Μισός αιώνας συμπληρώνεται φέτος από την εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβριο του 1973, η οποία αποτέλεσε το σύμβολο του αντιδικτατορικού αγώνα.
Ενός αγώνα ενάντια στο ολοκληρωτικό καθεστώς που επιβλήθηκε στη χώρα, ενός αγώνα για την επάνοδο στη Δημοκρατία.
Το σύνθημα «ψωμί, παιδεία, ελευθέρια», παραμένει πάντα επίκαιρο για την κοινωνία μας η οποία έχει ανάγκη από αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης, την ίδια ώρα που η Παιδεία αποτελεί το στοιχείο που εξελίσσει τις κοινωνίες και η Ελευθέρια παραμένει ένα πανανθρώπινο δικαίωμα.
Μετά από 50 χρόνια από τον αγώνα των φοιτητών για την εγκαθίδρυση της Δημοκρατίας ο αγώνας αυτός συνεχίζει να έχει νόημα.
Σήμερα η χώρα μας διάγει μία πολύ κρίσιμη περίοδο. Το ίδιο η Ευρώπη και ολόκληρος ο κόσμος.
Και δυστυχώς σε τέτοιες περιόδους καιροφυλακτεί το «κακό».
Σε ένα τέτοιο περιβάλλον τα πιο σημαντικά που πρέπει να σκεφτούμε, όλες οι κοινωνίες, είναι ότι πρέπει να σκύψουμε με ηρεμία και σύνεση στα προβλήματα των καιρών και να δώσουμε διεξόδους στην κοινωνία και κυρίως στη νέα γενιά, πάντα με όχημα τη Δημοκρατία.

Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε το πρωί της Κυριακής ο υποψήφιος δήμαρχος με την παράταξη, “Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα”, Θωμάς Μπέγκας, στο 13ο δημοτικό σχολείο Ιωαννίνων στον Βοτανικό.

Αμέσως μετά σε δηλώσεις του τόνισε:

“Οι υποψήφιοι της παράταξης “Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα”, τα μέλη της, οι συνεργάτες μου κι εγώ προσωπικά δώσαμε έναν υπέροχο, μακρύ και δύσκολο αγώνα. Σήμερα είναι η μέρα της έκφρασης της ελεύθερης βούλησης των πολιτών του δήμου μας. Ως ένας απ’ αυτούς προσήλθα κι εγώ για να ασκήσω το εκλογικό μου δικαίωμα. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση των συνδημοτών μας και με αισιοδοξία πιστεύουμε ότι απόψε το βράδυ θα είμαστε οι νικητές”.

Η αλληλεγγύη στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας, που βιώνουν τραγικές στιγμές μετά τη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή, δεν είναι απλά ένα χρέος. Είναι υπευθυνότητα και ανθρωπιά.

Ο Δήμος Ζηρού με πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Νικόλαου Καλαντζή, διοργανώνει εκστρατεία συγκέντρωσης ειδών πρώτη ανάγκης για την ενίσχυση των πλημμυροπαθών. Καλεί πολίτες, επιχειρήσεις,. Συλλόγους και φορείς, να ενισχύσουν την προσπάθεια συλλογής τροφίμων μακράς διάρκειας και εμφιαλωμένων νερών. Η ανθρωπιστική βοήθεια θα συγκεντρώνεται στο ισόγειο του Δημαρχείου Φιλιππιάδας αύριο Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου από τις 8.30 το πρωί έως τις 1.30 το μεσημέρι.

Ενώνουμε όλοι δυνάμεις για να βοηθήσουμε να ξαναγεννηθεί το αύριο για εκείνους που είδαν ανθρώπους τους και τις περιουσίες τους να χάνονται και τους κόπους μιας ζωής να αφανίζονται μέσα στην καταστροφική μανία των ακραίων καιρικών φαινομένων.

 

Ευχαριστώ όλους όσοι με τίμησαν με την ψήφο τους, δίνοντας στην παράταξη «Κοινωνία Ενεργών Πολιτών» μια μεγάλη νίκη, μια ισχυρή εντολή για να καταστήσουμε τον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων ένα πρότυπο ορεινού αυτοδιοικητικού οργανισμού, όπως έχουμε δεσμευτεί.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλω σε όσους συμπαρατάχθηκαν σε αυτόν τον όμορφο αγώνα, θέτοντας υποψηφιότητα. Και μαζί με τα συγχαρητήριά μου σε όσους εξελέγησαν, ζητώ και από τους υπόλοιπους να παραμείνουν ενεργοί πολίτες, συμμετέχοντας στις Ομάδες Δράσης, ώστε μαζί να σχεδιάζουμε το αύριο του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων.
Σε όσους δεν επέλεξαν στην κάλπη την «Κοινωνία Ενεργών Πολιτών», αλλά κάποιον άλλον συνδυασμό, τους διαβεβαιώνω ότι θα είμαι δήμαρχος όλων, χωρίς διακρίσεις. Οι εκλογές τελείωσαν την Κυριακή. Πλέον τις αφήνουμε πίσω μας και από την 1 η Γενάρη όλοι μαζί εργαζόμαστε για να ολοκληρωθούν τα σημαντικά έργα, να διεκδικήσουμε κονδύλια για νέα και να αναστρέψουμε την πληθυσμιακή συρρίκνωση της περιοχής. Διαβεβαιώνω όλους ότι προσωπικά και ως δημοτική αρχή θα εργαστούμε σκληρά για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των δημοτών και να κάνουμε τον Δήμο μας ελκυστικό στους επισκέπτες.
Το υψηλό ποσοστό δεν είναι για εμάς «λευκή εντολή», αλλά μας δημιουργεί επιπλέον ευθύνες για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες όλων των δημοτών, ανεξάρτητα αν μας τίμησαν με την ψήφο τους ή έκαναν κάποια άλλη επιλογή. Και ελπίζω ότι στον καθημερινό αγώνα, που έχουμε μπροστά μας, θα συστρατευτούν όλες οι υγιείς δυνάμεις.
Για μία ακόμη φορά σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη και δεσμεύομαι να φανώ αντάξιός της.

Καλαντζής: «Κάνουμε τον Δήμο Ζηρού πρωταγωνιστή!»

Δυναμικό ήταν το παρών που έδωσαν οι ετεροδημότες της Αττικής στην ομιλία του Δημάρχου Ζηρού στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας στην Αθήνα.

Οι απόδημοι της Αττικής χειροκρότησαν θερμά τον Δήμαρχο και έστειλαν ισχυρό μήνυμα ΝΙΚΗΣ εν όψει των εκλογών του Οκτωβρίου.

Kalantzis_1.jpg

Αφού ευχαρίστησε τους παραβρισκόμενους για την τιμητική και συγκινητική τους παρουσία, ο κ. Καλαντζής τους κάλεσε σε μία δυναμική συμπόρευση λέγοντας: «Πιστεύω ότι σήμερα δεν σας έφερε εδώ μόνο η δική μου

παρουσία. Σας

έφερε και η πραγματική αγάπη σας για τον τόπο μας» και αυτό είναι το πιο σημαντικό.

Επέλεξα ν’ αρχίσω τις προεκλογικές μου ομιλίες σήμερα εδώ στην αίθουσα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, -την οποία ευχαριστώ για τη φιλοξενία- διότι γνωρίζω πόσο βαθιά είναι η αγάπη του ετεροδημότη για τον

τόπο του, το νόστο, την ελπίδα της επιστροφής στις ρίζες του.

Στις απαιτήσεις της νέας εποχής, είναι προφανές πλέον ότι πρέπει να είμαστε όλοι ενεργοί.

Σήμερα έχω την τιμή και τη χαρά να σας μιλήσω για πράγματα ευχάριστα.

Για έργα σημαντικά που υλοποιήθηκαν στον Δήμο μας και για πολλά περισσότερα που έχουμε δρομολογήσει και θα τα δείτε να εξελίσσονται το αμέσως επόμενο διάστημα σε κάθε Κοινότητα, σε κάθε γειτονιά.

Κάνουμε τον Δήμο Ζηρού πρωταγωνιστή των εξελίξεων!

- Έναν Δήμο με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές του 21ου αιώνα».

Ακολούθως ο Δήμαρχος Ζηρού αναφέρθηκε στα πολλά και σημαντικά έργα που έγιναν ανά τομέα στον Δήμο Ζηρού, τονίζοντας η προσπάθεια αυτή να συνεχιστεί.

Δεν μπορούμε να ρισκάρουμε το μέλλον του τόπου και των παιδιών μας.

Έχουμε σχέδιο, γνώση αλλά και αυτοδιοικητική εμπειρία.

Σας καλώ να δείτε προσεκτικά τα άτομα που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιό μας και να κάνετε συγκρίσεις.

Έχουμε νέα παιδιά με φρέσκιες ιδέες και απόψεις που μπολιάζουν αρμονικά την παράταξή μας και της δίνουν τη νέα και απαραίτητη πνοή.

Προχωράμε συντονισμένα με σεμνότητα και σωστό προγραμματισμό.

Με το βλέμμα στο μέλλον και τους Νέους στην πρώτη γραμμή».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Δήμαρχος Ζηρού ανέφερε:

«Ποτέ δεν τάξαμε και φυσικά δεν θα το κάνουμε και τώρα ακάλυπτες επιταγές.

Η παραγωγικότητα και ο προγραμματισμός μας δεν διακόπηκαν ποτέ.

Αναμετριόμαστε κάθε μέρα με τα προβλήματα και προσπαθούμε να δώσουμε τις καλύτερες λύσεις.

Θέλω να κρίνετε την ακολουθία των λόγων και των έργων μας έχοντας το βλέμμα στην αυριανή μέρα, στο μέλλον και το αύριο του τόπου και των παιδιών μας..

Αυτή άλλωστε είναι η ευθύνη όλων μας και πρέπει να παραδώσουμε στα παιδιά μας ένα Δήμο Σύγχρονο, Εξωστρεφή, ελκυστικό και πανίσχυρο τα επόμενα χρόνια.

Δεν μπορεί να γίνει πισωγύρισμα στο Δήμο μας !

Πάντα κοιτάμε μπροστά, διορθώνουμε τυχόν λάθη και παραλείψεις μας και συνεχίζουμε».

Ακολούθως ο κ. Καλαντζής έδωσε το περίγραμμα του προγράμματος της επόμενης πενταετίας.

Όπως προανέφερα –ανέφερε- είμαστε υπερήφανοι για το έργο που επιτελέσαμε σε μία θητεία, που λόγω των αλλεπάλληλων κρίσεων που περάσαμε ήταν λειψή και προβληματική.

Στο Πρόγραμμα που έχουμε εκπονήσει περιγράφουμε το όραμά μας για την επόμενη 5ετία.

Κλείνοντας την ομιλία του ο Δήμαρχος Ζηρού, αφού έδωσε ένα περίγραμμα των στόχων έκανε αναφορά στην Ιθάκη, λέγοντας: Ο κάθε άνθρωπος έχει στην καρδιά του τη δική του Ιθάκη η αποτελεί διεθνή σύμβολο. Ένα ισχυρό και

ξεχωριστό brand name. Ιθάκη όλων μας είναι ο Δήμος Ζηρού, η κάθε Κοινότητα, η κάθε γειτονιά και κάθε γωνιά του. Είναι ο τόπος που παίξαμε, μεγαλώσαμε και δραστηριοποιηθήκαμε. Αγωνιζόμενοι ενωμένοι μπορούμε να

καταφέρουμε πολλά. Να χτίσουμε το δικό μας ισχυρό brand name!

Ως παράταξη «Νέα πορεία για τον Δήμο Ζηρού» αναλαμβάνουμε δέσμευση τιμής, ότι δεν θα σταματήσουμε ούτε λεπτό να αγωνιζόμαστε και να διεκδικούμε ένα καλύτερο μέλλον.

Τον δήμαρχο προσφώνησε ο κ. Γιώργος Γιάννος, πρώην δημοτικός Σύμβουλος και συνταξιούχος εκπαιδευτικός, ο οποίος επισήμανε την εργατικότητά του, αλλά και τα πολλά έργα που κατασκευάζονται διαρκώς στον Δήμο.

Τόνισε ότι ο κ. Καλαντζής πέρα από Δήμαρχος Ζηρού, είναι μία σημαντική προσωπικότητα για την περιοχή και την Ήπειρο, καθώς είναι επίσης πρόεδρος στον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) αλλά και του 

Αναπτυξιακού Οργανισμού για τον Αμβρακικό (ΕΤΑΝΑΜ).

Εξέφρασε την άποψη -την οποία ασπάστηκε ο Δήμαρχος Ζηρού κατά τη διάρκεια της ομιλίας του- ότι προεκλογικά πρέπει ν’ ανοίγει προς συζήτηση μία μεγάλη ατζέντα θεμάτων, τόσο από τη διοίκηση, όσο και από τις παρατάξεις

τις αντιπολίτευσης, οι οποίες δεν πρέπει να είναι μόνο καταγγελτικές.

Της ομιλίας ακολούθησε κέρασμα με εδέσματα από τους Συνεταιρισμούς Γυναικών Θεσπρωτικού «Η μικρή Λάκκα Σούλι» και Γυμνοτόπου, με κρασιά του τοπικού παραγωγού «Μίτος¨.

 

Ανανεωμένη, πολυσυλλεκτική και με σημαντικές προσωπικότητες από την τοπική κοινωνία, κατεβαίνει στις επερχόμενες εκλογές του Οκτωβρίου η δημοτική παράταξη "Νέα Πορεία για τον Δήμο Ζηρού" με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Νικόλαο Καλαντζή.

 Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: "Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε τα μέλη του συνδυασμού «Νέα Πορεία για τον Δήμο Ζηρού», ο οποίος κατατέθηκε ηλεκτρονικά και σύμφωνα με όλες τις νόμιμες διαδικασίες. Ευχαριστούμε την κάθε μία και τον κάθε ένα υποψήφιο ξεχωριστά για την εμπιστοσύνη και την συμπόρευση.

Το ψηφοδέλτιο συγκροτούν 153 υποψήφιοι. Για το Δημοτικό Συμβούλιο θέτουν υποψηφιότητα 49 άτομα, 91 σύμβουλοι Δημοτικών Κοινοτήτων και 12 υποψήφιοι πρόεδροι Δημοτικών Κ. Οι 64 υποψηφιότητες είναι γυναίκες.

Η παράταξη «Νέα Πορεία για τον Δήμο Ζηρού» με επικεφαλής τον Δήμαρχό μας κ. Νικόλαο Καλαντζή, ανανεωμένη σε μεγάλο βαθμό, δηλώνει πανέτοιμη να συνεχίσει το παραγωγικό της έργο.

Το ψηφοδέλτιο, τόσο ως υποψήφιοι για το Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και για τα Τοπικά Συμβούλια, το συγκροτούν άτομα αξιόλογα με βαθύ το αίσθημα της ευθύνης και τη διάθεση να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Το ψηφοδέλτιο της παράταξης: 

 

Δημοτικοί Σύμβουλοι

 

Δ.Κ. Φιλιππιάδας

 

ΓΕΡΟΝΤΑΣ   ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΓΙΟΛΔΑΣΗΣ  ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

ΓΚΑΡΤΖΙΟΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ

ΓΡΑΒΑΝΗΣ  ΖΗΣΗΣ

ΔΡΥΜΟΥΖΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΖΑΒΑΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΚΑΚΟΥ ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ

ΚΑΛΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΚΟΚΚΑΛΗΣ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΛΟΥΤΣΑΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΜΑΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΜΑΤΣΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

ΜΠΑΛΑΦΑ    ΑΦΡΟΔΙΤΗ

ΝΤΑΚΟΥΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΞΕΡΑ ΜΑΡΙΑ

ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΠΑΠΠΑ ΜΥΡΤΩ

ΠΑΠΠΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΠΛΑΣΤΑΡΑΣ  ΦΩΤΙΟΣ

ΠΛΟΣΚΑ ΟΛΓΑ

ΠΟΛΙΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΣΙΟΡΕΝΤΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΣΙΩΖΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΣΙΩΠΗ ΦΩΤΕΙΝΗ

ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΧΡΗΣΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΣ

 

Δ.Κ. Θεσπρωτικού

 

ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΔΗΜΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΔΡΟΣΟΥ ΣΟΥΖΑΝΑ

ΚΑΛΔΑΝΗΣ  ΞΕΝΟΦΩΝ

ΚΟΥΣΗ ΧΡΥΣΑΥΓΗ

ΜΗΤΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΝΤΑΚΟΥΛΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

ΝΤΟΒΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

ΠΑΝΟΥΣΗΣ  ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΠΑΝΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΠΕΤΡΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΠΕΤΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ

ΡΕΜΠΗΣ ΖΗΚΟΣ

ΦΩΤΙΑΔΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ

 

Δ.Κ. Ανωγείου

 

ΓΑΛΛΙΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΜΑΝΙΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

 

Δ.Κ. Κρανέας

 

ΜΑΛΕΣΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

ΜΟΥΤΣΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

ΠΑΝΤΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

 

Σύμβουλοι Τοπικών Κοινοτήτων

 

Δ.Κ. Αγίου Γεωργίου

 

ΒΛΑΧΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΡΙΖΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

ΡΙΖΟΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ

ΡΙΖΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

 

Δ.Κ. Ανωγείου

 

ΒΕΡΓΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

ΛΙΟΝΤΟΣ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ

 

Δ.Κ. Άσσου

 

ΘΕΟΔΩΡΟΥΙΩΑΝΝΗΣ

ΚΑΤΣΑΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΠΑΝΟΥΣΗ ΕΛΕΝΙΤΣΑ

ΠΑΦΙΛΑΣ ΙΑΣΟΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

 

Δ.Κ. Γαλατά

 

ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΔΑΡΔΑΜΑΝΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΚΩΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΗΛΙΑΣ

ΡΑΠΤΗ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ

 

Δ.Κ. Γοργομύλου

 

ΒΑΣΙΟΣ ΦΩΤΙΟΣ

ΚΑΛΤΣΗ ΔΗΜΗΤΡΑ

ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑ ΧΡΥΣΑΥΓΗ

ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ ΗΛΙΑΣ

ΠΑΠΠΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΠΑΠΠΑΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ

 

Δ.Κ. Γυμνοτόπου

 

ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ

ΚΥΡΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ

ΠΑΝΤΑΖΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

ΠΑΡΣΑΛΗ ΧΡΥΣΑΝΘΗ

 

Δ.Κ. Δρυοφύτου

 

ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΜΟΣΧΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

ΣΤΑΘΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

 

Δ.Κ. Θεσπρωτικού

 

ΓΕΩΡΓΑΛΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΘΑ

ΚΑΛΔΑΝΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

ΤΕΓΑ ΕΛΕΝΗ

ΧΑΛΑΥΤΡΗ ΕΥΓΕΝΙΑ

 

Δ.Κ. Κερασώνος

 

ΓΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΓΟΥΜΕΝΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΖΑΨΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

ΚΟΛΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΤΣΙΝΤΖΟΥ ΛΑΜΠΡΙΝΗ

Δ.Κ. Κλεισούρας

ΓΡΑΒΑΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

ΤΟΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

 

Δ.Κ. Κρανέας

 

ΒΑΣΣΙΟΥ ΠΟΛΥΝΙΚΗ

ΔΗΜΟΣ ΦΩΤΑΚΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΜΑΛΕΣΚΟΣ  ΛΑΜΠΡΟΣ

ΝΙΚΟΛΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ

ΝΤΑΛΑΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

ΝΤΑΛΑΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΣΟΛΛΑΚΟΥ ΚΑΜΕΛΑ

 

Δ.Κ. Μελιανών

 

ΑΓΓΕΛΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ

ΠΑΝΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

 

Δ.Κ. Νέας Κερασούντας

 

ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΝΔΡΕΑΝΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΚΑΤΡΗΣ ΜΙΧΑΗΛ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ ΒΑΙΑ

ΜΠΑΛΑΦΑΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ

ΠΑΤΣΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΠΟΥΛΙΑΝΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

 

Δ.Κ. Νικολιτσίου

 

ΚΙΤΣΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

ΠΑΠΑΠΑΝΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

ΣΤΡΑΤΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

 

Δ.Κ. Παναγιάς

 

ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΕΛΕΖΙ ΙΟΝΙΝΤΑ

ΕΜΕΞΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ

ΖΗΣΗ ΓΛΥΚΕΡΙΑ

ΛΑΙΝΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΛΑΙΝΑΣ ΜΙΧΑΗΛ

ΡΙΖΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

 

Δ.Κ. Παπαδατών

 

ΑΥΓΕΡΗ ΦΩΤΕΙΝΗ

ΓΙΩΤΗ ΜΑΡΙΑ

ΘΕΟΧΑΡΗΣ  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΚΟΛΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

 

Δ.Κ. Πέτρας

 

ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ

ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΝΤΙΓΟΝΗ

ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΡΕΤΗ

ΠΛΟΣΚΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

ΣΙΑΦΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

ΤΣΟΝΤΖΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

 

Δ.Κ. Πολυσταφύλου

 

ΚΑΡΑΒΙΔΑΣΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

 

Δ.Κ. Ριζοβουνίου

 

ΒΑΣΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΚΙΤΣΑΝΤΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΚΟΛΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ

ΜΠΑΚΑΡΑ ΕΛΕΝΗ

ΠΑΦΙΛΑ ΕΥΓΕΝΙΑ

 

Δ.Κ. Ρωμιάς

 

ΝΤΑΚΟΥΛΑΣ ΘΩΜΑΣ

 

Δ.Κ. Τσαγκαρόπουλου

 

ΜΑΣΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

 

Δ.Κ. Φιλιππιάδας

 

ΑΓΓΕΛΗ ΤΣΕΤΣΙΛΑΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΦΗ

ΓΙΑΝΓΚΟΥΛΑΣ ΦΩΤΙΟΣ

ΓΙΩΤΗ ΣΤΥΛΙΑΝΗ

ΖΑΒΑΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΖΩΗ ΦΕΡΕΝΙΚΗ

ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΑΝΝΑ

ΚΑΟΥΡΑ ΕΙΡΗΝΗ

ΚΩΣΤΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΜΟΥΣΤΑΚΛΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

ΧΟΥΛΙΑΡΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

ΧΡΙΣΤΟΝΑΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Επίσκεψη στον Περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρο Καχριμάνη, και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο υποψήφιος δήμαρχος

Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, συνοδευόμενος από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα».

Η επίσκεψη έγινε τόσο για θεσμικούς όσο και για ουσιαστικούς λόγους, καθώς στη διάρκειά της συζητηθήκαν δύο μείζονα ζητήματα που αφορούν το δήμο Ιωαννιτών.

Αυτά δεν είναι άλλα από την αντιπλημμυρική θωράκιση του λεκανοπεδίου και την προστασία της λίμνης Παμβώτιδας.

Σε ότι αφορά το πρώτο, ο κ. Καχριμάνης ενημέρωσε για την πορεία των μελετών τις οποίες εκπονεί η Περιφέρεια, με τον κ. Μπέγκα να τονίζει τη σημασία που έχει να

ολοκληρωθούν έγκαιρα και λαμβάνοντας υπόψη τα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια, κάτι το οποίο τόνισε και ο Περιφερειάρχης.

Αναφορικά δε με την προστασία της λίμνης και τις συνεχείς παλινωδίες σχετικά με τη θεσμοθέτηση του Προεδρικού Διατάγματος, ο κ. Καχριμάνης ενημέρωσε για τις

ενέργειες που έχει κάνει η περιφέρεια προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση, προσθέτοντας ότι χρειάζονται να γίνουν κι άλλες παρεμβάσεις.

Κοινός τόπος της συνάντησης ήταν ότι τόσο για την αντιπλημμυρική θωράκιση όσο και για την προστασία της λίμνης απαιτείται συνεργασία μεταξύ της αυτοδιοίκησης

καθώς κι άλλων φορέων της περιοχής, με τον κ. Μπέγκα να τονίζει πως όλα τα μείζονα θέματα του τόπου πρέπει να αντιμετωπίζονται σε αυτή τη λογική.

«Δεν είναι δυνατόν να γίνονται παρεμβάσεις μόνο για προεκλογικές εντυπώσεις, όπως αυτές στην οδό Αβέρωφ και την παραλίμνιο περιοχή οι οποίες συνέβαλαν στην

απόφραξη των φρεατίων ομβρίων με άσφαλτο και όχι μόνο με φύλλα, όπως υποστήριξε η δημοτική αρχή, κάτι που άλλωστε έχει αποτυπωθεί σε φωτογραφίες πολλών

συμπολιτών μας. Χρειάζεται σχέδιο, συνεργασία και συνεχή επαγρύπνηση σε κάθε παρέμβαση που γίνεται, διότι οι καιρικές συνθήκες έχουν αλλάξει και οφείλουμε να

είμαστε προετοιμασμένοι», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μπέγκας.

 Υποψήφιος με την παράταξη "Νέα Πορεία για τον Δήμο Ζηρού" με υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Νικόλαο Καλαντζή, θα είναι ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Δημοτική Αναγέννηση Αγάπη για τον τόπο μου" κ. Κωνσταντίνος Μάρης, μετά την απόφαση των μελών της παράταξής του να μην κατέβουν αυτόνομα στις εκλογές αλλά να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο του νυν Δημάρχου. Η εξέλιξη αυτή ενδυναμώνει ακόμη περισσότερο την υποψηφιότητα του Δημάρχου κ. Νικόλαου Καλαντζή στις επερχόμενες εκλογές, καθώς με την έλευση και του κ. Μάρη, σχεδόν όλα τα αξιόλογα στελέχη της αντιπολιτευμόνεης παράταξης του κ. Δημήτριου Γιολδάση, έχουν θέσει υποψηφιότητα με τη "Νέα πορεία για τον Δήμο Ζηρού" με υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Νικόλαο Καλαντζή.

Πιο συγκεκριμένα σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Μάρης αναφέρει: "Έπειτα από ώριμη σκέψη και προτάσσοντας το συμφέρον του τόπου και των συνδημοτών το οποίο υπηρετώ απαρέγκλιτα και αταλάντευτα επί πολλά χρόνια, εγώ και τα μέλη της παράταξή μου, «Δημοτική Αναγέννηση Αγάπη για τον τόπο μου» αποφασίσαμε στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές να στηρίξουμε την υποψηφιότητα του Δημάρχου και εκ νέου υποψήφιου κ. Νικόλαου Καλαντζή.

-       Η ανωτέρω απόφαση λήφθηκε αξιολογώντας όλες τις παραμέτρους και αφουγκραζόμενοι την ανάγκη, αλλά και το ενδιαφέρον των συνδημοτών μας για διαρκή εξέλιξη και ανάπτυξη της πόλης και του τόπου μας.

Προσωπικά θεωρώ ότι μπορώ να συμβάλλω στη βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών και να βοηθήσω με την εμπειρία και τις γνώσεις μου στο να δοθούν οριστικές λύσεις στα προβλήματα του Δήμου μας. Για τους παραπάνω λόγους κάνω γνωστή τη συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο του Δημάρχου κ. Νίκου Καλαντζή, υποσχόμενος για ένα πράγμα: να τιμήσω την ψήφο των συνδημοτών μου.

Ευχαριστώ από καρδιάς όλους όσοι πιστεύουν στο πρόσωπό μου, με τιμούν με την ψήφο τους και στηρίζουν την προσπάθειά μας και δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσω να είμαι δυναμικά δίπλα τους, ενώνοντας τις δυνάμεις με τον Δήμαρχο κ.Νικόλαο Καλαντζή, έναν άνθρωπο με σχέδιο, γνώση και όραμα για τον τόπο, για ν’ αγωνιστούμε από κοινού για ένα καλύτερο μέλλον".  

Μεγάλη, δυναμική και ενθουσιώδη ήταν η συγκέντρωση η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 13 Σεπτεμβρίου στην Κεντρική Πλατεία Φιλιππιάδας, στα εγκαίνια του εκλογικού Κέντρου της “Νέας Πορείας για τον Δήμο Ζηρού” και η παρουσίαση των υποψηφίων Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων.

Εάν μάλιστα τη συγκρίνει κανείς με την αντίστοιχη συγκέντρωση που πραγματοποίησε μία μέρα νωρίτερα ο βασικός αντίπαλος συνδυασμός με επικεφαλής τον κ. Γιώργο Ζυγούρη, η υπεροχή ήταν σαφής, κάτι που συζητήθηκε ιδιαίτερα στην πόλη της Φιλιππιάδας αλλά και σε ολόκληρο τον Δήμο Ζηρού. Σημειωτέον ότι ο αντίπαλος του κ. Καλαντζή συνδυασμό έχει δηλώσει μεγαλύτερο αριθμό υποψηφίων αλλά απ' ότι φαίνεται μέχρι στιγμής "ουκ νε τω πολλώ το ευ".

Στην παράταξη του κ. Καλαντζή ωστόσο κρατούν χαμηλούς τόνους και εργάζονται πυρεττωδώς και μεθοδικά, ώστε αυτή η υπεροχή που διαφάνηκε στη συγκέντρωση της τελετ΄ςη των εγκαινίων να καταγραφή και στην κάλπη. Είναι περίπου βέβαιοι ότι μέχρι τις εκλογές και λόγω της υπεροχής της παράταξής τους θα δεχτούν 'βρώμικο' πόλεμο από αντιπάλους και είναι έτοιμοι να αποκρούσουν κάθε κακοπροαίρετο που θα επιστρατευθεί για να δημιουργήσει αρνητικό κλίμα. 

Όσο αφροά την τελετή των εγκαινίων με την ολοκλήρωση του αγιασμού ο δήμαρχος κ. Νικόλαος Καλαντζής, έδωσε το περίγραμμα των έργων και των προσπαθειών που έγιναν κατά την τρέχουσα θητεία καθώς και του προγράμματος για τη νέα αυτοδιοικητική περίοδο.

Egainia.jpg

 

Στα όποια ΔΕΝ που αντέτεινε αντιπολιτευτική παράταξη ο Δήμαρχος απάντησε καταχειροκροτούμενος με ένα μεγάλο ΔΕΝ το οποίο ζήτησε να το 'δηλώσουν' όλοι οι πολίτες στις κάλπες. Ότι ο Δήμος ΔΕΝ γυρίζει πίσω. “Προχωράμε μπροστά και μόνο μπροστά και κλείνουμε τις πόρτες στο χθες” σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αφού καλωσόρισε τους συνδημότες και κατοίκους που είχαν κατακλύσει την Κεντρική Πλατεία της Φιλιππιάδας και τα γύρω καφέ, σημείωσε: “Σας καλωσορίζω στα εγκαίνια του εκλογικού μας κέντρου. Οι στιγμές είναι δύσκολες, με τις πλημμύρες στη Θεσσαλία. Οι συνάνθρωποί μας βιώνουν μια ασύλληπτη καταστροφή και υφίστανται δραματικές ανατροπές στη ζωή τους. Η σκέψη μας είναι κοντά τους και με τις πράξεις μας προσπαθούμε να βοηθήσουμε όσο και όπως μπορούμε.

Όπως γνωρίζετε ως Δήμος έχουμε αναλάβει από την πρώτη στιγμή πρωτοβουλία οργάνωσης δράσης αλληλεγγύης.

Συγκεντρώσαμε είδη πρώτης ανάγκης τα οποία εστάλησαν στους πλημμυροπαθείς.

Ευχαριστούμε τους συλλόγους, τους επιχειρηματίες και τους συμπολίτες μας, για την άμεση ανταπόκριση.

Θερμές ευχαριστίες και για όλους εσάς που βρίσκεστε σήμερα εδώ και δηλώνετε δυναμικά «παρών». Είσαστε συνοδοιπόροι της Νέας πορείας της παράταξής μας. Της παράταξης όλων των πολιτών”.

Ακολούθως ο κ. Καλαντζής, αναφέρθηκε στις αλλεπάλληλες κρίσεις που κλήθηκε να διαχειριστεί η δημοτική αρχή με κυριότερη την υγειονομική η οποία όπως ανέφερε: “Δημιούργησε πρωτόγνωρες συνθήκες και ένα αρνητικό περιβάλλον. Καταφέραμε να το διαχειριστούμε με επιτυχία και να σχεδιάσαμε ένα προς ένα, τα βήματά μας.

Θέσαμε σε πρώτιστη προτεραιότητα την υγεία και τις ζωές των πολιτών και δηλώνουμε υπερήφανοι γι’ αυτά που καταφέραμε.

Από εκεί και πέρα ο στόχος μας ήταν ξεκάθαρος:

Ν' αναβαθμίσουμε τον Δήμο μας σε όλους τους τομείς ώστε να κερδίσουν οι πολίτες και ο τόπος μας.

Είχαμε τη δύναμη και τη θέληση να βγούμε μπροστά, με ευθύτητα και να αναλάβουμε τις ευθύνες μας στο ακέραιο.

Μιλήσαμε χωρίς μισόλογα και χωρίς περιστροφές. Δίχως κραυγές.

Με ευθύνη, σοβαρότητα, εντιμότητα και συνέπεια.

Σχεδιάσαμε μαζί με την κοινωνία και υλοποιούμε το έργο μας.

Αυτά τα χρόνια πετύχαμε πολλά και σας διαβεβαιώνω ότι θα πετύχουμε πολλά περισσότερα.

Δε χρησιμοποιήσαμε ποτέ την υγειονομική κρίση σαν άλλοθι για τυχόν παραλείψεις και λάθη μας, που προφανώς και υπήρξαν στη διάρκεια της θητείας μας.

Δεν κρυφτήκαμε ποτέ πίσω από τα προβλήματα ή από τις δυσκολίες της εποχής.

Τώρα έχουμε περισσότερη γνώση και την εμπειρία να προχωρήσουμε από την επομένη των εκλογών με ακόμη μεγαλύτερες ταχύτητες.

Δεν είμαστε της θεωρίας... Κάνουμε πράξεις!

Σας κοιτάζουμε λοιπόν στα μάτια, γιατί δουλέψαμε σκληρά και αδιάλειπτα, ωριμάσαμε μελέτες, διεκδικήσαμε χρηματοδοτήσεις, απορροφήσαμε κονδύλια και υλοποιήσαμε έργα μεγάλης και μικρής κλίμακας”.

Στη συνέχεια ο κ. Καλαντζής, αναφέρθηκε στα έργα που υλοποιήθηκαν σε κάθε τομέα ξεχωριστά.

Στην Υδρευση: Ολοκληρώσαμε το έργο αναβάθμισης των δικτύων και περιορισμού διαρροών, μέσω της προμήθειας και εγκατάστασης συστήματος τηλεμετρίας.

Αντικαταστήσαμε το δίκτυο ύδρευσης στις Κοινότητες Πέτρας και Παπαδατών και υδρεύσαμε τους άνυδρους οικισμούς Ανωγείου και Βούλιστας, τους τελευταίους χωρίς νερό στην Ήπειρο, κάτι που αποτελούσε για χρόνια ένα μελανό σημείο για τον Δήμου μας.

Επίσης αντικαταστήσαμε τμήματα του δικτύου ύδρευσης σε όσες περιοχές υπήρχε ανάγκη π.χ. στα   Μελιανά, στο Δρυόφυτο, στο Νικολίτσι, στον Γαλατά, στον Άγιο Γεώργιο, στο Πολυστάφυλο, στον Κερασώνα και στην Μπουσούλιζα, στη Φιλιππιάδα,

Διανοίξαμε καινούργιες γεωτρήσεις.

Και αφού επιλύσαμε τα βασικά προβλήματα, εντάξαμε στο Πρόγραμμα ‘Αντώνης Τρίτσης’ το έργο εκσυγχρονισμού και ενεργειακής αναβάθμισης όλων των αντλιοστασίων του Δήμου μας.

Στην αποχέτευση:

Το μεγάλο έργο της κατασκευής του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων στο Θεσπρωτικό που χρόνιζε στα συρτάρια των άλυτων προβλημάτων της περιοχής μας, είναι πλέον γεγονός.

Επίσης έγινε επέκταση του βιολογικού καθαρισμού Φιλιππιάδας, ο οποίος είναι σε άριστη κατάσταση.

Αντιπλημμυρικά –Αντιπυρικά:

Υλοποιούμε το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο διευθέτησης των ρεμάτων στην Τύργια το οποίο προχωράει με γοργούς ρυθμούς και πολύ σύντομα θα έχει ολοκληρωθεί.  

Υλοποιούμε τα έργα αντιπυρικής προστασίας και ανάδειξης για τα περιαστικά δάση Φιλιππιάδας και του Θεσπρωτικου με στόχο, αφενός την προστασία από πυρκαγιές και αφετέρου την αισθητική βελτίωση τους.

Στον Αθλητισμό

Ανακαινίσαμε τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου.

Μεταξύ αυτών αποπερατώθηκαν οι εργασίες στο κλειστό γυμναστήριο Φιλιππιάδας που είχε μείνει στα 'αζήτητα' για πολλά χρόνια και φέτος παραδόθηκε στους νέους, στους αθλητικούς συλλόγους και στους αθλούμενους συμπολίτες μας.

Δημιουργήσαμε ένα νέο αθλότοπο στον κοινόχρηστο χώρο πλησίον του Δημαρχείου με μεγάλη απήχηση στα παιδιά αλλά και στους μεγάλους.

Βελτιώσαμε σημαντικά τις υποδομές στα γήπεδα του Τένις, ενός αθλήματος που έχει παράδοση και δίνει αθλητική ταυτότητα στην πόλη της Φιλιππιάδας.

Επίσης σε εξέλιξη βρίσκεται το έργο βελτίωσης του Δημοτικού Σταδίου Φιλιππιάδας, ενώ ήδη έχουμε ολοκληρώσει τα έργα βελτίωσης των γηπέδων Μπουσούλιζας και Νέας Κερασούντας.

Ανακατασκευάσαμε τις αθλητικές εγκαταστάσεις στον αθλότοπο Θεσπρωτικού.

Την ίδια στιγμή βελτιώσαμε τα γήπεδα ‘πέντε επί πέντε’, μπάσκετ και ποδοσφαίρου στα χωριά μας και σχεδιάζουμε τη δημιουργία περισσότερων.

Για τις Παιδικές Χαρές

Ανακατασκευάσαμε 24 παιδικές χάρες και μέχρι τέλος του έτους δεν θα υπάρχει Κοινότητα που να μην έχει καινούργια και ασφαλή Παιδική χαρά.

Στην Οδοποιία

Δημοπρατήσαμε και κατασκευάσαμε ασφαλτοστρώσεις και τσιμεντοστρώσεις σε οδούς και βελτιώσαμε την οδική ασφάλεια.

Ακόμη υλοποιήσαμε ένα μεγάλο μέρος ασφαλτοστρώσεων στους δρόμους που οδηγούν σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις και κτηνοτροφικές μονάδες, δείχνοντας έμπρακτα τη στήριξη μας στους παραγωγούς μας.

Σημαντικό έργο επίσης είναι οι καθαρισμοί των αποστραγγιστικών αυλάκων στον Κάμπο Φιλιππιαδας, στον ΤΟΕΒ Μπόιδα Μαυρής και στον ΤΟΕΒ Κερασώνα αλλά και στον Λούρο ποταμό.

Αναπλάσεις

Πραγματοποιήσαμε αναπλάσεις σε κοινόχρηστους χώρους και πλατείες:

Βελτιώνουμε την είσοδο της πόλης της Φιλιππιάδας με την κατασκευή νέων πεζοδρομίων.

Προχωράμε στην ενίσχυση του φωτισμού με την τοποθέτηση νέων φωτιστικών τύπου LED, με παράλληλα μέτρα για την οδική ασφάλεια.

Βελτιώνουμε τις υποδομές στην περιοχή Αγίας Κυριακής του Ελευθεροχωρίου με την ανάπλαση της υφιστάμενης πλατείας, την κατασκευή νέας παιδικής χαράς, γηπέδου 5Χ5 αλλά και την τοποθέτηση νέων φωτιστικών τύπου LED.

Υλοποιούμε έργα ανάπλασης με γνώμονα τις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού κοντά στο γήπεδο και το Δημοτικό Σχολείο στο Θεσπρωτικό.

Προχωρήσαμε στην ενεργειακή αναβάθμιση του παλαιού δημοτικού Σχολείου Θεσπρωτικού.

Υλοποιήσαμε έργα ανάπλασης κοινοχρήστων χώρων και πλατειών στο Γοργόμυλο, στο Γυμνότοπο, στη Νεα Κερασούντα και στο Νικολίτσι έχοντας στενή συνεργασία με τους Τοπικούς συλλόγους.

Σχολικές υποδομές:

Σημαντικό είναι το έργο που έγινε στις σχολικές εγκαταστάσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στους τομείς της συντήρησης και ανακαίνισης των Σχολείων, στη βελτίωση των υποδομών αλλά και στη διαχείριση λειτουργικών θεμάτων.

Τη Δευτέρα στην έναρξη της σχολικής χρονιάς διαπίστωσαν όλοι, εκπαιδευτικοί και γονείς ότι τα Σχολεία μας είναι πλήρως ανακαινισμένα και ασφαλή για να υποδεχτούν τους μαθητές.

Σε αυτή την προσπάθεια είχαμε στενή και αγαστή συνεργασία, με τους Εκπαιδευτικούς και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και αυτό αξίζει να υπογραμμιστεί.

.

Καθαριότητα:

Βελτιώσαμε εμφανώς το επίπεδο της καθαριότητας στις πόλεις και τα χωριά μας. Εάν παρατηρούνται περιστασιακά κάποια μικροπροβλήματα, είμαστε έτοιμοι να τα επιλύσουμε.

Κατασκευάζεται το 'Πράσινο Σημείο', χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ . Είναι ένα από τα έξι που κατασκευάζονται στην Ήπειρο και είναι πολύ σημαντικό έργο.

Προμηθευτήκαμε νέα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας απορριμματοφόρα, μηχανήματα έργου και οχήματα, νέους κάδους απορριμμάτων καθώς και νέους κάδους ανακύκλωσης.

Εγκαταστήσαμε 16 υπόγειους κάδους απορριμμάτων στα κέντρα Φιλιππιάδας και Θεσπρωτικού.    

Εφαρμόζουμε πρόγραμμα χωριστής συλλογής για λαμπτήρες και για γυαλί.

Υλοποιούμε ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης υλικών στα Σχολεία με μεγάλη επιτυχία και επιβραβεύουμε την απόδοση των σχολείων (followgreen)

Προσθέσαμε νέο ρεύμα συλλογής ρούχων και υποδημάτων με μεγάλη ανταπόκριση από τους πολίτες.

Πολιτισμός :

Στον τομέα του Πολιτισμού διοργανώνουμε σημαντικές εκδηλώσεις.

Φέτος που ‘αναπνεύσαμε’ πιο ελεύθερα καθώς υποχώρησε η πανδημία, διοργανώσαμε ενδιαφέρουσες θεατρικές παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους.

Παράλληλα στεκόμαστε αρωγοί στις προσπάθειες που κάνουν οι Πολιτιστικοί μας Σύλλογοι, οι οποίοι είναι και οι στυλοβάτες της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Δημιουργήσαμε τη δημοτική βιβλιοθήκη του Δήμου Ζηρού.

Στεγάζεται σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του ανακαινισμένου πέτρινου κτιρίου του πρώην Δημαρχείου Φιλιππιάδας.

Να πω εδώ ότι στον ίδιο χώρο λειτουργεί αίθουσα πολιτιστικών δραστηριοτήτων, όπου γίνονται εκθέσεις φωτογραφιών, βιβλίων, πινάκων ζωγραφικής κλπ. ενώ σχεδιάζουμε να λειτουργήσουμε εκεί και το 'σπίτι' των τοπικών καλλιτεχνών.

Ουσιαστικά φτιάξαμε έναν πολυχώρο Πολιτισμού που διαρκώς εμπλουτίζεται.

Διοργανώσαμε Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και καθιερώσαμε το «Μαγικό χωριό» με πολυήμερες εκδηλώσεις σε Φιλιππιάδα, Θεσπρωτικό και σε κάποια χωριά όπου υπήρξε ενδιαφέρον και πολλά ακόμη.

Κοινωνική Αλληλεγγύη

Ιδρύσαμε το ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ και είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι.

Δημιουργήσαμε ένα δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης, μέσα από την ίδρυση και λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου, του Κέντρου Κοινότητας και των ΚΑΠΗ, αλλά και τη στήριξη άλλων κοινωνικών προγραμμάτων όπως είναι το “Βοήθεια στο Σπίτι”, το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης και άλλα.

Οριοθετήσαμε και προχωρήσαμε σε σήμανση θέσεων πάρκινγκ, μεταξύ αυτών και 16 θέσεων Αμεα.

Επεκτείναμε επίσης την ιντερνετική κάλυψη σε όλο τον Δήμο Ζηρού, κάτι που στις μέρες μας είναι ιδιαίτερα σημαντικό.

Εντάξαμε τον Δήμο μας στην ψηφιακό κόσμο και με τη συμβολή της τεχνολογίας οι πολίτες πλέον μπορούν να συναλλάσσονται με τις υπηρεσίες του Δήμου, δίχως τη φυσική τους παρουσία στον γκισέ.

Παράλληλα με την υγειονομική κρίση -όπως όλοι γνωρίζετε- είχαμε να διαχειριστούμε και την ενεργειακή. Οι τιμές των καυσίμων και των υλικών ανέβηκαν και μαζί όλα τα λειτουργικά έξοδα του Δήμου.

Απορροφήσαμε όλο το κόστος κάνοντας χρηστή διαχείριση, αποφεύγοντας τις σπατάλες και αξιοποιώντας το δικό μας προσωπικό και τα δικά μας μηχανηματα

Καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε δίχως να αυξήσουμε τα δημοτικά τέλη ούτε μισό ευρώ.

Σταθήκαμε στο πλευρό ευπαθών ομάδων και αδύναμων συμπολιτών μας.

Αντιδράσαμε με σθένος ενάντια στην τοποθέτηση φωτοβολταϊκού πάρκου στην Κοινότητα Κρανέας και με συντονισμένες ενέργειες το αποτρέψαμε οριστικά.

Αγωνιστήκαμε και συνεχίσουμε να το κάνουμε για την αποφυγή εγκατάστασης ανεμογεννητριών στη Λάκκα Σουλίου

Είμαστε υπερήφανοι για το έργο που επιτελέσαμε σε μία θητεία, που λόγω των αλλεπάλληλων κρίσεων που προανέφερα ήταν λειψή και προβληματική.

Είμαστε υπερήφανοι όμως και για τη «Νέα Πορεία» που χαράξαμε στον Δήμο Ζηρού, με τους συνεργάτες και τους φίλους μας.

Βαδίζουμε μπροστά με βάση το πρόγραμμα και τις αρχές μας.

Γνωρίζουμε να σχεδιάζουμε, να διεκδικούμε, να υλοποιούμε.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Ζηρού περιέγραψε τους στόχους για τη νέα αυτοδιοικητική περίοδο, οι σημαντικότεροι των οποίων επιγραμματικά είναι:

- Μελέτη διευθέτησης και οριοθέτησης του Λούρου Ποταμού.

- Μελέτη Παρεμβάσεων Βιώσιμης αστικής κινητικότητας στο Θεσπρωτικό Αφορά στην κατασκευή ενός κυκλικού κόμβου και την ανάπλαση/ανακατασκευή οδών εντός του οικισμού.

- Κατασκευή του έργου για την Ανάπλαση Μεσοχώρι και κατασκευή ανοιχτού θεάτρου στο Δημοτικό σχολείο Θεσπρωτικού.

- Ανακαίνιση κτιρίου δωρεάς Αθανασίου Καλδάνη με σκοπό την δημιουργία βιβλιοθήκης και γενικότερα χώρου Πολιτισμού που λείπει από το Θεσπρωτικό.

Έχουμε εκπονήσει διαχειριστική μελέτη για το δάσος της Φιλιππιαδας με σκοπό την αντικατάσταση της υπάρχουσας χαλέπιος Πεύκης με δέντρα τύπου δρυ ώστε να αναζωογονηθεί το δάσος. Περιμένουμε την έγκριση χρηματοδότησης για προμήθεια συστήματος έλεγχου καταναλώσεων που περιλαμβάνει την εγκατάσταση ψηφιακών υδρομέτρων, μετρητών ποιότητας και σύγχρονου εξοπλισμού τηλεελέγχου-τηλεχειρισμού του παρεχόμενου και καταναλισκόμενου νερού

Έχουμε υποβάλλει πρόταση στο Ταμείο Ανάκαμψης για αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης στις Κοινότητες Άσσου, Πολυσταφύλου, Ριζοβουνίου και Αγίου Γεωργίου και περιμένουμε τη χρηματοδότηση.

Ίδρυση κέντρου φροντίδας ηλικιωμένων γιατί το έχουν ανάγκη οι ηλικιωμένοι μας σε δημοτικό κτίριο.

Βελτίωση αύλειων χώρων όλων των σχολικών μονάδων μας καθώς έχουμε καταθέσει ήδη πρόταση στο πρόγραμμα “Αντώνης Τριτσης ”.

Βελτίωση του γηπέδου Μπουσούλισας με πιστώσεις του Ταμείου Αλληλεγγύης με κατασκευή στίβου με συνθετικό τάπητα (ταρτάν).”

Σημείωσε ακόμη ότι αυτά που αναγγέλλει είναι μέρος του προγράμματος το οποίο έχει εκπονηθεί και θ' ανακοινωθεί στην ολότητά του τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Και ο Δήμαρχος Ζηρού κατέληξε: “Δεν τάξαμε και φυσικά δεν θα το κάνουμε και τώρα ακάλυπτες επιταγές.

Η παραγωγικότητα, ο προγραμματισμός δεν διακόπηκε ποτέ και ούτε τώρα πρέπει να διακοπεί.

Θα αναμετριόμαστε κάθε μέρα με τα προβλήματα και θα βρίσκουμε τις καλύτερες λύσεις.

Θέλω να κρίνετε την ακολουθία των λόγων και των έργων μας έχοντας το βλέμμα στην αυριανή μέρα, στο μέλλον και το αύριο των παιδιών μας .

Αυτή άλλωστε είναι η ευθύνη όλων μας και πρέπει να παραδώσουμε στα παιδιά μας ένα Δήμο Σύγχρονο, Εξωστρεφή, ελκυστικό και ισχυρό.

Δεν μπορεί να γίνει πισωγύρισμα στο Δήμο μας !

Πάντα κοιτάμε μπροστά, διορθώνουμε τις παραλείψεις μας και συνεχίζουμε”.

Παρουσιάζοντας το ψηφοδέλτιο ανέφερε: “Ικανότατα στελέχη ενώνουν τις δυνάμεις τους για να βαδίσουμε όλοι μαζί τον ίδιο δρόμο.

Νέα πρόσωπα, με φρεσκάδα και διάθεση για προσφορά και έμπειρα στελέχη της αυτοδιοίκησης με ισχυρό θετικό αποτύπωμα είναι έτοιμα να αγωνιστούν και να διεκδικήσουμε όλοι μαζί ένα καλύτερο αύριο.

Δηλώνω υπερήφανος για τους υποψήφιους του συνδυασμού μας

Είμαστε εδώ, για να προχωρήσουμε όλοι μαζί, δυναμικά.

Να συνθέσουμε και να ενώσουμε!

Προχωράμε, αποφασισμένοι για σκληρή δουλειά!

Συντονισμένα με σεμνότητα και σωστό προγραμματισμό.

Με το βλέμμα στο μέλλον και τους Νέους στο προσκήνιο!

Αναλαμβάνουμε δέσμευση τιμής”!

Ανακοινώνοντας, την υποψηφιοτητα μου, ως Δημοτική Συμβουλος Δ.Ε Ιωαννίνων στις εκλογες του Οκτώβρη 2023 με την "Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα" , νιώθω αναγκαιο να παραθεσω τις αλήθειες και τα γιατι, που με οδηγησαν σ' αυτή τη σοβαρη επιλογη και αποφαση.
Γιατί υποψήφια Δημοτική Συμβουλος:
Διότι παύω να ανέχομαι άλλο να συζητώ απλά και μόνο ιδιωτικά τα προβληματα και επιθυμω να συμμετεχω στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσεων
Διοτι αρνουμαι πλεον να ειμαστε τα θυματα της καθε Δημοτικης Αρχης και του τροπου που μας συμπεριφερονται
Διοτι οφειλουμε να συμμετεχουμε με διαθεση προσφορας για ν αλλαξουμε τα πραγματα
Γιατι με το Θωμα Μπεγκα:
Διότι θέλουμε ν' αλλάξουμε το μοντελο των Οργανισμων Τοπικης Αυτοδιοικησης.
Διότι θέλουμε ο Δήμος μας να παίξει σημαντικότερο ρόλο στην κοινωνια, επεμβαίνοντας θετικά στις εργασιακές πολιτικές, την εκπαίδευση, την Υεία, την τεχνολογιί την κλιματική αλλαγη, τη μεταναστευση.
Διότι μας συνεδεσαν ο σκοπος, το όραμα, οι αξιες και οι στοχοι για το Δημο μας.
Διότι οι προτεραιοτητές του βρισκονται μακρυα απο απληστίες και ιδιοτέλειες.
Διότι στόχο έχει να ενεργοποιήσει όλους εκείνους τους βασικους συντελεστες που κάνουν τη μηχανή να λειτουργεί, για έναν Δήμο ανθρώπινο και φιλικό προς ολους, που θ' αναπτύσσεται με αξιοπρεπεια, συνδυάζοντας υλικότητα και επικοινωνια.
Διοτι το αυριο επηρεάζει τη ζωη ολων μας και οφειλουμε να το δημιουργήσουμε μαζί,
με αξιοπρέπεια, ενότητα, αλληλεγγυη, τιμή και σεβασμό στον άνθρωπο
Κανεις δεν μπορει να υπαρχει χωρίς τον καθενα μας.
Για να κάνουμε επιτέλους τις πράξεις πιο δυνατές απο τα λόγια!!
 
 
Ποια είναι η Αναστασία Γιογλή
 
 • Γεννήθηκε το 1962 στη Δομολεσσά Σενίκου Ιωαννίνων.
 • Είναι το τέταρτο παιδί οικογένειας εργατών του Δημοσθένη Γιογλή και της Γλυκερίας Γιογλή το γένος Λαμπίρη
 • Ολοκλήρωσε την υποχρεωτική και δευτεροβάθμια εκπαίδευση στα Ιωάννινα.
 • Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.
 • Από το 1984 είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων (ΔΣΙ), ασκώ μαχόμενη δικηγορία, προαχθείσα σε Δικηγόρο παρ΄ Αρείω Πάγω.
 • Εκλέχτηκε κατ΄ επανάληψη μέλος του ΔΣ του ΔΣΙ και τα έτη 2009/2011 διατέλεσα Γενική Γραμματέας του ΔΣ
 • Εκλέχτηκε Πρόεδρος του ΔΣ του ΔΣΙ για δυο συνεχόμενες θητείες, τα έτη 2011 και
 • 2014
 • Στη διάρκεια της θητείας μου συμμετείχα στην Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, υπήρξε μέλος Νομοπαρασκευαστικών Επιτροπών και το 2014 εκλέχτηκα μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας με θητεία μέχρι τέλος του 2017, προωθώντας και επιλύοντας ζητήματα του κλάδου, ενισχύοντας τους θεσμούς και λαμβάνοντας μέτρα για την ανάπτυξη του δικηγορικού λειτουργήματος και βελτίωσης του σωφρονιστικού συστήματος.
 • Υπό την Προεδρία μου ο ΔΣΙ στάθηκε αρωγός στα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα και ανέλαβε υπό την καθοδήγησή της σημαντικές δράσεις, όπως:

Υπογράψαμε πρωτόκολλα συνεργασίας με τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας, για την παροχή νομικών υπηρεσιών και νομικής βοήθειας σε γυναίκες θύματα έμφυλης βίας, για την υποστήριξη των ευάλωτων και οικονομικά ασθενών καταναλωτών – συμπολιτών μας σε θέματα Υπερχρέωσης και στην επιδίωξη εξωδικαστικού συμβιβασμού, χωρίς οικονομική τους επιβάρυνση,

Ενισχύσαμε το πρόγραμμα νομικής βοήθειας για πολίτες χαμηλού εισοδήματος, νέας γενιάς, οικονομικούς μετανάστεςκαι πρόσφυγες

Στα δυσβάσταχτα μνημονιακά μέτρα ασκήσαμε παρεμβάσεις και προσέφυγε στη δικαιοσύνη για την προστασία των πολιτών (ΕΕΤΗΔΕ - Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών, τέλος επιτηδεύματος, ασφαλιστικό κοκ)

Με ιστορική μνήμη, το Φεβρουάριο του 2013 καταδικάσαμε την πρόσκληση και αναμενόμενη επίσκεψη του Προέδρου και εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής, στα Ελευθέρια της πόλης, ως φορέα φασιστικών και ναζιστικών ιδεολογιών και πρακτικών.

 • Υπήρξε παντρεμένη με τον δικηγόρο Ιωαννίνων, αείμνηστο, Γιώργο K. Χατζηγιάννη.

More Articles ...

e horos logo

  tsiolis

podilata

 Karta

 KarzPreveza

 

Στην Άρτα «ταξιδεύει» η παράδοση του Πωγωνίου μετά από πρόσκληση του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου Άρτης «Ο Σκουφάς» για παρουσίαση της Πωγωνίσιας Φορεσιάς.

Η εκδήλωση, που διοργανώνεται σε συνεργασία με το Δήμο Πωγωνίου και τον Πολιτιστικό Φιλεκπαιδευτικό Σύλλογο Δελβινακίου, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Απριλίου, στις 8:30μ.μ., στην Πνευματική Στέγη του Συλλόγου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί ομιλία από την Φιλόλογο κ. Βλάχου – Νόνη Λευκή για την ιστορία και τις ιδιαιτερότητες της Πωγωνίσια Φορεσιάς, θα προβληθεί σχετικό ντοκιμαντέρ ενώ χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Πωγωνίου κ. Αναστάσιος Γιούνης, ο Πρόεδρος του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου Άρτης κ. Νικόλαος Μπανταλούκας και ο Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Δελβινακίου κ. Μιχάλης Μάγκος. Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί τιμητική βράβευση του τμήματος γυναικών.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με παραδοσιακούς χορούς και μουσική από το συγκρότημα του Κωνσταντίνου Λιόντου.

 

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Ο ΑΓΡΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΙΤΣΑΣ σε ανακοίνωσή του, αναφέρει:  "Κτηνοτρόφε, Κτηνοτρόφισσα,
Μετά το ΠΑΣΧΑ με τα  καλάθια “καπαμά” της κυβέρνησης ήρθαν και οι γαλακτοβιομηχανίες για να μειώσουν την τιμή του γάλακτος!!
Έτσι η «ΔΩΔΩΝΗ» μετά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού σ΄αυτή και τον κουρνιαχτό των εγκαινίων και των πανηγυρισμών για την επέκταση της βιομηχανίας,
για το ρεκόρ εξαγωγών φέτας, για τα νέα προϊόντα μας έστειλε την «λυπητερή». Στα τιμολόγια που πήραμε είδαμε να μειώνεται αναδρομικά (από τον Μάρτη) η
τιμή του γάλακτος στους βιοπαλαιστές κτηνοτρόφους που παράγουν μέχρι και 60 τόνους κατά τρία λεπτά!! Δεν θα σταματήσουν εδώ ετοιμάζουν και νέα
μείωση!! Η μείωση της τιμής θα προσθέσει νέες δυσκολίες ιδιαίτερα στους κτηνοτρόφους που είναι ήδη χρεωμένοι στις τράπεζες και δεν τα φέρνουν
βόλτα, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψουν την παραγωγή. Ήδη ένας στους δέκα κτηνοτρόφους έχει εγκαταλείψει την παραγωγή σύμφωνα και με τα
τελευταία στοιχεία του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ.
Με τον τρόπο αυτό προωθείται ο μόνιμος στόχος της ΚΑΠ της ΕΕ που είναι η συγκέντρωση της παραγωγής σε όλο και πιο λίγα χέρια και γι΄ αυτό κάθε
αναθεώρησή της είναι και χειρότερη από την προηγούμενη όπως και η τωρινή που ξεκίνησε αρχές του 2023.
Την ίδια στιγμή οι εξαγωγές της φέτας έφτασαν τα 605 εκατομμύρια ευρώ το 2022 έναντι 388 εκατομμυρίων ευρώ το 2019 και δείχνουν ότι η διαχρονική πολιτική της
εξωστρέφειας των προϊόντων «Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης» έχει να κάνει αποκλειστικά με τα κέρδη των γαλακτοβιομηχανιών και την βελτίωση της
θέσης τους στον παγκόσμιο ανταγωνισμό.
Παράλληλα η κυβέρνηση απορρίπτει το αίτημα μας για κατώτερες εγγυημένες τιμές στα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα επικαλούμενη το πλαίσιο της «ελεύθερης
αγοράς» την ίδια στιγμή που εξακολουθεί να προσφέρει «κατώτατα εγγυημένα κέρδη» στους εργολάβους που εκμεταλλεύονται τις Εθνικές οδούς και τα διόδια, στις
εταιρείες διαχείρισης των απορριμμάτων, στους βιομηχάνους που ασχολούνται με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας όπως τα φωτοβολταϊκά που έχουν εγγυημένη
τιμή.
Στην ανάπτυξη αυτή που κίνητρο έχει τα κέρδη των γαλακτοβιομηχανιών και όχι τις διατροφικές ανάγκες του λαού οι δικές μας ανάγκες και οι κόποι
μας δεν χωράνε.
Είναι καιρός να πούμε φτάνει πια. Μέσα από το σύλλογό μας και δυναμώνοντάς τον, φτιάχνοντας καινούργιους όπου δεν υπάρχουν να κάνουμε πράξη το σύνθημα των
αγώνων μας «ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Η ΕΛΠΙΔΑ» γιατί δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από καμία κυβέρνηση που οδηγό έχει
την ΚΑΠ της ΕΕ.
 
Μέσα από την πείρα που συγκεντρώσαμε βγάλαμε το συμπέρασμα ότι μόνο όταν εμπιστευτήκαμε τη δύναμή μας και προχωρήσαμε σε αγώνες τοπικά, περιφερειακά
και πανελλαδικά σε συντονισμό με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων και έχοντας τη στήριξη του υπόλοιπου λαού που και αυτός υποφέρει, καταφέραμε να
αποσπάσουμε μικρές και οι μεγάλες ανάσες όπως το αφορολόγητο, τις ενισχύσεις- ψίχουλα για την κάλυψη της αύξησης των ζωοτροφών κλπ.
Το επόμενο διάστημα ο Σύλλογος θα προχωρήσει σε πλατιά ενημέρωση όλων των κτηνοτρόφων για να αποφασίσουμε την παραπέρα δράση μας, για
να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες μας και να απαιτήσουμε:
- Καμία μείωση στην τιμή του γάλακτος.
- Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος.
- Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του ρεύματος, πλαφόν 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων και του ΦΠΑ στις ζωοτροφές, στα αγροεφόδια και σε βασικά είδη για την ικανοποίηση αναγκών της λαϊκής οικογένειας.
- Κατώτατες εγγυημένες τιμές στο γάλα και το κρέας που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.
- Επιδότηση στα αγροεφόδια και τις ζωοτροφές. Ενίσχυση για κάθε ζώο.
-Άμεση πληρωμή των κτηνοτροφικών - αγροτικών προϊόντων με την παράδοση.
- Όχι στις ελληνοποιήσεις γάλακτος και κρέατος που απορρέουν από την ΚΑΠ και τις υπογραφές των ελληνικών κυβερνήσεων στο πλαίσιο των συμφωνιών του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.
- Σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο.
- Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το φυτικό - ζωικό κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους στο 100%.
- Να απαγορευτεί κάθε δραστηριότητα των επιχειρηματικών ομίλων σε βοσκήσιμες εκτάσεις, δάση, δασικές εκτάσεις. Να μην υπάρξει αλλαγή του χαρακτήρα και χρήσης γης προς όφελος του κεφαλαίου.
- Όχι στις εξορύξεις υδρογονανθράκων που καταστρέφουν το περιβάλλον και κλέβουν τον πλούτο του λαού.
 
ΖΙΤΣΑ Μάιος 2023"

Κοντά στους Ηπειρώτες-εκθέτες στην διεθνή έκθεση Hermes Expo, η οποία έλαβε χώρα στο Old Bridge, Νιου Τζέρσει των ΗΠΑ, βρέθηκε ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού κ. Χρυσόστομος Δήμου.

Ο κ. Δήμου είχε την ευκαιρία σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις με τους Ηπειρώτες-εκθέτες να διαπιστώσει και από κοντά το υψηλό επίπεδο παρουσίασης των προϊόντων. Επιπλέον, είχε τη δυνατότητα να ανταλλάξει απόψεις με στελέχη της Περιφέρειας Ηπείρου και του επιμελητηρίου Ιωαννίνων, από το οποίο έλαβε και αναμνηστική πλακέτα.

Τον χαιρετισμό του στην έναρξη της έκθεσης, ο κ. Δήμου συνεχάρη τον ιδρυτή και Πρόεδρο της Έκθεσης κ. Κοτρότσιο για την σημαντική συμβολή του στην προβολή της Ελλάδος και των επιχειρήσεων στην αγορά των ΗΠΑ. Τόνισε δε, ότι το ΠΣΗΕ παραμένει αρωγός στις προσπάθειες της Περιφέρειας, των Επιμελητηρίων και εν γενεί της επιχειρηματικής κοινότητας για την αποτελεσματική προώθηση των εξαγωγικών δραστηριοτήτων τους.

Γραφείο Τύπου και επικοινωνίας

Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού (ΠΣΗΕ)

 
lllll.png

 

Η MarBella Collection είναι ένας αναπτυσσόμενος ξενοδοχειακός όμιλος με τρία ξενοδοχεία πολυτελείας 5*. Το MarΒella Corfu και το MarΒella Nido Suite Hotel & Villas βρίσκονται στην Κέρκυρα, και το MarΒella Elix, στο Καραβοστάσι Θεσπρωτίας.

Το MarBella Elix αναζητά επαγγελματία για τη θέση του Φύλακα

Αρμοδιότητες:

 • Υπεύθυνος στην διατήρηση της ασφάλειας του ξενοδοχείου

Προσόντα:

 • Προηγούμενη ανάλογη εμπειρία σε ξενοδοχείο 4* ή 5* θα θεωρηθεί επιπλέον προσόν
 • Άδεια Εργασίας Προσωπικού Ασφαλείας
 • Επιθυμητή η γνώση Αγγλικής γλώσσας
 • Εξωστρεφής και ευχάριστη προσωπικότητα
 • Άριστη ικανότητα επικοινωνίας, συνεργασίας και ομαδικό πνεύμα
 • Επαγγελματική συμπεριφορά

Παροχές:

 • Δυναμικό και εξελισσόμενο επαγγελματικό περιβάλλον
 • Ανταγωνιστικό πακέτο αποδοχών
 • Εποχιακή απασχόληση
 • Διαμονή και διατροφή

 

Κάνε την αίτησή σου εδώ και γίνε μέλος της MarBella Collection!

Στοιχεία Επικοινωνίας Τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού.

HR DEPARTMENT -MARBELLA COLLECTION

T +30 26610 71126

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.