Το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου η λίμνη Παστήρα γίνεται το επίκεντρο των καρπών της Γης, με πλούσιες δράσεις και εδέσματα με βάση τα μανιτάρια.
Η Γιορτή του Μανιταριού είναι μία γιορτή του «Πολιτιστικού Συλλόγου Νέων Νεοχωρίου», του νεοσύστατου Συλλόγου «Μανιτάρια των Αγράφων» και με συνδιοργανωτή την Περιφέρειας Θεσσαλίας / Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας.
Η γιορτή πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα.
Μανιταροεδέσματα, πεζοπορία στα βουνά των Αγράφων για μανιτάρια, γευσιγνωσία, γνωριμία με τις ποικιλίες μανιταριών, κυνήγι τρούφας και πολλά ακόμη που θα ζήσουμε αυτό το διήμερο στη μαγευτική Λίμνη Πλαστήρα.
Τη Γιορτή της Κυριακής θα υπάρχει Μουσική και πολλά πολλά εδέσματα που θα ετοιμαστούν με τους… καρπούς της Γης.
Έλα στη Γιορτή του Μανιταριού
Έλα να γνωρίσεις τους καρπούς της Λίμνης Πλαστήρα.
Πρόγραμμα
► Σάββατο 13 Απριλίου ◄
Ώρα: 17:00
Κυνήγι Τρούφας Στη Λίμνη Πλαστήρα
Οδηγός – Τρουφοσυλλέκτης: Νίκος Τσίλης
Ώρα: 19:00
Συγκέντρωση Εθελοντών στο Περιβαλλοντικό Κέντρο – Πάρκο Μανιταριών & Αναψυχής. Υποδοχή προσκεκλημένων και Επισκεπτών με δωρεάν Κρασί / Χορηγία Καραμήτρος winery
Δημιουργία Σούπας των Αγράφων με μανιτάρια.
► Κυριακή 14 Απριλίου ◄
Ώρα: 09:00
Συγκέντρωση επισκεπτών / Βοτανικός Κήπος
Συλλογή Μανιταριών (έως 12:00)
Ώρα: 13:00
Περιβαλλοντικό Κέντρο Νεοχωρίου
Γιορτή, Μουσική, Γεύσεις
Μαγειρεύει: Φώτης Παρασκευαΐδης
Συζητήσεις για τα Μανιτάρια: Γιώργος Κωσταντινίδης (Πρόεδρος Μανιταρόφιλων Ελλάδος – Συγγραφέας βιβλίων Μανιταριών)

Η «Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας» (Π.Σ.Ε.), διοργανώνει την «Πίτα του Ηπειρώτη 2024» στο Στάδιο Ειρήνης Φιλίας, στις 25 Φεβρουαρίου 2024, Κυριακή, ώρα 11.00΄. Πρόκειται για την κορυφαία εκδήλωση, ένα διαχρονικό θεσμό που συνταυτίστηκε με τη δράση της Π.Σ.Ε.

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου της ΠΣΕ θα συμμετάσχουν Εεβδομήντα χορευτικοί όμιλοι από τηνΕλλάδα και την Βόρεια Ήπειρο με 1500 χορευτές/τριες. Επιπλέον, πλήθος μουσικών και κομπανιών, η Χορωδία της Παραδοσιακής Μουσικής της Π.Σ.Ε. με μαέστρο τον Βαγγέλη Κώτσου και το Πολυφωνικό Εργαστήρι της Π.Σ.Ε. με κυρατζή τον Αλέξανδρο Λαμπρίδη.

Ειδικότερα, συμμετέχουν οι κομπανίες, Θοδωρή Γεωργόπουλου, «ΛΑΛΗΤΑΔΕΣ», Τάσου Μαγκλάρα, Βασίλη Γεραγόρη, Αντώνη Κακούρη.Τραγουδούνοι Σάββας Σιάτρας, Κώστας Τζίμας, Γιάννης Καψάλης, Μιχάλης Ζάμπας, Νίκος Καλαμίδας, Φάνης Κατσιώτης, Βαγγέλης Κώτσου, Κώστας Λεοντίδης, Ματίνα Τζήκα, Δημήτρης Τσίπρας.

Φέτος οι Ηπειρώτες, στην ενότητα «ΗπειρώτικεςΓέφυρες» στην Ελλάδα και τονΚόσμο, θα καλωσορίσουν τους Θεσσαλούς.

Θα ακολουθήσει γλέντι και χορός για όλες και όλους.

Ελάτε να γιορτάσουμε μαζί, την «Πίτα του Ηπειρώτη 2024». Τη δική σας πίτα!

Από το Γραφείο Τύπου της Π.Σ.Ε.

Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων θα παρουσιάσει την Κυριακή 3 Μαρτίου και ώρα 20:00, στην αίθουσα «Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος» της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας, την «Εαρινή Συμφωνία».

Πρόκειται για μία συναυλία με έργα Μαξ Μπρουχ, Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, Νικολό Παγκανίνι και Αντονίν Λέοπολντ Ντβόρζακ υπό τη μουσική διεύθυνση του Γιώργου Χλίτσιου.

poster

Σολίστ ο Ηλίας Ίων Λιβιεράτος με καταγωγή από την Πρέβεζα, ο οποίος είναι πρώτο-κορυφαίος στις βιόλες της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών κι έχει διακριθεί με διεθνή βραβεία. Από το 2022 ξεκίνησε μια σειρά συνεργασιών με τον σπουδαίο βιολονίστα Λεωνίδα Καβάκο.

Είσοδος ελεύθερη.

More Articles ...

e horos logo