ΕΛΛΑΔΑ

Από το Ίδρυμα «Φρίντριχ Νάουμαν για την Ελευθερία»  και το ΙΜΕΔΑ, 13-15 Οκτωβρίου στη Βίτσα.Ένα σημαντικό σεμινάριο με τίτλο «Χτίζοντας Γέφυρες»-Ενεργοποιώντας τις τουριστικές δυνατότητες των ορεινών περιοχών, οργανώνεται το τριήμερο 13-15 Οκτωβρίου 2017στο Ζαγόρι από το Ίδρυμα «Φρίντριχ Νάουμαν για την Ελευθερία» και το  «Ινστιτούτο Διδασκαλίας, Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης» (ΙΜΕΔΑ), με την υποστήριξη των τοπικών φορέων (ΖΕΝ, Γεωπάρκο Βίκου Αώου, ΕΤΕΖ, Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου,) του Δήμου Ζαγορίου  και της Περιφέρειας Ηπείρου.
Για τη διεξαγωγή του σεμιναρίου έχει επιλεγεί η αίθουσα «Δύο Στέρνες» στη Βίτσα.
Στόχος του σεμιναρίου είναι η ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ δημόσιων και ιδιωτικών φορέων, αλλά και μεταξύ ιδιωτικών εταιρειών και άλλων πρωτοβουλιών που σήμερα  παραμένουν ανεκμετάλλευτα,  αλλά μπορούν να αξιοποιηθούν. Κι αυτό γιατί η τουριστική κοινότητα του Ζαγορίου μέσα από συζητήσεις έδειξε ότι υπάρχουν περιθώρια συνεργασίας. Παρόλο που στο παρελθόν έχουν γίνει διάφορες προσεγγίσεις για συντονισμένη δράση, παραμένει δύσκολο να αλλάξουν οι υφιστάμενες νοοτροπίες.
Το σεμινάριο, σύμφωνα με τους οργανωτές, αποτελεί το πρώτο βήμα μίας μακροπρόθεσμης προσπάθειας να προωθηθεί η κουλτούρα για συνέργειες ανάμεσα στα διάφορα εμπλεκόμενα μέρη του Ζαγορίσιου τουρισμού.
Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται ενδιαφέρουσες εισηγήσεις, παρουσιάσεις και συζητήσεις.
Το αναλυτικό πρόγραμμα του σεμιναρίου
Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017-
Ορισμός του πλαισίου – Σκοπός και στόχοι19.00 – 19.15 Εισαγωγή. Στόχοι του συμμετοχικού σεμιναρίου. Markus Kaiser, Δρ. Αθανάσιος Γραμμένος (FNF).
19.15 – 19.30 Καλωσόρισμα Βασίλειος Σπύρου, Δήμαρχος Ζαγορίου
19.30 – 20.30 «Γνωρίζοντας τον άλλον». Ασκήσεις γνωριμίας.
21.00 – 23.00 Δείπνο. Ειδικές όψεις των απομακρυσμένων περιοχών (κοινωνικές-οικονομικές-πολιτιστικές) Δρ. Κων/νος Θεοδωρόπουλος, Οικονομολόγος/Business Developer. Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017 -Αναγνωρίζοντας
τις προκλήσεις – ανοίγοντας νέους ορίζοντες10.00 – 10.30 Συζήτηση – οι προσδοκίες των συμμετεχόντων. Δρ. Αθανάσιος Γραμμένος, Δρ. Κων/νος Θεοδωρόπουλος
10.30 – 11.30 Επιτυχημένα παραδείγματα κοινωνικής ανάπτυξης των απομακρυσμένων περιοχών από την Ελλάδα και τον κόσμο. Δρ. Κων/νος Θεοδωρόπουλος, Οικονομολόγος/Business Developer.
11.30 – 12.00 Διάλειμμα για καφέ.
12.00 – 13.30 Γνωρίζοντας τον εαυτό μας. Εργασία σε ομάδες (world café) στις παρακάτω ερωτήσεις (20 λ. έκαστη):
1. Ποιά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της Ηπείρου; 2. Τι δουλεύει καλά στον τουρισμό της περιοχής; 3. Τι δεν δουλεύει καλά/τι λείπει; 4. Τι παραπάνω μπορούμε να επιτύχουμε;
13.30 – 14.30 Γεύμα.
14.30 – 15.00 Παρουσίαση των αποτελεσμάτων.
15.00 – 16.30 Σκεφτόμαστε διαφορετικά – η υφιστάμενη κατάσταση και ο ορισμός βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων στόχων για το Ζαγόρι. Δρ. Κων/νος Θεοδωρόπουλος, Οικονομολόγος/Business Developer
16.30 – 17.00 Διάλειμμα για καφέ.
17.00 – 19.00 Ορίζοντας έναν χάρτη συγκριτικών πλεονεκτημάτων και των τρόπων προώθησης – ορίζοντας τα αρνητικά στοιχεία και πως να τα ελαχιστοποιήσουμε Εργαστήριο, Δρ. Κων/νος Θεοδωρόπουλος, Οικονομολόγος/Business Developer.
19.30 – 21.00 Περίπατος έως το Μονοδένδρι και τη Μονή της Αγίας Παρασκευής.
21.00 – 23.00 Δείπνο. «Εντατικοποιώντας τις κοινές μας προσπάθειες – συνεργασία δημοσίου και ιδιωτικού τομέα» Στράτος Ιωάννου, Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου.
Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017
 -Διδάγματα κι επόμενα βήματα10.00 – 11.00 Κοινωνικά δίκτυα, συνεργασία των φορέων και η έννοια του Κοινωνικού Κεφαλαίου Δρ. Αθανάσιος Γραμμένος, Δρ. Γεώργιος Καρλατήρας.
11.30 – 13.00 Τα διδάγματα Παράλληλες παρουσιάσεις τοπικών επιχειρήσεων και πρωτοβουλιών (20 λ. έκαστη).
1. Δημιουργία βιώσιμων επιχειρήσεων Αντώνης Κώτσης Αβέρωφ, Οινοποιία Μετσόβου.
2. Ο αγώνας της επίγνωσης Αρετή Στασινού, Zagori Mountain Running
3. Προωθώντας τα τοπικά εχέγγυα Ιωάννης Χήτος, Φυσικό Μεταλλικό Νερό Ζαγόρι.
4. Το περιβάλλον στα σχέδιά μας Αλεξάνδρα Παπιγκιώτη, Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου.
13.00 – 14.00 Γεύμα.
14.00 – 15.00 Εισάγοντας την προσέγγιση του «πακέτου ομογενοποιημένου τοπικού προϊόντος». Γαστρονομία, φυσικά μονοπάτια, ιστορία, εναλλακτικός τουρισμός, αξιοθέατα, φωτογραφική περιήγηση, ιατρικός τουρισμός, σημεία θρησκευτικού ενδιαφέροντος κ.α. Δρ. Κων/ος Θεοδωρόπουλος
15.00 – 17.00 Ενέργειες για την προώθηση διασύνδεσης, προσβασιμότητας, μεταφορών, ομογενοποιημένων υπηρεσιών και διεθνούς ενημέρωσης για την περιφέρεια. Δρ. Κων/ος Θεοδωρόπουλος, Δρ. Αθανάσιος Γραμμένος, Δρ. Γεώργιος Καρλατήρας.
17.00 Γενικά συμπεράσματα.

e horos logo

  tsiolis

podilata

 

 KarzPreveza

 

Με διάθεση χιούμορ και πνεύμα καρναβαλικό η επιτροπή του καρναβαλιού Γυναικών Άρτας, μας ενημερώνει για την προετοιμασία που κάνει εν όψει του μεγάλου κεφιού της 10ης Φεβρουαρίου 2018. Συγκεκριμένα αναφέρει:

"Mε τα μελομακάρονα ακόμη στον ουρανίσκο και πριν προλάβουμε να ξεστολίσουμε και να κόψουμε όλες τις βασιλόπιτες, προχωράμε ολοταχώς τις προετοιμασίες για το Καρναβάλι Γυναικών Άρτας που θα γίνει το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 7 το απόγευμα.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας, η Άτυπη Επιτροπή του Καρναβαλιού διοργανώνει συναντήσεις για την καλύτερη διοργάνωση της καρναβαλικής παρέλασης. Συναντήθηκε με το Δήμαρχο κ. Χ. Τσιρογιάννη, με τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Κ. Χαρακλιά καθώς και με υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου Αρταίων, με τους οποίους συζήτησαν οργανωτικά ζητήματα και θέματα υποστήριξης για ένα ακόμη επιτυχημένο καρναβάλι.

 

Την Τρίτη 16-1-2018 συναντήθηκαν τα μέλη της άτυπης επιτροπής όπου μεταξύ ποτού και κοπής πίττας συζήτησαν για την προετοιμασία των αρμάτων και όλες τις λεπτομέρειες και την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018 στις 7 το απόγευμα όλοι οι αρχηγοί των γκρουπ του καρναβαλιού θα συναντηθούν στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Άρτας (ισόγειο) για να συζητηθούν ζητήματα που αφορούν τη ροή της καρναβαλικής παρέλασης.

 

Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο καρναβάλι… και αξίζει την υποστήριξη όλων μας διότι:

Αντέχει 37 χρόνια, θα συμμετέχουν 1500 καρναβαλιστές όλων των ηλικιών,το παρακολουθούν εκατοντάδες θεατές από όλη την περιφέρεια και δίνει κάθε χρόνο, βρέξει-χιονίσει, ένα εύθυμο και σατιρικό χρώμα στην πόλη της Άρτας.

Η Άτυπη Επιτροπή του Καρναβαλιού απευθύνει ανοικτή πρόσκληση σε όλες και σε όλους για μια δημιουργική συμμετοχή στο καρναβάλι του 2018, γεμάτη φαντασία, χιούμορ και κέφι.

Για δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα:

Κική Μανοπούλου: 6936393456

Κυριακούλα Κουτσούμπα: 6978595133

Λαμπρινή Τρομπούκη: 6948805702

Για την Άτυπη Επιτροπή του Καρναβαλιού Γυναικών Άρτας

Κική Μανοπούλου

Κυριακούλα Κουτσούμπα"

Όπως ενημερώνει ο Σύλλογος Γεωπόνων Πρέβεζας "Νέα παράταση δόθηκε από το ΥΠ.Α.Α.Τ. στις προθεσμίες για το υπομέτρο 4.1 ("Σχέδια Βελτίωσης")


Η Δ.Α.Ο.Κ. Πρέβεζας εξέδωσε σχετικά την παρακάτω ανακοίνωση:
Πρέβεζα: 20-6-2018
Αριθ. Πρωτ.:82290/5460 Θέμα: Ανακοίνωση σχετικά με την 1η Πρόσκληση για τις δράσεις 4.1.1. και 4.1.3. του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2014 – 2020.
Σχετ: Το από 19-6-2018 μήνυμα ηλ. ταχυδρομείου της ΔΑΟ Περιφ. ΗπείρουΗ Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πρέβεζας ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι υπογράφηκε τροποποίηση της πρόσκλησης του Υπομέτρου 4.1 για παράταση ημερομηνιών για την υποβολή «Σχεδίων βελτίωσης».Οι νέες καταληκτικές ημερομηνίες ορίζονται ως εξής:α) Ως προθεσμία για την υποβολή εγγράφων για θεώρηση στις ΔΑΟΚ καθορίζεται η 16/7/2018.β) Ως προθεσμία για την ηλεκτρονική οριστικοποίηση του πρώτου και του δευτέρου σταδίου της αίτησης ορίζεται η 29/8/2018 και ώρα 1 μ.μ ενώ αιτήματα από-οριστικοποίησης γίνονται δεκτά έως τις 26/8/2018.γ) Ως προθεσμία για την υποβολή του φυσικού φακέλου στις ΔΑΟΚ ορίζεται η 14/9/2018Αναλυτικά η πρόσκληση στην ιστοσελίδα www.agrotikianaptixi.gr κ.α.Ε.Π.

 

Ο Αν. Προϊστάμενος

Ι. Αυγέρης

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για το «Ε’ Αντάμωμα Ηπειρωτών Ευρώπης» που τελούσαν υπό την αιγίδα της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης, ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Ηπείρου και Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας κα. Δήμητρα Πέτσα, τον Γενικό Γραμματέα κ. Θωμά Γκίνη, την Ελληνίδα Πρόξενο στο Ντίσελντορφ κα. Μαρία Παπακωνσταντίνου, τον Δήμαρχο του Βούπερταλ κ. Andreas Mucke, τον ηπειρώτη Δήμαρχο του Σβέρτε κ. Δημήτρη Αξούργο, καθώς και με εκπροσώπους φορέων των Ελλήνων του εξωτερικού, με τους οποίους συζητήθηκαν διεξοδικά θέματα, που αφορούν την ομογένεια των Ηπειρωτών της Ευρώπης και τους συλλόγους τους, καθώς και τις συνέργειες που απαιτούνται για την πολύπλευρη αναβάθμιση της Ηπείρου.

Στο Αντάμωμα συμμετείχαν επίσης ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμος, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων κ. Καραγιάννης, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Μπέγκας, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Ιωαννίνων κ. Γκόλας, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών Ηγουμενίτσας κα. Σούρλα, ο Αντιδήμαρχο Άρτας κ. Χαρακλιάς κ.α.

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων σε ανακοίνωσή ου αναφέρει ότι: "Συμμετέχει στη δράση «Εβδομάδα Συγκέντρωσης Φαρμάκων» που διοργανώνεται από τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής του  Δήμου Ιωαννιτών, για τις μεγάλες ανάγκες που αντιμετωπίζει το Κοινωνικό Φαρμακείο Αλληλεγγύης της πόλης μας.

Η συγκέντρωση των φαρμάκων θα πραγματοποιείται τις πρωινές ώρες από τις 10 έως τις 14 Οκτωβρίου στο θυρωρείο του κτηρίου Διοίκησης (Μεταβατικό Κτήριο).   

Παρακαλώ θερμά για τη συμμετοχή όλων μας στη συγκεκριμένη δράση και πρωτοβουλία.

Ο Πρύτανης

Καθηγητής Γεώργιος Δ.Καψάλης"       

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 5ο φεστιβάλ χορωδιών στην Πανηπειρωτική. Χοροδιδάσκαλος ο Βαγγέλης Κώτσος

Τα πολυκαταστήματα JUMBO ζητούν για το κατάστημα στην Πρέβεζα στην περιοχή του Λούρου, Υπεύθυνο Τμήματος.