ΗΠΕΙΡΟΓΕΥΣΙΑ

Μια ακόμα νόστιμη συνταγή από τον Ηπειρώτη σεφ, Τάσο Τόλη, Επίτιμο Πρόεδρο Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος

ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα
4 τεμάχια κότσι χοιρινό
½ φλυτζ. ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο
2 ποτήρι μπύρα
1κουταλια ζάχαρη καστανή
δενδρολίβανο
6-7 φύλλα δάφνη
8-10 κόκκους πιπέρι
αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλατοπιπερώνετε το χοιρινό κότσι και βάζετε κομματάκια σκόρδο γύρω-γύρω. Βάζετε το ελαιόλαδο σε ρηχή κατσαρόλα να κάψει και σοτάρετε τα κότσια να κάνει κρούστα.
Σβήνετε με κρασί και την μπύρα. Βάζετε στην γάστρα μια στρώση από δενδρολίβανο, φύλλα δάφνης και μεταφέρετε τα κότσια.

Το ψήνετε για 3 ώρες στους 200οC. Συνοδέψτε με πατάτες φούρνου .

 

 

 

 

 

 


romiazirou.blogspot.gr

e horos logo