ΕΛΛΑΔΑ

Υπερψηφίστηκε σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η ευρωπαϊκή βοήθεια ύψους 2.949.150 ευρώ προς τους 725 απολυμένους εννέα ελληνικών εταιρειών. Η βοήθεια έρχεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση, καθώς εκτιμήθηκε πως τα λουκέτα σε αυτές τις εταιρείες σχετίζονται με την παγκόσμια χρηματοπιστωτική και οικονομική κρίση. O ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου είχε παρέμβει από τον Απρίλιο του 2016 στην Κομισιόν, ζητώντας την οικονομική ενίσχυση των απολυμένων.Συγκεκριμένα, με αφορμή το λουκέτο στην Ηλεκτρονική Αθηνών, ο ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ είχε ρωτήσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή εάν «μπορεί να δοθεί στήριξη από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση (ΕΤΠ) για την επανένταξη στην εργασία των απολυμένων» δεδομένου ότι «η Ηλεκτρονική Αθηνών αντιμετώπιζε σημαντικά οικονομικά προβλήματα μετά το ξέσπασμα της διεθνούς οικονομικής κρίσης, αδυνατώντας να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, τις δυσκολίες της αγοράς και τον ανταγωνισμό των πολυεθνικών αλυσίδων του χώρου».Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε απαντήσει ένα μήνα αργότερα, τον Μάιο του 2016, πως εάν όντως μπορούν να αποδοθούν τα αίτια των απολύσεων στην παγκόσμια οικονομική κρίση, τότε σίγουρα θα μπορούσε να κατατεθεί η σχετική αίτηση.Οι υπόλοιπες εταιρείες στις οποίες αφορά η ενίσχυση είναι η Dixon South - East Europe ΑΕΒΕ, ΑΦΟΙ Βερόπουλοι Ανώνυμος Εμπορική και Βιομηχανική Εταιρεία ΑΕ, METRO AEBE, NOTOS COM Συμμετοχές ΑΕΒΕ, ΑΤΗΝΗ Χόντος ΑΕΕ Πολυκατάστημα, Pet City ΑΕΒΕ, και Media Saturn Ηλεκτρονικά Ελλάς Εμπορική και Συμμετοχική Ανώνυμη Εταιρεία.Σήμερα, μετά τις σχετικές κινήσεις που πραγματοποιήθηκαν καθ’ όλη την διάρκεια του 2017 από το Υπουργείο Εργασίας, υπερψηφίστηκε η οικονομική αυτή ενίσχυση που θα χρηματοδοτεί μέτρα για την επαγγελματική καθοδήγηση και κατάρτιση των απολυμένων, όπως και μέτρα στήριξης νεοφυών επιχειρήσεων.Ο ευρωβουλευτής Στ. Κούλολγου μετά την ψηφοφορία σχολίασε πως «η σημερινή ψηφοφορία δείχνει το δρόμο της αλληλεγγύης στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το υπουργείο Εργασίας στην Ελλάδα έκανε επίσης σημαντική δουλειά προς αυτή την κατεύθυνση. Τώρα θα πρέπει όλοι οι ενδιαφερόμενοι να αξιοποιήσουμε τη βοήθεια, ώστε να ανακουφιστούν αυτοί που έχασαν τη δουλειά τους αλλά και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επαγγελματική καθοδήγηση θα δοθεί σε όλους τους απολυμένους εργαζόμενους από ειδικούς συμβούλους σε πέντε στάδια:


Κατάρτιση, επανακατάρτιση και επαγγελματική κατάρτιση: Το μέτρο αυτό συνίσταται στην παροχή μαθημάτων επαγγελματικής κατάρτισης σε εργαζομένους η οποία ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους, ιδίως για τους δικαιούχους μεγαλύτερης ηλικίας, και στις τρέχουσες ανάγκες της αγοράς εργασίας. Τα δύο είδη κατάρτισης είναι: προγράμματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, καθώς και εξειδικευμένα προγράμματα κατάρτισης και εκπαιδευτικά προγράμματα. Τα μαθήματα κατάρτισης θα μπορούσαν επίσης να συμπληρώνονται με πρακτική άσκηση.Συνεισφορά για τη σύσταση επιχείρησης: Για να προαχθεί η επιχειρηματικότητα, οι εργαζόμενοι που συστήνουν δική τους επιχείρηση θα λαμβάνουν έως 15.000 ευρώ ως συνεισφορά για την κάλυψη των δαπανών σύστασης της επιχείρησης. Προϋπόθεση είναι οι δικαιούχοι να διατηρήσουν την επιχείρησή τους τουλάχιστον ένα έτος.Επίδομα αναζήτησης εργασίας και επίδομα κατάρτισης: Για να καλυφθούν οι δαπάνες που πραγματοποιούνται κατά τη συμμετοχή τους στο μέτρο του επαγγελματικού προσανατολισμού, οι δικαιούχοι θα λαμβάνουν 40 ευρώ για δαπάνες συμμετοχής σε συνεδρία διάρκειας 45 λεπτών με σύμβουλο. Κατά τη διάρκεια της κατάρτισης το επίδομα θα είναι 3,33 ευρώ ανά ώρα.Επιδότηση για τη δημιουργία θέσεων εργασίας: Ως κίνητρο πρόσληψης, οι εργοδότες θα λαμβάνουν επιδότηση ύψους 650 ευρώ (μεικτά) ανά άτομο για έξι μήνες, υπό την προϋπόθεση ότι θα διατηρήσουν τη σύμβαση για τον δικαιούχο του ΕΤΠ για έξι επιπλέον μήνες μετά τη λήξη της επιδότησης.

e horos logo

  tsiolis

podilata

 

 KarzPreveza

 

Με διάθεση χιούμορ και πνεύμα καρναβαλικό η επιτροπή του καρναβαλιού Γυναικών Άρτας, μας ενημερώνει για την προετοιμασία που κάνει εν όψει του μεγάλου κεφιού της 10ης Φεβρουαρίου 2018. Συγκεκριμένα αναφέρει:

"Mε τα μελομακάρονα ακόμη στον ουρανίσκο και πριν προλάβουμε να ξεστολίσουμε και να κόψουμε όλες τις βασιλόπιτες, προχωράμε ολοταχώς τις προετοιμασίες για το Καρναβάλι Γυναικών Άρτας που θα γίνει το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 7 το απόγευμα.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας, η Άτυπη Επιτροπή του Καρναβαλιού διοργανώνει συναντήσεις για την καλύτερη διοργάνωση της καρναβαλικής παρέλασης. Συναντήθηκε με το Δήμαρχο κ. Χ. Τσιρογιάννη, με τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Κ. Χαρακλιά καθώς και με υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου Αρταίων, με τους οποίους συζήτησαν οργανωτικά ζητήματα και θέματα υποστήριξης για ένα ακόμη επιτυχημένο καρναβάλι.

 

Την Τρίτη 16-1-2018 συναντήθηκαν τα μέλη της άτυπης επιτροπής όπου μεταξύ ποτού και κοπής πίττας συζήτησαν για την προετοιμασία των αρμάτων και όλες τις λεπτομέρειες και την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018 στις 7 το απόγευμα όλοι οι αρχηγοί των γκρουπ του καρναβαλιού θα συναντηθούν στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Άρτας (ισόγειο) για να συζητηθούν ζητήματα που αφορούν τη ροή της καρναβαλικής παρέλασης.

 

Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο καρναβάλι… και αξίζει την υποστήριξη όλων μας διότι:

Αντέχει 37 χρόνια, θα συμμετέχουν 1500 καρναβαλιστές όλων των ηλικιών,το παρακολουθούν εκατοντάδες θεατές από όλη την περιφέρεια και δίνει κάθε χρόνο, βρέξει-χιονίσει, ένα εύθυμο και σατιρικό χρώμα στην πόλη της Άρτας.

Η Άτυπη Επιτροπή του Καρναβαλιού απευθύνει ανοικτή πρόσκληση σε όλες και σε όλους για μια δημιουργική συμμετοχή στο καρναβάλι του 2018, γεμάτη φαντασία, χιούμορ και κέφι.

Για δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα:

Κική Μανοπούλου: 6936393456

Κυριακούλα Κουτσούμπα: 6978595133

Λαμπρινή Τρομπούκη: 6948805702

Για την Άτυπη Επιτροπή του Καρναβαλιού Γυναικών Άρτας

Κική Μανοπούλου

Κυριακούλα Κουτσούμπα"

Όπως ενημερώνει ο Σύλλογος Γεωπόνων Πρέβεζας "Νέα παράταση δόθηκε από το ΥΠ.Α.Α.Τ. στις προθεσμίες για το υπομέτρο 4.1 ("Σχέδια Βελτίωσης")


Η Δ.Α.Ο.Κ. Πρέβεζας εξέδωσε σχετικά την παρακάτω ανακοίνωση:
Πρέβεζα: 20-6-2018
Αριθ. Πρωτ.:82290/5460 Θέμα: Ανακοίνωση σχετικά με την 1η Πρόσκληση για τις δράσεις 4.1.1. και 4.1.3. του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2014 – 2020.
Σχετ: Το από 19-6-2018 μήνυμα ηλ. ταχυδρομείου της ΔΑΟ Περιφ. ΗπείρουΗ Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πρέβεζας ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι υπογράφηκε τροποποίηση της πρόσκλησης του Υπομέτρου 4.1 για παράταση ημερομηνιών για την υποβολή «Σχεδίων βελτίωσης».Οι νέες καταληκτικές ημερομηνίες ορίζονται ως εξής:α) Ως προθεσμία για την υποβολή εγγράφων για θεώρηση στις ΔΑΟΚ καθορίζεται η 16/7/2018.β) Ως προθεσμία για την ηλεκτρονική οριστικοποίηση του πρώτου και του δευτέρου σταδίου της αίτησης ορίζεται η 29/8/2018 και ώρα 1 μ.μ ενώ αιτήματα από-οριστικοποίησης γίνονται δεκτά έως τις 26/8/2018.γ) Ως προθεσμία για την υποβολή του φυσικού φακέλου στις ΔΑΟΚ ορίζεται η 14/9/2018Αναλυτικά η πρόσκληση στην ιστοσελίδα www.agrotikianaptixi.gr κ.α.Ε.Π.

 

Ο Αν. Προϊστάμενος

Ι. Αυγέρης

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για το «Ε’ Αντάμωμα Ηπειρωτών Ευρώπης» που τελούσαν υπό την αιγίδα της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης, ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Ηπείρου και Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας κα. Δήμητρα Πέτσα, τον Γενικό Γραμματέα κ. Θωμά Γκίνη, την Ελληνίδα Πρόξενο στο Ντίσελντορφ κα. Μαρία Παπακωνσταντίνου, τον Δήμαρχο του Βούπερταλ κ. Andreas Mucke, τον ηπειρώτη Δήμαρχο του Σβέρτε κ. Δημήτρη Αξούργο, καθώς και με εκπροσώπους φορέων των Ελλήνων του εξωτερικού, με τους οποίους συζητήθηκαν διεξοδικά θέματα, που αφορούν την ομογένεια των Ηπειρωτών της Ευρώπης και τους συλλόγους τους, καθώς και τις συνέργειες που απαιτούνται για την πολύπλευρη αναβάθμιση της Ηπείρου.

Στο Αντάμωμα συμμετείχαν επίσης ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμος, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων κ. Καραγιάννης, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Μπέγκας, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Ιωαννίνων κ. Γκόλας, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών Ηγουμενίτσας κα. Σούρλα, ο Αντιδήμαρχο Άρτας κ. Χαρακλιάς κ.α.

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων σε ανακοίνωσή ου αναφέρει ότι: "Συμμετέχει στη δράση «Εβδομάδα Συγκέντρωσης Φαρμάκων» που διοργανώνεται από τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής του  Δήμου Ιωαννιτών, για τις μεγάλες ανάγκες που αντιμετωπίζει το Κοινωνικό Φαρμακείο Αλληλεγγύης της πόλης μας.

Η συγκέντρωση των φαρμάκων θα πραγματοποιείται τις πρωινές ώρες από τις 10 έως τις 14 Οκτωβρίου στο θυρωρείο του κτηρίου Διοίκησης (Μεταβατικό Κτήριο).   

Παρακαλώ θερμά για τη συμμετοχή όλων μας στη συγκεκριμένη δράση και πρωτοβουλία.

Ο Πρύτανης

Καθηγητής Γεώργιος Δ.Καψάλης"       

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 5ο φεστιβάλ χορωδιών στην Πανηπειρωτική. Χοροδιδάσκαλος ο Βαγγέλης Κώτσος

Τα πολυκαταστήματα JUMBO ζητούν για το κατάστημα στην Πρέβεζα στην περιοχή του Λούρου, Υπεύθυνο Τμήματος.