ΕΛΛΑΔΑ

Υπερψηφίστηκε σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η ευρωπαϊκή βοήθεια ύψους 2.949.150 ευρώ προς τους 725 απολυμένους εννέα ελληνικών εταιρειών. Η βοήθεια έρχεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση, καθώς εκτιμήθηκε πως τα λουκέτα σε αυτές τις εταιρείες σχετίζονται με την παγκόσμια χρηματοπιστωτική και οικονομική κρίση. O ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου είχε παρέμβει από τον Απρίλιο του 2016 στην Κομισιόν, ζητώντας την οικονομική ενίσχυση των απολυμένων.Συγκεκριμένα, με αφορμή το λουκέτο στην Ηλεκτρονική Αθηνών, ο ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ είχε ρωτήσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή εάν «μπορεί να δοθεί στήριξη από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση (ΕΤΠ) για την επανένταξη στην εργασία των απολυμένων» δεδομένου ότι «η Ηλεκτρονική Αθηνών αντιμετώπιζε σημαντικά οικονομικά προβλήματα μετά το ξέσπασμα της διεθνούς οικονομικής κρίσης, αδυνατώντας να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, τις δυσκολίες της αγοράς και τον ανταγωνισμό των πολυεθνικών αλυσίδων του χώρου».Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε απαντήσει ένα μήνα αργότερα, τον Μάιο του 2016, πως εάν όντως μπορούν να αποδοθούν τα αίτια των απολύσεων στην παγκόσμια οικονομική κρίση, τότε σίγουρα θα μπορούσε να κατατεθεί η σχετική αίτηση.Οι υπόλοιπες εταιρείες στις οποίες αφορά η ενίσχυση είναι η Dixon South - East Europe ΑΕΒΕ, ΑΦΟΙ Βερόπουλοι Ανώνυμος Εμπορική και Βιομηχανική Εταιρεία ΑΕ, METRO AEBE, NOTOS COM Συμμετοχές ΑΕΒΕ, ΑΤΗΝΗ Χόντος ΑΕΕ Πολυκατάστημα, Pet City ΑΕΒΕ, και Media Saturn Ηλεκτρονικά Ελλάς Εμπορική και Συμμετοχική Ανώνυμη Εταιρεία.Σήμερα, μετά τις σχετικές κινήσεις που πραγματοποιήθηκαν καθ’ όλη την διάρκεια του 2017 από το Υπουργείο Εργασίας, υπερψηφίστηκε η οικονομική αυτή ενίσχυση που θα χρηματοδοτεί μέτρα για την επαγγελματική καθοδήγηση και κατάρτιση των απολυμένων, όπως και μέτρα στήριξης νεοφυών επιχειρήσεων.Ο ευρωβουλευτής Στ. Κούλολγου μετά την ψηφοφορία σχολίασε πως «η σημερινή ψηφοφορία δείχνει το δρόμο της αλληλεγγύης στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το υπουργείο Εργασίας στην Ελλάδα έκανε επίσης σημαντική δουλειά προς αυτή την κατεύθυνση. Τώρα θα πρέπει όλοι οι ενδιαφερόμενοι να αξιοποιήσουμε τη βοήθεια, ώστε να ανακουφιστούν αυτοί που έχασαν τη δουλειά τους αλλά και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επαγγελματική καθοδήγηση θα δοθεί σε όλους τους απολυμένους εργαζόμενους από ειδικούς συμβούλους σε πέντε στάδια:


Κατάρτιση, επανακατάρτιση και επαγγελματική κατάρτιση: Το μέτρο αυτό συνίσταται στην παροχή μαθημάτων επαγγελματικής κατάρτισης σε εργαζομένους η οποία ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους, ιδίως για τους δικαιούχους μεγαλύτερης ηλικίας, και στις τρέχουσες ανάγκες της αγοράς εργασίας. Τα δύο είδη κατάρτισης είναι: προγράμματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, καθώς και εξειδικευμένα προγράμματα κατάρτισης και εκπαιδευτικά προγράμματα. Τα μαθήματα κατάρτισης θα μπορούσαν επίσης να συμπληρώνονται με πρακτική άσκηση.Συνεισφορά για τη σύσταση επιχείρησης: Για να προαχθεί η επιχειρηματικότητα, οι εργαζόμενοι που συστήνουν δική τους επιχείρηση θα λαμβάνουν έως 15.000 ευρώ ως συνεισφορά για την κάλυψη των δαπανών σύστασης της επιχείρησης. Προϋπόθεση είναι οι δικαιούχοι να διατηρήσουν την επιχείρησή τους τουλάχιστον ένα έτος.Επίδομα αναζήτησης εργασίας και επίδομα κατάρτισης: Για να καλυφθούν οι δαπάνες που πραγματοποιούνται κατά τη συμμετοχή τους στο μέτρο του επαγγελματικού προσανατολισμού, οι δικαιούχοι θα λαμβάνουν 40 ευρώ για δαπάνες συμμετοχής σε συνεδρία διάρκειας 45 λεπτών με σύμβουλο. Κατά τη διάρκεια της κατάρτισης το επίδομα θα είναι 3,33 ευρώ ανά ώρα.Επιδότηση για τη δημιουργία θέσεων εργασίας: Ως κίνητρο πρόσληψης, οι εργοδότες θα λαμβάνουν επιδότηση ύψους 650 ευρώ (μεικτά) ανά άτομο για έξι μήνες, υπό την προϋπόθεση ότι θα διατηρήσουν τη σύμβαση για τον δικαιούχο του ΕΤΠ για έξι επιπλέον μήνες μετά τη λήξη της επιδότησης.

e horos logo

  tsiolis

podilata

 

 KarzPreveza

 

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος με επιστολή της  προς Προέδρους Αδελφοτήτων, Συλλόγων, Ενώσεων και Ομοσπονδιών, ζητάει από κάθε σύλλογο που λειτουργεί χορευτικό τμήμα να προτείνει δύο

 

ζευγάρια χορευτών προκειμένου να πάρουν μέρος σε παράσταση της ΠΣΕ στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού στις 3 Οκτωβρίου.

 

Πιο συγκεκριμένα στην επιστολή που έχει θέμα: 'Επιλογή χορευτών για την παράσταση της ΠΣΕ στο Ηρώδειο' αναφέρονται τα εξής:

 

Αγαπητοί συμπατριώτες

 

Η ΠΣΕ στις 3 Οκτωβρίου 2018 έχει προγραμματίσει εκδήλωση ηπειρώτικης Παράδοσης και Πολιτισμού στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού. Μεταξύ των  συντελεστών της εκδήλωσης θα είναι και χορευτικά

 

που θα αποδώσουν ηπειρώτικους χορούς και θα απαρτίζονται από χορευτές των χορευτικών τμημάτων των συλλόγων μελών μας.

 

Προκειμένου να συγκροτηθούν τα χορευτικά αυτά παρακαλείσθε κάθε σύλλογος, να μας προτείνει με ευθύνη του, δύο ζευγάρια χορευτών, των καλύτερων, το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου

 

ώρα 11 πρωινή, στο email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

 

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συμμετοχή σας.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

                                                                                                                                                                    Ο Πρόεδρος                                                                          Ο Γεν. Γραμματέας

                                                                                                                                                                      Γιώργος Δόσης                                                                    Κώστας Γαβριήλ

 

Παρατείνεται κατά ένα μήνα η προθεσμία υποβολής συμμετοχών στον διαγωνισμό καινοτομίας του αμπελοοινικού κλάδου Viti Vini Lab και πλέον η καταληκτική ημερομηνία από τις 15 Οκτωβρίου που ήταν μετατίθεται στις 15 Νοεμβρίου. Η παράταση κρίθηκε σκόπιμο να δοθεί καθώς αρκετοί ενδιαφερόμενοι ζήτησαν επιπλέον χρόνο γνωστοποιώντας ότι η επεξεργασία της πρότασής τους βρίσκεται σε τελικό στάδιο.

Υπενθυμίζεται ότι οι αιτήσεις υποβάλλονται μόνον ηλεκτρονικά, στη διεύθυνση www.vitivinilab.com

Στις 6 Οκτωβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία στο Μπίλεφελντ της Γερμανίας η επετειακή εκδήλωση του Ηπειρωτικού Συλλόγου Μπίλεφελντ για τη συμπλήρωση των 40 χρόνων ζωής και δράσης του.

Την Περιφέρεια Ηπείρου εκπροσώπησε η Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Πολιτισμού κα Αντιγόνη Φίλη, η οποία και μετέφερε στους απόδημους Ηπειρώτες τους θερμούς χαιρετισμούς του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη. Στη συνέχεια, στο σύντομο χαιρετισμό της, συνεχάρη το Προεδρείο και τα Μέλη του συλλόγου για τη δράση τους, εξήρε το έργο και τη συμβολή όλων των αποδήμων Ελλήνων, τόσο στην τοπική κοινωνία όσο και στην μητέρα πατρίδα, καθώς –όπως υπογράμμισε- συντηρούν την ελληνική ταυτότητα και συνείδηση, κρατούν ζωντανή την ελληνική γλώσσα, διαφυλάττουν και προάγουν την πολιτιστική μας κληρονομιά, μεταλαμπαδεύοντας στη νεότερη γενιά τα ήθη, τα έθιμα, τις αξίες και την πλούσια πολιτιστική παράδοση της Ελλάδας. Κλείνοντας αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο της Περιφέρειας Ηπείρου, για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και εργασίας των κατοίκων της, που ταυτόχρονα δημιουργούν και κατάλληλες συνθήκες για τον επαναπατρισμό των αποδήμων.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί κυρίως από την Ήπειρο αλλά και άλλες περιοχές της Ελλάδας, με τη συμμετοχή 14 πολιτιστικών συλλόγων που δρουν στη Γερμανία. Την επομένη, μετά τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Αποστόλου Παύλου, συναντήθηκε με τον πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου π. Δημήτριο Τσόμπρα, τον οποίο συνεχάρη για το θεάρεστο έργο που επιτελεί.

Ακολούθησε συνάντηση με μέλη της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης, της Ελληνικής Κοινότητας Μπίλεφελντ, με εκπροσώπους νεολαίας καθώς και όλων των ελληνικών πολιτιστικών συλλόγων και φορέων της ευρύτερης περιοχής, από τους οποίους ενημερώθηκε για όλα τα θέματα που αφορούν τον απόδημο ελληνισμό.

Στη Διεθνή Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού «TourNatur» που διοργανώθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο του Ντίσελντορφ της Γερμανίας συμμετείχε ο Δήμος Αρταίων στοχεύοντας στην προβολή της Άρτας και στην περαιτέρω ανάπτυξη της συγκεκριμένης μορφής τουρισμού.

Ο Δήμος Αρταίων συμμετείχε στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου και εκπροσωπήθηκε από τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο για θέματα Τουρισμού και πρώην Αντιδήμαρχο, Κώστα Χαρακλιά και τον Προϊστάμενο του αρμόδιου τμήματος του Δήμου Αρταίων, Θανάση Αρκουμάνη.

Η «TourNatur» είναι μια από τις σημαντικότερες Εκθέσεις Εναλλακτικού Τουρισμού στην Ευρώπη και δίνει τη δυνατότητα στους εκθέτες να προβάλλουν τον εναλλακτικό τουρισμό και να προσελκύσει επισκέπτες, οι οποίοι επιθυμούν να συνδυάσουν τις διακοπές τους με πεζοπορία, ορειβασία, ποδηλασία, αναρρίχηση, ιππασία, rafting, καγιάκ και άλλες αθλητικές δραστηριότητες στη φύση.

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 5ο φεστιβάλ χορωδιών στην Πανηπειρωτική. Χοροδιδάσκαλος ο Βαγγέλης Κώτσος

Το Hpeiros.gr ζητάει άτομα για το τμήμα μάρκετινγκ.
Όποιος ενδιαφέρεται -και διαμένει στους τέσσερις Νομούς της Ηπείρου, τη Νότιο Αλβανία, τη Λευκάδα και τους Παξούς -Αντίπαξους- μπορεί να αποστείλει τα στοιχεία του και τηλέφωνο επικοινωνίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί του.
Τυχόν προϋπηρεσία στον τομέα της εμπορικής και επιχειρηματικής διαφήμισης θα ληφθεί σοβαρά υπόψη.
Παρέχονται υψηλά ποσοστά επί των διαφημίσεων.
Απαραίτητη η διάθεση μεταφορικού μέσου.