ΕΛΛΑΔΑ

Ολοκληρώθηκε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας το οποίο περιλαμβάνει διατάξεις για τη μεταρρύθμιση της Διοικητικής Οργάνωσης των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας, ρυθμίσεις για τα Κέντρα Εμπειρογνωμοσύνης Σπάνιων & Πολύπλοκων Νοσημάτων, όπως επίσης και άλλες διατάξεις που αφορούν στη σταθεροποίηση και ενδυνάμωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Η Μερόπη Τζούφη, βουλευτής Ιωαννίνων και εισηγήτρια εκ μέρους της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε πως το σχέδιο νόμου αποτελεί συνέχεια του κυβερνητικού σχεδιασμού ώστε να στηριχθεί ο χώρος της υγείας, να καλυφθούν οι τεράστιες ανάγκες που προέκυψαν τα τελευταία χρόνια και να επιτευχθεί η καθολική πρόσβαση του πληθυσμού σε ποιοτικές υπηρεσίες.

Στη συνέχεια τόνισε πως οι αλλαγές στην οργάνωση της Ψυχικής Υγείας συνιστούν μια βαθιά δημοκρατική τομή στο σχήμα της διοίκησης, επιλύοντας το ζήτημα της απουσίας ενδιάμεσης διοικητικής δομής, δηλαδή ενός περιφερειακού οργάνου με αποφασιστικές αρμοδιότητες. Επίσης δίνεται βάρος στην προσβασιμότητα των ψυχικά πασχόντων και των οικογενειών τους σε υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης των αποκεντρωμένων δομών και υπηρεσιών. Η βουλευτής αναφέρθηκε επίσης στην επανεκκίνηση του συστήματος αποϊδρυματοποίησης προς την κατεύθυνση ενδυνάμωσης των δομών κοινωνικής φροντίδας, όπως και στην αναγκαία στελέχωση του τομέα ψυχικής υγείας σε ανθρώπινο δυναμικό εξελίσσοντας και βελτιώνοντας τα τμήματα στα Γενικά Νοσοκομεία της περιφέρειας.

Όσον αφορά τις διατάξεις που αφορούν στα Κέντρα Εμπειρογνωμοσύνης για τα Σπάνια και Πολύπλοκα Νοσήματα, η βουλευτής υπογράμμισε πως στόχος είναι να αναμορφωθεί το ελλιπές θεσμικό πλαίσιο και να υπάρξουν κοινοί κανόνες από την πρώτη στιγμή της διάγνωσης, ώστε να μειωθεί η ταλαιπωρία των ασθενών και των οικογενειών τους. Επίσης, η δημιουργία δικτύων μεταξύ παρόχων υγειονομικής περίθαλψης υψηλής εξειδίκευσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο αναβαθμίζει τη διάσταση της πρόσβασης στην διάγνωση και της θεραπευτικής αγωγής για ασθενείς με παθήσεις που απαιτούν ειδική συγκέντρωση πόρων και επιστημονικής γνώσης.

Η Μερόπη Τζούφη αναφέρθηκε επίσης και σε άλλα σημαντικά άρθρα που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο, τα οποία αποσκοπούν στην αντιμετώπιση εκκρεμοτήτων ελλιπούς και στρεβλής νομοθέτησης των προηγούμενων χρόνων αλλά και επίλυσης χρόνιων προβλημάτων που ταλαιπωρούν το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Τέλος, κάλεσε την Αξιωματική Αντιπολίτευση, η οποία καταψήφισε το νομοσχέδιο επί της αρχής, να επανεξετάσει την ψήφο της για το ευαίσθητο κομμάτι της ψυχιατρικής φροντίδας ώστε να μην διαιωνίζονται τα προβλήματα εις βάρος των ψυχιατρικά ασθενών και των συγγενών τους, αλλά και των ανθρώπων που υπηρετούν αυτόν τον πολύ δύσκολο χώρο.

 

aimilios

  karta

tsiolis

podilata

pamvotisnew

 KarzPreveza

 

Ο πάντα δραστήριος Σύνδεσμος Ηπειρωτών Δήμου Ζωγράφου “Η ΗΠΕΙΡΟΣ” διοργανώνει την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017 εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Ζωγράφου, Ανακρέοντος 60 και θα αρχίσει στις 10.45 το πρωί.
Όπως αναφέρεται στην σχετική πρόσκληση, στο πλαίσιο της κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας θα τιμηθούν για την προσφορά προς τον Σύνδεσμο, το Πολιτισμό και τη χώρα, οι εξής: Ο κ. Απόστολος Κ. Μπίσας, διευθυντής Ουρολογικής Κλινικής στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο και Πρόεδρος του εξωραϊστικού Συλλόγου Μετσόβου και ο κ. Νικόλαος Δ. Βιτάλης τ. διευθυντής Οικονομικού Ελέγχου της ΔΕΗ, π. Νομάρχης, μέλος του Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος.

Το γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης Δήμου Ζηρού ενημερώνει ότι: Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, δίνεται παράταση ως τις 16 Ιανουαρίου δίνεται για τους νέους γεωργούς με σκοπό την οριστικοποίηση των ηλεκτρονικών αιτήσεων για την εγκατάσταση τους στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων. Αντίστοιχα, παρατείνεται έως τις 30 Ιανουαρίου η ημερομηνία προσκόμισης του φακέλου σε έντυπη μορφή στις οικείες Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής.


Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Νομού Τρικάλων σε ανακοίνωσή του γνωστοποιεί ότι "διοργανώνει μονοήμερη εκδρομή την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016 στην πανέμορφη πόλη των Ιωαννίνων, στο γραφικό Μέτσοβο και την ξακουστή Ζίτσα με τα αξιοθέατά της. Στην πόλη των Ιωαννίνων θα γίνει περιήγηση στο κάστρο με το πρόσφατα εγκαινιασμένο -από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας- μουσείο της αργυροτεχνίας, στο βυζαντινό μουσείο και στο μουσείο του Ασλάν Πασά. Στη συνέχεια θα γίνει επίσκεψη στο νησί του Αλή Πασά και στο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων.

Δηλώσεις συμμετοχής :
Πρόεδρος: Νίκη Χύτα 6937385053
Γραμματέας: Αθηνά Οικονόμου 6978948775
Ταμίας: Παναγιώτης Φλώρος 6977672318"

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων σε ανακοίνωσή ου αναφέρει ότι: "Συμμετέχει στη δράση «Εβδομάδα Συγκέντρωσης Φαρμάκων» που διοργανώνεται από τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής του  Δήμου Ιωαννιτών, για τις μεγάλες ανάγκες που αντιμετωπίζει το Κοινωνικό Φαρμακείο Αλληλεγγύης της πόλης μας.

Η συγκέντρωση των φαρμάκων θα πραγματοποιείται τις πρωινές ώρες από τις 10 έως τις 14 Οκτωβρίου στο θυρωρείο του κτηρίου Διοίκησης (Μεταβατικό Κτήριο).   

Παρακαλώ θερμά για τη συμμετοχή όλων μας στη συγκεκριμένη δράση και πρωτοβουλία.

Ο Πρύτανης

Καθηγητής Γεώργιος Δ.Καψάλης"       

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 5ο φεστιβάλ χορωδιών στην Πανηπειρωτική. Χοροδιδάσκαλος ο Βαγγέλης Κώτσος

Τα πολυκαταστήματα JUMBO ζητούν για το κατάστημα στην Πρέβεζα στην περιοχή του Λούρου, Υπεύθυνο Τμήματος.

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-62274075-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');