ΕΛΛΑΔΑ

Η αύξηση των φορέων του ιού στην Αττική που έχει φτάσει σε ποσοστό 53% των συνολικών, όταν την 1η Αυγούστου ήταν στο 19%, η συνεχής άνοδος των επονομαζόμενων «ορφανών» κρουσμάτων, που το τελευταίο 24ωρο έφτασαν τα 162 (επί συνόλου «εγχωρίων» 265) αποτελούν – σύμφωνα με επιδημιολόγους κι αρμόδιους αναλυτές – δείγματα της νέας επικίνδυνης φάσης της πανδημίας στη χώρα μας.

Χιλιάδες παραθεριστές επιστρέφουν από τις διακοπές και μεταφέρουν τον φονικό ιό στην Αθήνα και τα άλλα αστικά κέντρα.

Υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 600 κρούσματα που έχουν καταγραφεί τις τελευταίες ημέρες στην Αθήνα και σε άλλα αστικά κέντρα προέρχονται από 4-5 νησιά του Αιγαίου (Μύκονο, Πάρο, Αντίπαρο , Τήνο κ.α) και τουριστικές περιοχές όπως η Χαλκιδική.

Η κατάσταση ομοιάζει με το πρώτο κύμα του κορωνοϊού – το δίμηνο Μαρτίου Απριλίου- όταν στην Αθήνα καταγράφονταν το 75% των κρουσμάτων όλης της χώρας.

Κι όλα αυτά μετά το νέο ρεκόρ 284 νέων κρουσμάτων που καταγράφηκε χθες, Κυριακή 23 Αυγούστου.

Ο προβληματισμός επιτείνεται από τη διαπίστωση ότι το ποσοστό των νοσούντων της «ευάλωτης» ηλικίας άνω των 64 ετών αυξήθηκε την Κυριακή σε 11% επί του συνόλου των φορέων όλων των ηλικιών όταν το ποσοστό τις προηγούμενες ημέρες κυμαίνονταν από 5-9%.

Το γεγονός αυτό ίσως οδηγήσει σε μεγαλύτερο αριθμό διασωληνώσεων.

10.000 κρούσματα στις 29 Αυγούστου;

Την ίδια ώρα αύξηση των κρουσμάτων άνω των 300 καθημερινά μέσα στις επόμενες ημέρες και υπέρβαση του ορίου των 10.000 συνολικά κρουσμάτων στις 29 Αυγούστου ή και μία ημέρα νωρίτερα προβλέπει για τη χώρα μας το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Υγείας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Γενεύης. 

Επίσης εντύπωση προκαλεί η αντίστοιχη επισήμανση του Ινστιτούτου ότι ο δείκτης Ro για την διασπορά του ιού είχε φτάσει στην χώρα μας στις αρχές Αυγούστου (όταν είχε αρχίσει κι η σταδιακή σημαντική αύξηση των κρουσμάτων ) στο 1,75, δηλαδή ο κάθε φορέας του ιού μόλυνε σχεδόν δύο ακόμη άτομα.

Κάτι που φαίνεται ωστόσο να μην αποδέχονται κρατικοί λειτουργοί στην Ελλάδα που ασχολούνται με την ανάλυση της διασποράς του ιού.

Μάλιστα στη σχετική στατιστική καταγραφή – που αποκαλύπτει «Το Βήμα» – φαίνεται αυτή την στιγμή ο εν λόγω συντελεστής να είναι άνω του «1» με ανοδικές και πάλι τάσεις. 

Ανησυχία για τα ορφανά κρούσματα

Ενα από τα πιο ανησυχητικά στοιχεία είναι ο μεγάλος αριθμός των κρουσμάτων που δεν εντοπίζονται από το σύστημα «ιχνηλάτησης» των κρατικών υπηρεσιών και τα οποία ανέρχονται πλέον σε ποσοστό 61% επί του συνόλου.

 Δημιουργώντας κενά στο σύστημα καταγραφής των κρουσμάτων και εντοπισμού αγνώστων «συρροών» αφού προκύπτουν όλο και περισσότεροι φορείς άγνωστης προέλευσης.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς στην συνέντευξη του στο «Βήμα της Κυριακής» ανέφερε ότι «δεν υπάρχουν «ορφανά» κρούσματα, αλλά κρούσματα τα οποία βρίσκονται υπό διερεύνηση μέχρι να βρεθεί η επιδημιολογική συσχέτισή τους.  Δηλαδή, το κρούσμα μπορεί να καταγραφεί σήμερα, αλλά η διαδικασία της διερεύνησης να μην ολοκληρωθεί αυθημερόν. Η διαδικασία συνεχίζεται μέχρι να εντοπίσουμε την αλυσίδα μετάδοσης του ιού και στις εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις που δεν μπορέσουμε να το ταυτοποιήσουμε, προχωράμε σε εκτεταμένη στεγανοποίηση ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω διασπορά του ιού».

Ωστόσο συμπλήρωσε ότι «οι αντοχές του συστήματος ιχνηλάτησης, αυξάνονται καθημερινά, καθώς βρισκόμαστε σε διαδικασία ενίσχυσής του ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθεί όχι μόνο στον υφιστάμενο αριθμό των κρουσμάτων, αλλά ακόμα και στις πιο δυσοίωνες προβλέψεις των αλγορίθμων που τρέχουμε καθημερινά».

Δείγμα ίσως του προβληματισμού που υπάρχει…

Σημειώνεται πάντως ότι στην παγκόσμια κατάταξη η Ελλάδα (με βάση και την αντιστοίχηση κι αναγωγή του πληθυσμού της) είναι στην 130η θέση από πλευράς αριθμού κρουσμάτων (805 ανά 1.000.000 πληθυσμό), στην 111η από πλευράς θανάτων (23 θάνατοι ανά ένα εκατομμύριο) και στην 62η θέση από πλευράς διαγνωστικών τεστ (περίπου 80.000 ανα 1.000.000 κατοίκων).

ΠΗΓΗ: In.gr

e horos logo

  tsiolis

podilata

 Karta

 KarzPreveza

 

Το έθιμο με τα κάλαντα του Λαζάρου αναβίωσε και φέτος, παρά τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε, στο Δημαρχείο Ιωαννίνων.

Ο Γιώργος Μακρίδης μαζί με τον Δημήτρη Ξαξίρη κρατώντας ζωντανή την παράδοση και τα έθιμα του τόπου, με ένα καλάθι στολισμένο με λουλούδια και με τη συνοδεία των κουδουνιών, έψαλλαν πτυχές της ζωής του Λαζάρου στο Δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ.

Πρόκειται για ένα συμβολικό έθιμο που υμνεί την ανάσταση, τη νίκη της ζωής, την επικράτηση του φωτός στο σκοτάδι και την Άνοιξη.

Ο Δήμαρχος από την πλευρά του, ευχαρίστησε τους κ. Μακρίδη και Ξαξίρη για την κίνηση αυτή, σημειώνοντας ότι «Μας δίνουν τη δυνατότητα να γιορτάσουμε τα έθιμα μας, ενόψει Πάσχα σε δύσκολες στιγμές για τον τόπο μας. Εύχομαι του χρόνου να γιορτάσουμε πιο πανηγυρικά».

Ο Βουλευτής και Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σταύρος Αραχωβίτης, την Παρασκευή 18-09-2020 θα επισκεφτεί τα Ιωάννινα, όπου θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με παραγωγικούς φορείς και εκπροσώπους συνεταιριστικών οργανώσεων. Την ίδια μέρα στις 11:00, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων, Ν. Ζέρβα 2 (3ος όροφος, γρ.17).

Όπως ανακοίνωση η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας "Πραγματοποιήθηκε (Τρίτη 16 Απριλίου 2019) συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΣΕ με εκπροσώπους των Ομοσπονδιών – μελών της ΠΣΕ μετά από πρόσκληση του ΔΣ της Πανηπειρωτικής «για μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων, για τα προβλήματα της Ηπείρου και τα θέματα που απασχολούν την Ηπειρωτική αποδημία».

Στη συνάντηση κυριάρχησε η διάθεση και θέληση όλων να συμβάλουν αποφασιστικά, όχι μόνο στη σφυρηλάτηση δεσμών συνεργασίας και δράσης, αλλά και αγωνιστικής τακτικής για την επίλυση των προβλημάτων που αφορούν τα σωματεία και εν γένει την ηπειρώτικη αποδημία.
Από την Ομοσπονδία Ραδοβιζινών Άρτας συμμετείχε ο Γεώργιος Κουρτέσας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας, ο οποίος τόνισε την αναγκαιότητα προβολής των θεμάτων της περιοχής, καθώς επίσης και την αναγκαιότητα ανάδειξης των πολιτιστικών μνημείων της. Επίσης πως αναγκαία καθίσταται η συμμετοχή της Πανηπειρωτικής στις εκδηλώσεις της περιοχής (Σέλτσο, Καραϊσκάκεια κλ.). Ενημέρωσε την Πανηπειρωτική για την προσπάθεια αναστήλωσης της γέφυρας του Κοράκου και ζήτησε οι σχέσεις της Πανηπειρωτικής με την τοπική διοίκηση να είναι άμεσες και συχνές.
Ακολούθησε ο Χρήστος Λαναράς, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τζουμερκιωτών, ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Τζουμέρκα και ιδιαίτερα το πρόβλημα της συγκοινωνίας και την αναγκαιότητα κατασκευής νέου οδικού δικτύου. Επίσης τόνισε πως φέτος «…θα περπατήσουμε, θα διαβούμε το γεφύρι της Πλάκας που άρχισαν ήδη οι εργασίες αναστήλωσής του», και στάθηκε στην ιδιαίτερη συμβολή της ΠΣΕ στις διαδικασίες λήψης απόφασης για τα έργα. Επίσης ζήτησε, αναφερόμενος και στην προηγούμενη θετική εμπειρία, να συμμετέχουν τα μέλη του ΔΣ της ΠΣΕ στα ΔΣ και τις Γενικές Συνελεύσεις των Ομοσπονδιών και των Συλλόγων.
Από την Ομοσπονδία Καλαμά μίλησε ο πρόεδρος Κώστας Στεργίου και τόνισε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή, κυρίως περιβαλλοντικά, εξόρυξης υδρογονανθράκων, εγκατάστασης ανεμογεννητριών και μόλυνσης του Καλαμά. Τα χαρακτήρισε μείζονα προβλήματα, ζοφερά, που αφορούν το μέλλον του τόπου και ζήτησε την ενεργή συμμετοχή της Πανηπειρωτικής για την επίλυση αυτών των προβλημάτων.
Από την Ομοσπονδία Μουργκάνας μίλησε ο Γενικός Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου Δημήτρης Κανακόπουλος. Πρότεινε τα ψηφίσματα της Γενικής Συνέλευσης και του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανηπειρωτικής να κοινοποιούνται στις Ομοσπονδίες και αυτές ακολούθως να ενημερώνουν τα σωματεία. Επίσης, να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στο τμήμα της νεολαίας αναδεικνύοντας την θετική εμπειρία από τα 2 τουρνουά ποδοσφαίρου 5x5, που διοργάνωσαν αδελφότητες και κατέθεσε προτάσεις για την προώθηση βιβλίων που αφορούν την Ήπειρο και ιδιαίτερα την περιοχή της Μουργκάνας.
Τέλος, από την Ομοσπονδία Κόνιτσας μίλησε ο πρόεδρος Μιχάλης Μαρτσέκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα διάσωσης των Κοινοτικών Αρχείων, στο σοβαρότατο ζήτημα της αξιοποίησης των Κληροδοτημάτων και στην άμεση επαφή της Συνομοσπονδίας με όλες τις αποδημικές οργανώσεις του ελληνισμού, όπου γης.
Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση και ο πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας τόνισε πως ο ίδιος προσωπικά και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο είναι πάντα στη διάθεση όλων των πατριωτών και οπωσδήποτε με πνεύμα κατανόησης και ηπειρώτικης ομοθυμίας από κοινού θα «παλέψουμε και θα επιλύσουμε τα προβλήματα μέσα στα πλαίσια της δημοκρατικής και αγωνιστικής συμπεριφοράς». Δεσμεύτηκε δε, για την συστηματική και οργανωμένη θεματική συνέχιση της επαφής με τις Ομοσπονδίες.
 
Το Γραφείο Τύπου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας"

 

Ο ΑΟ BUDO σε συνεργασία με την ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ , διοργανώνει το προσεχές τριήμερο 24-26/7 τρείς Πανελλήνιους αγώνες σκοποβολής IPSC μόνο για εφήβους και νεανίδες. Οι αγώνες αυτοί ήταν αρχικά

προγραμματισμένοι να γίνουν με πλήρεις τις κατηγορίες και σε διαφορετικές ημερομηνίες , αλλά ο COVIT 19 επέφερε την αναβολή τους. Η ΣΚ.Ο.ΕΛΛΑΔΟΣ και ο ΑΟ ΜΠΟΥΝΤΟ συνειδητοποιώντας το πρόβλημα που θα επέφερε στους εφήβους και

νεανίδες σκοπευτές – μαθητές η αναβολή τους , αποφάσισαν να τους διοργανώσουν τηρώντας με αυστηρότητα το υγειονομικό πρωτόκολλο . Έτσι οι νεαροί σκοπευτές όλης της χώρας θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν τις προνομιούχες

πανελλήνιες διακρίσεις που θα τους εξασφαλίσουν και πρόσθετα μόρια για την εισαγωγή τους στα πανεπιστημιακά ιδρύματα μέσω των ειδικών πινάκων επιτυχόντων της ΓΓΑ. Βέβαια το εγχείρημα πολύ δύσκολο λόγω των ειδικών συνθηκών , κάτι

που η Ομοσπονδία το γνωρίζει καλά και γι αυτό ανέθεσε στον ΑΟ BUDO την διοργάνωση λόγω των μεγάλων δυνατοτήτων του , της εμπειρίας του και της μεγάλης σημασίας που δείχνει στους σκοπευτές των μικρών ηλικιών. Το ότι κάθε χρόνο ο

Όμιλος διοργανώνει από 2-3 διαφορετικών όπλων Πανελληνίους σίγουρα κάτι σημαίνει ,μάλιστα χωρίς την στήριξη και βοήθεια των τοπικών αρχών , παρότι εξ αιτίας των δραστηριοτήτων του είναι μία συνεχής αιμοδοσία προς τον τοπικό αθλητικό

και όχι μόνον τουρισμό.

Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι παρ όλες τις αντιξοότητες υπάρχουν και σταθεροί υποστηρικτές των προσπαθειών του Ομίλου , όπως ο Ταξίαρχος κ. Χρήστος Σιόρεντας , Δ/κτης της 8ης Μ/Π ΤΑΞ , ο Αν/χης κ. Μάριος Σταμέλος , Δ/κτης του 625 ΤΠ

,καθώς και ανελλιπώς οι προκάτοχοί τους ,τους οποίους ευχαριστούν θερμά η ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ,ο ΑΟ ΜΠΟΥΝΤΟ και όλοι οι γονείς των μικρών σκοπευτών που θα συμμετάσχουν στους αγώνες , γνωρίζοντας ότι χωρίς τις

προσπάθειές τους και την αμέριστη συμπαράστασή τους δεν θα ήταν δυνατή υπό τις σημερινές συνθήκες η πραγματοποίηση των αγώνων.

ΑΠΟ ΤΟ BUDO ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

 

Δίνεται άδεια Πρακτορείου ΟΠΑΠ στην οδό Ποντοηρακλείας 1 -3 όπισθεν Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Αθηνών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλ.: 6974144369