Την ανήθικη συμπεριφορά εναντίον της από εργαζόμενο της ίδιας επιχείρησης θέλησε να καταγγείλει στον ιδιοκτήτη καταστήματος εστίασης στα Ιωάννινα, νεοπροσληφθείσα υπάλληλος και να του ζητήσει να του κάνει κάποια σύσταση, ώστε να τον επαναφέρει στην τάξη. Η απάντηση του ιδιοκτήτη με τα αρχικά Β.Β. σοκαριστική: ‘Εάν δεν σου αρέσει η κατάσταση στο μαγαζί να περάσεις αύριο από το λογιστήριο’. Μάταια προσπάθησε να του εξηγήσει ότι το πρόβλημα ήταν μόνο ο συγκεκριμένος υπάλληλος με το όνομα Πάνος, ο οποίος την παρενοχλούσε διαρκώς. Μη μπορώντας να πιστέψει ότι έλαβε την παραπάνω απάντηση τηλεφώνησε στον ιδιοκτήτη αφότου είχε σχολάσει από την εργασία της και του ζήτησε εκ νέου να μιλήσει στον υπάλληλο ώστε να σταματήσει την παρενόχληση. Τόλμησε να του πει ακόμη ότι εάν αυτό συνεχιστεί θα έχει και ο ίδιος ευθύνη και θα αναγκαστεί να απευθυνθεί στην Αστυνομία για να κάνει καταγγελία. Αμέσως ο ιδιοκτήτης έγινε έξαλλος και άρχισε να της φωνάζει; Με απειλείς; Τι θέλεις; Θέλεις χρήματα;». Και σα να μην έφτανε αυτό αντιμετώπισε και το κοροϊδευτικό βλέμμα του υπαλλήλου, ο οποίος προφανώς ως άνθρωπος του ιδιοκτήτη στο κατάστημα, απολαμβάνει της πλήρους εμπιστοσύνης του και αισθάνεται ότι μπορεί να κάνει ότι θέλει.

Δυστυχώς η καλπάζουσα ακρίβεια και οι ολοένα αυξανόμενες ανάγκες των πολιτών για ανεύρεση εργασίας και κυρίως η ανάγκη διατήρησής της εφόσον αυτή βρεθεί, έχει κάνει κάποιους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων αλλά και εργαζόμενους ‘πρωτοπαλίκαρα’ των αφεντικών τους να αισθάνονται πανίσχυροι και να φέρονται καταχρηστικά.

Αξίζει να σημειωθεί για την συγκεκριμένη κυρία ότι είναι χήρα, μητέρα δύο παιδιών.

Η διεύθυνση και τα στοιχεία του καταστήματος εστίασης στα Ιωάννινα, του ιδιοκτήτη, καθώς και του υπαλλήλου βρίσκονται στη διάθεση του Hpeiros.gr.

Σύμφωνα με ενημερωτικό Δελτίο Τύπου της Γενικής Περιφερειακής Διεύθυνσης Ηπείρου "Εξιχνιάστηκε ύστερα από μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Ζηρού υπόθεση απάτης σε βάρος ημεδαπού, που διαπράχθηκε την 13-04-2022 σε χωριό της Πρέβεζας.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ημεδαπών, γυναίκας και άνδρα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι κατηγορούμενοι παρουσιάστηκαν στο σπίτι του ημεδαπού προσποιούμενοι συνεργείο απολύμανσης του Δήμου και τον έπεισαν να συγκεντρώσει σε συγκεκριμένο σημείο όσα χρήματα διατηρούσε στο σπίτι του, ώστε να αποφευχθεί τυχόν φθορά τους.

Στη συνέχεια και χωρίς να γίνουν αντιληπτοί αφαίρεσαν τα χρήματα, που ανέρχονταν στο ποσό των -5.000- και τράπηκαν σε φυγή με αυτοκίνητο που είχαν σταθμεύσει έξω από το σπίτι.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας".

Σε Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γεώργιος Αμυράς, αναφέρονται τα εξής: 

"Ήρθε η ώρα για τρεις Δήμους του Νομού Ιωαννίνων να αποκτήσουν Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια με απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που υπέγραψε ο αρμόδιος Υφυπουργός Νίκος Ταγαράς.

Τα ΤΠΣ εντάσσονται στο εμβληματικό Πρόγραμμα Πολεοδομικών Μεταρρυθμίσεων «Κωνσταντίνος Δοξιάδης». Πρόκειται για μια σπουδαία μεταρρύθμιση που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης, με συνολικό προϋπολογισμό 401 εκατ. ευρώ, δεδομένου ότι αντίστοιχος πολεοδομικός σχεδιασμός δεν υπήρχε από σύστασης του ελληνικού κράτους.

Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση αρχίζει άμεσα η διαδικασία για την κατάρτιση και έγκριση εκπόνησης μελετών Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων για τους Δήμους και τις Δημοτικές Ενότητες:

-          Ιωαννιτών (Ιωαννιτών, Νήσου Ιωαννίνων, Παμβώτιδος, Ανατολής, Μπιζανίου, Περάματος).

-          Κόνιτσας (Αετομηλίτσας, Φούρκας, Διστράτου, Μαστοροχωρίων, Κόνιτσας).

-          Βορείων   Τζουμέρκων   (Καλαρρυτών,   Βαθυπέδου,   Πραμάντων,   Συρράκου, Τζουμέρκων, Ματσουκίου, Κατσανοχωρίων).

Τα ΤΠΣ αποτελούν ασπίδα για το φυσικό περιβάλλον, τη βιοποικιλότητα, την πολιτιστική κληρονομιά, ενώ ενισχύουν την αειφόρο χρήση φυσικών πόρων. Με τις πλήρεις και σύγχρονες μελέτες θεσπίζονται χρήσεις γης, όροι δόμησης, περιοχές προστασίας, περιοχές ανάπτυξης παραγωγικών δραστηριοτήτων, οριοθετήσεις ρεμάτων, περιοχές ειδικών αστικών κινήτρων, δίκτυα μεταφορών και κατασκευών. Ταυτόχρονα, προβλέπονται μέτρα για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, την υποστήριξη καταστάσεων έκτακτης ανάγκης και τη διαχείριση των   συνεπειών από τις φυσικές καταστροφές.

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς δήλωσε: «Προχωράμε σε μια σπουδαία μεταρρύθμιση. Το 70% της επικράτειας αποκτά πολεοδομικό σχεδιασμό και τα Γιάννενα με τη σειρά τους. Με ασφάλεια δικαίου γίνεται τακτοποίηση σε ένα άναρχο πολεοδομικό τοπίο. Επιτέλους, θα ξέρουν όλοι τι επιτρέπεται και που, να χτίσουν. Πρόκειται, επίσης, για ένα σημαντικό   επενδυτικό εργαλείο. Ανοίγει ο δρόμος για μια νέα εποχή επενδύσεων που θα φέρουν νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας στα Ιωάννινα».

                                                                

Σύμφωνα με ενημερωτικό Δελτίο Τύπου της Γενικής Περιφερειακής Διεύθυνσης Ηπείρου "Εξιχνιάστηκε ύστερα από μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Ζηρού υπόθεση απάτης σε βάρος ημεδαπού, που διαπράχθηκε την 13-04-2022 σε χωριό της Πρέβεζας.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ημεδαπών, γυναίκας και άνδρα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι κατηγορούμενοι παρουσιάστηκαν στο σπίτι του ημεδαπού προσποιούμενοι συνεργείο απολύμανσης του Δήμου και τον έπεισαν να συγκεντρώσει σε συγκεκριμένο σημείο όσα χρήματα διατηρούσε στο σπίτι του, ώστε να αποφευχθεί τυχόν φθορά τους.

Στη συνέχεια και χωρίς να γίνουν αντιληπτοί αφαίρεσαν τα χρήματα, που ανέρχονταν στο ποσό των -5.000- και τράπηκαν σε φυγή με αυτοκίνητο που είχαν σταθμεύσει έξω από το σπίτι.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας".

Άρθρο του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣΠέτρου Κόκκαλη στην Εφημερίδα των Συντακτών

 

Πυρετωδώς εργάζονται τα φιλοκυβερνητικά Μέσα Ενημέρωσης προκειμένου να πείσουν τους πολίτες πως πυρετωδώς εργάζεται και ο Πρωθυπουργός αφού διαπίστωσε άξαφνα πως πράγματι υπάρχει ακρίβεια στην ενέργεια.

Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν εκπληρώνει το πρωταρχικό ρόλο μίας διακυβέρνησης, που δεν είναι άλλος από την προστασία του πολίτη, κρυπτόμενη πίσω από κενές, αν όχι ύποπτες, ιδεοληψίες για το αόρατο χέρι της αγοράς που όλα τα ρυθμίζει. Σε ό,τι τους αφορά, οι παρεμβάσεις στην αγορά δικαιολογούνται μόνο όταν λειτουργούν υπέρ της αγοράς και ποτέ υπέρ των πολιτών που έχουν εγκαταλειφθεί στη μοίρα τους για σχεδόν τρία χρόνια.

Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα της πώλησης της ΔΕΗ και της ταυτόχρονης εφαρμογής της ρήτρας αναπροσαρμογής. Στο μακελειό που ακολούθησε με τους λογαριασμούς σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, με τις τιμές να σπάνε πανευρωπαϊκά κάθε ρεκόρ, η κυβέρνησε τήρησε ρόλο παρατηρητή, αν όχι αρνητή της πραγματικότητας, μεταθέτοντας το ζήτημα της αισχροκέρδειας στη ΡΑΕ.

Η πραγματικότητα που διαμορφώνεται στην Ευρώπη και τον κόσμο είναι τελείως διαφορετική. Με την πράσινη μετάβαση και την επέκταση των ΑΠΕ, μπορούμε να μιλήσουμε για αφθονία αντί για χρηματιστηριακά ελεγχόμενη ενέργεια κι αυτό αλλάζει τα πάντα. Με όρους αφθονίας, αυτό που ανάβει την λάμπα στο θρανίο ενός μαθητή, που ψύχει και θερμαίνει τα σπίτια, που λειτουργεί μία ΜΕΘ, ή μία βιοτεχνία είναι δημόσιο αγαθό και οι πολιτικές δυνάμεις θα κριθούν από το αν θα ταχθούν πίσω από αυτή την αλλαγή, ή αν θα επιλέξουν τις μάχες οπισθοφυλακής για να διατηρηθούν τα καρτέλ του παρελθόντος.

Σε αυτό το πνεύμα, η Κομισιόν έχει ήδη δώσει εργαλεία για την αντιμετώπιση της κρίσης τιμών όπως διαμορφώθηκε και μετά τη Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία - Ισπανία και Πορτογαλία, είναι μόνο μερικές από τις χώρες που προχώρησαν σε παρεμβάσεις, ενώ η  τροπολογία που πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας αποκαλύπτει με τον πιο απτό τρόπο τι μπορεί να γίνει σήμερα στην Ελλάδα, πού στέκει ο καθένας σε αυτή την υπόθεση και τι προτεραιότητες έχει.

Στην κυβέρνηση δεν λείπουν τα μέσα, αλλά η θέληση να χτυπήσει τη ληστεία που διαπράττεται καθημερινά εδώ και μήνες εις βάρος των πολιτών.

Με τους πολίτες να βρίσκονται στον όγδοο μήνα μίας καταιγίδας αισχροκέρδειας, το γραφείο του Πρωθυπουργού δίνει για μία ακόμη φορά διαρροές για το πώς θα χρηματοδοτήσει την κλοπή με κρατικούς πόρους, αντί για το ορθό και το αυτονόητο. Τη ριζική αλλαγή του τρόπου λειτουργίας του τέρατος που δημιούργησε με τον κ. Χατζηδάκη, με πρώτο σημείο παρέμβασης την ρήτρα αναπροσαρμογής που δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας ακόμα κουλοχέρης ενός κανιβαλιστικού καπιταλισμού που υπάρχει αποκλειστικά σε βάρος των πολιτών.

Συνελήφθη στις 20-05-2022 το βράδυ στα Ιωάννινα από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για κατοχή, διακίνηση ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή.

Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών ότι ο κατηγορούμενος κατέχει και διακινεί ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης και κοκαΐνης σε χρήστες της ευρύτερης περιοχής των Ιωαννίνων, οι αστυνομικοί ύστερα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση τον συνέλαβαν καθώς σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά στην κατοχή του, τα παρακάτω:

 • ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους -565- γραμμαρίων,
 • -9- γραμμάρια κοκαΐνης,
 • μεταλλική ράβδος,
 • μαχαίρι τύπου «πεταλούδα»,
 • ηλεκτρικός εκκενωτής (tazer),
 • ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
 • κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Μητρότητα, θαύμα, τρυφερότητα, αφοσίωση, αυτοθυσία, στοργή, προστασία, χαρά, υπομονή.. ελάχιστες από τις λέξεις που την χρωματίζουν.

Ο μητρικός ρόλος βιολογικά και κοινωνικά συνυφασμένος με το γυναικείο φύλο είναι πολυδιάστατος και απαιτητικός.

Οι ήδη επιβαρυμένες επαγγελματικά, κοινωνικά, οικονομικά και προσωπικά μητέρες, νιώθουν συχνά αβεβαιότητα και ανεπάρκεια ως προς το μητρικό τους ρόλο.

Στην τέχνη του να είσαι μάνα όμως δεν υπάρχουν συνταγές σίγουρης επιτυχίας. Οι γυναίκες όπως όλοι οι άνθρωποι έχουν αδυναμίες και καλούνται να αντιμετωπίσουν πλήθος προβλημάτων στην καθημερινότητά τους. Ως εκ τούτου συχνά έχουν ανάγκη από στήριξη και καθοδήγηση.

Η αγάπη, η φροντίδα και η τρυφερότητα της μητέρας είναι το καλύτερο γιατρικό για τα παιδιά. Προκειμένου όμως να είναι σε θέση η μητέρα να τα προσφέρει απλόχερα, θα πρέπει να έχει ήδη μεριμνήσει για την αυτοφροντίδα και την ενδυνάμωσή της, ώστε να αισθάνεται υγιής, ασφαλής και δυνατή!

Στα πλαίσια της ψυχοκοινωνικής, νομικής και εργασιακής υποστήριξης των γυναικών (θύματα βίας, άνεργες, οικονομικά ασθενείς, μονογονείς κ.α.), δραστηριοποιείται το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δ. Πρέβεζας (Ιωνίας 6, τηλ. 26820/ 24444, 89667, 60155), παρέχοντας ενδυνάμωση και πολυεπίπεδη στήριξη σε όσες γυναίκες το έχουν ανάγκη.

Το Σ.Κ. Γυναικών Δ. Πρέβεζας, ενόψει του παγκόσμιου Εορτασμού της Μητρότητας στις 8 Μαΐου, με την απαράμιλλη και καταλυτική συνδρομή του Δημάρχου, κ. Ν. Γεωργάκου και του Αντιδημάρχου Παιδείας – Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτισμού, κ. Λ. Αργυρού, επιδεικνύοντας για ακόμη μια φορά την πολιτισμική τους καλλιέργεια, ευαισθητοποίηση και υποστήριξη προς τις γυναίκες, αλλά και την πολύτιμη καλλιτεχνική συνδρομή του κ. Η. Μπάλλα, προέβη στην υλοποίηση έργου ζωγραφικής τέχνης στον προαύλιο χώρο της δομής.

Τα στελέχη του Σ.Κ. Πρέβεζας

 

Η φετινή Ευρωπαϊκή Ημέρα βρίσκει τις Ελληνικές περιοχές NATURA και μαζί τις 17 περιοχές της Περιφερειακής μας ενότητας, ακριβώς όπως το είχαμε προβλέψει από πέρυσι δηλ. σε καθεστώς νομοθετικής απορρύθμισης και περιβαλλοντικής υποβάθμισης, αποτέλεσμα τόσο της εφαρμογής του Αντι- περιβαλλοντικού Νόμου 4685/2020 (Νόμος Χατζηδάκη) ο οποίος, αποδυνάμωσε στην πράξη αντί να ισχυροποιήσει τα κρίσιμα εργαλεία άσκησης περιβαλλοντικής πολιτικής όσο και του άρθρου 218 του ν. 4782/2021, (Υπουργείο Ανάπτυξης ) που άνοιξε   τον δρόμο για αποσπασματική προστασία τμημάτων Περιοχών Natura 2000 με γνώμονα επενδυτικά σχέδια.

Στον χρόνο που πέρασε η περιβαλλοντική πολιτική της Κυβέρνησης χαρακτηρίστηκε από:

 • Καθυστέρηση στην ανάπτυξη και εφαρμογή των Προεδρικών Διαταγμάτωνδηλ των εργαλείων εκείνων, που βάζουν τους διαχειριστικούς κανόνες των Π.Π. και τα οποία ρυθμίζουν τις χρήσεις γης και τις επιτρεπόμενες δραστηριότητες εντός των Περιοχών Natura
 • Υποβάθμιση της αποτελεσματικής διαχείρισης των Προστατευόμενων Περιοχών (οι οποίες είτε βρίσκονται, είτε περιλαμβάνουν Περιοχές Natura) μέσω της κατάργησης των Φορέων Διαχείρισης και των Διοικητικών τους Συμβουλίων που είχαν δημιουργηθεί βάσει των αρχών της συνδιαχείρισης και συμμετοχής της Τοπικής Κοινωνίας, η οποία πλέον δεν έχει κανένα λόγο στην προστασία, διατήρηση και διαχείριση των Π.Π και των περιοχών Natura.
 • Υπονόμευση της διαδικασίας περιβαλλοντικής αδειοδότησης, με τη μεταφορά του διασταυρούμενου ελέγχου και ρύθμισης των Εκτιμήσεων Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων από το κράτος σε ιδιωτικούς «αξιολογητές».
 • Την παράδοση των περιοχών Naturaστα ανεξέλεγκτα επενδυτικά σχέδια μεγάλων εταιρειών ΑΠΕ   καθώς και σε επενδύσεις που φέρουν σημαντικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.
  • Καθυστέρηση ενός ολόκληρου χρόνου στην κατάθεση του σχεδίου για τον Κλιματικό Νόμο, για τον οποίο ο κος Μητσοτάκης είχε δεσμευτεί στις 18/5/21 (συνεδρίαση τεσσάρων Επιτροπών της Βουλής) ότι επρόκειτο να είναι έτοιμος και να τεθεί σε διαβούλευση τον Ιούλιο του 2021 και ο οποίος έρχεται στην Βουλή την Δευτέρα 23/5/22 χωρίς καμία ουσιαστική διαβούλευση, να καλύψει τις «ανοικτές επικοινωνιακές πληγές» μιας Κυβέρνησης σε αποδρομή.

Το πώς αντιλαμβάνεται η ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη την προστασία και τη διαχείριση των περιοχών NATURA δεν έχει παρά να κοιτάξει κανείς στο Πάπιγκο και στην οικοπεδοποίηση του Πυρήνα του Εθνικού Πάρκου της Β. ΠΊΝΔΟΥ, γεγονός που καταγγέλλεται από πολλές Περιβαλλοντικές Οργανώσεις αλλά και από τον ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ που κατήγγειλε τις μεθοδεύσεις επέκτασης του ορίου του οικισμού στην Βουλή.

Είναι βέβαιο πως η αντί-περιβαλλοντική πολιτική της κυβέρνησης πέραν της  περιβαλλοντικής

υποβάθμισης, υπονομεύει την ήδη δύσκολη αναπτυξιακή προσπάθεια των τοπικών κοινωνιών η

οποία βασίζεται και προσβλέπει στην διατήρηση και σωστή διαχείριση των σπάνιων φυσικών

πόρων, της μοναδικής χλωρίδας και πανίδας και του εξαιρετικού τοπίου της περιοχής για την

κοινωνική, πολιτισμική και οικονομική τους ανάκαμψη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ από τη θέση της κυβέρνησης που σύντομα θα βρίσκεται, θα καταργήσει όλους τους αντιπεριβαλλοντικούς νόμους και παράλληλα θα προχωρήσει στην εφαρμογή μιας περιβαλλοντικής πολιτικής εναρμονισμένης με τον διακηρυγμένο στόχο της νέας Στρατηγικής για τη Βιοποικιλότητα της ΕΕ με σκοπό τη συμβολή στην ανάσχεση της κλιματικής αλλαγής και με σεβασμό, προστασία και διατήρηση των περιοχών Natura, μαζί και δίπλα με την κοινωνία!

Εξιχνιάστηκε άμεσα ύστερα από μεθοδική έρευνα της Ομάδας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας διάρρηξη κατοικίας, που έγινε χθες (06-04-2022) σε περιοχή της Πρέβεζας.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι κατηγορούμενοι, παραβίασαν με λοστό παράθυρο κατοικίας, από όπου αφαίρεσαν οπλοβαστό βαρέως τύπου, που περιείχε πολεμικό τυφέκιο τύπου G3A3 και γεμιστήρα, τα οποία νόμιμα κατείχε ο ιδιοκτήτης ως εθνοφύλακας, καθώς και τιμαλφή συνολικής αξίας (700) ευρώ.

Στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, με τη συμμετοχή αστυνομικών των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και ΔΙ.ΑΣ., συνελήφθησαν σήμερα το πρωί σε περιοχή της Πρέβεζας, όπου διαμένουν, οι δύο ημεδαποί, ενώ σε υπαίθριο χώρο εντοπίστηκαν επιμελώς κρυμμένα όλα τα κλοπιμαία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, θα επισκεφθεί την πόλη της Άρτας το πρωί της Παρασκευής 13 Μαΐου 2022.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα έχει ως εξής:

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα φτάσει στην πλατεία Κιλκίς στις 11:30 π.μ.

Στη συνέχεια, θα περπατήσει στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης και θα έχει συνομιλία με καταστηματάρχες της οδού Σκουφά.

Ακολούθως, ο Αλέξης Τσίπρας θα παραμείνει στην κεντρική πλατεία της Άρτας, όπου θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί και να συνομιλήσει με πολίτες της Άρτας.

Σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Ιωαννίνων αναφέρονται τα εξής: Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες εκλογής των υποψηφίων αντιπροσώπων για το 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Ευχαριστούμε όλες και όλους που συνέβαλαν στη διαδικασία και ιδιαίτερα τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών για τον άψογο τρόπο με τον οποίο διεξήγαγαν τις ψηφοφορίες.

Εκλέχθηκαν συνολικά 73 αντιπρόσωποι απ' όλες τις οργανώσεις του Νομού Ιωαννίνων οι οποίοι θα συμμετέχουν στο 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία που θα πραγματοποιηθεί στις 14 ως 17 Απριλίου στην Αθήνα.

More Articles ...

e horos logo

  tsiolis

podilata

 Karta

 KarzPreveza

 

Το έθιμο με τα κάλαντα του Λαζάρου αναβίωσε και φέτος, παρά τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε, στο Δημαρχείο Ιωαννίνων.

Ο Γιώργος Μακρίδης μαζί με τον Δημήτρη Ξαξίρη κρατώντας ζωντανή την παράδοση και τα έθιμα του τόπου, με ένα καλάθι στολισμένο με λουλούδια και με τη συνοδεία των κουδουνιών, έψαλλαν πτυχές της ζωής του Λαζάρου στο Δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ.

Πρόκειται για ένα συμβολικό έθιμο που υμνεί την ανάσταση, τη νίκη της ζωής, την επικράτηση του φωτός στο σκοτάδι και την Άνοιξη.

Ο Δήμαρχος από την πλευρά του, ευχαρίστησε τους κ. Μακρίδη και Ξαξίρη για την κίνηση αυτή, σημειώνοντας ότι «Μας δίνουν τη δυνατότητα να γιορτάσουμε τα έθιμα μας, ενόψει Πάσχα σε δύσκολες στιγμές για τον τόπο μας. Εύχομαι του χρόνου να γιορτάσουμε πιο πανηγυρικά».

Να στηριχθεί επιτέλους με πράξεις και όχι με λόγια ο αγροτικός κόσμος.

Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπύρο Λιβανό, κατέθεσε ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας, ζητώντας να ενημερωθούν οι ελαιοπαραγωγοί της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας πρωταρχικά, εάν έχει κατατεθεί ο φάκελος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για την ένταξη της ελιάς του Νομού Πρέβεζας στο Πρόγραμμα αποζημιώσεων “Παγετός- Άνοιξη 2021» και δευτερευόντως, εάνπροτίθεται να εντάξει τους ελαιοπαραγωγούς του Νομού Πρέβεζας σε Πρόγραμμα ενίσχυσης που χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους.Όπως υπογραμμίζει ο κ. Μπάρκας, έγκαιρα από τις αρχές Σεπτέμβρη με αντίστοιχη Ερώτηση, που κατατέθηκε προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, είχε ενημερώσει για το φαινόμενο της ακαρπίας των ελαιοδέντρων που πλήττει την ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας, λόγω των ακραίων κλιματολογικών συνθηκών που επικράτησαν την τρέχουσα χρονιά.

Τόσο η σχετική απάντηση του αρμόδιου Υπουργού,όσο και του Προέδρου του ΕΛΓΑ, έδιναν κυβερνητικές δεσμεύσεις στους παραγωγούς ελιάς της Πρέβεζας, ότι θα κατατεθεί φάκελος εκτάκτων αποζημιώσεων, μέσα από ευρωπαϊκά κονδύλια, με σκοπό την ένταξη των ζημιωθέντων καλλιεργειών στο Πρόγραμμα Άνοιξη 2021, όπως ορίζεται στις νομοθετικές ρυθμίσεις για τον “Παγετό Άνοιξη 2021” και συγκεκριμένα στο ειδικό ad hoc Πρόγραμμα, το οποίο θα υποβληθεί για έγκριση στην Ε.Ε.

Παράλληλα δίνονταν υποσχέσεις από την κυβέρνηση, περί προσπαθειών έκτακτης χρηματοδότησης και από εθνικούς πόρους.

Παρόλα αυτά και μεσούσης της ελαιοκομικής περιόδου, με τους ελαιοπαραγωγούς να βρίσκονται σε απόγνωση και συνεπακόλουθη έλλειψη του μοναδικού τους εισοδήματος, η κυβέρνηση για μια ακόμη φορά είναι απούσα.

Στο πλαίσιο αυτό ο Κώστας Μπάρκας, καταθέτοντας νέα Ερώτηση, καλεί τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, να ενημερώσει άμεσα τους ελαιοπαραγωγούς της Πρέβεζας τι προτίθεται να πράξει η κυβέρνηση, ώστε να στηριχθεί επιτέλους με πράξεις και όχι με λόγια ο αγροτικός κόσμος.

Ακολουθεί αναλυτικά η κατατεθείσα Ερώτηση:

Πρέβεζα, 09/11/2021

Ερώτηση

Προς τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  

Θέμα: «Ενίσχυση των ελαιοπαραγωγών του Νομού Πρέβεζας, για το φαινόμενο της ακαρπίας»

Σε συνέχεια της κοινοβουλευτικής μου Ερώτησης υπ. αριθμ. 8799/8.9.2021, για άμεση ενίσχυση των ελαιοπαραγωγών του Νομού Πρέβεζας, που επλήγησαν σφοδρά την τρέχουσα χρονιά από το φαινόμενο της ακαρπίας και το υπ. αρ.πρωτ. 1231/244158/26.10.2021 απαντητικό έγγραφο του ΥΠ.Α.Α.Τ. αναφέρεται ότι: «Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δια των υπηρεσιών του ΕΛ.Γ.Α. και σε συνεργασία με τις κατά τόπους Δ.Α.Ο.Κ., βρίσκεται σε διαδικασία συλλογής των απαραίτητων δεδομένων προκειμένου να αξιολογηθεί η έκταση της ζημιάς στην παραγωγή». Διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι: «Σε κάθε περίπτωση, στόχος της Πολιτείας είναι η αποζημίωση των πληγέντων αγροτών μας χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμα εργαλεία και τις πηγές χρηματοδότησης τόσο σε Εθνικό όσο και σε Ενωσιακό επίπεδο. Για το λόγο αυτό, λαμβάνουμε μέτρα για αποζημίωση των καλυπτόμενων ασφαλιστικά ζημιών μέσω του ΕΛ.Γ.Α. και των καλυπτόμενων, μέσω των Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων.»

Επιπρόσθετα, ο Πρόεδρος του ΕΛ.Γ.Α με το υπ. αριθμ. 8808/8.7.2021 απαντητικό έγγραφο του, σε ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου, αναφέρει ότι “οι υπηρεσίες του ΕΛ.Γ.Α. παρακολουθούν την εξέλιξη της ελαιοκαλλιέργειας, για την ακριβή τεκμηρίωση των ζημιών με σκοπό την ένταξη των ζημιωθέντων καλλιεργειών στο Πρόγραμμα Άνοιξη 2021 όπως ορίζεται στις νομοθετικές ρυθμίσεις για τον “Παγετό Άνοιξη 2021” και συγκεκριμένα στο ειδικό ad hoc πρόγραμμα το οποίο θα υποβληθεί για έγκριση στην Ε.Ε.”.

Επειδή, δόθηκαν κυβερνητικές δεσμεύσεις στους παραγωγούς ελιάς ότι θα αποζημιωθούν μέσω εθνικών πόρων,

Επειδή, δόθηκαν κυβερνητικές δεσμεύσεις στους παραγωγούς ελιάς ότι θα κατατεθεί φάκελος εκτάκτων αποζημιώσεων, μέσα από ευρωπαϊκά κονδύλια,

Επειδή οι ελαιοπαραγωγοί του Νομού Πρέβεζας βρίσκονται πλέον σε απόγνωση και αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα ακαρπίας με συνεπακόλουθη έλλειψη μοναδικού εισοδήματος,

Επειδή θα πρέπει να στηριχθεί ο πρωτογενής τομέας από τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

● Έχει κατατεθεί ο φάκελος του ΥΠΑΑΤ προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για την ένταξη της ελιάς της Π.Ε.Πρέβεζας στο πρόγραμμα αποζημιώσεων “Παγετός Άνοιξη 2021”;

● Προτίθεται η κυβέρνηση να εντάξει τους ελαιοπαραγωγούς της Π.Ε. Πρέβεζας σε έκτακτο πρόγραμμα ενίσχυσης που χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους;

Ο ερωτών Βουλευτής

Μπάρκας Κωνσταντίνος

Στις 24 Ιανουαρίου 2021 συναντήθηκε ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού κ. Χρυσόστομος Δήμου με τον Ελληνο-αμερικανό γερουσιαστή της πολιτείας του RhodeIsland κ. Λεωνίδα Ραπτάκη. Η συνάντηση έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο στην πόλη Westerly, RI. Ο κ. Δήμου ενημέρωσε τον κ. Ραπτάκη για το 1ο Παγκόσμιο Συνέδριο που ετοιμάζει η ΄Ενωση Παγκοσμίων Ελληνικών Εθνικοτοπικών Οργανώσεων (ΠΣΕΕΟ) και το οποίο προγραμματίζεται για την 1η Αυγούστου 2021 στην Αθήνα. Ακόμη ο κ. Δήμου ενημέρωσε τον κ. Ραπτάκη για τις προσπάθειες που κάνει το Συμβούλιο στον χώρο της προώθησης των νεοφυών επιχειρήσεων. Οι δύο άντρες συζήτησαν και για το θέμα της συνεργασίας της ΠΑΔΕΕ και του Συμβουλίου.

Ο κ. Ραπτάκης από την πλευρά του ενημέρωσε τον κ. Δήμου για την συμμετοχή κυβερνητικών αξιωματούχων από το κρατίδιο του RhodeIsland στη νέα κυβέρνηση του νέου Προέδρου των ΗΠΑ JoeBiden, για τον οποίο είναι πεπεισμένος ότι θα έχει θετική επίδραση στις Ελληνοαμερικανικές σχέσεις.

 

 

Γραφείο Τύπου και επικοινωνίας

Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού (ΠΣΗΕ)

Η Πανελλήνια Ένωση Πιλότων στο πλαίσιο διάδοσης και ανάπτυξης του αεροπορικού τουρισμού στην Ελλάδα (βάσει του Νόμου 4582/2018 περίθεματικού τουρισμού), συνδιοργανώνει το European CirrusRally2021.

Δώδεκα αεροσκάφη τύπου Cirrus SR22 θα συμμετέχουν με τα πληρώματα τους. Οι χώρες προέλευσης τωναεροσκαφών και πληρωμάτων θα είναι από την κεντρική Ευρώπη και κυρίως από τη Γερμανία. Η διαδρομή με τις χώρες που θα επισκεφθούν θα είναι Γερμανία-Σλοβακία-Βουλγαρία - Ελλάδα –Μαυροβούνιο – Σλοβενία –Γερμανία.

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι η Cirrus Aircraft Γερμανίας και η Pilotravel. Η εκδήλωση τελείυπότηναιγίδατουΥπουργείου Τουρισμού καιτης Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Οι υποστηρικτές της εκδήλωσης είναι οι σχολές Ωμέγα, η Pegasus Aviation και η Olympus Aviation.

Καιρού επιτρέποντος, τα 12 ελαφρά μονοκινητήρια αεροσκάφη αναμένονται να έρθουν στην Ελλάδα από την Σόφια της Βουλγαρίας και να προσγειωθούν στο διεθνές αεροδρόμιο των Ιωαννίνων στις 3 Οκτωβρίου. Στη συνέχεια της ίδιας ημέρας, θα κατευθυνθούν στο αεροδρόμιοτης Σύρου όπου και θα ελλιμενιστούν για δύο μέρες. Στον αερολιμένα της Σύρου θα υπάρξει δυνατότητα επίδειξης των σύγχρονων τεχνολογικά αεροσκαφών CirrusSR22TG6,τα οποία διαθέτουν βαλλιστικό αλεξίπτωτο στο στάνταρ εξοπλισμό τους για κάθετη προσγείωση σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης, σε τοπικούς φορείς και κατοίκους του νησιού.

Στις 5 Οκτωβρίου τα αεροσκάφη θα αφιχθούν στο δημοτικό αερολιμένα Καστελορίζου, όπουαναμένεται καλωσόρισμα από τους τοπικούς φορείς, την Πανελλήνια Ένωση Πιλότων και τοδιοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, κύριοΓεώργιο Δριτσάκο. Θα υπάρξει επίσηςπρογραμματισμένη επίδειξη των αεροσκαφών στους τοπικούς παράγοντες, στους κατοίκους τουνησιούκαισταπαιδιά.

Στις 7 Οκτωβρίου, τα αεροσκάφη θα αναχωρήσουν από το Καστελόριζο προς διεθνές αεροδρόμιο των      Ιωαννίνων όπου θα τους καλωσορίσουν οι τοπικές αρχές, ο αερολιμενάρχης Ιωαννίνων και το Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων. Θα διαμείνουν για 2 ημέρες σε πολυτελές ξενοδοχείο της πόλης. Επίσης θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση των πληρωμάτων στα πιο σημαντικά τουριστικά αξιοθέατα της περιοχής.

Ζητούνται Πωλητές, για μερική η πλήρη απασχόληση στα Ιωάννινα από επιχείρηση στον κλάδο προϊόντων ελέγχου βάρους, διατροφής, ευεξίας και περιποίησης δέρματος. Παρέχονται bonus, δώρα, υψηλό ποσοστό προμήθειας επί των πωλήσεων, και μια εξαιρετική ευκαιρία για καριέρα, με διαρκή εκπαίδευση, υποστήριξη, καθοδήγηση και υλικά προώθησης και ανάπτυξης των πωλήσεων..
Προϋπηρεσία στον κλάδο επιθυμητή αλλά όχι απαραίτητη.

Ζητούμενα η γνώση χειρισμού Η/Υ, internet και εξοικείωση με τη χρήση social media.


Αποστολή Βιογραφικών στο e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., Τηλ. επικοινωνίας 6931 090939, 6971 761202