Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, ενόψει των επικείμενων Περιφερειακών και Δημοτικών Εκλογών και των εκλογών για την ανάδειξη μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τα Γραφεία Ταυτοτήτων και τα Γραφεία Διαβατηρίων των αστυνομικών Υπηρεσιών, σε όλη τη χώρα, θα λειτουργήσουν, πέραν του καθορισμένου ωραρίου λειτουργίας τους, ως ακολούθως:

Γραφεία Ταυτοτήτων

 • Σάββατο, 25 Μαΐου 2019 και 01 Ιουνίου 2019, κατά τις ώρες 08.00 έως 18.00

 • Κυριακή, 26 Μαΐου 2019 και 02 Ιουνίου 2019, κατά τις ώρες 07.00 έως 19.00

Γραφεία Διαβατηρίων (για την παράδοση διαβατηρίων που δεν έχουν παραληφθεί από τους δικαιούχους)

 • Σάββατο, 25 Μαΐου 2019 και 01 Ιουνίου 2019, κατά τις ώρες 07.30 έως 18.00

 • Κυριακή, 26 Μαΐου 2019 και 02 Ιουνίου 2019, κατά τις ώρες 07.00 έως 19.00

Επισημαίνεται ότι σε περιπτώσεις αρχικής έκδοσης - αντικατάστασης δελτίων ταυτότητας, αυτό θα εκδίδεται άμεσα, ακόμα και την ημέρα της ψηφοφορίας, εφόσον προσκομισθούν αυτοπροσώπως από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο, όλα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά.

 

Περισσότερες πληροφορίες για τα δικαιολογητικά και διευκρινιστικές λεπτομέρειες σχετικά με την έκδοση Δελτίων Ταυτότητας, από τα Γραφεία Ταυτοτήτων, μπορούν οι πολίτες να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας www.hellenicpolice.gr / Οδηγός του Πολίτη – Δικαιολογητικά.

Στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας επίσης είναι δυνατή η αναζήτηση των στοιχείων επικοινωνίας των κατά τόπους Γραφείων Ταυτοτήτων των Υπηρεσιών Ασφαλείας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ως δράστης ταυτοποιήθηκε 40χρονος αλλοδαπός, δραπέτης από το Κατάστημα Κράτησης Κέρκυρας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές

Εξιχνιάστηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας και το Αστυνομικό Τμήμα Άρτας, υποθέσεις διαδοχικών διαρρήξεων - κλοπών που έγιναν σε καταστήματα στο Μαργαρίτι και στο Καρτέρι Θεσπρωτίας.

Ως δράστης ταυτοποιήθηκε 40χρονος αλλοδαπός, δραπέτης φυλακών, ο οποίος είχε συλληφθεί την 17-05-2019 στην περιοχή της Αμφιλοχίας Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας (Σχετικό το από 18-05-2019 Δελτίο Τύπου της Υπηρεσίας μας).

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές, διότι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα την 14-05-2019 μετά τα μεσάνυκτα διέρρηξε διαδοχικά τρία καταστήματα, σπάζοντας τις τζαμαρίες, απ’ όπου αφαίρεσε χρηματικά ποσά.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

 

Η ΝΟ.Δ.Ε. Ιωαννίνων & το Τμήμα Γυναικών της Ν.Δ. σε ανακοίνωσή της "προσκαλεί στην εκδήλωση <<Ευρωεκλογές 2019>> το Σάββατο, 18/05/2019, και ώρα 20:0 στο Πάρκο Λιθαρίτσια (Ζαλοκώστα 21, Ιωάννινα), με κεντρικό ομιλητή τον

Βαγγέλη Μεϊμαράκη

υποψήφιο Ευρωβουλευτή και πρ. πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας".

Οι δράστες είχαν συλλέξει από την παραπάνω περιοχή ποσότητα αρωματικού-φαρμακευτικού φυτού, βάρους -359- κιλών

Συνελήφθησαν, στις 16-05-2019 το μεσημέρι σε δύσβατη και ορεινή περιοχή στη Φούρκα Ιωαννίνων, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, δύο αλλοδαποί, ηλικίας 34 έως 33 ετών, κατηγορούμενοι για παράβαση της

δασικής νομοθεσίας.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων αστυνομικών δράσεων για την πάταξη του διασυνοριακού εγκλήματος και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο αλλοδαπούς στην παραπάνω περιοχή, να περισυλλέγουν και να κατέχουν

ποσότητα αρωματικού-φαρμακευτικού φυτού, συνολικού βάρους (359) κιλών.

Η παραπάνω ποσότητα του θεραπευτικού φυτού, που ήταν τοποθετημένη σε μουσαμάδες προκειμένου να αποξηρανθεί, κατασχέθηκε.

Το προανακριτικό έργο ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας ενώ οι συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Στην τουριστική έκθεση ΤΑΞΙΔΙ που πραγματοποιήθηκε στην Λευκωσία της Κύπρου συμμετείχε ο Δήμος Αρταίων για μια ακόμη χρονιά. Η αγορά της Κύπρου αποτελεί στόχο για την περιοχή μας και η συμμετοχή του Δήμου (που φιλοξενήθηκε στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου) είχε πολλά και σημαντικά αποτελέσματα μέσα από τις επαφές και τις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης που προσέλκυσε το ενδιαφέρον πολλών επισκεπτών παρουσιάστηκε ο προορισμός Άρτα και το κοινό ήρθε σε επαφή με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής. Το Δήμο Αρταίων εκπροσώπησε ο υπάλληλος του Τμήματος Τουρισμού Νίκος Αποστολόπουλος, ενώ στην έκθεση παρέστη και ο υπεύθυνος Πολιτιστικής και Τουριστικής Ανάπτυξης του Επιμελητηρίου Άρτας και μέλος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αρταίων Δημήτρης Κοσσυβάκης.

Το ενδιαφέρον των Κυπρίων για την Ελλάδα είναι έντονο και αυτό φαίνεται από τρία γεγονότα: από την επίσκεψη το Φλεβάρη του 2018 αντιπροσωπείας του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, από την αυξημένη επισκεψιμότητα του περιπτέρου μας στην έκθεση σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά και από την απευθείας αεροπορική σύνδεση, δύο φορές την εβδομάδα, Λάρνακας-Ιωαννίνων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Άρτα από τον επόμενο μήνα θα έρθουν tour operators από την Κύπρο, οι οποίοι θα ξεναγηθούν στην περιοχή, προκειμένου να την αναδείξουν στην κυπριακή αγορά. Σε αυτή την προσπάθεια μπορούν όλοι οι φορείς της περιοχής να συστρατευθούν για να αναδεχθούν τουριστικά τα πλεονεκτήματα της περιοχής.

Παράλληλα, τις προηγούμενες ημέρες βρέθηκαν στην περιοχή μας δύο bloggers από τη Γερμανία, οι οποίοι φωτογράφισαν τα αξιοθέατα της Άρτας και άντλησαν πληροφορίες μεταφέροντάς τις εικόνες τους στο εξωτερικό. Η παρουσία των bloggers ήταν αποτέλεσμα συναντήσεων που έγιναν στην τουριστική έκθεση στο Βερολίνο που συμμετείχε στις αρχές της φετινής άνοιξης ο Δήμος.

Το επόμενο διάστημα θα συνεχιστούν οι στοχευμένες κινήσεις εξωστρέφειας για την προβολή της περιοχής, με στόχο την προσέλκυση ακόμη περισσότερων επισκεπτών στην Άρτα από Ελλάδα και εξωτερικό.

Στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων, κατά το τελευταίο 24ωρο, πραγματοποιήθηκαν αυτόφωρες συλλήψεις και σχηματισμοί δικογραφιών, για διάφορα ποινικά αδικήματα, από αστυνομικούς της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου.

Αναλυτικότερα συνελήφθησαν:

 • Χθες το πρωί στην Αγία Μαρίνα Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί ηλικίας 65 και 55 ετών, κατηγορούμενοι για μεταφορά παράτυπων μεταναστών. Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο 65χρονος, διαπιστώθηκε ότι αυτός μετέφερε, έναντι χρηματικής αμοιβής, προς το εσωτερικό της χώρας, με τελικό προορισμό την Λάρισα, τρεις αλλοδαπούς ηλικίας 30, 25 και 24 ετών, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα. Επιπρόσθετα, ο 55χρονος, επέβαινε σε έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που λειτουργούσε ως προπομπός, κατά τη λαθρομεταφορά, με σκοπό την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων.

 • Χθες το πρωί στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 27χρονος αλλοδαπός, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα καθώς και δύο καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας, συνολικής ποινής φυλάκισης (6) μηνών και χρηματικής ποινής (4.500) ευρώ, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

 • Χθες το αργά το απόγευμα στην Άρτα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Άρτας, μία 46χρονη ημεδαπή, διότι σε βάρος της εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Άρτας, ποινή φυλάκισης (8) μηνών, για κλοπή.

 • Χθες το βράδυ στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατών, ένας 27χρονος ημεδαπός, διότι βραδινές ώρες της 13-05-2019 διέρρηξε σπίτι στην Λεπτοκαρυά Θεσπρωτίας, από οπού αφαίρεσε διάφορα αντικείμενα.

 • Σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, σε βάρος 30χρονου ημεδαπού, για κλοπή. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 30χρονος, απογευματινές ώρες της 29-04-2019, διέρρηξε αποθήκη ψιλικών στην Άρτα, απ’ όπου αφαίρεσε χρηματικό ποσό από την ταμειακή μηχανή.

 

Η Ν.Ε. Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ ευχαριστεί τον δημοκρατικό, προοδευτικό κόσμο των Ιωαννίνων και της Ηπείρου για την σαρωτική, γεμάτη ενθουσιασμό και αλληλεγγύη παρουσία του,

στην ομιλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ την Κυριακή το βράδυ στα Ιωάννινα. H Ήπειρος έδωσε ξεκάθαρο μήνυμα.

Στις 26 Μαΐου είμαστε με την Ελλάδα των πολλών και την Ευρώπη των λαών!

ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ

ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΠΙΣΩ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι: "Διευρύνεται καθημερινά η εκλογική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ. Όλο και περισσότεροι

πολίτες του προοδευτικού χώρου συμπορεύονται στον κοινό αγώνα για μια Ελλάδα των πολλών, για μια Ευρώπη των λαών. Δίνουμε σήμερα στη δημοσιότητα τη δεύτερη λίστα υποστηρικτών και συνεχίζουμε.

 

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΕΩΝ ΜΕΛΩΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΣΥΡΙΖΑ

 1. ΑΓΓΕΛΟΥ ΚΩΣΤΑΣ

 2. ΒΛΑΧΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 3. ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ

 4. ΖΟΡΜΠΑ ΓΕΩΡΓΙΑ

 5. ΚΟΤΟΛΟΥΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

 6. ΚΟΥΛΙΑΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

 7. ΛΙΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

 8. ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

 9. ΜΑΥΡΟΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

 10. ΜΠΑΛΑΦΑΣ ΠΑΥΛΟΣ

 11. ΝΕΣΣΕΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

 12. ΠΛΙΑΤΣΙΚΑΣ ΠΕΤΡΟΣ

 13. ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

 14. ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

 15. ΣΤΑΣΙΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 16. ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

 17. ΤΖΙΟΒΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

 18. ΤΟΣΟΥΝΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

 19. ΤΣΑΤΣΟΥΛΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

 20. ΤΣΟΛΙΟΥ ΗΛΙΑΝΑ

ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ

 1. ΑΔΡΙΜΗΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ

 2. ΓΚΙΤΣΑΣ ΝΤΙΝΟΣ

 3. ΔΡΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

 4. ΚΟΤΤΙΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

 5. ΚΙΤΣΟΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΑ

 6. ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗ ΣΟΦΙΑ

 7. ΜΑΤΣΟΥΚΑΣ ΜΠΑΜΠΗΣ

 8. ΠΕΠΟΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

 9. ΠΕΤΡΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

 10. ΠΟΡΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

 11. ΡΑΤΣΙΚΑ ΛΩΡΕΤΤΑ

 12. ΣΟΥΣΙΟΠΟΥΛΟΥ ΕΦΗ

 13. ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΑΚΗΣ

 14. ΤΣΑΚΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

 15. ΤΣΟΥΜΑΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

 16. ΦΙΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ"

Η εκλογική επιτροπή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία διοργανώνει ανοιχτή πολιτική εκδήλωση την Κυριακή 19 Μαΐου στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΗΜ στις 7 το απόγευμα με τίτλο: «Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για την Ελλάδα των πολλών, για την Ευρώπη των λαών».

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο Υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο Γιώργος Πετρόπουλος, αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ και υποψήφιος ευρωβουλευτής, ο Νίκος Μπίστης, ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος και ο Γιάννης Ραγκούσης, μέλη της κεντρικής εκλογικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

«ΗΜΕΡΑ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ» Τετάρτη 15 Μαϊου 2019 ο τέταρτος εορτασμός «Σαν πάει ο Απρίλης δώδεκα
κι ο Μάης δεκαπέντε».

Έτσι ξεκινά ένα πολυφωνικό τραγούδι στο Πωγώνι, έτσι θα τραγουδήσουν πολλοί πολυφωνικοί όμιλοι, την Τετάρτη 15 Μαϊου, γιορτάζοντας, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, την «Ημέρα Πολυφωνικού Τραγουδιού». Μια προσπάθεια που ξεκίνησε με πρωτοβουλία και πρόσκληση του Πολυφωνικού Καραβανιού το 2016, για την καθιέρωση μιας Παγκόσμιας Ημέρας Πολυφωνικού Τραγουδιού τότε καλωσορίζει στην διοργάνωσή της όλο και περισσότερους ομίλους, πόλεις και χώρες. Η «Ημέρα Πολυφωνικού Τραγουδιού» έχει καθιερωθεί για τις 14 Μάη αλλά, φέτος, σε συντονισμό διαφορετικών πόλεων και χωρών, θα γιορταστεί εκτάκτως την Τετάρτη 15 Μάη, για να διευκολυνθεί η συμμετοχή των εργαζομένων.

Κάθε πόλη συμμετέχει με τη δική της, συλλογικά αυτοοργανωμένη γιορτή, με τον τρόπο που οι πολυφωνικοί όμιλοι της πόλης επιλέγουν. Ο Αθηναϊκός γιορτασμός θα ξεκινήσει από την πλατεία Συντάγματος, στις 5:30 μμ, με την αρχή μιας μεγάλης πολυφωνικής πατινάδας που θα κατηφορίσει την Ερμού και στις 6:15 μμ θα βρεθεί στο Θησείο, έξω από τον ηλεκτρικό σταθμό. Από εκεί, η πατινάδα θα ανηφορίσει τον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου και θα εισέλθει στον χώρο του Φιλοπάππου για να καταλήξει στις 6:45 μμ Λόφο των Μουσών, στο πανέμορφο Άνδηρο Πικιώνη. Εκεί θα γίνει η συμβολική εκδήλωση του εορτασμού, με τους πολυφωνικούς ομίλους να παίρνουν, η μια μετά την άλλη, το τραγούδι με φόντο την Ακρόπολη. Η γιορτή, με ελεύθερη πρόσβαση, θα ολοκληρωθεί πριν σκοτεινάσει.

Ο Λόφος των Μουσών, με την εμβληματική αναφορά του, είναι επίκεντρο του Αθηναϊκού εορτασμού της «Ημέρας Πολυφωνικού Τραγουδιού» για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά. Σε αυτό βοηθά η συνεργασία της Εφορίας Αρχαιοτήτων Αθηνών και των εργαζομένων στον χώρο, τον οποίο οι όμιλοι σέβονται στο πέρασμά τους. Το τραγούδι ακούγεται όπως του πρέπει σε ένα τέτοιο χώρο, χωρίς μικρόφωνα, με φυσική ακουστική. Και, κάποια στιγμή, παρασύρει σε ηπειρώτικο, κυκλωτικό χορό.

Στον Αθηναϊκό εορτασμό έχουν δηλώσει συμμετοχή σειρά πολυφωνικών ομίλων, από διαφορετικές γενιές και περιοχές της Ηπειρώτικης πολυφωνίας. Θα είναι μαζί και πολυφωνικά σχήματα Αλβανών και Βούλγαρων μεταναστών. Η Γιορτή είναι ανοιχτή για όλα τα μέλη της Κοινότητας Πολυφωνίας που διαρκώς μεγαλώνει και ομορφαίνει κι έχει διαλέξει τον πολυτραγουδισμένο Μάη για την γιορτή της.Η γιορτή ξεκίνησε με την εγγραφή του Ηπειρώτικου Πολυφωνικού Τραγουδιού στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς (Μάιος 2016) και φέτος γίνεται λίγο καιρό μετά την υποβολή πρότασης εγγραφής του Πολυφωνικού Καραβανιού στις «Καλές Πρακτικές Αυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς» στον διεθνή κατάλογο της UNESCO, την πρώτη, διαχρονικά, πρόταση που υποβάλει η Ελλάδα στον κατάλογο. Θα το γιορτάσουμε στην “Ημέρα Πολυφωνικού Τραγουδιού” και στην 20η Μεγάλη Γιορτή Πολυφωνικού Τραγουδιού που διοργανώνει η “Άπειρος” (Πολυφωνικό Καραβάνι) το Σάββατο 22 Ιουνίου στο Θέατρο Πέτρας. Και οι δύο εκδηλώσεις, με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ., έχουν τεθεί, υπό την αιγίδα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, ενώ το Εργαστήρι Πολυφωνίας της Π.Σ.Ε. θα συμμετέχει στον εορτασμό.Τετάρτη 15 Μάη, στην καρδιά του Μάη, στην καρδιά της Αθήνας!Το πολυφωνικό τραγούδι γιορτάζει την ημέρα του, την “ΗΜΕΡΑ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ”!

Η επίσκεψη των Τσίπρα - Μητσοτάκη στην Ήπειρο, είναι ένα ακόμη επεισόδιο - επανάληψη στο κακόγουστο σίριαλ ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ  με τίτλο «Η εξαπάτησης του ελληνικού λαού». 

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους, ότι κριτήριο για τα κυβερνητικά μέτρα δήθεν ανακούφισης του λαού, είναι η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων. Από τη μία κλείνει το μάτι στους επιχειρηματικούς ομίλους για την

απαρέγκλιτη υλοποίηση του αντιλαϊκού έργου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τις ευρωενωσιακές δεσμεύσεις. Από την άλλη ζητάει από το λαό να συνθηκολογήσει, με την αποδοχή των ματωμένων πλεονασμάτων που τόσο πολύ

έχουμε πληρώσει ακριβά. 

Ο κ. Μητσοτάκης αντιλαμβανόμενος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ του έχει πάρει τη «μπουκιά απ’ το στόμα», υπερθεματίζει σε αντιλαϊκά μέτρα, προκειμένου να γίνει αυτός ο εκλεκτός του κεφαλαίου. Μόνο έτσι εξηγείται η πρότασή του για 7ημερη

εργασία, δήθεν με τη θέληση των εργαζομένων, όταν όλοι γνωρίζουν πως ο αυταρχισμός και η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς εκβιάζει αυτή τη «θέληση» των εργαζομένων. Πρόταση που ήδη υλοποιείται από την κυβέρνηση

ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό επιβεβαιώνει και η πείρα των εργαζομένων στην εμφιάλωση νερού, στα πτηνοσφαγεία, στην εστίαση και τα ξενοδοχεία της Ηπείρου όπου η 7ημερη εργασία ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες είναι πραγματικότητα εδώ και

χρόνια.

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ από κοινού έχουν «τερματίσει» τους εργαζόμενους δίνοντας ελευθέρας στην ασυδοσία της εργοδοσίας

Καλούμε τον Ηπειρώτικο λαό να απορρίψει την προεκλογική τακτική της κυβέρνησης «σου κλέβω 10, σου επιστρέφω 1» που μόνο στόχο έχει να συνεχίσει την ίδια ταξική αντιλαϊκή πολιτική. 

Οι Ηπειρώτες έχουμε «κουραστεί» να ερχόμαστε αντιμέτωποι με επιδόξους διαχειριστές των επιχειρηματικών ομίλων που «εγκαινιάζουν έργα» στήριξης της κερδοφορίας τους «που είχαν καθυστερήσει τα προηγούμενα χρόνια».

Οι Ηπειρώτες έχουμε πείρα. Μπορούμε στις εκλογές του Μαΐου να κάνουμε την πραγματική διαφορά με το ΚΚΕ ακόμα πιο δυνατό, να δώσουμε αποφασιστική ελπιδοφόρα και αγωνιστική απάντηση στη σαπίλα που αποπνέουν όλοι οι

επίδοξοι διαχειριστές του διεφθαρμένου αυτού συστήματος. 

Ιωάννινα 13/5/2019

More Articles ...

e horos logo

  tsiolis

podilata

 

 KarzPreveza

 

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος με επιστολή της  προς Προέδρους Αδελφοτήτων, Συλλόγων, Ενώσεων και Ομοσπονδιών, ζητάει από κάθε σύλλογο που λειτουργεί χορευτικό τμήμα να προτείνει δύο

 

ζευγάρια χορευτών προκειμένου να πάρουν μέρος σε παράσταση της ΠΣΕ στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού στις 3 Οκτωβρίου.

 

Πιο συγκεκριμένα στην επιστολή που έχει θέμα: 'Επιλογή χορευτών για την παράσταση της ΠΣΕ στο Ηρώδειο' αναφέρονται τα εξής:

 

Αγαπητοί συμπατριώτες

 

Η ΠΣΕ στις 3 Οκτωβρίου 2018 έχει προγραμματίσει εκδήλωση ηπειρώτικης Παράδοσης και Πολιτισμού στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού. Μεταξύ των  συντελεστών της εκδήλωσης θα είναι και χορευτικά

 

που θα αποδώσουν ηπειρώτικους χορούς και θα απαρτίζονται από χορευτές των χορευτικών τμημάτων των συλλόγων μελών μας.

 

Προκειμένου να συγκροτηθούν τα χορευτικά αυτά παρακαλείσθε κάθε σύλλογος, να μας προτείνει με ευθύνη του, δύο ζευγάρια χορευτών, των καλύτερων, το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου

 

ώρα 11 πρωινή, στο email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

 

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συμμετοχή σας.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

                                                                                                                                                                    Ο Πρόεδρος                                                                          Ο Γεν. Γραμματέας

                                                                                                                                                                      Γιώργος Δόσης                                                                    Κώστας Γαβριήλ

 

Μετά την Κίνα, την Ινδία, την Ινδονησία και τη Νότιο Αφρική, άνοιξε επίσημα η αγορά της Αργεντινής για το ελληνικό ακτινίδιο, καθώς έλαβε την τελική έγκριση της αρμόδιας Φυτοϋγειονομικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Γεωργίας της χώρας (SENASA).

Είχε προηγηθεί αίτημα, που απέστειλε το Φεβρουάριο του 2015 η αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Τμήμα Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Προστασίας Φυτικής Παραγωγής), ζητώντας πρόσβαση του ελληνικού ακτινιδίου στην αγορά της Αργεντινής και την υποβολή σχετικού φακέλου με όλη την τεχνική τεκμηρίωση. Μόλις το τελευταίο διάστημα ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση του φακέλου, καθώς και οι απαιτούμενες διοικητικές διαδικασίες.

Η επίσημη απάντηση ήρθε από την Πρεσβεία της Ελλάδας στο Μπουένος Άιρες και, πρακτικά, μια νέα αγορά είναι διαθέσιμη στους Έλληνες παραγωγούς και εξαγωγείς. Οι ενδιαφερόμενοι εξαγωγείς μπορούν να απευθύνονται στις υπηρεσίες φυτοϋγειονομικού ελέγχου του ΥπΑΑΤ για τις λεπτομέρειες των απαιτήσεων που αφορούν στην εξαγωγή.

Ανάλογα αιτήματα πρόσβασης ελληνικών φρούτων έχουν κατατεθεί και προς άλλες Τρίτες Χώρες, όπως Κορέα, Βιετνάμ, Ταϊλάνδη, Ιαπωνία, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Βραζιλία και Ταϊβάν για ακτινίδια, πυρηνόκαρπα, επιτραπέζια σταφύλια και εσπεριδοειδή, από την αρμόδια Υπηρεσία του ΥπΑΑΤ και αναμένονται σχετικές απαντήσεις.

Σημειώνεται ότι η εξασφάλιση πρόσβασης σε αγορές Τρίτων Χωρών αποτελεί μια χρονοβόρα διαδικασία, η οποία μπορεί να πάρει αρκετά χρόνια. Για τον λόγο αυτό, το ΥπΑΑΤ βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τα Γραφεία των Εμπορικών Ακολούθων των κατά τόπους Ελληνικών Πρεσβειών και το Υπουργείο Εξωτερικών, ώστε να επισπεύδονται – κατά το δυνατόν – οι σχετικές διαδικασίες.

Το ΥπΑΑΤ εργάζεται εντατικά για το άνοιγμα νέων αγορών στα ελληνικά αγροτικά προϊόντα, προκειμένου οι Έλληνες αγρότες και κτηνοτρόφοι να έχουν όσο το δυνατόν περισσότερες δυνατότητες εξαγωγής και ευκαιρίες για την αύξηση του εισοδήματός τους.

Όπως ανακοίνωση η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας "Πραγματοποιήθηκε (Τρίτη 16 Απριλίου 2019) συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΣΕ με εκπροσώπους των Ομοσπονδιών – μελών της ΠΣΕ μετά από πρόσκληση του ΔΣ της Πανηπειρωτικής «για μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων, για τα προβλήματα της Ηπείρου και τα θέματα που απασχολούν την Ηπειρωτική αποδημία».

Στη συνάντηση κυριάρχησε η διάθεση και θέληση όλων να συμβάλουν αποφασιστικά, όχι μόνο στη σφυρηλάτηση δεσμών συνεργασίας και δράσης, αλλά και αγωνιστικής τακτικής για την επίλυση των προβλημάτων που αφορούν τα σωματεία και εν γένει την ηπειρώτικη αποδημία.
Από την Ομοσπονδία Ραδοβιζινών Άρτας συμμετείχε ο Γεώργιος Κουρτέσας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας, ο οποίος τόνισε την αναγκαιότητα προβολής των θεμάτων της περιοχής, καθώς επίσης και την αναγκαιότητα ανάδειξης των πολιτιστικών μνημείων της. Επίσης πως αναγκαία καθίσταται η συμμετοχή της Πανηπειρωτικής στις εκδηλώσεις της περιοχής (Σέλτσο, Καραϊσκάκεια κλ.). Ενημέρωσε την Πανηπειρωτική για την προσπάθεια αναστήλωσης της γέφυρας του Κοράκου και ζήτησε οι σχέσεις της Πανηπειρωτικής με την τοπική διοίκηση να είναι άμεσες και συχνές.
Ακολούθησε ο Χρήστος Λαναράς, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τζουμερκιωτών, ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Τζουμέρκα και ιδιαίτερα το πρόβλημα της συγκοινωνίας και την αναγκαιότητα κατασκευής νέου οδικού δικτύου. Επίσης τόνισε πως φέτος «…θα περπατήσουμε, θα διαβούμε το γεφύρι της Πλάκας που άρχισαν ήδη οι εργασίες αναστήλωσής του», και στάθηκε στην ιδιαίτερη συμβολή της ΠΣΕ στις διαδικασίες λήψης απόφασης για τα έργα. Επίσης ζήτησε, αναφερόμενος και στην προηγούμενη θετική εμπειρία, να συμμετέχουν τα μέλη του ΔΣ της ΠΣΕ στα ΔΣ και τις Γενικές Συνελεύσεις των Ομοσπονδιών και των Συλλόγων.
Από την Ομοσπονδία Καλαμά μίλησε ο πρόεδρος Κώστας Στεργίου και τόνισε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή, κυρίως περιβαλλοντικά, εξόρυξης υδρογονανθράκων, εγκατάστασης ανεμογεννητριών και μόλυνσης του Καλαμά. Τα χαρακτήρισε μείζονα προβλήματα, ζοφερά, που αφορούν το μέλλον του τόπου και ζήτησε την ενεργή συμμετοχή της Πανηπειρωτικής για την επίλυση αυτών των προβλημάτων.
Από την Ομοσπονδία Μουργκάνας μίλησε ο Γενικός Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου Δημήτρης Κανακόπουλος. Πρότεινε τα ψηφίσματα της Γενικής Συνέλευσης και του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανηπειρωτικής να κοινοποιούνται στις Ομοσπονδίες και αυτές ακολούθως να ενημερώνουν τα σωματεία. Επίσης, να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στο τμήμα της νεολαίας αναδεικνύοντας την θετική εμπειρία από τα 2 τουρνουά ποδοσφαίρου 5x5, που διοργάνωσαν αδελφότητες και κατέθεσε προτάσεις για την προώθηση βιβλίων που αφορούν την Ήπειρο και ιδιαίτερα την περιοχή της Μουργκάνας.
Τέλος, από την Ομοσπονδία Κόνιτσας μίλησε ο πρόεδρος Μιχάλης Μαρτσέκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα διάσωσης των Κοινοτικών Αρχείων, στο σοβαρότατο ζήτημα της αξιοποίησης των Κληροδοτημάτων και στην άμεση επαφή της Συνομοσπονδίας με όλες τις αποδημικές οργανώσεις του ελληνισμού, όπου γης.
Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση και ο πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας τόνισε πως ο ίδιος προσωπικά και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο είναι πάντα στη διάθεση όλων των πατριωτών και οπωσδήποτε με πνεύμα κατανόησης και ηπειρώτικης ομοθυμίας από κοινού θα «παλέψουμε και θα επιλύσουμε τα προβλήματα μέσα στα πλαίσια της δημοκρατικής και αγωνιστικής συμπεριφοράς». Δεσμεύτηκε δε, για την συστηματική και οργανωμένη θεματική συνέχιση της επαφής με τις Ομοσπονδίες.
 
Το Γραφείο Τύπου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας"

 

Η Υδρα, η Ναύπακτος, το Ναύπλιο και η Μονεμβασιά έχουν τα πρωτεία φέτος στον πασχαλινό τουρισμό (Μ. Παρασκευή ώς Δευτέρα του Πάσχα), σύμφωνα με έρευνα του Πανελλαδικού Δικτύου Κτηματομεσιτών E-Real Estates, ενώ στην Ήπειρο ο πιο δημοφιλής προορισμός είναι τα Ιωάννινα με την πληρότητα να αγγίζει το 90%. Ένας δεύτερος και ελαφρώς οικονομικότερος προορισμός για την Ήπειρο, είναι το Μέτσοβο με την πληρότητα να φτάνει στο 77%.

Η έρευνα αφορά ανεξάρτητα διαμερίσματα με το σήμα του ΕΟΤ και βραχυχρόνιες μισθώσεις τύπου Airbnb και πραγματοποιήθηκε την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου και την πρώτη του Απριλίου.

 Σε μια χρονιά που αναμένεται νέο ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό, τα στοιχεία δείχνουν ενθαρρυντικά, αλλά τα ερωτήματα για το εάν υπάρχουν επαρκείς υποδομές στη χώρα μας και πόσο μεγάλες είναι οι παρενέργειες των βραχυχρόνιων μισθώσεων παραμένουν.
 

Σύμφωνα με την έρευνα, η πληρότητα στα καταλύματα αρκετών δημοφιλών προορισμών είναι αυξημένη σε σχέση με το 2018 και σε αυτό βοηθά ο θρησκευτικός τουρισμός: ορθόδοξοι από τα Βαλκάνια και τη Ρωσία που θέλουν να περάσουν το Πάσχα στη χώρα μας, αλλά και καθολικοί από χώρες της δυτικής Ευρώπης που δείχνουν προτίμηση στα νησιά Σύρο, Τήνο και Κέρκυρα.

Ο συνδυασμός μάλιστα με την Πρωτομαγιά, επιτρέπει σε αρκετούς τουρίστες να επεκτείνουν την παραμονή τους ή να πάρουν πιο εύκολα την απόφαση για ένα ταξίδι, καθώς θα έχουν περισσότερο χρόνο για να επιστρέψουν στη βάση τους.

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 5ο φεστιβάλ χορωδιών στην Πανηπειρωτική. Χοροδιδάσκαλος ο Βαγγέλης Κώτσος

Δίνεται άδεια Πρακτορείου ΟΠΑΠ στην οδό Ποντοηρακλείας 1 -3 όπισθεν Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Αθηνών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλ.: 6974144369