ΗΠΕΙΡΟΓΕΥΣΙΑ

Στην ενημερωτική εκπομπή ΟΝ ΕΡΤ που παρουσιάζουν κάθε μεσημέρι η Ελένη Χρονά και ο Ανδρέας Ροδίτης , προβλήθηκαν τα θαλασσινά προϊόντα μιας επιχείρησης της Πρέβεζας που μας βγάζει ασπροπρόσωπους σε κάθε εκδήλωση.

Είτε είναι έκθεση τουρισμού, είτε έκθεση τοπικών προϊόντων ή γαστρονομίας, οποιαδήποτε άλλη τοπική δράση, η Έλλη Γκάνα και ο γιος της Ορέστης με το αυγοτάραχο, τις γαρίδες και τον γαύρο που τυποποιούν σε καλαίσθητες συσκευασίες, είναι μπροστά με τις «θαλασσονοστιμιές» τους.
Αυτή τη φορά τόσο οι «θαλασσονοστιμιές» αλλά και η Πρέβεζα προβλήθηκαν στη μεγάλης θεαματικότητας εκπομπή της ΕΡΤ καθώς ο Ορέστης κλήθηκε εκεί και παρουσίασε τα προϊόντα της τοπικής επιχείρησής τους.
Η Πρέβεζα «θαλασσονοστιμιές» είναι μια μικρή οικογενειακή βιοτεχνία η οποία σκοπό έχει την παραγωγή παραδοσιακών αλιευτικών προϊόντων που αναδεικνύουν τις τοπικές εξειδικευμένες γεύσεις του τόπου μέσα από την εμπειρία και την παράδοση της οικογένειας. Τα προϊόντα της είναι: αυγοτάραχο Αμβρακικού, γαρίδα μαριναρισμένη Αμβρακικού, κουτσομούρα Σαβόρο Αμβρακικού, γαύρος μαρινάτος, σαρδέλα παστή, χταπόδι ξυδάτο, γαύρος τυλιχτός με ελιά.
Σημειώνουμε ότι οι «θαλασσονοστιμιές» επιλέχτηκαν να είναι εκεί μαζί με δύο ακόμη επιχειρήσεις από άλλα μέρη της Ελλάδας, ανάμεσα σε 300 που συμμετείχαν σε έκθεση γαστρονομίας.

 

prevezaposto

e horos logo