ΕΛΛΑΔΑ

Η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και Βουλευτής Ν. Άρτας, κα Όλγα Γεροβασίλη συνυπέγραψε τη «Διακήρυξη των Αθηνών» κατά τη διάρκεια συνεδρίου με θέμα «πρόληψη της Ριζοσπαστικοποίησης – τοπικές Στρατηγικές & Πρωτοβουλίες».

Το συνέδριο διοργάνωσε το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας και πραγματοποιήθηκε στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, με τη συμμετοχή του Πανεπιστημίου της Τουλούζης, ως συντονιστή του προγράμματος Practicies, το Ευρωπαϊκό Δίκτυο για την Ασφάλεια στις πόλεις, την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος και εκπροσώπους της Περιφέρειας Αττικής.

Ακολουθεί η ομιλία της Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Όλγας Γεροβασίλη στο συνέδριο:

"Θέλω να εκφράσω την χαρά μου που βρίσκομαι σήμερα εδώ  και να ανοίξω τη συζήτηση – την πρώτη που διοργανώνεται στην Ελλάδα – με θέμα την «Πρόληψη της Ριζοσπαστικοποίησης σε τοπικό επίπεδο».

Η πρωτοβουλία για την διοργάνωση αυτής της συνάντησης εργασίας εκ μέρους του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας, – επίσημης δεξαμενής σκέψης του υπουργείου που έχω την τιμή να προΐσταμαι – της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, του Ευρωπαϊκού Δικτύου για την Ασφάλεια στις πόλεις και του Πανεπιστημίου της Τουλούζης, έχει στόχο να  προσεγγίσει ένα από τα πιο σοβαρά κοινωνικά και πολιτικά θέματα της εποχή μας.

Για να προφυλάξουμε τη συζήτησή μας από παρανοήσεις, θα ήθελα να αποσαφηνίσουμε δυο λέξεις κλειδιά, «να ορίσουμε τις έννοιες των λέξεων» όπως επέμενε ο Πλάτων.

Τον Ριζοσπαστισμό και την Ριζοσπαστικοποίηση. Δυο λέξεις συγγενικές αλλά διαφορετικού προσανατολισμού.  Είναι όπως ο διωκόμενος και ο διώκτης που τρέχουν προς την ίδια κατεύθυνση αλλά για διαφορετικό λόγο ο καθένας.

Ο ριζοσπαστισμός  ήταν και είναι στην ιστορία των κοινωνικών συγκρούσεων συνυφασμένος με την διεύρυνση των δικαιωμάτων του πολίτη, τις ριζικές κοινωνικές αλλαγές υπέρ του λαού  και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Συνδέεται  με την πρόθεση ενίσχυσης και εμβάθυνσης της δημοκρατίας. Φέρνει βαθιά τα σημάδια και τα μηνύματα της Γαλλικής Επανάστασης και το όραμα μιας ανοιχτής δημοκρατικής κοινωνίας.

Η ριζοσπαστικοποίηση ως όρος και φαινόμενο που οδηγεί στον βίαιο εξτρεμισμό εμφανίζεται στις σύγχρονες δημοκρατίες στη δεκαετία του ’70.  Πρόκειται για μια έντονη κοινωνική και ψυχολογική διαδικασία αυξημένης προσήλωσης  σε  πολιτικές ή θρησκευτικές εξτρεμιστικές ιδεολογίες.

Χαρακτηρίζεται από την σταδιακή υιοθέτηση ακραίων πολιτικών ή θρησκευτικών πεποιθήσεων, με στόχο την ανατροπή του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος  και υιοθετεί  την πραγματική χρήση βίας, κλιμακούμενης σε μέσα και ένταση.

Τα κοινωνικά αίτια που σχετίζονται με την άνοδο του φαινομένου πρέπει να τα αναζητήσουμε προσεχτικά και όχι με βιαστικές προσεγγίσεις: η φτώχεια,  η  αποστέρηση, οι κοινωνικές, φυλετικές, εθνοτικές και θρησκευτικές διακρίσεις, η έλλειψη κοινωνικής  ένταξης,  η “γκετοποίηση” και τόσα όσα μπορεί ακόμη να προσθέσει κανείς.

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να υποτιμάμε τα ψυχολογικά αίτια της βίαιης ριζοσπαστικοποίησης.  Η άσκηση βίας, η λεκτική και σωματική κακοποίηση, η προσβολή της αξιοπρέπειας, η ατομική και κοινωνική ταπείνωση, η απόρριψη από  το σώμα της κοινωνίας, μπορούν να οδηγήσουν αρχικά  στην ατομική περιχαράκωση και απομόνωση και στη συνέχεια στην αναζήτηση ταυτότητας και καταλύματος σε εξτρεμιστικές ομάδες.

Οι οργανωμένες δημοκρατίες της Δύσης και της Ευρώπης κατάφεραν να αντιμετωπίσουν την ενδογενή εξτρεμιστική βία που παρουσιάστηκε τις προηγούμενες δεκαετίες. Εξτρεμιστική βία που είχε – κατ’ επίφαση τουλάχιστον  – πολιτικά χαρακτηριστικά.

Σήμερα ζούμε ένα κόσμο με πολλαπλές εστίες εμπόλεμων ζωνών και κύριο χαρακτηριστικό τη ρευστότητα λόγω των μεγάλων προσφυγικών – μεταναστευτικών μετακινήσεων προς την Ευρώπη.

Η ρευστότητα αυτή αφήνει πρόσφορο  πεδίο στους επαγγελματίες του ισλαμιστικού εξτρεμισμού να εκμεταλλευτούν την κατάσταση και να επιχειρήσουν την στρατολόγηση νέων μελών. Χρειάζεται συνεπώς ιδιαίτερη επαγρύπνηση προς κάθε κατεύθυνση.

Εξίσου όμως χρειάζεται  επαγρύπνηση για την πρόληψη και αντιμετώπιση του ακροδεξιού εξτρεμισμού, που συστηματοποιώντας φοβικά επιχειρήματα από την κοινωνική, πολιτισμική και θρησκευτική διαφορετικότητα, προβαίνει, ατομικά ή συλλογικά,  σε ακραίες τρομοκρατικές πράξεις. Το παράδειγμα στη Νέα Ζηλανδία είναι νωπό ακόμη.

Δεν έχουμε περιθώρια για βιαστικές και εύκολες αναλύσεις. Το πρώτο που πρέπει να ξεκαθαρίσουμε είναι ότι οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε τη κρίση αυτή με βάση τις αξίες και τις αρχές της ανοιχτής δημοκρατικής κοινωνίας, της αλληλεγγύης και του ανθρωπισμού.

Η Ελλάδα, από τη γεωπολιτική της θέση, βρίσκεται στο δρόμο των μαζικών προσφυγικών – μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπης. Ωστόσο, παρά τις ελλείψεις και τις αδυναμίες λόγω των μνημονιακών δεσμεύσεων,  αντιμετώπισε αυτά τα χρόνια το πρόβλημα με επάρκεια, σοβαρότητα και επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα.

Θα ήταν παράλειψη αν δεν αναφέρουμε την ανθρωπιστική συμπεριφορά που επέδειξε ο ελληνικός λαός απέναντι σε όλους αυτούς τους κατατρεγμένους.

Οι ελληνικές Αρχές  βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για ενδεχόμενη απόπειρα διέλευσης ατόμων που μετακινούνται από και προς τις εμπόλεμες ζώνες με αδιευκρίνιστους σκοπούς.

Το θέμα της σημερινής εκδήλωσης είναι η πρόληψη της ριζοσπαστικοποίησης. Όταν φτάνει στις διωκτικές αρχές και στην Αστυνομία το ζήτημα τότε έχει ήδη εμφανισθεί το πρόβλημα.

Συνεπώς Κεντρική εξουσία – Τοπική αυτοδιοίκηση και Κοινωνία πρέπει να συνεργαστούν για να αντιμετωπισθεί η ανάπτυξη εξτρεμιστικών δράσεων. Αυτό σημαίνει πλήρη ενσωμάτωση των μεταναστών προσφύγων στις τοπικές κοινωνίες,  φιλόξενες δομές φιλοξενίας, πάταξη κάθε φύσεως εκμετάλλευσης τους, με μια λέξη  εξουδετέρωση των όρων εκείνων που μπορούν να οδηγήσουν κάποιους από αυτούς  στην εξτρεμιστικές εκτροπές.

Σημαίνει ετοιμότητα και τη δυνατότητα των τοπικών φορέων να αναπτύξουν αποτελεσματικές δράσεις πρόληψης της ριζοσπαστικοποίησης, υποστήριξης των ευάλωτων ανθρώπων και ομάδων στη ριζοσπαστικοποίηση αλλά και παρεμβάσεις εξόδου από εξτρεμιστικές ομάδες.

Πρέπει να δημιουργηθούν από τους Τοπικούς φορείς και τους Δήμους δια – υπηρεσιακά σχέδια δράσης και να ενεργοποιηθούν οι πολίτες, μέσω των πρωτοβουλιών και δικτύων που στοχεύουν στην πρόληψη της ριζοσπαστικοποίησης. Να διευρυνθούν οι παρεμβάσεις σε οικογένειες και παιδιά  κυρίως εκείνων που έρχονται από εμπόλεμες ζώνες και έχουν τεράστιες τραυματικές εμπειρίες.

Η μάχη για την καταπολέμηση της βίαιης ριζοσπαστικοποίησης πρέπει πρωτίστως να λάβει υπόψη της τους μηχανισμούς που την εκτρέφουν και τη συντηρούν. Να δούμε που είναι το εκκολαπτήριο τέτοιων συμπεριφορών και φαινομένων.

Η βίαιη ριζοσπαστικοποίηση ξεκινά από τα χαμηλά κι έπειτα ανεβαίνει σε οργανωμένες δομές βίαιης δράσης. Γι’ αυτό το λόγο, η συζήτηση που ξεκινά με την πρόληψη του φαινομένου από την οικογένεια, τη γειτονιά, το δήμο είναι στην ορθότερη κατεύθυνση αν πραγματικά θέλουμε να κάνουμε ένα ουσιαστικό ξεκίνημα.

Διότι εκεί είναι που υπάρχουν τα πραγματικά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι πολίτες στην καθημερινότητα τους. Εκεί είναι που φωλιάζει ο φόβος και η απόγνωση. Αλλά εκεί είναι επίσης  που συναντιούνται οι ενεργοί πολίτες οι οποίοι μπορούν να προσελκύσουν τις ευάλωτες ομάδες ανθρώπων στην ενεργή και δημοκρατική συμμετοχή.

Θέλω να τονίσω πως σε κάθε περίπτωση οι αρμόδιες ελληνικές αρχές βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση και ετοιμότητα για τον εντοπισμό ενδείξεων βίαιης ριζοσπαστικοποίησης  και πρόληψης συμπεριφορών που θα μπορούσαν να παρεκκλίνουν προς το εξτρεμισμό και την τρομοκρατία.

Ενισχύουμε στην κατεύθυνση αυτή καθημερινά τον προληπτικό ρόλο των αρχών επιβολής του νόμου με συνεχή κατάρτιση και ευαισθητοποίηση του προσωπικού, κυρίως των επαγγελματιών πρώτης γραμμής.

Προς αυτή την κατεύθυνση, το συνέδριο σήμερα δεν έχει μοναδικό σκοπό να ενημερώσει μα και να δεσμεύσει. Διότι είναι ξεκάθαρο ότι από την στιγμή που η ριζοσπαστικοποίηση συμβαίνει σε τοπικό επίπεδο, οι επιπτώσεις της στον τομέα της ασφάλειας είναι πολύ – επίπεδες και διασυνοριακές και πως απαιτούνται λύσεις συνεργασίας.

Από αυτό το πνεύμα διακατέχεται η πρωτοβουλία της «Διακήρυξης των Αθηνών» που πρόκειται να παρουσιαστεί σήμερα, ως μια προσπάθεια των ελληνικών δήμων να ισχυροποιήσουν τους δεσμούς και τη συνεργασία τους απέναντι στο φαινόμενο της ριζοσπαστικοποίησης.

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα υποστηρίξει με κάθε τρόπο τη δι-υπηρεσιακή συνεργασία και τη δια-λειτουργικότητα σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό από τον ήδη υπάρχοντα.

Η ασφάλεια και η προστασία των πολιτών αποτελεί κοινωνικό αγαθό, λαϊκό δικαίωμα και πανανθρώπινο κεκτημένο. Αυτό το δικαίωμα οφείλουμε να φροντίσουμε να διασφαλίσουμε με την πολύτιμη συνεργασία της Κοινωνίας των Πολιτών, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και βεβαίως της Ελληνικής Αστυνομίας.

Είμαι βέβαιη ότι στις σημερινές εργασίες θα έχουμε ενδιαφέρουσες εισηγήσεις, δημιουργικούς προβληματισμούς και χρήσιμα συμπεράσματα.

Ότι στο τέλος της συζήτησης θα  αποκτήσουμε εργαλεία χρηστικής αξίας για να κάνει ο καθένας μας καλύτερα τη δουλειά που έχει αναλάβει.

Σας ευχαριστώ".

e horos logo

  tsiolis

podilata

 

 KarzPreveza

 

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος με επιστολή της  προς Προέδρους Αδελφοτήτων, Συλλόγων, Ενώσεων και Ομοσπονδιών, ζητάει από κάθε σύλλογο που λειτουργεί χορευτικό τμήμα να προτείνει δύο

 

ζευγάρια χορευτών προκειμένου να πάρουν μέρος σε παράσταση της ΠΣΕ στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού στις 3 Οκτωβρίου.

 

Πιο συγκεκριμένα στην επιστολή που έχει θέμα: 'Επιλογή χορευτών για την παράσταση της ΠΣΕ στο Ηρώδειο' αναφέρονται τα εξής:

 

Αγαπητοί συμπατριώτες

 

Η ΠΣΕ στις 3 Οκτωβρίου 2018 έχει προγραμματίσει εκδήλωση ηπειρώτικης Παράδοσης και Πολιτισμού στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού. Μεταξύ των  συντελεστών της εκδήλωσης θα είναι και χορευτικά

 

που θα αποδώσουν ηπειρώτικους χορούς και θα απαρτίζονται από χορευτές των χορευτικών τμημάτων των συλλόγων μελών μας.

 

Προκειμένου να συγκροτηθούν τα χορευτικά αυτά παρακαλείσθε κάθε σύλλογος, να μας προτείνει με ευθύνη του, δύο ζευγάρια χορευτών, των καλύτερων, το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου

 

ώρα 11 πρωινή, στο email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

 

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συμμετοχή σας.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

                                                                                                                                                                    Ο Πρόεδρος                                                                          Ο Γεν. Γραμματέας

                                                                                                                                                                      Γιώργος Δόσης                                                                    Κώστας Γαβριήλ

 

Σάρκα και οστά παίρνει η πρωτοβουλία της γαλακτοβιομηχανίας ΗΠΕΙΡΟΣ για τη δημιουργία μιας πρότυπης φάρμας αιγοπροβάτων σε ιδιόκτητη έκταση 47 στρεμμάτων, στην Καμπή Άρτας, 800 μέτρα μόλις από το εργοστάσιο της εταιρείας στον Αμμότοπο. Σήμερα, έχει ήδη προχωρήσει η κατασκευή των κτισμάτων, που θα ολοκληρωθεί μέχρι τέλος Αυγούστου, ενώ η εγκατάσταση του εξοπλισμού θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, με στόχο η φάρμα να είναι πλήρως λειτουργική τον Νοέμβριο του 2019.
Σε συνεργασία με επιστημονικούς φορείς και συνεχή κτηνιατρική παρακολούθηση, σκοπός της «Φάρμα ΗΠΕΙΡΟΣ» είναι να συμβάλλει στην εξέλιξη συγκεκριμένων φυλών αιγοπροβάτων μέσω επιλεκτικής αναπαραγωγής των πιο ανθεκτικών και παραγωγικών ζώων καθώς επίσης να εφαρμόσει πρότυπες μεθόδους σταυλισμού, διατροφής και άμελξης που να συντελούν σε αυξημένη παραγωγή γάλακτος υψηλής διατροφικής αξίας και υγιεινής. Παράλληλα, κύριο μέλημα της δραστηριότητας της «Φάρμα ΗΠΕΙΡΟΣ» αποτελεί η διασφάλιση της ευζωίας των ζώων (animal welfare) καθώς και η ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων της ζωικής παραγωγής στο περιβάλλον.
Η τεχνογνωσία που θα αναπτυχθεί θα είναι διαθέσιμη στους υπάρχοντες, αλλά και στους εν δυνάμει, συνεργάτες-κτηνοτρόφους της ΗΠΕΙΡΟΣ, στηρίζοντας έμπρακτα με αυτό τον τρόπο τη λειτουργία των μονάδων τους, μέσω της βελτίωσης του ζωικού τους κεφαλαίου και την αύξηση παραγωγής γάλακτος υψηλής ποιότητας.

 

ΠΗΓΗ: https://geoponiprevezas.blogspot.com

Όπως ανακοίνωση η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας "Πραγματοποιήθηκε (Τρίτη 16 Απριλίου 2019) συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΣΕ με εκπροσώπους των Ομοσπονδιών – μελών της ΠΣΕ μετά από πρόσκληση του ΔΣ της Πανηπειρωτικής «για μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων, για τα προβλήματα της Ηπείρου και τα θέματα που απασχολούν την Ηπειρωτική αποδημία».

Στη συνάντηση κυριάρχησε η διάθεση και θέληση όλων να συμβάλουν αποφασιστικά, όχι μόνο στη σφυρηλάτηση δεσμών συνεργασίας και δράσης, αλλά και αγωνιστικής τακτικής για την επίλυση των προβλημάτων που αφορούν τα σωματεία και εν γένει την ηπειρώτικη αποδημία.
Από την Ομοσπονδία Ραδοβιζινών Άρτας συμμετείχε ο Γεώργιος Κουρτέσας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας, ο οποίος τόνισε την αναγκαιότητα προβολής των θεμάτων της περιοχής, καθώς επίσης και την αναγκαιότητα ανάδειξης των πολιτιστικών μνημείων της. Επίσης πως αναγκαία καθίσταται η συμμετοχή της Πανηπειρωτικής στις εκδηλώσεις της περιοχής (Σέλτσο, Καραϊσκάκεια κλ.). Ενημέρωσε την Πανηπειρωτική για την προσπάθεια αναστήλωσης της γέφυρας του Κοράκου και ζήτησε οι σχέσεις της Πανηπειρωτικής με την τοπική διοίκηση να είναι άμεσες και συχνές.
Ακολούθησε ο Χρήστος Λαναράς, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τζουμερκιωτών, ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Τζουμέρκα και ιδιαίτερα το πρόβλημα της συγκοινωνίας και την αναγκαιότητα κατασκευής νέου οδικού δικτύου. Επίσης τόνισε πως φέτος «…θα περπατήσουμε, θα διαβούμε το γεφύρι της Πλάκας που άρχισαν ήδη οι εργασίες αναστήλωσής του», και στάθηκε στην ιδιαίτερη συμβολή της ΠΣΕ στις διαδικασίες λήψης απόφασης για τα έργα. Επίσης ζήτησε, αναφερόμενος και στην προηγούμενη θετική εμπειρία, να συμμετέχουν τα μέλη του ΔΣ της ΠΣΕ στα ΔΣ και τις Γενικές Συνελεύσεις των Ομοσπονδιών και των Συλλόγων.
Από την Ομοσπονδία Καλαμά μίλησε ο πρόεδρος Κώστας Στεργίου και τόνισε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή, κυρίως περιβαλλοντικά, εξόρυξης υδρογονανθράκων, εγκατάστασης ανεμογεννητριών και μόλυνσης του Καλαμά. Τα χαρακτήρισε μείζονα προβλήματα, ζοφερά, που αφορούν το μέλλον του τόπου και ζήτησε την ενεργή συμμετοχή της Πανηπειρωτικής για την επίλυση αυτών των προβλημάτων.
Από την Ομοσπονδία Μουργκάνας μίλησε ο Γενικός Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου Δημήτρης Κανακόπουλος. Πρότεινε τα ψηφίσματα της Γενικής Συνέλευσης και του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανηπειρωτικής να κοινοποιούνται στις Ομοσπονδίες και αυτές ακολούθως να ενημερώνουν τα σωματεία. Επίσης, να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στο τμήμα της νεολαίας αναδεικνύοντας την θετική εμπειρία από τα 2 τουρνουά ποδοσφαίρου 5x5, που διοργάνωσαν αδελφότητες και κατέθεσε προτάσεις για την προώθηση βιβλίων που αφορούν την Ήπειρο και ιδιαίτερα την περιοχή της Μουργκάνας.
Τέλος, από την Ομοσπονδία Κόνιτσας μίλησε ο πρόεδρος Μιχάλης Μαρτσέκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα διάσωσης των Κοινοτικών Αρχείων, στο σοβαρότατο ζήτημα της αξιοποίησης των Κληροδοτημάτων και στην άμεση επαφή της Συνομοσπονδίας με όλες τις αποδημικές οργανώσεις του ελληνισμού, όπου γης.
Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση και ο πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας τόνισε πως ο ίδιος προσωπικά και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο είναι πάντα στη διάθεση όλων των πατριωτών και οπωσδήποτε με πνεύμα κατανόησης και ηπειρώτικης ομοθυμίας από κοινού θα «παλέψουμε και θα επιλύσουμε τα προβλήματα μέσα στα πλαίσια της δημοκρατικής και αγωνιστικής συμπεριφοράς». Δεσμεύτηκε δε, για την συστηματική και οργανωμένη θεματική συνέχιση της επαφής με τις Ομοσπονδίες.
 
Το Γραφείο Τύπου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας"

 

Η Υδρα, η Ναύπακτος, το Ναύπλιο και η Μονεμβασιά έχουν τα πρωτεία φέτος στον πασχαλινό τουρισμό (Μ. Παρασκευή ώς Δευτέρα του Πάσχα), σύμφωνα με έρευνα του Πανελλαδικού Δικτύου Κτηματομεσιτών E-Real Estates, ενώ στην Ήπειρο ο πιο δημοφιλής προορισμός είναι τα Ιωάννινα με την πληρότητα να αγγίζει το 90%. Ένας δεύτερος και ελαφρώς οικονομικότερος προορισμός για την Ήπειρο, είναι το Μέτσοβο με την πληρότητα να φτάνει στο 77%.

Η έρευνα αφορά ανεξάρτητα διαμερίσματα με το σήμα του ΕΟΤ και βραχυχρόνιες μισθώσεις τύπου Airbnb και πραγματοποιήθηκε την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου και την πρώτη του Απριλίου.

 Σε μια χρονιά που αναμένεται νέο ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό, τα στοιχεία δείχνουν ενθαρρυντικά, αλλά τα ερωτήματα για το εάν υπάρχουν επαρκείς υποδομές στη χώρα μας και πόσο μεγάλες είναι οι παρενέργειες των βραχυχρόνιων μισθώσεων παραμένουν.
 

Σύμφωνα με την έρευνα, η πληρότητα στα καταλύματα αρκετών δημοφιλών προορισμών είναι αυξημένη σε σχέση με το 2018 και σε αυτό βοηθά ο θρησκευτικός τουρισμός: ορθόδοξοι από τα Βαλκάνια και τη Ρωσία που θέλουν να περάσουν το Πάσχα στη χώρα μας, αλλά και καθολικοί από χώρες της δυτικής Ευρώπης που δείχνουν προτίμηση στα νησιά Σύρο, Τήνο και Κέρκυρα.

Ο συνδυασμός μάλιστα με την Πρωτομαγιά, επιτρέπει σε αρκετούς τουρίστες να επεκτείνουν την παραμονή τους ή να πάρουν πιο εύκολα την απόφαση για ένα ταξίδι, καθώς θα έχουν περισσότερο χρόνο για να επιστρέψουν στη βάση τους.

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 5ο φεστιβάλ χορωδιών στην Πανηπειρωτική. Χοροδιδάσκαλος ο Βαγγέλης Κώτσος

Δίνεται άδεια Πρακτορείου ΟΠΑΠ στην οδό Ποντοηρακλείας 1 -3 όπισθεν Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Αθηνών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλ.: 6974144369