Ο Δήμαρχος Ζηρού με 17 ψήφους έναντι 12 του Δημάρχου Κόνιτσας Μιχάλη Πλιάκου (βρέθηκε και ένα ψηφοδέλτιο άκυρο) εκλέχτηκε νέος πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων Ηπείρου.

Πρόεδρος στον ΦΟΔΣΑ αναδείχθηκε ο δήμαρχος Ζηρού Νίκος Καλαντζής ο οποίος επικράτησε του Μιχάλη Πλιάκου, δημάρχου Ζίτσας.

Αντιπρόεδρος αναδείχθηκε ο Θωμάς Μπέγκας ο οποίος συγκέντρωσε 16 ψήφους ενώ ο Γιώργος Αρλέτος έλαβε 14.

Σημειώνεται ότι τη Γενική Συνέλευση για την εκλογή συγκάλεσε ο πρώην δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας και η διαδικασία έγινε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων.

Για το Νίκο Καλαντζή αποτελεί μία ακόμη αναγνώριση από τους συναδέλφους του στο πρόσωπό του, καθώς και στις πρόσφατες εκλογές για την ΠΕΔ συγκέντρωσε 50 ψήφους, μία πίσω από τον Δήμαρχο Δωδώνης Χρήστο Ντακαλέτση, ο οποίος εξελέγη πρόεδρος.

Ένα ακόμη έργο βελτίωσης της καθημερινότητας για την πόλη της Άρτας ολοκληρώθηκε από το Δήμο Αρταίων με την επισκευή του οδοστρώματος στον παράδρομο της Περιφερειακής οδού στο ύψος της Πρώην Πρόνοιας.

Το εν λόγω έργο είναι αποτελεί τμήμα εργολαβίας του Δήμου με τίτλο « Έργα οδοποιίας (ασφαλτοστρώσεις και τσιμεντοστρώσεις) και τεχνικών έργων αυλάκια τοιχεία κ.α συνολικού προϋπολογισμό 562.000 ευρώ.

Οι εργασίες αφορούν την αποκατάσταση της καθίζησης του δρόμου, ασφαλτόστρωση και κατασκευή νέου πεζοδρομίου εργασίες που είναι απαραίτητες για λόγους λειτουργικότητας και ασφάλειας του οδικού δικτύου.

«Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο καθημερινότητας για το αστικό οδικό δίκτυο της πόλης της Άρτας. Συνεχίζουμε να ικανοποιούμε πάγια αιτήματα πολιτών και να διευκολύνουμε την κυκλοφορία των πολιτών μας, που μπορούν να κινούνται πλέον με ασφάλεια. Παράλληλα, αναβαθμίζουμε τις γειτονιές της πόλης και των τοπικών κοινοτήτων, κάνοντας διαρκώς παρεμβάσεις σε όλο το εύρος του Δήμου, βελτιώνοντας την καθημερινότητα των συμπολιτών» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

Η δημοτική παράταξη "Ενότητα Πολιτών - Νέα Γιάννενα" με επικεφαλής τον πρώην Δήμαρχο Ιωαννιτών κ. Θωμά Μπέγκα, στην εισήγησή της για την ψήφιση των Δημοτικών Τελών για το 2020, αναφέρει τα εξής: "Ο καθορισμός των ανταποδοτικών τελών αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία άσκησης οικονομικής πολιτικής για μια Δημοτική Αρχή, καθώς τα έσοδα που εισπράττονται χρηματοδοτούν τη διαχείριση των απορριμμάτων και τις δαπάνες ηλεκτροφωτισμού, βασικά δηλαδή συστατικά που επηρεάζουν την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα των συνδημοτών μας. Ένα θέμα για το οποίο πρέπει όλοι μαζί, σύσσωμο το Δημ. μας Συμβούλιο να συζητήσει σοβαρά και χωρίς μικροπολιτικές σκοπιμότητες και να συνθέσουμε διαφορετικές προτάσεις και προσεγγίσεις προς όφελος των Γιαννιωτών.

Σήμερα, στην αρχή μιας νέας δημοτικής περιόδου, με μια νέα Δημοτική Αρχή που έχει κληρονομήσει έναν Δήμο σε εξαιρετική οικονομική κατάσταση, είναι νομίζω σημαντικό να κρίνουμε το πρώτο αυτό δείγμα γραφής της Δημ. Αρχής υπό το πρίσμα της υφιστάμενης κατάστασης αλλά και των όσων σημαντικών έχουν γίνει τα τελευταία πέντε χρόνια. Και, παρόλο που ο χρόνος που είχε στη διάθεση της η Δημ. Αρχή να σχεδιάσει μια πιο ολοκληρωμένη ενδεχομένως πολιτική στον τομέα των δημοτικών τελών ήταν περιορισμένος, θεωρούμε ότι η σημερινή εισήγηση μας δίνει μια πρώτη γεύση των προθέσεων της.

Ως υπεύθυνη δημοτική αρχή, πορευόμενη τα πέντε τελευταία χρόνια με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον όλων των δημοτών της πόλης, μπορώ εξαρχής και με πλήρη επίγνωση να πω ότι αισθανόμαστε υπερήφανοι για το έργο που έχει συντελεστεί στον τόσο σημαντικό για τους πολίτες τομέα των ανταποδοτικών υπηρεσιών καθαριότητας και φωτισμού και στον καθορισμό των δημοτικών τελών, αλλά και για την ευαισθησία μας απέναντι στα ρημαγμένα από την κρίση νοικοκυριά και επιχειρήσεις του Δήμου μας, καθώς και στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες που άξιζαν και αξίζουν μεγαλύτερη φροντίδα. Επιλέξαμε την ουσία και όχι τον εύκολο και εφήμερο εντυπωσιασμό. Ποια είναι λοιπόν η κατάσταση σήμερα?

Οι συντελεστές των δημοτικών τελών στον παλιό Καποδιστριακό Δήμο είναι μειωμένοι σε σχέση με το 2014 κατά 35% σε Μάρμαρα, Σταυράκι, Νεοχωρόπουλο για τις κατοικίες. Από τα 2,10 ευρώ / τμ το 2014 στο 1,35 ευρώ / τμ σήμερα. Αντίστοιχα, προχωρήσαμε σε μια γενναία και ουσιαστική μείωση των συντελεστών των επιχειρήσεων στο σύνολο του παλιού Δήμου (συμπεριλαμβανομένης και της ΔΕ Ιωαννίνων) κατά 30% δείχνοντας με τον τρόπο αυτό την πραγματική βούληση μας να βοηθήσουμε τις χειμαζόμενες από την φοβερή κρίση της χώρας επιχειρήσεις. Από τα 5,10 ευρώ / τμ στο σύνολο του παλιού Δήμου στα 3,8 ευρώ / τμ για τα Γιάννενα και στα 3,5 ευρώ σε Μάρμαρα, Σταυράκι, Νεοχωρόπουλο. Αυτούς τους υπέρογκους συντελεστές κληρονομήσαμε από τον κ. Γκόντα ο οποίος εν μια νυκτί τους διπλασίασε λίγες μέρες μετά την επανεκλογή του το 2006. Τους νέους μειωμένους συντελεστές κληροδοτήσαμε εμείς στη Δημοτική Αρχή σε μια μάλιστα εποχή όπου όλα πήγαιναν προς τα πάνω.

Θεσπίσαμε για πρώτη φορά κοινωνικά τιμολόγια με μεγάλες ελαφρύνσεις για τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες. Τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, ΑΜΕΑ, άποροι, μονογονεικές οικογένειες, νέοι επιχειρηματίες είδαν για πρώτη φορά μια Δημοτική Αρχή να σκύβει πάνω στα προβλήματα τους και να απολαμβάνουν σημαντικά μικρότερες χρεώσεις.

Καταφέραμε για 4 συνεχόμενες χρονιές να πετύχουμε πλεονάσματα στα ανταποδοτικά τέλη συνολικού ύψους κοντά στα 7 εκατομμύρια ευρώ, παρά τις μειώσεις τελών που προανέφερα. Το σύνολο των χρημάτων αυτών κατευθύνθηκαν στοχευμένα σε μια πλειάδα έργων των οποίων η ολοκλήρωση θα άλλαζε ριζικά προς το καλύτερο την ποιότητα ζωής των Γιαννιωτών. Ενδεικτικά αναφέρω την αντικατάσταση του δικτύου οδοφωτισμού με νέους λαμπτήρες LED, την ωρίμανση των μελετών για τη μεταστέγαση του εργοταξίου, τις υπογειοποιήσεις κάδων σε 15 σημεία, την εξασφάλιση των κονδυλίων για την ανανέωση του στόλου των οχημάτων, την πρόσληψη 47 νέων υπαλλήλων για την αποκομιδή των απορριμμάτων, τις ενέργειες ευαισθητοποίησης των πολιτών όπως το followgreen.

Προετοιμαστήκαμε έγκαιρα για την ομαλή μετάβαση του Δήμου στο νέο καθεστώς διαχείρισης των απορριμμάτων. Είναι χαρακτηριστικό ότι είμαστε ο μόνος Δήμος της Ηπείρου που πηγαίνει τα απορρίμματα στο εργοστάσιο, έχοντας προβλέψει και εξοφλήσει το αναλογούν ποσό για τη μεταφορά.

Αποτυπώσαμε για πρώτη φορά τη φορολογητέα ύλη παραδίδοντας ένα πολύτιμο αρχείο ώστε να μπορούμε να αυξήσουμε τα έσοδα του Δήμου.

Ολοκληρώσαμε την εκπόνηση του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων, τον οδικό χάρτη για τις κατευθύνσεις που πρέπει να ακολουθήσουμε στον κρίσιμο αυτόν τομέα.

Όλα αυτά είναι τα απτά αποτελέσματα μιας οικονομικής διαχείρισης που έχει καταστήσει τον Δήμο μας έναν υγιή, αυτάρκη Δήμο, χωρίς ούτε ένα ευρώ δανεισμό. Είναι, κυρίως, τα αποτελέσματα της φιλοσοφίας μας ως υπεύθυνη Δημοτική Αρχή για κοινωνική δικαιοσύνη, ισονομία, και ανταπόδοσης στον πολίτη με αξιοπρεπείς υπηρεσίες αυτών που στερούνται πολλές φορές για να μπορέσουν να πληρώσουν.

Ας τα κρατήσουμε λοιπόν όλα αυτά, όχι για να ωραιοποιήσουμε καταστάσεις, ούτε για να αυτοεπαιναιθούμε, αλλά για να δούμε από ποια βάση ξεκινάει η νέα Δημοτική Αρχή, τι έχει στα χέρια της ώστε να προχωρήσει σε ακόμη σημαντικότερες παρεμβάσεις για το καλό των συνδημοτών μας. Και στην τελική ζυγαριά νομίζω ότι όλοι θα συμφωνήσουμε πως η σημερινή Δημοτική Αρχή πατάει σε στέρεες και υγιείς βάσεις.

Λαμβάνοντας λοιπόν υπόψη το σημερινό υπόβαθρο και έχοντας στα χέρια μας την εισήγηση της Δ. Αρχής θέλω να επισημάνω ότι κάποιες προτεινόμενες παρεμβάσεις κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. Η διατήρηση των κοινωνικών τιμολογίων, η προσπάθεια σύγκλισης κάποιων συντελεστών, ο διαχωρισμός των πρωτευουσών των Δημοτικών Ενοτήτων από τις υπόλοιπες Τοπικές Κοινότητες, η μείωση των συντελεστών σε ορισμένες περιπτώσεις (άλλες πιο ουσιαστικές άλλες έστω συμβολικές) είναι πρωτοβουλίες στις οποίες θεωρώ ότι όλοι συμφωνούμε.

Από την άλλη μεριά, οφείλουμε να καυτηριάσουμε την προχειρότητα και αστοχία κάποιων προτάσεων με πιο χαρακτηριστική αυτή του υπερδιπλασιασμού των χρεώσεων στους παραγωγούς του πρωτογενή τομέα (πτηνοτροφεία, κτηνοτροφικές μονάδες). Μια πρόταση που έπληττε σημαντικά τους παραγωγούς του Δήμου μας και έναν τομέα που οφείλουμε να βοηθήσουμε και όχι να επιβαρύνουμε. Μια πρόταση η οποία, υπό το βάρος των σφοδρών αντιδράσεων των παραγωγών αλλά και της δικής μας παράταξης πήρε εσπευσμένα πίσω η Δημοτική Αρχή κατανοώντας έστω και με τον τρόπο αυτό την αδικία απέναντι τους. Και φυσικά υπάρχουν ακόμη περιπτώσεις στις οποίες με την επικαιροποιημένη πρόταση σας εξακολουθούν να υφίστανται σημαντικές αυξήσεις. Σας καλούμε να το επανεξετάσετε.

Οφείλουμε, επίσης να σταθούμε και σε κάποιες περιπτώσεις όπου οι μειώσεις που προτείνετε είναι σχεδόν μηδενικές, ενώ ταυτόχρονα έχουν ένα σημαντικό κόστος για το Δήμο. Αναφέρομαι κυρίως στη μείωση κατά 10 λεπτά / τμ στις κατοικίες της πόλης. Μια μείωση καθαρά επικοινωνιακού χαρακτήρα η οποία θα ελαφρύνει μια οικογένεια που κατοικεί σε ένα διαμέρισμα 100 τμ κατά μόλις 80 λεπτά το μήνα, αλλά θα κοστίσει στο Δήμο 330.000 ευρώ ετησίως. Ένα πολύ σημαντικό ποσό που θα μπορούσε να κατανεμηθεί σε άλλες κατηγορίες ή Δημοτικές Ενότητες ώστε να έχουν μεγαλύτερη και πιο ουσιαστική ελάφρυνση. Δεν θα αντιταχθούμε σε μειώσεις τελών. Θα πρέπει όμως να τονίσουμε ότι πρόκειται για μια κίνηση καθαρά συμβολικού χαρακτήρα με μηδενικό όφελος για τους δημότες της πόλης.

Είχα επιμείνει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια, και κάθε φορά που συζητούσαμε στο Δημ. μας Συμβούλιο τα δημοτικά τέλη, ότι η ουσιαστική και βιώσιμη μείωση των συντελεστών των κατοικιών στην πόλη θα μπορέσει να επιτευχθεί μόνο μετά την ολοκλήρωση του έργου αντικατάστασης του δικτύου οδοφωτισμού με νέους λαμπτήρες LED. Μόνο τότε θα μπορούσαμε να πετύχουμε μια μόνιμη και σημαντική εξοικονόμηση στο κόστος ηλεκτρικού ρεύματος που απομυζά το 20% περίπου των εσόδων του Δήμου από τα ανταποδοτικά κάθε χρόνο. Μόνο τότε αυτή η εξοικονόμηση θα μπορούσε να περάσει στις τσέπες των κατοίκων της πόλης με ουσιαστικές μειώσεις τελών. Και είχαμε αντισταθεί στον πειρασμό αλλά και τις σφοδρές πολλές φορές αντιδράσεις, ακόμη και μέσα στην ίδια τη δική μας Δημοτική Αρχή, να προχωρήσουμε σε μειώσεις στα Γιάννενα για δύο λόγους. Ο 1ος είναι ότι θα κινδυνεύαμε να τινάξουμε τον προϋπολογισμό του Δήμου κυριολεκτικά στο αέρα, αφού οποιαδήποτε σοβαρή μείωση θα προκαλούσε μια τεράστια οικονομική πληγή στον Δήμο από την απώλεια των εσόδων που θα συνεπάγονταν. Ο 2ος και πιο ουσιαστικός, όμως, λόγος ήταν ότι είχαμε σχεδιάσει προσεκτικά και κοστολογημένα σημαντικές μειώσεις τελών μέσα στο 2020 ακόμη με την ολοκλήρωση του μεγάλου έργου των LED που θα παραδίδονταν στην πόλη την επόμενη χρονιά αν δεν είχατε προχωρήσει στην καταστροφική απόφαση να το σταματήσετε εντελώς αναιτιολόγητα και πρόχειρα. Επιλέξατε έναν άλλο δρόμο για τον οποίο και θα κριθείτε, στερώντας από τους Γιαννιώτες αυτή την πραγματική άμεση ανακούφιση τους, ξεγελώντας τους με μια δήθεν ιστορικής σημασίας απόφαση να τους "ελαφρύνετε" με ελάχιστα λεπτά το μήνα. Επιλέγετε τον εύκολο εντυπωσιασμό από την ουσία. Επαναλαμβάνω ότι η πολιτική μας φιλοσοφία είναι η στήριξη οποιονδήποτε μειώσεων αλλά διατηρούμε σοβαρές επιφυλάξεις για το αν η σημερινή σας εισήγηση θα είναι η αρχή μιας πραγματικά σοβαρής και ουσιαστικής προσπάθειας να ανακουφίσουμε τα επόμενα χρόνια τους Γιαννιώτες ή απλά μια πρόχειρα σχεδιασμένη επικοινωνιακή φωτοβολίδα .

Πολιτική μας φιλοσοφία είναι, όμως, και το ότι ο εξορθολογισμός - σύγκλιση, δώστε όποιον όρο θέλετε, που επικαλείστε δεν μπορεί να γίνεται σε βάρος μιας σημαντικής μερίδας πολιτών που με τη σημερινή σας πρόταση θα δουν δυσβάσταχτες αυξήσεις τελών. Αναφέρομαι βέβαια, στις επιχειρήσεις και κατοικίες του Μπιζανίου αλλά και στις επιχειρήσεις των Τοπικών κοινοτήτων της Παμβώτιδας πλην Κατσικάς και Κουτσελιού. Και μη μου πείτε ότι προλάβατε σε 3 μήνες να μελετήσετε και να μετρήσετε την πραγματική ανταποδοτικότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών ώστε να επιτευχθεί ένας πραγματικός εξορθολογισμός. Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στην κατακόρυφη αύξηση των συντελεστών κατά 50% στις επιχειρήσεις και 20% στις κατοικίες του Μπιζανίου, και κατά 25% στις επιχειρήσεις της Παμβώτιδας εκτός Κατσικάς και Κουτσελιού, στο όνομα και μόνο μιας στρεβλής και επιζήμιας για πολλούς σύγκλισης. Ειδικά σε μια εποχή όπου οφείλουμε να βοηθάμε και όχι να στραγγαλίζουμε την επιχειρηματικότητα. Οι αυξήσεις που προτείνετε προσθέτουν ένα δυσβάσταχτο οικονομικό βάρος στις επιχειρήσεις των περιοχών αυτών. Σε αντίθεση μη την επουσιώδη μείωση των τελών στην πόλη που θα κοστίσει 330.000 ευρώ στο Δήμο, το προσδοκώμενο όφελος από το αδικαιολόγητο αυτό χαράτσι είναι κάτι λιγότερο από 90.000 ευρώ. Για το λόγο αυτό προτείνουμε τη διατήρηση των συντελεστών αυτών στα ίδια επίπεδα και σας καλούμε να υιοθετήσετε την πρόταση μας δείχνοντας την ευαισθησία σας σε ανθρώπους και επιχειρήσεις που τόσο έχουν πληγεί τα τελευταία χρόνια.

Σας καλούμε, επίσης, να εφαρμόσετε το Τοπικό σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων που εκπονήσαμε. Από την πρόταση σας απουσιάζουν παντελώς σημαντικές και απαραίτητες ενέργειες για την υλοποίηση του, όπως η συλλογή των βιοαποβλήτων επιχειρήσεων και λαϊκών αγορών, η ευαισθητοποίηση των κατοίκων μέσω εντύπων και ΜΜΕ, η αποκομιδή και ζύγιση των ανακυκλώσιμων στα σχολεία, η προμήθεια εξοπλισμού για τη δημιουργία πράσινων σημείων. Δράσεις για τις οποίες οι μελέτες είχαν ξεκινήσει από τη δική μας Δημοτική Αρχή και οφείλετε να ολοκληρώσετε".

Ο καλύτερος τρόπος πρόληψης είναι ο συντονισμός όλων των φορέων σε δράσεις πολιτικής προστασίας με στόχο την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.

Στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) του Δήμου Αρταίων με θέμα: «Λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας για την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις, παγετό και πλημμυρικά φαινόμενα, περιόδου 2019 - 2020».

Στόχος της σύσκεψης ήταν ο συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων και η προετοιμασία όλων για μια ομαλή χειμερινή περίοδο.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Αντιδημάρχου Έργων, Ενέργειας, Αστικής Κινητικότητας, Πολιτικής Προστασίας και Χωροταξίας, Γεώργιου Πανέτα, ο οποίος ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους για την παρουσία τους και τόνισε ότι κύριο μέλημα όλων πρέπει να είναι ο συντονισμός η πρόληψη και η έγκαιρη αντιμετώπιση των φαινομένων που προκύπτουν.
Επίσης ο κ.Πανέτας αναφέρθηκε στα μέτρα πρόληψης που εφαρμόζει ο Δήμος Αρταίων, συγκεκριμένα ανέφερε ότι Δήμος έχει ήδη υλοποιήσει τους καθαρισμούς αποστραγγιστικών αυλακών στην Δημοτική Ενότητα Φιλοθέης, σε εξέλιξη βρίσκονται οι καθαρισμοί στις Δημοτικές Ενότητες Βλαχερνών, Ξηροβουνίου και Αρταίων ενώ έχει γίνει προληπτική συντήρηση των αντλιών από τα αποστραγγιστικά αντλιοστάσια. Επίσης η Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου Αρταίων έχει ήδη ξεκινήσει προληπτικό καθαρισμό όμβριων υδάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος μέσω της Τεχνικής Υπηρεσίας του έχει προχωρήσει σε κατασκευή νέων τσιμεντένιων αυλακών για την καλύτερη απορροή των όμβριων υδάτων αλλά και σε έργα αποκατάστασης ζημιών που προκλήθηκαν από τα περσινά έκτακτα καιρικά φαινόμενα. Τέλος ετοιμάζει προμήθεια 50 τόνων άλατος.


Στη συνεδρίαση παρευρέθησαν ο Υποδιοικητής της Π.Υ Άρτας, κ. Θεοχάρης Αντώνης, ο Αντιδήμαρχος
Αγροτικής Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας και Καθημερινότητας, Παντελής Κωλέτσος , από την Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Άρτας, κ. Βλάχος Θεόδωρος, η Πρόεδρος της Κοινότητας Γριμπόβου, κα. Κέφη Σοφία, ο κ. Τζουμάκας Κων/ντίνος από την Πολιτική Προστασία της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, ο κ. Τζουβάρας Θεόδωρος, από την Διεύθυνση Ανάπτυξης του Δήμου Αρταίων, ο κ. Πεσλής Δημήτριος, από την Διεύθυνση Δασών Άρτας, ο Πρόεδρος Αγίου Σπυρίδωνα, κ. Πέτρος Γείτονας, ο Πρόεδρος της Λιμίνης κ. Ιωάννης Χαλμάντζης, η Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Αρταίων ,κα. Σοφία Γρύλια, η Διευθύντρια τη Διεύθυνσης Καθαριότητας, Πρασίνου και Ανακύκλωσης του Δήμου Αρταίων, κα. Τζίμα Ελένη, η Διευθύντρια Ανάπτυξης του Δήμου Αρταίων κα. Μαρία Ανδρέου, ο Πρόεδρος της Ροδαυγής κ. Κίτσιος Θεοφάνης, ο Πρόεδρος της Ράχης κ. Κοτρότσιος Ηλίας, μέλη της ομάδας ΔΟΑΚ του Δήμου Αρταίων , μέλος του ΤΟΕΒ Άρτας και ο υπάλληλος της πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αρταίων κ. Πάνου Ιωάννης και ο εθελοντής μέλος της ένωσης ραδιοερασιτεχνών κ. Τράμπας Νικόλαος.

Με αφορμή τις εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Δ.Σ. της ΠΕΔ Ηπείρου και των αντιπροσώπων αυτής στην ΚΕΔΕ, ο επικεφαλής της «Ενότητας Πολιτών Νέα

Γιάννενα, Θωμάς Μπέγκας, προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

«Χαιρετίζω την απόφαση των προοδευτικών αυτοδιοικητικών παρατάξεων της Ηπείρου να συνεργαστούν και να συμμετάσχουν ως μια συνεργαζόμενη παράταξη στις

εκλογές της ΠΕΔ Ηπείρου και της ΚΕΔΕ.

Αντιδράσαμε ως πολιτικά όντα, απαντώντας στις σειρήνες των καιρών, που επεδίωξαν να περάσουν το απολιτίκ μοντέλο.

Καταφέραμε επίσης να πέσουν οι μάσκες κάποιων ψευδεπίγραφων προοδευτικών.

Συγχαίρω για τον αγώνα τους, όλους τους συναδέλφους που συμμετείχαν στις εκλογές και εύχομαι το παράδειγμα πολιτικής ωριμότητας που δείξαμε οι

αυτοδιοικητικοί, να το ακολουθήσουν οι προοδευτικές παρατάξεις και σε άλλους χώρους και πεδία αντιπαράθεσης.

Η Δημοκρατία είναι ένα πολιτικό σύστημα και μια από τις θεμελιώδεις ανάγκες για να λειτουργήσει είναι η ύπαρξη πολιτικών κομμάτων, όταν αναφερόμαστε στην

κεντρική διοίκηση και παρατάξεων, αλλά κι όταν αναφερόμαστε στην αυτοδιοίκηση.

Ο δρόμος για την ανασυγκρότηση των προοδευτικών δυνάμεων της χώρας είναι μακρύς και δύσκολος.

Χρειάζεται, όπως προείπα, ωριμότητα και συλλογικότητα.

Για το καλό του τόπου και την επιτυχία του εγχειρήματος, οφείλουμε να ξεπεράσουμε προσωπικές φιλοδοξίες και μικρότητες, κάτι το οποίο, δυστυχώς, στις εκλογές

για την εκλογή των συλλογικών μας οργάνων της αυτοδιοίκησης για την Ήπειρο δεν ακολουθήθηκε απ’ όλους μας στο βαθμό που οφείλαμε.

Το 2015 αναλάβαμε την ευθύνη του Φορέα Διαχείρισης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νομού Ιωαννίνων.

Όλα αυτά τα χρόνια, έως το τέλος του 2019, λειτουργήσαμε με αρχές, με αξίες και διαφάνεια. Εργαστήκαμε με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον και το καλό των Δημοτών μας.

Όλο αυτό το διάστημα ότι καταφέραμε ήταν αποτέλεσμα του σωστού προγραμματισμού, της καλής οργάνωσης, της συλλογικής προσπάθειας, της σκληρής δουλειάς αλλά και της συνεργασίας της Διοίκησης με τους εργαζόμενους και τις υπηρεσίες. Δεν διστάσαμε να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις, δεν υπολογίσαμε το πολιτικό κόστος, δεν κρύψαμε προβλήματα κάτω από το χαλί. Καταπιαστήκαμε με όλα, δρομολογώντας και υλοποιώντας βήμα-βήμα Προγραμματικές Συμβάσεις και δεσμεύσεις. Πιστεύουμε ότι κάναμε το καλύτερο δυνατόν για την Ορθολογική Διαχείριση των Απορριμμάτων στο Νομό Ιωαννίνων για να νιώθουμε υπερήφανοι για το έργο που επιτελέσαμε.

Συγκεκριμένα και ενδεικτικά αναφέρω :

  • Μειώσαμε τα τέλη το 2016 προκειμένου να βοηθήσουμε οικονομικά τους συμπολίτες μας, κάτι που έγινε και το 2019 ακολουθώντας επιπλέον μείωση στα τέλη.

  • Λύσαμε το πρόβλημα των ογκοδών αντικειμένων στο Νομό Ιωαννίνων με τη λειτουργία του θρυματιστή στο ΧΥΤΑ Ελληνικού.

  • Είναι έτοιμη η μελέτη και έτοιμο να δημοπρατηθεί το έργο για «Εκμετάλλευση Βιοαερίου στο ΧΥΤΑ Ελληνικού» αποδίδοντας έτσι στους πολίτες οικονομικά οφέλη.

  • Λύσαμε το πρόβλημα των στραγγιδίων, με δημοπράτηση του έργου από την Περιφέρεια Ηπείρου, με τον αγωγό να είναι έτοιμος να λειτουργήσει μη έχοντας πλέον πρόβλημα υπερχείλισης του βιολογικού του ΧΥΤΑ Ελληνικού.

  • Ως κύριοι του έργου συμβάλλαμε όσο μπορούσαμε, όλοι οι ΦοΔΣΑ της Περιφέρειας Ηπείρου, στην υλοποίηση του Εργοστασίου των Απορριμμάτων στο Ελευθεροχώρι με την Περιφέρεια Ηπείρου να έχει φυσικά τον πρωτεύοντα ρόλο ως Φορέας Υλοποίησης.

  • Εξορθολογήσαμε τη Διαχείριση των απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ Ελληνικού.

Προσωπικά αποχωρώντας από τη θέση του Προέδρου του ΦοΔΣΑ Νομού Ιωαννίνων μετά από 5 (πέντε) χρόνια, αισθάνομαι υποχρέωση να ευχαριστήσω το Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα, τους εργαζόμενους και τις υπηρεσίες, την Περιφέρεια Ηπείρου που η συμβολή της ήταν καθοριστική για την εξέλιξη όλων των Έργων, τους Δήμους του Νομού Ιωαννίνων, για την αποδοτική, εξαιρετική και δημιουργική συνεργασία μας. Να ευχαριστήσω την παράταξή μου που με πρότεινε ως Πρόεδρο στο ΦοΔΣΑ Νομού Ιωαννίνων.

Οφείλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου σε όλους τους συμπολίτες, τις τοπικές αρχές, τους φορείς που βοήθησαν όσο μπορούσανε στο έργο μας.

Ευχαριστώ τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για την καλή συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια που είχαμε και την στήριξη που παρείχαν στο έργο μας.

Θα ήθελα να ευχηθώ στο νέο Πρόεδρο και στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο που αναλαμβάνουν τις επόμενες ημέρες καλή θητεία και καλή δύναμη στο έργο τους, όντας βέβαιος ότι υπάρχει μια σοβαρή δουλειά που έγινε μέχρι σήμερα και θα συνεχιστεί για το καλό του Νομού Ιωαννίνων, της Περιφέρειας Ηπείρου και των συμπολιτών μας.

 

Σπύρος Κωνσταντόπουλος

 

Πρόεδρος του ΦοΔΣΑ Νομού Ιωαννίνων

Την παρέμβαση του Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας καθώς και των πέντε τοπικών Βουλευτών για να δοθεί τέλος στην ταλαιπωρία των κατοίκων των Δημοτικών Ενοτήτων Μολοσσών και Ευρυμενών από τις πολύωρες διακοπές ρεύματος ζητά

με επιστολή του ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος.

Η επιστολή αποτελεί μια ύστατη προσπάθεια του Δημάρχου προκειμένου να εξευρεθεί άμεσα λύση, καθώς για μεγάλο χρονικό διάστημα οπότε και ξεκίνησαν οι διακοπές ρεύματος, και παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις προς τους υπευθύνους του

Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) δεν έχουν ξεπεραστεί τα προβλήματα και κανείς τους δε δεσμεύεται για το πότε θα επιλυθούν οριστικά και θα ηλεκτροδοτηθούν κανονικά τα χωριά.

Στην επιστολή του προς τον Υπουργό Κ. Χατζηδάκη και τους Βουλευτές Ιωαννίνων Κ. Τασούλα, Στ. Καλογιάννη, Γ. Αμυρά, Μ. Κεφάλα και Μ. Τζούφη ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος μεταξύ άλλων, μεταφέρει την αγανάκτηση των κατοίκων

επισημαίνοντας τα ακόλουθα:

«Το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει αποδέκτες έντονων και δικαιολογημένων παραπόνων από κατοίκους των κοινοτήτων των Δ.Ε. Μολοσσών & Ευρυμενών του Δήμου Ζίτσας καθώς για μεγάλο χρονικό διάστημα ταλαιπωρούνται από καθημερινές πολύωρες διακοπές ρεύματος.

Τις τελευταίες ημέρες μάλιστα, τα προβλήματα έχουν ενταθεί καθώς ο ΔΕΔΔΗΕ προχωρά χωρίς καμιά ειδοποίηση, σε πολύωρες διακοπές με αποτέλεσμα το Κέντρο Υγείας στο Βουτσαρά να μη μπορεί να λειτουργήσει και να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε ασθενείς, να κινδυνεύει η ζωή άρρωστων συνδημοτών μας που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης, να έχουν καταστραφεί ηλεκτρικές συσκευές σε σπίτια και καταστήματα.

Όπως αντιλαμβάνεστε, η κατάσταση έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις και από τους αρμόδιους στον ΔΕΔΔΗΕ δεν υπάρχει καμία διαβεβαίωση για το πότε θα λυθεί το πρόβλημα.

Για το λόγο αυτό, ζητάμε και τη δική σας παρέμβαση προκειμένου να δοθεί τέλος στη ταλαιπωρία των λίγων και στην πλειοψηφία τους υπερήλικων κατοίκων των κοινοτήτων των Δ.Ε. Μολοσσών & Ευρυμενών του Δήμου μας».

 

Η Δημοτική Αρχή κατέθεσε πρόταση για τα ανταποδοτικά τέλη με βασικές αρχές τον εξορθολογισμό και την αποκατάσταση της ισοπολιτείας.

Η πρόταση που τελικά ψηφίστηκε συνδιαμορφώθηκε μετά από διάλογο τόσο στην Οικονομική Επιτροπή όσο και στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Το μέρος της απόφασης –οι μειώσεις δηλαδή στην Δημοτική Ενότητα Ιωαννίνων- που σήμερα απαξιώνεται από την «Ενότητα Πολιτών» είναι αυτό που ψηφίστηκε από όλους τους δημοτικούς συμβούλους της ίδιας παράταξης.

Ο λαϊκισμός και η αλαζονεία όμως δεν έχουν όρια.

Η «Ενότητα Πολιτών» και ο επικεφαλής της πρέπει να καταλάβουν ότι οι εκλογές τελείωσαν και οι επόμενες είναι πολύ μακριά.

Μπορούν μέχρι τότε να τα καταφέρουν ακόμη καλύτερα!

Αναλυτική συζήτηση για το προσφυγικό και την κατάσταση στην Ήπειρο πραγματοποιήθηκε κατά την διάρκεια της μηνιαίας συνάντησης όλων των εμπλεκομένων

φορέων που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Ιωαννίνων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Δήμαρχοι Ιωαννίνων, Πωγωνίου, Κόνιτσας και Ζηρού, των περιοχών δηλαδή όπου υπάρχουν δομές φιλοξενίας, ο αρμόδιος

αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Γιάννης Αιβατίδης, η αντιπεριφερειάρχης Αγνή Νάκα, εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας, της Ύπατης Αρμοστείας, του Διεθνούς

Οργανισμού Μετανάστευσης και των ΜΚΟ.

Στη διάρκεια της συνάντησης έγινε ενδελεχής ενημέρωση για την κατάσταση στην Ήπειρο, όπου σήμερα φιλοξενούνται 3.500 πρόσφυγες και μετανάστες, σε

οργανωμένα Κέντρα, σε ξενοδοχειακές μονάδες και σε μισθωμένα διαμερίσματα ενώ παρουσιάστηκαν διεξοδικά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι.

Παράλληλα υπήρξε ενημέρωση για την λειτουργία και τον προγραμματισμό του Αυτοτελούς Κλιμακίου Ασύλου Ιωαννίνων όπως και ενημέρωση για την συγκρότηση

των Συμβουλίων Ένταξης Μεταναστών που συγκροτούν οι Δήμοι.

Στην συνάντηση επισημάνθηκε η ανάγκη για πληρέστερη ενημέρωση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης όπως και των τοπικών κοινωνιών τόσο για νέες

μετακινήσεις προσφύγων όσο και για άλλες πρωτοβουλίες που μπορεί να δρομολογηθούν ώστε όλοι να είναι έτοιμοι για να συμβάλλουν προκειμένου να μην

προκαλούνται προβλήματα.

 

 

Η «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» σε δελτ΄κιο Τύπου που εξέδωσε αναφέρει τα εξής: "Η "Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα" πιστή στις αρχές και τις αξίες της, απέδειξε για μια ακόμα φορά γιατί είναι η μεγάλη παράταξη του Δήμου Ιωαννιτών.

Κατέθεσε, όπως ορίζει πια ο νέος νόμος, μια ολοκληρωμένη εναλλακτική πρόταση για τα ανταποδοτικά τέλη η οποία όμως κρίθηκε από την Οικονομική υπηρεσία του Δήμου ως «μη εφαρμοστέα» με έωλα κατά την άποψή μας επιχειρήματα και δεν τέθηκε σε ψηφοφορία στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο.

Καταγγείλαμε το γεγονός ότι για τη σύνταξή της ο χρόνος που δόθηκε στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης ήταν ελάχιστος, κάτι που στηλίτευσαν όλες οι παρατάξεις.

Μένουμε όμως στην ουσία.

Όπως μείναμε και στο Δημοτικό Συμβούλιο, αποδεικνύοντας την ειλικρινή μας διάθεση για διάλογο ώστε να εκθέσουμε τις απόψεις μας, πιστεύοντας ότι ο λόγος του Δημάρχου πως η Δημοτική Αρχή διαθέτει «ευήκοα ώτα» ως προς τις προτάσεις που διατυπώθηκαν από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης είναι αξιόπιστος.

Η παρέμβασή του άλλωστε ήταν αυτή που μας έπεισε να αποσύρουμε την πρόταση περί αναβολής της συνεδρίασης η οποία καταρχήν έγινε αποδεκτή από όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Ο κ. Δήμαρχος όμως αποδείχτηκε κατώτερος των περιστάσεων, αφού ούτε καν σκέφτηκε να ενσωματώσει πολλές ενδιαφέρουσες προτάσεις από το σύνολο της αντιπολίτευσης.

Αρκέστηκε να ικανοποιήσει εν μέρει αυτές της κ. Καλογιάννη με σαφή σκοπό να εξασφαλίσει την πλειοψηφία που οδήγησε σε υπερψήφιση της πρότασης της Δημοτικής Αρχής.

Λυπούμαστε ειλικρινά διότι πρόθεσή μας από την πρώτη μέρα της νέας Δημοτικής περιόδου δεν ήταν να κάνουμε στείρα αντιπολίτευση αλλά να συμβάλουμε στη σύνθεση απόψεων.

Προσερχόμαστε σε κάθε Δημοτικό Συμβούλιο με τεκμηριωμένες προτάσεις με στόχο να βοηθήσουμε τον τόπο μας να πάει μπροστά.

Αναζητούμε τη σύνθεση μέσα από τη διαλογική συζήτηση αλλά η Δημοτική Αρχή δεν βοηθά καθόλου σε αυτή την κατεύθυνση.

Αποδεικνύει συνεχώς ότι η αγωνία της δεν είναι πως θα καταλήξουμε ως Σώμα στην ορθότερη απόφαση αλλά το πώς δεν θα αναγκαστεί να υιοθετήσει κάποια δική μας πρόταση.

Εμφανίζεται «αλλεργική» στις διαφορετικές προτάσεις, ειδικά αν προέρχονται από την παράταξή μας.

Τους λόγους ας τους εξηγήσει η ίδια.

Όπως θα πρέπει να εξηγήσει πως μια πολιτική απόφαση που εξοικονομεί ετησίως 8-10 ευρώ σε κάθε νοικοκυριό της Δημοτικής Ενότητας Ιωαννίνων αλλά αφαιρεί 350.000 ευρώ από τα ταμεία του Δήμου μπορεί να έχει συνέχεια.

Κλείνοντας, θα ήταν παράλειψή μας να μην ευχαριστήσουμε το Δήμαρχο εκ μέρους όλων των κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας Ιωαννίνων για την «μείωση» των ανταποδοτικών τελών.

Με τα χρήματα που θα εξοικονομήσουμε απ’ αυτή θα πιούμε τέσσερις με πέντε καφέδες όλη τη χρονιά.

Στην υγεία σας κύριε Δήμαρχε!

Η Περιφεριακή παράταξη "ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ" σε ανακοίνωσή της καταγγέλει τα εξής: "Χθες το μεσημέρι, κ. Ιωάννης Ράιδος ,μέλος της γραμματείας οργανωτικού των Οριζόντων Ηπείρου από το δήμο Δωδώνης εντόπισε και καταγγέλλει μια απίστευτη παρανομία στο εργοστάσιο επεξεργασίας στερεών αποβλήτων Ηπείρου στο Δήμο Δωδώνης στη Δημοτική Ενότητα Δωδώνης Δ. Δ. Πολύγυρου – Ελευθεροχωρίου.

Αποτύπωσε σε βίντεο τα λύματα από το κομπόστ του εργοστάσιου (στο πρώτο βίντεο) να καταλήγουν στο ποτάμι της Ψήνας που εκβάλει στο Σουλόπουλο του Καλαμά. Στο δεύτερο βίντεο, φαίνονται να καταλήγουν στον ποταμό Τύρια .

Περιμένουμε από τους αρμόδιους να διερευνήσουν αμέσως την κατάσταση αλλιώς οι Ορίζοντες Ηπείρου θα κινήσουν όλες τις νόμιμες διαδικασίες για την απόδοση των όποιων ευθυνών διαπιστωθούν είτε σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης είτε στην συγκεκριμένη εταιρεία.

 

Βίντεο 1: https://www.facebook.com/100014676547372/videos/706603329838879/

Βίντεο 2: https://www.facebook.com/100014676547372/videos/706604736505405/

 

Από το γραφείο Τύπου

More Articles ...

e horos logo

  tsiolis

podilata

 Karta

 KarzPreveza

 

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος με επιστολή της  προς Προέδρους Αδελφοτήτων, Συλλόγων, Ενώσεων και Ομοσπονδιών, ζητάει από κάθε σύλλογο που λειτουργεί χορευτικό τμήμα να προτείνει δύο

 

ζευγάρια χορευτών προκειμένου να πάρουν μέρος σε παράσταση της ΠΣΕ στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού στις 3 Οκτωβρίου.

 

Πιο συγκεκριμένα στην επιστολή που έχει θέμα: 'Επιλογή χορευτών για την παράσταση της ΠΣΕ στο Ηρώδειο' αναφέρονται τα εξής:

 

Αγαπητοί συμπατριώτες

 

Η ΠΣΕ στις 3 Οκτωβρίου 2018 έχει προγραμματίσει εκδήλωση ηπειρώτικης Παράδοσης και Πολιτισμού στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού. Μεταξύ των  συντελεστών της εκδήλωσης θα είναι και χορευτικά

 

που θα αποδώσουν ηπειρώτικους χορούς και θα απαρτίζονται από χορευτές των χορευτικών τμημάτων των συλλόγων μελών μας.

 

Προκειμένου να συγκροτηθούν τα χορευτικά αυτά παρακαλείσθε κάθε σύλλογος, να μας προτείνει με ευθύνη του, δύο ζευγάρια χορευτών, των καλύτερων, το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου

 

ώρα 11 πρωινή, στο email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

 

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συμμετοχή σας.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

                                                                                                                                                                    Ο Πρόεδρος                                                                          Ο Γεν. Γραμματέας

                                                                                                                                                                      Γιώργος Δόσης                                                                    Κώστας Γαβριήλ

 

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Πρέβεζας ενημερώνει ότι την Παρασκευή 20-9-2019 θα ξεκινήσει ο τρίτος ψεκασμός των ελαιοδένδρων  στα πλαίσια του προγράμματος Δακοκτονίας 2019, στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.
Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν αυτήν την εποχή (σχετικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και αυξημένη σχετική υγρασία) ευνοούν την αύξηση των δακοπροσβολών.
Από τα στοιχεία που διαθέτει η Υπηρεσία μας ο αριθμός των ενήλικων εντόμων στις παγίδες είναι υψηλός στην παραλιακή ζώνη και μέτριος έως υψηλός στις υπόλοιπες περιοχές.
 
Ο ψεκασμός θα είναι δολωματικός, θα γίνει σε όλες τις Τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα και θα διαρκέσει περίπου μία εβδομάδα. Οι ακριβείς ημερομηνίες των ψεκασμών στις διάφορες Τοπικές Κοινότητες καθώς και η συνολική διάρκεια θα εξαρτηθούν και από τις καιρικές συνθήκες.
 
Οι περιοχές στις οποίες θα εφαρμοσθεί το πρόγραμμα είναι:
Άγιος Γεώργιος, Άνω & Κάτω Ρευματιά, Άνω Ράχη, Αρχάγγελος, Βρυσούλα, Γαλατάς Δεσποτικά, Εκκλησιές, Καμαρίνα, Κανάλι, Καστροσυκιά, Κοτσανόπουλο, Κρυοπηγή, Λούρος, Μεγαδένδρο, Μελιανά, Μιχαλίτσι, Μυρσίνη, Μύτικας, Νέα Κερασούντα, Νέα Σαμψούντα, Νέα Σινώπη, Νικόπολη, Παπαδάτες, Πολυστάφυλο, Ριζά, Ριζοβούνι, Ρωμιά, Σκιαδάς, Σφηνωτό, Τρίκαστρο, Φλάμπουρα, Χειμαδιό, Ωρωπός. 
Καλούμε τους ελαιοπαραγωγούς:
1. Να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις των συνεργείων στις Τοπικές Κοινότητες για τις ακριβείς ημερομηνίες ψεκασμού των περιοχών τους. 
2. Να έχουν ανοιχτά τα ελαιοκτήματα για να υπάρχει πρόσβαση των συνεργείων ψεκασμού. 
3. Να συνεργάζονται με οποιονδήποτε τρόπο με τα συνεργεία και με την υπηρεσία για την αποτελεσματικότερη εκτέλεση του προγράμματος. 
 
 
Ο Προϊστάμενος Δ/νσης
 
 
ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΥΓΕΡΗΣ

Όπως ανακοίνωση η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας "Πραγματοποιήθηκε (Τρίτη 16 Απριλίου 2019) συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΣΕ με εκπροσώπους των Ομοσπονδιών – μελών της ΠΣΕ μετά από πρόσκληση του ΔΣ της Πανηπειρωτικής «για μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων, για τα προβλήματα της Ηπείρου και τα θέματα που απασχολούν την Ηπειρωτική αποδημία».

Στη συνάντηση κυριάρχησε η διάθεση και θέληση όλων να συμβάλουν αποφασιστικά, όχι μόνο στη σφυρηλάτηση δεσμών συνεργασίας και δράσης, αλλά και αγωνιστικής τακτικής για την επίλυση των προβλημάτων που αφορούν τα σωματεία και εν γένει την ηπειρώτικη αποδημία.
Από την Ομοσπονδία Ραδοβιζινών Άρτας συμμετείχε ο Γεώργιος Κουρτέσας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας, ο οποίος τόνισε την αναγκαιότητα προβολής των θεμάτων της περιοχής, καθώς επίσης και την αναγκαιότητα ανάδειξης των πολιτιστικών μνημείων της. Επίσης πως αναγκαία καθίσταται η συμμετοχή της Πανηπειρωτικής στις εκδηλώσεις της περιοχής (Σέλτσο, Καραϊσκάκεια κλ.). Ενημέρωσε την Πανηπειρωτική για την προσπάθεια αναστήλωσης της γέφυρας του Κοράκου και ζήτησε οι σχέσεις της Πανηπειρωτικής με την τοπική διοίκηση να είναι άμεσες και συχνές.
Ακολούθησε ο Χρήστος Λαναράς, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τζουμερκιωτών, ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Τζουμέρκα και ιδιαίτερα το πρόβλημα της συγκοινωνίας και την αναγκαιότητα κατασκευής νέου οδικού δικτύου. Επίσης τόνισε πως φέτος «…θα περπατήσουμε, θα διαβούμε το γεφύρι της Πλάκας που άρχισαν ήδη οι εργασίες αναστήλωσής του», και στάθηκε στην ιδιαίτερη συμβολή της ΠΣΕ στις διαδικασίες λήψης απόφασης για τα έργα. Επίσης ζήτησε, αναφερόμενος και στην προηγούμενη θετική εμπειρία, να συμμετέχουν τα μέλη του ΔΣ της ΠΣΕ στα ΔΣ και τις Γενικές Συνελεύσεις των Ομοσπονδιών και των Συλλόγων.
Από την Ομοσπονδία Καλαμά μίλησε ο πρόεδρος Κώστας Στεργίου και τόνισε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή, κυρίως περιβαλλοντικά, εξόρυξης υδρογονανθράκων, εγκατάστασης ανεμογεννητριών και μόλυνσης του Καλαμά. Τα χαρακτήρισε μείζονα προβλήματα, ζοφερά, που αφορούν το μέλλον του τόπου και ζήτησε την ενεργή συμμετοχή της Πανηπειρωτικής για την επίλυση αυτών των προβλημάτων.
Από την Ομοσπονδία Μουργκάνας μίλησε ο Γενικός Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου Δημήτρης Κανακόπουλος. Πρότεινε τα ψηφίσματα της Γενικής Συνέλευσης και του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανηπειρωτικής να κοινοποιούνται στις Ομοσπονδίες και αυτές ακολούθως να ενημερώνουν τα σωματεία. Επίσης, να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στο τμήμα της νεολαίας αναδεικνύοντας την θετική εμπειρία από τα 2 τουρνουά ποδοσφαίρου 5x5, που διοργάνωσαν αδελφότητες και κατέθεσε προτάσεις για την προώθηση βιβλίων που αφορούν την Ήπειρο και ιδιαίτερα την περιοχή της Μουργκάνας.
Τέλος, από την Ομοσπονδία Κόνιτσας μίλησε ο πρόεδρος Μιχάλης Μαρτσέκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα διάσωσης των Κοινοτικών Αρχείων, στο σοβαρότατο ζήτημα της αξιοποίησης των Κληροδοτημάτων και στην άμεση επαφή της Συνομοσπονδίας με όλες τις αποδημικές οργανώσεις του ελληνισμού, όπου γης.
Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση και ο πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας τόνισε πως ο ίδιος προσωπικά και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο είναι πάντα στη διάθεση όλων των πατριωτών και οπωσδήποτε με πνεύμα κατανόησης και ηπειρώτικης ομοθυμίας από κοινού θα «παλέψουμε και θα επιλύσουμε τα προβλήματα μέσα στα πλαίσια της δημοκρατικής και αγωνιστικής συμπεριφοράς». Δεσμεύτηκε δε, για την συστηματική και οργανωμένη θεματική συνέχιση της επαφής με τις Ομοσπονδίες.
 
Το Γραφείο Τύπου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας"

 

Ο ΠΑΣ Πρέβεζα αντιμετωπίζει στο “Αθανασία Τσουμελέκα” την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 3 μ.μ. τον ΑΟ Ανατολής, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Γ' Εθνικής (4ος Όμιλος).

Διαιτητής: Καζανάς (Αιτ/νίας)

Βοηθοί: Τσιπούρας – Πλέσσας (Φωκίδας)Είσοδος: 10 ευρώ

Μαθητές άνω των 12 ετών – Άνεργοι – Σπουδαστές - Γυναίκες: 5 ευρώ

Η είσοδος για παιδιά κάτω των 12 ετών που συνοδεύονται είναι δωρεάνΗ 10η αγωνιστική:Σούλι Παραμυθιάς-Τηλυκράτης Λευκάδας

Ναυπακτιακός Αστέρας-ΑΕ Μεσολογγίου

Αστέρας Ιτέας-ΑΕ Λευκίμμης

Αναγέννηση Άρτας-Μακεδονικός Φούφα

ΠΑΣ Πρέβεζα-ΑΟ Ανατολής

Αχέρων Καναλακίου-Θιναλιακός

ΑΕ Ποντίων Κοζάνης-Απόλλων Ευπαλίου.

Δίνεται άδεια Πρακτορείου ΟΠΑΠ στην οδό Ποντοηρακλείας 1 -3 όπισθεν Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Αθηνών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλ.: 6974144369