ΕΛΛΑΔΑ

Σε παράδειγμα καλής πρακτικής που μπορεί να αποτελέσει πρότυπο διεθνώς αναδεικνύεται η Θεραπευτική Κοινότητας ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ, η οποία λειτουργεί στις Δικαστικές Φυλακές Διαβατών από το 2015. Κατά τη διάρκεια της 60ης συνόδου της Επιτροπής για τα Ναρκωτικά (CND), που διεξάγεται στη Βιέννη 13-17 Μαρτίου, οι στόχοι και η λειτουργία του ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑ παρουσιάζονται σε ειδική εκδήλωση. Στους οργανωτές της εκδήλωσης συγκαταλέγονται το Γραφείο του ΟΗΕ για την Αντιμετώπιση των Ναρκωτικών και την Πρόληψη του Εγκλήματος (UNODC) και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO).

Τα χαρακτηριστικά που καθιστούν το ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑ ένα μοντέλο θεραπείας στις φυλακές με διεθνή απήχηση είναι:

 

  • Η λειτουργία του σε 24ωρη βάση και σε ξεχωριστή πτέρυγα των φυλακών, με τα σαφή θεραπευτικά πλεονεκτήματα που αυτό συνεπάγεται.

  • Η καλά δομημένη και πολύπλευρη θεραπευτική του προσέγγιση.

  • Η διασύνδεσή του με Κέντρο Υποδοχής στην πόλη, η οποία εξασφαλίζει τη συνέχεια της φροντίδας και την επανένταξη στην κοινωνία.

  • Το πολύ καλό επίπεδο συνεργασίας του ΚΕΘΕΑ με τη διεύθυνση και το προσωπικό του σωφρονιστικού καταστήματος, η οποία αποτελεί καταλυτικό παράγοντα για την απρόσκοπτή συνύπαρξη θεραπευτικού και σωφρονιστικού πλαισίου, προς όφελος τόσο της λειτουργίας της θεραπευτικής κοινότητας όσο και του σωφρονιστικού καταστήματος γενικά.

Η ισορροπημένη προσέγγιση του προβλήματος των ναρκωτικών με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα στο πλαίσιο μιας θεώρησης που δίνει έμφαση στη φροντίδα της υγείας βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα των Ηνωμένων Εθνών και του διεθνούς διαλόγου που διεξάγεται υπό την αιγίδα του. Στο πλαίσιο αυτό τα εναλλακτικά της ποινής μέτρα και η εξασφάλιση ίσων ευκαιριών πρόσβασης σε υπηρεσίες υποστήριξης και θεραπείας για τους κρατούμενους έχουν πρωταρχική σημασία.

aimilios

  karta

tsiolis

podilata

pamvotisnew

 KarzPreveza

 

Ο πάντα δραστήριος Σύνδεσμος Ηπειρωτών Δήμου Ζωγράφου “Η ΗΠΕΙΡΟΣ” διοργανώνει την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017 εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Ζωγράφου, Ανακρέοντος 60 και θα αρχίσει στις 10.45 το πρωί.
Όπως αναφέρεται στην σχετική πρόσκληση, στο πλαίσιο της κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας θα τιμηθούν για την προσφορά προς τον Σύνδεσμο, το Πολιτισμό και τη χώρα, οι εξής: Ο κ. Απόστολος Κ. Μπίσας, διευθυντής Ουρολογικής Κλινικής στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο και Πρόεδρος του εξωραϊστικού Συλλόγου Μετσόβου και ο κ. Νικόλαος Δ. Βιτάλης τ. διευθυντής Οικονομικού Ελέγχου της ΔΕΗ, π. Νομάρχης, μέλος του Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος.

Το γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης Δήμου Ζηρού ενημερώνει ότι: Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, δίνεται παράταση ως τις 16 Ιανουαρίου δίνεται για τους νέους γεωργούς με σκοπό την οριστικοποίηση των ηλεκτρονικών αιτήσεων για την εγκατάσταση τους στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων. Αντίστοιχα, παρατείνεται έως τις 30 Ιανουαρίου η ημερομηνία προσκόμισης του φακέλου σε έντυπη μορφή στις οικείες Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής.


Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Νομού Τρικάλων σε ανακοίνωσή του γνωστοποιεί ότι "διοργανώνει μονοήμερη εκδρομή την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016 στην πανέμορφη πόλη των Ιωαννίνων, στο γραφικό Μέτσοβο και την ξακουστή Ζίτσα με τα αξιοθέατά της. Στην πόλη των Ιωαννίνων θα γίνει περιήγηση στο κάστρο με το πρόσφατα εγκαινιασμένο -από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας- μουσείο της αργυροτεχνίας, στο βυζαντινό μουσείο και στο μουσείο του Ασλάν Πασά. Στη συνέχεια θα γίνει επίσκεψη στο νησί του Αλή Πασά και στο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων.

Δηλώσεις συμμετοχής :
Πρόεδρος: Νίκη Χύτα 6937385053
Γραμματέας: Αθηνά Οικονόμου 6978948775
Ταμίας: Παναγιώτης Φλώρος 6977672318"

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων σε ανακοίνωσή ου αναφέρει ότι: "Συμμετέχει στη δράση «Εβδομάδα Συγκέντρωσης Φαρμάκων» που διοργανώνεται από τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής του  Δήμου Ιωαννιτών, για τις μεγάλες ανάγκες που αντιμετωπίζει το Κοινωνικό Φαρμακείο Αλληλεγγύης της πόλης μας.

Η συγκέντρωση των φαρμάκων θα πραγματοποιείται τις πρωινές ώρες από τις 10 έως τις 14 Οκτωβρίου στο θυρωρείο του κτηρίου Διοίκησης (Μεταβατικό Κτήριο).   

Παρακαλώ θερμά για τη συμμετοχή όλων μας στη συγκεκριμένη δράση και πρωτοβουλία.

Ο Πρύτανης

Καθηγητής Γεώργιος Δ.Καψάλης"       

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 5ο φεστιβάλ χορωδιών στην Πανηπειρωτική. Χοροδιδάσκαλος ο Βαγγέλης Κώτσος

Τα πολυκαταστήματα JUMBO ζητούν για το κατάστημα στην Πρέβεζα στην περιοχή του Λούρου, Υπεύθυνο Τμήματος.

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-62274075-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');