Συνολικά το α’ τρίμηνο του έτους καταγράφονται λιγότερες ληστείες, κλοπές – διαρρήξεις και κλοπές τροχοφόρων σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα

Μετά τη μείωση που καταγράφηκε στους βασικούς δείκτες εγκληματικότητας το α’ δίμηνο του 2020, (σχετ. το από 01-04-2020 Δελτίο Τύπου) το μήνα Μάρτιο καταγράφεται περαιτέρω μείωση στις κατηγορίες αυτές, σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Ειδικότερα, καταγράφηκαν λιγότερες ληστείες, κλοπές τροχοφόρων και κλοπές – διαρρήξεις, ως ακολούθως:

Ληστείες

 • 151 λιγότερεςστην επικράτεια       (244 έναντι    395, μείωση 38,23 %)
 • 120 λιγότερεςστην Αττική              (191 έναντι    311, μείωση 38,59 %)
 • 26 λιγότερεςστη Θεσσαλονίκη      ( 28 έναντι    54, μείωση 48,15 %)

Κλοπές – Διαρρήξεις

 • στην επικράτεια (4.391 έναντι6.979, μείωση 37,08 %)
 • λιγότερες στην Αττική       (2.470 έναντι)
 •  590 λιγότερες στη Θεσσαλονίκη (928 έναντι )

Κλοπές Τροχοφόρων

 • 602 λιγότερες στην επικράτεια (1.185 έναντι 1.787, μείωση 33,69 %)              
 • 497 λιγότερες στην Αττική       (670 έναντι 1.167, μείωση 42,59 %)
 •  18 λιγότερες στη Θεσσαλονίκη (206 έναντι   224, μείωση 8,04 %)

Συνολικά το α’ τρίμηνο του 2020 στους βασικούς δείκτες εγκληματικότητας καταγράφονται τα ακόλουθα:

Ληστείες

 • 424 λιγότερεςστην επικράτεια        (790 έναντι )
 • 384 λιγότερεςστην Αττική              (590 έναντι    974, μείωση 39,43 %)
 • 30 λιγότερεςστη Θεσσαλονίκη      (109 έναντι 139, μείωση 21,58 %)

Κλοπές – Διαρρήξεις

 • στην επικράτεια (17.635 έναντι20.388, μείωση 13,50 %)
 • λιγότερες στην Αττική      (10.205 έναντι)
 •    498 λιγότερες στη Θεσσαλονίκη (4.082 έναντι )

Κλοπές Τροχοφόρων

 • λιγότερες στην επικράτεια (4.317 έναντι 5.415, μείωση 20,28 %)              
 • λιγότερες στην Αττική      (2.518 έναντι 3.531, μείωση 28,69 %)
 •     34 επιπλέον στη Θεσσαλονίκη   (677 έναντι    643, αύξηση 5,29 %)       

Παράλληλα, κατά το α’ τρίμηνο 2020 εξιχνιάστηκαν (11.026) υποθέσεις του κοινού και οργανωμένου εγκλήματος, έναντι (10.827) πέρυσι, οι οποίες αφορούν σε ολόκληρο το φάσμα της εγκληματικής δραστηριότητας.

Μεγάλη δράση ενημέρωσης για τα μέτρα προστασίας και περιορισμού διάδοσης του κορωνοιού πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών του Κατσικά.

Η δράση υλοποιήθηκε σε συνεργασία του Δήμου με την Ελληνική Αστυνομία.

Οι φιλοξενούμενοι της δομής άκουσαν σε διάφορες γλώσσες τις οδηγίες για την προφύλαξή τους όπως επίσης για τον περιορισμό των μετακινήσεων και του συνωστισμού.

Παρόμοιες δράσεις έγιναν στις δομές ασυνόδευτων ανηλίκων που λειτουργούν στο Πέραμα και την Αμφιθέα.

Τον συντονισμό εκ μέρους του Δήμου είχε ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Αιβατίδης και η ειδική σύμβουλος του Δημάρχου Διονυσία Αμπατζίδη.

Ο αντιδήμαρχος σε δηλώσεις του επεσήμανε ότι οι δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, ως χώροι με μεγάλο αριθμό ανθρώπων, είναι από τους πλέον ευαίσθητους. Προϋπόθεση για την αποφυγή διάδοσης της πανδημίας είναι ο περιορισμός των μετακινήσεων και η αποφυγή του συνωστισμού. Έτσι πέρα από την ενημέρωση που έγινε στους φιλοξενούμενους, στο εξής θα είναι πιο αυστηροί και συστηματικοί οι έλεγχοι της Αστυνομίας, την οποία ο Δήμος ευχαριστεί για την συμμετοχή της και για την κινητοποίηση που κάνει.

Εξιχνιάστηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων υπόθεση κλοπής αυτοκινήτου και υπόθεση κλοπής κινητού τηλεφώνου

Για τις παραπάνω υποθέσεις ταυτοποιήθηκε ως δράστης ημεδαπός, ο οποίος συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα που διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, υπόθεση κλοπής αυτοκινήτου και υπόθεση κλοπής κινητού τηλεφώνου στα Ιωάννινα.

Για τις παραπάνω υποθέσεις, ταυτοποιήθηκε ως δράστης, ένας ημεδαπός, ο οποίος εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ζηρού και συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας στις 3-04-2020 το μεσημέρι στην περιοχή της Φιλιππιάδας.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, νυχτερινές ώρες της 02 προς 03-4-2020, ο κατηγορούμενος, αφαίρεσε από την πόλη των Ιωαννίνων Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο στη συνέχεια εγκατέλειψε στην περιοχή του Τερόβου Ιωαννίνων.

Κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους:

 • ανωτέρω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο
 • κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στη κατοχή του συλληφθέντος, το οποίο προέκυψε ότι είχε αφαιρέσει τις τελευταίες ημέρες από ανασφάλιστο όχημα στην περιοχή των Ιωαννίνων.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του κατηγορουμένου θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Ανοιχτή επιστολή του Συλλόγου Γεωπόνων Πρέβεζας προς την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, Περιφερειάρχη και Δημάρχους, για τον κορωνοϊό και τα προτεινόμενα μέτρα.

Αναλυτικά η επιστολή: 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

                                                      Πρέβεζα 6-4-2020

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ


Προς:

 • τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μαυρουδή Βορίδη.
 • την Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Φωτεινή Αραμπατζή.
 • Τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κωνσταντίνο Θ. Σκρέκα.
 • Τον προϊστάμενο της Γενικής Γραμματείας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιο Στρατάκο.
 • Τον προϊστάμενο της Γενικής Γραμματείας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων κ. Κωνσταντίνο Ν. Μπαγινέτα.
 • Τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ Αλέξανδρο Καχριμάνη.
 • Τον Δήμαρχο Πρέβεζας κ. Νικόλαο Γεωργάκο.
 • Τον Δήμαρχο Ζηρού κ. Νικόλαο Καλαντζή.
 • Τον Δήμαρχο Πάργας κ. Νικόλαο Ζαχαριά.
 


Υγεία και ελευθερία είναι αναμφίβολα δυο έννοιες που κονταροχτυπιούνται για το ποια είναι πιο σημαντική. Ζούμε ημέρες που και οι δυο τελούν υπό αμφισβήτηση.

Μάλιστα αναγκαζόμαστε να θυσιάσουμε ότι έχει μείνει από τη μια υπέρ της σωματικής μας υγείας προσπαθώντας να διατηρήσουμε σε όσο καλύτερη κατάσταση μπορούμε την ψυχική μας υγεία.

Ο τριτογενής τομέας και κυρίως ο τουρισμός που τόσο έχει διαφημιστεί κατέρρευσε μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα και μαζί του οι χώρες που είχαν “επενδύσει” σε αυτό το μη ανθρωποκεντρικό μοντέλο τουρισμού με επίκεντρο το άτομο.

Βασικό στοιχείο της ελευθερίας των κοινωνιών είναι η αυτάρκεια. Εκτός από το ψωμί και το δικαίωμα σε μια καλύτερη ζωή για την αυτάρκεια της χώρας μας παλεύουν οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι, οι αλιείς, οι μελισσοκόμοι,οι δασοκόμοι και μαζί τους εμείς οι γεωτεχνικοί.

Πολλές φωνές έχουν ακουστεί κατά καιρούς να μιλούν για χάραξη εθνικής αγροτικής πολιτικής που θα συμβάλει σημαντικά στο να αποκτήσει η χώρα μας αγροτική οικονομία στην οποία να μπορεί να στηριχθεί. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια οι άνθρωποι που ασχολούνται με τη γη αντιμετωπίζονται από το κεντρικό κράτος ως μη υπολογίσιμοι με χαρακτηριστικό παράδειγμα το πως η μη βιώσιμη τιμή του αιγοπρόβειου γάλακτος η οποία ξεκλήρισε ουσιαστικά ένα από τους πιο σημαντικούς κλάδους για την ιστορία της χώρας μας υφίσταται εδώ και πάρα πολύ καιρό χωρίς καμία κρατική παρέμβαση.

Συγκυριακά λόγω της μεγάλης έξαρσης στην Ιταλία και την Ισπανία του κορωνοϊού Covid-19 υπήρξε μεγάλη ζήτηση κυρίως σε φρούτα πλούσια σε βιταμίνη C από χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης. Πάντα συγκυριακά γιατί ο κλάδος μας αντιμετωπίζεται ευκαιριακά, πρόχειρα, στο ποδάρι, γιατί νομίζουμε πως μας ταΐζουν οι αλυσίδες των πολυκαταστημάτων.

Από την άλλη βλέπουμε οι παραγωγοί κηπευτικών να είναι προ των πυλών της χρήσης των γεωργικών τους ελκυστήρων για ενσωμάτωση στη γη των εν εξελίξει καλλιεργειών τους και έντονα προβληματισμένοι για το σχεδιασμό μελλοντικών καλλιεργειών έχοντας υποστεί τεράστια οικονομική ζημιά από την τρέχουσα.

Οι δενδροκόμοι φυλλοβόλων που σε λίγο καιρό περιμένουν να δρέψουν κόπους μιας χρονιάς ανήσυχοι.

Οι φυτωριούχοι είναι ήδη κατεστραμμένοι.

Τα προϊόντα αλιείας χωρίς την παραμικρή ζήτηση.

Οι κτηνοτρόφοι μας έχουν μείνει χωρίς τη δυνατότητα να ελπίζουν ότι αυτή τη χρονιά, το Πάσχα θα μπορέσουν με τα αμνοερίφιά τους να βγάλουν κάτι από τα έξοδα της χρονιάς.

Οι γεωπόνοι, ιδιοκτήτες καταστημάτων γεωργικών εφοδίων έχοντας παραγγείλει τα απαιτούμενα για την συγκεκριμένη εποχή εφόδια από την ημέρα εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων αντιμετωπίζουν το φαινόμενο μηδενικής επισκεψιμότητας στα καταστήματά τους.

Οι γεωπόνοι που εργάζονται σε εταιρίες εμπορίας γεωργικών εφοδίων θα αντιμετωπίσουν και αυτοί μεγάλα προβλήματα όπως όλοι οι εργαζόμενοι της χώρας.

Οι γεωπόνοι που είναι ιδιοκτήτες ή εργάζονται σε κέντρα Υποδοχής δηλώσεων βρέθηκαν εκτός εργασίας ακριβώς στην αρχή της υποβολής των αιτήσεων ΟΣΔΕ.

Σε αυτή τη συγκυρία προέχει η προάσπιση της ατομικής μας υγείας με γνώμονα την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και πνεύμα ομαδικό και όχι ατομιστικό.

Η τήρηση των μέτρων ενάντια στη διασπορά του νέου ιού υποχρέωση και οδηγός όλων μας. Η σκέψη και οι ευχαριστίες όλων μας είναι κοντά στο υγειονομικό προσωπικό που δίνει άνισο αγώνα στην πρώτη γραμμή, στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας που τόσο λοιδορήθηκαν αλλά αποτελούν μοναδική ελπίδα για όλους μας.

Πρέπει όμως ακόμη και σε αυτή τη συγκυρία η κυβέρνηση να σχεδιάσει την επαύριο. Και να βάλει ως προτεραιότητα άμεσα και επιτακτικά τη δημόσια υγεία, τη δημόσια παιδεία και την τροφή. Παλιό σύνθημα που καλείται αυτή η κυβέρνηση να υπηρετήσει και να βροντοφωνάξει στα διεθνή φόρα αφού η ελευθερία μας, έδωσε τη θέση της στην υγεία μας.

Στο δικό μας κλάδο έπεσε ο κλήρος να προσπαθήσουμε να διασφαλίσουμε την τροφή για όλους.

Τον κώδωνα του κινδύνου για ελλείψεις τροφίμων στον πλανήτη εξαιτίας των υπερβολικών περιοριστικών μέτρων στην κυκλοφορία προσώπων και στη διακίνηση αγαθών που επιβάλλουν οι κυβερνήσεις για την προστασία από τον κορωνοϊό κρούουν οι παγκόσμιοι οργανισμοί Εμπορίου (WTO) και Υγείας (WHO), καθώς και ο Διεθνής Οργανισμός του ΟΗΕ για τα Τρόφιμα και τη Γεωργία (FAO).

Εξαιρετικά μέτρα η αναστολή για ένα χρονικό διάστημα των ασφαλιστικών εισφορών , η πληρωμή κοινοτικών και μη ενισχύσεων παλαιοτέρων ετών που θα εξασφαλίσουν ρευστότητα σε κάποιους αλλά εκτιμούμε πως δεν είναι βέβαιο πως αυτά τα μέτρα θα εξασφαλίσουν επάρκεια αγροδιατροφικών προϊόντων.

Η συλλογιστική του να δούμε πως θα εξελιχθεί η πώληση των ντόπιων αμνοεριφίων το Πάσχα αφού δεν επιτρέπονται εισαγωγές και αναλόγως να επέμβουμε εκτιμούμε πως δεν συνάδει με τα έγκαιρα μέτρα που διατείνεται η κυβέρνηση ότι πάρθηκαν στο τομέα της Υγείας.

Πολλά αγροτικά προϊόντα τιμολογούνται στο ράφι 7 φορές πάνω από τις τιμές που απολαμβάνουν οι παραγωγοί, κατάσταση που επιτείνεται από μέρα σε μέρα χωρίς να αισθάνεται η αγορά την ανάσα του επιβαλλόμενου ελεγκτικού μηχανισμού.

Οι γείτονές μας Ιταλοί στο βιομηχανικό βορά πλήρωσαν ακριβά την ολιγωρία που κατά κύριο λόγο προέκυψε από την προσπάθεια αποφυγής μεγάλων οικονομικών συνεπειών.

Εμείς κινηθήκαμε γρήγορα έχοντας στην άκρη του μυαλού μας το να προλάβουμε να εκμεταλλευθούμε έστω ένα μικρό τμήμα της τουριστικής περιόδου.

Με ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα πρέπει να κινηθούμε, με σχέδιο όραμα και συγκεκριμένο πλάνο, όλοι όσοι εμπλεκόμαστε στην αγροδιατροφική αλυσίδα ώστε να εξασφαλίσουμε τροφή για όλους.

Προτεινόμενα μέτρα - ενέργειες

- Θεωρούμε το να ενταχθούν όλοι οι ΚΑΔ που σχετίζονται με τον πρωτογενή τομέα στα μέτρα ελάφρυνσης της κυβέρνησης αυτονόητο.

- Οι συνάδελφοί μας, γεωπόνοι πεδίου θα πρέπει να λαμβάνουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας είτε εργάζονται σε καταστήματα γεωργικών εφοδίων είτε στην ύπαιθρο.

- Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι μας θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί κατά τη μετακίνηση από και προς την εκμετάλλευσή τους εφαρμόζοντας τα προτεινόμενα μέτρα όταν μεταφέρουν προσωπικό.

- Θα πρέπει η κυβέρνηση να διασφαλίσει χορήγηση ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) στον τομέα της παραγωγής γεωργικών προϊόντων και ειδικότερα στον τομέα της πρωτογενούς παραγωγής πρώιμων κηπευτικών και κρέατος για τους αιγοπροβατοτρόφους.

- Παράλληλα για τις καλλιέργειες που έπονται ( οπωροκηπευτικά κατά κύριο λόγο ) να διασφαλίσει και να ενισχύσει τις τιμές πώλησης των παραγόμενων προϊόντων αν αυτό χρειαστεί.

- Υπάρχει ένας προβληματισμός σχετικά με τι πρόκειται να γίνει με τα δεσποζόμενα (οικόσιτα/μη οικόσιτα) ζώα σε περίπτωση αυστηροποίησης των περιορισμών.

Συγκεκριμένα στην επαρχία είναι πολλοί όσοι διατηρούν αριθμό ζώων (σκύλοι, γάτες, αιγοπρόβατα, πουλερικά κ.α.) όχι στο σπίτι τους, όχι επαγγελματίες, κ.ο.κ. Επίσης κάποιος πρέπει να προστατέψει το φυτικό του κεφάλαιο, ή το συμπληρωματικό του εισόδημα.

Εκτιμούμε πως θα πρέπει στην βεβαίωση κατ’ εξαίρεση μετακίνησης πολιτών να προστεθεί πεδίο για τη μετακίνηση και την εργασία των πολιτών και όχι μόνο των επαγγελματιών αγροτών και των εργατών γης στις αγροτικές τους εκμεταλλεύσεις ως μέσο ενίσχυσης της παραγωγής και εξασφάλισης τροφής.

- Να υπάρχουν διαθέσιμα διαγνωστικά τεστ για όλους, από τους αγρότες και τους γεωπόνους μέχρι τους εργάτες και τους εργαζόμενους στη λιανική πώληση (κομβικό σημείο για τη διασπορά του ιού σε όλο τον πληθυσμό).

- Μέριμνα για την ομαλή διακίνηση των αγροτικών προϊόντων αλλά και των αγροτικών εφοδίων, αν χρειαστεί.

- Διάθεση αγροτικών προϊόντων σε όσους τα έχουν ανάγκη (άνεργοι, ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους, άστεγοι) με κρατική μέριμνα και αποζημίωση των παραγωγών.

Καλούμε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, τον πρώτο και το δεύτερο βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης της χώρας, τους αγροτικούς, κτηνοτροφικούς και αλιευτικούς συλλόγους και όλους τους γεωτεχνικούς σε έναν άμεσο, ανοικτό και εξαντλητικό διάλογο ώστε να συνεχισθεί απρόσκοπτα η παραγωγή προϊόντων του πρωτογενούς τομέα στις απαιτούμενες ποσότητες και την κατάλληλη ποικιλία με αποτέλεσμα την εγγυημένη διατροφική επάρκεια της χώρας μας.

Ο Σύλλογος Γεωπόνων Πρέβεζας είναι έτοιμος να συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία.

                                           ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΠΑΝΗΣ                             ΑΛΕΞΙΟΣ ΤΣΑΠΑΡΑΣ

Ο απολογισμός Οδικής Ασφάλειας για τον Μάρτιο έτους 2020 στην Ήπειρο που ανακοίνωσε η Γενική Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου, δείχνει μηδενικά θανατηφόρα τροχαία τον Μάρτιο στην Ήπειρο και όπως φαίνεται τα μέτρα για τον κορωνοϊό που άρχισαν στις 12 Μαρτίου, έχουν τη δική τους αποφασιστική συμβολή. 

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: Με στόχο τη διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ζητήματα οδικής ασφάλειας, δημοσιοποιούνται συγκεντρωτικά-συγκριτικά στοιχεία που αφορούν τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για τον Μάρτιο του 2020, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

α. Τροχαία Ατυχήματα

Στην εδαφική αρμοδιότητα της Ηπείρου, σημειώθηκαν τροχαία ατυχήματα (έναντι 9 το 2019). Ειδικότερα, σημειώθηκαν:

 • κανένα θανατηφόρο τροχαίο (έναντι 2 το 2019)
 • 1 τροχαίο ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου (όπως καιτο 2019)
 • §5 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου (έναντι 6το 2018)

Από τα τροχαία ατυχήματα-δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών, καταγράφηκαν συνολικά 6 παθόντες (έναντι 13 το 2019). Ειδικότερα, καταγράφηκαν:

 • κανένας νεκρός(έναντι 2 το 2019)
 • ένας σοβαρά τραυματίας (όπως και το 2019)
 • 5 ελαφρά τραυματίες (έναντι 10 το 2019)

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:

 • υπερβολική ταχύτητα
 • λοιπά αίτια αναφερόμενα σε οδηγούς

β. Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης

Για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων πραγματοποιήθηκαν συστηματικοί έλεγχοι στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου, οι οποίοι είχαν ως αποτέλεσμα να βεβαιωθούν συνολικά (3.222) παραβάσεις, από τις οποίες ξεχωρίζουν οι επικίνδυνες καθώς οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα και επηρεάζουν καθοριστικά το αποτέλεσμά του.

Βεβαιώθηκαν :

 • 545 για υπερβολική ταχύτητα
 • 30     για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη)
 • 100   για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση
 • 63  για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση
 • 32    για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγησης
 • 14    για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη
 • 28    για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας
 • 14   για αντικανονικό προσπέρασμα
 • 5     για φθαρμένα ελαστικά
 • 3     για αντικανονικούς ελιγμούς

Σημειώνεται επίσης ότιτον προηγούμενο μήνα βεβαιώθηκαν (46) παραβάσεις που αφορούν ανασφάλιστα οχήματα και (353) παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων".

Συνεχίζονται σε όλη τη χώρα οι έλεγχοι των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.
Στο πλαίσιο αυτό χθες, Κυριακή 5 Απριλίου: 
για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν (1.224) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα, ως ακολούθως:
 
(456) στην Αττική, 
(117) στα Ιόνια Νησιά, 
(101) στην Κρήτη,
(101) στη Δυτική Ελλάδα,
  (84) στη Θεσσαλονίκη,
  (64) στην Κεντρική Μακεδονία,
  (61) στην Πελοπόννησο,
  (48) στη Θεσσαλία, 
  (45) στην Ήπειρο,
  (45) στο Νότιο Αιγαίο,
  (40) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
  (31) στο Βόρειο Αιγαίο,
  (16) στη Δυτική Μακεδονία και
  (15) στη Στερεά Ελλάδα.
 
 
Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, έχουν βεβαιωθεί (21.308) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα.
 
για λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λπ.) παρά την σχετική απαγόρευση βεβαιώθηκαν (8) παραβάσεις και συνελήφθησαν (5) άτομα.
Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια (359) παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (353) άτομα. 
Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. 
 

Παρατείνεται ο περιορισμός των μετακινήσεων στη χώρα μας όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς.
 
Συγκεκριμένα, μέχρι τις 27 Απριλίου και ώρα 6 το πρωί παρατείνεται το μέτρο του προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών προς αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κοροναϊού, ανακοίνωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.
 
 
Η ενότητα, η αποφασιστικότητα και η πειθαρχία που έχει δείξει μέχρι σήμερα συντριπτικά η ελληνική κοινωνία, μας έχει επιτρέψει να ακολουθήσουμε μια διαφορετική πορεία από τις περισσότερες άλλες χώρες, σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς.
 
Το αποτέλεσμα όμως αυτό, επισήμανε περαιτέρω, μπορεί σε ελάχιστες ώρες αλλά και ημέρες να ανατραπεί και υπογράμμισε πως για να διασφαλιστεί χρειάζεται να εξακολουθούμε να τηρούμε τα μέτρα με την ίδια επιμονή και υπομονή.

 

Συνεχίζονται οι έλεγχοι για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού
 
Συνεχίζονται σε όλη τη χώρα οι έλεγχοι των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.
 
Στο πλαίσιο αυτό χθες, Σάββατο 4 Απριλίου:
 
για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν (974) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα, ως ακολούθως:
 
(319) στην Αττική, 
(114) στην Κρήτη,
(109) στα Ιόνια Νησιά,
  (85) στη Θεσσαλονίκη,
  (69) στην Κεντρική Μακεδονία,
  (65) στη Δυτική Ελλάδα,
  (48) στην Πελοπόννησο,
  (48) στην Ήπειρο,
  (46) στο Νότιο Αιγαίο,
  (19) στη Θεσσαλία,
  (17) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
  (16) στο Βόρειο Αιγαίο,
  (14) στη Δυτική Μακεδονία και
    (5) στη Στερεά Ελλάδα.
 
Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, έχουν βεβαιωθεί (20.084) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα. για λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λπ.) παρά την σχετική απαγόρευση βεβαιώθηκαν (6) παραβάσεις και συνελήφθησαν (6) άτομα.
Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια (351) παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (348) άτομα.
 
Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Η κομματική επιτροπή του ΚΚΕ Ηπείρου - Κέρκυρας - Λευκάδας σε κοινή ανακοίνωση με αφορμή την πανδημία του κορωνοϊού σημειώνει: 

Από την αρχή της εκδήλωσης της επιδημίας στη χώρα μας, οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και της Οργάνωσης Περιοχής Ηπείρου – Κέρκυρας – Λευκάδας, βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή στους χώρους της Υγείας και συνολικά στους τόπους δουλειάς.

Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες το κάλεσμά μας προς τους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες της περιοχής είναι: «Μένουμε δυνατοί, δεν μένουμε σιωπηλοί».

Προστατεύουμε την υγεία μας και τα δικαιώματα μας

Η ουσιαστική προστασία της υγείας, απαιτεί να μη κρυφτεί η ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ, για την κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της περιοχής. Η ατομική ευθύνη, που χρειάζεται όλοι να επιδείξουμε, δεν μπορεί να λύσει τα τεράστια προβλήματα της δημόσιας υγείας.

Οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι εκατοντάδες στα Νοσοκομεία της Ηπείρου, Κέρκυρας και Λευκάδας. Ως τώρα η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε 60 μόνο προσλήψεις. Καμία στα νοσοκομεία Λευκάδας και «Χατζηκωστα» Ιωαννίνων,καμία πρόσληψη εντατικολόγου ή πνευμονολόγου. Τα Κέντρα Υγείας είναι αποψιλωμένα από προσωπικό και υποδομές, χρόνια τώρα, όπως και οι άλλες δομές ΠΦΥ στην περιοχή.

Οι υγειονομικοί καταγγέλλουν έλλειψη σε κλίνες ΜΕΘ, οι οποίες πριν τη κρίση ήταν συνολικά μόλις 34 για 400.000 πληθυσμό. Υπάρχει πλήρη έλλειψη σε κατάλληλα μέσα ατομικής προστασίας, χάος στη διαχείριση των ύποπτων κρουσμάτων, άρνηση από τον ΕΟΔΥ και τις διοικήσεις για έλεγχο με test, ακόμα και όσων υγειονομικών μπήκαν σε καραντίνα. Υπάρχει μεγάλη ανησυχία για την κατάσταση της υγείας πολλών ασθενών, λόγω και της αναστολής της λειτουργίας πολλών κλινικών και εξωτερικών ιατρείων, κύρια του ΠΓΝΙ.

Αυτή είναι η «ετοιμότητα» του συστήματος δημόσιας υγείας, αποτέλεσμα της υποχρηματοδότησης και εμπορευματοποίησης, που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις, σε όλη την «αλληλέγγυα» ΕΕ. Ακόμη και μέσα στην πανδημία ενισχύεται ο ιδιωτικός τομέας υγείας αντί να επιταχθεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα Γιάννενα, αυτές τις μέρες, διαφημίζεται η έναρξη της λειτουργίας ιδιωτικής μονάδας τεχνητού νεφρού, που έρχεται ως «σωτήρας» να καλύψει τα κενά του δημόσιου συστήματος, ειδικά τώρα λόγω πανδημίας.

Τώρα το κράτος και η κυβέρνηση να λάβουν την δική τους ευθύνη!

Είναι ενδεικτικό ότι φιμώνονται όσοι επιχειρούν να αναδείξουν την κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία, όπως το ΚΚΕ ή καταγγέλλονται ότι σπέρνουν τον πανικό και την ανησυχία! Αντίθετα διαφημίζονται οι «δωρεές» στα νοσοκομεία, των διαφόρων ομίλων της περιοχής και του Σόρος (με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ιωαννίνων). Αυτών δηλαδή που για να ενισχύονται τα κέρδη τους, το κράτος έχει γονατίσει τα δημόσια νοσοκομεία.

Να μη σωπάσει κανείς! ΤΩΡΑ να υλοποιηθούν τα δίκαια και επιστημονικά τεκμηριωμένα αιτήματα των υγειονομικών. Τώρα περισσότερο από ποτέ αναδεικνύεται η επικαιρότητα και αναγκαιότητα της πρότασης του ΚΚΕ για ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΊΑ- ΠΡΟΝΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ ΜΕ ΚΑΤΑΡΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ.

Υπάρχει και η εργοδοτική ευθύνη

Η προστασία της υγείας απαιτεί να μην μείνουμε άφωνοι μπροστά και στα εγκλήματα στους χώρους εργασίας, από την έλλειψη μέτρων προστασίας.

Μπορεί η κυβέρνηση, τα ΜΜΕ, η τοπική διοίκηση, να αποδοκιμάζουν και να τιμωρούν τους διάφορους «παραβάτες» της καραντίνας, αλλά δεν ενεργούν το ίδιο για τους μεγαλοεπιχειρηματίες που παραβιάζουν ολοφάνερα κάθε έννοια προστασίας για τα κέρδη τους. Εδώ κανείς τους δεν βλέπει την ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ;

Είναι ενδεικτικό το παράδειγμα της επιχείρησης ΚΑΡΑΛΗ στην Άρτα, που η εργοδοσία συνέχισε να λειτουργεί για 3 μέρες το εργοστάσιο, παρά το ότι υπήρξαν επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊου στο προσωπικό. Η πολιτική προστασία- περιφέρεια έκανε τα «στραβά μάτια» σε ότι αφορά την ευθύνη του εργοδότη και δεν πάρθηκαν έγκαιρα μέτρα, με αποτέλεσμα τον πολλαπλασιασμό των κρουσμάτων. Μόνο μετά την παρέμβαση του εργατικού Κέντρου Άρτας, σταμάτησε η παραγωγή ώστε να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος και διαχείριση της κατάστασης. Τώρα απαιτείται να προστατευτούν τα δικαιώματα των εργαζομένων αλλά και το εισόδημα των κτηνοτρόφων που συνεργάζονται με την επιχείρηση.

Αντίστοιχη είναι η κατάσταση στις περισσότερες μεγάλες επιχειρήσεις της περιοχής. Η αναγκαία απόσταση ασφαλείας των 2 μέτρων, μεταξύ των εργαζόμενων είναι ανέκδοτο. Τα μέσα ατομικής προστασίας δίνονται με το σταγονόμετρο σε όλα τα εργοστάσια. Σε πολλά supermarket σε όλη την περιοχή δεν τηρούνται μέτρα προστασίας. Ακόμη και στις ευπαθείς ομάδες εργαζομένων δίνονται ελάχιστες άδειες προστασίας. Το ίδιο συμβαίνει και με τις άδειες ειδικού σκοπού για γονείς κλπ.

Σε ιδιαίτερο κίνδυνο για την υγεία τους, αλλά και τη δημόσια υγεία, βρίσκονται οι αλλοδαποί εργάτες των εργοστασίων τροφίμων της περιοχής. Στοιβάζονται καθημερινά στα λεωφορεία των εταιρειών, ζουν κατά δεκάδες σε άθλιες συνθήκες, χωρίς δυνατότητες ενημέρωσης και ιατροφαρμακευτική κάλυψη. Γι αυτούς, όπως και για τους πρόσφυγες στους καταυλισμούς του Κατσικά, στην Φιλιππιάδα και άλλου, απαιτούνται άμεσα μέτρα προστασίας από την εργοδοσία και το κράτος.

ΤΩΡΑ χρειάζεται να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα προστασία της υγείας και ασφάλειας στους χώρους εργασίας. Ας ακουστεί η κραυγή των Ιταλών απεργών εργατών, που θρηνούν χιλιάδες θύματα, επειδή υποχρεώθηκαν να δουλεύουν, παρά τις απαγορεύσεις, για να μη χαθούν τα κέρδη των καπιταλιστών.

Δεν είμαστε όλοι μαζί στον αγώνα ενάντια στον κορονοϊο

Ο πραγματικός εχθρός δεν είναι αόρατος

Στην ήδη πολύπαθη Ήπειρο της ανεργίας προστίθενται και άλλοι χιλιάδες εργαζόμενοι, που μείνουν άνεργοι, με το πρόσχημα της πανδημίας. Πολλοί εργαζόμενοι δεν μπορούν να λάβουν το επίδομα των 800 ευρω, όπως για παράδειγμα οι οικοδόμοι. Υπάρχει εντατικοποίηση της εργασίας ενώ μεθοδεύεται η εκ περιτροπής εργασία και στα μεγάλα εργοστάσια τροφίμων π.χ. ΠΙΝΔΟΣ, ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ, ΔΩΔΩΝΗ, ΒΙΚΟΣ, ΖΑΓΟΡΙ κλπ. Τα κέρδη αυτών των εταιρειών, όπως και των supermarket, προστατεύονται καλά από τις ΠΝΠ της κυβέρνησης, αφού τα αντεργατικά μέτρα, εξαπλώνονται πιο γρήγορα από τον κορονοϊό. Δεν προστατεύονται οι εργαζόμενοι και ακόμη περισσότεροι οι άνεργοι που κατά χιλιάδες ζουν χωρίς επιδόματα.

Ακόμη πιο δύσκολη είναι η κατάσταση στα νησιά της Κέρκυρας και της Λευκάδας. Εργαζόμενοι και αυταπασχολούμενοι θα πληρώσουν βαριά την πολιτική της «μονοκαλλιέργειας» του τουρισμού. Το «θαύμα» της εξωστρέφειας της οικονομίας, που όλες οι κυβερνήσεις εκθειάζουν, αναδεικνύεται σε κατάρα.

Είναι φανερό ότι δεν πληρώνουν το ίδιο εργάτες και καπιταλιστές και αυτή την κρίση. Η εργοδοσία ήδη έχει στο μυαλό της στην επόμενη μέρα. Έχει προηγηθεί η επιβράδυνση της οικονομίας στην ΕΕ και σε άλλες μεγάλες οικονομίες, μεγαλώνοντας τον κίνδυνο εκδήλωσης μιας νέας καπιταλιστικής κρίσης. Η πανδημία αποτελεί τον καταλύτη αυτή της κατάστασης. Κυβέρνηση και η ΕΕ προετοιμάζονται να μας φορτώσουν και πάλι το λογαριασμό.

Ο πραγματικός εχθρός λοιπόν δεν είναι αόρατος. Είναι οι μεγάλοι όμιλοι που γι αυτούς δουλεύουν κυβερνήσεις, κράτος, ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί. Τα κέρδη τους πληρώνουμε με την υγεία και τα δικαιώματά μας. Τώρα και όχι αργότερα, μπορούμε και πρέπει να λογαριαστούμε μαζί του. Οι λαοί σώζονται πάντα μόνοι τους, με την αλληλεγγύη και τον αγώνα.

Τώρα ακόμη περισσότερο χρειάζεται ο καθένας να προβληματιστεί: πως γίνεται με τέτοια εξέλιξη της τεχνολογίας και της επιστήμης, στις πλούσιες χώρες ειδικά, οι λαοί να ζουν αυτή την τραγωδία; Η απάντηση είναι μία: στον καπιταλισμό, είτε αυτός υπηρετείται από κεντροδεξιές είτε από κεντροαριστερές κυβερνήσεις, η τεχνολογία, η επιστήμη, η ίδια η εργατική δύναμη είναι εμπορεύματα με στόχο το κέρδος. Γι' αυτό μεγαλώνει ο ανταγωνισμός ανάμεσα στα διεθνικά μονοπώλια, για το ποιος θα πατεντάρει το νέο εμβόλιο, ή φάρμακο, όταν θα έπρεπε να υπάρχει συνεργασία και κοινή προσπάθεια των ερευνητικών κέντρων όλου του κόσμου.

Αναδεικνύεται και μέσα από αυτή την τραγωδία, η ανωτερότητα του σοσιαλισμού, που μπορεί να αξιοποιήσει προς όφελος του λαού τις τεράστιες δυνατότητες της επιστήμης και τεχνολογίας. Τα επιτεύγματα του σοσιαλισμού στην πρόληψη και προστασία της υγείας του λαού είναι γνωστά.

Μένουμε ΔΥΝΑΤΟΙ. Ο συλλογικός αγώνας, η εμπιστοσύνη στο ΚΚΕ και την ΚΝΕ, η μάχη για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, που έχει ως κριτήριο τις κοινωνικές ανάγκες και όχι τα κέρδη των καπιταλιστών, είναι ο φωτεινός φάρος και για την ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ, που όλα δείχνουν ότι θα είναι πολύ δύσκολη για το λαό.

Συνελήφθη, στις 4-04-2020 το μεσημέρι στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή, τελεσμένη και σε απόπειρα.

Ειδικότερα, χθες το πρωί στα Ιωάννινα, ο δράστης εισήλθε στον προαύλιο χώρο οικίας και αποπειράθηκε να αφαιρέσει αντικείμενα από αποθήκη, πλην όμως έγινε αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη και τράπηκε σε φυγή.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί της προαναφερθείσας υπηρεσίας που ενημερώθηκαν για το περιστατικό, οι οποίοι εντόπισαν τον δράστη λίγο αργότερα στην πόλη των Ιωαννίνων, όπου και τον συνέλαβαν.

Επίσης, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο κατηγορούμενος την 02-04-2020 είχε αφαιρέσει από την ίδια αποθήκη δοχείο με βενζίνη καθώς και γεωργικό εργαλείο.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Την ώρα που η ΤΟΥΟΤΑ προσφέρει υβριδικά ΥΑΡΙΣ σε κάθε Δήμο που θα καταθέσει σχετική αίτηση για να καλύψει ανάγκες μετακινήσεων των μελών των κοινωνικών δομών μέχρι της 30 Απριλίου η Ελληνική Αστυνομία παραλαμβάνει ως δωρεά από την εταιρία Goldair τρία σύγχρονα και πλήρως εξοπλισμένα οχήματα, τύπου SUV, ως αναγνώριση του σημαντικού έργου που επιτελεί στην εφαρμογή και τήρηση των μέτρων αποτροπής διάδοσης του κορωνοϊού, καθώς και στη φύλαξη και αποτροπή παραβίασης των ελληνικών και ευρωπαϊκών συνόρων στον Έβρο και στο Ανατολικό Αιγαίο. Μία προσφορά σίγουρα πολυτιμότερη καθώς τα οχήματα δεν διατίθενται για χρονικό διάστημα περίπου ενός τεστ drive, ώστε στη συνέχεια να πωληθούν ως ελαφρώς μεταχειρισμένα (σ.σ. τα υβριδικά διατηρούν υψηλή την μεταπωλητική τιμή)μόνο και μόνο για να εισπράξει η εταιρία τα οφέλη της έμμεσης διαφήμισης, χωρίς να σημαίνει ότι και η συγκεκριμένη προσφορά δεν είναι σημαντική. Όσον αφορά την προσφορά της εταιρίας Goldair η Ελληνική Αστυνομία σημειώνει: "Με την προσθήκη των οχημάτων αυτών στον στόλο της Ελληνικής Αστυνομίας ενισχύεται περαιτέρω η επιχειρησιακή ετοιμότητα και ανταπόκριση των αστυνομικών υπηρεσιών στην εκπλήρωση της αποστολής τους. Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης εξέφρασε την ευαρέσκειά του στην εταιρεία Goldair και ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο της κ. Καλλίνικο Καλλίνικο δηλώνοντας ότι : «Τέτοιες πρωτοβουλίες αναδεικνύουν την αξία της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και αποτελούν έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς της Ελληνικής Αστυνομίας στην κοινωνία. Θα αξιοποιήσουμε τα οχήματα αυτά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες που παρέχουμε προς όφελος των πολιτών, ιδιαίτερα στη δύσκολη αυτή χρονική συγκυρία». Στο πλαίσιο της παραπάνω πρωτοβουλίας, ο Πρόεδρος της Goldair, κ. Καλλίνικος Καλλίνικος, δήλωσε: «Στεκόμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας, οι οποίοι με επαγγελματισμό και αυταπάρνηση βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για εμάς. Τους εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας, την αλληλεγγύη μας και τον σεβασμό μας και δηλώνουμε ότι είμαστε εδώ για να ενισχύσουμε έμπρακτα το δύσκολο έργο τους. Είμαι πεπεισμένος ότι η χώρα μας θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις παρούσες, πρωτοφανείς, προκλήσεις και από κοινού ο Δημόσιος και ο Ιδιωτικός τομέας, θα συστρατευτούμε για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της επόμενης ημέρας».

More Articles ...

e horos logo

  tsiolis

podilata

 Karta

 KarzPreveza

 

Δυναμικά ξεκίνησε τη θητεία του το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναικών Θεσπρωτικού. Ήδη ανήγγειλε τη διοργάνωση τριών εκδηλώσεων για το εορταστικό πρόγραμμα της Αποκριάς, ενώ σχεδιάζει πολλές περισσότερες. 

 

Apokri._Lampadidromia.jpegEkd._Tsiknopempths.jpeg

 

Ekd._Kyriakhs_23_Fevroyariou.jpeg

Το ποσό των 2 εκ. ευρώ θα διαθέσει τις αμέσως επόμενες ημέρες ο ΕΛΓΑ, στην προσπάθεια της κυβέρνησης για στήριξη των αγροτών και για παροχή ρευστότητας στην αγροτική οικονομία. Το συγκεκριμένο ποσό αφορά αποζιώσεις που έχουν εγκριθεί αλλά έχουν καθυστερήσει να αποδοθούν στους δικαιούχους. Αυτό δήλωσε πριν λίγο στην ΕΡΤ ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων κ. Μάκης Βορίδης. 

Όπως ανακοίνωση η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας "Πραγματοποιήθηκε (Τρίτη 16 Απριλίου 2019) συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΣΕ με εκπροσώπους των Ομοσπονδιών – μελών της ΠΣΕ μετά από πρόσκληση του ΔΣ της Πανηπειρωτικής «για μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων, για τα προβλήματα της Ηπείρου και τα θέματα που απασχολούν την Ηπειρωτική αποδημία».

Στη συνάντηση κυριάρχησε η διάθεση και θέληση όλων να συμβάλουν αποφασιστικά, όχι μόνο στη σφυρηλάτηση δεσμών συνεργασίας και δράσης, αλλά και αγωνιστικής τακτικής για την επίλυση των προβλημάτων που αφορούν τα σωματεία και εν γένει την ηπειρώτικη αποδημία.
Από την Ομοσπονδία Ραδοβιζινών Άρτας συμμετείχε ο Γεώργιος Κουρτέσας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας, ο οποίος τόνισε την αναγκαιότητα προβολής των θεμάτων της περιοχής, καθώς επίσης και την αναγκαιότητα ανάδειξης των πολιτιστικών μνημείων της. Επίσης πως αναγκαία καθίσταται η συμμετοχή της Πανηπειρωτικής στις εκδηλώσεις της περιοχής (Σέλτσο, Καραϊσκάκεια κλ.). Ενημέρωσε την Πανηπειρωτική για την προσπάθεια αναστήλωσης της γέφυρας του Κοράκου και ζήτησε οι σχέσεις της Πανηπειρωτικής με την τοπική διοίκηση να είναι άμεσες και συχνές.
Ακολούθησε ο Χρήστος Λαναράς, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τζουμερκιωτών, ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Τζουμέρκα και ιδιαίτερα το πρόβλημα της συγκοινωνίας και την αναγκαιότητα κατασκευής νέου οδικού δικτύου. Επίσης τόνισε πως φέτος «…θα περπατήσουμε, θα διαβούμε το γεφύρι της Πλάκας που άρχισαν ήδη οι εργασίες αναστήλωσής του», και στάθηκε στην ιδιαίτερη συμβολή της ΠΣΕ στις διαδικασίες λήψης απόφασης για τα έργα. Επίσης ζήτησε, αναφερόμενος και στην προηγούμενη θετική εμπειρία, να συμμετέχουν τα μέλη του ΔΣ της ΠΣΕ στα ΔΣ και τις Γενικές Συνελεύσεις των Ομοσπονδιών και των Συλλόγων.
Από την Ομοσπονδία Καλαμά μίλησε ο πρόεδρος Κώστας Στεργίου και τόνισε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή, κυρίως περιβαλλοντικά, εξόρυξης υδρογονανθράκων, εγκατάστασης ανεμογεννητριών και μόλυνσης του Καλαμά. Τα χαρακτήρισε μείζονα προβλήματα, ζοφερά, που αφορούν το μέλλον του τόπου και ζήτησε την ενεργή συμμετοχή της Πανηπειρωτικής για την επίλυση αυτών των προβλημάτων.
Από την Ομοσπονδία Μουργκάνας μίλησε ο Γενικός Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου Δημήτρης Κανακόπουλος. Πρότεινε τα ψηφίσματα της Γενικής Συνέλευσης και του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανηπειρωτικής να κοινοποιούνται στις Ομοσπονδίες και αυτές ακολούθως να ενημερώνουν τα σωματεία. Επίσης, να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στο τμήμα της νεολαίας αναδεικνύοντας την θετική εμπειρία από τα 2 τουρνουά ποδοσφαίρου 5x5, που διοργάνωσαν αδελφότητες και κατέθεσε προτάσεις για την προώθηση βιβλίων που αφορούν την Ήπειρο και ιδιαίτερα την περιοχή της Μουργκάνας.
Τέλος, από την Ομοσπονδία Κόνιτσας μίλησε ο πρόεδρος Μιχάλης Μαρτσέκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα διάσωσης των Κοινοτικών Αρχείων, στο σοβαρότατο ζήτημα της αξιοποίησης των Κληροδοτημάτων και στην άμεση επαφή της Συνομοσπονδίας με όλες τις αποδημικές οργανώσεις του ελληνισμού, όπου γης.
Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση και ο πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας τόνισε πως ο ίδιος προσωπικά και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο είναι πάντα στη διάθεση όλων των πατριωτών και οπωσδήποτε με πνεύμα κατανόησης και ηπειρώτικης ομοθυμίας από κοινού θα «παλέψουμε και θα επιλύσουμε τα προβλήματα μέσα στα πλαίσια της δημοκρατικής και αγωνιστικής συμπεριφοράς». Δεσμεύτηκε δε, για την συστηματική και οργανωμένη θεματική συνέχιση της επαφής με τις Ομοσπονδίες.
 
Το Γραφείο Τύπου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας"

 

Ο ΠΑΣ Πρέβεζα αντιμετωπίζει στο “Αθανασία Τσουμελέκα” την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 3 μ.μ. τον ΑΟ Ανατολής, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Γ' Εθνικής (4ος Όμιλος).

Διαιτητής: Καζανάς (Αιτ/νίας)

Βοηθοί: Τσιπούρας – Πλέσσας (Φωκίδας)Είσοδος: 10 ευρώ

Μαθητές άνω των 12 ετών – Άνεργοι – Σπουδαστές - Γυναίκες: 5 ευρώ

Η είσοδος για παιδιά κάτω των 12 ετών που συνοδεύονται είναι δωρεάνΗ 10η αγωνιστική:Σούλι Παραμυθιάς-Τηλυκράτης Λευκάδας

Ναυπακτιακός Αστέρας-ΑΕ Μεσολογγίου

Αστέρας Ιτέας-ΑΕ Λευκίμμης

Αναγέννηση Άρτας-Μακεδονικός Φούφα

ΠΑΣ Πρέβεζα-ΑΟ Ανατολής

Αχέρων Καναλακίου-Θιναλιακός

ΑΕ Ποντίων Κοζάνης-Απόλλων Ευπαλίου.

Δίνεται άδεια Πρακτορείου ΟΠΑΠ στην οδό Ποντοηρακλείας 1 -3 όπισθεν Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Αθηνών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλ.: 6974144369