ΕΛΛΑΔΑ

Ως δράστες ταυτοποιήθηκαν δύο ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών

Επίσης στη δικογραφία περιλαμβάνεται και έτερος ημεδαπός συνεργός τους, κατηγορούμενος για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος και πλαστογραφία

Όπως προέκυψε από την έρευνα, εμπλέκονται σε (7) κλοπές δικύκλων, σε (7) διαρρήξεις περιπτέρων, σε κλοπή και απόπειρα κλοπής από επιχείρηση καθώς και σε (2) κλοπές από αποθήκες

 

Η ανάλυση του τρόπου δράσης και η μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, είχαν ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση κλοπών μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων καθώς και διαρρήξεων - κλοπών περιπτέρων, αποθηκών και επιχείρησης, που διαπράχθηκαν στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων.

Ως δράστες των παραπάνω υποθέσεων ταυτοποιήθηκαν δύο ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνεται και έτερος ημεδαπός συνεργός τους, που κατηγορείται για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος και πλαστογραφία.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, οι δύο δράστες είχαν ενωθεί από τα τέλη Μαΐου του 2020 με σκοπό την διάπραξη κλοπών.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, ενεργούσαν πάντα μαζί και περιστασιακά με τη συμμετοχή άγνωστου συνεργού τους, βραδινές ώρες στην πόλη αλλά και στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων, όπου είτε αφαιρούσαν δίκυκλα, είτε προέβαιναν σε διαρρήξεις – κλοπές.

Όσον αφορά τις κλοπές δικύκλων, μετά την αφαίρεσή τους πολλά από αυτά τα μετέφεραν σε μηχανουργείο του ημεδαπού συνεργού τους, όπου εκεί αυτός με τη χρήση ειδικού μηχανήματος παραποιούσε τα στοιχεία τους (αριθμό πλαισίου – κινητήρα), προκειμένου να μπορούν να κυκλοφορήσουν ή να μεταπωληθούν ως «νόμιμα». Για τη διαδικασία αυτή λάμβανε από τους κατηγορούμενους το χρηματικό ποσό των -150- ευρώ για το κάθε κομμάτι.

Από την αναλυτική έρευνα των αστυνομικών, διαπιστώθηκε ότι οι δύο κατηγορούμενοι, κατά το χρονικό διάστημα από 30 Μαΐου έως 29 Νοεμβρίου του 2020, διέπραξαν στην πόλη των Ιωαννίνων αλλά και στις περιοχές Ανατολή, Βρυσούλα, Βοτανικό, Καραδήμα, Κουτσελιό και Ηλιόκαλη Ιωαννίνων τις παρακάτω κλοπές:

  • αφαίρεσαν (5) δίκυκλες μοτοσικλέτες και (2) μοτοποδήλατα,

  • διέρρηξαν (4) περίπτερα και αποπειράθηκαν να διαρρήξουν άλλα (3), απ’ όπου αφαίρεσαν –κατά περίπτωση- χρηματικά ποσά, πακέτα τσιγάρων, καπνού, αναπτήρες και τρόφιμα,

  • αφαίρεσαν από δύο αποθήκες εργαλεία και γεωργικά μηχανήματα,

  • αφαίρεσαν από εργοτάξιο επιχείρησης διάφορα εργαλεία (τρυπάνια, τροχούς, ηλεκτροσυγκόλληση, αερόλκειδα), ενώ αποπειράθηκαν σε προγενέστερο χρόνο να αφαιρέσουν από την ίδια επιχείρηση εργαλεία χωρίς ωστόσο να το καταφέρουν.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • δίκυκλο μοτοποδήλατο,

  • κινητήρας μοτοσικλέτας

  • σκελετός μοτοποδηλάτου,

  • πλαστικά και μηχανικά μέρη δικύκλων,

  • πινακίδα κυκλοφορίας,

  • έγγραφα.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

 

e horos logo

  tsiolis

podilata

 Karta

 KarzPreveza

 

Το έθιμο με τα κάλαντα του Λαζάρου αναβίωσε και φέτος, παρά τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε, στο Δημαρχείο Ιωαννίνων.

Ο Γιώργος Μακρίδης μαζί με τον Δημήτρη Ξαξίρη κρατώντας ζωντανή την παράδοση και τα έθιμα του τόπου, με ένα καλάθι στολισμένο με λουλούδια και με τη συνοδεία των κουδουνιών, έψαλλαν πτυχές της ζωής του Λαζάρου στο Δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ.

Πρόκειται για ένα συμβολικό έθιμο που υμνεί την ανάσταση, τη νίκη της ζωής, την επικράτηση του φωτός στο σκοτάδι και την Άνοιξη.

Ο Δήμαρχος από την πλευρά του, ευχαρίστησε τους κ. Μακρίδη και Ξαξίρη για την κίνηση αυτή, σημειώνοντας ότι «Μας δίνουν τη δυνατότητα να γιορτάσουμε τα έθιμα μας, ενόψει Πάσχα σε δύσκολες στιγμές για τον τόπο μας. Εύχομαι του χρόνου να γιορτάσουμε πιο πανηγυρικά».

Ο Μάρτιος έφτασε και όσοι καλλιεργητές δεν ακολουθούν την πεπατημένη των υβριδικών ή μεταλλαγμένων σπόρων, αναζητούν τους παραδοσιακούς και βιολογικούς, που προσφέρουν περισσότερη ποιότητα και υγιεινή διατροφή. Στην Ήπειρο, παραδοσιακούς σπόρους μπορεί να βρει κανείς στις παρακάτω τράπεζες σπόρων:

Δήμος Ιωαννιτών [9084]

Εναλλακτική Κοινότητα Πελίτι Ηπείρου, Ομάδα Ιωαννίνων

Αλληλέγγυα και Ανταλλακτικά Δίκτυα, Τράπεζες - Ανταλλακτήρια Σπόρων, Οικοκοινότητες, Αστικοί Λαχανόκηποι, Αγορές Απευθείας Διάθεσης Τροφής, Εναλλακτική Εκπαίδευση, Πολιτιστικός Ακτιβισμός , Οικολογικές - Περιβαλλοντικές Οργανώσεις - Αειφορία, Φεστιβάλ, Ατομικές Ελευθερίες - Κοινωνικά και Πολιτικά Δικαιώματα, Οικογιορτές

Ιωάννινα (452 21)

Συντονισμός: Χάρις Μελά - This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. - τηλ. 2651007490

http://www.peliti.gr

Ομάδα καλλιέργειας γης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Τράπεζες - Ανταλλακτήρια Σπόρων, Αστικοί Λαχανόκηποι

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Ιωάννινα, Ελλάδα

Για πληροφορίες: Τμήμα Αξιοποίησης Αγροκτήματος: Γεώργιος Χιουρέας, 2651005493 Χάρις Μελά, 2651005490

http://www.uoi.gr/gr/announcements/extended.php?post_id=4579

"Κύριος σκοπός της ΟΚΑΓΗΠΙ είναι η ώθηση και η εκπαίδευση των μελών της Πανεπιστημιακής κοινότητας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην ενασχόληση με την καλλιέργεια της γης με παραδοσιακές και βιολογικές μεθόδους.

Δήμος Βορείων Τζουμέρκων [9080]

Η Κιβωτός των Τζουμερκιώτικων Σπόρων

Τράπεζες - Ανταλλακτήρια Σπόρων

Τζουμέρκα, Ελλάδα

https://www.facebook.com/groups/1582995248579525/

Στις 24 Ιανουαρίου 2021 συναντήθηκε ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού κ. Χρυσόστομος Δήμου με τον Ελληνο-αμερικανό γερουσιαστή της πολιτείας του RhodeIsland κ. Λεωνίδα Ραπτάκη. Η συνάντηση έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο στην πόλη Westerly, RI. Ο κ. Δήμου ενημέρωσε τον κ. Ραπτάκη για το 1ο Παγκόσμιο Συνέδριο που ετοιμάζει η ΄Ενωση Παγκοσμίων Ελληνικών Εθνικοτοπικών Οργανώσεων (ΠΣΕΕΟ) και το οποίο προγραμματίζεται για την 1η Αυγούστου 2021 στην Αθήνα. Ακόμη ο κ. Δήμου ενημέρωσε τον κ. Ραπτάκη για τις προσπάθειες που κάνει το Συμβούλιο στον χώρο της προώθησης των νεοφυών επιχειρήσεων. Οι δύο άντρες συζήτησαν και για το θέμα της συνεργασίας της ΠΑΔΕΕ και του Συμβουλίου.

Ο κ. Ραπτάκης από την πλευρά του ενημέρωσε τον κ. Δήμου για την συμμετοχή κυβερνητικών αξιωματούχων από το κρατίδιο του RhodeIsland στη νέα κυβέρνηση του νέου Προέδρου των ΗΠΑ JoeBiden, για τον οποίο είναι πεπεισμένος ότι θα έχει θετική επίδραση στις Ελληνοαμερικανικές σχέσεις.

 

 

Γραφείο Τύπου και επικοινωνίας

Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού (ΠΣΗΕ)

Στη δωρεά ειδικών μονάδων που θα υποστηρίξουν τη νέα, δεύτερη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ)-Covid-19 του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων προχώρησε η γαλακτοβιομηχανία «Ήπειρος ΑΕΒΕ» ικανοποιώντας σχετικό αίτημα του νοσοκομείου.

«Είναι αυτονόητο καθήκον μας να υποστηρίζουμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας τους τοπικούς θεσμούς και την τοπική κοινωνία. Εύχομαι τις νέες κλίνες ΜΕΘ και τον εξοπλισμό που δωρίζουμε να τις χρειαστούν όσο το δυνατόν λιγότεροι συμπολίτες μας» αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Νίκος Σκανιάς, διευθυντής Ζώνης Γάλακτος και εκπρόσωπος της εταιρίας.

Δίνεται άδεια Πρακτορείου ΟΠΑΠ στην οδό Ποντοηρακλείας 1 -3 όπισθεν Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Αθηνών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλ.: 6974144369