ΗΠΕΙΡΟΓΕΥΣΙΑ

Διανύουμε τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου και ο Ηπειρώτης αρχιμάγειρας Τάσος Τόλης, μας προτείνει μία εξαιρετική συνατγή για παγωτό καϊμάκι με φουντούκια.

Για να την φτιάξετε στην κουζίνα του σπιτοιού σας θα χρειαστείτε: 

Υλικά για 6 άτομα

2 Κούπες  φλιτζ.  κρέμα γάλακτος

1 Κούπες  φλιτζ.  αγελαδινό γάλα

1 κούπα φρέσκο κατσικίσιο γάλα

½ κούπα ζάχαρη

1 ½ κ. γ. σαλέπι

½  κ.γ. πούδρα  μαστίχας

Εκτέλεση συνταγής

Σε μπλέντερ ρίξτε  τη μαστίχα με λίγη από τη ζάχαρη  και το σαλέπι και λίγο γάλα .

Βάλτε το υπόλοιπο γάλα σε κατσαρόλα να ζεσταθεί , όταν ζεσταθεί, προσθέτουμε το γάλα με το σαλέπι  τη μαστίχα και ανακατεύουμε δυνατά με σύρμα.

 Κατά τη διάρκεια της παρασκευής ανακατέψτε  σταδιακά , για να μην σβολιάσει και να μην κολλήσει.

Προσθέστε τη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος και συνεχίστε να ανακατεύετε δυνατά με το σύρμα.

Βράστε σε μέτρια φωτιά για 10-15 λεπτά, χτυπώντας με το σύρμα,  αποσύρετε από τη φωτιά, αφήστε να κρυώσει και το βάζουμε σε μεταλλικό μπολ.

Ανακατέψτε  σταδιακά  για άλλες 1-2 ώρες τοποθετείστε στην κατάψυξή για 6 ώρες .

Σερβίρετε με καβουρντισμένο αμύγδαλο η φουντούκια.

e horos logo