ΗΠΕΙΡΟΓΕΥΣΙΑ


Μία ιδιαίτερη συνταγή με μοσχάρι μαγειρεμένο με μπίρα, προτείνει για τους φίλους του Hpeiros.gr, ο Ηπειρώτης σεφ Τάσος Τόλης. Ο επίτιμος πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, με την τεράστια γνώση και εμπειρία που διαθέτει στη μαγειρική, συστήνει την παραπάνω συνταγή, ως εξής:

 

Υλικά για 5 άτομα

 

800 γρ. μοσχάρι ελιά ή σπάλα κομμένο σε μέτριους κύβους

2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

1 κ. σούπας μέλι

2 κ. σούπας ξίδι

1 κουτάκι μπύρα τύπου 500 ml.

2 φύλλα δάφνης

1 κλαδάκι δεντρολίβανο

Αλάτι- πιπέρι

 

Εκτέλεση συνταγής

 

Ζεσταίνετε σε δυνατή φωτιά μια ρηχή κατσαρόλα. Όταν ζεσταθεί αρκετά, ρίξτε τα κομμάτια του κρέατος και σοτάρετε να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές.

Τα αφήνετε πρώτα να ροδίσουν από τη μια πλευρά, με μια ξύλινη κουτάλα τα γυρίζετε για να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά, ρίχνετε το ελαιόλαδο.

Όταν ζεσταθεί καλά το ελαιόλαδο προσθέστε, το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε για 2 λεπτά. προσθέστε το ξίδι και το μέλι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα

Κατόπιν την την μπίρα, το δεντρολίβανο, τα φύλλα δάφνης, αλάτι και πιπέρι.

Χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε για 2 ώρες.

Αν το φαγητό μας χρειάζεται επιπλέον υγρά και προσθέστε ζεστό νερό από το βραστήρα.

 

Συνοδέψτε με ρύζι ή πουρέ πατάτας.

 

 

Υστερόγραφο:

* Η πληροφορία ότι εάν βάλετε μεγάλη ποσότητα μπίρας μπορεί να σας ...πιάσουν στο αλκοτέστ ελέγχεται ως ανακριβής!

e horos logo