ΗΠΕΙΡΟΓΕΥΣΙΑ

Για να φτιάξουμε ζαρκάδι κρασάτο με πουρέ θα χρειαστούμε:

(Υλικά για 6 άτομα)

 1 ½ κιλό ζαρκάδι, σπάλα (κομμένο σε χονδρές φέτες )

 1 πιπεριά, ψιλοκομμένη

 1 καρότο, ψιλοκομμένο

 1 κλωνάρι σέλερυ, ψιλοκομμένο

 1 κουταλιά αλεύρι

 400 γρ. ψιλοκομμένα ντο ματάκια

 50 γρ. παρθένο ελαιόλαδο

2 ποτήρια κρασί κόκκινο

2 κ.γλ. ζάχαρη

 3 κ.σ.  κρεμμύδι ξερό

 2 κ.γλ. σκόρδο

1 κ.γλ. γλυκιά πάπρικα

 1 ξύλο κανέλας

 1 κ.γλ. μαύρο πιπέρι

 6 πατάτες

2 κ.σ βούτυρο

120 γρ. κεφαλοτύρι

 Αλάτι –πιπερι

Εκτέλεση συνταγής

 Ζεσταίνουμε το λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει.

Ρίχνουμε το κρεµµύδι, το σκόρδο, την πιπεριά, το σέλερι, το καρότο, και τα σοτάρουτε όλα μαζί για μερικά λεπτά. Πασπαλίζουμε µε το αλεύρι και το αφήνουμε λίγο να ψηθεί, για 2 με 3 λεπτά.  Προσθέτουμε τις ντομάτες , τη ζάχαρη και τα υπόλοιπα μπαχαρικά και βότανα. Αλατοπιπερώνουμε, σβήνουμε με το κόκκινο κρασί ,  συμπληρώνουμε τόσο νερό όσο χρειάζεται να σκεπάζει το κρέας.

 Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το φαγητό μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα του, περίπου για 2 ώρες σε σιγανή φωτά.

Ψιλοκόβουμε τις πατάτες και τις βράζουμε για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά. Τις στραγγίζουμε και τις πολτοποιούμε. Ρίχνουμε το βούτυρο και το μισό τυρί  ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε περιχύνοντας τον πουρέ με την σάλτσα γαρνίρετε με λεμόνι κα μαϊντανό.

e horos logo