ΗΠΕΙΡΟΓΕΥΣΙΑ

Για να φτιάξουμε Κοτόπουλο κοκκινιστό με λαχανικά θα χρειαστούμε: 

 

ΥΛΙΚΑ (για 4 - 6 ΑΤΟΜΑ)

 

1 κοτόπουλο (1.2 – 1.5 κιλό) σε μερίδες

1 ποτήρι λευκό κρασί

4 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες

2 πράσινες πιπεριές, κομμένες σε κύβους

2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε κύβους

300 γρ (4 τμχ) κολοκυθάκια, κομμένα σε κύβους

1 μελιτζάνα, κομμένη σε κύβους

3 ώριμες τομάτες σε κυβάκια

4-5 τοματινια

10 -12 ελιές

1 φύλλο δάφνης

1 κγ θυμάρι

Αλάτι- πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Αλατοπιπερώνουμε τις μερίδες του κοτόπουλου και τσιγαρίζουμε σε κατσαρόλα με μέτρια φωτιά. Όταν θωρακιστούν προσθέτουμε το κρεμμύδι το σκόρδο και ανακατεύουμε απαλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα λαχανικά, τα μπαχαρικά και την τομάτα με τις ελιές. Σιγοβράζουμε για 5-6 λεπτά, σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα αφού σκεπάζοντας την κατσαρόλα.

Έπειτα κατεβάζουμε το σκεύος από τη φωτιά, αφήνουμε 10 λεπτά και κατόπιν σερβίρουμε συνοδεύοντας με φρέσκο ψωμί.

 

* Εάν το κοτόπουλο είναι χωριάτικο από κότες ελευθέρας βοσκής τότε ίσως χρειαστεί λίγη περισσότερη ώρα στο βράσιμο, ωστόσο το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει!

 

e horos logo