Το σύνθημα "Ελλάς -Γαλλία συμμαχία' ενισχύει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων το οποίο στο πλαίσιο της εξωστρέφειάς του και της διεύρυνσης των συνεργασιών, υπέγραψε πρωτόκολο συνεργασίας με γαλλικά Πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα. Σε σχετική ανακοίνωση, αναφέρονται τα εξής: "Κατεξοχήν παραγωγική αναδεικνύεται η πρόσφατη επίσκεψη της Πρυτάνεως κ. Άννας Μπατιστάτου στη Γαλλία, καθώς οι συνεργασίες του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με τα γαλλικά πανεπιστήμια, αλλά και μία σειρά φορέων και προσωπικοτήτων της Γαλλίας, αναθερμαίνονται και διευρύνονται, προάγοντας τη δυναμική και την καινοτομία των προγραμμάτων σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο των επαφών που είχε η Πρύτανης, καλλιεργήθηκε ο εμπλουτισμός και η εμβάθυνση των σχέσεων με το γαλλόφωνο Πανεπιστήμιο Sorbonne Université, που είναι ένας από τους παλαιότερους και επιφανέστερους εταίρους στο πρόγραμμα Erasmus, αλλά και το Université Clermont-Auvergne, που είναι ο προνομιούχος εταίρος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της συμμαχίας Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου, με το οποίο το Πανεπιστήμιο συνδέεται με Πρωτόκολλο Συνεργασίας, πλέον των υπαρχουσών διμερών συμβάσεων Erasmus.

Κοινά ερευνητικά προγράμματα

Κατά τις συναντήσεις και συνεργασίες που είχε η κ. Άννα Μπατιστάτου, η οποία συνοδευόταν από μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, διευρύνθηκε η συνεργασία, αναφορικά με την αύξηση του αριθμού των μετακινούμενων φοιτητών/τριών, τη δρομολόγηση κοινών ερευνητικών προγραμμάτων, τη διερεύνηση συγκρότησης κοινών προγραμμάτων μεταπτυχιακών σπουδών, αλλά και την κοινή διαχείριση φοιτητικής πρακτικής άσκησης.

Σύνδεση με προβεβλημένα κέντρα φιλοσοφικής έρευνας

Αξίζει να αναφερθεί ότι την 1η Νοεμβρίου αναγορεύτηκε Επίτιμη Διδάκτωρ του Τμήματος Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων η κ. AncaVasiliu, διεθνούς κύρους φιλόσοφος, βραβευμένη με το GrandPrixdePhilosophie της Γαλλικής Ακαδημίας και με τον Σταυρό της Λεγεώνας της Τιμής. Η αναγόρευση αυτή συμβάλλει στον εγκαινιασμό μιας επιστημονικής συνεργασίας, που άρχισε πριν τρεις δεκαετίες, όταν στα πρώτα ακαδημαϊκά της βήματα η κ. Vasiliuμετέβη από το Πανεπιστήμιο του Βουκουρεστίου στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ως μεταπτυχιακή φοιτήτρια. Αποτέλεσμα είναι η σύνδεση της Φιλοσοφικής Σχολής με ένα από τα πιο προβεβλημένα κέντρα φιλοσοφικής έρευνας διεθνώς. Με αφορμή τη συγκεκριμένη αναγόρευση, αλλά και με δεδομένο ότι το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων συνεργάζεται με το Γαλλικό Προξενείο της Θεσσαλονίκης, επισκέφθηκε την Πρυτανεία ο Γάλλος Γενικός Πρόξενος στη Θεσσαλονίκη κ. Jean-LucLavaud, συνοδευόμενος από την μορφωτική ακόλουθο κ. CarolePerretto. Η συνάντηση με την Πρύτανη διεξήχθη σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα.

Οργάνωση γαλλόφωνου μεταπτυχιακού προγράμματος

Μία σημαντική εξέλιξη είναι επίσης η έναρξη δύο διπλών διδακτορικών διατριβών σε συνεργασία με γαλλόφωνα Ιδρύματα, στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών με το Université Clermont-Auvergne, και στο Τμήμα Φυσικής με το Université deLouvain. Επιπλέον δρομολογήθηκε κοινό ερευνητικό πρόγραμμα με το γαλλικό Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών - CNRS (funding Hubert Curien Partnerships). Επιπροσθέτως και αναφορικά με τη συνέργεια με το Κέντρο Φιλοσοφίας LéonRobin της Σορβόννης, αποφασίστηκε η οργάνωση ενός συνεδρίου για την αρχαία και μεσαιωνική φιλοσοφία εντός του 2024, αλλά και η οργάνωση γαλλόφωνου μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών.

Νέα πιλοτικά προγράμματα ερευνών

Μεταξύ των αποτελεσμάτων της επίσκεψης συγκαταλέγεται και η διοργάνωση τριών πιλοτικών προγραμμάτων BIP (Blended Intensive Program) σε τριμερή συνέργεια με το Université Clermont-Auvergne και το Ovidius Universityof Constanta, ενώ συνεχίζεται σταθερά και δυναμικά η συμμετοχή των φοιτητών/τριών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στη διαδικασία ανάδειξης του λογοτεχνικού Βραβείου Goncourt Ελλάδος.

Συνεργασία με το γαλλικό τμήμα του Ομίλου Ευρωπαϊκού Τύπου

Τέλος, την προηγούμενη χρονιά πραγματοποιήθηκαν δράσεις σε συνεργασία με το Γαλλικό Τμήμα του Ομίλου Ευρωπαϊκού Τύπου (Clubdela Presse Européenne, Paris), στο πλαίσιο του 9ου Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιούλιο στο Ειδικό Σωφρονιστικό Κατάστημα Νέων Αυλώνα, και στο οποίο παραβρέθηκε και μίλησε η Πρύτανης. Η συνεργασία με το ClubdelaPresseEuropéenne του Παρισιού συντελεί στην επίτευξη της εξωστρέφειας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο επίπεδο της επικοινωνίας, αλλά και της σύνδεσής του με ευρωπαϊκά μέσα επικοινωνίας και ενημέρωσης.

Δήλωση της Πρυτάνεως

Όπως δήλωσε η Πρύτανης, κ. Άννα Μπατιστάτου τα οφέλη της συγκεκριμένης επίσκεψης και επαφών στη Γαλλία καθώς και μία σειρά πρωτοβουλιών και συναντήσεων είναι πολλαπλώς σημαντικά για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: «Είναι στρατηγική μας προτεραιότητα η αξιοποίηση όλων των ευκαιριών για συμμετοχή σε διεθνή δίκτυα που φέρνουν στρατηγικές συμμαχίες, πρόσθετους πόρους, διεύρυνση της έρευνας, διάχυση των αποτελεσμάτων και προβολή των επιτευγμάτων κάθε ακαδημαϊκής μονάδας. Καταρχήν, αυξάνονται οι επιλογές των φοιτητών/τριών για μετακινήσεις Erasmus με σκοπό τις σπουδές ή την πρακτική άσκηση, ενώ η αύξηση του αριθμού των μετακινούμενων φοιτητών/τριών είναι πλέον γεγονός. Οι συνέργειες που αφορούν στα διπλά διδακτορικά, τα διπλά Master, το Erasmus Mundus, και τα Blended Intensive Programs προάγουν τη δυναμική και την καινοτομία των προγραμμάτων σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Επιπλέον, είναι εφικτή η διεκδίκηση στοχευμένων υποτροφιών έρευνας από το CampusFrance και την Agence Universitairede Francophonie, καθώς και η προαγωγή της πολυγλωσσίας, που αποτελεί θεμελιώδη ευρωπαϊκή εκπαιδευτική πολιτική». 

To Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων επανεκκινεί τη διοργάνωση της σειράς ανοιχτών σεμιναρίων/διαλέξεων με τίτλο «Οικονομία και Κοινωνία», και σκοπό την παρουσίαση και ανάλυση σύγχρονων οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων. Επιδίωξή μας είναι η συμμετοχή φοιτητών και αποφοίτων του Πανεπιστημίου μας, συναδέλφων οικονομολόγων, καθώς και των πολιτών της ευρύτερης περιοχής των Ιωαννίνων. Η σειρά αυτή έρχεται ως συνέχεια των επιτυχημένων προηγούμενων σεμιναρίων που διοργάνωσε το Εργαστήριο και το Τμήμα και θεωρούμε ότι συμβάλουν στην ουσιαστική διασύνδεση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με την τοπική κοινωνία.

Τα σεμινάρια αυτά αποτελούν ένα forum ανοιχτής συζήτησης και προβληματισμού και απευθύνονται σε όλους όσους ενδιαφέρονται να εξοικειωθούν με ζητήματα της τρέχουσας ελληνικής πραγματικότητας. Θα συζητηθούν θέματα σχετικά με τις εγχώριες και διεθνείς οικονομικές εξελίξεις, τις εργασιακές σχέσεις και την αγορά εργασίας, τη διαμόρφωση και άσκηση κοινωνικής πολιτικής, τη φτώχια, την ανισότητα και τον κοινωνικό αποκλεισμό, κλπ.

Το 1ο σεμινάριο της νέας σειράς «Οικονομία και Κοινωνία» θα πραγματοποιηθεί, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού, την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 17.00, στο Αμφιθέατρο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με θέμα «Χρηματοοικονομικός Αλφαβητισμός και Οικονομικά των Νοικοκυριών». Ομιλητές θα είναι ο Καθηγητής Νικόλαος Φίλιππας (Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, Πανεπιστήμιο Πειραιώς) και ο Καθηγητής Γεώργιος Πάνος (Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε ηλεκτρονικά στο emailThis email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.ή τηλεφωνικά με τον υπεύθυνο υποστήριξης του Εργαστηρίου κ. Αποστόλη Τσιούρη στο 26510 05929.

Με εκτίμηση,

Ο Διευθυντής του Εργαστηρίου

Αδάμ Αντώνιος

Αναπληρωτής Καθηγητής

Μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιππιάδας, συνοδευόμενοι από εκπαιδευτικούς τους, επισκέφτηκαν σήμερα την εικαστική έκθεση "Εκ-ΘέΣΕΩΣ Γυναίκας" στον πολυχώρο Πολιτισμού στο Παλιό Δημαρχείο, αλλά και τη δανειστική βιβλιοθήκη του Δήμου.

Ξεκίνησαν σήμερα οι πανελλαδικές, με τις μαθήτριες και τους μαθητές να διεκδικούν μια θέση στα πανεπιστήμια. Καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά, στις οικογένειες και στους εκπαιδευτικούς τους.

Οι υποψήφιες και οι υποψήφιοι καλούνται για μια ακόμη φορά, όχι μόνο να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, αλλά και να ξεπεράσουν τα πολλαπλά εμπόδια που έστησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη-Κεραμέως με σκοπό να αποκλείσουν όσο το δυνατόν περισσότερες και περισσότερους από τη δημόσια και δωρεάν τριτοβάθμια εκπαίδευση (ελάχιστη βάση εισαγωγής, περιορισμός αριθμός εισακτέων, ελλείψεις εκπαιδευτικών).

Καλή δύναμη σε όλες και όλους ώστε με επιμονή, υπομονή και αποφασιστικότητα να πετύχουν όσα επιθυμούν. Όπως επίσης και θερμά ευχαριστήρια στους εκπαιδευτικούς, τη ραχοκοκαλιά του δημόσιου Σχολείου, που συμβάλλουν καθοριστικά στην προσπάθεια των παιδιών παρά τα όσα αισχρά ξεστόμισε ο κ. Ψαριανός.

Με αφορμή τη σημερινή μαζική απεργία η Βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

"Στεκόμαστε στο πλευρό των δασκάλων και των καθηγητών που απεργούν, κλιμακώνουν και αγωνίζονται, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην τιμωρητική ατομική αξιολόγηση. Τα ψέματα της κ. Κεραμέως περί βελτίωσης είχαν «κοντά ποδάρια». Όπως δήλωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, η αξιολόγηση συνδέεται με μισθολογικές μειώσεις και κατηγοριοποίηση των σχολείων. Γιατί όχι και απολύσεις;

Οφείλουμε να συμπαρασταθούμε στο εκπαιδευτικό κίνημα και να στηρίξουμε τις διεκδικήσεις του, τονίζοντας πως είμαστε αντίθετοι στην τιμωρητική, κομματική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, όπως και σε όλους τους αντιεκπαιδευτικούς νόμους της τελευταίας τετραετίας.

Η δημόσια εκπαίδευση δεν έχει ανάγκη από «επιθεωρητές». Χρειάζεται χρηματοδότηση, προσλήψεις προσωπικού, βελτίωση των εργασιακών συνθηκών και των αποδοχών των εκπαιδευτικών. Κυρίως όμως χρειάζεται επαναφορά της σχολικής ηρεμίας, της δημοκρατίας και της συνεργατικότητας, όπως και ενδυνάμωση του παιδαγωγικο-κοινωνικού της χαρακτήρα ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει ποιοτικά, αποτελεσματικά και συμπεριληπτικά.

Μερόπη Τζούφη
βουλευτής Ιωαννίνων ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
αναπλ. τομεάρχης Παιδείας

"Το ΑΠΘ είναι Πανεπιστήμιο και αυτό είναι κυρίαρχη θέση μας και υποχρέωση" τονίζει ο υποψήφιος για τη θέση του πρύτανη, καθηγητής κ. Γρηγόρης Ζαρωτιάδης

Συγκεκριμένα αναφέρει: "Το Αριστοτέλειο είναι Πανεπιστήμιο!. Δεν είναι πεδίο δοκιμών αντιακαδημαϊκών πρακτικών, ούτε εργαλείο επιδίωξης αλλότριων μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων ή ατομικών φιλοδοξιών.

Δεν είναι μέσο πλουτισμού, ούτε ευκαιρία για «realestate».

Σε έναν κόσμο που, ενώ μπορεί όλο και περισσότερα, παγιδεύεται σε κοινωνικοοικονομικά και περιβαλλοντικά αδιέξοδα, ο ρόλος της ακαδημαϊκής κοινότητας αποκτά καίρια σημασία. Ως εκ τούτου, το να «ξαναγίνει» Πανεπιστήμιο το ΑΠΘ, το μεγαλύτερο ακαδημαϊκό ίδρυμα της χώρας, αποτελεί κυρίαρχη υποχρέωσή μας.

Το Αριστοτέλειο ένας χώρος, όπου άνθρωποι µε ακεραιότητα, διαφορετικής πολιτισμικής και κοινωνικής προέλευσης, συγκεντρώνονται για να μάθουν να σκέφτονται σε βάθος για τη φύση των πραγμάτων, για τους τρόπους µε τους οποίους ζούμε, δημιουργούμε και παράγουμε, για την αλήθεια και τη δικαιοσύνη, την ειρήνη και τις συγκρούσεις, την ελευθερία και την υπευθυνότητα, την ισόρροπη, δίκαιη διανομή του πλούτου, την υγεία και τη βιωσιμότητα, την ομορφιά και την αρετή.

Μαθαίνουν να σταθμίζουν αυτές τις σκέψεις με βάση τα στοιχεία της εμπειρίας και να τις μεταφράζουν σε εφαρμογή, σε τεχνολογία και πολιτική, σε συστήματα δικαίου και διακυβέρνησης, καθώς και σε σπουδαία έργα επιστήμης, λογοτεχνίας και τέχνης.

Όμως τα μεγάλα ξεκινούν από τα μικρά, τα άμεσα:

-          Σε έξι μήνες, η ανάπτυξη και ακολούθως η ολιστική εφαρμογή ενός συστήματος διοικητικής μέριμνας σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.

-          Σε έξι μήνες ένα μακρόπνοο σχέδιο αξιοποίησης και επέκτασης των υλικών και άυλων υποδομών του Ιδρύματος, λαμβάνοντας υπόψη αφενός τα σημαντικά περιουσιακά στοιχεία του κι αφετέρου τις προτεραιοποιημένες ανάγκες σχολών και τμημάτων – από τη διασφάλιση της ασφάλειας όλων ΣΗΜΕΡΑ ως την ανάπτυξη νέων κτιριακών εγκαταστάσεων - προκειμένου να διεκδικήσουμε με σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα τα ανάλογα εθνικά και κοινοτικά κονδύλια.

-          Από την πρώτη ημέρα, μια διαπανεπιστημιακή πρωτοβουλία προς διεκδίκηση της απαιτούμενης χρηματοδότησης και στελέχωσης, για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες της νέας γενιάς και της κοινωνίας.

-          Από την πρώτη μέρα, ούτε ρόπαλα, ούτε γκλοπ, ούτε κανενός είδους τραμπουκισμοί, παρενοχλήσεις ή διακρίσεις, έμφυλες ή άλλες.

-          Από την πρώτη μέρα, υπεράσπιση στην πράξη της δημοκρατικής νομιμοποίησης της διοίκησης του Ιδρύματος, προσπερνώντας με θεσμικό τρόπο ακόμη και αυτές τις κανονιστικές και νομικές διατάξεις που την προσβάλλουν, έως την απαραίτητη αλλαγή ενός κακού νόμου πλαίσιο.

Το ΑΠΘ, ένα πανεπιστήμιο με ανοικτές πόρτες, πλήρως ενσωματωμένο με τον αστικό ιστό, απόλυτα συντονισμένο με τη ζωή της Θεσσαλονίκης και την οικονομία, ασφαλές καθώς θα λειτουργεί μαζί με την πόλη, για τη νέα γενιά και την κοινωνία.

Το ΑΠΘ, μια κοινότητα που σέβεται τη δημόσια περιουσία, που δεν επιτρέπει σε κανέναν να ασχημονεί στο σώμα του Ιδρύματος, που διασφαλίζει την ελευθερία της σκέψης, την απρόσκοπτη κίνηση ανθρώπων και διακίνηση ιδεών, που αποτρέπει μισαλλόδοξες, αντικοινωνικές και αντιδημοκρατικές πρακτικές.

Το ΑΠΘ, ένα βιώσιμο ίδρυμα, που εκπαιδεύει την κοινωνία για να υπερασπιστεί το μέλλον της, που μειώνει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του, ενώ διευρύνει το κοινωνικοοικονομικό του αποτύπωμα, που συμβάλει ενεργά στην επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Το ΑΠΘ, παρόν στα κέντρα λήψεως αποφάσεων και σχεδιασμού, τοπικά και διεθνώς, ένα πανεπιστήμιο που θα ανέλθει εκεί που του αναλογεί και θα ανταποκριθεί στον ρόλο του.

Απέναντι σε όσους θυσίασαν την ακαδημαϊκότητα της κοινότητάς μας, αναδεικνύουμε την προοπτική ενός σύγχρονου, δημόσιου, δημοκρατικού, διαλλακτικού, ανοικτού Πανεπιστημίου που θα πρωτοστατήσει στην εκπαίδευση, την έρευνα, την επιστήμη, τον πολιτισμό και τις τέχνες. Η ακαδημαϊκή κοινότητα κι η ελληνική κοινωνία δικαίως προσδοκά από το Ίδρυμά μας!

Με φρεσκάδα, ειλικρίνεια, όραμα και σχέδιο θα απελευθερώσουμε τις δυνατότητές μας και θα ανταποκριθούμε στην ευθύνη μας".

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη δεκαμελούς αντιπροσωπείας αμερικανικών Πανεπιστημίων στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, που είχε σκοπό την προώθηση των ακαδημαϊκών, εκπαιδευτικών και ερευνητικών συνεργασιών του Ιδρύματος με τα Πανεπιστήμια των Η.Π.Α. Η επίσκεψη υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος συνεργασίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με πανεπιστήμια των ΗΠΑ InternationalAcademicPartnershipProgram” (IAPPGreece/ PharosSummit 2022).

     Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων επισκέφθηκε αντιπροσωπεία των εξής Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων:

 • Columbia University
 • George Mason University
 • Princeton University
 • Stockton University
 • University of Alabama
 • University of Kentucky
 • University of Texas - Health Science Center
 • William & Mary

   Την αντιπροσωπεία, την οποία συνόδευαν εκπρόσωποι του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων και του InstituteofInternationalEducation, υποδέχθηκαν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, ο Αντιπρύτανης Διοικητικών Υποθέσεων, Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας κ. Μηνάς Πασχόπουλος, μέλη της ομάδας εργασίας για συνεργασίες με Πανεπιστήμια των Η.Π.Α., Κοσμήτορες των Σχολών, Πρόεδροι των Τμημάτων και μέλη Δ.Ε.Π. από διάφορα γνωστικά πεδία.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης ξεκίνησε με μια σύντομη ξενάγηση στην πανεπιστημιούπολη και ακολούθησαν η παρουσίαση του Ιδρύματος από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και η χαρτογράφηση των συνεργασιών από την Καθηγήτρια κυρία Ευαγγελία Ντζάνη. Η Καθηγήτρια κυρία Άννα Μπατιστάτου ανέλυσε δύο μελέτες περιπτώσεων που αφορούν σε υπάρχουσες συνεργασίες του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ενώ ο Καθηγητής κ. Δημήτρης Καργιώτης, ως συντονιστής της συζήτησης, συνόψισε τις υπάρχουσες συμφωνίες και τις προοπτικές μελλοντικών συνεργειών.

Στην ανοικτή συζήτηση που ακολούθησε τέθηκαν όλα τα καίρια ζητήματα συνεργασίας μεταξύ των πανεπιστημίων, κυρίως οι ανταλλαγές φοιτητών και προσωπικού, η δημιουργία κοινών εκπαιδευτικών προγραμμάτων (διά ζώσης ή εξ αποστάσεως), τα βραχείας διάρκειας μαθήματα, θερινά σχολεία, κοινά μεταπτυχιακά προγράμματα και κοινές επιβλέψεις διδακτορικών.

Οι εργασίες της συνάντησης ολοκληρώθηκαν αναδεικνύοντας το μεγάλο ενδιαφέρον και από τις δύο πλευρές για την έναρξη νέων συνεργασιών.

Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας συνεχίστηκε με την ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης από τον Πρόεδρο του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Αναπληρωτή Καθηγητή κ. Ανδρέα Βλαχόπουλο και τις Επικ. Καθηγήτριες κα Κλεοπάτρα Καθάριου και κα Αλεξάνδρα Αλεξανδρίδου.

Το 23ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων φιγουράρει ανάμεσα στα 60 σχολεία διεθνώς, που θα λάβουν οικονομική δωρεά από το Παγκόσμιο Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση FEE για την υλοποίηση δράσεων σχετικών με την κυκλική οικονομία.

Η πρόταση με τίτλο “Givingwasteanewlife” αφορά σε δράσεις ενάντια στη ρύπανση, με στόχο την υιοθέτηση βιώσιμων λύσεων μέσω της κυκλική οικονομίας, εκπαιδεύοντας και εμπλέκοντας όχι μόνο τους μαθητές, αλλά και τη σχολική και ευρύτερη κοινότητα, τους γονείς, τη γειτονιά. Επίσης η πρόταση στοχεύει στη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος του σχολείου, όχι μόνο υιοθετώντας στάσεις και συμπεριφορές προς αυτή τη κατεύθυνση, αλλά υλοποιώντας δράσεις που στόχο έχουν την εξοικονόμηση και στροφή προς τη πράσινη ενέργεια.

Το σχολείο είναι μέλος των δικτύου των «Οικολογικών Σχολείων», του δικτύου «Μαθαίνω για τα δάση» και είναι το πρώτο «Νηπιαγωγείο του Δάσους», ένα Καινοτόμο Εναλλακτικό Μοντέλο Προσχολικής Παιδαγωγικής που εφαρμόσθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα την άνοιξη του 2012 και συνεχίζεται κάθε χρόνο, με το Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και βασίσθηκε στο παιδαγωγικό μεταρρυθμιστικό κίνημα της «Παιδαγωγικής του Δάσους».

Ήδη για φέτος το 23ο Νηπιαγωγείο έχει συμμετάσχει στην Ευρωπαϊκή εβδομάδα μείωσης αποβλήτων κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων και έχει λάβει μέρος στο διαγωνιστικό μέρος που είναι σε εξέλιξη, καθώς και σε Ευρωπαϊκή εβδομάδα ρομποτικής με θέμα τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας. Η ομάδα των Νηπιαγωγών αποτελείται από τη Προϊσταμένη, Ελένη Βασιλείου και τις εκπαιδευτικούς, Αναστασία Στρουμπίνη, Βασιλική Γεωργιάδη και Ζήκου Βενετία.

                                                                                          Αριθ. Πρωτ. 24/2022

                                                                                         Ημερ. Αθήνα, 21/7/2022

ΠΡΟΣ : κ. Αθ. Πλεύρη, Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΕΥΠΑΘΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΣΤΗΝ Γ’ΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΚΟΙΝ. ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΑΣΧΟΝΤΩΝ ΑΠΟ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΕΙΕΣ ιδρύθηκε το 2005 και εκπροσωπεί θεσμικά και σε πανελλαδικό επίπεδο : α. το σύνολο των πασχόντων από συγγενείς καρδιοπάθειες και μυοκαρδιοπάθειες, σπάνιες καρδιοπάθειες κτλ. καθώς και σε περίπτωση ανηλικότητας το σύνολο των γονέων και κηδεμόνων αυτών. β. Πρακτικά τους πάσχοντες εν γένει από κάθε μορφής καρδιαγγειακά νοσήματα, κάτι το οποίο σύντομα θα αποτυπωθεί και καταστατικά.  

Αποτελεί μέλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία και της αντίστοιχης ευρωπαϊκής οργάνωσης – «ομπρέλας», της EUROPEANCONGENITALHEARTDISEASEGROUPS, μέλος του GLOBALHEARTHUB, ενώ μέσω της ΕΣΑμεΑ, αλλά και του GlobalHeartHub συμμετέχουμε ενεργά στον πανευρωπαϊκό επίσημο φορέα για τις χρόνιες παθήσεις, το απόλυτα έγκυρο και αξιόπιστο EuropeanPatientsForum, το οποίο σε μεγάλο βαθμό και με τρόπο επίσημο συμβάλλει στη χάραξη της αντίστοιχης πολιτικής της ΕΕ. Aποτελούμε παράλληλα μέλος του WorldHeartFederation (affiliated) καθώς και αρωγό μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Σπανίων Παθήσεων – Νοσημάτων.

Όπως σαφώς γνωρίζετε, με την με αριθμό πρωτοκόλλου 49/2021 επιστολή μας της 8ης/11/2021, απευθυνθήκαμε τόσο προς την κυρία Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κεραμέως, όπως και προς εσάς προσωπικά (τα δύο Υπουργεία είναι συναρμόδια), ζητώντας σας, παραθέτοντας τη σχετική επιχειρηματολογία και με συγκεκριμένο σκεπτικό, την τροποποίηση της ΚΥΑ υπ΄ αριθ. Φ151/17897/Β6/2014) η οποία αφορά την εισαγωγή άνευ εξετάσεων και σε ποσοστό 5% καθ’ υπέρβαση του αριθμού των εισαγομένων, εφήβων αλλά και ενηλίκων οι οποίοι πάσχουν από σοβαρές χρόνιες παθήσεις και αναπηρίες. Το εν ισχύι νομοθετικό πλαίσιο καλύπτει έναν σχετικά μικρό αριθμό πασχόντων από καρδιαγγειακά νοσήματα αποκλείοντας επιλεκτικά και αναιτιολόγητα πάσχοντες από παθήσεις εξίσου σοβαρές ή ενίοτε και πολύ σοβαρότερες. Το άδικο αλλά και το παράλογο της σχετικής διάταξης είναι πασιφανές αλλά αποδεικνύεται εύκολα ακόμη και με αυστηρά επιστημονικά κριτήρια.

Τούτο για τους πάσχοντες από σοβαρές μορφές συγγενών και όχι μόνον καρδιοπαθειών αποτελεί θέμα ύψιστης προτεραιότητας, το οποίο επανειλημμένως έχει τεθεί με τον πλέον δυναμικό και επίσημο τρόπο.

Η εν λόγω επιστολή μας περιελάμβανε σειρά πολύ σοβαρών χρόνων και ανίατων συγγενών κυρίως, αλλά όχι μόνον καρδιοπαθειών, οι οποίες με ορθολογικά, αντικειμενικά και επιστημονικά κριτήρια, θεωρούμε ότι θα πρέπει να περιληφθούν στην ευεργετική διάταξη του σχετικού νόμου. Τονίσαμε ότι δεν επηρεάζεται ο συνολικός αριθμός των εισακτέων ούτε υφίσταται βεβαίως κόστος για τον κρατικό προϋπολογισμό. Τονίσαμε ακόμη τον κίνδυνο να χαθεί άλλη μία ακαδημαϊκή χρονιά.

Το Υπουργείο Παιδείας θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι, μέσω της αρμόδιας υπηρεσίας, ανταποκρίθηκε αμέσως, αποστέλλοντας το σχετικό αίτημα αυτούσιο στην αρμόδια επιτροπή του ΚΕΣΥ, ως και όφειλε. Έκτοτε ουδεμία απάντηση μας εδόθη επίσημα από το προαναφερθέν γνωμοδοτικό όργανο το οποίο ανήκει θεσμικά στο Υπουργείο σας, έστω και αρνητική, ενώ το θέμα εκκρεμεί, αν και αφορά μία τόσο ευαίσθητη ομάδα ασθενών, και κατά κανόνα, παιδιά και εφήβους.

Επανερχόμαστε κύριε Υπουργέ, ζητώντας άμεσα πλέον την προσωπική σας παρέμβαση ώστε η αρμόδια επιτροπή να επιληφθεί του θέματος ώστε η διαδικασία να προχωρήσει εν συνεχεία στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Οι διαμαρτυρίες από διάφορες ομάδες συνασθενών μας είναι συχνές, ενώ το ισχύον καθεστώς κρίνεται ως άδικο και ανορθολογικό. Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η πρόσφατη πανδημία, η μείωση του αριθμού των εισακτέων, καθώς και η αναμφισβήτητη αύξηση του κόστους ζωής για γνωστούς σε όλους μας λόγους, καθιστά το αίτημά μας περισσότερο επίκαιρο και επιτακτικό από ποτέ.

Κύριε υπουργέ,

Σας καλούμε και σας παρακαλούμε συνάμα, να προβείτε σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες, ώστε το προαναφερθέν γνωμοδοτικό όργανο, στο οποίο ο πολυπληθέστατος χώρος μας δεν εκπροσωπείται δυστυχώς, να προβεί στις αναγκαίες ενέργειες ώστε να μην χαθεί ένα ακόμη ακαδημαϊκό έτος. Σημειώνουμε ότι οποιαδήποτε και εάν ήταν η εξέλιξη ή η αιτία της καθυστέρησης, οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΚΕΣΥ θα όφειλαν να ενημερώσουν το Σύνδεσμό μας και κατ’ επέκταση τα παιδιά και τις οικογένειές τους για ένα τόσο καθοριστικό ζήτημα, κάτι το οποίο δεν συνέβη μέχρι στιγμής τουλάχιστον.

                                              

                                             Με ειλικρινή εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                           Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΧΟΡΤΗΣ                                                             ΑΝΝΑ ΔΗΜΑΡΑ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ:

-       Κ. Γ. Γεραπετρίτη, Υπ. Επικρατείας. Αρμόδιο για θέματα ΑΜΕΑ

-       Κ. Α. Σκέρτσο, Υπ. Επικρατείας

-       Κ. Γρ. – Αλ. Δημητριάδη, ΓΓ Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού

-       Κ. Ας. Γκάγκα, Αν. Υπουργός Υγείας

-       Κ. Ν. Κεραμέως, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων

-       Κ. Ζ. Μακρή, Υφ. Παιδείας και Θρησκευμάτων

-       Κ. Αγγ. Συρίγο, Υφ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, υπεύθυνο για θέματα Γ’ θμιας Εκπαίδευσης.

-       Κ. Δημήτριο Μπούμπα, Πρόεδρο ΔΣ του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας

-       ΕΣΑΜΕΑ

Την ανάγκη αντισεισμικής θωράκισης των σχολείων επισημαίνει η ΕΛΜΕ Άρτας η οποία καυτηριάζει το έγγραφο που απέστειλε το Υπουργείο Εσωτερικών προς όλους τους Δήμους μετά τον σεισμό στην Τουρκία για τον αντισεισμικό έλεγχο.

Σημειώνει ότι από την αρχή της σχολικής χρονιάς είχε αναδείξει τα χρόνια προβλήματα των πεπαλαιωμένων σχολικών υποδομών και τα ζητήματα ασφάλειας που υπάρχουν στα Σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας.

«Ως εκ τούτου θεωρούμε όψιμη, υποκριτική και ανούσια την απαίτηση της Κυβέρνησης να βεβαιώσουν οι Δήμαρχοι την στατική επάρκεια των σχολικών κτιρίων, πολλώ δε μάλλον όταν όλοι γνωρίζουν ότι οι Δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας δε διαθέτουν το αναγκαίο ειδικευμένο προσωπικό προκειμένου να εκτελέσουν τους αναγκαίους ελέγχους και να εκπονήσουν τις τεχνικές μελέτες.

Επιπλέον, αποτελεί πρόκληση της νοημοσύνης των πολιτών να ζητείται να γίνουν τώρα εικονικοί στην ουσία έλεγχοι, ενώ θα έπρεπε να έχουν γίνει έγκαιρα οι ουσιαστικοί έλεγχοι και οι απαραίτητες μελέτες, ώστε τα σχολεία μας να είναι ασφαλή για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Ως ΕΛΜΕ Άρτας θεωρούμε ότι τα προβλήματα των σχολικών υποδομών πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα και σε αγαστή συνεργασία των αρμόδιων φορέων με την εκπαιδευτική κοινότητα, ώστε να μη χρειαστεί πρώτα να θρηνήσουμε αθώα θύματα προκειμένου να γίνουν στη συνέχεια οι αναγκαίες παρεμβάσεις» τονίζει στην ανακοίνωση.

Από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου εκδόθηκιε η ακόλουθη ανακοίνωση: Με μεγάλη μας χαρά σάς προσκαλούμε στο 3ο Εργαστηριακό Σχολείο με θέμα "ΠοιοτικέςΜέθοδοι στην Εφαρμοσμένη Κοινωνική Έρευνα και την Ψυχική Υγεία - LaQualAp2022", το οποίο θα διεξαχθεί από τις 8 έως τις 12 Αυγούστου 2022 στη Βίτσα Ιωαννίνων. Το θερινό σχολείο συνδιοργανώνει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου σε συνεργασία με το Εργαστήριο Κοινωνικής,   Πολιτισμικής   και   Ψηφιακής   Τεκμηρίωσης   με   Επιστημονική   Υπεύθυνητην Καθηγήτρια Ψυχολογίας του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, καΖήσηΑναστασία.

Το Θερινό Σχολείο αντηχεί την μετακίνηση της επιστημολογίας προς την κατανόηση των κοινωνικών και πολιτισμικών φαινομένων μέσα από την ανάλυση του λόγου και της  αφήγησης. Η εκπαίδευση στις μεθόδους της ποιοτικής ανάλυσης δημιουργεί ένα διάδρομοπρόσβασηςστηνεμπειρίακαι το άμεσοή έμμεσοβίωματουυποκειμένου.

Στο Θερινό Σχολείο μπορούν να συμμετέχουν απόφοιτοι/ες, φοιτητές/τριες (προπτυχιακοίκαι μεταπτυχιακοί) κοινωνικών και ανθρωπιστικών σπουδών, των ιατρικών σχολών καιεπιστημών υγείας,επαγγελματίες και ερευνητές/τριες της ψυχική ςυγείας και ερευνητές

/ριες, καλλιτέχνες και καλλιτέχνιδες που επιθυμούν να εμπλουτίσουν τις ερευνητικέςπρακτικές.

Οιενδιαφερόμενοι/ες καλούνται να επικοινωνήσουν μέσω email στη διεύθυνση

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..'; document.getElementById('cloak54961').innerHTML += ''+addy_text54961+'<\/a>'; //-->

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα:https://summer-schools.aegean.gr/LaQualAp2022

ή             στη            σελίδα            μας            στο             Fb: https://www.facebook.com/LaQualAp2022.

More Articles ...

e horos logo

  tsiolis

podilata

 Karta

 KarzPreveza

 

Στην Άρτα «ταξιδεύει» η παράδοση του Πωγωνίου μετά από πρόσκληση του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου Άρτης «Ο Σκουφάς» για παρουσίαση της Πωγωνίσιας Φορεσιάς.

Η εκδήλωση, που διοργανώνεται σε συνεργασία με το Δήμο Πωγωνίου και τον Πολιτιστικό Φιλεκπαιδευτικό Σύλλογο Δελβινακίου, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Απριλίου, στις 8:30μ.μ., στην Πνευματική Στέγη του Συλλόγου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί ομιλία από την Φιλόλογο κ. Βλάχου – Νόνη Λευκή για την ιστορία και τις ιδιαιτερότητες της Πωγωνίσια Φορεσιάς, θα προβληθεί σχετικό ντοκιμαντέρ ενώ χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Πωγωνίου κ. Αναστάσιος Γιούνης, ο Πρόεδρος του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου Άρτης κ. Νικόλαος Μπανταλούκας και ο Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Δελβινακίου κ. Μιχάλης Μάγκος. Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί τιμητική βράβευση του τμήματος γυναικών.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με παραδοσιακούς χορούς και μουσική από το συγκρότημα του Κωνσταντίνου Λιόντου.

 

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Ο ΑΓΡΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΙΤΣΑΣ σε ανακοίνωσή του, αναφέρει:  "Κτηνοτρόφε, Κτηνοτρόφισσα,
Μετά το ΠΑΣΧΑ με τα  καλάθια “καπαμά” της κυβέρνησης ήρθαν και οι γαλακτοβιομηχανίες για να μειώσουν την τιμή του γάλακτος!!
Έτσι η «ΔΩΔΩΝΗ» μετά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού σ΄αυτή και τον κουρνιαχτό των εγκαινίων και των πανηγυρισμών για την επέκταση της βιομηχανίας,
για το ρεκόρ εξαγωγών φέτας, για τα νέα προϊόντα μας έστειλε την «λυπητερή». Στα τιμολόγια που πήραμε είδαμε να μειώνεται αναδρομικά (από τον Μάρτη) η
τιμή του γάλακτος στους βιοπαλαιστές κτηνοτρόφους που παράγουν μέχρι και 60 τόνους κατά τρία λεπτά!! Δεν θα σταματήσουν εδώ ετοιμάζουν και νέα
μείωση!! Η μείωση της τιμής θα προσθέσει νέες δυσκολίες ιδιαίτερα στους κτηνοτρόφους που είναι ήδη χρεωμένοι στις τράπεζες και δεν τα φέρνουν
βόλτα, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψουν την παραγωγή. Ήδη ένας στους δέκα κτηνοτρόφους έχει εγκαταλείψει την παραγωγή σύμφωνα και με τα
τελευταία στοιχεία του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ.
Με τον τρόπο αυτό προωθείται ο μόνιμος στόχος της ΚΑΠ της ΕΕ που είναι η συγκέντρωση της παραγωγής σε όλο και πιο λίγα χέρια και γι΄ αυτό κάθε
αναθεώρησή της είναι και χειρότερη από την προηγούμενη όπως και η τωρινή που ξεκίνησε αρχές του 2023.
Την ίδια στιγμή οι εξαγωγές της φέτας έφτασαν τα 605 εκατομμύρια ευρώ το 2022 έναντι 388 εκατομμυρίων ευρώ το 2019 και δείχνουν ότι η διαχρονική πολιτική της
εξωστρέφειας των προϊόντων «Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης» έχει να κάνει αποκλειστικά με τα κέρδη των γαλακτοβιομηχανιών και την βελτίωση της
θέσης τους στον παγκόσμιο ανταγωνισμό.
Παράλληλα η κυβέρνηση απορρίπτει το αίτημα μας για κατώτερες εγγυημένες τιμές στα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα επικαλούμενη το πλαίσιο της «ελεύθερης
αγοράς» την ίδια στιγμή που εξακολουθεί να προσφέρει «κατώτατα εγγυημένα κέρδη» στους εργολάβους που εκμεταλλεύονται τις Εθνικές οδούς και τα διόδια, στις
εταιρείες διαχείρισης των απορριμμάτων, στους βιομηχάνους που ασχολούνται με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας όπως τα φωτοβολταϊκά που έχουν εγγυημένη
τιμή.
Στην ανάπτυξη αυτή που κίνητρο έχει τα κέρδη των γαλακτοβιομηχανιών και όχι τις διατροφικές ανάγκες του λαού οι δικές μας ανάγκες και οι κόποι
μας δεν χωράνε.
Είναι καιρός να πούμε φτάνει πια. Μέσα από το σύλλογό μας και δυναμώνοντάς τον, φτιάχνοντας καινούργιους όπου δεν υπάρχουν να κάνουμε πράξη το σύνθημα των
αγώνων μας «ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Η ΕΛΠΙΔΑ» γιατί δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από καμία κυβέρνηση που οδηγό έχει
την ΚΑΠ της ΕΕ.
 
Μέσα από την πείρα που συγκεντρώσαμε βγάλαμε το συμπέρασμα ότι μόνο όταν εμπιστευτήκαμε τη δύναμή μας και προχωρήσαμε σε αγώνες τοπικά, περιφερειακά
και πανελλαδικά σε συντονισμό με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων και έχοντας τη στήριξη του υπόλοιπου λαού που και αυτός υποφέρει, καταφέραμε να
αποσπάσουμε μικρές και οι μεγάλες ανάσες όπως το αφορολόγητο, τις ενισχύσεις- ψίχουλα για την κάλυψη της αύξησης των ζωοτροφών κλπ.
Το επόμενο διάστημα ο Σύλλογος θα προχωρήσει σε πλατιά ενημέρωση όλων των κτηνοτρόφων για να αποφασίσουμε την παραπέρα δράση μας, για
να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες μας και να απαιτήσουμε:
- Καμία μείωση στην τιμή του γάλακτος.
- Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος.
- Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του ρεύματος, πλαφόν 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων και του ΦΠΑ στις ζωοτροφές, στα αγροεφόδια και σε βασικά είδη για την ικανοποίηση αναγκών της λαϊκής οικογένειας.
- Κατώτατες εγγυημένες τιμές στο γάλα και το κρέας που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.
- Επιδότηση στα αγροεφόδια και τις ζωοτροφές. Ενίσχυση για κάθε ζώο.
-Άμεση πληρωμή των κτηνοτροφικών - αγροτικών προϊόντων με την παράδοση.
- Όχι στις ελληνοποιήσεις γάλακτος και κρέατος που απορρέουν από την ΚΑΠ και τις υπογραφές των ελληνικών κυβερνήσεων στο πλαίσιο των συμφωνιών του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.
- Σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο.
- Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το φυτικό - ζωικό κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους στο 100%.
- Να απαγορευτεί κάθε δραστηριότητα των επιχειρηματικών ομίλων σε βοσκήσιμες εκτάσεις, δάση, δασικές εκτάσεις. Να μην υπάρξει αλλαγή του χαρακτήρα και χρήσης γης προς όφελος του κεφαλαίου.
- Όχι στις εξορύξεις υδρογονανθράκων που καταστρέφουν το περιβάλλον και κλέβουν τον πλούτο του λαού.
 
ΖΙΤΣΑ Μάιος 2023"

Κοντά στους Ηπειρώτες-εκθέτες στην διεθνή έκθεση Hermes Expo, η οποία έλαβε χώρα στο Old Bridge, Νιου Τζέρσει των ΗΠΑ, βρέθηκε ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού κ. Χρυσόστομος Δήμου.

Ο κ. Δήμου είχε την ευκαιρία σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις με τους Ηπειρώτες-εκθέτες να διαπιστώσει και από κοντά το υψηλό επίπεδο παρουσίασης των προϊόντων. Επιπλέον, είχε τη δυνατότητα να ανταλλάξει απόψεις με στελέχη της Περιφέρειας Ηπείρου και του επιμελητηρίου Ιωαννίνων, από το οποίο έλαβε και αναμνηστική πλακέτα.

Τον χαιρετισμό του στην έναρξη της έκθεσης, ο κ. Δήμου συνεχάρη τον ιδρυτή και Πρόεδρο της Έκθεσης κ. Κοτρότσιο για την σημαντική συμβολή του στην προβολή της Ελλάδος και των επιχειρήσεων στην αγορά των ΗΠΑ. Τόνισε δε, ότι το ΠΣΗΕ παραμένει αρωγός στις προσπάθειες της Περιφέρειας, των Επιμελητηρίων και εν γενεί της επιχειρηματικής κοινότητας για την αποτελεσματική προώθηση των εξαγωγικών δραστηριοτήτων τους.

Γραφείο Τύπου και επικοινωνίας

Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού (ΠΣΗΕ)

 
lllll.png

 

Η MarBella Collection είναι ένας αναπτυσσόμενος ξενοδοχειακός όμιλος με τρία ξενοδοχεία πολυτελείας 5*. Το MarΒella Corfu και το MarΒella Nido Suite Hotel & Villas βρίσκονται στην Κέρκυρα, και το MarΒella Elix, στο Καραβοστάσι Θεσπρωτίας.

Το MarBella Elix αναζητά επαγγελματία για τη θέση του Φύλακα

Αρμοδιότητες:

 • Υπεύθυνος στην διατήρηση της ασφάλειας του ξενοδοχείου

Προσόντα:

 • Προηγούμενη ανάλογη εμπειρία σε ξενοδοχείο 4* ή 5* θα θεωρηθεί επιπλέον προσόν
 • Άδεια Εργασίας Προσωπικού Ασφαλείας
 • Επιθυμητή η γνώση Αγγλικής γλώσσας
 • Εξωστρεφής και ευχάριστη προσωπικότητα
 • Άριστη ικανότητα επικοινωνίας, συνεργασίας και ομαδικό πνεύμα
 • Επαγγελματική συμπεριφορά

Παροχές:

 • Δυναμικό και εξελισσόμενο επαγγελματικό περιβάλλον
 • Ανταγωνιστικό πακέτο αποδοχών
 • Εποχιακή απασχόληση
 • Διαμονή και διατροφή

 

Κάνε την αίτησή σου εδώ και γίνε μέλος της MarBella Collection!

Στοιχεία Επικοινωνίας Τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού.

HR DEPARTMENT -MARBELLA COLLECTION

T +30 26610 71126

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.