ΕΛΛΑΔΑ


Ο υποψήφιος Βουλευτής με τη Ν.Δ. στο Ν. Άρτας μιλάει αποκλειστικά στο Hpeiros.gr

Ο Ευστάθιος Γιαννούλης, επί σειρά ετών Δήμαρχος, αρχικά Κομποτίου και στη συνέχεια στον Καλλικρατικό Δήμο Νικολάου Σκουφά, δεν είναι μόνο ένας από τους μακροβιότερους ανθρώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ήπειρο, αλλά και από τους πιο πετυχημένους. Έχει να επιδείξει πλούσιο έργο τόσο ως Δήμαρχος Κομποτίου, όσο και ως Δήμαρχος Νικολάου Σκουφά και βέβαια ο κόσμος τον τίμησε με την ψήφο του. Στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου ο Ευστάθιος Γιαννούλης θα δοκιμάσει να κάνει το επόμενο βήμα και να εκλεγεί βουλευτής. Είναι υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στο Νομό Άρτας και πιστεύει ότι η αναγνώριση της προσφοράς του στην Τ.Α. όλα αυτά τα χρόνια θα επιβραβευτεί. Για τον ίδιο η εκλογή του αποτελεί μία μεγάλη πρόκληση αλλά και ένα στοίχημα που θα προσπαθήσει να κερδίσει. Το σλόγκαν του για να προχωρήσει μπροστά η χώρα είναι “ανάπτυξη και πάλι ανάπτυξη”.

Ο Ευστάθιος Γιαννούλης μίλησε αποκλειστικά στο Hpeiros.gr, και ξεδίπλωσε τις σκέψεις του αλλά και το όραμά του για την πατρίδα και την Άρτα. Αφήνει πίσω -τουλάχιστον προς το παρόν- όσους “θορυβήθηκαν” από την πρόθεσή του να θέσει υποψηφιότητα και επιχείρησαν -όπως λέει- να τον σπιλώσουν.

Ας δούμε τι μας είπε:

κ. Γιαννούλη,

Μετά από μια ιδιαίτερα πετυχημένη πορεία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά όχι μόνο, αποφασίσατε να θέσετε υποψηφιότητα για Βουλευτής. Ποιό ήταν το βασικό κίνητρο για να ασχοληθείτε με την Κεντρική Πολιτική σκηνή.

Είναι αλήθεια και χαίρομαι γι' αυτό, ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι, μέρα με τη μέρα, αναγνωρίζουν, ότι η μακρόχρονη πορεία μου στον χώρο της Τ.Α., ήταν πέραν πάσης αμφιβολίας επιτυχημένη και ότι στα χρόνια αυτά αποδείξαμε έμπρακτα το ενδιαφέρον μας για τα κοινά και τους ανθρώπους που υπηρετήσαμε.

Άλλωστε κανείς δεν αμφισβητεί, ότι η επιβράβευση της πορείας μας αυτής, θα ήταν μία νέα άνετη επανεκλογή, κάτι που ακόμη και οι αντίπαλοί μας ομολογούν.

Την κρίσιμη λοιπόν αυτή στιγμή δέχθηκα την εξόχως τιμητική πρόταση του Προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη και της Ν.Δ. να συμμετάσχω πλέον στην Κεντρική πολιτική σκηνή στελεχώνοντας το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στην Άρτα.

Αποδέχθηκα με ενθουσιασμό την πρόταση αυτή, καθώς αποτελούσε για μένα την καλύτερη επιβράβευση και αναγνώριση της προσφοράς μου στην Τ.Α. αλλά παράλληλα αποτελούσε μία μεγάλη πρόκληση και ένα μεγάλο στοίχημα να ανταποκριθώ στις προσδοκίες και να δικαιώσω τον Πρόεδρο και τη Ν.Δ. για την εμπιστοσύνη τους.

Μία πρόταση που ναι μεν έβαζε τέλος σε μία μακρά και ενδιαφέρουσα περίοδο, αλλά ταυτόχρονα άνοιγε νέους ορίζοντες πιο ελπιδοφόρους αλλά και πιο αποτελεσματικούς για το μέλλον.

Μία πρόταση που μου δίνει τη δυνατότητα να υπερβώ τα στενά τοπικιστικά όρια του δήμου μου και με βασικά εφόδια την τεράστια εμπειρία μου στην Τ.Α. και τις σχέσεις τιμής και εμπιστοσύνης που έχω αναπτύξει τα χρόνια αυτά με τους πολίτες και το σύνολο του πολιτισμού κόσμου να παλέψω, από ένα άλλο μετερίζι, για ένα καλύτερο αύριο για μας και τα παιδιά μας.

Αποφάσισα να διαβώ τον δύσκολο δρόμο. Άφησα χωρίς δεύτερη σκέψη τη σιγουριά του Δημαρχιακού θώκου και στρατεύθηκα στη μάχη των βουλευτικών εκλογών γιατί πιστεύω ειλικρινά ότι μπορώ να προσφέρω πιο πολλές και πιο σημαντικές υπηρεσίες στον τόπο μου και τους ανθρώπους του.

Ήταν μια συνειδητή απόφαση που συνδέεται με τις μέχρι χθες ενασχολήσεις μου και απορώ γιατί κάποιοι, ευτυχώς πολλοί λίγοι, θορυβήθηκαν από την πρόθεσή μου αυτή και την υποψηφιότητά μου και επιδόθηκαν σε μια προσπάθεια αμαύρωσης της μακρόχρονης αυτοδιοικητικής μου πορείας και εμένα προσωπικά προκειμένου να πετύχουν πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη. Λυπούμαι γι' αυτό, το αντιπαρέρχομαι και δεν το σχολιάζω στην παρούσα στιγμή.

Ποιά είναι τα σημαντικότερα προβλήματα του Νομού Άρτας, για τα οποία θα αγωνιστείτε να δώσετε λύσεις.

Γνωρίζω πολύ καλά μέσα από τη μακρόχρονη εμπειρία και συμμετοχή μου σε όλα τα αυτοδιοικητικά όργανα του νομού Άρτας και της Περιφέρειας Ηπείρου το σύνολο των προβλημάτων που απασχολούν το νομό μας και τους πολίτες του. Θα μπορούσε κανείς να μιλά για ώρες παραθέτοντας το σύνολο των προβλημάτων που μας ταλανίζουν και χρήζουν άμεσης επίλυσης. Είναι προβλήματα με κοινά χαρακτηριστικά που απαντώνται σε όλη την Ελληνική επικράτεια και που η επίλυσή τους δεν είναι αποκομμένη από της πορεία της εθνικής μας οικονομίας.

Δέσμευσή μου και κατηγορηματική διαβεβαίωση είναι ότι θα παλέψω και θα συνεργαστώ με όλους ανεξαιρέτως τους φορείς στην προσπάθεια επίλυσής τους και ιδιαίτερα για όλα αυτά που δημιουργούν υποδομές κατάλληλες για την εξυπηρέτηση του πρωτογενούς τομέα είτε αυτές αφορούν την παραγωγή είτε τη μεταποίηση και διακίνηση των προϊόντων μας.

Θα είμαι παρών, αρωγός και συμπαραστάτης, σε κάθε επενδυτική πρωτοβουλία που θα στοχεύει στη δημιουργία υγιών παραγωγικών μονάδων που θα αξιοποιούν τους πλουτοπαραγωγικούς πόρους του νομού μας και θα δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας.

Η επίλυση των προβλημάτων περνά μέσα από την ανάπτυξη και εκεί θα πρέπει να εστιάσουμε. Μπορούμε να συνεργαστούμε όλοι μαζί και να πετύχουμε. Τα περιθώρια έχουν πλέον στενέψει και οι νέες γενιές δεν μπορούν να περιμένουν άλλο.

Ανάπτυξη και πάλι ανάπτυξη. Με οδηγό τη νέα αντίληψη που κάνει πράξη από την 7η Ιουλίου 2019 η Ν.Δ. μπορούμε να την κάνουμε πραγματικότητα. Μπορούμε να πάμε μπροστά και θα το κάνουμε.

Ποιό πιστεύετε ότι είναι το διακύβευμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019.

Οι εκλογές της 7ης Ιουλίου βρίσκουν την Ελλάδα σ' ένα σταυροδρόμι που οι πολίτες καλούνται να αποφασίσουν τον δρόμο που θα πρέπει να ακολουθήσει τα επόμενα χρόνια.

Καλούνται να επιλέξουν εάν θα πρέπει να ακολουθήσουμε τον δρόμο του κρατισμού, της συρρίκνωσης της οικονομίας και του αφανισμού των υγιών παραγωγικών δυνάμεων του τόπου, την εξαφάνιση της μεσαίας τάξης και της ισοπέδωσης των εισοδημάτων προς τα κάτω.

Είναι η συνταγή και το αριστερό εγχείρημα που εφαρμόστηκε τα τελευταία χρόνια και τις συνέπειες του οποίου θα πληρώσουμε πολύ ακριβά.

Ο άλλος δρόμος είναι αυτός της ανάπτυξης. Είναι ο δρόμος που προκρίνει η Ν.Δ. ως τον μοναδικό τρόπο εξόδου της χώρας από τη μακροχρόνια κρίση και την οικονομική δυσπραγία στην οποία έχει περιέλθει. Είναι ο δρόμος που περνά μέσα από την προσέλκυση επενδύσεων, την παραγωγή και τη δημιουργία υγιών επιχειρηματικών σχημάτων που θα αναβαθμίσουν την πραγματική οικονομία, θα αυξήσουν το Α.Ε.Π. και θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.

Για την επιτυχή όμως έκβαση του στόχου αυτού είναι απαραίτητη η θεσμοθέτηση δέσμης μέτρων που θα εκλύουν τις επενδύσεις και θα δημιουργούν ένα σταθερό περιβάλλον φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Θα κάνουμε άμεσα πράξη τη δέσμευσή μας για:

Μείωση των φορολογικών και ασφαλιστικών συντελεστών.

Καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και απλούστευση των διαδικασιών για την ίδρυση και λειτουργία των επιχειρήσεων.

Ενίσχυση της απασχόλησης με νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας.

Αυτό είναι το διακύβευμα των εκλογών και σ' αυτό θα κληθούν να απαντήσουν οι πολίτες.

Ποιό μήνυμα θέλετε να στείλετε στους πολίτες της Άρτας εν όψει των εκλογών;

Κατ' αρχήν θα ήθελα να απευθύνω προς όλους ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη στήριξή τους, την αγάπη τους και τη σχέση τιμής και εμπιστοσύνης που αναπτύξαμε στη διάρκεια της αυτοδιοικητικής μου πορείας.

Θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι παραμένω ο ίδιος άνθρωπος που γνώρισαν τα χρόνια αυτά, ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας, που ήταν παρών στις χαρές και τις λύπες τους, αρωγός και συμπαραστάτης στα προβλήματά τους, πιστός στις ιδέες και τα ιδανικά του και πρόθυμος να προσφέρει και πάλι από το νέο μετερίζι, αυτό που πραγματικά αξίζουν και ακόμη δεν έχουν πάρει.

Θα είμαι αυτός που θα τιμήσει την εμπιστοσύνη τους, θα δικαιώσει τις προσδοκίες τους και θα είναι πάντα κοντά τους έχοντας την πόρτα του ανοικτή.

Ζητώ από όλους να διαβούμε μαζί το δρόμο που ανοίγεται μπροστά μας.

Ζητώ από όλους τη στήριξή τους και τη ψήφο τους για να κάνουμε μαζί από την αρχή ένα νέο ξεκίνημα.

Είναι η δική μας ώρα. Είναι η ώρα των νέων και δοκιμασμένων ανθρώπων που συνδυάζουν την εμπειρία και τη θέληση για δουλειά και προσφορά στον τόπο και τους ανθρώπους του.

Πάμε μαζί να αλλάξουμε την Ελλάδα. Πάμε μαζί να αλλάξουμε την Άρτα.

Πάμε μαζί για ένα καλύτερο αύριο για μας και τα παιδιά μας.

Ποιος είναι ο Ευστάθιος Γιαννούλης

Ο Ευστάθιος Γιαννούλης, γεννήθηκε το 1960 στο Κομπότι όπου μεγάλωσε και τελείωσε το Λύκειο. Σπούδασε Φαρμακευτική και ασκεί το επάγγελμα του Φαρμακοποιού από το 1990 στο Κομπότι. Είναι παντρεμένος με τη Φαρμακοποιό Ντιάνα Μαρία-Βεατρίκη με την οποία απέκτησε δύο κόρες, τη Ναυσικά και τη Μαρία-Άντζελα.

Υπήρξε για δύο συνεχείς θητείες, από το 2003 έως το 2010, Δήμαρχος του τέως Δήμου Κομποτίου, όπου παρουσίασε πλούσιο έργο σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας και της δραστηριοποίησης των κατοίκων της περιοχής.

Από μικρός ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση και μετά το τέλος των σπουδών του, επιστρέφοντας στο χωριό, επαναδραστηριοποίησε με μια ομάδα συνδημοτών τον Πολιτιστικό Σύλλογο στον οποίο διετέλεσε και μέλος του Δ.Σ. για αρκετά χρόνια.

Έκτοτε, η κοινωνική του δράση και η δημόσια προσφορά του είναι έντονες καθώς:

  • Διετέλεσε Πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας «Α.Ο. Κομποτίου» επί σειρά ετών και είναι από τους ιδρυτές της ομάδας μπάσκετ 'Πήγασος 91'.

  • Είναι Γενικός Γραμματέας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Άρτας, μέλος του Δ.Σ. του Σ.Υ.Φ.Α. και μέλος του Δ.Σ. της Σ.Υ.Φ.ΑΡΤ.

  • Είναι Πρόεδρος Χ.Υ.Τ.Α. Άρτας από το 2004.

  • Είναι Πρόεδρος του Συνδέσμου Ύδρευσης Πεδινών και Ημιορεινών Δήμων Νομού Άρτας από το 2011.


Γνωρίζει και μιλάει άπταιστα την ιταλική γλώσσα και έχει γνώσεις αγγλικών.

e horos logo

  tsiolis

podilata

 Karta

 KarzPreveza

 

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος με επιστολή της  προς Προέδρους Αδελφοτήτων, Συλλόγων, Ενώσεων και Ομοσπονδιών, ζητάει από κάθε σύλλογο που λειτουργεί χορευτικό τμήμα να προτείνει δύο

 

ζευγάρια χορευτών προκειμένου να πάρουν μέρος σε παράσταση της ΠΣΕ στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού στις 3 Οκτωβρίου.

 

Πιο συγκεκριμένα στην επιστολή που έχει θέμα: 'Επιλογή χορευτών για την παράσταση της ΠΣΕ στο Ηρώδειο' αναφέρονται τα εξής:

 

Αγαπητοί συμπατριώτες

 

Η ΠΣΕ στις 3 Οκτωβρίου 2018 έχει προγραμματίσει εκδήλωση ηπειρώτικης Παράδοσης και Πολιτισμού στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού. Μεταξύ των  συντελεστών της εκδήλωσης θα είναι και χορευτικά

 

που θα αποδώσουν ηπειρώτικους χορούς και θα απαρτίζονται από χορευτές των χορευτικών τμημάτων των συλλόγων μελών μας.

 

Προκειμένου να συγκροτηθούν τα χορευτικά αυτά παρακαλείσθε κάθε σύλλογος, να μας προτείνει με ευθύνη του, δύο ζευγάρια χορευτών, των καλύτερων, το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου

 

ώρα 11 πρωινή, στο email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

 

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συμμετοχή σας.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

                                                                                                                                                                    Ο Πρόεδρος                                                                          Ο Γεν. Γραμματέας

                                                                                                                                                                      Γιώργος Δόσης                                                                    Κώστας Γαβριήλ

 

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Πρέβεζας ενημερώνει ότι την Παρασκευή 20-9-2019 θα ξεκινήσει ο τρίτος ψεκασμός των ελαιοδένδρων  στα πλαίσια του προγράμματος Δακοκτονίας 2019, στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.
Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν αυτήν την εποχή (σχετικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και αυξημένη σχετική υγρασία) ευνοούν την αύξηση των δακοπροσβολών.
Από τα στοιχεία που διαθέτει η Υπηρεσία μας ο αριθμός των ενήλικων εντόμων στις παγίδες είναι υψηλός στην παραλιακή ζώνη και μέτριος έως υψηλός στις υπόλοιπες περιοχές.
 
Ο ψεκασμός θα είναι δολωματικός, θα γίνει σε όλες τις Τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα και θα διαρκέσει περίπου μία εβδομάδα. Οι ακριβείς ημερομηνίες των ψεκασμών στις διάφορες Τοπικές Κοινότητες καθώς και η συνολική διάρκεια θα εξαρτηθούν και από τις καιρικές συνθήκες.
 
Οι περιοχές στις οποίες θα εφαρμοσθεί το πρόγραμμα είναι:
Άγιος Γεώργιος, Άνω & Κάτω Ρευματιά, Άνω Ράχη, Αρχάγγελος, Βρυσούλα, Γαλατάς Δεσποτικά, Εκκλησιές, Καμαρίνα, Κανάλι, Καστροσυκιά, Κοτσανόπουλο, Κρυοπηγή, Λούρος, Μεγαδένδρο, Μελιανά, Μιχαλίτσι, Μυρσίνη, Μύτικας, Νέα Κερασούντα, Νέα Σαμψούντα, Νέα Σινώπη, Νικόπολη, Παπαδάτες, Πολυστάφυλο, Ριζά, Ριζοβούνι, Ρωμιά, Σκιαδάς, Σφηνωτό, Τρίκαστρο, Φλάμπουρα, Χειμαδιό, Ωρωπός. 
Καλούμε τους ελαιοπαραγωγούς:
1. Να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις των συνεργείων στις Τοπικές Κοινότητες για τις ακριβείς ημερομηνίες ψεκασμού των περιοχών τους. 
2. Να έχουν ανοιχτά τα ελαιοκτήματα για να υπάρχει πρόσβαση των συνεργείων ψεκασμού. 
3. Να συνεργάζονται με οποιονδήποτε τρόπο με τα συνεργεία και με την υπηρεσία για την αποτελεσματικότερη εκτέλεση του προγράμματος. 
 
 
Ο Προϊστάμενος Δ/νσης
 
 
ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΥΓΕΡΗΣ

Όπως ανακοίνωση η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας "Πραγματοποιήθηκε (Τρίτη 16 Απριλίου 2019) συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΣΕ με εκπροσώπους των Ομοσπονδιών – μελών της ΠΣΕ μετά από πρόσκληση του ΔΣ της Πανηπειρωτικής «για μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων, για τα προβλήματα της Ηπείρου και τα θέματα που απασχολούν την Ηπειρωτική αποδημία».

Στη συνάντηση κυριάρχησε η διάθεση και θέληση όλων να συμβάλουν αποφασιστικά, όχι μόνο στη σφυρηλάτηση δεσμών συνεργασίας και δράσης, αλλά και αγωνιστικής τακτικής για την επίλυση των προβλημάτων που αφορούν τα σωματεία και εν γένει την ηπειρώτικη αποδημία.
Από την Ομοσπονδία Ραδοβιζινών Άρτας συμμετείχε ο Γεώργιος Κουρτέσας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας, ο οποίος τόνισε την αναγκαιότητα προβολής των θεμάτων της περιοχής, καθώς επίσης και την αναγκαιότητα ανάδειξης των πολιτιστικών μνημείων της. Επίσης πως αναγκαία καθίσταται η συμμετοχή της Πανηπειρωτικής στις εκδηλώσεις της περιοχής (Σέλτσο, Καραϊσκάκεια κλ.). Ενημέρωσε την Πανηπειρωτική για την προσπάθεια αναστήλωσης της γέφυρας του Κοράκου και ζήτησε οι σχέσεις της Πανηπειρωτικής με την τοπική διοίκηση να είναι άμεσες και συχνές.
Ακολούθησε ο Χρήστος Λαναράς, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τζουμερκιωτών, ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Τζουμέρκα και ιδιαίτερα το πρόβλημα της συγκοινωνίας και την αναγκαιότητα κατασκευής νέου οδικού δικτύου. Επίσης τόνισε πως φέτος «…θα περπατήσουμε, θα διαβούμε το γεφύρι της Πλάκας που άρχισαν ήδη οι εργασίες αναστήλωσής του», και στάθηκε στην ιδιαίτερη συμβολή της ΠΣΕ στις διαδικασίες λήψης απόφασης για τα έργα. Επίσης ζήτησε, αναφερόμενος και στην προηγούμενη θετική εμπειρία, να συμμετέχουν τα μέλη του ΔΣ της ΠΣΕ στα ΔΣ και τις Γενικές Συνελεύσεις των Ομοσπονδιών και των Συλλόγων.
Από την Ομοσπονδία Καλαμά μίλησε ο πρόεδρος Κώστας Στεργίου και τόνισε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή, κυρίως περιβαλλοντικά, εξόρυξης υδρογονανθράκων, εγκατάστασης ανεμογεννητριών και μόλυνσης του Καλαμά. Τα χαρακτήρισε μείζονα προβλήματα, ζοφερά, που αφορούν το μέλλον του τόπου και ζήτησε την ενεργή συμμετοχή της Πανηπειρωτικής για την επίλυση αυτών των προβλημάτων.
Από την Ομοσπονδία Μουργκάνας μίλησε ο Γενικός Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου Δημήτρης Κανακόπουλος. Πρότεινε τα ψηφίσματα της Γενικής Συνέλευσης και του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανηπειρωτικής να κοινοποιούνται στις Ομοσπονδίες και αυτές ακολούθως να ενημερώνουν τα σωματεία. Επίσης, να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στο τμήμα της νεολαίας αναδεικνύοντας την θετική εμπειρία από τα 2 τουρνουά ποδοσφαίρου 5x5, που διοργάνωσαν αδελφότητες και κατέθεσε προτάσεις για την προώθηση βιβλίων που αφορούν την Ήπειρο και ιδιαίτερα την περιοχή της Μουργκάνας.
Τέλος, από την Ομοσπονδία Κόνιτσας μίλησε ο πρόεδρος Μιχάλης Μαρτσέκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα διάσωσης των Κοινοτικών Αρχείων, στο σοβαρότατο ζήτημα της αξιοποίησης των Κληροδοτημάτων και στην άμεση επαφή της Συνομοσπονδίας με όλες τις αποδημικές οργανώσεις του ελληνισμού, όπου γης.
Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση και ο πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας τόνισε πως ο ίδιος προσωπικά και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο είναι πάντα στη διάθεση όλων των πατριωτών και οπωσδήποτε με πνεύμα κατανόησης και ηπειρώτικης ομοθυμίας από κοινού θα «παλέψουμε και θα επιλύσουμε τα προβλήματα μέσα στα πλαίσια της δημοκρατικής και αγωνιστικής συμπεριφοράς». Δεσμεύτηκε δε, για την συστηματική και οργανωμένη θεματική συνέχιση της επαφής με τις Ομοσπονδίες.
 
Το Γραφείο Τύπου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας"

 

Η Υδρα, η Ναύπακτος, το Ναύπλιο και η Μονεμβασιά έχουν τα πρωτεία φέτος στον πασχαλινό τουρισμό (Μ. Παρασκευή ώς Δευτέρα του Πάσχα), σύμφωνα με έρευνα του Πανελλαδικού Δικτύου Κτηματομεσιτών E-Real Estates, ενώ στην Ήπειρο ο πιο δημοφιλής προορισμός είναι τα Ιωάννινα με την πληρότητα να αγγίζει το 90%. Ένας δεύτερος και ελαφρώς οικονομικότερος προορισμός για την Ήπειρο, είναι το Μέτσοβο με την πληρότητα να φτάνει στο 77%.

Η έρευνα αφορά ανεξάρτητα διαμερίσματα με το σήμα του ΕΟΤ και βραχυχρόνιες μισθώσεις τύπου Airbnb και πραγματοποιήθηκε την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου και την πρώτη του Απριλίου.

 Σε μια χρονιά που αναμένεται νέο ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό, τα στοιχεία δείχνουν ενθαρρυντικά, αλλά τα ερωτήματα για το εάν υπάρχουν επαρκείς υποδομές στη χώρα μας και πόσο μεγάλες είναι οι παρενέργειες των βραχυχρόνιων μισθώσεων παραμένουν.
 

Σύμφωνα με την έρευνα, η πληρότητα στα καταλύματα αρκετών δημοφιλών προορισμών είναι αυξημένη σε σχέση με το 2018 και σε αυτό βοηθά ο θρησκευτικός τουρισμός: ορθόδοξοι από τα Βαλκάνια και τη Ρωσία που θέλουν να περάσουν το Πάσχα στη χώρα μας, αλλά και καθολικοί από χώρες της δυτικής Ευρώπης που δείχνουν προτίμηση στα νησιά Σύρο, Τήνο και Κέρκυρα.

Ο συνδυασμός μάλιστα με την Πρωτομαγιά, επιτρέπει σε αρκετούς τουρίστες να επεκτείνουν την παραμονή τους ή να πάρουν πιο εύκολα την απόφαση για ένα ταξίδι, καθώς θα έχουν περισσότερο χρόνο για να επιστρέψουν στη βάση τους.

Δίνεται άδεια Πρακτορείου ΟΠΑΠ στην οδό Ποντοηρακλείας 1 -3 όπισθεν Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Αθηνών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλ.: 6974144369