Σε έναν ενδιαφέροντα διάλογο για τους τρόπους αποτελεσματικής πρόληψης και αντιμετώπισης των εξαρτήσεων στους χώρους εργασίας, εξελίχθηκε η εκδήλωση με θέμα «Εργαζόμενοι και εξαρτήσεις. Αίτια, Πρόληψη και Αντιμετώπιση», που συνδιοργάνωσαν το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, το Κέντρο Πρόληψης «Σχεδία» και το ΚΕΘΕΑ Ήπειρος.

Κοινό συμπέρασμα όλων όσοι τοποθετήθηκαν, ήταν πως πρόκειται για ένα υποεκτιμημένο πρόβλημα, το οποίο δεν τυγχάνει οργανωμένης παρέμβασης, κατάσταση η οποία πρέπει να αλλάξει, καθώς τα προβλήματα εξαρτήσεων αυξάνονται και διογκώνονται. Οι εκπρόσωποι και των τριών φορέων συμφώνησαν ότι η εκδήλωση της Τετάρτης θα πρέπει να αποτελέσει την αρχή για ουσιαστικές διεκδικήσεις και παρεμβάσεις, εκδηλώνοντας τη διάθεση να συνεργαστούν και στα επόμενα βήματα.

«Σήμερα βάζουμε τον σπόρο και ελπίζουμε η εκδήλωση αυτή να οδηγήσει και σε ανάληψη δράσεων, που θα έχουν πολλαπλά οφέλη για το σύνολο των εργαζομένων στον εργασιακό τους χώρο, για τις οικογένειές τους, αλλά και την τοπική και την ευρύτερη κοινωνία», δήλωσε η πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης «Σχεδία» Σοφία Μαρκούλα στον χαιρετισμό της, με τον υπεύθυνο του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος Γιάννη Παπαχρήστο να προσθέτει: «Αυτή η εκδήλωση δεν πρέπει να μείνει μια αχτίδα φωτός, αλλά να ακολουθήσουν δράση και πράξη στους εργασιακούς χώρους.

Από την πλευρά του Εργατικού Κέντρου υπήρξε η δέσμευση να συνεχίσει την προσπάθεια ενημέρωσης στους εργασιακούς χώρου μέσω των πρωτοβάθμιων σωματείων, ενώ μια ιδέα που θα τύχει άμεσης εφαρμογής είναι και ο διαμοιρασμός των στοιχείων των φορέων της περιοχής, στους οποίους μπορούν οι εργαζόμενοι με προβλήματα εξαρτήσεων να αναζητήσουν υποστήριξη.

Συμφωνία υπήρξε και στο ότι πρέπει να διεκδικηθεί η ύπαρξη και ψυχολόγου εργασίας στους μεγάλους εργασιακούς χώρους, καθώς οι γιατροί εργασίας δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να αντιμετωπίσουν θέματα εξαρτήσεων, ενώ τόσο από την πλευρά του Κέντρου Πρόληψης «Σχεδία» όσο και από αυτή του ΚΕΘΕΑ εκδηλώθηκε η προθυμία για οργάνωση συναντήσεων σε χώρους εργασίας.

Πέραν της συμφωνίας για τη συνέχιση των πρωτοβουλιών, κοινή συνισταμένη των ομιλητών και όσων τοποθετήθηκαν, ήταν η ανάγκη αντιμετώπισης των αιτιών, που οδηγούν σε φαινόμενα εξάρτησης, «Το να επιλέγεις να λύσεις προβλήματα ζωής με ουσίες, είναι ένας λανθασμένος τρόπος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επιστημονικά υπεύθυνος του Κέντρου Πρόληψης «Σχεδία», καθηγητής Αγωγής Υγείας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Βασίλης Κούτρας στην ομιλία του, σημειώνοντας την ανάγκη συλλογικής δράσης.

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν, επίσης, ο κοινωνιολόγος PhD στην Κινητή Μονάδα του ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ Ναπολέων Παπαγεωργίου και το μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου και πρόεδρος του σωματείου Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Ν. Ιωαννίνων Δημήτρης Καλύβας, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Νίκος Έξαρχος.

Τοποθετήσεις υπήρξαν, μεταξύ άλλων, από την πρόεδρο του Συλλόγου ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων κα Τίνα Ζέκα και τον πρόεδρο της Ένωσης Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών κ. Τάσο Τόκα.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Ιωαννίνων Δημήτρης Παπαγεωργίου, ο επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» Θωμάς Μπέγκας και η πρώην πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου και μέλος του δ.σ. της «Σχεδία» Μαργαρίτα Κιτσανού.

Την Κυριακή  28 Μαΐου 2023 πολυμελής ομάδα του πολυσυζητημένου κόμματος "ΝΙΚΗ' βρέθηκε στο Σούλι και τίμησε τις ετήσιες επετειακές εκδηλώσεις.

Σε Δελτίο Τύπου που εξέδωσε αναφέρει: "Την Κυριακή 28 Μαΐου πολυμελής ομάδα από ολόκληρη την Ήπειρο, με επικεφαλής τους υποψήφιους βουλευτές Ιωάννη Ρίζο και Δημήτριο Σβορώνο από Άρτα, Δημήτριο Κατσίμπουρδα από Πρέβεζα, και Κωνσταντίνα Φασούλη-Τσαμπαλά, Όλγα Κορέτση, Σπήλιο Τυροπάνη και  Γεώργιο Καλλιντέρη από Ιωάννινα, βρέθηκαν στο Σούλι με την ευκαιρία των τοπικών εορταστικών εκδηλώσεων σε ανάμνηση του ολοκαυτώματος του Σουλιου και  της αυτοθυσίας των Σουλιωτών υπέρ της ελευθερίας .

Κατ΄αρχήν υπήρξε συμμετοχή στην Θεία Λειτουργία και την επίσημη Δοξολογία, που πραγματοποιήθηκαν στο εκκλησάκι του Αγίου Δονάτου. Κατόπιν κατευθυνθήκαμε στο χώρο, από όπου θα παρακολουθούσαμε την αναπαράσταση της ανατίναξης του Κουγκίου. Ζήσαμε ιστορικές στιγμές  και αξίζουν συγχαρητήρια τόσο στους διοργανωτές, όσο και στους νέους που συμμετείχαν στην αναπαράσταση. Όλοι, επίσημοι και απλός λαός, μικρά παιδιά και μεγάλοι την παρακολουθήσαμε με μεγάλο ενδιαφέρον, δέος και συγκίνηση.

Το δεύτερο μέρος των εκδηλώσεων συνεχίστηκε στο χώρο του βουλευτηρίου. Εκεί έγινε επιμνημόσυνη δέηση, προσκλητήριο πεσόντων Σουλιωτών,κατάθεση στεφάνων, εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας και ακολούθησαν παραδοσιακοί  χοροί.

Με τη συμμετοχή αυτή της ΝΙΚΗΣ θέλουμε  να τονίσουμε για μια ακόμη φορά ότι  στα σχολεία μας πρέπει να επανέλθουν οι ηρωικές μορφές των προγόνων μας, ώστε οι νέοι μας να διδάσκονται την ανδρειοσύνη,  την αυτοθυσία, την αγάπη στην Πίστη μας και την Πατρίδα μας.

Τέλος μετά το πέρας των εκδηλώσεων, συζητήσαμε και αποφασίσαμε συγκεκριμένες δράσεις, με στόχο στις επόμενες εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023 η ΝΙΚΗ να βρεθεί στη Βουλή με όσο το δυνατόν περισσότερους βουλευτές".

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΜΑΡΚΟΥ, Υποψήφια Βουλεύτρια Πρέβεζας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Εκπροσωπώντας το ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στη συνέλευση των κατοίκων της Κοινότητας Καμαρίνας την περασμένη Κυριακή στην Καμαρίνα, εξέφρασα την αντίθεσή μου για το φαραωνικό έργο στην Καμαρίνα, καθώς και τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τις ΑΠΕ.

Η μη χωροθέτηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας έχει φέρει σε μετωπική σύγκρουση τις τοπικές κοινωνίες με τις εταιρείες, καθώς η τοποθέτηση τους γίνεται σε χορτολιβαδικούς χώρους επιφέροντας την απόγνωση στους ήδη πλττόμενους από τις πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αγροκτηνοτρόφους. Η τοποθέτηση δε πλησίον του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Κασσώπης, αποτελεί ύβρη και προσβολή για το μνημείο και γενικότερα την πολιτισμική μας κληρονομιά.

Επιπλέον, αναφερόμενη στις ενεργειακές κοινότητες υπογράμμισα την αναγκαιότητα να υπάρξει δικαιότερη κατανομή και στους παρόχους ενέργειας. Το ζήτημα των ΑΠΕ δεν είναι ένα τεχνοκρατικό πρόβλημα, αλλά βαθειά πολιτικό.

  Τέλος, οι τοπικές κοινωνίες οφείλουν να έχουν πρωτεύοντα λόγο για την τοποθέτηση τέτοιων επενδύσεων και για το ποια ανάπτυξη επιθυμούν στον τόπο τους.

Facebook Maria Markou

 

Η Άννα Στεργίου, υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. στο Νομό Θεσπρωτίας, έγκριτη δημοσιογράφος και συγγραφέας, σε μία μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε στο Hpeiros.gr, βάζει το χέρι υπό τον τύπον των ήλων.

Μιλάει για την καθίζηση που υπέστη ο ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές της 25ης Μαΐου, οι οποίες για πολλούς αποτελούν το πρώτο ημίχρονο μιας αναμέτρησης ανάμεσα στον συντηρητισμό της κυβέρνησης Μητσοτάκη και τον προοδευτισμό που προσπαθεί να εκφράσει ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Αναλύει τα αίτια της ήττας στον ‘πρώτο γύρο’, αναγνωρίζει τα λάθη που έγιναν και σημειώνει ότι η ελπίδα δεν χάθηκε. Υπάρχει μπροστά η εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιουνίου, όπου τα πάντα μπορούν να συμβούν από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ θα εξηγήσει με περισσότερη σαφήνεια στον λαό το πρόγραμμά του. Ένα πρόγραμμα καθαρά φιλολαϊκό το οποίο είναι απόλυτα κοστολογημένο, ανακουφίζει τον ευάλωτο και αδύναμο συμπολίτη και δίνει αναπτυξιακή προοπτική στη χώρα. Επιπλέον καλεί τους νέους να εμπιστευτούν τον ΣΥΡΙΖΑ για να είναι η δική τους ισχυρή φωνή και ουσιαστική ελπίδα.

 

 Anna_tsipras.jpg

 

Ας δούμε τι μας είπε:

 

κα Στεργίου,

 

 

-Ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. όχι μόνο δεν κατάφερε να είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές της 21ης Μαΐου αλλά υπέστη και μία σημαντική καθίζηση. Που πιστεύετε ότι οφείλεται αυτή η πτώση; 

«Ο κύριος λόγος ήταν πως δεν δώσαμε ελπίδα στον κόσμο. Αντί να του εξηγήσουμε το πρόγραμμά μας, επικεντρωθήκαμε πολύ στα μαύρα πεπραγμένα της ΝΔ. Η πολυγλωσσία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ γινόταν βούτυρο στο ψωμί της Νέας Δημοκρατίας, η οποία είναι «μανούλα» στην προπαγάνδα. Μπερδέψαμε τη μεσαία τάξη κι η απλή αναλογική δεν μας ωφέλησε. Όποτε προσπαθούσε να μπαλώσει η Πόπη Τσαπανίδου έβγαινε κάποιος βουλευτής ή πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ να ξηλώσει. Τ’ άλλα κόμματα της Κεντροαριστεράς, αντί να κάνουν κριτική στην κυβέρνηση, προσπαθούσαν να «τσιμπολογήσουν» από την αξιωματική αντιπολίτευση. Υπήρξε και μεγάλη αποχή. Πέρα από τα δικά μας λάθη, η ντόπια και ξένες ελίτ έβαλαν εδώ και καιρό στόχο να διώξουν άρον - άρον τον Αλέξη Τσίπρα. Τον μόνο ηγέτη δηλαδή που φεύγοντας, άφησε 37, 5 δις στα δημόσια ταμεία και τίμησε τον κόπο του ελληνικού λαού».

«Δεν είμαστε λωτοφάγοι… - Ο Τσίπρας έχει ανθρωπιά»

-Ναι αλλά τελικά ο Αλέξης Τσίπρας δεν παραιτήθηκε…

«Τι ακριβώς παρέλαβε ο Τσίπρας; Μια χώρα διαλυμένη και πτωχευμένη. Μιλούν λοιπόν όσοι μας σακάτεψαν; Θυμάμαι ως αγροτική συντάκτρια, Έλληνες να ικετεύουν επί ώρες στην ουρά για μια σακούλα τομάτες έξω από το υπουργείο Γεωργίας; Νισάφι πια και με το σύγχρονο παραμύθι της επιστροφής χρημάτων. Σου παίρνω 100 ευρώ για βενζίνη, σου γυρίζω 10, σε χτυπάω στην πλάτη, άντε στο καλό, κατακαημένε ελληνικέ λαέ. Έ, όχι! Δεν είμαστε λωτοφάγοι. Βρήκαν 37,5 δις ζεστά στα ταμεία και μιλούν; Όταν εμείς ψάχναμε ψιλά για να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις; Ποιος αναίσχυντος αρχηγός κράτους θ΄ αποκαλούσε τη Νεολαία της χώρας, που σκοτώθηκαν στα Τέμπη «προσωρινή φθορά»; Ούτε στο μικρό του δαχτυλάκι δεν φτάνουν τον Αλέξη Τσίπρα, αυτοί που τον χτυπούν. Γιατί έχει ανθρωπιά. Κι όποιος ψηφίσει ΝΔ στις εκλογές της 25ης Ιουνίου να ξέρει πως ο λογαριασμός θα είναι αιματηρός. Στην κατάψυξη άφησαν τις τριετίες κι έχουν βάλει ήδη στο μάτι το νερό και τη δημόσια υγεία. Ήδη ένα μεγάλο μέρος της αττικής γης έχει περάσει πια σε ξένα χέρια κι εμείς θέλουμε να μπούμε ανάχωμα στη λεηλασία της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών».

 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ύψωσε ανάστημα και τα συμφέροντα δεν του το συγχώρεσαν»

 

-Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ γενικά δεν είχε καλή σχέση με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης…

«Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δεν έχει τζάκια κι υπήρξαν στελέχη μας, που ήταν άμαθα στην έκθεση στα ΜΜΕ και το πληρώσαμε ακριβά. Παρότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έκανε μία τεράστια ανανέωση στελεχών δεν το προέβαλε στα μίντια. Πάνω απ΄ όλα όμως ξένα και ντόπια συμφέροντα δεν συγχωρούν στον Αλέξη Τσίπρα και την αριστερά μιας μικρής χώρας ότι σήκωσε ανάστημα. Όταν λες παντού «Ναι», όπως ο αρχηγός της ΝΔ δεν ενοχλείς κανέναν. Ίσα – ίσα τα κανάλια σου δίνουν και χαρτάκια με τις ερωτήσεις και σε βγάζουν ατσαλάκωτο. Οι ντόπιες ελίτ ξιφουλκούν, επειδή ο Παπάς τους έβαλε να πληρώσουν για τις τηλεοπτικές άδειες. Πάνω από 37.000 νεκρούς είχαμε στην πανδημία. Πριν είχαμε κάθε μέρα τον Τσιόδρα, μόλις τα θαλάσσωσαν, κόπηκε η καθημερινή ενημέρωση για την πανδημία. Υπάρχουν βέβαια κι οι ηγέτες από τον αριστερό χώρο, που δεν συγχωρούν στον Αλέξη Τσίπρα ότι τον προτίμησε ο ελληνικός λαός. Εάν όμως η αριστερά τρώει τις σάρκες της, για να’ χουν πέντε νοματαίοι καπετανάτα γρήγορα θα έρθει αντιμέτωπη με τον καθρέφτη της».

-Και ποιο είναι το δικό σας σχέδιο για τη χώρα;

«Υπάρχουν ανακουφιστικά κι αναπτυξιακά μέτρα κοστολογημένα. Επιδίωξή μας είναι να επιταχυνθεί ο πράσινος και ψηφιακός μετασχηματισμός και η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, ώστε να υπάρξει αύξηση του εισοδήματος κι ανάπτυξη, που θα στηρίξει ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος. Είναι ανεπίτρεπτο να περιμένει κάποιος μήνες για να κάνει μία απλή επέμβαση. Η να περνά τον Γολγοθά που έχουμε περάσει εμείς ως εργαζόμενοι μετά την πτώχευση της Ελευθεροτυπίας, που μας έχει κάνει μπαλάκι η ελληνική δικαιοσύνη. Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θέλει να βελτιώσει το εισόδημα των πολιτών της χώρας και προωθεί ένα κράτος φιλικό κι ανταποδοτικό προς τον πολίτη».

 

 

«Δεν ξεχνάμε εξοπλιστικά, Τσουκάτους και την Καϊλή…»

 

-Το ΠΑΣΟΚ αύξησε τα ποσοστά του και τώρα ερίζει για τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ανησυχείτε μήπως καταφέρει και υποσκελίσει τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Ιουνίου;

«Το ΠΑΣΟΚ άλλαξε αρχηγό κι υπήρξε ανανέωση στελεχών. Μία μερίδα Κεντροαριστερών πολιτών θεώρησε ότι μπορεί να «επαναπατριστεί» εκλογικά. Η ανανέωση Ανδρουλάκη όμως δεν έχει ίδια ιδεολογικά χαρακτηριστικά με το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου κι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ πια είναι κόμμα εξουσίας. Ορισμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ήδη ονειρεύονται συνεργασία με τη ΝΔ. Υπάρχουν και σήμερα αξιόλογα στελέχη αλλά ο κόσμος δεν γύρισε πλάτη στο ΠΑΣΟΚ τυχαία. Ξεχνάμε τα σκάνδαλα του χρηματιστηρίου, τα εξοπλιστικά, τους Τσουκάτους, την Καϊλή; Ξεχνάμε τον υπουργό Χρυσοχοΐδη, που δεν διάβασε το μνημόνιο αλλά έκαψε την ελληνική κοινωνία και σήμερα παρελαύνει ως δήθεν πετυχημένος στη ΝΔ; Η επιλογή Ανδρουλάκη να πάρει την έδρα Καστανίδη στη Θεσσαλονίκη – έστω προσωρινά – δεν φέρνει καλά προμηνύματα. Ο Νίκος Ανδρουλάκης, αν φιλοδοξεί να γίνει ηγέτης στον χώρο της Κεντροαριστεράς με σημιτικές προδιαγραφές και βενιζελική ούγια, σίγουρα δεν μπορεί να διεκδικήσει τέτοιο ρόλο…».

 

 

-Στη Θεσπρωτία ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. δεν κατάφερε να κατακτήσει τη μία και μοναδική διεκδικήσιμη έδρα. Με δεδομένο ότι δώσατε μεγάλο  αγώνα και λάβατε έναν τιμητικό αριθμό ψήφων, που θεωρείτε ότι κρίθηκε η 'μάχη'; Σε ποια σημεία υστέρησε ο ΣΥΡΙΖΑ;

«Στη Θεσπρωτία ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κράτησε ένα ποσοστό πάνω απ’ τον μέσο όρο. Έμαθα ότι θα είμαι υποψήφια στις 19 Φεβρουαρίου 2023. Θα μπορούσαμε ήδη απ΄ το καλοκαίρι να δουλεύουμε συστηματικά κι εγώ κι ο Γιάννης Γόγολος και να μην είμαστε την τελευταία στιγμή στο ψηφοδέλτιο. Ο κόσμος θέλει τον χρόνο του για να σε γνωρίσει και να σ΄ εμπιστευτεί. Υπήρξαν κι οργανωτικά θέματα, τοπικά και κεντρικά, τα οποία επιλύονται. Κάποιοι γνωρίζουν πως είχα ένα ατύχημα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, και τρεις εβδομάδες έβγαλα τον προεκλογικό αγώνα με πατερίτσες. Όμως αλλάζουμε, βελτιωνόμαστε, προχωράμε…».

 

 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ιστορική ευθύνη απέναντι στον κόσμο»

 

-Τι λέτε για τους ψηφοφόρους που γύρισαν την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ;

«Οι άνθρωποι, που μας στήριξαν, πληγώθηκαν βαθιά από τα λάθη μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έχει ιστορική ευθύνη απέναντι στον κόσμο, που τον στήριξε και τον εμπιστεύθηκε. Υπάρχουν λαϊκά στρώματα και μικρομεσαία, που πιέζονται ασφυκτικά. Ο κόσμος έχει απαιτήσεις από εμάς κι έχει βαρεθεί ν΄ ασχολούμαστε με τα εσωκομματικά μας. Έχουμε χρέος απέναντι στους πολίτες να δώσουμε εναλλακτική λύση, απέναντι στην Ελλάδα των κολλητών, των απευθείας αναθέσεων, των τζακιών και της αναξιοκρατίας».

 

 

-Τι προβλέπει το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για την τριτοβάθμια εκπαίδευση στη Θεσπρωτία;

«Πρώτα απ΄ όλα επαναφορά της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στην Ηγουμενίτσα. Είναι αδιανόητο οι εκπαιδευτικές μας δομές να ρημάζουν».

 

-Έχετε πει πολλές φορές ότι συγκριτικά πλεονεκτήματα της Θεσπρωτίας είναι ο αγροτοκτηνοτροφικός τομέας κι ο τουρισμός.

«Η Θεσπρωτία έχει μεγάλες δυνατότητες σε πολλά πεδία. Έχει υπέροχα προϊόντα αλλά χωρίς ταυτότητα. Της λείπουν αρδευτικά κι αντιπλημμυρικά έργα. Ξέρετε ότι κυκλοφορούν στην παγκόσμια αγορά πλέον ρούχα από ευκάλυπτο κι από οξιά; Έρχονται νέες καλλιέργειες, νέες ποικιλίες κι οφείλουμε να προετοιμαστούμε για την κλιματική αλλαγή. Σήμερα ο τουρίστας κάθεται μόνο 4 μέρες στην Πέρδικα ή στα Σύβοτα και δαπανά ελάχιστα. Φανταστείτε να πήγαινε άλλη μία μέρα στο Σούλι, στη Σαγιάδα, στο Πλαίσιο, στην Κεραμίτσα; Είναι ανεπίτρεπτο να περνά ο ταξιδιώτης του κρουαζιερόπλοιου και να μην έχει δοκιμάσει μανταρίνι Κεστρίνης, ακτινίδιο Βρυσέλλας, λάδι, μέλι ή ψάρι Θεσπρωτίας; Η Ηγουμενίτσα π.χ. μπορεί να χτίσει «γαμήλιο τουρισμό» στο νησάκι της. Χρειάζεται ολοκληρωμένος σχεδιασμός για εκκλησιαστικό τουρισμό, συνδέοντας Παραμυθιά, Γηρομέρι, Ράγιο, Κοκκινολιθάρι κ.ά. Χρειάζεται να χτίσουμε φυσιολατρικό τουρισμό και να σταματήσουμε να φαρμακώνουμε τον Καλαμά. Πρότεινα το μουσείο Άρτου στο Φιλιάτι για να ξαναζωντανέψουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις κι η πόλη με τουριστικά λεωφορεία. Χτίζονται νέα ξενοδοχεία, που, αν δεν έχουν πράσινες προδιαγραφές, θα πληρώνουν μεγάλα πράσινα τέλη. Χρειαζόμαστε αλλαγές για λόγους προσβασιμότητας. Ένας άνθρωπος με ειδικές ανάγκες, δεν μπορεί να κυκλοφορήσει εύκολα ούτε στο κέντρο της Ηγουμενίτσας. Χρειάζεται να προχωρήσει η αξιοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της περιοχής. Γίνεται να έχει έρθει ο Οδυσσέας να παντρευτεί την Καλλιδίκη κι εμείς να μην έχουμε μισή πινακίδα στο Καλοδίκι;».

 

 

«Θέλουμε να γίνουμε η φωνή όλων των νέων»

 

-Τι θα λέγατε στους νέους εν όψει των ερχόμενων εκλογών; 

«Να μας εμπιστευθούν. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Συμμεριζόμαστε τις αγωνίες τους κι είμαστε δίπλα τους. Θέλουν να σπουδάσουν στο πανεπιστήμιο, να κάνουν μεταπτυχιακές σπουδές ή οικογένεια και δυσκολεύονται. Σήμερα οι μισθοί τους είναι τραγικά χαμηλοί κι αναζητούν πάλι το μέλλον τους στο εξωτερικό. Ζούμε σ΄ έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία και το ελληνικό σχολείο είναι ένα ατελείωτο, γραφειοκρατικό εξεταστικό κέντρο, αντί ν΄ αναπτύξει τη φαντασία και τη δημιουργικότητα των παιδιών και να τους ανοίξει την πύλη για τα νέα επαγγέλματα, που έρχονται; Θέλουμε να μας στηρίξουν, για να γίνουμε η φωνή τους».

 

«Το μήνυμα που μας έστειλαν οι πολίτες το λάβαμε»

 

- Ποιους θα θέλατε να ευχαριστήσετε και ποιο μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στους ψηφοφόρους της Θεσπρωτίας ενόψη της 25ης Ιουνίου; 

«Η λέξη «ψηφοφόρος» είναι κάτι πολύ ψυχρό και μακριά από μένα. Στη ζωή μου έμαθα να κάνω φίλους. Οι συνομιλητές μου είναι ξεχωριστές προσωπικότητες με όνειρα, προβλήματα, απογοητεύσεις κι επιθυμίες. Μακρύς λοιπόν ο κατάλογος όσων θέλω να ευχαριστήσω: συντρόφους, συγγενείς, παλιούς και νέους φίλους, δημοσιογράφους και φυσικά τον γιο μου, που με στερήθηκε. Δεν ζούμε σε μία μεγάλη εκλογική περιφέρεια, όπου όλα είναι απρόσωπα. Το τηλέφωνο και το e-mailμου είναι πάντα ανοιχτά. Τους ευχαριστώ για το όμορφο ταξίδι, που ξεκινήσαμε και πλέον συνεχίζεται. Ο δημοκρατικός κόσμος της Θεσπρωτίας, έστω κι αν δεν ήρθε μαζί μας στις εκλογές του Μάη, γιατί θέλησε να μας δώσει ένα μήνυμα, πρέπει να επιστρέψει στην κάλπη. Είμαστε εδώ για ν΄ αλλάξουμε πράγματα και στο κόμμα μας, που τον πλήγωσαν αλλά και για να επουλώσουμε πληγές στην κοινωνία και να της δώσουμε προοπτική».

Αφού είδε τον ΠΑΣ Γιάννινα να εξασφαλίζει την παραμονή στην κατηγορία ο Γιώργος Χριστοβασίλης 'έφυγε' από τη ζωή.

Ο επί δεκαπέντε χρόνια πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, έδωσε με αξιοπρέπεια τη δύσκολη και μακροχρόνια μάχη με τον καρκίνο από τον οποίο τελικά νικήθηκε. .

Είχε αναλάβει τα ηνία του ΠΑΣ Γιάννινα το 2008 και έκανε μία μεγάλη διαδρομή εξαιρετικά πετυχημένη.

Σημειώνεται ότι τη διοίκηση της ομάδας έχουν αναλάβει οι δύο γιοί του.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ

Η ημέρα εκείνη που δεν θα θέλαμε να έρθει ποτέ, δυστυχώς ξημέρωσε. Ο αγαπημένος μας πρόεδρος, Γιώργος Χριστοβασίλης, έφυγε από την ζωή. Όλο αυτό το διάστημα πάλεψε με σθένος και αξιοπρέπεια παρότι η μάχη ήταν άνιση. Ένας υπέροχος άνθρωπος που από το 2008 όταν και ανέλαβε ιδιοκτήτης του συλλόγου κατάφερε να γράψει τις πιο χρυσές σελίδες στην ιστορία του Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ και να μνημονεύεται ως ο καλύτερος πρόεδρος που είχε ποτέ του ο “Άγιαξ της Ηπείρου».

Ο Γιώργος Χριστοβασίλης υπήρξε ο μακροβιότερος πρόεδρος στην ιστορία του συλλόγου και ο άνθρωπος που γιγάντωσε τον Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ. Στα 15 χρόνια της θητείας του, κατάφερε να βάλει τις βάσεις ώστε ο Π.Α.Σ. να σταθεροποιηθεί στην πρώτη επαγγελματική κατηγορία και να αποτελέσει ένας αξιοσέβαστος αντίπαλος για όλους, με μεγαλύτερο κατόρθωμα η έξοδος στην Ευρώπη την σεζόν 2015-16. Ήταν το πρώτο ευρωπαϊκό καλοκαίρι του «Άγιαξ της Ηπείρου», και η κορυφαία στιγμή του συλλόγου με τα 4 ματς κόντρα σε Οντ και Άλκμααρ, στιγμές που θα μείνουν για πάντα στην μνήμη όλων των Ηπειρωτών. Παράλληλα έφτασε πολύ κοντά και στο όνειρο ενός τελικού Κυπέλλου Ελλάδος αφού δύο φορές η ομάδα έφτασε μέχρι την ημιτελική φάση ημιτελικά του θεσμού.

Η οικογένεια του Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ θρηνεί και με βαθιά θλίψη εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του Γιώργου Χριστοβασίλη και τους οικείους του για τον αδόκητο χαμό του.

Καλό ταξίδι πρόεδρε, το ευχαριστώ δεν αρκεί για όλες αυτές τις όμορφες στιγμές που πρόσφερες στην ιστορία του Π.Α.Σ. και στην πόλη των Ιωαννίνων.

Επίσκεψη σε υπηρεσίες των Ιωαννίνων πραγματοποίησε η Μερόπη Τζούφη, όπου συνομίλησε με εργαζόμενους και πολίτες. Πιο συγκεκριμένα, η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισκέφθηκε την Εφορεία, τον ΟΚΠΑΠΑ, τα Κέντρα Κοινότητας, τις τοπικές υπηρεσίες του υπουργείου Μεταφορών, καθώς και τις οικονομικές και διοικητικές υπηρεσίες του Δήμου Ιωαννιτών. Στο πλαίσιο αυτό συναντήθηκε και με τον δήμαρχο Δημήτρη Παπαγεωργίου.

Επιπλέον, η υποψήφια βουλευτής Ιωαννίνων πραγματοποίησε περιοδείες σε Μέτσοβο, Πέραμα, Βουνοπλαγιά και Νέα Ζωή, όπου μίλησε εκτενώς με τους κατοίκους, τους εργαζόμενους και τους τοπικούς επιχειρηματίες για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της Κυριακής.

Στα χωριά Θεριακήσι, Κοπάνη, Βαρυάδες, Πεντόλακκο, Αχλαδέα, Γεωργάνους, Δερβίζιανα, Παλαιοχώρι-Μπότσαρη, Ρωμανό και Σιστρούνι περιόδευσε την Τετάρτη 10 Μαΐου, η υποψήφια Βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό Δελτίο Τύπου "Συζήτησε με τους κατοίκους για το πρόγραμμα της ΝΔ για την επόμενη τετραετία καθώς και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτές οι περιοχές". 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Hpeiros.gr οι κάτοικοι εξέφρασαν τα παράπονά τους για την εγκατάλειψη της περιοχής και τις υπερβολικές καθυστερήσεις στην οδική σύνδεση της Λάκκας Σουλίου με την Ιόνια οδό μέσω της παραεγνατίας Τύρια-Γέφυρα Μπακόλα -Ιόνια οδό, η οποία κατασκευάζεται με ρυθμούς χελώνας, εδώ και 15 χρόνια...  

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει τον βανδαλισμό στο εκλογικό κέντρο μας, καθώς και την μερική ή ολική καταστροφή των εκλογικών κέντρων του ΚΚΕ μ-λ, του Μ-Λ ΚΚΕ και ΜΕΡΑ25. 

Μπορεί οι ηγέτες της Χ.Α να καταδικάστηκαν και να βρίσκονται κάποιοι στην φυλακή, αλλά τα "ποντίκια" τους μέσα στην νύκτα καταστρέφουν ό,τι δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν στο φως της μέρας, την επιδραστική απελευθερωτική δύναμη των αριστερών, κομμουνιστικών ιδεών

Δεν γνωρίζουμε ποιοι είναι δράστες. Ίσως, το γνωρίζει η αστυνομία που βρίσκεται ούτε 200 μέτρα παρακάτω και όταν πρόκειται να ξυλοκοπήσει και να συλλάβει διαδηλωτές και διαδηλώτριες, έρχεται τρέχοντας.

Αν είναι τα γνωστά- άγνωστα φασισταριά της πόλης, τα οποία ξαναβγαίνουν από τις σκοτεινές φωλιές τους, ατύχησαν! Είμαστε παλιοί και παλιές στο δρόμο, δεν σας παίρνει.

Αν είναι νέοι άνθρωποι που «σαγηνεύονται» από τα μηνύματα μίσους της ακροδεξιάς, κοινοβουλευτικής και μη, αν πάνε στα σχολεία της πόλης όπου το «αβγό του φιδιού» εκκολάπτεται ξανά, καλά θα κάνουν να φύγουν μακριά από τα καλέσματα μίσους για κάθε τι ανθρώπινο, όμορφο και συλλογικό.

Όσο για εμάς, λέμε το εξής:

Τα πανό ξαναγράφονται, ξέρουμε γράμματα

Τα περίπτερα ξαναχτίζονται, ξέρουμε να χτίζουμε

Οι αγώνες δεν υποχωρούν. Δεν ξέρουμε να φοβόμαστε.

Την Κυριακή 21 Μάη κάνουμε ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α

Γραφείο Τύπου ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Ιωαννίνων

Με αφορμή την επίσκεψή της στον Σύλλογο ΑμεΑ "Ελπίδα' η υποψήφια με το ΚΙΝΑΛ -ΠΑΣΟΚ στο

Νομό Πρέβεζας, κα Στέλλα Βαρτελάτου, δήλωση τα εξής: "Θεωρείτε ότι η χώρα μας είναι φιλική

προς τα άτομα με ειδικές ανάγκες; Νομίζετε ότι οι συμπολίτες μας με προβλήματα στην ακοή, την

όραση, την ομιλία ή την κίνηση μπορούν να κινηθούν στην καθημερινότητα τους εύκολα και με

ανεξαρτησία και να εξυπηρετηθούν ακόμα και από τις δημόσιες υπηρεσίες του Κράτους μας χωρίς

καμία δυσκολία;

Όταν ως νέα μητέρα, οδήγησα το καροτσάκι του γιου μου, συνειδητοποίησα ότι βίωνα μια νέα

εμπειρία, μία κουκίδα της εμπειρίας που βιώνουν καθημερινά τα άτομα με κινητικά προβλήματα όταν

βγαίνουν από το σπίτι τους χωρίς τη βοήθεια συνοδού, συγγενικού ή φιλικού τους προσώπου.

Τα συμπεράσματα μου άκρως απογοητευτικά για το πόσο το Κράτος σέβεται καθολικά τους πολίτες

του, την ισότητα ανάμεσα, την προσωπικότητα αυτών και είναι πραγματικά κατά των διακρίσεων.

Ευχαριστώ πολύ τον σύλλογο ΑΜΕΑ ‘Ελπίδα’ που με καλοδέχτηκε και όλους όσοι βοηθούν

καθημερινά τους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα να ανέβουν στα πεζοδρόμια ή τα λεωφορεία

αλλά και τα αυτοκίνητα που είχαν υπομονή και τους περιμένουν όταν (συνέχεια) χρησιμοποιούν το

δρόμο για να κινηθούν και όχι τα πεζοδρόμια είτε γιατί βρίσκονται σε αυτά παρκαρισμένα

αυτοκίνητα, είτε τοποθετημένα κολωνάκια για να μην παρκάρουν τα αυτοκίνητα αλλά με αυτό τον

τρόπο μικραίνει το πεζοδρόμιο κι άλλα πολλά.

Η προσβασιμότητα αποτελεί δικαίωμα, είναι ίση ευκαιρία για την ζωή και την κοινωνική ένταξη των Ατόμων ΜΕΑ.

Η οικονομική στήριξη απαραίτητη και διαρκής για την βιωσιμότητα του Συλλόγου ‘Ελπίδα’."

Η υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κα Στέλλα Βαρτελάτου στο Ν. Πρέβεζας, την Πέμπτη 18 Μαΐου νωρίς το απόγευμα συναντά και συνομιλεί με νέους σε καφετέρια στη πλατεία της Φιλιππιάδας.

Στη συνέχεια διοργανώνει πάρτι στο καφέ Big Apple στο Καναλάκι που θα συνομιλήσει και θα διασκεδάσει με νέους.

Την Παρασκευή 19 Μαΐου διοργανώνει πάρτι στο Café delapaix στην πόλη της Πρέβεζας όπου θα συνομιλήσει και θα διασκεδάσει με νέους.

Για μένα αποτελεί πολιτικό διακύβευμα η συμμετοχή των νέων, για το μέλλον των οποίων αποφασίζουμε, στον προεκλογικό διάλογο, τονίζει σχετικά.

Πέρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Άρτα και ανάμεσα στα άλλα που είπε στους λιγοστούς που κατάφεραν να συγκεντρώσουν, παρά την πανηπειρωτική κινητοποίηση του κομματικού τους μηχανισμού, στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης ήταν ότι «Το μήνυμα που θα στείλετε θα ακουστεί σε ολόκληρη την Ελλάδα. Θα είμαστε πρώτοι και με διαφορά στην Άρτα!».

Τόλμησε να το πει αυτό στην Άρτα, Με περισσή αλαζονεία, αλλά και με πλήρη άγνοια της πραγματικότητας. Στην Άρτα, που επί 4 χρόνια την έχουν ξεχάσει, θεωρώντας τους ανθρώπους της πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Ή ίσως μειωμένης αντίληψης, που δεν μπορούν να συγκρίνουν τι έγινε στην περιοχή μας την τετραετία κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με το τι δεν έγινε την τελευταία καταστροφική για τον τόπο μας τετραετία, που μας γύρισε πολλά χρόνια πίσω.

Δεν θεωρούμε ότι το είπε επειδή έπεσε θύμα κακής πληροφόρησης από τον τοπικό κομματικό μηχανισμό του. Ξέρει πολύ καλά τι ακριβώς συμβαίνει, γι’ αυτό δεν αποτόλμησε να γίνει η σύγκριση με την προ ολίγων ημερών ανοιχτή συγκέντρωση, με τον Αλέξη Τσίπρα περιτριγυρισμένο από πλήθος κόσμου στην κεντρική πλατεία της πόλης και προτίμησε να κρυφτεί στην κλειστή, περιχαρακωμένη συγκέντρωση των στελεχών του. Το ίδιο άλλωστε έκανε και το 2019.

Το είπε, επειδή κάτι έπρεπε να πει για να καλύψει την απουσία από την ομιλία του των σημαντικών τοπικών ζητημάτων και των προβλημάτων που δημιούργησε η κυβέρνησή του στην περιοχή. Δεν είπε τίποτα για όσα βιώνουν οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι, οι πτηνοτρόφοι, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τα νοικοκυριά, οι νέοι μας. Κουβέντα για την ακρίβεια, την αισχροκέρδεια, την έλλειψη υποδομών, την υπονόμευση των έργων που χρηματοδοτήθηκαν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και παραδόθηκαν προς ολοκλήρωση στην κυβέρνησή του. Ούτε μια λέξη για την ασφυκτική κατάσταση στο Νοσοκομείο. Μόνο συνθήματα και ατάκες για προεκλογική κατανάλωση. Τίποτε άλλο.

Οι συμπατριώτες μας τα γνωρίζουν καλά όλα αυτά, γι’ αυτό όντως θα στείλουν το μήνυμα από την Άρτα και το μήνυμα θα είναι ένα βροντερό ΟΧΙ στην κυβέρνηση της ακρίβειας, της διαπλοκής, της λίστας Πέτσα, των Πάτσηδων, των υποκλοπών, της εγκατάλειψης της περιοχής μας.

Και στις 21 Μαΐου ο Αρτινός λαός θα πει «Ως εδώ!». Θα γυρίσει την πλάτη του στην αδικία και θα επιλέξει Δικαιοσύνη παντού.

Γιατί γνωρίζει πολύ καλά ότι μόνο με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μπαίνει τέλος στο καθεστώς Μητσοτάκη. 

Μόνο η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ σημαίνει: αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών, δίκαιο και αποτελεσματικό κράτος δίπλα στον πολίτη και αναπτυξιακή προοπτική για την Άρτα και τους ανθρώπους της

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ν, Άρτας

More Articles ...

e horos logo

  tsiolis

podilata

 Karta

 KarzPreveza

 

Στην Άρτα «ταξιδεύει» η παράδοση του Πωγωνίου μετά από πρόσκληση του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου Άρτης «Ο Σκουφάς» για παρουσίαση της Πωγωνίσιας Φορεσιάς.

Η εκδήλωση, που διοργανώνεται σε συνεργασία με το Δήμο Πωγωνίου και τον Πολιτιστικό Φιλεκπαιδευτικό Σύλλογο Δελβινακίου, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Απριλίου, στις 8:30μ.μ., στην Πνευματική Στέγη του Συλλόγου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί ομιλία από την Φιλόλογο κ. Βλάχου – Νόνη Λευκή για την ιστορία και τις ιδιαιτερότητες της Πωγωνίσια Φορεσιάς, θα προβληθεί σχετικό ντοκιμαντέρ ενώ χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Πωγωνίου κ. Αναστάσιος Γιούνης, ο Πρόεδρος του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου Άρτης κ. Νικόλαος Μπανταλούκας και ο Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Δελβινακίου κ. Μιχάλης Μάγκος. Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί τιμητική βράβευση του τμήματος γυναικών.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με παραδοσιακούς χορούς και μουσική από το συγκρότημα του Κωνσταντίνου Λιόντου.

 

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Ο ΑΓΡΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΙΤΣΑΣ σε ανακοίνωσή του, αναφέρει:  "Κτηνοτρόφε, Κτηνοτρόφισσα,
Μετά το ΠΑΣΧΑ με τα  καλάθια “καπαμά” της κυβέρνησης ήρθαν και οι γαλακτοβιομηχανίες για να μειώσουν την τιμή του γάλακτος!!
Έτσι η «ΔΩΔΩΝΗ» μετά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού σ΄αυτή και τον κουρνιαχτό των εγκαινίων και των πανηγυρισμών για την επέκταση της βιομηχανίας,
για το ρεκόρ εξαγωγών φέτας, για τα νέα προϊόντα μας έστειλε την «λυπητερή». Στα τιμολόγια που πήραμε είδαμε να μειώνεται αναδρομικά (από τον Μάρτη) η
τιμή του γάλακτος στους βιοπαλαιστές κτηνοτρόφους που παράγουν μέχρι και 60 τόνους κατά τρία λεπτά!! Δεν θα σταματήσουν εδώ ετοιμάζουν και νέα
μείωση!! Η μείωση της τιμής θα προσθέσει νέες δυσκολίες ιδιαίτερα στους κτηνοτρόφους που είναι ήδη χρεωμένοι στις τράπεζες και δεν τα φέρνουν
βόλτα, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψουν την παραγωγή. Ήδη ένας στους δέκα κτηνοτρόφους έχει εγκαταλείψει την παραγωγή σύμφωνα και με τα
τελευταία στοιχεία του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ.
Με τον τρόπο αυτό προωθείται ο μόνιμος στόχος της ΚΑΠ της ΕΕ που είναι η συγκέντρωση της παραγωγής σε όλο και πιο λίγα χέρια και γι΄ αυτό κάθε
αναθεώρησή της είναι και χειρότερη από την προηγούμενη όπως και η τωρινή που ξεκίνησε αρχές του 2023.
Την ίδια στιγμή οι εξαγωγές της φέτας έφτασαν τα 605 εκατομμύρια ευρώ το 2022 έναντι 388 εκατομμυρίων ευρώ το 2019 και δείχνουν ότι η διαχρονική πολιτική της
εξωστρέφειας των προϊόντων «Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης» έχει να κάνει αποκλειστικά με τα κέρδη των γαλακτοβιομηχανιών και την βελτίωση της
θέσης τους στον παγκόσμιο ανταγωνισμό.
Παράλληλα η κυβέρνηση απορρίπτει το αίτημα μας για κατώτερες εγγυημένες τιμές στα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα επικαλούμενη το πλαίσιο της «ελεύθερης
αγοράς» την ίδια στιγμή που εξακολουθεί να προσφέρει «κατώτατα εγγυημένα κέρδη» στους εργολάβους που εκμεταλλεύονται τις Εθνικές οδούς και τα διόδια, στις
εταιρείες διαχείρισης των απορριμμάτων, στους βιομηχάνους που ασχολούνται με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας όπως τα φωτοβολταϊκά που έχουν εγγυημένη
τιμή.
Στην ανάπτυξη αυτή που κίνητρο έχει τα κέρδη των γαλακτοβιομηχανιών και όχι τις διατροφικές ανάγκες του λαού οι δικές μας ανάγκες και οι κόποι
μας δεν χωράνε.
Είναι καιρός να πούμε φτάνει πια. Μέσα από το σύλλογό μας και δυναμώνοντάς τον, φτιάχνοντας καινούργιους όπου δεν υπάρχουν να κάνουμε πράξη το σύνθημα των
αγώνων μας «ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Η ΕΛΠΙΔΑ» γιατί δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από καμία κυβέρνηση που οδηγό έχει
την ΚΑΠ της ΕΕ.
 
Μέσα από την πείρα που συγκεντρώσαμε βγάλαμε το συμπέρασμα ότι μόνο όταν εμπιστευτήκαμε τη δύναμή μας και προχωρήσαμε σε αγώνες τοπικά, περιφερειακά
και πανελλαδικά σε συντονισμό με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων και έχοντας τη στήριξη του υπόλοιπου λαού που και αυτός υποφέρει, καταφέραμε να
αποσπάσουμε μικρές και οι μεγάλες ανάσες όπως το αφορολόγητο, τις ενισχύσεις- ψίχουλα για την κάλυψη της αύξησης των ζωοτροφών κλπ.
Το επόμενο διάστημα ο Σύλλογος θα προχωρήσει σε πλατιά ενημέρωση όλων των κτηνοτρόφων για να αποφασίσουμε την παραπέρα δράση μας, για
να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες μας και να απαιτήσουμε:
- Καμία μείωση στην τιμή του γάλακτος.
- Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος.
- Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του ρεύματος, πλαφόν 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων και του ΦΠΑ στις ζωοτροφές, στα αγροεφόδια και σε βασικά είδη για την ικανοποίηση αναγκών της λαϊκής οικογένειας.
- Κατώτατες εγγυημένες τιμές στο γάλα και το κρέας που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.
- Επιδότηση στα αγροεφόδια και τις ζωοτροφές. Ενίσχυση για κάθε ζώο.
-Άμεση πληρωμή των κτηνοτροφικών - αγροτικών προϊόντων με την παράδοση.
- Όχι στις ελληνοποιήσεις γάλακτος και κρέατος που απορρέουν από την ΚΑΠ και τις υπογραφές των ελληνικών κυβερνήσεων στο πλαίσιο των συμφωνιών του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.
- Σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο.
- Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το φυτικό - ζωικό κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους στο 100%.
- Να απαγορευτεί κάθε δραστηριότητα των επιχειρηματικών ομίλων σε βοσκήσιμες εκτάσεις, δάση, δασικές εκτάσεις. Να μην υπάρξει αλλαγή του χαρακτήρα και χρήσης γης προς όφελος του κεφαλαίου.
- Όχι στις εξορύξεις υδρογονανθράκων που καταστρέφουν το περιβάλλον και κλέβουν τον πλούτο του λαού.
 
ΖΙΤΣΑ Μάιος 2023"

Κοντά στους Ηπειρώτες-εκθέτες στην διεθνή έκθεση Hermes Expo, η οποία έλαβε χώρα στο Old Bridge, Νιου Τζέρσει των ΗΠΑ, βρέθηκε ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού κ. Χρυσόστομος Δήμου.

Ο κ. Δήμου είχε την ευκαιρία σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις με τους Ηπειρώτες-εκθέτες να διαπιστώσει και από κοντά το υψηλό επίπεδο παρουσίασης των προϊόντων. Επιπλέον, είχε τη δυνατότητα να ανταλλάξει απόψεις με στελέχη της Περιφέρειας Ηπείρου και του επιμελητηρίου Ιωαννίνων, από το οποίο έλαβε και αναμνηστική πλακέτα.

Τον χαιρετισμό του στην έναρξη της έκθεσης, ο κ. Δήμου συνεχάρη τον ιδρυτή και Πρόεδρο της Έκθεσης κ. Κοτρότσιο για την σημαντική συμβολή του στην προβολή της Ελλάδος και των επιχειρήσεων στην αγορά των ΗΠΑ. Τόνισε δε, ότι το ΠΣΗΕ παραμένει αρωγός στις προσπάθειες της Περιφέρειας, των Επιμελητηρίων και εν γενεί της επιχειρηματικής κοινότητας για την αποτελεσματική προώθηση των εξαγωγικών δραστηριοτήτων τους.

Γραφείο Τύπου και επικοινωνίας

Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού (ΠΣΗΕ)

Mε βάση τα πρόσφατα δημοσιεύματα ότι αεροπορική εταιρία διεθνών πτήσεων, επιθυμεί να εντάξει τα Ιωάννινα στους χειμερινούς προσορισμούς της, καταγγέλοντας ταυτόχρονα την έλλειψη ενδιαφέροντος από τον Υπουργό Τουρισμού καθώς και ότι έγινε σύσκεψη φορέων στην Κρήτη για το ίδιο θέμα ενώ στην Ήπειρο σημειώνεται μια εκκωφαντική σιωπή, δεν μπορούμε παρά να τονίσουμε τη συνεχιζόμενη απαξίωση των Ιωννίνων αλλά και της Ηπείρου γενικότερα από τη Κυβέρνηση της ΝΔ και τα τοπικά στελέχη της.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρά τις δυσκολίες, ολοκλήρωσε μέσα σε 3 χρόνια την Ολυμπία και την Ιόνια οδό μέχρι τα Ιωάννινα, καθώς και το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, έργα που καρκινοβατούσαν για πάνω από 10 χρόνια ,έχοντας το αμείωτο και συνεχές ενδιαφέρον του Ηπειρώτη πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα καθώς και όλων των Ηπειρωτών βουλευτών και στελεχών μας, έργα που συνέβαλαν τα μέγιστα στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας.

Αντίθετα στα τρία χρόνια που πέρασαν με την κυβέρνηση της ΝΔ και παρά την από το 2018 έξοδο της χώρας από τα μνημόνια , στα Ιωάννινα και στην Ήπειρο δεν έχει προστεθεί ούτε ένα χιλιόμετρο δρόμος!!!!Το «παιχνίδι» μεταξύ της Κυβερνησης της ΝΔ και της Περιφέρειας Ηπείρου με την ανταλλαγή υπευθυνοτήτων στην ολοκλήρωση της Ιόνιας οδού μέχρι την Κακκαβιά και της σύνδεσης της Πρέβεζας με την Ιόνια που κρατάει τρία χρόνια τώρα , δείχνει και την ανικανότητα αλλά και την αδιαφορία για την δημιουργία υποδομών στην περιοχή μας.

Προφανώς στον λίγο χρόνο που απομένει μέχρι τις εκλογές ο λαός των Ιωαννίνων και της Ηπείρου θα αποδόσει τα «δέοντα» στη Νέα Δημοκρατία, που φιλοδοξεί με πρόσχημα τον παραλίμνιο ποδηλατόδρομο-πεζόδρομο,το μόνο έργο της να είναι η αλλαγή των ορίων της λίμνης Παμβώτιδας , συμβάλλοντας στην περαιτέρω οικοπεδοποίηση της παραλίμνιας περιοχής, αδιαφορώντας και για την κατάθεση του Π.Δ της λίμνης, με κύρια ευθύνη του Κ.Μητσοτάκη που είναι ενήμερος για όλα αυτά.

                                                                                                                   Ν.Ε ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ

 
lllll.png

 

Η MarBella Collection είναι ένας αναπτυσσόμενος ξενοδοχειακός όμιλος με τρία ξενοδοχεία πολυτελείας 5*. Το MarΒella Corfu και το MarΒella Nido Suite Hotel & Villas βρίσκονται στην Κέρκυρα, και το MarΒella Elix, στο Καραβοστάσι Θεσπρωτίας.

Το MarBella Elix αναζητά επαγγελματία για τη θέση του Φύλακα

Αρμοδιότητες:

 • Υπεύθυνος στην διατήρηση της ασφάλειας του ξενοδοχείου

Προσόντα:

 • Προηγούμενη ανάλογη εμπειρία σε ξενοδοχείο 4* ή 5* θα θεωρηθεί επιπλέον προσόν
 • Άδεια Εργασίας Προσωπικού Ασφαλείας
 • Επιθυμητή η γνώση Αγγλικής γλώσσας
 • Εξωστρεφής και ευχάριστη προσωπικότητα
 • Άριστη ικανότητα επικοινωνίας, συνεργασίας και ομαδικό πνεύμα
 • Επαγγελματική συμπεριφορά

Παροχές:

 • Δυναμικό και εξελισσόμενο επαγγελματικό περιβάλλον
 • Ανταγωνιστικό πακέτο αποδοχών
 • Εποχιακή απασχόληση
 • Διαμονή και διατροφή

 

Κάνε την αίτησή σου εδώ και γίνε μέλος της MarBella Collection!

Στοιχεία Επικοινωνίας Τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού.

HR DEPARTMENT -MARBELLA COLLECTION

T +30 26610 71126

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.