Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων σε ανακοίνωσή ου αναφέρει ότι: "Συμμετέχει στη δράση «Εβδομάδα Συγκέντρωσης Φαρμάκων» που διοργανώνεται από τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής του  Δήμου Ιωαννιτών, για τις μεγάλες ανάγκες που αντιμετωπίζει το Κοινωνικό Φαρμακείο Αλληλεγγύης της πόλης μας.

Η συγκέντρωση των φαρμάκων θα πραγματοποιείται τις πρωινές ώρες από τις 10 έως τις 14 Οκτωβρίου στο θυρωρείο του κτηρίου Διοίκησης (Μεταβατικό Κτήριο).   

Παρακαλώ θερμά για τη συμμετοχή όλων μας στη συγκεκριμένη δράση και πρωτοβουλία.

Ο Πρύτανης

Καθηγητής Γεώργιος Δ.Καψάλης"       

Οι συμβάσεις των εργαζομένων στους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών – μεταξύ των οποίων και ο Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού – με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, καθώς και οι συμβάσεις απασχολούμενων σε αυτούς στο πλαίσιο μίσθωσης έργου, οι οποίες έληγαν στις 31/12/2015, παρατείνονται μέχρι την 31η/12/2016, με διάταξη της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Π.Ν.Π.) που υπογράφηκε την Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2015, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ Α΄ 184).

Η Κόκκινη Εκκλησιά του 1821, που βρίσκεται στον οικισμό Παλαιοχώρι Βουργαρελίου, γνωστή και ως Παναγιά Βελλάς, ένα κορυφαίο βυζαντινό μνημείο των Τζουμέρκων, το οποίο χρονολογείται στα τέλη του 12ου αιώνα και οφείλει το όνομά της πιθανόν στα κοκκινόμαυρα τούβλα που διακοσμούν τους εξωτερικούς τοίχους του μνημείου.

Ομίχλη, παγετός και χαμηλές θερμοκρασίες συνθέτουν το σκηνικό του καιρού τις τελευταίες ημέρες στο Νομό Ιωαννίνων.Υπάρχει περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες λόγω της πυκνής ομίχλης.

Αεροφωτογραφία του 1934,τραβηγμένη στις 4 Αυγούστου από το αεροπλάνο "Ακρόπολις", πριν από 81 χρόνια! Στην αεροφωτογραφία φαίνεται καθαρά η σημερινή οδός Ευαγγελίδη (κάθετος στη σημερινή οδό Κουντουριώτη και Λεωφόρο Παπανδρέου), όπου ουσιαστικά αποτελούσε άκρο της πόλης, μιας και μέχρι εκεί έφταναν τα Γιάννενα!

Τα κατσανοχώρια είναι μία ομάδα χωριών στο νοτιοανατολικότερο άκρο του Nομού Iωαννίνων. Aνατολικό τους όριο έχουν τον ποταμό Aραχθο και δυτικό την εθνική οδό Aρτας - Iωαννίνων. Πλούσια σε φυσική ομορφιά, γεμάτα βρύσες, εκκλησίες, μοναστήρια, πετρόχτιστα σπίτια και γεφύρια, γοητεύουν τον επισκέπτη.

Τα πρώτα ευρήματα των ειδών χλωρίδας, πανίδας και τύπων οικοτόπων της περιοχής του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων, Περιστερίου και χαράδρας Αράχθου, με πιο σημαντικό την παρουσία του αγριόγιδου σε οικοσυστήματα όπου μέχρι σήμερα δεν παρατηρήθηκαν αντίστοιχες καταγραφές (παγκοσμίως), όπως είναι η χαράδρα του Αράχθου (χαμηλό υψόμετρο και πλούσια βλάστηση) παρουσίασε σε μια πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο Βουργαρέλι Κεντρικών Τζουμέρκων, η επιστημονική ομάδα στην οποία ανατέθηκε η υλοποίηση της παρακολούθησης.

More Articles ...

Subcategories

e horos logo