Τη συμμετοχή του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Βαγγέλη Καραμπίνα στο ψηφοδέλτιο της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή» ανακοίνωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ.

Η παράταξη αποδεικνύει και πάλι τον ανεξάρτητο αυτοδιοικητικό της χαρακτήρα και την απόφασή της να υπηρετήσει αποκλειστικά και μόνο τον Δήμο και τους δημότες.

Πορεύεται στις εκλογές του Μαΐου αντλώντας δύναμη από τους πολίτες και όχι από τους κομματικούς ή άλλους μηχανισμούς και είναι παρούσα για να υπηρετήσει μόνο τους πολίτες.

Στην δήλωσή του ο κ. Ελισάφ ανέφερε: «Λίγες μέρες μετά την μεγάλη μας συγκέντρωση, μια συγκέντρωση που μας δίνει δύναμη και αισιοδοξία, θέλουμε να καλωσορίσουμε στην παράταξή μας, ένα ακόμη άξιο και ικανό στέλεχος.

Έναν άνθρωπο για τον οποίο δεν χρειάζονται πολλές συστάσεις.

Είναι ο δημοτικός σύμβουλος Βαγγέλης Καραμπίνας. Ένας συνεπής και ακούραστος εργάτης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Διακρίνεται για τον δυναμισμό του, τον αυθορμητισμό, την εντιμότητα και την ηθική.

Βρίσκεται μαζί μας στον αγώνα για τη νέα εποχή στα Γιάννενα. Με πίστη και όραμα. Με όρεξη για δουλειά. Με τις ίδιες αξίες που τον διακρίνουν όλα αυτά τα χρόνια που είναι δίπλα στους πολίτες.

Η συμμετοχή του μας δίνει μεγαλύτερη δύναμη. Δύναμη που την χρειαζόμαστε ώστε να φτάσουμε σε μία ανατροπή καθεστωτικών αντιλήψεων και πρακτικών.

Δείχνουμε στην πράξη ότι σε μία μεγάλη αυτοδιοικητική παράταξη μπορούν να χωρέσουν άνθρωποι από διαφορετικές πολιτικές ή κομματικές αφετηρίες. Μπορούν να συστρατευθούν κάτω από τα κοινά μας πιστεύω για τον Δήμο, για τα Γιάννενα που μας ταιριάζουν.

Τον καλωσορίζουμε και του ευχόμαστε καλή επιτυχία».

Ο Βαγγέλης Καραμπίνας από την πλευρά του ευχαρίστησε τον Μωυσή Ελισάφ για την πρόσκληση να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο και εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση αυτή.

«Γνωριζόμαστε από παλιότερες εποχές. Κοινή διαπίστωση και παραδοχή είναι ότι πρόκειται για μία πολυσχιδή προσωπικότητα. Όλοι αναγνωρίζουν το επιστημονικό του έργο, την πορεία και την δράση του στο Πνευματικό Κέντρο, όπου άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του. Με γνώσεις,  σχεδιασμό, νέες ιδέες, εργατικότητα, οργάνωση, όραμα και με τον δυναμισμό που διαθέτει, είμαι σίγουρος για την επίτευξη των υψηλών του στόχων.

Θέλω να διαβεβαιώσω ότι μέχρι σήμερα, πάντα υπηρέτησα την Τοπική Αυτοδιοίκηση με ανιδιοτέλεια και με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον των συνδημοτών μου. Έτσι θα συνεχίσω. Δεν πρόκειται ποτέ και με οποιοδήποτε κόστος να υποχωρήσω από τις βασικές μου αξίες και θέσεις, όπως έκανα στα χρόνια που ασχολούμαι με τα κοινά», ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Καραμπίνας.

Σημείωσε ότι η παρουσία του στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν συνεπής και με τις προτάσεις του συνέβαλε ώστε ο τόπος να πάει μπροστά.

«Ευχαριστώ τον συνοδοιπόρο μου και μελλοντικό δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ και είμαι σίγουρος για την πρωτιά της παράταξης. Είναι σίγουρος για την μελλοντική ανοδική πορεία του Δήμου. Όλοι μαζί ανυποχώρητα μπροστά», κατέληξε.

Τις προτάσεις της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή» για τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, όπως τις επεξεργάστηκαν οι αντίστοιχες επιτροπές παρουσίασε ο υποψήφιος δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ.

Όλες οι προτάσεις της παράταξης είναι σε δημόσια διαβούλευση, με σκοπό να αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης με τους πολίτες, να εμπλουτιστούν ή και να τροποποιηθούν.

Όπως ανέφερε ο κ. Ελισάφ, πρόκειται για δύο τομείς που σχετίζονται άμεσα με την καθημερινότητα των πολιτών και μέσω αυτών η πόλη μπορεί να αποκτήσει διακριτή ταυτότητα.

«Στον πολιτισμό, για μας προέχει η ανάδειξη της κληρονομιάς των Ιωαννίνων μέσα από δράσεις και εκδηλώσεις σε εμβληματικούς χώρους, όπως ο αρχαιολογικός χώρος της Καστρίτσας, τα μουσεία, τα θρησκευτικά μνημεία. Πιστεύουμε ότι τα Γιάννενα μπορούν να είναι η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, όχι για μία χρονιά, αλλά μία πολιτιστική πρωτεύουσα διαρκείας που θα εκτείνεται από το ιστορικό κέντρο, το κάστρο, το νησί μας, μέχρι τους αρχαιολογικούς χώρους της Καστρίτσας και της Δουρούτης, τους βυζαντινούς θησαυρούς του δήμου μας, τα νεότερα μνημεία και την σύγχρονη δημιουργία», τόνισε ο κ. Ελισάφ.

Βασική δέσμευση είναι η ποιοτική αναβάθμιση των Πολιτιστικών Φορέων του Δήμου και η εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των υπηρεσιών τους, καθώς και η αναβάθμιση των κτηριακών υποδομών τους.

Παράλληλα η παράταξη δεσμεύεται για την αναβάθμιση του Πνευματικού Κέντρου που θα αποτελέσει το συντονιστικό φορέα όλων των πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

«Επιδίωξη μας είναι όλοι οι πολιτιστικοί φορείς που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή να είναι διασυνδεδεμένοι με αυστηρά χρονοδιαγράμματα και προγράμματα εκδηλώσεων, καθώς και με μέσα και διαδικασίες κοινοποίησης αυτών των δράσεων.

Δεσμευόμαστε για την αναβάθμιση του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων. Μία αναβάθμιση που θα το μετατρέψει σε ένα πραγματικά περιφερειακό θέατρο που θα αγκαλιάζει ολόκληρη την Ήπειρο. Ένα θέατρο που θα τείνει χέρι συνεργασίας, θα δίνει ρόλο στο τοπικό καλλιτεχνικό δυναμικό και θα συνδημιουργεί με τους υπόλοιπους φορείς», σημείωσε ο επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή».

Ακόμη  η παράταξη δεσμεύεται για:

α) τη δημιουργία Ετήσιου Συνόλου Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων (Φεστιβάλ), ενώ η αναβίωση του CastleRockFestival αποτελεί άμεση προτεραιότητα μας,

β) τη δημιουργία Εργαστηρίου Νέων Καλλιτεχνών,

γ) την αξιοποίηση του πνευματικού - καλλιτεχνικού δυναμικού της πόλης μας και

δ) την πραγματοποίηση εκπαιδευτικών δράσεων σε συνεργασία με τους φορείς της εκπαίδευσης.

Σημαντικό ρόλο στην πολιτιστική αναβάθμιση μπορεί να διαδραματίσει και ο κινηματογράφος ως εργαλείο πολιτισμού με ειδικά προγράμματα που θα στοχεύουν στην ψυχαγωγία των πολιτών, τη δημιουργική απασχόλησή τους αλλά και με κινηματογραφικές προβολές σε όλη την έκταση του Δήμου.

Προτεραιότητα  είναι η αναβάθμιση των δραστηριοτήτων στις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Ιωαννιτών που πρέπει να γίνουν κέντρα παραγωγής τέχνης και πολιτισμού.

Η ευαισθησία και η προσφορά -συστηματική και με προοπτική- πολιτιστικών δραστηριοτήτων προς τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες θα ορίζουν ένα πραγματικό πλαίσιο πολιτισμού με έντονο κοινωνικό έργο το οποίο και δεσμευόμαστε να υλοποιήσουμε.

Η δημιουργία Κέντρου Διάδοσης Επιστημών, Μουσείου Τεχνολογίας, Μουσείου Ευεργετών μαζί με τη δημιουργία Ψηφιακού Πολιτιστικού Αποθετηρίου (IoanninaCulturecloud) αποτελούν ορισμένες από τις καινοτόμες δράσεις που είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με άλλους φορείς (Πανεπιστήμιο, Περιφέρεια, κλπ) και σε βάθος χρόνου.

Η αναστήλωση και επαναχρησιμοποίηση Μνημείων και Σύγχρονων Κτηρίων, η δημιουργία δικτύου καστροπόλεων με πρωταγωνιστή την Καστροπολιτεία του Δήμου μας, καθώς και η έκδοση σειράς γραμματοσήμων σε συνεργασία με τα ΕΛΤΑ μπορούν επίσης να αναδείξουν τα γνήσια στοιχεία της σημαντικής Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς και θα επιχειρήσουμε την υλοποίηση τους.

Στη σύγχρονη εποχή που ζούμε ιδιαίτερα σημαντική είναι η χρήση των νέων τεχνολογιών. Η ψηφιακή ανάπτυξη και η ανάδειξη των πολιτιστικών Φορέων και πολιτιστικών χαρακτηριστικών του Δήμου Ιωαννίνων θα συμβάλλουν σημαντικά σε αυτό.

Τα εκπαιδευτικά ιδρύματα όλων των βαθμίδων μπορεί να αποτελέσουν τη γέφυρα επικοινωνίας ώστε οι νέοι και οι νέες να έρχονται σε επαφή με τις ποικίλες εκφάνσεις του πολιτισμού, δίνοντας έμφαση στους γνώμονες του ανθρωπισμού και της κοινωνικότητας.

Στην επιτροπή για τον πολιτισμό συμμετείχαν οι: Νίκη-Ειρήνη Λαμπρίδη, Ελένη Ακονιδου, Νίκος Βαδαλούκας, Γιώργος Γάκης, Βασίλης Γιαννάκης, Γουλιέλμο Μπιάνκο, Ρένα Δεληκούρα, Νικη Ζούκη, Νινέτα Καμπανού, Αντιγόνη Κατσούρη, Φανή Κουμπλομάτη, Χριστίνα Κωτσαντή, Δήμητρα Λεοντίου, Γιάννα Νότη, Λευκοθέα Ντόβα, Πέρση Ντουλια, Δημήτρης Παπαγεωργίου, Χρήστος Παπαδόπουλος, Χριστίνα Τζαλαλή, Νελη Τζιμογιάννη, Άρης Τσούκαλης, Γιώτα Φλώρου.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Αθλητισμός αποτελεί κοινωνικό αγαθό και η Τοπική Αυτοδιοίκηση διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην προαγωγή του, κυρίως του μαζικού αθλητισμού, με στρατηγικό σχεδιασμό και με κατάλληλες υποδομές που να υποκινούν τους δημότες να ενταχθούν στα προγράμματά του.

Στόχο της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή» αποτελεί η δημιουργία ενός μοντέλου ισόρροπης αθλητικής ανάπτυξης το οποίο θα βασίζεται σε έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό και θα συνοδεύεται από μεσο/μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό.

Κύριοι άξονες του προγράμματός μας είναι:

1.         Παροχή ίσων ευκαιριών ενασχόλησης με αθλητικές δραστηριότητες σε όλους τους πολίτες, όλων των ηλικιών, σε κάθε δημοτική ενότητα, που μπορεί να επιτευχθεί:

α) με την αξιοποίηση κλειστών και ανοικτών χώρων των σχολείων, καθώς και δημόσιων ανοικτών χώρων (Αθλητικά κέντρα Καλούτσιανης και Κιάφας, Πάρκο Πυρσινέλλα, Δάσος Δροσιάς, Παραλίμνια περιοχή, αθλητικοί χώροι Ανατολής, Παμβώτιδας, Περάματος κ.λ.π.)

β) με τη συμμετοχή του δήμου στη διοργάνωση τοπικών, εθνικών και διεθνών αθλητικών εκδηλώσεων (π.χ. RunGreece, Γύρος Λίμνης, πανελλήνια πρωταθλήματα κωπηλασίας, στίβου κ.λπ.) και

γ) με τη δημιουργία κατάλληλων αθλητικών υποδομών (ποδηλατοδρόμων, πάρκων αναψυχής, ειδικών χώρων αθλητικών εκδηλώσεων).

2.         Η υλοποίηση προγραμμάτων άθλησης για όλους, κυρίως  για τη Γυναίκα και την Τρίτη ηλικία αποτελεί άμεση προτεραιότητά μας.

3.         Στήριξη  του ερασιτεχνικού αγωνιστικού και σωματειακού αθλητισμού:

Ο Δήμος έχει την υποχρέωση, στο μέτρο των δυνατοτήτων του, να στηρίζει και οικονομικά τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία με ποσά που θα προϋπολογίζει κάθε χρόνο και θα χορηγούνται ύστερα από ενδελεχή καταγραφή και αξιολόγηση του έργου, της προσφοράς, της ιστορίας του κάθε σωματείου καθώς και άλλων κριτηρίων που θα καθορισθούν.

4.         Άμεση προτεραιότητα αποτελεί η βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων και η ορθολογική διαχείριση τους.

Για τα 41 δημοτικά  γήπεδα ποδοσφαίρου (28 με χόρτο και 13 με χώμα) απαιτείται η στενή συνεργασία Δήμου – Ε.Π.Σ.ΗΠ – Ποδοσφαιρικών ομάδων και μια κοινή συμφωνία για τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα χρηστών και Δήμου, ώστε το χρηματικό ποσό που δίνεται για τη συντήρηση και τη βελτίωση των γηπέδων να έχει και το αντίστοιχο αποτέλεσμα. Επίσης απαιτείται συνεργασία και προγραμματισμός για την τοποθέτηση χλοοτάπητα και σε άλλα γήπεδα (π.χ Σεισμοπλήκτων, Βοτανικού, Μαρμάρων, Καρδαμιτσίων κ.α)

Στα κλειστά σχολικά γυμναστήρια, τα οποία χρησιμοποιούνται και από αθλητικά σωματεία και πολιτιστικούς συλλόγους απαιτούνται παρεμβάσεις και λύσεις  κυρίως όσον αφορά τον ηλεκτροφωτισμό και τη θέρμανση.    

5.         Η υποστήριξη και ενίσχυση της αθλητικής τουριστικής ανάπτυξης, με στόχο την τόνωση της τοπικής οικονομίας και την προβολή του Δήμου.

Δεσμευόμαστε ότι η δημοτική αρχή θα ενθαρρύνει τις αθλητικές ομοσπονδίες, τις τοπικές ενώσεις και τα σωματεία στη διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων (πανελλήνιους αγώνες, αθλητικά συνέδρια κ.λ.π.) και θα συμμετέχει ως συνδιοργανωτής.

Στην επιτροπή αθλητισμού μετέχουν οι: Βασίλης Γιαννάκης, Σταύρος Βλάχος, Βαγγέλης Σήτος, Χρήστος Στουγιάννος, Δημήτρης Πραμαντιώτης, Αντιγόνη Κατσούρη, Γεωργία Καλαντζή, Χριστίνα Τζαλαλή, Ιωάννα Παπαευσταθίου, Πέρση Ντούλια, Γιώτα Φλώρου, Άννα Αγγελάκη- Ζάραγκα, Ιορδάνης Αραπισόνογλου και Νέλη Τζιμογιάννη. 

Υπεγράφη μεταξύ του Δημάρχου Αρταίων Χρήστου Τσιρογιάννη και του Δημάρχου Γεωργίου Καραϊσκάκη Περικλή Μίγδου η σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «Βελτίωση Εσωτερικής Οδοποιίας οικισμών Γ. Καραϊσκάκη», προϋπολογισμού

648.000€, στα πλαίσια του προγράμματος Interreg Ελλάδας-Αλβανίας.

Το έργο θα υλοποιηθεί από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Αρταίων, λόγω έλλειψης στελέχωσης στις αντίστοιχες υπηρεσίες του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη.

«Στην Αυτοδιοίκηση η συνεργασία είναι απαραίτητη και χρήσιμη προς όφελος των δημοτών. Ως Δημοτική Αρχή Αρταίων συνεχίζουμε να αποδεικνύουμε με πράξεις ότι είμαστε υπέρ των συνεργασιών που πάνε τον τόπο μας μπροστά, καθώς έχουμε

ήδη υλοποιήσει έργα, τόσο στο Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη, όσο και στο Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων. Βλέπουμε τον τόπο μας συνολικά και στηρίζουμε ο ένας Δήμος τον άλλον, για να μην χαθούν από την περιοχή μας χρηματοδοτικοί πόροι που

θα βοηθήσουν στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

 

Έπειτα από συντονισμένες ενέργειες της δημοτικής αρχής, ένα ακόμη σημαντικό έργο που αφορά στη βελτίωση της λειτουργικότητας και ασφάλειας αγροτικής οδοποιίας θα υλοποιηθεί στο Δήμο Ζηρού. Πιο συγκεκριμένα με σημερινή απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Αλέξη Χαρίτση, εντάχθηκε στο πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι” της πρόσκλησης «Βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις», το έργο με τίτλο «Βελτίωση οδοποιίας εντός του αναδασμού Μπόϊδας – Μαυρής από οικισμό Τύρια έως Ρωμιά» και πολύ σύντομα θα δημοπρατηθεί από τον Δήμο.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 867.980,96€ και η χρηματοδότηση αφορά στη βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας υφιστάμενου αγροτικού δρόμου από τoν οικισμό Τύρια της Τ.Κ. Κρανέας έως την Τ.Κ. Ρωμιά, συνολικού μήκους 6.910,61 μέτρων.

Καλαντζής: Διεκδικούμε και πετυχαίνουμε

Ο Δήμαρχος Ζηρού κ, Νικόλαος Καλαντζής, σε σχετική δήλωση, σημείωσε: “Με σωστή προετοιμασία και οργάνωση και μέσα από αγαστή συνεργασία με την Πολιτεία, διεκδικούμε και πετυχαίνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για τον Δήμο και τους συνδημότες μας. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την ένταξη του συγκεκριμένου έργου στο πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι”. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο, εντός του αναδασμού Μπόιδας – Μαυρής που θα διευκολύνει την καθημερινότητα δεκάδων αγροτών του Δήμου μας στις γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις τους. Με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω τον υπ. Εσωτερικών κ. Αλέξη Χαρίτση για την ένταξη του έργου, καθώς και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου μας για την αποτελεσματική αναταπόκρισή τους. Τέλος διαβεβαιώνω τους συνδημότες μας ότι σύντομα κι άλλα μεγάλα έργα θα χρηματοδοτηθούν και θ’ αναπτυχθούν στον Δήμο μας”.      

Μελέτες έργων συνολικού προϋπολογισμού 1.533.200 ευρώ ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Ζίτσας στη συνεδρίασή του το βράδυ της Τρίτης (26/02/2019). Στην ίδια συνεδρίαση ελήφθησαν επίσης αποφάσεις και για άλλα θέματα όπως αυτό του

κανονισμού αποχέτευσης, της επιχορήγησης των αθλητικών συλλόγων του Δήμου, των προσλήψεων προσωπικού με συμβάσεις ορισμένου χρόνου καθώς και της υποβολής του αιτήματος για την πρόσληψη τακτικού προσωπικού για την κάλυψη των

αναγκών του προγράμματος «Βοήθεια Στο Σπίτι».

«Ο Δήμος αρχίζει σιγά-σιγά να μπαίνει σε άλλη τροχιά», σχολίασε ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος με αφορμή τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και πρόσθεσε, «σχεδιάζουμε και υλοποιούμε μια σειρά από δράσεις και έργα σε κάθε γωνιά του Δήμου με

αποκλειστικό γνώμονα τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. Λαμβάνουμε αποφάσεις που δημιουργούν όλα τα δεδομένα ώστε να καταστεί ο Δήμος και οι υπηρεσίες του σύγχρονες για να μπορούν να ανταποκριθούν στις διαρκώς αυξημένες ανάγκες των

δημοτών».

Το Σώμα κατά τη συνεδρίασή του ενέκρινε τις μελέτες μιας σειράς έργων συνολικού προϋπολογισμού 753.200 ευρώ σε Τοπικές Κοινότητες των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου καθώς επίσης και την εκτέλεση δύο σημαντικών έργων στη Δ.Κ. Ελεούσας

συνολικού προϋπολογισμού 800.000ευρώ. Πρόκειται για:

 • Το έργο «εκσυγχρονισμός γηπέδου ποδοσφαίρου της Δ.Κ. Ελεούσας» προϋπολογισμού 405.000ευρώ, θα καλύψει τις ανάγκες της «Θύελλας Ελεούσας», της μεγαλύτερης ποδοσφαιρικής ομάδας του Δήμου Ζίτσας σε αριθμό αθλητών, καθώς στις

 • Ακαδημίες ποδοσφαίρου αθλούνται και αγωνίζονται περισσότερα από 150 παιδιά όλων των ηλικιών. Να σημειωθεί πως ο εκσυγχρονισμός του γηπέδου Ελεούσας ήταν ένα αίτημα δεκαετιών των διοικήσεων της ομάδας αλλά και της τοπικής

 • κοινωνίας. Το εν λόγω έργο σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση των έργων στα γήπεδα Κληματιάς προϋπολογισμού 183.520 ευρώ και Πρωτόπαππας προϋπολογισμού 306.000 ευρώ, αλλά και την κατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου στην

 • Ελεούσα, αποτελούν την υλοποίηση του σχεδιασμού και των δεσμεύσεων της Δημοτικής Αρχής στον τομέα του Αθλητισμού που στόχο έχουν την αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών του Δήμου.

 • Το έργο «εργασίες βελτίωσης αστικής οδοποιίας στη Δ.Κ. Ελεούσας και Τ.Κ. Βουνοπλαγιάς» με την υλοποίησή του θα αναβαθμίσει τις κυκλοφοριακές συνθήκες και θα βελτιώσει την οδική ασφάλεια σε ένα δρόμο που χρησιμοποιείται καθημερινά

 • από δεκάδες μαθητές για την έλευσή τους από και προς το Γυμνάσιο και το Λύκειο, αλλά και εκατοντάδες κόσμου καθώς αποτελεί μια από τις βασικές εισόδους στους οικισμούς Ελεούσας και Βουνοπλαγιάς. Το συγκεκριμένο έργο, με την κεντρική

 • πλατεία Δημαρχείου που ολοκληρώθηκε πρόσφατα, και το υπό κατασκευή έργο που αφορά την ανάπλαση της οδού που διέρχεται από το νέο Δημαρχείο έως τον κόμβο Φανερωμένης, συνθέτουν ένα ολοκληρωμένο οικοδομικό τετράγωνο που

 • αναβαθμίζει οριστικά την έδρα του Δήμου δίνοντας εικόνα σύγχρονης πόλης.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

Με τις ψήφους των συμβούλων της πλειοψηφίας και του επικεφαλής της παράταξης «Συμμαχία Πολιτών» Χρυσόστομου Βούζα, εγκρίθηκε ο κανονισμός λειτουργίας του δικτύου αποχέτευσης του Δήμου Ζίτσας. Σημαντικό «εργαλείο δουλείας»

χαρακτήρισε τον κανονισμό στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος και απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης, ότι αποτελεί προεκλογικό τέχνασμα πρόσθεσε, «Διεκδικούμε και θα διεκδικούμε ότι αξίζει και ότι ανήκει στο Δήμο Ζίτσας.

Μετά τον κανονισμό θα καταθέσουμε με αξιώσεις τη μελέτη για το εργοστάσιο του Βιολογικού καθαρισμού που θα καλύψει τις ανάγκες όχι μόνο των οικισμών του Δήμου αλλά και των μονάδων που δραστηριοποιούνται στη βιομηχανική περιοχή για να

θωρακίσουμε επιτέλους την πολύπαθη τάφρο Λαψίστα και τον ποταμό Καλαμά».

Το αντικείμενο και τις βασικές αρχές και έννοιες του κανονισμού παρουσίασε ο αντιδήμαρχος Φώτης Ράρρας επισημαίνοντας πως «με την εφαρμογή του θα καλύψει στρεβλώσεις και κενά ετών, που αφορούν στις συνδέσεις των ακινήτων στον οικισμό της

Ελεούσας με το αποχετευτικό δίκτυο το οποίο καταλήγει στο εργοστάσιο βιολογικού καθαρισμού των Ιωαννίνων».

 

ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα τη διάθεση κονδυλίου συνολικού ποσού 14.500ευρώ για την επιχορήγηση 15 Αθλητικών σωματείων του Δήμου Ζίτσας με ποσά που ξεκινούν από 700 έως 1700 ευρώ. Το ύψος της επιχορήγησης για το κάθε

Σωματείο καθορίζεται από την κατηγορία που αγωνίζονται, των αριθμό των αθλητών και τις διακρίσεις τους σε αθλητικές διοργανώσεις και αγώνες.

«Με το κλείσιμο του 2018 στο Δήμο Ιωαννιτών προέκυψε, για 4η συνεχόμενη χρονιά, ένα σημαντικό πλεόνασμα 2.2 εκατομμυρίων ευρώ στα ανταποδοτικά.

Αποδεικνύουμε με τον τρόπο αυτό ότι η χρηστή οικονομική διαχείριση έχει συνέχεια και συνέπεια. Ο Δήμος μας αποτελεί κατά γενική ομολογία, έναν απόλυτα

οικονομικά υγιή Δήμο, που έχει τη δυνατότητα να χρηματοδοτεί με δικούς του πόρους σημαντικές παρεμβάσεις που αλλάζουν προς το καλύτερο τη ζωή των πολιτών».

Αυτό τόνισε με δηλώσεις του σήμερα το πρωί ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Θωμάς Γιωτίτσας (φωτό), αναλύοντας στη συνέχεια τις δράσεις και τα έργα που θα

χρηματοδοτηθούν άμεσα, όπως αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση.

Πρόκειται για έργα υποδομών και αθλητικών εγκαταστάσεων, έργα και δράσεις από το πλεόνασμα των ανταποδοτικών κ.α.

Όσον αφορά τα έργα ανταποδοτικού χαρακτήρα, και σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Καθαριότητας και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Δημήτρη Κατηρτσίδη, το πλεόνασμα

των 2,2 εκατομμυρίων ευρώ κατανέμεται σε σημαντικές παρεμβάσεις που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων :

 • Την προμήθεια 4 νέων απορριμματοφόρων για τις ανάγκες αποκομιδής απορριμμάτων, προϋπολογισμού 630.000 ευρώ

 • Την ανάθεση της υπηρεσίας για τη συλλογή των βιοαποβλήτων επιχειρήσεων και λαϊκών αγορών με 180.000 ευρώ

 • Την προμήθεια εξοπλισμού για τη δημιουργία πράσινων σημείων σε περιοχές του Δήμου, προϋπολογισμού 120.000 ευρώ

 • Τη χρηματοδότηση μιας ολοκληρωμένης καμπάνιας ευαισθητοποίησης των κατοίκων μέσω εντύπων και ΜΜΕ, ύψους 25.000 ευρώ

 • Την πρόσληψη 40 συμβασιούχων 2μινης και 8μηνης διάρκειας έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την πρόσληψη του μόνιμου προσωπικού που καθυστερεί αδικαιολόγητα με ευθύνη της κεντρικής εξουσίας.

 • Την ενίσχυση της πίστωσης για τη μετεγκατάσταση του εργοταξίου με 245.000 ευρώ.

Παράλληλα εγγράφηκαν πιστώσεις για 3 νέα, σημαντικά έργα που βρίσκονται ήδη σε πολύ προχωρημένο στάδιο μελετητικής ωριμότητας.

 • 100.000 ευρώ για την ανακατασκευή και ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίου στο ιστορικό κέντρο του Κληροδοτήματος Γκαστή για τη λειτουργία κέντρου υποστήριξης νεοφυούς επιχειρηματικότητας, όπου θα παραχωρούνται δωρεάν οι χώροι και οι υποδομές για νέους επιστήμονες που θέλουν να αναπτύξουν τις δραστηριότητες τους.

 • 200.000 ευρώ, με δέσμευση πίστωσης 50.000 για το 2019, για την αντικατάσταση του συνθετικού χλοοτάπητα του γηπέδου της ΕΠΣΗΠ.

 • 70.000 ευρώ, με δέσμευση πίστωσης 30.000 για το 2019, για την ανακατασκευή του συνθετικού χλοοτάπητα του γηπέδου στο αθλητικό κέντρο Κατσικάς.

Τέλος, χρηματοδοτείται και ένα πλέγμα άλλων σημαντικών παρεμβάσεων:

 • 60.000 ευρώ επιχορήγηση στον ΝΟΙ για τη διεξαγωγή ενός σπουδαίου αθλητικού γεγονότος, τη διοργάνωση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κωπηλασίας κάτω των 23 ετών.

 • 80.000 ευρώ ως έκτακτη επιχορήγηση στον ΟΚΠΑΠΑ για τη λειτουργία μιας νέας δομής, του ΚΔΑΠ για ΑΜΕΑ στα Καρδαμίτσια.

 • 30.000 ευρώ για την υποβολή στο Κτηματολόγιο 1.000 περίπου ακινήτων του Δήμου. Μια διαδικασία που έχει σχεδόν ολοκληρωθεί από το Τμήμα Ακίνητης Περιουσίας και σύντομα θα κατατεθούν οι δηλώσεις ώστε να κατοχυρωθούν τα περιουσιακά στοιχεία του Δήμου.

 • 10.000 ευρώ για μελέτες και τεύχη δημοπράτησης του Πνευματικού Κέντρου Κατσικάς ώστε να υποβληθεί άμεσα η πρόταση χρηματοδότησης ανακατασκευής του κτιρίου στο Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ

 • 17.000 ευρώ για μια σημαντική δράση, ενταγμένη στον συμμετοχικό προϋπολογισμό του Δήμου, τη διεξαγωγή του 1ου Εθνικού τουρνουά καλαθοσφαίρισης με αμαξίδια

 • Την προμήθεια και τοποθέτηση συστήματος αυτόματου ποτίσματος στο γήπεδο των Μαρμάρων 25.000 ευρώ.

Παράλληλα ο κ. Γιωτίτσας αναφέρθηκε και στην επιχορήγηση των πολιτιστικών Συλλόγων για το 2019 με μεγαλύτερο κονδύλι από πέρσι, αφού φέτος αναμένεται να επιχορηγηθούν πάνω από 40 Σύλλογοι, στην επικαιροποίηση της απόφασης συμμετοχής και οικονομικής στήριξης το Δήμου στη ΣΧΕΔΙΑ με το ποσό των 15.000 ευρώ ετησίως και στην ανανέωση παραχώρησης οικοπέδου 17 στρεμμάτων στον ερασιτέχνη ΠΑΣ Γιάννενα για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του στην περιοχή του Σταυρακίου, όπου έχει δημιουργηθεί μια κυψέλη αθλητισμού για τα παιδιά των Ιωαννίνων.

«Είναι φανερό πως η δέσμευσή μας να επιστρέψουμε σε έργα τα χρήματα των συμπολιτών μας γίνεται πράξη. Ο Δήμος δεν είναι αποταμιευτής και το ταμειακά του διαθέσιμα, για τα οποία συχνά ακούμε κριτική από την αντιπολίτευση, είναι δεσμευμένα σε έργα και δράσεις μέχρι και το τελευταίο ευρώ. Ήδη τους προηγούμενους μήνες η απορροφητικότητα είναι σαφώς μεγαλύτερη με αποτέλεσμα το ταμειακό υπόλοιπο από 22 εκ. ευρώ να πέσει στα 20. Ελπίζουμε ότι θα συνεχιστεί αυτό και το επόμενο διάστημα ώστε τα έργα και οι δράσεις που έχουμε προγραμματίσει προς όφελος των συμπολιτών μας να προχωρήσουν άμεσα», κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Γιωτίτσας.

 

 

Συνεδριάζει την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019 στην Άρτα η Επιτροπή Αγροτικής Ανάπτυξης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Αρταίων και μέλους της Επιτροπής, Χρήστου Τσιρογιάννη.

Στην Επιτροπή της ΚΕΔΕ αναμένεται να τεθούν ιδιαίτερα σημαντικά θέματα για τον πρωτογενή τομέα, ενώ ο Δήμος Αρταίων θα καταθέσει σχετικό υπόμνημα με τις βασικότερες διεκδικήσεις για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα στην Άρτα, ο οποίος αποτελεί έναν από τους βασικότερους πυλώνες ανάπτυξης της περιοχής.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων και θα ξεκινήσει στις 12:00 και θα είναι ανοικτή στους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα στην Άρτα και εν γένει στο κοινό.

ΧΡ. ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Σημαντικά έργα για τους πολίτες σε όλο το Δήμο»

Νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 2.210.000 ευρώ ενέταξε στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2019 ο Δήμος Αρταίων. Πρόκειται για έργα και παρεμβάσεις καθημερινότητας σε όλους τους τομείς που επιλύουν άμεσες ανάγκες σε όλο το εύρος του Δήμου.

«Εντάξαμε στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2019 πολύ σημαντικές παρεμβάσεις στον τομέα της καθημερινότητας. Έργα που είχαμε ανάγκη και επιλύουν ζητήματα τα οποία είχαμε θέσει στις προτεραιότητες μας. Όπως έχω ξαναπεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα αποτυπώνεται η πολιτική βούληση για την υλοποίηση έργων και παρεμβάσεων. Συνεχίζουμε και κοιτάζουμε όλες τις περιοχές του Δήμου μας το ίδιο, δίνοντας έμφαση στη βελτίωση της καθημερινότητας, των υποδομών και της ασφάλειας για όλους τους συμπολίτες.» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

Αναλυτικότερα τα έργα που εντάχθηκαν στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2019 είναι:

 1. Κατασκευή δρόμου στο 3ο Νηπιαγωγείο (100.000,00€ Δημοτικοί Πόροι)

 2. Διάνοιξη δρόμου στην πλατεία μνημείου Φανερωμένης και διαμόρφωση πλατείας (150.000,00€ Δημοτικοί Πόροι)

 3. Βελτίωση οδού Γκοτζούλα και Πραμάντων με συμβολή Τζουμέρκων (80.000,00€ Δημοτικοί Πόροι)

 4. Διαγράμμιση και ηλεκτροφωτισμός δρόμου εισόδου προς κόμβο Ιόνιας Οδού, ύψος ΚΟΜΔΕ, (80.000,00€ Δημοτικοί Πόροι)

 5. Βελτίωση πλατειών στον οικισμό Αγίων Αναργύρων (150.000,00€ Δημοτικοί Πόροι)

 6. Κατασκευή πεζοδρομίων στην πόλη της Άρτας, στους Κωστακιούς και σε Δημοτικά Διαμερίσματα (350.000,00€, Δημοτικοί Πόροι)

 7. Υπόγεια δίκτυα δημοτικού φωτισμού στο Δήμο Αρταίων (150.000,00€ Δημοτικοί Πόροι, ανταποδοτικά)

 8. Κατασκευή Μονοπατιού Πιστιανά-Ροδαυγή (150.000,00€ Δημοτικοί Πόροι)

 9. Επισκευές-συντηρήσεις σχολικών συγκροτημάτων (κτίρια, αύλειοι χώροι, αποχέτευση κα) (300.000,00 € Επισκευές και συντηρήσεις σχολείων και Δημοτικοί Πόροι)

 10. Διαμόρφωση κοινόχρηστου χώρου στη συμβολή των οδών Νόρμαν και Βασ. Κωνσταντίνου (80.000,00 €, Δημοτικοί Πόροι)

 11. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εισόδου-εξόδου Νοσοκομείου (80.000,00€ Δημοτικοί Πόροι)

 12. Κατασκευή αποχέτευσης ομβρίων-ασφαλτόστρωση οδού Γρ. Λαμπράκη και διάνοιξη εισόδου οδού Σοφ. Βέμπο (120.000,00 € Δημοτικοί Πόροι)

 13. Καθαρισμός αποστραγγιστικών αυλάκων για αντιπλημμυρική προστασία (200.000,00€, ΣΑΕΠ 530 Ηπείρου και Δημοτικοί Πόροι)

 14. Εγκατάσταση αλεξικέραυνου σε Δημοτικά Κτίρια (120.000,00€ Δημοτικοί Πόροι)

 

Εκδήλωση με θέμα «Η κοινή Αγροτική Πολιτική μετά το 2020: Προκλήσεις και Ευκαιρίες», διοργάνωσε η GAIA Επιχειρείν, την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου του αγροτικού κλάδου, ενώσεων, συνεταιρισμών , νέων αγροτών κ.λ.π

 

Παρών και ο Δήμος Ιωαννιτών μέσω της αντιδημάρχου Βάσως Μέγα, η οποία στον χαιρετισμό της ανέφερε το έλλειμμα πληροφόρησης που υπάρχει και το πόσο σημαντικό είναι να δημιουργήσουμε εκείνα τα κίνητρα για καινοτόμα και νέα

 

προγράμματα για σύγχρονες και αποτελεσματικές ιδέες στον Πρωτογενή τομέα.

 

«Εμείς σαν Δήμος Ιωαννιτών θέλουμε να συνεισφέρουμε, θέλουμε να συνεργαστούμε με όλους τους φορείς, τους ειδικούς, ώστε να παροτρύνουμε τους δημότες μας είτε είναι ήδη στον κλάδο είτε ενδιαφέρονται να ασχοληθούν να το πράξουν

 

οργανωμένα και να ξεφύγουν από τις γνωστές ξεπερασμένες πρακτικές του παρελθόντος.

 

Ο ρόλος όλων μας είναι σημαντικός ιδιαίτερα στις δύσκολες εποχές που βιώνει ο τόπος μας, για αυτό τον λόγο η τεχνογνωσία που μπορεί να προσφέρεται μαζί με την ενημέρωση είναι χρήσιμες και πολύτιμες.

 

Εμείς σαν Δήμος Ιωαννιτών, ο μεγαλύτερος Δήμος της Ηπείρου είμαστε πρόθυμοι για κάθε συνεργασία και διευκόλυνση που μπορούμε να παρέχουμε στους ανθρώπους του Πρωτογενή τομέα», ανέφερε μεταξύ άλλων η κ. Μέγα.

Στην παραλαβή των μελετών για δύο εμβληματικές παρεμβάσεις στην Κεντρική Πλατεία των Ιωαννίνων και το παραλίμνιο μέτωπο προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο

στη συνεδρίασή του το βράδυ της Δευτέρας.

Η πρώτη αφορά τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για την ανάπλαση της πλατείας Πύρρου και η δεύτερη την ανάπλαση, ανάδειξη και προστασία της παραλίμνιας περιοχής

από την είσοδο της Δ.Κ. Περάματος έως την Περιοχή «Μάτσικας».

 

eisodos.jpg

«Συζητάμε σήμερα την παραλαβή δύο μελετών που αφορούν έργα με κοινωνικό πρόσημο. Έργα που εντάσσονται στη φιλοσοφία που υιοθετήσαμε από την πρώτη

μέρα που αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου. Τη βιώσιμη ανάπτυξη. Δύο τοπόσημα, η Κεντρική Πλατεία και το παραλίμνιο μέτωπο, αντιμετωπίζονται επιτέλους έτσι

όπως θα έπρεπε να έχουν αντιμετωπιστεί εδώ και πολύ καιρό. Με τον σεβασμό που τους αρμόζει και με γνώμονα την απόδοσή τους στους πολίτες των Ιωαννίνων και

τους επισκέπτες του Δήμου μας. Παρεμβαίνουμε με σχέδιο, με όραμα και με συνέπεια για να αναπλάσουμε, να αναβαθμίσουμε και τελικά να παραδώσουμε δύο

κοινόχρηστους χώρους που για χρόνια έχουν ταλαιπωρηθεί από λάθος επιλογές», τόνισε ο Δήμαρχος, Θωμάς Μπέγκας.

«Με τις δυο εμβληματικές παρεμβάσεις ο Δήμος Ιωαννιτών αποδεικνύει έμπρακτα ότι «Οδηγεί» την πόλη με γνώμονα το Στρατηγικό Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής

Ανάπτυξης. «Οδηγεί» την πόλη όχι με το κριτήριο του εφήμερου αποτελέσματος αλλά αυτό της βιώσιμης και μακροπρόθεσμης επίτευξης αναπτυξιακών στόχων και

αξιοποίησης των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων προς όφελος όλων», σημείωσε από τη μεριά του ο εισηγητής των δύο θεμάτων, αντιδήμαρχος, Θανάσης

Μανταλόβας.

 

05.jpg

Τα Ιωάννινα αποκτούν μια πλατεία με… αυτοπεποίθηση

 

Το πρώτο θέμα που συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο αφορούσε την παραλαβή της οριστικής αρχιτεκτονικής μελέτης η οποία προέκυψε μέσα από διεθνή

αρχιτεκτονικό διαγωνισμό.

Ο κ. Μανταλόβας στην εισήγησή του σημείωσε πως «η πλατεία Πύρρου αποτελούσε ανέκαθεν τόπο κοινωνικής αναφοράς και ψυχαγωγίας, άμεσα συνδεδεμένο με τις

συνήθειες και τις ανάγκες των κατοίκων της πόλης μας. Μια σύνδεση όμως που χάθηκε, λόγω των άστοχων και ατεκμηρίωτων, επιστημονικά, λύσεων που

επιλέχθηκαν στο παρελθόν και οι οποίες οδήγησαν στην απαξίωση και στην καταστροφή και του χώρου αλλά και της σχέσης που δημιουργεί ένας ελεύθερος χώρος με

τους κατοίκους».

Σήμερα ο Δήμος Ιωαννιτών έρχεται να αποκαταστήσει την σύνδεση μεταξύ της πλατείας και των κατοίκων. Μέσω του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού επιλέχθηκε η

καλύτερη και πληρέστερη πρόταση από λειτουργική, αισθητική, τεχνική και οικονομική άποψη, σύμφωνα πάντα με τις απαιτήσεις της τέχνης, της επιστήμης και τις

αρχές του βιοκλιματικού περιβαλλοντικού σχεδιασμού.

«Η δημοτική αρχή υλοποιεί ένα εμβληματικό έργο και πιστεύει τεκμηριωμένα, ότι το συνολικό αποτέλεσμα που θα προκύψει θα είναι υψηλής ποιοτικής στάθμης,

σύγχρονο, με πρωτότυπο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον και πάνω από όλα θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις μιας «νέας περιόδου» για την πλατεία μας. Η πλατεία

Πύρρου θα ξαναγίνει πλατεία και το χρώμα δεν θα είναι μαύρο όπως το σημερινό, ούτε γκρι όπως ορισμένοι θέλουν να την βλέπουν, θα γίνει πολύχρωμη από την

διάθεση των ανθρώπων που θα ξανασυνδεθούν μαζί της», κατέληξε ο κ. Μανταλόβας.

Στη συνέχεια ο Παύλος Βλαστός, εκ μέρους της ομάδας που κέρδισε τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό, προχώρησε σε μια αναλυτική παρουσίαση του έργου και του σκεπτικού του γύρω από τη νέα πλατεία

που οραματίστηκε και σχεδίασε η ομάδα του.

Όπως τόνισε, η όψη που είχε η πλατεία τη δεκαετία του 1960 ήταν αυτή που αποτέλεσε και την πηγή έμπνευσής τους.

Έτσι, με βασικό στόχο την ενοποίησή της, ενέταξαν σε αυτή το κτίριο της Περιφέρειας το οποίο εκ των πραγμάτων έχει έναν κυρίαρχο ρόλο στον χώρο, ενώ επιλέχθηκε μια ενιαία πλακόστρωση που δίνει

ουσία στην έννοια της ενοποίησης καταργώντας τη διαχωριστική νησίδα και το παρκάρισμα των αυτοκινήτων.

Ο ίδιος επισήμανε πως η πρόταση στοχεύει στην αποκατάσταση των συσχετίσεων της δημόσιας ζωής σε σχέση με τον δημόσιο χώρο και συγκεκριμένα με την κεντρική πλατεία της πόλης παρουσιάζοντας

στη συνέχεια τα επιμέρους στοιχεία που εντάχτηκαν στο σχεδιασμό.

Ένα απ' αυτά είναι η κατασκευή μιας ξύλινης στοάς με καθιστικό στο πίσω μέρος της πλατείας καθώς και η ενοποίηση με τον χώρο του κτιρίου της «Όασης», ενώ το πράσινο όχι μόνο δεν μειώνεται αλλά

κατέχει σπουδαίο ρόλο.

Ο κ. Βλαστός μάλιστα στάθηκε ιδιαίτερα σε αυτό, τονίζοντας πως τα μόνα δέντρα που θα φύγουν, είναι αυτά που βρίσκονται μπροστά από το κτίριο της Περιφέρειας Ηπείρου την ίδια στιγμή που στα δύο

άκρα της πλατείας, θα δημιουργηθούν δύο χώροι πρασίνου.

Τέλος, ιδιαίτερη μνεία έγινε στον φωτισμό αλλά και στην ύπαρξη του υγρού στοιχείου που μαζί με τα υπόλοιπα στοιχεία συνθέτουν το σχέδιο της νέας Κεντρικής Πλατείας των Ιωαννίνων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελικό σχέδιο που παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο έχει ορισμένες διαφοροποιήσεις σε σχέση με το αρχικό.

Αυτές έχουν να κάνουν με το χρώμα του κυβόλιθου το οποίο θα είναι τελικά γκρι αντί μαύρου, την διατήρηση ενός μικρού βυθίσματος της λεωφόρου Δωδώνης που αρχικά ήταν στο ίδιο ύψος με το

πλακόστρωτο της πλατείας και τέλος, με την κατασκευή μιας σκάλας, από την πίσω πλευρά της Όασης που θα συνδέει την πλατεία με την στάση του Αστικού ΚΤΕΛ και το Δημοτικό Ωδείο.

Κλείνοντας τη συζήτηση ο Δήμαρχος Ιωαννινων, Θωμάς Μπέγκας, μίλησε για μια Κεντρική πλατεία που όταν το αρχιτεκτονικό σχέδιο γίνει έργο θα αποτελεί μια «πλατεία με αυτοπεποίθηση»,

αποδίδοντας τα εύσημα στην ομάδα των αρχιτεκτόνων, τονίζοντας παράλληλα πως τα Γιάννενα θα αποκτήσουν ξανά ένα τοπόσημο, ένα σημείο αναφοράς που τα τελευταία πολλά χρόνια είχαν χάσει.

limanaki.jpg

 

Περίπατοι και ποδήλατα δίπλα στη λίμνη

Το δεύτερο θέμα αφορούσε στην παραλαβή της μελέτης με τίτλο: Ανάπλαση, ανάδειξη και προστασία παραλίμνιας περιοχής από την είσοδο της Δ.Κ. Περάματος έως

την Περιοχή «Μάτσικας», το οποίο προβλέπεται στο σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης και αφορά την ανάπλαση της παραλίμνιας περιοχής από την περιοχή

Μάτσικας, στο ύψος του «ΚΥΚΝΟΥ», έως την είσοδο του Οικισμού Περάματος, με την κατασκευή περιπατητικής και ποδηλατικής διαδρομής.

Το έργο εντάσσεται σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό, που αφορά την ανάπλαση του συνόλου της παραλίμνιας περιοχής και έχει ως βασικούς στόχους

 • την επίτευξη ελεύθερης πρόσβασης και δυνατότητας προσέγγισης του υδάτινου στοιχείου της λίμνης,

 • την δημιουργία μιας διαδρομής, παράλληλης με το όριο της λίμνης, περιπατητικής αλλά και ποδηλατικής, αναπλάθοντας και αποκαθιστώντας παράλληλα ένα υγιές, καθαρό, φιλικό και κυρίως

 • προσβάσιμο τοπίο εκατέρωθεν αυτής,

 • η επαναφορά της φυσικής όχθης, όπου αυτό ήταν εφικτό,

 • Την άμεση διασύνδεση του ιστορικού κέντρου της πόλης των Ιωαννίνων (θέση μώλος) με την ευρύτερη περιοχή του σπηλαίου Περάματος, με την δημιουργία διαδρομής για εναλλακτικό τρόπο

 • μετακίνησης (ποδήλατο – περίπατος), ιδιαίτερα φιλικό προς το περιβάλλον. Η δημιουργία της εν λόγω διαδρομής αναμένεται να ωφελήσει τόσο την τουριστική δραστηριότητα της περιοχής αλλά

 • και την καθημερινή μετακίνηση των κατοίκων της περιοχής.

Όπως σημείωσε στην εισήγησή του ο αντιδήμαρχος, Θανάσης Μανταλόβας, η επέμβαση που προτείνεται έχει ως στόχο τη δημιουργία μιας διαδρομής περιπάτου, πεζών και ποδηλάτων, με κύριο σκοπό την αναψυχή και την άθληση. Η μισή περίπου διαδρομή κινείται μέσα στο φυσικό τοπίο της λίμνης (από το Πέραμα έως τον Αγ. Νικόλαο Κοπάνων) και ακολουθεί την μορφολογία του εδάφους χωρίς κάποιες ιδιαίτερες επεμβάσεις σε αυτό. Η υπόλοιπη διαδρομή κινείται σε πιο «αστικό» περιβάλλον πλησίον πάλι του διαμορφωμένου ανάγλυφου του εδάφους. Έτσι, η διαδρομή ανήκει στην κατηγορία ποδηλατοδρόμων μικτής χρήσης με δευτερεύουσα χρήση το ποδήλατο (συνύπαρξη με πεζούς) με απαγόρευση κίνησης οχημάτων στο σύνολο του.

Η προσέγγιση της ανάπλασης της περιοχής υπέδειξε τον διαχωρισμό της περιοχής, κατά τον σχεδιασμό, σε τρία κυρίως τμήματα, διακρίνοντας τον χαρακτήρα κάθε τμήματος και προσδίδοντας επί μέρους χαρακτηριστικά σε κάθε ένα από αυτά. Έτσι συναντάμε με την παρακάτω ακολουθία ξεκινώντας από την πόλη:

 1. το τμήμα: «Αστικό Τοπίο» από την θέση « Κύκνος» έως το Camping,

 2. το τμήμα «Περιοχή Αθλητικών Δραστηριοτήτων» από το Camping έως το ΚΕ.ΚΩΠ και τέλος,

 3. το τμήμα: «Φυσικό Τοπίο» από το ΚΕ.ΚΩΠ έως το παραλίμνιο πάρκο περάματος.

««Αφήσαμε το σημαντικότερο τοπόσημο της πόλης μας, την παραλίμνια περιοχή, στην τύχη της, αναξιοποίητη, παραμελημένη με άστοχες παρεμβάσεις και επενδύσεις

που δεν εντάσσονταν σε κάποιο στρατηγικό σχεδιασμό. Αποτέλεσμα ήταν η κατασπατάληση δημόσιων πόρων και η παραγωγή ενός αποτελέσματος ανάξιου για την

ιστορία και την ταυτότητα της πόλης. Η δημοτική αρχή με στρατηγικό σχεδιασμό, προγραμματισμό και ρεαλιστικότητα αντιμετωπίζει την παραλίμνια περιοχή ως

ύψιστης σημασίας ζήτημα για το μέλλον της πόλης μας. Στην κατεύθυνση αυτή υλοποίει ένα έργο που θα φέρει, τους κατοίκους, τους επισκέπτες κοντά, δίπλα στην

λίμνη. Θα εμπλουτίσει την καθημερινότητα των ανθρώπων με μια δραστηριότητα αυτή της αναψυχής δίπλα από ένα τόσο όμορφο και μοναδικό ταυτόχρονα φυσικό

τοπόσημο. Θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να αυξηθεί η τουριστική κίνηση και να αυξηθούν τα εισοδήματα των κατοίκων της πόλης. Αυτά δεν θα γίνουν με τις

πολιτικές του παρελθόντος , τις πολιτικές του εφήμερου εντυπωσιασμού της «κορδέλας» αλλά μόνο με στρατηγικό σχέδιο και γνώμονα ότι η λίμνη και η παραλίμνια

περιοχή της αποτελούν συγκριτικό πλεονέκτημα το οποίο ανήκει και στις επόμενες γενιές», τόνισε στην εισήγησή του ο κ. Μανταλόβας.

Η ολοκλήρωση του συγκεκριμένου ποδηλατοδρόμου θα συμβάλει στην διασύνδεσή της λίμνης με τους αστικούς πράσινους πυρήνες και τους ελεύθερους χώρους της

πόλης για εξασφάλιση οικολογικών διαδρόμων, μέσω διαδρομών συνέχειας πρασίνου εντός της πόλης και προς την περιβάλλουσα φύση, η ανάδειξη των περιοχών

εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς και πολιτιστικής και ψυχαγωγικής αξίας, αποτελεί στρατηγική επιλογή για την οικολογική ανασυγκρότηση του αστικού χώρου της πόλης

των Ιωαννίνων.

Επίσης δημιουργείται ένας πεζοπορικός άξονας κυκλοφορίας για να χρησιμοποιηθεί από τους πολίτες ως μια εναλλακτική λύση πρόσβασης και διακίνησης τους, προς

και από το κέντρο της πόλης.

Οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να κινηθούν με ασφάλεια με ποδήλατο ή και πεζοί, μακριά από τα αυτοκίνητα και μέσα σε φυσικό περιβάλλον.

Παράλληλα συνδέονται τα τμήματα των ποδηλατοδρόμων και πεζόδρομων που κατά καιρούς έχουν υλοποιηθεί κυρίως κατά μήκος του αστικού συγκροτήματος της

πόλης σε διάφορες εποχές.

«Η προώθηση εναλλακτικών, φιλικών προς το περιβάλλον, μορφών μετακίνησης είναι όπως γίνεται αντιληπτό πολύ σημαντικός περιβαλλοντικός στόχος και η μη

υλοποίηση του από μόνη της έχει σημαντικές αρνητικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Επίσης με την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου προωθείται και άλλος ένας

σημαντικός περιβαλλοντικός στόχος που είναι η ενίσχυση της περιβαλλοντικής ενημέρωσης και η αφύπνιση της περιβαλλοντικής προστασίας των κατοίκων του

λεκανοπεδίου για την λίμνη Παμβώτιδα αλλά και για την προστατευόμενη χλωρίδα και πανίδα», δήλωσε, κλείνοντας τη συζήτηση ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς

Μπέγκας.

 

ΧΡ. ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Η Άρτα επίκεντρο των καρναβαλικών εκδηλώσεων στην ευρύτερη περιοχή»

Μια σειρά πλούσιων δράσεων έχει προγραμματίσει ο Δήμος Αρταίων σε συνεργασία με φορείς και συλλόγους της περιοχής εν όψει των Αποκριών. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η Άρτα μετατρέπεται σε μια μεγάλη παρέα, με εκδηλώσεις τόσο στο κέντρο της πόλης, όσο και σε τοπικές κοινότητες.

«Για μια ακόμη χρονιά στη θητεία μας προσφέρουμε στους συμπολίτες μας, αλλά και στους επισκέπτες της πόλης μας ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για τις Απόκριες και την Καθαρά Δευτέρα. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλο το εύρος του Δήμου, τόσο στο κέντρο όσο και σε τοπικές κοινότητες. Θέλουμε να προσφέρουμε στιγμές ξεγνοιασιάς για όλους, μετατρέποντας για μια ακόμη φορά την Άρτα σε επίκεντρο καρναβαλικών εκδηλώσεων για την ευρύτερη περιοχή, ενισχύοντας έτσι το τουριστικό προφίλ της περιοχής μας. Καλούμε όλους τους συνδημότες να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις που γίνονται σε συνεργασία με μια σειρά από φορείς και Πολιτιστικούς συλλόγους της Άρτας, τους οποίους ως Δήμος Αρταίων ευχαριστούμε θερμά για μια ακόμη χρονιά» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα ξεκινά το Σάββατο 2 Μαρτίου και ολοκληρώνεται την Καθαρά Δευτέρα 11 Μαρτίου και έχει ως εξής:

Το Σάββατο 2 Μαρτίου από τις 10 το πρωί θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης Δημιουργικές δραστηριότητες για παιδιά (Face Painting, αποκριάτικες κατασκευές κλπ.)

Στις 11:30 θα ξεκινήσει στον ίδιο χώρο η παράσταση "Μagic Moments" με τον Μάγο Καπελά και τη Frozen

Στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο της πόλης, στον πεζόδρομο της οδού Σκουφά, το Καρναβάλι Γυναικών Άρτας. Μετά το πέρας της καρναβαλικής παρέλαση "Σοκολατοπόλεμος" στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Την Κυριακή 3 Μαρτίου από τις 10 το πρωί θα πραγματοποιηθούν στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης Δημιουργικές δραστηριότητες για παιδιά (Face Painting, αποκριάτικες κατασκευές κλπ.)

Στις 10:45 θα ξεκινήσει η Μαθητική Καρναβαλική παρέλαση στον Πεζόδρομο της Σκουφά

Στις 12:00 θα ξεκινήσει συναυλία με τους REC

Την Παρασκευή 8 Μαρτίου στις 19:00 θα αναβιώσει των έθιμο των «Μπαντίδων»

από τον Μουσικοφιλολογικό Σύλλογο «Ο Σκουφάς», στον Πεζόδρομο της Σκουφά - πλ. Εθνικής Αντίστασης

Το Σάββατο 9 Μαρτίου από τις 10 το πρωί θα γίνουν δημιουργικές δραστηριότητες για παιδιά (Face Painting, αποκριάτικες κατασκευές κλπ.) στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Στις 11 το πρωί θα αναβιώσουν τα "Γαϊτανάκια Πολιτιστικών Συλλόγων" στον Πεζόδρομο της Σκουφά

Την Κυριακή 10 Μαρτίου από τις 10 το πρωί θα γίνουν δημιουργικές δραστηριότητες για παιδιά (Face Painting, αποκριάτικες κατασκευές κλπ.) στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης

Στις 10:45 θα διεξαχθεί αποκριάτικη χορευτική επίδειξη από το καλλιτεχνικό εργαστήρι χορού "Duende" στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης

Στις 11:15 θα πραγματοποιηθεί "Magic Show" για τους μικρούς μας φίλους στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης

Στις 12:15 θα διεξαχθεί για μια ακόμη χρονιά το Κυνήγι Χαμένου Θησαυρού, με Αφετηρία στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Την Καθαρά Δευτέρα 11 Μαρτίου από τις 10:30 θα διεξαχθούν τα Παραδοσιακά Κούλουμα από τον Δήμο Αρταίων στο Παραποτάμιο πάρκο (απέναντι από την πλατεία Ζέρβα).

Στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου θα πραγματοποιηθούν Γαϊτανάκια και άλλα αποκριάτικα δρώμενα, ως εξής:

Στις 3 Μαρτίου στην Πλατεία Γραμμενίτσας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γραμμενίτσας, από τις 10 το πρωί και στις 6 το απόγευμα.

Στις Εργατικές κατοικίες Άρτας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Εργατικών Κατοικιών «Άγιος Παντελεήμων» στις 11 το πρωί

Στην πλατεία Γαβριάς από τον Μορφωτικό Σύλλογο Γαβριάς «Οδυσσέας» στις 11.00 π.μ.

Το Σάββατο 9 Μαρτίου στην πλατεία Γραμμενίτσας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο

Γραμμενίτσας (Παιδικά τμήματα) στις 18:00

Την Κυριακή 10 Μαρτίου στην Πλατεία Αγίων Αναργύρων από τον Πολιτιστικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγίων Αναργύρων στις 15.00 μ.μ.

Στην Πλατεία Γραμμενίτσας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γραμμενίτσας στις 10.00 π.μ. και στις 18.00 μ.μ.

Στην Πλατεία Ροδαυγής από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ροδαυγής «Η Αγία Παρασκευή» το απόγευμα

Στη Φιλοθέη, από τον Πολιτιστικό & Αθλητικό Σύλλογο Φιλοθέης στις 10.00 π.μ.

Τέλος, τα Κούλουμα θα εορταστούν την Καθαρά Δευτέρα 11 Μαρτίου στις εξής περιοχές του Δήμου:

Στην Πλατεία Ροδαυγής από την Τοπική Κοινότητα και το Σύλλογο Γυναικών Ροδαυγής το πρωί

Στην Πλατεία Γραμμενίτσας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γραμμενίτσας στις 11.00 π.μ.

Στο Δημοτικό Σχολείο Μύτικα από τον Μορφωτικό Σύλλογο Μύτικα «Ο Πρωταγόρας» το πρωί

Στην πλατεία της Λιμίνης από τον Πολιτιστικό & Λαογραφικό Σύλλογο Λιμίνης «Άγιος Νικόλαος» το πρωί,

Στην Πλατεία Πολυδρόσου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πολύδροσου «Άγιος Αθανάσιος» το πρωί,

Στη Δρυώνα Κορφοβουνίου από τον Πολιτιστικό & Λαογραφικό Σύλλογο Δρυώνας Κορφοβουνίου «Οι Άγιοι Απόστολοι» στις 11.00 π.μ.

Στο Δημοτικό Σχολείου Ελάτου Κορφοβουνίου από τον Πολιτιστικό & Μορφωτικό Σύλλογο Κορφοβουνίου «O Αη – Γιώργης» στις 11.00 π.μ.

More Articles ...

e horos logo

  tsiolis

podilata

 

 KarzPreveza

 

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος με επιστολή της  προς Προέδρους Αδελφοτήτων, Συλλόγων, Ενώσεων και Ομοσπονδιών, ζητάει από κάθε σύλλογο που λειτουργεί χορευτικό τμήμα να προτείνει δύο

 

ζευγάρια χορευτών προκειμένου να πάρουν μέρος σε παράσταση της ΠΣΕ στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού στις 3 Οκτωβρίου.

 

Πιο συγκεκριμένα στην επιστολή που έχει θέμα: 'Επιλογή χορευτών για την παράσταση της ΠΣΕ στο Ηρώδειο' αναφέρονται τα εξής:

 

Αγαπητοί συμπατριώτες

 

Η ΠΣΕ στις 3 Οκτωβρίου 2018 έχει προγραμματίσει εκδήλωση ηπειρώτικης Παράδοσης και Πολιτισμού στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού. Μεταξύ των  συντελεστών της εκδήλωσης θα είναι και χορευτικά

 

που θα αποδώσουν ηπειρώτικους χορούς και θα απαρτίζονται από χορευτές των χορευτικών τμημάτων των συλλόγων μελών μας.

 

Προκειμένου να συγκροτηθούν τα χορευτικά αυτά παρακαλείσθε κάθε σύλλογος, να μας προτείνει με ευθύνη του, δύο ζευγάρια χορευτών, των καλύτερων, το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου

 

ώρα 11 πρωινή, στο email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

 

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συμμετοχή σας.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

                                                                                                                                                                    Ο Πρόεδρος                                                                          Ο Γεν. Γραμματέας

                                                                                                                                                                      Γιώργος Δόσης                                                                    Κώστας Γαβριήλ

 

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Πρέβεζας εξέδωσε σήμερα 7-3-2019 την παρακάτω Ανακοίνωση:
 
Θέμα: Ανακοίνωση σχετικά με την τροποποίηση της 1ης Πρόσκλησης για το Υπομέτρο 6.3 «Ανάπτυξη μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2014 – 2020.
 
Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Πρέβεζας ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι τροποποιήθηκε η απόφαση για την 1η Πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων στήριξης – φακέλων υποψηφιότητας προς ένταξη στο Υπομέτρο 6.3 «Ανάπτυξη μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2014 – 2020».
 -Ως περίοδος υποβολής αιτήσεων στήριξης- φακέλων υποψηφιότητας ορίζεται η περίοδος από 22 Μαρτίου 2019 έως και 4 Ιουνίου 2019. Τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την υποβολή που αναρτώνται στο ΠΣΚΕ πρέπει να έχουν ημερομηνία έκδοσης μέχρι και τις 4 Ιουνίου 2019.
 -«Ο μέσος όρος του ατομικού αγροτικού εισοδήματος και του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος των τριών τελευταίων ετών μπορεί να περιλαμβάνει τα διαθέσιμα φορολογικά στοιχεία των ετών 2016, 2017 και 2018 (φορολογικές δηλώσεις των ετών 2017, 2018 και 2019 αντίστοιχα) με την προϋπόθεση ότι έχει ολοκληρωθεί η υποβολή φορολογικών στοιχείων (Ε1 και Ε3) και εκκαθάριση αυτών για το φορολογικό έτος 2018»
 
Περισσότερες πληροφορίες οι υποψήφιοι μπορούν να αντλούν και από τις ιστοσελίδες
http://www.agrotikianaptixi.gr και www.minagric.gr
 
Ο Προϊστάμενος Δ/νσης
 
        Ι. Αυγέρης

Στο 40ο Συνέδριο της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής βρέθηκε ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού κ. Χρυσόστομος Δήμου. Το Συνέδριο έγινε στο Κλιαργουότερ (ClearwaterBeach) της

Φλόριδας , από 21 μέχρι 24 Φεβρουαρίου.

Το Συνέδριο το οποίο πραγματοποιήθηκε σε μια κρίσιμη στιγμή για την ανάγκη αναδιοργάνωσης της ομογένειας, στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία και έκλεισε με το επίσημο δείπνο στο οποίο συμμετείχαν άνω των 480 ατόμων και

πλήθος προσωπικοτήτων.

Στις αρχαιρεσίες που έγιναν πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής επανεξελέγη ο συγγραφέας Νίκος Γκατζογιάννης. Αντιπρόεδρος ο κ. Τζον Κατσιμπάδης, γενική γραμματέας η κ. Αλέκα Καλουδέλη, ταμίας η κα

΄Ολγα Φώτη και γραμματέας η κ. Νίκη Πάλλα. Μέλη εξελέγησαν οι κ.κ. Εύα Καντλή, Κώστας Τσιουρής, Χαράλαμπος Μέλος, Αννα Νώτη, Γιώργος Νάνης και Στέισι Κουμπή. Αναπληρωματικά μέλη η κ. Χρυσούλα Ζηκοπούλου και ο

κ. Μενέλαος Σωτήρης.

Τέλος, ο Πρόεδρος του ΠΣΗΕ παρακολούθησε μαζί με το νέο ΔΣ την λειτουργία στον ιερό ναό της Αγίας Τριάδας στο Κλιαργουότερ.

 

Γραφείο Τύπου και επικοινωνίας

 

Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού (ΠΣΗΕ)


Στην 34η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia 2018, που ολοκληρώθηκε στην Θεσσαλονίκη συμμετείχε ο Δήμος Αρταίων, στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου. Ο Δήμος Αρταίων είχε προγραμματίσει συγκεκριμένες Β2Β συναντήσεις με

τουριστικούς πράκτορες από την Γαλλία, Ρωσία, Ιταλία, Τουρκία, Ουκρανία και Ισραήλ, στους οποίους παρουσιάστηκε το τουριστικό προϊόν της Άρτας και το ενδιαφέρον που έδειξαν για την περιοχή ήταν έντονο.

Στην Έκθεση παρέστη ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, καθώς και ο Αντιδήμαρχος Χριστόφορος Σιαφάκας, ο εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα τουρισμού Κώστας Χαρακλιάς και ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του

Δήμου Γιώργος Πανέτας, καθώς και ο υπάλληλος της Διεύθυνσης Τουρισμού και Ανάπτυξης Νίκος Αποστολόπουλος, ενώ χόρεψαν μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου «Κωστηλάτα» τους οποίους και ευχαριστούμε. Τέλος, να σημειωθεί ότι στις

αρχές Δεκεμβρίου ο Δήμος θα συμμετέχει στην διεθνή έκθεση τουρισμού Athens International Tourism Expo στην Αθήνα.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης αναφέρει: «Έγιναν πολύ σημαντικές και στοχευμένες επαφές με τουριστικούς πράκτορες. Τέτοιες εκθέσεις μας δίνουν τη δυνατότητα να έρθουμε σε επαφή με ανθρώπους της

αγοράς και να προβάλλουμε την περιοχή μας. Επενδύουμε στον τουρισμό και όπως έχω τονίσει και πάλι χρειάζεται συστράτευση όλων των φορέων και του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Είμαι αισιόδοξος ότι με μεθοδική δουλειά και

συνεργασία θα κερδίσουμε το στοίχημα της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής μας. Έχουμε καλές επιχειρήσεις και φορείς και είμαι σίγουρος, ότι ο τουρισμός μαζί με τον πρωτογενή τομέα αποτελούν ατμομηχανές της τοπικής μας

οικονομίας. Μέχρι σήμερα, ως Δήμος έχουμε εκπονήσει συγκεκριμένες και στοχευμένες ενέργειες στο τουριστικό κομμάτι, όπως το Σχέδιο Τουριστικής Προβολής και ο φετινός διαγωνισμός για την ανάθεση υπηρεσιών τουριστικής

προβολής που αγγίζει σχεδόν τα 100.000 ευρώ, ενώ έχουμε συμμετάσχει σε εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό (MITT-Μόσχα, ITB-Βερολίνο, Philoxenia-Θεσσαλονίκη, ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΕΥΣΗ-Αθήνα κ.α.), σε εκδηλώσεις τουριστικού

ενδιαφέροντος με βάση θεματικά κριτήρια όπως ο θρησκευτικός και γαστρονομικός τουρισμός και έχουμε δημιουργήσει θεματικά video και φυλλάδια για το Δήμο. Το επόμενο διάστημα σχεδιάζουμε την δημιουργία σύγχρονης ιστοσελίδας

για το τουριστικό προϊόν της Άρτας, τη διοργάνωση και υποστήριξη ταξιδιών εξοικείωσης για δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες, τη διαφήμιση σε καίρια σημεία ανά την Ελλάδα (Μετρό Αθήνας, Αεροδρόμια κ.α.), την

αδελφοποίηση με πόλεις για την ανάδειξη του θρησκευτικού τουρισμού και τη δημιουργία διαδρομής για τα βήματα του Μαξίμου Γραικού».

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 5ο φεστιβάλ χορωδιών στην Πανηπειρωτική. Χοροδιδάσκαλος ο Βαγγέλης Κώτσος

Δίνεται άδεια Πρακτορείου ΟΠΑΠ στην οδό Ποντοηρακλείας 1 -3 όπισθεν Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Αθηνών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλ.: 6974144369