ΗΠΕΙΡΟΓΕΥΣΙΑ

ΜΙα ωραία συνταγή για κοτόπουλο φιλέτο ρολό γεμιστό από τον ηπειρώτη σεφ, Τάσο Τόλη.

Υλικά για 6 άτομα
3 στήθη φιλέτο κοτόπουλο, 1½ έως 2 κιλά περίπου
3 κουτ. σούπας μουστάρδα
6 φέτες ζαμπόν
6 μικρά μπαστουνάκια γραβιέρα
1/2 φλιτζάνι τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
Χυμό λεμονιού
1/2 φλιτζάνι βούτυρο
120 γρμ. πλιγούρι
100 γρ. γλυκό βύσσινο η κρανα
αλάτι, πιπέρι και ρίγανη

Εκτέλεση συνταγής
Ξεπλένετε τα φιλέτα του κοτόπουλου, τα στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας και τα χτυπάτε με το σφυρί του κρέατος, για να λεπτύνουν και να πλατύνουν. Αλατοπιπερώνετε καλά το κοτόπουλο, το πασπαλίζετε με τη ρίγανη και το αλείφετε από τη μέσα πλευρά με τη μουστάρδα κατόπιν (έχετε βάλει για 2 ώρες το πλιγούρι σε χλιαρό νερό )και το αναμυγμιετε με λίγη μουστάρδα απλώστε το και αυτό στα φιλέτα .

Από πάνω, απλώστε τις φέτες του ζαμπόν (2 σε κάθε στήθος) και τοποθετείστε τα μπαστουνάκια της γραβιέρας. Κλείνετε κάθε στήθος σε ρολό και το δένετε προσεκτικά με τον ειδικό σπάγκο. Ζεσταίνετε το βούτυρο σε μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρετε τα ρολά, μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Τα σβήνετε με το κρασί και το χυμό λεμονιού και προσθέστε 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό και το γλυκό βύσσινο . Μεταφέρετε τα ρολά σε ταψί και ψήνετε σε προ θερμασμένο φούρνο για 50-55 λεπτά περίπου, παρακολουθώντας το φαγητό και εάν χρειαστεί προσθέστε λίγο ακόμη νερό. Βγάλτε τα ρολά σε πιατέλα και αφαιρούμε το σπάγκο. Τα κόβουμε σε ροδέλες και τα σερβίρουμε όσο είναι ακόμη ζεστά. Μπορούμε να τα συνοδεύσουμε με σαλάτα εποχής η λαχανικά σωτε .

TOLISΤάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος

 

e horos logo