμφαση επανέλαβε ότι οι γονείς θα πρέπει να περιορίσουν τα παιδιά τους για να μειωθεί η διασπορά του ιού, έκανε λόγο για ατομική ευθύνη και είπε επί λέξη ότι «είναι η στιγμή που όλοι οι Έλληνες πρέπει να επιδείξουμε υπευθυνότητα».

Όπως διευκρινίστηκε το μέτρο δεν αφορά τα φροντιστήρια.

Επίσης ο Υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει μέριμνα για εξασφάλιση άδειας, εργαζομένων γονέων. 

 

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση που αναμένεται να δημοσιευθεί το Σάββατο, το υπουργείο Παιδείας θα παρατείνει την παράταση της απαγόρευσης λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών, καθώς και την αναστολή όλων των εκπαιδευτικών εκδρομών εσωτερικού και εξωτερικού, έως και τις 10 Απριλίου 2020, για προληπτικούς λόγους, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19. Βέβαια εάν παραμένει σε έξαρση ο κορωνοϊός τα Σχολεία προβλέπται να ανοίξουν μετά το Πάσχα και βλέπουμε... 

Οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι γονείς του 2ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων αισθάνονται την υποχρέωση να ευχαριστήσουν δημόσια την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας, για τη δωρεά εκπαιδευτικού – παιδαγωγικού υλικού στο σχολείο. Xαιρόμαστε ιδιαίτερα που η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία είναι ευαισθητοποιημένη στα ζητήματα της εκπαίδευσης των παιδιών ΑμΕΑ και στέκεται αρωγός τους, γι αυτό και η προσφορά έγινε αποδεκτή με ιδιαίτερη ικανοποίηση απ’ όλη τη σχολική κοινότητα.

Τα υλικά που παραχωρήθηκαν θα συμβάλλουν σημαντικά στην πραγμάτωση του παιδαγωγικού μας έργου. Το υλικό παραδόθηκε το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου από κλιμάκιο του Δ.Σ., που αποτελούνταν από τον Πρόεδρο της Συνομοσπονδίας κ.Χρυσόστομο (Μάκη) Κιάμο-Χήτο, την Έφορο Δημοσίων Σχέσεων κα. Μαρίκα Γκόνη, το μέλος του Δ.Σ. κ.Κώστα Ζηκόπουλο και τα μέλη της Επιτροπής Γυναικών κυρίες Ελένη Ντάσιου και Όλγα Φώτη, στο χώρο του σχολείου, όπου έγινε ενημέρωση από τον Διευθυντή του για το εκπαιδευτικό έργο που συντελείται σ΄αυτό.

 Πέρα από τη γενική καγτακραυγή και φυσικά τη σύλληψη του ιδιοκτήτη φροντιστηρίου στα Ιωάννινα, ο οποίος δεν τηρούσε τα μέτρα προστασίας για τον κορονωϊό, ανακοίνωση εξέδωσε και το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευικών Φροντιστών Ιωαννίνων, ο οποίος σημειώνει:  Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κων Φροντιστών Ιωαννίνων καταγγέλλει απερίφραστα την ανεύθυνη αυτή συμπεριφορά και τονίζει ότι το εν λόγω φροντιστήριο δεν είναι μέλος του Συλλόγου ούτε της Ομοσπονδίας! Τέτοιες ανεύθυνες συμπεριφορές πέρα του ότι θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία αποτελούν προσβολή στην επιστημονική και επαγγελματική σοβαρότητα του κλάδου μας! Έχουμε τονίσει ότι οι Έλληνες φροντιστές θα σεβαστούν απόλυτα την απόφαση αναστολής λειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων δίχως καμία απολύτως εξαίρεση! Είμαστε αποφασισμένοι να προασπίσουμε την κοινωνική ευθύνη που πρωτίστως επιβάλλεται να έχουμε για το δημόσιο καλό και έπειτα την επιστημονική μας υπευθυνότητα και επαγγελματική μας σοβαρότητα! Τόσο η Ομοσπονδία όσο και οι κατά τόπους σύλλογοι είναι αποφασισμένοι να επιβάλλουν όλες τις νόμιμες κυρώσεις, όπως αυτές ορίζονται στο καταστατικό της Ομοσπονδίας μας σε πιθανές παραπτωματικές και ανεύθυνες συμπεριφορές!
 
Επιπρόσθετα καλούμε και όλους εκείνους που δραστηριοποιούνται στον τομέα των μαύρων ιδιαιτέρων είτε κατά μονάδες είτε κατά μικρές ομάδες να συμμορφωθούν με την απόφαση, να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και της κοινωνικής τους ευθύνης καθώς η ανοχή και η υπομονή έχουν και τα όρια τους και υπάρχουν όλα εκείνα τα ένδικα μέσα που νόμιμα μπορούν να επιβληθούν.
 
Για το Δ.Σ.
 
Ο πρόεδρος                             Ο γραμματέας
 
Στέφανος Γκόρλας                       Γιώργος Φούκας

Συνάντηση και συνεργασία με την Υφυπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη είχε ο δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Μωυσής Ελισάφ. Στη συνάντηση μετείχε η βουλευτής του

Νομού κα Μαρία Κεφάλα.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο θέμα των σχολικών υποδομών, το οποίο είναι ιδιαίτερα σοβαρό για το Δήμο Ιωαννιτών.

«Θέλω να ευχαριστήσω την Υφυπουργό για την επίσκεψη στο δημαρχείο και τη δυνατότητα που είχαμε να συζητήσουμε τα σοβαρά θέματα της εκπαίδευσης. Από την

πλευρά του Δήμου θέσαμε τα μείζονα ζητήματα των σχολικών υποδομών της περιοχής μας. Θα είμαστε σε συνεχή επαφή και συνεργασία με το Υπουργείο και

ελπίζουμε σε ουσιαστικές λύσεις» δήλωσε -μεταξύ άλλων- ο Δήμαρχος Ιωαννίνων μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης.

Η κα Ζαχαράκη από την πλευρά της αναγνώρισε ότι τα προβλήματα των σχολικών υποδομών είναι από τα πιο σημαντικά όχι μόνο στα Ιωάννινα αλλά σε

ολόκληρη τη χώρα.

«Οι ανάγκες είναι πολύ μεγάλες. Σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, όπως το Εσωτερικών και το Υποδομών προσπαθούμε να δούμε συνολικά το θέμα και να

δώσουμε λύσεις. Επίσης θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε το ιδιοκτησιακό καθεστώς όλων των σχολικών μονάδων και να πάμε σε μία συνολική λύση. Πέραν αυτών μας

ενδιαφέρει και το ανθρώπινο δυναμικό. Έχουμε πολλά να θεραπεύσουμε», ανέφερε στις δηλώσεις της η Υφυπουργός Παιδείας.

 

 Πέρα από τη γενική καγτακραυγή και φυσικά τη σύλληψη του ιδιοκτήτη φροντιστηρίου στα Ιωάννινα, ο οποίος δεν τηρούσε τα μέτρα προστασίας για τον κορονωϊό, ανακοίνωση εξέδωσε και το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευικών Φροντιστών Ιωαννίνων, ο οποίος σημειώνει:  Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κων Φροντιστών Ιωαννίνων καταγγέλλει απερίφραστα την ανεύθυνη αυτή συμπεριφορά και τονίζει ότι το εν λόγω φροντιστήριο δεν είναι μέλος του Συλλόγου ούτε της Ομοσπονδίας! Τέτοιες ανεύθυνες συμπεριφορές πέρα του ότι θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία αποτελούν προσβολή στην επιστημονική και επαγγελματική σοβαρότητα του κλάδου μας! Έχουμε τονίσει ότι οι Έλληνες φροντιστές θα σεβαστούν απόλυτα την απόφαση αναστολής λειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων δίχως καμία απολύτως εξαίρεση! Είμαστε αποφασισμένοι να προασπίσουμε την κοινωνική ευθύνη που πρωτίστως επιβάλλεται να έχουμε για το δημόσιο καλό και έπειτα την επιστημονική μας υπευθυνότητα και επαγγελματική μας σοβαρότητα! Τόσο η Ομοσπονδία όσο και οι κατά τόπους σύλλογοι είναι αποφασισμένοι να επιβάλλουν όλες τις νόμιμες κυρώσεις, όπως αυτές ορίζονται στο καταστατικό της Ομοσπονδίας μας σε πιθανές παραπτωματικές και ανεύθυνες συμπεριφορές!
 
Επιπρόσθετα καλούμε και όλους εκείνους που δραστηριοποιούνται στον τομέα των μαύρων ιδιαιτέρων είτε κατά μονάδες είτε κατά μικρές ομάδες να συμμορφωθούν με την απόφαση, να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και της κοινωνικής τους ευθύνης καθώς η ανοχή και η υπομονή έχουν και τα όρια τους και υπάρχουν όλα εκείνα τα ένδικα μέσα που νόμιμα μπορούν να επιβληθούν.
 
Για το Δ.Σ.
 
Ο πρόεδρος                             Ο γραμματέας
 
Στέφανος Γκόρλας                       Γιώργος Φούκας

Την άμεση απάντηση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας προκάλεσε η ανακοίνωση -απάντηση  των Εκπαιδευτηρίων που όπως επισημάνε και το Hpeiros.gr, ήταν ελλειπτική και πέρα από απειλές, δεν έδινε καμία απάντηση σε καίριες καταγγελίες της Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.

Μάλιστα στην απάντησή της η Ο.Ι.Ε.Λ.Ε αναφέρει μεταξύ άλλων ότι -σύμφωνα με τις πληροφορίες της- ετοιμάζεται κείμενο στήριξης του ιδιακτήτη το οποίο θα κληθούν να υπογράψουν οι 'απελπισμένοι' όπως τους χαρακτηρίζει, εκπαιδευτικοί.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση -απάντηση της Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. στα Εκπαιδευτήρια ΓΕΝΕΣΙΣ, έχει ως εξής: 

 

 

ΤΙΤΛΟΣ: «ΟΥΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΜΠΑΚΙΕΡΑ»: Η ΟΙΕΛΕ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΗ ΘΡΑΣΥΤΑΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ ΓΕΝΕΣΙΣ

 

 

Διαβάσαμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ανακοίνωση των εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ στην εκπαιδευτική ιστοσελίδα alfavita.

  • Ομολογουμένως, είναι κωμικό ένα σχολείο που είναι αντιμέτωπο με βαρύτατες κατηγορίες και βρίσκεται υπό πειθαρχικό έλεγχο εδώ και δύο τουλάχιστον χρόνια να απειλεί την ΟΙΕΛΕ και δημοσιογράφους με ποινική δίωξη.

  • Είναι ακόμη πιο κωμικό, ιδιαίτερα για όσους γνωρίζουν τον χαρακτήρα της Αντιπροέδρου του Σωματείου μας αλλά κυρίως τα έργα και τις ημέρες της ιδιοκτησίας του σχολείου, να αναφέρεται στην ανακοίνωση ότι μια (1) εκπαιδευτικός διέλυσε (!) την λειτουργία του σχολείου για να ενημερώσει, απολύτως νόμιμα,για ένα …πεντάλεπτο(και μάλιστα την ώρα του διαλείμματος) τους συναδέλφους της για την εκλογική διαδικασία του σωματείου τους(είναι, βεβαίως, κωμικοτραγικό η ανακοίνωση να μετατρέπει το άσπρο σε μαύρο και να μεταβάλλει το θύμα – που εκδιώχθηκε βιαίως από το σχολείο – σε θύτη)

  • Το πιο κωμικό όμως απ’ όλα, που φυσικά καταδεικνύει την ωμή πραγματικότητα η οποία επικρατεί στο Γένεσις, είναι ότι στην ανακοίνωση δεν υπάρχει ούτε κουβέντα για την ταμπακιέρα:

  • Ούτε κουβέντα για τον χαρακτηρισμό του εν λόγω εκπαιδευτηρίου «ως σχολείου-γαλέρα», όπου επικρατεί εργοδοτική τρομοκρατία και άθλιες εργασιακές συνθήκες

  • Ούτε κουβέντα για το γεγονός ότι εκπαιδευτικοί πληρώνονται με περίπου 600 ευρώ τον μήνα, εκατοντάδες ευρώ λιγότερα από το νόμιμο, αν συνυπολογιστεί και η εξαναγκασμένη υπερωριακή τους απασχόληση.

  • Ούτε κουβέντα για τη μη καταβολή μισθών κατά τους 3 καλοκαιρινούς μήνες!

  • Ούτε κουβέντα για την παραχάραξη των ωρολογίων προγραμμάτων

  • Ούτε κουβέντα για το ότι οι εκπαιδευτικοί εργάζονται δια της βίας σε ώρες και ημέρες εκτός του διδακτικού τους ωραρίου.

Όλοι γνωρίζουμε τι συμβαίνει στο ΓΕΝΕΣΙΣ. Ακόμη περισσότεροι οι απελπισμένοι εκπαιδευτικοί που πληροφορούμαστε ότι οσονούπω θα κληθούν «αυθορμήτως» να υπογράψουν κείμενο στήριξης του ιδιοκτήτη! Έχει φτάσει όμως η ώρα να πληροφορηθούν οι πάντες για όσα απαράδεκτα συμβαίνουν σε έναν χώρο όπου (υποτίθεται ότι) παρέχεται ευαίσθητο κοινωνικό αγαθό.

Τέλος, με ανυπομονησία περιμένουμε την μηνυτήρια αναφορά του ιδιοκτήτη των εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ. Ήρθε η ώρα όσα πληροφορούνται οι πολίτες για το σχολείο, να ακουστούν και ενώπιον της δικαιοσύνης και οι «κατήγοροι» να μετατραπούν σε κατηγορούμενοι.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ                                ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

More Articles ...

e horos logo

  tsiolis

podilata

 Karta

 KarzPreveza

 

Δυναμικά ξεκίνησε τη θητεία του το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναικών Θεσπρωτικού. Ήδη ανήγγειλε τη διοργάνωση τριών εκδηλώσεων για το εορταστικό πρόγραμμα της Αποκριάς, ενώ σχεδιάζει πολλές περισσότερες. 

 

Apokri._Lampadidromia.jpegEkd._Tsiknopempths.jpeg

 

Ekd._Kyriakhs_23_Fevroyariou.jpeg

Το ποσό των 2 εκ. ευρώ θα διαθέσει τις αμέσως επόμενες ημέρες ο ΕΛΓΑ, στην προσπάθεια της κυβέρνησης για στήριξη των αγροτών και για παροχή ρευστότητας στην αγροτική οικονομία. Το συγκεκριμένο ποσό αφορά αποζιώσεις που έχουν εγκριθεί αλλά έχουν καθυστερήσει να αποδοθούν στους δικαιούχους. Αυτό δήλωσε πριν λίγο στην ΕΡΤ ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων κ. Μάκης Βορίδης. 

Όπως ανακοίνωση η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας "Πραγματοποιήθηκε (Τρίτη 16 Απριλίου 2019) συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΣΕ με εκπροσώπους των Ομοσπονδιών – μελών της ΠΣΕ μετά από πρόσκληση του ΔΣ της Πανηπειρωτικής «για μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων, για τα προβλήματα της Ηπείρου και τα θέματα που απασχολούν την Ηπειρωτική αποδημία».

Στη συνάντηση κυριάρχησε η διάθεση και θέληση όλων να συμβάλουν αποφασιστικά, όχι μόνο στη σφυρηλάτηση δεσμών συνεργασίας και δράσης, αλλά και αγωνιστικής τακτικής για την επίλυση των προβλημάτων που αφορούν τα σωματεία και εν γένει την ηπειρώτικη αποδημία.
Από την Ομοσπονδία Ραδοβιζινών Άρτας συμμετείχε ο Γεώργιος Κουρτέσας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας, ο οποίος τόνισε την αναγκαιότητα προβολής των θεμάτων της περιοχής, καθώς επίσης και την αναγκαιότητα ανάδειξης των πολιτιστικών μνημείων της. Επίσης πως αναγκαία καθίσταται η συμμετοχή της Πανηπειρωτικής στις εκδηλώσεις της περιοχής (Σέλτσο, Καραϊσκάκεια κλ.). Ενημέρωσε την Πανηπειρωτική για την προσπάθεια αναστήλωσης της γέφυρας του Κοράκου και ζήτησε οι σχέσεις της Πανηπειρωτικής με την τοπική διοίκηση να είναι άμεσες και συχνές.
Ακολούθησε ο Χρήστος Λαναράς, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τζουμερκιωτών, ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Τζουμέρκα και ιδιαίτερα το πρόβλημα της συγκοινωνίας και την αναγκαιότητα κατασκευής νέου οδικού δικτύου. Επίσης τόνισε πως φέτος «…θα περπατήσουμε, θα διαβούμε το γεφύρι της Πλάκας που άρχισαν ήδη οι εργασίες αναστήλωσής του», και στάθηκε στην ιδιαίτερη συμβολή της ΠΣΕ στις διαδικασίες λήψης απόφασης για τα έργα. Επίσης ζήτησε, αναφερόμενος και στην προηγούμενη θετική εμπειρία, να συμμετέχουν τα μέλη του ΔΣ της ΠΣΕ στα ΔΣ και τις Γενικές Συνελεύσεις των Ομοσπονδιών και των Συλλόγων.
Από την Ομοσπονδία Καλαμά μίλησε ο πρόεδρος Κώστας Στεργίου και τόνισε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή, κυρίως περιβαλλοντικά, εξόρυξης υδρογονανθράκων, εγκατάστασης ανεμογεννητριών και μόλυνσης του Καλαμά. Τα χαρακτήρισε μείζονα προβλήματα, ζοφερά, που αφορούν το μέλλον του τόπου και ζήτησε την ενεργή συμμετοχή της Πανηπειρωτικής για την επίλυση αυτών των προβλημάτων.
Από την Ομοσπονδία Μουργκάνας μίλησε ο Γενικός Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου Δημήτρης Κανακόπουλος. Πρότεινε τα ψηφίσματα της Γενικής Συνέλευσης και του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανηπειρωτικής να κοινοποιούνται στις Ομοσπονδίες και αυτές ακολούθως να ενημερώνουν τα σωματεία. Επίσης, να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στο τμήμα της νεολαίας αναδεικνύοντας την θετική εμπειρία από τα 2 τουρνουά ποδοσφαίρου 5x5, που διοργάνωσαν αδελφότητες και κατέθεσε προτάσεις για την προώθηση βιβλίων που αφορούν την Ήπειρο και ιδιαίτερα την περιοχή της Μουργκάνας.
Τέλος, από την Ομοσπονδία Κόνιτσας μίλησε ο πρόεδρος Μιχάλης Μαρτσέκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα διάσωσης των Κοινοτικών Αρχείων, στο σοβαρότατο ζήτημα της αξιοποίησης των Κληροδοτημάτων και στην άμεση επαφή της Συνομοσπονδίας με όλες τις αποδημικές οργανώσεις του ελληνισμού, όπου γης.
Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση και ο πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας τόνισε πως ο ίδιος προσωπικά και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο είναι πάντα στη διάθεση όλων των πατριωτών και οπωσδήποτε με πνεύμα κατανόησης και ηπειρώτικης ομοθυμίας από κοινού θα «παλέψουμε και θα επιλύσουμε τα προβλήματα μέσα στα πλαίσια της δημοκρατικής και αγωνιστικής συμπεριφοράς». Δεσμεύτηκε δε, για την συστηματική και οργανωμένη θεματική συνέχιση της επαφής με τις Ομοσπονδίες.
 
Το Γραφείο Τύπου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας"

 

Ο ΠΑΣ Πρέβεζα αντιμετωπίζει στο “Αθανασία Τσουμελέκα” την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 3 μ.μ. τον ΑΟ Ανατολής, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Γ' Εθνικής (4ος Όμιλος).

Διαιτητής: Καζανάς (Αιτ/νίας)

Βοηθοί: Τσιπούρας – Πλέσσας (Φωκίδας)Είσοδος: 10 ευρώ

Μαθητές άνω των 12 ετών – Άνεργοι – Σπουδαστές - Γυναίκες: 5 ευρώ

Η είσοδος για παιδιά κάτω των 12 ετών που συνοδεύονται είναι δωρεάνΗ 10η αγωνιστική:Σούλι Παραμυθιάς-Τηλυκράτης Λευκάδας

Ναυπακτιακός Αστέρας-ΑΕ Μεσολογγίου

Αστέρας Ιτέας-ΑΕ Λευκίμμης

Αναγέννηση Άρτας-Μακεδονικός Φούφα

ΠΑΣ Πρέβεζα-ΑΟ Ανατολής

Αχέρων Καναλακίου-Θιναλιακός

ΑΕ Ποντίων Κοζάνης-Απόλλων Ευπαλίου.

Δίνεται άδεια Πρακτορείου ΟΠΑΠ στην οδό Ποντοηρακλείας 1 -3 όπισθεν Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Αθηνών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλ.: 6974144369