ΕΛΛΑΔΑ
 
Το Νομαρχιακό Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Νομού Ιωαννίνων σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε αναφέρει τα εξής: “Αφορμή για το παρόν δελτίο Τύπου αποτέλεσε η πληθώρα θεμάτων που αφορούν στα άτομα με Αναπηρία και η διαχείριση αυτών από την Δημοτική Αρχή και Τοπικούς Φορείς Διοργάνωσης Αθλητικών Γεγονότων και έχουν να κάνουν με την συμμετοχή, την ένταξή τους, την αξιοπρεπή εκπαίδευσή τους και την ενίσχυση των προσπαθειών τους σε όλους τους τομείς της καθημερινότητάς τους.
 
Διανύοντας τα τελευταία δύο χρόνια όλοι μας πρωτόγνωρες συνθήκες κοινωνικής αποστασιοποίησης λόγω του COVID 19 με λύπη μας διαπιστώνουμε ως Νομαρχιακό Σωματείο από συζητήσεις και αιτήματα μελών μας ότι η Πανδημία αποτέλεσε τον "Δούρειο Ίππο" προώθησης της αορατότητας και διάκρισης παιδιών και ενηλίκων με Αναπηρία.
 
Με πρόσχημα άλλοτε την Πανδημία και άλλοτε επιλέγοντας την σιωπή:
 
δεν γίνεται να αναστέλλεται το ισότιμο δικαίωμα εκπαίδευσης παιδιών με Αναπηρία με αξιοπρέπεια και τήρηση των πρωτοκόλλων προστασίας βάσει Υπουργικών Αποφάσεων  και διάθεσης αυτών του προβλεπόμενου αριθμού αιθουσών διδασκαλίας και παρέμβασης, δεν γίνεται να απαξιώνονται και αποθαρρύνονται Αθλητές με Αναπηρία που μας εκπροσωπούν μετά από υπεράνθρωπη προσπάθειά ετών συμμετοχής τους σε Παραολυμπιακούς αγώνες, δεν γίνεται να τροποποιούνται διευκολύνσεις ετών συμμετοχής Ατόμων με Αναπηρία σε δραστηριότητες Πολιτιστικού χαρακτήρα χωρίς να ερωτηθούν θεσμοθετημένα όργανα Αναπηρίας της Πόλης μας .
 
Συγκεκριμένα:
 
(1). Με λύπη μας διαπιστώσαμε την απουσία της Παραολυμπιονίκη Ανθής Λιάγκου, Γραμματέα του Σωματείου μας που συμμετείχε στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο ως Αθλήτρια του Συλλόγου Ιωαννίνων "Πύρρου" από την τελετή της 14ης Σεπτεμβρίου του Δήμου Ιωαννιτών.
 
Χρόνια τώρα παρακολουθούμε τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες προπόνησης, προσπάθειας και κάλυψης των εξόδων συμμετοχής σε αγώνες όλων των Αθλητών ΑμεΑ. Σε αυτόν τον μοναχικό δρόμο υπέρβασης ικανοτήτων σημασία έχει πάντα η προσπάθεια και συμμετοχή, που με την αναγνώριση και βράβευση ενισχύεται η προσπάθεια συμμετοχής και η προαγωγή προτύπων και αποδοχής της Αναπηρίας.
 
(2). Αναμένουμε με μεγάλη ανησυχία το χρονοδιάγραμμα μετεγκατάστασης του σχολείου ΣΑΠ Ιωαννίνων, λαμβάνοντας μία σιωπηλή απαξίωση σχετικά με αιτήματα Εκπαιδευτικών και Γονέων που αφορούν και στο παρόν προσωρινό περιοριστικό περιβάλλον στο οποίο εκπαιδεύονται αυτά τα παιδιά με Αναπηρία.
 
(3). Από την Οργανωτική επιτροπή του Run Lake ενημερωθήκαμε μετά από πρωτοβουλία επικοινωνίας της Προέδρου της Περιφερειακής Ομοσπονδίας και Συλλόγου ΑμεΑ Κυψέλη Ιωαννίνων τελευταία στιγμή για τον αποκλεισμό των ατόμων με Αναπηρία από τις δράσεις των αγώνων λόγω τήρησης υγειονομικών πρωτοκόλλων και συμπλήρωσης του αριθμού των συμμετεχόντων.
 
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν ισότιμη μεταχείριση ανεξαρτήτως των ικανοτήτων τους.
 
Συγκεκριμένα τα άτομα με Αναπηρία που λάμβαναν μέρος συμμετέχουν πάντα με εθελοντές συνοδούς οπότε δεν επιβαρύνεται η διοργάνωση και θα έπρεπε να είχαν ενταχθεί στον αριθμό των συμμετεχόντων που αναφέρεται στα νέα πρωτόκολλα και όχι να αποκλείονται θέτοντας διαχωρισμούς και διακρίσεις βάσει ικανότητας.
 
(4). Χαιρετίζουμε θετικά την επαναφορά της απαλλαγής διδάκτρων για τα εκπαιδευτικά τμήματα του Πνευματικού Κέντρου Ιωαννίνων για τα άτομα με Αναπηρία άνω του 50% μετά και από παρέμβασή μας στην Πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών .
 
(5). Αναμένουμε την ένταξη κάποιων προτάσεων μας στον σχεδιασμό και επαναδιάρθωση νέων project του Δήμου μετά από προσκλήσεις μας σε σχετικά Συμβούλια καθώς έχουμε παραδώσει επανειλημμένως πλάνα σχεδιασμού με βάσει τον "Σχεδιασμό για Όλους" (Designed for All) που προάγουν την προσβασιμότητα σε όλες τους συμπολίτες μας όλων των ηλικιακών ομάδων και ικανοτήτων σε όλες τις πτυχές της τοπικής μας κοινωνικής ζωής.
 
Επισημαίνουμε λοιπόν την ανησυχία μας και θέτουμε τους προβληματισμούς μας μετά από αυτές τις διαπιστωμένες αστοχίες , καθώς μη εντοπίζοντας τες ενισχύεται η διάκριση, η αορατότητα, η απομόνωση και η έλλειψη κινήτρων για συμμετοχή σε όλες τις πτυχές της καθημερινότητας στα άτομα και στις οικογένειες παιδιών και ενηλίκων με Αναπηρία.
 
Η Πανδημία λοιπόν ας αποτελέσει αφορμή για περαιτέρω ευαισθητοποίηση προς αυτές τις ομάδες των ατόμων, ενίσχυση προσπαθειών τους, ισότιμης και αξιοπρεπούς εκπαίδευσης και συμμετοχής τους ως ισότιμοι Πολίτες .
 
Ο Πρόεδρος
 
Ξενοφώντας Αποστολόπουλος

e horos logo

  tsiolis

podilata

 Karta

 KarzPreveza

 

Το έθιμο με τα κάλαντα του Λαζάρου αναβίωσε και φέτος, παρά τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε, στο Δημαρχείο Ιωαννίνων.

Ο Γιώργος Μακρίδης μαζί με τον Δημήτρη Ξαξίρη κρατώντας ζωντανή την παράδοση και τα έθιμα του τόπου, με ένα καλάθι στολισμένο με λουλούδια και με τη συνοδεία των κουδουνιών, έψαλλαν πτυχές της ζωής του Λαζάρου στο Δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ.

Πρόκειται για ένα συμβολικό έθιμο που υμνεί την ανάσταση, τη νίκη της ζωής, την επικράτηση του φωτός στο σκοτάδι και την Άνοιξη.

Ο Δήμαρχος από την πλευρά του, ευχαρίστησε τους κ. Μακρίδη και Ξαξίρη για την κίνηση αυτή, σημειώνοντας ότι «Μας δίνουν τη δυνατότητα να γιορτάσουμε τα έθιμα μας, ενόψει Πάσχα σε δύσκολες στιγμές για τον τόπο μας. Εύχομαι του χρόνου να γιορτάσουμε πιο πανηγυρικά».

Τους έξι βασικούς άξονες για τη στήριξη του αγροτικού κόσμου, επισημαίνει ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Κώστας Μπάρκας, όπως αυτοί οριοθετήθηκαν από τον Πρόεδρο του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της πρόσφατης ΔΕΘ, καθώς και άλλα επιπρόσθετα μέτρα στα οποία συγκαταλέγονται και οι αγρότες.
Σε μια περίοδο που η απώλεια εισοδήματος για τον αγροτικό κόσμο την τρέχουσα χρονιά φτάνει στο 80%, με τις πολύ αυξημένες τιμές πρώτων υλών, την αλματώδη αύξηση του ρεύματος και του πετρελαίου, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του από το βήμα της ΔΕΘ, αναφέρθηκε αναλυτικά στη στήριξη του αγροτικού κόσμου με ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, που στο περιβάλλον της κλιματικής κρίσης και της αύξησης των τιμών αντιμετωπίζει ζωτικής σημασίας προβλήματα.
Στο πλαίσιο αυτό υπογράμμισε τους έξι βασικούς άξονες στήριξης, 
⦁Χορήγηση Εισοδήματος Έκτακτης Ανάγκης σε όλους τους παραγωγούς που έχασαν το μέσο παραγωγής εισοδήματός τους από τις φωτιές,
⦁Ρύθμιση των χρεών που δημιουργήθηκαν μέσα στην κρίση και ιδιαίτερα στις πυρόπληκτες περιοχές,
⦁Χορήγηση Εισοδήματος Έκτακτης Ανάγκης στους κτηνοτρόφους ορεινών και νησιωτικών περιοχών για αγορά ζωοτροφών και γεωργικών εφοδίων,
⦁Χορήγηση ειδικής ενίσχυσης για την αντιμετώπιση της αύξησης της τιμής του αγροτικού ηλεκτρικού ρεύματος,
⦁Επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στους αγρότες για το πετρέλαιο κίνησης,
⦁Λήψη ειδικών μέτρων για την προστασία των εθνικών μας προϊόντων έναντι της νοθείας και των ελληνοποιήσεων.
Πέρα από τα παραπάνω, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ– Προοδευτική Συμμαχία, επισήμανε κι άλλα εμπροσθοβαρή μέτρα στα οποία συγκαταλέγονται και οι αγρότες. Ειδικότερα, θεσμοθετείται,
⦁Η προστασία της πρώτης κατοικίας, καθώς και της αγροτικής γης,
⦁Καταργείται το τέλος επιτηδεύματος για όλους ανεξαρτήτως επαγγέλματος, γιατί αυτός είναι ένας φόρος εντελώς άδικος,
⦁Καταργείται η εισφορά αλληλεγγύης για όλους (αγρότες, δημόσιους υπαλλήλους, αυτοαπασχολούμενους, μισθωτούς και συνταξιούχους), όσοι έχουν ετήσιο εισόδημα έως 40.000 ευρώ.
 

Στις 24 Ιανουαρίου 2021 συναντήθηκε ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού κ. Χρυσόστομος Δήμου με τον Ελληνο-αμερικανό γερουσιαστή της πολιτείας του RhodeIsland κ. Λεωνίδα Ραπτάκη. Η συνάντηση έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο στην πόλη Westerly, RI. Ο κ. Δήμου ενημέρωσε τον κ. Ραπτάκη για το 1ο Παγκόσμιο Συνέδριο που ετοιμάζει η ΄Ενωση Παγκοσμίων Ελληνικών Εθνικοτοπικών Οργανώσεων (ΠΣΕΕΟ) και το οποίο προγραμματίζεται για την 1η Αυγούστου 2021 στην Αθήνα. Ακόμη ο κ. Δήμου ενημέρωσε τον κ. Ραπτάκη για τις προσπάθειες που κάνει το Συμβούλιο στον χώρο της προώθησης των νεοφυών επιχειρήσεων. Οι δύο άντρες συζήτησαν και για το θέμα της συνεργασίας της ΠΑΔΕΕ και του Συμβουλίου.

Ο κ. Ραπτάκης από την πλευρά του ενημέρωσε τον κ. Δήμου για την συμμετοχή κυβερνητικών αξιωματούχων από το κρατίδιο του RhodeIsland στη νέα κυβέρνηση του νέου Προέδρου των ΗΠΑ JoeBiden, για τον οποίο είναι πεπεισμένος ότι θα έχει θετική επίδραση στις Ελληνοαμερικανικές σχέσεις.

 

 

Γραφείο Τύπου και επικοινωνίας

Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού (ΠΣΗΕ)

Η Πανελλήνια Ένωση Πιλότων στο πλαίσιο διάδοσης και ανάπτυξης του αεροπορικού τουρισμού στην Ελλάδα (βάσει του Νόμου 4582/2018 περίθεματικού τουρισμού), συνδιοργανώνει το European CirrusRally2021.

Δώδεκα αεροσκάφη τύπου Cirrus SR22 θα συμμετέχουν με τα πληρώματα τους. Οι χώρες προέλευσης τωναεροσκαφών και πληρωμάτων θα είναι από την κεντρική Ευρώπη και κυρίως από τη Γερμανία. Η διαδρομή με τις χώρες που θα επισκεφθούν θα είναι Γερμανία-Σλοβακία-Βουλγαρία - Ελλάδα –Μαυροβούνιο – Σλοβενία –Γερμανία.

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι η Cirrus Aircraft Γερμανίας και η Pilotravel. Η εκδήλωση τελείυπότηναιγίδατουΥπουργείου Τουρισμού καιτης Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Οι υποστηρικτές της εκδήλωσης είναι οι σχολές Ωμέγα, η Pegasus Aviation και η Olympus Aviation.

Καιρού επιτρέποντος, τα 12 ελαφρά μονοκινητήρια αεροσκάφη αναμένονται να έρθουν στην Ελλάδα από την Σόφια της Βουλγαρίας και να προσγειωθούν στο διεθνές αεροδρόμιο των Ιωαννίνων στις 3 Οκτωβρίου. Στη συνέχεια της ίδιας ημέρας, θα κατευθυνθούν στο αεροδρόμιοτης Σύρου όπου και θα ελλιμενιστούν για δύο μέρες. Στον αερολιμένα της Σύρου θα υπάρξει δυνατότητα επίδειξης των σύγχρονων τεχνολογικά αεροσκαφών CirrusSR22TG6,τα οποία διαθέτουν βαλλιστικό αλεξίπτωτο στο στάνταρ εξοπλισμό τους για κάθετη προσγείωση σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης, σε τοπικούς φορείς και κατοίκους του νησιού.

Στις 5 Οκτωβρίου τα αεροσκάφη θα αφιχθούν στο δημοτικό αερολιμένα Καστελορίζου, όπουαναμένεται καλωσόρισμα από τους τοπικούς φορείς, την Πανελλήνια Ένωση Πιλότων και τοδιοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, κύριοΓεώργιο Δριτσάκο. Θα υπάρξει επίσηςπρογραμματισμένη επίδειξη των αεροσκαφών στους τοπικούς παράγοντες, στους κατοίκους τουνησιούκαισταπαιδιά.

Στις 7 Οκτωβρίου, τα αεροσκάφη θα αναχωρήσουν από το Καστελόριζο προς διεθνές αεροδρόμιο των      Ιωαννίνων όπου θα τους καλωσορίσουν οι τοπικές αρχές, ο αερολιμενάρχης Ιωαννίνων και το Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων. Θα διαμείνουν για 2 ημέρες σε πολυτελές ξενοδοχείο της πόλης. Επίσης θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση των πληρωμάτων στα πιο σημαντικά τουριστικά αξιοθέατα της περιοχής.

Πωλείται οικοδομήσιμο γωνιακό οικόπεδο 1.300 τ.μ. στην Ελεούσα Ιωαννίνων επί της οδού Σωκράτη Νο 16 στην τοποθεσία Πλήχτες. 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο Τηλ.6947373713.
._2.jpg._3_1.jpg