ΕΛΛΑΔΑ

Παρέμβαση της Όλγας Γεροβασίλη, Γραμματέα Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτή Άρτας, στο Ρ/Σ ΘΕΜΑ στην εκπομπή «Μαζί δεν κάνουμε» και στους δημοσιογράφους Μ.Κούτρα-Ν. Φελέκη

Ως πρώην Υπουργός προστασίας του Πολίτη η Όλγα Γεροβασίλη, γνωρίζει πολύ καλά τον τρόπο που επιχειρεί η Ελληνική Αστυνομία σε κάθε περίπτωση. Με βάση αυτή την εμπειρία της επισημαίνει ότι όσον αφορά τα όσα συνέβησαν στην Πλατεία της Κυψέλης με το περιβόητο τηλεφώνημα -παγίδα, αυτό δεν ευσταθεί διότι η ΕΛ.ΑΣ γνωρίζει πως να επιχειρεί και δεν γίνεται να ξέχασε τώρα που κυβέρνηση είναι η Ν.Δ. 

Συγκεκριμένα ανέφερε: Στηρίξαμε εξ αρχής περιοριστικά μέτρα τα οποία συνέστησαν οι επιστήμονες. Εξακολουθούμε να ακούμε τις οδηγίες τους. Τον πρώτο λόγο έχει το επιστημονικό προσωπικό και οι παγκόσμιοι οργανισμοί με τις συστάσεις τους και το δεύτερο οι πολιτικοί. Οι συγκεντρώσεις και ο συνωστισμός δεν είναι καλός σύμβουλος. Οι αποστάσεις και τα μέτρα προστασίας πρέπει να τηρούνται σε κάθε τύπο εξόδου και κυκλοφορίας εκτός σπιτιού.  Π.χ. στα μαγαζιά, στους δρόμους, σε ουρές στη ΔΕΗ που είδαμε χτες και ανάλογα, και στις πλατείες.

Άρα: Το θέμα στις πλατείες δεν είναι αν τις επισκέπτεται κόσμος αλλά αν τηρεί αποστάσεις. Και βεβαίως δεν έχουν θέση τα ΜΑΤ ή τα χημικά και οι, σύμφωνα με καταγγελίες, ασύμμετρες επιθέσεις, όπως στην Κυψέλη!

Η ΕΛΑΣ γνωρίζει πώς να επιχειρεί - Δεν παρασύρεται από κανένα «τηλεφώνημα - παγίδα» - Επί κυβέρνησης ΝΔ παρατηρείται υπέρβαση κανόνων

Σε σχόλιο δημοσιογράφου ότι στην Κυψέλη η αστυνομία έδρασε λόγω «τηλεφωνήματος - παγίδα», η πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπήρξε κατηγορηματική: «Η αστυνομία δεν παρασύρεται από κανένα τηλεφώνημα - παγίδα! Έχει την ικανότητα και τις γνώσεις να κινείται αναλόγως. Ως γνώστρια, εμπιστεύομαι την αστυνομία. Γνωρίζει να κάνει τη δουλειά της όπως απαιτείται»

Υπάρχουν καταγγελίες από πολίτη ο οποίος κατέβηκε από το σπίτι του και βρέθηκε με σπασμένα δόντια. Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε επί διακυβέρνησης ΝΔ τη δράση της ελληνικής αστυνομίας να είναι διαφορετική.  Έχουν σημειωθεί διάφορα περιστατικά όπου υπερβαίνονται όλοι οι όροι και κανόνες, θυμίζω τι συνέβη στο Κουκάκι.  Θυμίζω επίσης ότι στους δρόμους σήμερα η αστυνομία έχει 1500 ανεκπαίδευτους αστυνομικούς, επικίνδυνους για τους ίδιους, τους συναδέλφους τους και τους πολίτες. Αυτό πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπ' όψιν και από τον αρχηγό της ΕΛΑΣ και από το Υπουργείο.

Η Πολιτεία οφείλει να κατανοεί, να προνοεί και να πείθει - Η χρήση ΜΑΤ και χημικών δεν αποτελεί ούτε πρόνοια ούτε κατανόηση ούτε πειθώ!

Οι άνθρωποι που μαζεύτηκαν στην Αγ. Παρασκευή συναντήθηκαν σε έναν ελεύθερο, δημόσιο χώρο. Και είναι οι ίδιοι νέοι άνθρωποι που για δύο μήνες τήρησαν αυστηρά τις συστάσεις των επιστημόνων της χώρας. Η Πολιτεία οφείλει να κατανοεί το γεγονός ότι οι νέοι άνθρωποι έχουν ανάγκη να βγουν έξω αλλά και να προνοεί ως προς την εφαρμογή της τήρησης των μέτρων προστασίας. Η καταστολή δεν αποτελεί ούτε κατανόηση ούτε πρόνοια. Η παρέμβαση δια της πειθούς όμως είναι και κατανόηση και πρόνοια!

Σήμερα ανοίγουμε σχολεία που πηγαίνουν παιδιά και εκεί χρησιμοποιείται η δύναμη της πειθούς. Και βεβαίως δεν είναι απλό καθώς υπάρχουν ενστάσεις και από την εκπαιδευτική κοινότητα και από τους γονείς και από τα παιδιά.  Και βεβαίως από εμένα προσωπικά και από το ΣΥΡΙΖΑ. Ως προς την διαχείριση της υγειονομικής κρίσης,  έχουμε όλοι την ίδια αγωνία. Δεν έχει το μονοπώλιο η κυβέρνηση. Υπάρχουν όμως αντιφάσεις και διαφορετικές απόψεις και στην επιστημονική κοινότητα.

Κατά το λεξικό της κυβέρνησης: Η έξοδος των πολιτών στο δρόμο είναι φυσιολογική διαδικασία – Η έξοδος σε πλατεία είναι πολιτική συγκέντρωση

Εσείς λέτε συγκεντρώσεις. Εγώ λέω έξοδο στις πλατείες! Η κυβέρνηση θέλει να βγούμε όλοι έξω για τους λόγους που έχουμε πει. Είναι δύσκολη η μετάβαση. Η κυβέρνηση πρέπει να το γνωρίζει αυτό και όχι να είναι τόσο απλόχερη με τη  χρήση βίας και ΜΑΤ. Σε αυτά τα ζητήματα  οι απαντήσεις έρχονται από την υγειονομική πλευρά και όχι εκείνη της καταστολής. Η κυβέρνηση πολιτικοποιεί το ζήτημα. Εμείς όμως από την πλευρά μας θα υπερασπιζόμαστε τα ζητήματα δημοκρατίας και δικαιωμάτων!   

Η αντίφαση της κυβέρνησης είναι η εξής: Όταν ο κόσμος κυκλοφορεί στα μαγαζιά, στους εμπορικούς δρόμους, στην πλατεία Συντάγματος αυτό δεν ονομάζεται συγκέντρωση, αλλά φυσιολογική διαδικασία. Και όταν νέα παιδιά μαζεύονται σε μια πλατεία ,όπως συνήθιζαν στη ζωή τους, τότε αυτό ονομάζεται συγκέντρωση και ξαφνικά γίνεται κίνδυνος και απειλή.

Η χρήση καταστολής αποτελεί μορφή εκτόνωσης του φόβου της κυβέρνησης, για ό,τι έρχεται στην οικονομία και για τις αντιδράσεις του κόσμου. Κάνει ασκήσεις πυγμής στους πολίτες.

Φοβάται κάτι άλλο η κυβέρνηση; Μήπως ζει με το άγχος ότι στα ζητήματα της οικονομίας τα οποία έρχονται ως Αρμαγεδδώνας μπροστά μας, θα βρει αντιμέτωπο τον ελληνικό λαό; Και προσπαθεί να δείξει την πυγμή της εκ των προτέρων; Αυτό, θα μου επιτρέψετε, είναι άκρως πολιτικό.  Και είναι ένα θέμα πολιτικής συζήτησης και αντιπαράθεσης η οποία δεν θα καταργηθεί στο όνομα της οποιαδήποτε επίπλαστης κανονικότητας. Ξέρουμε όλοι ότι θα ζήσουμε πράγματα που δεν τα έχουμε ξαναζήσει. Από τους παγκόσμιους οργανισμούς και από τις εκτιμήσεις που γίνονται στην χώρα μας, και για τη χώρα μας τα στοιχεία είναι δραματικά κάθε μέρα που περνάει. Και κάθε μέρα που περνάει γίνεται και πιο δύσκολο.

Είναι γεγονός ότι οι απαντήσεις δεν είναι πολύ εύκολες. Αλλά υπάρχουν επιλογές. Οι κυβερνήσεις θα κριθούν από το πόσο κατάφεραν και πόσο έδρασαν ποσοτικά, ποιοτικά και σε σωστό χρόνο προκειμένου να ελαχιστοποιήσουν αυτές τις επιπτώσεις. Και εδώ ακολουθούνται διαφορετικές πολιτικές από διαφορετικές κυβερνήσεις. Και με βάση αυτό θα κριθούν.

Το πρόγραμμα «Μένουμε όρθιοι» του ΣΥΡΙΖΑ δημιουργήθηκε στη λογική της δράσης και όχι της αντίδρασης. Με την ίδια λογική  βρίσκεται τώρα σε διαδικασία προσαρμογής. Ωστόσο, η ΝΔ εξακολουθεί να κινείται στη λογική: βλέποντας και κάνοντας

Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε -και καλό θα ήταν να το συνειδητοποιήσει και η κυβέρνηση γρήγορα-  ότι ζούμε μια πραγματικότητα την οποία δεν είχαμε φανταστεί.  Όσο πιο γρήγορα το καταλάβει κανείς- και όσον αφορά την αντιπολίτευση εμείς το κάνουμε- τόσο λιγότερο επικίνδυνο είναι για τον τόπο! Είθε η κυβέρνηση να το καταλάβει ότι σε πρωτόγνωρες συνθήκες χρειάζονται γρήγορες και πρωτόγνωρες αντιδράσεις.  Η κρίση είναι μεν συμμετρική, οι επιπτώσεις όμως δεν είναι συμμετρικές. Και οφείλουμε να το βλέπουμε και αυτό.

Ο εσωκομματικός διάλογος περιέχει διαφωνίες που αποτυπώνουν μία και μόνη αγωνία: το πρόγραμμά μας και ο αντιπολιτευτικός μας λόγος να συμβαδίζει με τις αγωνίες των πολιτών.

Έχουμε κάνει, εκτός από αυτή την συζήτηση, άπειρες συζητήσεις για το πρόγραμμα που προτείναμε, το «Μένουμε όρθιοι» και για το πρόγραμμα που, όπως είπατε κι εσείς, προσαρμόζουμε, ως οφείλουμε. Και οφείλουμε να δώσουμε ένα πρόγραμμα μιας νέας αρχής για τη χώρα. Διότι αυτός είναι ο σωστός τρόπος αντιμετώπισης των πραγμάτων.

Και εδώ εκφράζονται πάρα πολλές αγωνίες και διαφωνίες με ένα κοινό χαρακτηριστικό: πρώτον, το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης και δεύτερον, την πραγματική αγωνία το πώς το πρόγραμμα και η αντιπολιτευτική μας στάση να είναι η καλύτερη δυνατόν, συμβατή με τις αγωνίες των πολιτών. Ανεξάρτητα αν αυτό ενοχλεί ή όχι τον κ. Μητσοτάκη, πράγμα το οποίο μας είναι σχετικά αδιάφορο.

Ο δημοκρατικός εσωκομματικός διάλογος περιέχει και την αντιπαράθεση για έναν κοινό στόχο. Τα υπόλοιπα λίγο αφορούν την κοινωνία και πολύ την αναπαραγωγή τίτλων.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου κατά πόσον η ίδια συμφωνεί με όλους όσους εκφράζουν διαφωνίες, επικαλούμενος τον γραμματέα του Κόμματος, Π. Σκουρλέτη η Όλγα Γεροβασίλη επανέλαβε ότι  υπάρχουν θέματα και αντιπαραθέσεις που στην ουσία τους εκφράζουν την αγωνία ανεύρεσης του καλύτερου τρόπου. Και ξέρετε, ότι όταν βλέπουμε μια κυβέρνηση η οποία κατασπαταλά δημόσιο χρήμα, αυτό δεν θα μας αφήσει σιωπηλούς, προσθέτοντας ότι όλοι, και προφανώς και ο Γραμματέας του Κόμματος  έχουν την ίδια άποψη περί της κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος. Όλα τα υπόλοιπα, τυχόν προσωπικών αντιπαραθέσεων συμπεριλαμβανομένων, λίγο αφορούν την ελληνική κοινωνία και πολύ την αναπαραγωγή τίτλων.

Οι μετρήσεις καταγράφουν δημοσκοπική ισχύ της ΝΔ στο υγειονομικό σκέλος που διαχειρίστηκαν οι επιστήμονες. Στην οικονομική διαχείριση της κρίσης όμως;

Ερωτηθείσα  κατά πόσον προβληματίζει το ΣΥΡΙΖΑ η δημοσκοπική ισχύς της κυβέρνησης η Όλγα Γεροβασίλη σημείωσε ότι και προβληματιζόμαστε και διαθέτουμε την υπομονή και τη  μεθοδολογία να αναλύσουμε τα δεδομένα με τρόπο πολυδιάστατο και πραγματικό. Τελείως διαφορετική η αγωνία μας δηλαδή από εκείνη της Νέας Δημοκρατίας που καταναλώνεται στην διάσωση του προφίλ του κ. Μητσοτάκη και κάποιων υπουργών της.    

Σε περιόδους κρίσης και δη υγειονομικής και πρωτόγνωρης και με δεδομένο ότι στη χώρα μας εισακούστηκαν οι ειδικοί -διότι περί αυτού πρόκειται και όχι περί ιδιαίτερης ικανότητας της κυβέρνησης- έκανε τη χώρα μας να είναι σε μια καλή κατάσταση - σε εισαγωγικά όταν έχουμε 151 νεκρούς αλλά εν πάσει περιπτώσει ικανοποιητικά εξελίχθηκε η διαδικασία της υγειονομικής κρίσης. Αυτό βεβαίως αποτυπώνεται δημοσκοπικά. Όμως, γνωρίζουμε όλοι ότι οι κυβερνήσεις τελικώς κρίνονται από τι θα έχει προκύψει στην οικονομία, στην εργασία και στη ζωή του καθενός. Σε χτεσινή δημοσκοπική έρευνα καταγράφηκε νομίζω ένα 50% όσον αφορά την έλλειψη εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της οικονομίας. Σε άλλη δημοσκόπηση, της 7/5, περίπου 66% των πολιτών εκτιμούν ότι η οικονομική τους κατάσταση θα επηρεαστεί στους επόμενους μήνες.  Αυτό είναι ένα στοιχείο που δείχνει πώς θα συζητάμε από εδώ και πέρα εφόσον η υγειονομική κρίση και η επιδημία εξακολουθεί να είναι σε μια διαχειρίσιμη κατάσταση.  

e horos logo

  tsiolis

podilata

 Karta

 KarzPreveza

 

Το έθιμο με τα κάλαντα του Λαζάρου αναβίωσε και φέτος, παρά τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε, στο Δημαρχείο Ιωαννίνων.

Ο Γιώργος Μακρίδης μαζί με τον Δημήτρη Ξαξίρη κρατώντας ζωντανή την παράδοση και τα έθιμα του τόπου, με ένα καλάθι στολισμένο με λουλούδια και με τη συνοδεία των κουδουνιών, έψαλλαν πτυχές της ζωής του Λαζάρου στο Δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ.

Πρόκειται για ένα συμβολικό έθιμο που υμνεί την ανάσταση, τη νίκη της ζωής, την επικράτηση του φωτός στο σκοτάδι και την Άνοιξη.

Ο Δήμαρχος από την πλευρά του, ευχαρίστησε τους κ. Μακρίδη και Ξαξίρη για την κίνηση αυτή, σημειώνοντας ότι «Μας δίνουν τη δυνατότητα να γιορτάσουμε τα έθιμα μας, ενόψει Πάσχα σε δύσκολες στιγμές για τον τόπο μας. Εύχομαι του χρόνου να γιορτάσουμε πιο πανηγυρικά».

Τις τελευταίες ημέρες έχει ανοίξει ένας διάλογος για την τιμή γάλακτος που θα εισπράξει φέτος ο παραγωγός από τις γαλακτοκτομικές εταιρίες και βιομηχανίες. Δυστυχώς κι εδώ ακούγονται πολλές ανακρίβειες που έχουν μπερδέψει τους παραγωγούς. Ενώ γίνεται λόγος και καλλιεργούνται προσδοκίες στους παραγωγούς ότι η τιμή του γάλακτος θ' ανέβει και μπορεί να φτάσει ακόμη και το 1 ευρώ το κιλό με μέση τιμή τα 94 λεπτά, αυτό είναι η μισή αλήθεια. Όταν, κυρίως οι μικροπαραγωγοί, συζητούν με εμπόρους και εκπροσώπους γαλακτοβιομηχανίων για την τιμή που εκτιμούν ότι θα ισχύει από το φθινόπωρο, απογοητεύονται πλήρως καθώς τους λένε ότι θα είναι μόλις τα 77 λετπά το κιλό. Δηλαδή θα υπάρχει αύξηση 2 λεπτά, από τα 75 που πουλούσαν την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Ποια είναι όμως η αλήθεια; Όπως μας ενημέρωσαν από μεγάλη γαλακτοβιομηχανία της Ηπείρου στην οποία απευθυνθήκαμε, όντως η τιμή του γάλατος και ειδικά του πρόβειου, εκτιμάται ότι λόγω αυξημένης ζήτησης και κορωνοϊού, θ' ανέβει αλλά η αύξηση δεν αφορά τους μικροπαραγωγούς. Θα την εισπράξουν όσοι διαθέτουν προς πώληση πάνω από 20 τόνους ετησίως και η ποιότητα του γάλα΄κτος πληροί συγκεκριμένες υψηλές προδιαγραφές. Για όλους τους υπόλοιπους η τιμή θα παραμείνει στα περυσινά επίπεδα ίσως αυξημένη κατά 1 ή το πολύ 2 λεπτά το κιλό, όπως προαναφέραμε. 

Όπως ανακοίνωση η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας "Πραγματοποιήθηκε (Τρίτη 16 Απριλίου 2019) συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΣΕ με εκπροσώπους των Ομοσπονδιών – μελών της ΠΣΕ μετά από πρόσκληση του ΔΣ της Πανηπειρωτικής «για μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων, για τα προβλήματα της Ηπείρου και τα θέματα που απασχολούν την Ηπειρωτική αποδημία».

Στη συνάντηση κυριάρχησε η διάθεση και θέληση όλων να συμβάλουν αποφασιστικά, όχι μόνο στη σφυρηλάτηση δεσμών συνεργασίας και δράσης, αλλά και αγωνιστικής τακτικής για την επίλυση των προβλημάτων που αφορούν τα σωματεία και εν γένει την ηπειρώτικη αποδημία.
Από την Ομοσπονδία Ραδοβιζινών Άρτας συμμετείχε ο Γεώργιος Κουρτέσας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας, ο οποίος τόνισε την αναγκαιότητα προβολής των θεμάτων της περιοχής, καθώς επίσης και την αναγκαιότητα ανάδειξης των πολιτιστικών μνημείων της. Επίσης πως αναγκαία καθίσταται η συμμετοχή της Πανηπειρωτικής στις εκδηλώσεις της περιοχής (Σέλτσο, Καραϊσκάκεια κλ.). Ενημέρωσε την Πανηπειρωτική για την προσπάθεια αναστήλωσης της γέφυρας του Κοράκου και ζήτησε οι σχέσεις της Πανηπειρωτικής με την τοπική διοίκηση να είναι άμεσες και συχνές.
Ακολούθησε ο Χρήστος Λαναράς, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τζουμερκιωτών, ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Τζουμέρκα και ιδιαίτερα το πρόβλημα της συγκοινωνίας και την αναγκαιότητα κατασκευής νέου οδικού δικτύου. Επίσης τόνισε πως φέτος «…θα περπατήσουμε, θα διαβούμε το γεφύρι της Πλάκας που άρχισαν ήδη οι εργασίες αναστήλωσής του», και στάθηκε στην ιδιαίτερη συμβολή της ΠΣΕ στις διαδικασίες λήψης απόφασης για τα έργα. Επίσης ζήτησε, αναφερόμενος και στην προηγούμενη θετική εμπειρία, να συμμετέχουν τα μέλη του ΔΣ της ΠΣΕ στα ΔΣ και τις Γενικές Συνελεύσεις των Ομοσπονδιών και των Συλλόγων.
Από την Ομοσπονδία Καλαμά μίλησε ο πρόεδρος Κώστας Στεργίου και τόνισε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή, κυρίως περιβαλλοντικά, εξόρυξης υδρογονανθράκων, εγκατάστασης ανεμογεννητριών και μόλυνσης του Καλαμά. Τα χαρακτήρισε μείζονα προβλήματα, ζοφερά, που αφορούν το μέλλον του τόπου και ζήτησε την ενεργή συμμετοχή της Πανηπειρωτικής για την επίλυση αυτών των προβλημάτων.
Από την Ομοσπονδία Μουργκάνας μίλησε ο Γενικός Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου Δημήτρης Κανακόπουλος. Πρότεινε τα ψηφίσματα της Γενικής Συνέλευσης και του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανηπειρωτικής να κοινοποιούνται στις Ομοσπονδίες και αυτές ακολούθως να ενημερώνουν τα σωματεία. Επίσης, να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στο τμήμα της νεολαίας αναδεικνύοντας την θετική εμπειρία από τα 2 τουρνουά ποδοσφαίρου 5x5, που διοργάνωσαν αδελφότητες και κατέθεσε προτάσεις για την προώθηση βιβλίων που αφορούν την Ήπειρο και ιδιαίτερα την περιοχή της Μουργκάνας.
Τέλος, από την Ομοσπονδία Κόνιτσας μίλησε ο πρόεδρος Μιχάλης Μαρτσέκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα διάσωσης των Κοινοτικών Αρχείων, στο σοβαρότατο ζήτημα της αξιοποίησης των Κληροδοτημάτων και στην άμεση επαφή της Συνομοσπονδίας με όλες τις αποδημικές οργανώσεις του ελληνισμού, όπου γης.
Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση και ο πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας τόνισε πως ο ίδιος προσωπικά και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο είναι πάντα στη διάθεση όλων των πατριωτών και οπωσδήποτε με πνεύμα κατανόησης και ηπειρώτικης ομοθυμίας από κοινού θα «παλέψουμε και θα επιλύσουμε τα προβλήματα μέσα στα πλαίσια της δημοκρατικής και αγωνιστικής συμπεριφοράς». Δεσμεύτηκε δε, για την συστηματική και οργανωμένη θεματική συνέχιση της επαφής με τις Ομοσπονδίες.
 
Το Γραφείο Τύπου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας"

 

Ο ΠΑΣ Πρέβεζα αντιμετωπίζει στο “Αθανασία Τσουμελέκα” την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 3 μ.μ. τον ΑΟ Ανατολής, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Γ' Εθνικής (4ος Όμιλος).

Διαιτητής: Καζανάς (Αιτ/νίας)

Βοηθοί: Τσιπούρας – Πλέσσας (Φωκίδας)Είσοδος: 10 ευρώ

Μαθητές άνω των 12 ετών – Άνεργοι – Σπουδαστές - Γυναίκες: 5 ευρώ

Η είσοδος για παιδιά κάτω των 12 ετών που συνοδεύονται είναι δωρεάνΗ 10η αγωνιστική:Σούλι Παραμυθιάς-Τηλυκράτης Λευκάδας

Ναυπακτιακός Αστέρας-ΑΕ Μεσολογγίου

Αστέρας Ιτέας-ΑΕ Λευκίμμης

Αναγέννηση Άρτας-Μακεδονικός Φούφα

ΠΑΣ Πρέβεζα-ΑΟ Ανατολής

Αχέρων Καναλακίου-Θιναλιακός

ΑΕ Ποντίων Κοζάνης-Απόλλων Ευπαλίου.

Δίνεται άδεια Πρακτορείου ΟΠΑΠ στην οδό Ποντοηρακλείας 1 -3 όπισθεν Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Αθηνών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλ.: 6974144369