ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

            Με σχετική καθυστέρηση απάντησαν τα Εκπαιδευτήρια ΓΕΝΕΣΙΣ στις καταγγελίες της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Λειτουργών Ελλάδας. Πιο συγκεκριμένα αναφέρουν: "Με έκπληξη είδαμε την Κυριακή (2.2.2020) στο ενημερωτικό Μέσο σας, δημοσίευση σχετικά με την ανακοίνωση-καταγγελία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.) κατά των Εκπαιδευτηρίων μας, περί δήθεν παρεμπόδισης της αναπληρώτριας προέδρου της ΟΙΕΛΕ να ενημερώσει τους εκπαιδευτικούς κατά την επίσκεψή της στο σχολείο μας, αλλά και βιαιοπραγίας εις βάρος της, καθώς επίσης για καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

            Θέλαμε να ελπίζουμε ότι η δημοσιογραφική δεοντολογία θα απαιτούσε και την διατύπωση της απόψεώς μας επί του θέματος αυτού, τουλάχιστον κατά τη δημοσίευση- προβολή της ανακοίνωσης-καταγγελίας της Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. εις βάρος των Εκπαιδευτηρίων μας, ώστε οι αναγνώστες να σχηματίσουν πληρέστερη άποψη για το ζήτημα, όπως νομίζουμε ότι είναι ο στόχος σας. Ωστόσο, έστω και εκ των υστέρων, προς αποκατάσταση της αλήθειας, αλλά και για την ενημέρωση των αναγνωστών σας, σάς παραθέτουμε τα γεγονότα όπως ακριβώς έχουν λάβει χώρα:

            Την Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020 λίγο μετά τις 11:00’, εν ώρα λειτουργίας του Γυμνασίου-Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ, η αναπληρώτρια πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ, η οποία υπηρετεί ως εκπαιδευτικός στο Σχολείο μας (καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας), αλλά βρίσκεται σε νόμιμη εκπαιδευτική άδεια, επισκέφτηκε μετά από αρκετούς μήνες το Σχολείο. Κατά την είσοδό της στο χώρο του Σχολείου επικαλέστηκε τη διεκπεραίωση ζητήματος, απτομένου της εκπαιδευτικής της αδείας. Αντί όμως να απευθυνθεί στη Γραμματεία του Σχολείου για την υπόθεσή της, επισκέφτηκε το γραφείο των καθηγητών και πραγματοποιούσε στους παρευρισκόμενους εκπαιδευτικούς του Σχολείου προεκλογικό αγώνα υπέρ της υποψηφιότητάς της κατά τις επικείμενες εκλογές της Κυριακής (2-2-2020) για την ανάδειξη των μελών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του τοπικού Παραρτήματος της Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. Μάλιστα δε, δεν αρκέσθηκε στα παραπάνω, αλλά επειδή ορισμένοι εκπαιδευτικοί βρίσκονταν εκείνη την ώρα στις τάξεις τους (έκαναν μάθημα στα παιδιά) η ανωτέρω εκπαιδευτικός ανέμενε στο χώρο υποδοχής του Σχολείου τους καθηγητές, κατά δε την ώρα που εκείνοι εξέρχονταν από το μάθημα και καθ’όλη τη διάρκεια του ολιγολέπτου διαλείμματος (μεταξύ δηλαδή των διδακτικών ωρών) τους «ενημέρωνε» για την υποψηφιότητά της, προξενώντας όμως με τον τρόπο αυτό πρόβλημα στις εφημερίες των εκπαιδευτικών στη διάρκεια του διαλείμματος, στην επικοινωνία τους με τους μαθητές και παρακωλύοντας εν γένει την εύρυθμη λειτουργία του Σχολείου.

            Η συγκεκριμένη συμπεριφορά της προκάλεσε την παρέμβαση του διευθυντή του Ημερήσιου Ιδιωτικού Γενικού Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ, ο οποίος με ευγενικό ύφος την παρακάλεσε να μην απασχολεί τους εκπαιδευτικούς κατά την εκτέλεση των εκπαιδευτικών τους καθηκόντων και της υπενθύμισε ότι για την πραγματοποίηση του προεκλογικού της αγώνα έπρεπε να έχει ενημερώσει τη διεύθυνση του Σχολείου, ώστε να συναντήσει τους εκπαιδευτικούς σε προκαθορισμένη ώρα, αμέσως μετά τη λήξη του ημερήσιου ωρολογίου προγράμματος, έτσι ώστε να μην προκληθεί αναστάτωση στην εύρυθμη λειτουργία του Σχολείου. Συνάμα, ο διευθυντής του Ημερήσιου Γενικού Ιδιωτικού Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ, ο οποίος παρακολουθούσε τη σκηνή, κάλεσε την ανωτέρω εκπαιδευτικό στο γραφείο του και είχε ημίωρη συνομιλία μαζί της. Μετά το πέρας της συνομιλίας τους η εκπαιδευτικός αποχώρησε, απευθύνοντας μάλιστα ειρωνικές και υβριστικές φράσεις προς τον διευθυντή του Λυκείου, τα οποία κρίνουμε σκόπιμο να μην παραθέσουμε εδώ, αλλά στα αρμόδια Δικαστήρια, τα οποία θα επιληφθούν του θέματος. Ουδεμία επομένως, παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης υπήρξε, παρά την αδόκητη προσπάθεια της εκπαιδευτικού να κάνει τον προεκλογικό της αγώνα σε ώρα λειτουργίας του Σχολείου, ούτε βέβαια βιαιοπραγία εκ μέρους οιουδήποτε κατά της ανωτέρω εκπαιδευτικού. Όλα τα παραπάνω γεγονότα υπέπεσαν στην αντίληψη πολλών καθηγητών, οι οποίοι ευρίσκονταν σε διάλειμμα εκείνη την ώρα, καθώς και διοικητικών υπαλλήλων του Σχολείου, οι οποίοι και θα καταθέσουν την αλήθεια ενώπιον των αρμοδίων Αρχών, Οργάνων και Δικαστηρίων, όταν κληθούν.

Θέτουμε, λοιπόν υπόψιν τα ανωτέρω προς αποκατάσταση της αλήθειας, αλλά και για να ενημερώσετε τους αναγνώστες σας, συνάμα δε δηλώνουμε ότι επιφυλασσόμαστε ρητά κάθε δικαιώματός μας για την αποκατάσταση κάθε ζημίας που μας προκάλεσε το παραπάνω δημοσίευμα, όπως επίσης και κάθε ψευδής αναφορά για τον τρόπο λειτουργίας των Εκπαιδευτηρίων μας, λαμβανομένου μάλιστα υπόψιν του ότι η Παιδεία αποτελεί εξαιρετικά ευαίσθητο χώρο, ώστε να μην καταχωρούνται άκριτα και άδικα ανακοινώσεις ή καταγγελίες οιουδήποτε, χωρίς μάλιστα προηγουμένως να ακουστεί και το θιγόμενο μέρος.

 

Σημείωση Hpeiros.gr: 

 Αφού ευχαριστήσουμε για τα 'μαθήματα' δημοσιογραφικής ...δεοντολογίας τα Εκπαιδευτήρια ΓΕΝΕΣΙΣ, δεν μπορούμε να μην παρατηρήσουμε την ελλειπτική απάντηση ως προς τις σοβαρές καταγγελίες  της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας για εργασιακά και ασφαλιστικά ζητήματα. Να υπενθυμίσουμε ότι εκτός της καταγγελίας για βίαιη απώθηση και εξύβριση εκπροσώπου της ομοσπονδίας, υπάρχουν και οι ακόλουθες καταγγελίες, για τις οποίες προς... έκπληξή μας, στη σχετική ανακοίνωση δεν υπάρχει καμία αναφορά: 

  • "Οι εκπαιδευτικοί δεν αμείβονται τους καλοκαιρινούς μήνες

  • Αντί του νόμιμου μισθού, οι εκπαιδευτικοί λαμβάνουν, ανεξαρτήτως προϋπηρεσίας, 600-700 ευρώ το μήνα, τουλάχιστον 200-300 ευρώ λιγότερα από όσα λαμβάνει ένας πρωτοδιόριστος εκπαιδευτικός!

  • Υποχρεώνονται σε υπερωριακή απασχόληση τα απογεύματα, Σαββατοκύριακα κ.λπ. χωρίς φυσικά να αμείβονται!"

Υπογραμμίζουμε ότι με μεγάλη μας χαρά θα δημοσιεύσουμε τη διάψευση, με στοιχεία πάντα, των παραπάνω καταγγελιών. Αναμένουμε...

e horos logo

  tsiolis

podilata

 Karta

 KarzPreveza

 

Δυναμικά ξεκίνησε τη θητεία του το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναικών Θεσπρωτικού. Ήδη ανήγγειλε τη διοργάνωση τριών εκδηλώσεων για το εορταστικό πρόγραμμα της Αποκριάς, ενώ σχεδιάζει πολλές περισσότερες. 

 

Apokri._Lampadidromia.jpegEkd._Tsiknopempths.jpeg

 

Ekd._Kyriakhs_23_Fevroyariou.jpeg

Πραγματοποιήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου 2020, η ετήσια τακτική γενική συνέλευση του Συλλόγου Γεωπόνων Πρέβεζας στον χώρο του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας.
Στη συνέλευση έγινε εισήγηση-απολογισμός από τον πρόεδρο Χ. Πάνη για τη δραστηριότητα του Συλλόγου κατά το τελευταίο έτος. Ο πρόεδρος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε δράσεις και παρεμβάσεις του συλλόγου όπως:
-Η ανοιχτή επιστολή προς το ΥΠΑΑΤ και οι απόψεις που εξέφρασε για το θέμα της αγροτικής αγοράς Πρέβεζας
-Η συνεργασία με τον Μελισσοκομικό Σύλλογο Πρέβεζας
-Το Δελτίο Τύπου για τη Δακοκτονία
-Ο προγραμματισμός ημερίδας για την ελιά
-Η υποβολή προτάσεων στην Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης
-Η διοργάνωση της ημερίδας για τον ιό της καστανής ρυτίδωσης της τομάτας, στην οποία αναφέρθηκε ιδιαίτερα, τονίζοντας ότι σημείωσε απόλυτη επιτυχία τόσο από πλευράς περιεχομένου όσο και από πλευράς συμμετοχής.
Στη συνέχεια η συνέλευση συζήτησε θέματα όπως η έκδοση ΑΦΜ του συλλόγου, η επικαιροποίηση του μητρώου και η εγγραφή νέων μελών, η δυνατότητα ένταξης σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα και δράσεις κ.ά.
 
Μετά το τέλος της συνέλευσης ακολούθησε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου 
 

Όπως ανακοίνωση η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας "Πραγματοποιήθηκε (Τρίτη 16 Απριλίου 2019) συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΣΕ με εκπροσώπους των Ομοσπονδιών – μελών της ΠΣΕ μετά από πρόσκληση του ΔΣ της Πανηπειρωτικής «για μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων, για τα προβλήματα της Ηπείρου και τα θέματα που απασχολούν την Ηπειρωτική αποδημία».

Στη συνάντηση κυριάρχησε η διάθεση και θέληση όλων να συμβάλουν αποφασιστικά, όχι μόνο στη σφυρηλάτηση δεσμών συνεργασίας και δράσης, αλλά και αγωνιστικής τακτικής για την επίλυση των προβλημάτων που αφορούν τα σωματεία και εν γένει την ηπειρώτικη αποδημία.
Από την Ομοσπονδία Ραδοβιζινών Άρτας συμμετείχε ο Γεώργιος Κουρτέσας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας, ο οποίος τόνισε την αναγκαιότητα προβολής των θεμάτων της περιοχής, καθώς επίσης και την αναγκαιότητα ανάδειξης των πολιτιστικών μνημείων της. Επίσης πως αναγκαία καθίσταται η συμμετοχή της Πανηπειρωτικής στις εκδηλώσεις της περιοχής (Σέλτσο, Καραϊσκάκεια κλ.). Ενημέρωσε την Πανηπειρωτική για την προσπάθεια αναστήλωσης της γέφυρας του Κοράκου και ζήτησε οι σχέσεις της Πανηπειρωτικής με την τοπική διοίκηση να είναι άμεσες και συχνές.
Ακολούθησε ο Χρήστος Λαναράς, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τζουμερκιωτών, ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Τζουμέρκα και ιδιαίτερα το πρόβλημα της συγκοινωνίας και την αναγκαιότητα κατασκευής νέου οδικού δικτύου. Επίσης τόνισε πως φέτος «…θα περπατήσουμε, θα διαβούμε το γεφύρι της Πλάκας που άρχισαν ήδη οι εργασίες αναστήλωσής του», και στάθηκε στην ιδιαίτερη συμβολή της ΠΣΕ στις διαδικασίες λήψης απόφασης για τα έργα. Επίσης ζήτησε, αναφερόμενος και στην προηγούμενη θετική εμπειρία, να συμμετέχουν τα μέλη του ΔΣ της ΠΣΕ στα ΔΣ και τις Γενικές Συνελεύσεις των Ομοσπονδιών και των Συλλόγων.
Από την Ομοσπονδία Καλαμά μίλησε ο πρόεδρος Κώστας Στεργίου και τόνισε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή, κυρίως περιβαλλοντικά, εξόρυξης υδρογονανθράκων, εγκατάστασης ανεμογεννητριών και μόλυνσης του Καλαμά. Τα χαρακτήρισε μείζονα προβλήματα, ζοφερά, που αφορούν το μέλλον του τόπου και ζήτησε την ενεργή συμμετοχή της Πανηπειρωτικής για την επίλυση αυτών των προβλημάτων.
Από την Ομοσπονδία Μουργκάνας μίλησε ο Γενικός Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου Δημήτρης Κανακόπουλος. Πρότεινε τα ψηφίσματα της Γενικής Συνέλευσης και του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανηπειρωτικής να κοινοποιούνται στις Ομοσπονδίες και αυτές ακολούθως να ενημερώνουν τα σωματεία. Επίσης, να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στο τμήμα της νεολαίας αναδεικνύοντας την θετική εμπειρία από τα 2 τουρνουά ποδοσφαίρου 5x5, που διοργάνωσαν αδελφότητες και κατέθεσε προτάσεις για την προώθηση βιβλίων που αφορούν την Ήπειρο και ιδιαίτερα την περιοχή της Μουργκάνας.
Τέλος, από την Ομοσπονδία Κόνιτσας μίλησε ο πρόεδρος Μιχάλης Μαρτσέκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα διάσωσης των Κοινοτικών Αρχείων, στο σοβαρότατο ζήτημα της αξιοποίησης των Κληροδοτημάτων και στην άμεση επαφή της Συνομοσπονδίας με όλες τις αποδημικές οργανώσεις του ελληνισμού, όπου γης.
Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση και ο πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας τόνισε πως ο ίδιος προσωπικά και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο είναι πάντα στη διάθεση όλων των πατριωτών και οπωσδήποτε με πνεύμα κατανόησης και ηπειρώτικης ομοθυμίας από κοινού θα «παλέψουμε και θα επιλύσουμε τα προβλήματα μέσα στα πλαίσια της δημοκρατικής και αγωνιστικής συμπεριφοράς». Δεσμεύτηκε δε, για την συστηματική και οργανωμένη θεματική συνέχιση της επαφής με τις Ομοσπονδίες.
 
Το Γραφείο Τύπου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας"

 

Ο ΠΑΣ Πρέβεζα αντιμετωπίζει στο “Αθανασία Τσουμελέκα” την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 3 μ.μ. τον ΑΟ Ανατολής, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Γ' Εθνικής (4ος Όμιλος).

Διαιτητής: Καζανάς (Αιτ/νίας)

Βοηθοί: Τσιπούρας – Πλέσσας (Φωκίδας)Είσοδος: 10 ευρώ

Μαθητές άνω των 12 ετών – Άνεργοι – Σπουδαστές - Γυναίκες: 5 ευρώ

Η είσοδος για παιδιά κάτω των 12 ετών που συνοδεύονται είναι δωρεάνΗ 10η αγωνιστική:Σούλι Παραμυθιάς-Τηλυκράτης Λευκάδας

Ναυπακτιακός Αστέρας-ΑΕ Μεσολογγίου

Αστέρας Ιτέας-ΑΕ Λευκίμμης

Αναγέννηση Άρτας-Μακεδονικός Φούφα

ΠΑΣ Πρέβεζα-ΑΟ Ανατολής

Αχέρων Καναλακίου-Θιναλιακός

ΑΕ Ποντίων Κοζάνης-Απόλλων Ευπαλίου.

Δίνεται άδεια Πρακτορείου ΟΠΑΠ στην οδό Ποντοηρακλείας 1 -3 όπισθεν Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Αθηνών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλ.: 6974144369