Στο πλαίσιο της περιοδείας του Αλέξη Χαρίτση, Τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στα Ιωάννινα την Πέμπτη 21 Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις κλιμακίου του κόμματος με εργαζόμενους της ΔΕΗ και μέλη της διοίκησης, με το Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων, το Δ.Σ. του ΣΕΒΙΠΙ και με το Δ.Σ. των φοροτεχνικών- λογιστών.

1. Στη συνάντηση με τους εργαζόμενους και μέλη της διοίκησης της ΔΕΗ βρέθηκαν στο επίκεντρο το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα, τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις, εξαιτίας του τεράστιου ενεργειακού κόστους. Ο Αλέξης Χαρίτσης επανέλαβε τη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την επαναφορά του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ και του κοινωφελή της ρόλου.

2. Στη συνάντηση με το Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων συζητήθηκαν θέματα με έμφαση στα έργα υποδομών, που μπορούν να δώσουν νέα ώθηση στον τουρισμό του Νομού Ιωαννίνων και της Ηπείρου. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ανάγκη κατασκευής του διευρωπαϊκού οδικού άξονα Ιωάννινα -Κακαβιά, ως σύγχρονου αυτοκινητόδρομου, ώστε να μπορέσει να συμβάλει στη αύξηση του οδικού τουρισμού προς την περιοχή μας. Επιπλέον, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην περαιτέρω ανάπτυξη του αεροδρομίου Ιωαννίνων, το σχέδιο νόμου για τους Οργανισμούς Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμών, τις βραχυχρόνιες μισθώσεις, τα θέματα που άπτονται των πνευματικών δικαιωμάτων καθώς και τα φορολογικά και ασφαλιστικά ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο. Ένα σημαντικό ακόμη ζήτημα που τέθηκε από το Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων είναι η σύνδεση του νομού με το φυσικό αέριο, με δεδομένο πως το λειτουργικό κόστος των ξενοδοχειακών μονάδων είναι εξαιρετικά υψηλό, ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών.

Τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης Ξενοδόχων μετέφεραν στον Αλέξη Χαρίτση τα πάγια αιτήματά τους, μεταξύ των οποίων είναι η άμεση εκταμίευση των ποσών που εκκρεμούν προς πληρωμή στις επιχειρήσεις από τη δράση της «Επιδότησης κεφαλαίου κίνησης πληττόμενων από την πανδημία τουριστικών επιχειρήσεων φιλοξενίας», η άμεση ολοκλήρωση της αποπληρωμής των οφειλόμενων στις επιχειρήσεις ποσών από το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» και από το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ (χωρίς παρακρατήσεις για εξόφληση φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων), η παράταση του προγράμματος ΓΕΦΥΡΑ ΙΙ, η κατάργηση σε χρηματοδοτικά εργαλεία ΕΣΠΑ κλπ της υποχρεωτικότητας της μιας Ε.Μ.Ε, η μείωση του ΦΠΑ στο 6,5% και την κατάργηση του τέλους διανυκτέρευσης, η ενεργειακή επιδότηση στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Ο Τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία από την πλευρά του άκουσε με προσοχή και ενδιαφέρον τα όσα του μεταφέρθηκαν και δεσμεύθηκε να παρέχει τη στήριξή του για τα θέματα που συζητήθηκαν ενώ κατέθεσε τις προτάσεις του κόμματος για την ουσιαστική στήριξη από την πολιτεία των επιχειρήσεων αλλά και των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους.

3. Στη συνάντηση με το Δ.Σ του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής Ιωαννίνων (ΣΕΒΙΠΙ) συζητήθηκαν θέματα όπως η αλλαγή του νόμου 3982/2011 που διέπει την λειτουργία όλων των ΒΙΠΕ της χώρας από έναν νέο, ο οποίος δεν φαίνεται να ευνοεί τις επιχειρήσεις και να λύνει προβλήματα. Με δεδομένο ότι ο νέος νόμος θα τεθεί σε λίγες μέρες σε διαβούλευση ο Αλέξης Χαρίτσης τόνισε την ανάγκη αλλαγών και την κατάθεση προτάσεων με σκοπό τη βελτίωση του τελικού νομοσχεδίου που θα έρθει για ψήφιση από την Βουλή. Επίσης τέθηκε από το Δ.Σ. το ζήτημα της αυτοδιαχείρισης στην προοπτική μιας αυτοδιοικούμενης ΒΙΠΕ με Συνέργειες , με Βιομηχανική Συμβίωση και στα πλαίσια της «Κυκλικής Οικονομίας». Ο Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στο πλαίσιο της συζήτησης πρότεινε λύσεις με σκοπό τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και της ανάπτυξης καθώς και της διασφάλισης του δημόσιου συμφέροντος

Συζητήθηκαν επίσης ζητήματα που αφορούν την ανάγκη βελτίωσης των υποδομών και των δικτύων αλλά και δημιουργίας νέων (σύνδεση με Ιόνια Κακκαβιά, τηλεπικοινωνίες, ηλεκτροφωτισμός ) καθώς επίσης και το γεγονός ότι ο φόροι και τα τέλη πρέπει να είναι ανταποδοτικά και όχι να έχουν μορφή «χαρατσιού». Ο Αλέξης Χαρίτσης υπογράμμισε ότι πρέπει να υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για την υποστήριξη και όχι την υποβάθμιση της λειτουργίας των εγκατεστημένων επιχειρήσεων αλλά και για την προσέλκυση νέων επενδυτών και επιχειρήσεων.

4.Τέλος, ο Αλέξης Χαρίτσης συναντήθηκε με μέλη του Δ.Σ της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών. Η ΕΦΕΕΙ εξέθεσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των λογιστών- φοροτεχνικών όπως η μη τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων, οι καταληκτικές ημερομηνίες και οι αλλαγές, τα πρόστιμα, οι δυσκολίες εφαρμογής του myDATA, τα προβλήματα του ΕΦΚΑ-ΚΕΑΟ. Συζητήθηκαν επίσης ζητήματα που αφορά το Ε.Σ.Π.Α. και τον νέο αναπτυξιακό νόμο. Τονίστηκε επίσης το μεγάλο πρόβλημα και πάγιο αίτημα του κλάδου για τη θεσμοθέτηση του δικαιώματος της ασθένειας του λογιστή και της κυοφορίας των γυναικών φοροτεχνικών. Συζητήθηκε επίσης το κυρίαρχο ζήτημα της ακρίβειας που απασχολεί τις επιχειρήσεις και την ελληνική κοινωνία. Από την μεριά του ο κ. Αλέξης Χαρίτσης δεσμεύτηκε ότι οι προτάσεις που του κατατέθηκαν στο πλαίσιο της συνάντησης θα εξεταστούν και είναι διαθέσιμος ώστε να υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας και περαιτέρω συζήτησης.

Όλες οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν μέσα σε ένα πλαίσιο παραγωγικού και εποικοδομητικού διαλόγου με δεσμεύσεις για την ανάδειξη θετικών προτάσεων και λύσεων.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στις συναντήσεις συμμετείχαν η βουλευτής του Νομού Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη, ο συντονιστής της Ν.Ε. Σάββας Δημητριάδης, ο αν. συντονιστής Πέτρος Παλάσχας, τα μέλη της Κ.Ε Γρίβας Χρήστος, Οικονόμου Αθανάσιος, Σουλελέ Λίλα, Στέφος Ιωάννης, τα μέλη της Ν.Ε. Αλέκος Μπαλακιέρας Ελένη Παπαθανασίου, Αλέξανδρος Φαρμάκης καθώς και στελέχη του κόμματος.

Η περιοδεία του Τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στα Ιωάννινα ολοκληρώθηκε με ομιλία του στη μαζική πολιτική εκδήλωση για την ακρίβεια, τις επιπτώσεις στην κοινωνία και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στην πλατεία Μαβίλη.

Η Δημοτική Σύμβουλος με την παράταξη "Λαϊκή Συσπείρωση" στο Δήμο Ιωαννιτών, κα Όλυ Τσουμάνη κατέθεσε αίτημα στις παρατάξεις προκειμένου να ζητηθεί η σύγκληση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου για τη συζήτηση του θέματος των απολύσεων 40 σχολικών καθαριστριών, δεδομένου ότι με κατά πλειοψηφία απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, για τη σχολική χρονιά 2022-2023 θα προσληφθούν μόλις 101 καθαρίστριες πλήρους απασχόλησης και 25 με μερική απασχόληση.

Επιπλέον δήλωσε ότι το ΚΚΕ, αποδεχόμενο την αναφορά του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων για το ίδιο θέμα, την κατέθεσε στη Βουλή και θα αναλάβει πρωτοβουλία προκειμένου το θέμα να συζητηθεί και στη Βουλή.

Η ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ «ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ Α.Ε. – Ι. ΨΑΡΡΑΣ»  αναδόχου εταιρείας της μελέτης εκπόνησης του κτηματολογίου στην περιοχή, ενημερώνει ότι στις 21/07/2022 ξεκινάει η Προανάρτηση των στοιχείων του Κτηματολογίου για τα Ιωάννινα.

Περισσότερα θα βρείτε στους παρακάτω συνδεσμους: 

https://www.schediasmos.com/gr/enarxi-proanartisis-ioannina.html

 

https://www.schediasmos.com/gr/proanartisi-dasothentes-agroi.html

Αλέξανδρος Τσαβδάρογλου

Χωροτάκτης Πολεοδόμος Μηχανικός, MSc

unnamed

  Bασιλίσσης Όλγας 216, Τ.Κ. 551 33, Καλαμαριά

   Τηλ. 2310 423180-1-2 Fax. 2310 423183

   www.schediasmos.com

Την Κυριακή 24 Ιουλίου 2022 και ώρα 19.00 θα λάβει χώρα ανοικτή συζήτηση στο θέατρο «ΣΚΑΛΑ» Δήμου Ιωαννιτών (Παραλίμνιο Ναυτάκια) με θέμα:

Πρωτοφανής κρίση σε όλα τα επίπεδα: Οικονομία, Υγεία, Θεσμοί, Εθνικά ζητήματα.

 

Ομιλητές:

Δημήτρης Καζάκης, Οικονομολόγος, αναλυτής, Πρόεδρος ΕΠΑΜ

Γιώργος Παύλος, πρώην καθηγητής Φυσικής και Φιλοσοφίας ΔΠΘ (ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ)

Ιωάννης Σακκάς, επικεφαλής Κινήματος Δικαιοσύνης, πρώην Εισαγγελέας.

Κωνσταντίνος Φαρσαλινός, Ιατρός.

Παρέμβαση: Δημήτρης Ευθυμιάδης, ιατρός σε αναστολή – Εκπρόσωπος υγειονομικών Αττικής κατά της υποχρεωτικότητας.

Συντονιστής συζήτησης: Άρης Παπαμιχαήλ, Οικονομολόγος

 

Διοργάνωση

ΕΠΑΜ ΗΠΕΙΡΟΥ – ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

Πολυπληθής και δυναμική ήταν η πορεία διαμαρτυρίας για τον θάνατο του 29χρονου ηλεκτρολόγου Χρήστου Ζορμπά στις 6 Ιουνίου 2020 στην γαλακτοβιομηχανία "Ήπειρος". Σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Άρτας σημειώνει: "Με απόφαση μαζικής καταδίκης του εργοδοτικού εγκλήματος για το θάνατο του 29χρονου ηλεκτρολόγου Χρήστου Ζορμπά που έχασε την ζωή του εν ώρα εργασίας το Σάββατο 6 Ιούνη του 2020, απάντησε ο λαός της Άρτας, στις προσπάθειες της εργοδοσίας, για να καταργηθεί κάθε έννοια ευθύνης για τα μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, που κατακτήθηκαν με αγώνες δεκαετιών από το εργατικό κίνημα, στις προσπάθειες να απαλλαγεί από την υποχρέωση της να διασφαλίζει μέτρα προστασίας γιατί αποτελούν κόστος και εμπόδιο στην καλπάζουσα κερδοφορία του κεφαλαίου, προσπαθώντας να παγιώσουν μια αντίληψη ότι τα μέτρα σε κάθε χώρο είναι ευθύνη των εργαζομένων και περιλαμβάνονται στο μισθό τους. Η απάντηση του λαού της Άρτας, δόθηκε για άλλη μια φορά, μέσα από ένα από τα μεγαλύτερα συλλαλητήρια, που έχουν γίνει στην πόλη μας και διοργανώθηκε από το Εργατικό Κέντρο Άρτας, με την συμπαράσταση των Εργατικών Κέντρων, Πάτρας, Αγρινίου, Γιαννίνων, Λευκάδας, Θεσπρωτίας, Κέρκυρας και της Πανελλήνιας ομοσπονδίας εργατοτεχνιτών σε Γάλα – Τρόφιμα – Ποτά.

Στη Συγκέντρωση και στην πορεία που ακολούθησε ήταν συγκλονιστική η παρουσία των νέων παιδιών, δεκάδων φίλων του Χρήστου, καθώς και της οικογένειας του που τέθηκαν επικεφαλής  της μεγάλης πορείας που ακολούθησε στους δρόμους της Άρτας.

Η μεγάλη συγκέντρωση ξεκίνησε με την κεντρική ομιλία του Εργατικού Κέντρου Άρτας, από τον Αλέξη Κατσαρό ακολούθησε χαιρετισμός από τον  Μανώλη Καραντούσα, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εργατοτεχνιτών Γάλακτος Τροφίμων Ποτών με αναφορές στα εργοδοτικά εγκλήματα που γίνονται στο βωμό του κέρδους και στη συνέχεια η Αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου διάβασε την κοινή δήλωση των δικηγόρων της οικογένειας του Χρήστου Ζορμπά, κ. Όλυ Τσουμάνη και Θανάση Καμπαγιάννη".

Εξιχνιάστηκε ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας υπόθεση απάτης, που έγινε το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Άρτα.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο κατηγορούμενος επικοινώνησε με ημεδαπή και με το πρόσχημα ότι μπορεί να τη βοηθήσει ενώπιον του αρμόδιου διοικητικού δικαστηρίου ώστε να προσληφθεί ως καθαρίστρια πλήρους απασχόλησης, της απέσπασε το χρηματικό πόσο (4.000) ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Η πόλη των Ιωαννίνων θα φιλοξενήσει το επόμενο διάστημα δύο Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα θαλασσίου σκι στο κανάλι της Αμφιθέας.

Μια διοργάνωση που έλκει τηλεοπτικά δίκτυα από χώρες του εξωτερικού αλλά και πλήθος από επισκέπτες, καθώς λαμβάνουν μέρος πανευρωπαϊκοί και παγκόσμιοι πρωταθλητές.

Το πρώτο αφορά τους αθλητές +35 (seniors) και θα διαρκέσει από 21-24/7 2022.

Το δεύτερο Πρωτάθλημα αφορά τους νέους αθλητές έως 17 ετών seniors και θα διαρκέσει από 3- 7/8 2022.

Οι αγώνες αυτοί είναι οι μεγαλύτεροι σε διάρκεια αλλά και σε σπουδαιότητα που έχουν διεξαχθεί ποτέ στην Ήπειρο. Και αυτό γιατί σε συνδυασμό με τον αγώνα PAMVOTIS OPEN (15-17/7/ 2022) οι αθλητές και οι συνοδοί των ομάδων αλλά και όλοι οι συμμετέχοντες θα παραμείνουν στα Ιωάννινα για έναν ολόκληρο μήνα με ότι αυτό συνεπάγεται για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού γιατί συνδυάζουν την παρακολούθηση των αγώνων με διακοπές στην ευρύτερη περιοχή.

Οι διοργανωτές απευθύνουν ανοιχτή πρόσκληση σε όλους. Στο Κανάλι Αμφιθέας ήδη από αύριο 13 Ιουλίου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το υπέροχο θέαμα που προσφέρει το θαλάσσιο σκι τόσο κατά την διάρκεια των αγώνων όσο και κατά την διάρκεια των προπονήσεων. Οι αγώνες περιλαμβάνουν και τα τρία αγωνίσματα, δηλαδή σλάλομ, φιγούρες και άλμα, και προβλέπεται να είναι και φέτος ιδιαίτερα θεαματικοί.

Το Πρόγραμμα συναντήσεων του Αλέξη Χαρίτση Τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, την ΠΕΜΠΤΗ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ στα Ιωάννινα, έχει ως εξής:   
 
12:00 Συνάντηση με σωματεία εργαζομένων της ΔΕΗ και με στελέχη της υπηρεσίας.
13:00 Συνέντευξη Tύπου.
14:00 Συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων.
14:45 Συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής Ιωαννίνων.
 
18:30 Συνάντηση με την ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
 
19:30 Περιοδεία στην αγορά της πόλης.
 
 
----------------------------------------------------------
20:30 Ομιλία στην Πλατεία Μαβίλη (πολιτική συγκέντρωση)
 
 
- Η συνάντηση με τους εργαζόμενους ΔΕΗ θα γίνει στο κτίριο της ΔΕΗ στην ΚΑΤΣΑΡΗ
- Οι υπόλοιπες συναντήσεις και η συνέντευξη τύπου θα γίνουν στο ξενοδοχείο OLYMPIC

Εδώ και αρκετό καιρό στα Ιωάννινα αναφέρονταν όλοι στην ύπαρξη ενός ατόμου που παρενοχλούσε γυναίκες και η παρουσία του προκαλούσε τον φόβο στην πόλη. Η σύλληψη προχτές το βράδυ ενός ατόμου που παρενόχλησε μία γυναίκα έχει ανακουφίσει τον κόσμο και κυρίως τον γυνακείο πληθυσμό γιατί όλοι θεωρούν ότι πρόκεται για το συγκεκριμένο άτομο. Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική διεύθυνση Ηπείρου αναφέρονται τα εξής: "Συνελήφθη στις 11-07-2022 το βράδυ στα Ιωάννινα από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Ειδικότερα, προηγήθηκε καταγγελία ημεδαπής, σύμφωνα με την οποία, λίγη ώρα νωρίτερα και ενώ βάδιζε στην πόλη των Ιωαννίνων, άγνωστος την προσέγγισε και προέβη σε βάρος της σε πράξη, που πρόσβαλε τη γενετήσια αξιοπρέπειά της.

Ύστερα από αναζητήσεις, οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον εντοπίσουν στην ευρύτερη περιοχή και τον συνέλαβαν.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων".

Όπως ενημερώνει η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική διεύθυνση Ηπείρου: "Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ανήλικης, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος της μητέρας της για παραμέληση της εποπτείας της
Εξιχνιάστηκε άμεσα από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας κλοπή, η οποία έγινε χθες (17- 07-2022) το βράδυ στην Άρτα.
Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκε ανήλικη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία, ενώ επιπλέον κατηγορείται η μητέρα της για
παραμέληση της εποπτείας της.
Ειδικότερα, η κατηγορούμενη, αφαίρεσε χωρίς να γίνει αντιληπτή την τσάντα θαμώνα καφενείου, η οποία περιείχε χρηματικό ποσό, κινητό τηλέφωνο και
προσωπικά έγγραφα.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών
Άρτας"

Με απόφαση του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων (ΑΔΑ: 4Α861-ΒΩΟ)  επιτρέπεται η μεταφορά ζώου υποχρεωτικά εντός  του χώρου επιβατών
 
Δεν έχει περάσει ούτε ένας χρόνος από τα τραγικά περιστατικά θανάτων ζώων που σημειώθηκαν, επειδή οι αγενείς, ανενημέρωτοι και καταχρηστές εξουσίας οδηγοί των ΚΤΕΛ διέταξαν τους φιλόζωους ιδιοκτήτες τους να τα βάλουν στον ακατάλληλο χώρο των αποσκευών.
 
 Κι όμως πολλές είναι οι καταγγελίες που φτάνουν συχνά στο adespoto.gr από ανθρώπους που θέλησαν να ταξιδέψουν με το σκυλάκι τους και τελικά πήραν ταξί, αφού οι οδηγοί των ΚΤΕΛ δεν δεχόντουσαν να μπει το ζώο τους στο λεωφορείο μαζί τους.
 
Με την αποφάση του το Υπουργείο βάζει ένα τέλος στο χάος της  μεταφοράς ζώων με τα ΚΤΕΛ. Απαγορεύεται τοποθέτηση ζώου στις αποσκευές. Απαγορεύεται ταξίδι ασυνόδευτου ζώου. Τα μικρόσωμα ζώα (ως 10 κιλά σύμφωνα με το νόμο 4039/2012) ταξιδεύουν με τον ιδιοκτήτη στην καμπίνα επιβατών. Ορίζονται από τα ΚΤΕΛ δρομολόγια όπου επιτρέπονται τα ζώα.
 
Διαβάστε και τυπώστε την απόφαση :
Προς διευκρίνιση και ομοιόμορφη εφαρμογή των διατάξεων για τη μεταφορά ζώων με λεωφορεία των ΚΤΕΛ Α.Ε., σας πληροφορούμε τα ακόλουθα:
 
1. Προκειμένου να επιτραπεί η μεταφορά μικρών κατοικίδιων ζώων, αυτά θα πρέπει να συνοδεύονται υποχρεωτικά από τον ιδιοκτήτη ή κάτοχο τους. Ο ιδιοκτήτης ή κάτοχος θα πρέπει να επιδεικνύει το διαβατήριο του ζώου ή το βιβλιάριο υγείας, το οποίο να είναι ενημερωμένο τουλάχιστον κατά την τελευταία διετία.
2. Οι ειδικότερες ρυθμίσεις της μεταφοράς των ζώων συνοδείας αναπήρων (ουσιαστικά σκύλων συνοδείας τυφλών) καθώς και των μικρών κατοικίδιων, ανάλογα με τον τύπο του
λεωφορείου, έχουν ως ακολούθως:
Α.Ζώα σε Λεωφορεία Αστικών ΚΤΕΛ:
Τα ζώα συνοδείας αναπήρων ανεξαρτήτως μεγέθους καθώς και τα μικρά κατοικίδια ζώα μεταφέρονται εντός ειδικού καλαθιού μεταφοράς με μέγιστες διαστάσεις 50Χ40Χ70 εκατοστά, κατ’ αναλογία με τα ισχύοντα στους συγκοινωνιακούς φορείς αστικών
συγκοινωνιών Αθήνας και Θεσσαλονίκης και τοποθετούνται υποχρεωτικά εντός του χώρου επιβατών. Τα ζώα συνοδείας αναπήρων δεν τοποθετούνται σε καλάθι αλλά φέρουν υποχρεωτικά φίμωτρο κατά τη διάρκεια της μεταφοράς.
Β. Ζώα σε  Λεωφορεία Υπεραστικών ΚΤΕΛ:
 
 
 Στα λεωφορεία που εξυπηρετούν υπεραστικές συγκοινωνίες λόγω του μικρότερου διαθέσιμου χώρου, περιορίζονται οι μέγιστες διαστάσεις του ειδικού καλαθιού μεταφοράς.
 
 Έτσι, τα ζώα συνοδείας αναπήρων ανεξαρτήτως μεγέθους και τα μικρά κατοικίδια ζώα, βάρους έως επτά (7) κιλών*,σύμφωνα με το νόμο 4039/2012 που υπερισχύει, μικρόσωμα είναι τα ζώα ως 10 κιλά –  που μεταφέρονται εντός ειδικού καλαθιού μεταφοράς διαστάσεων 50Χ40X35 εκατοστά είναι επιτρεπτό να μεταφέρονται με τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ & ΚΤΕΛ Α.Ε. που εξυπηρετούν υπεραστικές συγκοινωνίες και τοποθετούνται υποχρεωτικά εντός του χώρου επιβατών. Τα ζώα αυτά θα τοποθετούνται είτε στο διάδρομο είτε στα κλιμακοστάσια των λεωφορείων, πλησίον σε κάθε περίπτωση του ιδιοκτήτη τους. Τα ζώα συνοδείας αναπήρων, όπως προαναφέρθηκε, δεν τοποθετούνται σε καλάθι αλλά φέρουν υποχρεωτικά φίμωτρο κατά τη διάρκεια της μεταφοράς.
Για λόγους καλύτερης εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού, τα υπεραστικά ΚΤΕΛ & ΚΤΕΛ Α.Ε. είναι επιτρεπτό να περιορίζουν τη μεταφορά των κατοικίδιων ζώων,
(α) σε ότι αφορά στον αριθμό σε δύο κατοικίδια ανά λεωφορείο και
(β) σε ορισμένα μόνο από τα εξυπηρετούμενα δρομολόγια τα οποία πάντως θα αποτελούν το 30% τουλάχιστον των δρομολογίων κάθε γραμμής (και κατ’ ελάχιστο ένα δρομολόγιο ανά ημέρα), κατανεμημένα σε όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Εφόσον αποφασιστεί από το οικείο υπεραστικό ΚΤΕΛ Α.Ε. ή ΚΤΕΛ να γίνει χρήση του ως άνω (β) περιορισμού, θα πρέπει η πληροφορία αυτή να παρέχεται σε κάθε ενδιαφερόμενο ενώ θα πρέπει να έχει αναρτηθεί εμφανώς σχετική ανακοίνωση στους σταθμούς και πρακτορεία του ΚΤΕΛ. Ο περιορισμός των δρομολογίων θα δύναται να εξυπηρετήσει και τις ανάγκες αλλεργικών κ.λπ. ατόμων που ευλόγως αποφεύγουν το συγχρωτισμό με κατοικίδια ζώα. Σε κάθε περίπτωση βέβαια είναι ενδεδειγμένη η κατάλληλη διευθέτηση των επιβατών εντός του λεωφορείου.
 
Για την περίπτωση αστικών λεωφορείων που είναι ενταγμένα και δρομολογούνται από Υπεραστικά ΚΤΕΛ & ΚΤΕΛ Α.Ε. εφαρμόζονται τα προαναφερθέντα για τα λεωφορεία των Αστικών ΚΤΕΛ.
 
3. Τα προαναφερόμενα αφορούν, αδιακρίτως, και στα λεωφορεία ιδιοκτησίας των ΚΤΕΛ Α.Ε. και στα λεωφορεία ιδιοκτησίας μετόχων των ΚΤΕΛ Α.Ε. που εξυπηρετούν τις αστικές & υπεραστικές συγκοινωνίες. Σε καμία περίπτωση η μεταφορά των μικρών κατοικίδιων ή κατά μείζονα λόγο αυτών που συνοδεύουν αναπήρους δεν τελεί υπό την κρίση του οδηγού ή / και του ιδιοκτήτη του λεωφορείου ή τη συναίνεση των λοιπών επιβατών.
 
4. Τονίζεται ότι σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τις ρυθμίσεις της εγκυκλίου αυτής, επιβάλλονται, από το οικείο Πειθαρχικό Συμβούλιο του π.δ. 170/2003 (Α’ 140), στις ΚΤΕΛ Α.Ε. οι προβλεπόμενες κυρώσεις της παρ. 3(η) του άρθρου 2 του ίδιου π.δ. και σε περίπτωση υποτροπής αυτές της παρ. 5 του ίδιου άρθρου. Οι οδηγοί των λεωφορείων που δε συμμορφώνονται με τις ως άνω ρυθμίσεις, υπόκεινται στις πειθαρχικές κυρώσεις του άρθρου 18 του π.δ. 246/2006 (Α’ 261) που επιβάλλονται από τα αρμόδια όργανα των ΚΤΕΛ Α.Ε. & ΚΤΕΛ.
Τα συλλογικά όργανα των ΚΤΕΛ Α.Ε. παρακαλούνται για την ενημέρωση των μελών τους ενώ οι ΚΤΕΛ Α.Ε. για την ενημέρωση του προσωπικού και των μετόχων τους.
 
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΡ. ΜΠΟΥΡΣΑΡΑΣ
 
 
ΠΗΓΗ: adespoto.gr

More Articles ...

e horos logo

  tsiolis

podilata

 Karta

 KarzPreveza

 

Το έθιμο με τα κάλαντα του Λαζάρου αναβίωσε και φέτος, παρά τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε, στο Δημαρχείο Ιωαννίνων.

Ο Γιώργος Μακρίδης μαζί με τον Δημήτρη Ξαξίρη κρατώντας ζωντανή την παράδοση και τα έθιμα του τόπου, με ένα καλάθι στολισμένο με λουλούδια και με τη συνοδεία των κουδουνιών, έψαλλαν πτυχές της ζωής του Λαζάρου στο Δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ.

Πρόκειται για ένα συμβολικό έθιμο που υμνεί την ανάσταση, τη νίκη της ζωής, την επικράτηση του φωτός στο σκοτάδι και την Άνοιξη.

Ο Δήμαρχος από την πλευρά του, ευχαρίστησε τους κ. Μακρίδη και Ξαξίρη για την κίνηση αυτή, σημειώνοντας ότι «Μας δίνουν τη δυνατότητα να γιορτάσουμε τα έθιμα μας, ενόψει Πάσχα σε δύσκολες στιγμές για τον τόπο μας. Εύχομαι του χρόνου να γιορτάσουμε πιο πανηγυρικά».

Να στηριχθεί επιτέλους με πράξεις και όχι με λόγια ο αγροτικός κόσμος.

Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπύρο Λιβανό, κατέθεσε ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας, ζητώντας να ενημερωθούν οι ελαιοπαραγωγοί της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας πρωταρχικά, εάν έχει κατατεθεί ο φάκελος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για την ένταξη της ελιάς του Νομού Πρέβεζας στο Πρόγραμμα αποζημιώσεων “Παγετός- Άνοιξη 2021» και δευτερευόντως, εάνπροτίθεται να εντάξει τους ελαιοπαραγωγούς του Νομού Πρέβεζας σε Πρόγραμμα ενίσχυσης που χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους.Όπως υπογραμμίζει ο κ. Μπάρκας, έγκαιρα από τις αρχές Σεπτέμβρη με αντίστοιχη Ερώτηση, που κατατέθηκε προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, είχε ενημερώσει για το φαινόμενο της ακαρπίας των ελαιοδέντρων που πλήττει την ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας, λόγω των ακραίων κλιματολογικών συνθηκών που επικράτησαν την τρέχουσα χρονιά.

Τόσο η σχετική απάντηση του αρμόδιου Υπουργού,όσο και του Προέδρου του ΕΛΓΑ, έδιναν κυβερνητικές δεσμεύσεις στους παραγωγούς ελιάς της Πρέβεζας, ότι θα κατατεθεί φάκελος εκτάκτων αποζημιώσεων, μέσα από ευρωπαϊκά κονδύλια, με σκοπό την ένταξη των ζημιωθέντων καλλιεργειών στο Πρόγραμμα Άνοιξη 2021, όπως ορίζεται στις νομοθετικές ρυθμίσεις για τον “Παγετό Άνοιξη 2021” και συγκεκριμένα στο ειδικό ad hoc Πρόγραμμα, το οποίο θα υποβληθεί για έγκριση στην Ε.Ε.

Παράλληλα δίνονταν υποσχέσεις από την κυβέρνηση, περί προσπαθειών έκτακτης χρηματοδότησης και από εθνικούς πόρους.

Παρόλα αυτά και μεσούσης της ελαιοκομικής περιόδου, με τους ελαιοπαραγωγούς να βρίσκονται σε απόγνωση και συνεπακόλουθη έλλειψη του μοναδικού τους εισοδήματος, η κυβέρνηση για μια ακόμη φορά είναι απούσα.

Στο πλαίσιο αυτό ο Κώστας Μπάρκας, καταθέτοντας νέα Ερώτηση, καλεί τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, να ενημερώσει άμεσα τους ελαιοπαραγωγούς της Πρέβεζας τι προτίθεται να πράξει η κυβέρνηση, ώστε να στηριχθεί επιτέλους με πράξεις και όχι με λόγια ο αγροτικός κόσμος.

Ακολουθεί αναλυτικά η κατατεθείσα Ερώτηση:

Πρέβεζα, 09/11/2021

Ερώτηση

Προς τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  

Θέμα: «Ενίσχυση των ελαιοπαραγωγών του Νομού Πρέβεζας, για το φαινόμενο της ακαρπίας»

Σε συνέχεια της κοινοβουλευτικής μου Ερώτησης υπ. αριθμ. 8799/8.9.2021, για άμεση ενίσχυση των ελαιοπαραγωγών του Νομού Πρέβεζας, που επλήγησαν σφοδρά την τρέχουσα χρονιά από το φαινόμενο της ακαρπίας και το υπ. αρ.πρωτ. 1231/244158/26.10.2021 απαντητικό έγγραφο του ΥΠ.Α.Α.Τ. αναφέρεται ότι: «Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δια των υπηρεσιών του ΕΛ.Γ.Α. και σε συνεργασία με τις κατά τόπους Δ.Α.Ο.Κ., βρίσκεται σε διαδικασία συλλογής των απαραίτητων δεδομένων προκειμένου να αξιολογηθεί η έκταση της ζημιάς στην παραγωγή». Διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι: «Σε κάθε περίπτωση, στόχος της Πολιτείας είναι η αποζημίωση των πληγέντων αγροτών μας χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμα εργαλεία και τις πηγές χρηματοδότησης τόσο σε Εθνικό όσο και σε Ενωσιακό επίπεδο. Για το λόγο αυτό, λαμβάνουμε μέτρα για αποζημίωση των καλυπτόμενων ασφαλιστικά ζημιών μέσω του ΕΛ.Γ.Α. και των καλυπτόμενων, μέσω των Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων.»

Επιπρόσθετα, ο Πρόεδρος του ΕΛ.Γ.Α με το υπ. αριθμ. 8808/8.7.2021 απαντητικό έγγραφο του, σε ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου, αναφέρει ότι “οι υπηρεσίες του ΕΛ.Γ.Α. παρακολουθούν την εξέλιξη της ελαιοκαλλιέργειας, για την ακριβή τεκμηρίωση των ζημιών με σκοπό την ένταξη των ζημιωθέντων καλλιεργειών στο Πρόγραμμα Άνοιξη 2021 όπως ορίζεται στις νομοθετικές ρυθμίσεις για τον “Παγετό Άνοιξη 2021” και συγκεκριμένα στο ειδικό ad hoc πρόγραμμα το οποίο θα υποβληθεί για έγκριση στην Ε.Ε.”.

Επειδή, δόθηκαν κυβερνητικές δεσμεύσεις στους παραγωγούς ελιάς ότι θα αποζημιωθούν μέσω εθνικών πόρων,

Επειδή, δόθηκαν κυβερνητικές δεσμεύσεις στους παραγωγούς ελιάς ότι θα κατατεθεί φάκελος εκτάκτων αποζημιώσεων, μέσα από ευρωπαϊκά κονδύλια,

Επειδή οι ελαιοπαραγωγοί του Νομού Πρέβεζας βρίσκονται πλέον σε απόγνωση και αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα ακαρπίας με συνεπακόλουθη έλλειψη μοναδικού εισοδήματος,

Επειδή θα πρέπει να στηριχθεί ο πρωτογενής τομέας από τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

● Έχει κατατεθεί ο φάκελος του ΥΠΑΑΤ προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για την ένταξη της ελιάς της Π.Ε.Πρέβεζας στο πρόγραμμα αποζημιώσεων “Παγετός Άνοιξη 2021”;

● Προτίθεται η κυβέρνηση να εντάξει τους ελαιοπαραγωγούς της Π.Ε. Πρέβεζας σε έκτακτο πρόγραμμα ενίσχυσης που χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους;

Ο ερωτών Βουλευτής

Μπάρκας Κωνσταντίνος

Στις 24 Ιανουαρίου 2021 συναντήθηκε ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού κ. Χρυσόστομος Δήμου με τον Ελληνο-αμερικανό γερουσιαστή της πολιτείας του RhodeIsland κ. Λεωνίδα Ραπτάκη. Η συνάντηση έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο στην πόλη Westerly, RI. Ο κ. Δήμου ενημέρωσε τον κ. Ραπτάκη για το 1ο Παγκόσμιο Συνέδριο που ετοιμάζει η ΄Ενωση Παγκοσμίων Ελληνικών Εθνικοτοπικών Οργανώσεων (ΠΣΕΕΟ) και το οποίο προγραμματίζεται για την 1η Αυγούστου 2021 στην Αθήνα. Ακόμη ο κ. Δήμου ενημέρωσε τον κ. Ραπτάκη για τις προσπάθειες που κάνει το Συμβούλιο στον χώρο της προώθησης των νεοφυών επιχειρήσεων. Οι δύο άντρες συζήτησαν και για το θέμα της συνεργασίας της ΠΑΔΕΕ και του Συμβουλίου.

Ο κ. Ραπτάκης από την πλευρά του ενημέρωσε τον κ. Δήμου για την συμμετοχή κυβερνητικών αξιωματούχων από το κρατίδιο του RhodeIsland στη νέα κυβέρνηση του νέου Προέδρου των ΗΠΑ JoeBiden, για τον οποίο είναι πεπεισμένος ότι θα έχει θετική επίδραση στις Ελληνοαμερικανικές σχέσεις.

 

 

Γραφείο Τύπου και επικοινωνίας

Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού (ΠΣΗΕ)

Η Πανελλήνια Ένωση Πιλότων στο πλαίσιο διάδοσης και ανάπτυξης του αεροπορικού τουρισμού στην Ελλάδα (βάσει του Νόμου 4582/2018 περίθεματικού τουρισμού), συνδιοργανώνει το European CirrusRally2021.

Δώδεκα αεροσκάφη τύπου Cirrus SR22 θα συμμετέχουν με τα πληρώματα τους. Οι χώρες προέλευσης τωναεροσκαφών και πληρωμάτων θα είναι από την κεντρική Ευρώπη και κυρίως από τη Γερμανία. Η διαδρομή με τις χώρες που θα επισκεφθούν θα είναι Γερμανία-Σλοβακία-Βουλγαρία - Ελλάδα –Μαυροβούνιο – Σλοβενία –Γερμανία.

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι η Cirrus Aircraft Γερμανίας και η Pilotravel. Η εκδήλωση τελείυπότηναιγίδατουΥπουργείου Τουρισμού καιτης Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Οι υποστηρικτές της εκδήλωσης είναι οι σχολές Ωμέγα, η Pegasus Aviation και η Olympus Aviation.

Καιρού επιτρέποντος, τα 12 ελαφρά μονοκινητήρια αεροσκάφη αναμένονται να έρθουν στην Ελλάδα από την Σόφια της Βουλγαρίας και να προσγειωθούν στο διεθνές αεροδρόμιο των Ιωαννίνων στις 3 Οκτωβρίου. Στη συνέχεια της ίδιας ημέρας, θα κατευθυνθούν στο αεροδρόμιοτης Σύρου όπου και θα ελλιμενιστούν για δύο μέρες. Στον αερολιμένα της Σύρου θα υπάρξει δυνατότητα επίδειξης των σύγχρονων τεχνολογικά αεροσκαφών CirrusSR22TG6,τα οποία διαθέτουν βαλλιστικό αλεξίπτωτο στο στάνταρ εξοπλισμό τους για κάθετη προσγείωση σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης, σε τοπικούς φορείς και κατοίκους του νησιού.

Στις 5 Οκτωβρίου τα αεροσκάφη θα αφιχθούν στο δημοτικό αερολιμένα Καστελορίζου, όπουαναμένεται καλωσόρισμα από τους τοπικούς φορείς, την Πανελλήνια Ένωση Πιλότων και τοδιοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, κύριοΓεώργιο Δριτσάκο. Θα υπάρξει επίσηςπρογραμματισμένη επίδειξη των αεροσκαφών στους τοπικούς παράγοντες, στους κατοίκους τουνησιούκαισταπαιδιά.

Στις 7 Οκτωβρίου, τα αεροσκάφη θα αναχωρήσουν από το Καστελόριζο προς διεθνές αεροδρόμιο των      Ιωαννίνων όπου θα τους καλωσορίσουν οι τοπικές αρχές, ο αερολιμενάρχης Ιωαννίνων και το Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων. Θα διαμείνουν για 2 ημέρες σε πολυτελές ξενοδοχείο της πόλης. Επίσης θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση των πληρωμάτων στα πιο σημαντικά τουριστικά αξιοθέατα της περιοχής.

Ζητούνται Πωλητές, για μερική η πλήρη απασχόληση στα Ιωάννινα από επιχείρηση στον κλάδο προϊόντων ελέγχου βάρους, διατροφής, ευεξίας και περιποίησης δέρματος. Παρέχονται bonus, δώρα, υψηλό ποσοστό προμήθειας επί των πωλήσεων, και μια εξαιρετική ευκαιρία για καριέρα, με διαρκή εκπαίδευση, υποστήριξη, καθοδήγηση και υλικά προώθησης και ανάπτυξης των πωλήσεων..
Προϋπηρεσία στον κλάδο επιθυμητή αλλά όχι απαραίτητη.

Ζητούμενα η γνώση χειρισμού Η/Υ, internet και εξοικείωση με τη χρήση social media.


Αποστολή Βιογραφικών στο e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., Τηλ. επικοινωνίας 6931 090939, 6971 761202