Τα έργα ανάπλασης της κεντρικής πλατείας των Ιωαννίνων και της επανάχρησης του Πνευματικού Κέντρου Κατσικά παρουσίασε ο Δήμος Ιωαννιτών σε εκδήλωση που έγινε στην ισόγεια αίθουσα του δημαρχείου.

Πρόκειται για δύο μεγάλες παρεμβάσεις που χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και με την ολοκλήρωσή τους θα συμβάλλουν στην επίτευξη του στόχου της κλιματικής ουδετερότητας.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Δημήτρης Παπαγεωργίου ανοίγοντας τις εργασίες της εκδήλωσης τόνισε ότι βασικός στόχος της Δημοτικής Αρχής ήταν να αξιοποιήσει όλες τις χρηματοδοτικές πηγές με την δρομολόγηση σημαντικών έργων.

«Αυτό αποτέλεσε μία πρόκληση για τη Δημοτική Αρχή αλλά και για τις υπηρεσίες του Δήμου που εργάζονται σκληρά για την υποβολή άρτιων και ολοκληρωμένων προτάσεων» σημείωσε και ευχαρίστησε τα στελέχη των Διευθύνσεων Τεχνικών Υπηρεσιών, Προγραμματισμού και Οικονομικών καθώς και όλους τους εργαζόμενους.

Τα δύο συγκεκριμένα έργα είναι σε πλήρη εξέλιξη και μέχρι στιγμής εντός του συμβατικού χρόνου αποπεράτωσης.

Το «Πνευματικό Κέντρο Κατσικά» θα μετατραπεί σε έναν πολυχώρο υποστήριξης και προώθησης της πολιτιστικής δημιουργίας με χώρους θεατρικών παραστάσεων, συναυλιών, προβολών και ομιλιών, πολλαπλές αίθουσες εκδηλώσεων, εκθεσιακούς χώρους, αίθουσες εκπαίδευσης και άλλους.

Το έργο ανάπλασης της Πλατείας Πύρρου, σκοπό έχει να δημιουργήσει έναν τόπο συνάντησης φιλικό προς όλους, συνδυάζοντας από την μια τον παραδοσιακό χαρακτήρα της πόλης και από την άλλη το σύγχρονο πρόσωπο του Δήμου Ιωαννίνων. Το κυρίαρχο στοιχείο της θα είναι το σύστημα σιντριβανιού που θα τοποθετηθεί και ο ειδικός φωτισμός.

Ο Βασίλης Τσουκανέλης, επιβλέπων του έργου, σημείωσε ότι το έργο της ανάπλασης προβλέπεται να ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2024 και μέχρι στιγμής υπάρχουν μόνο μικρές υστερήσεις στο χρονοδιάγραμμα λόγω των πρόσθετων εργασιών που απαιτήθηκαν για την προστασία του υπόγειου πάρκινγκ.

Εντός του χρονοδιαγράμματος, όπως ανέφερε ο επιβλέπων Βασίλης Τσιούρης, είναι και το έργο επανάχρησης του Πνευματικού Κέντρου Κατσικά το οποίο είχε δημοπρατηθεί με το σύστημα «μελέτη- κατασκευή».

Στην διάρκεια της εκδήλωσης η ειδική σύμβουλος του Δημάρχου Κατερίνα Βίνη ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο τα δύο έργα θα βάλουν το δικό τους αποτύπωμα στην πορεία της πόλης για την κλιματική ουδετερότητα ως το 2030.

Τα έργα από το πρόγραμμα «Τρίτσης»

Με αφορμή την εκδήλωση αυτή ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαγεωργίου αναφέρθηκε σε όλα τα έργα του Δήμου που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και είναι ήδη σε φάση υλοποίησης.

Αναλυτικά πρόκειται για τα ακόλουθα:

• Συντήρηση σχολικών μονάδων και ανοιχτών αθλητικών χώρων Δήμου Ιωαννιτών, Προϋπολογισμού 4.586.000,00 €

• Βελτίωση προσβασιμότητας αγροτικού́ οδικού́ δικτύου Δήμου Ιωαννιτών, Προϋπολογισμού 2.910.000,00 €

•  Προσεισμικός έλεγχος στις σχολικές μονάδες του Δήμου Ιωαννιτών, Προϋπολογισμού 51.253,32 €

•  Γωνιές ανακύκλωσης στον Δήμο Ιωαννιτών, Προϋπολογισμού 1.326.800,00 €

• Παρεμβάσεις αναζωογόνησης του αστικού περιβάλλοντος Δήμου Ιωαννιτών, Προϋπολογισμού 7.160.000,00 €

Τέλος όπως είπε ο Δήμαρχος, αναμένεται πολύ σύντομα η απόφαση ένταξης για τη μεταστέγαση των Πειραματικών Δημοτικών Σχολείων σε έκταση που έχει παραχωρήσει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στο Νεοχωρόπουλο σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Δημήτρης
Παπαγεωργίου.
Συγκεκριμένα η απόφαση αφορά στην απαγόρευση της κυκλοφορίας, στάσης και στάθμευσης όλων των οχημάτων, πλην εκτάκτων αναγκών
στο τμήμα της δημοτικής οδού Αγ. Σπυρίδωνος από την Περιφερειακή οδό έως τον υπό κατασκευή ισόπεδο κόμβο στην Κοινότητα Νεοχωρόπουλου του Δήμου Ιωαννιτών, από την Δευτέρα 20/11/2023
έως και το πέρας των εργασιών.
Τόσο η απαγόρευση της κυκλοφορίας όσο και η εκτροπή της θα γίνει με την κατάλληλη εργοταξιακή σήμανση. Τέλος η κίνηση των πεζών θα
γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή μέσω εργοταξιακής σήμανσης όπου απαιτείται.
Μετά το πέρας των εργασιών οι οδοί θα τεθούν ξανά σε κυκλοφορία.

Ολοκληρώθηκε την Τρίτη 25 Απριλίου, το πρόγραμμα δεντροφύτευσης που υλοποίηση ο Δήμος Ιωαννιτών σε συνεργασία και με την χορηγία της εταιρείας

«Βίκος».

Σε διάφορα σημεία της πόλης φυτεύτηκαν περισσότερα από 150 δέντρα. Η δράση υλοποιήθηκε από το Τμήμα Πρασίνου υπό την επίβλεψη του αντιδημάρχου

Αριστείδη Παππά ενώ των γενικό συντονισμό των ενεργειών μεταξύ του Δήμου και της εταιρείας είχε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Βασίλης Ζωγράφος.

Η επιλογή των ειδών, μεταξύ των οποίων σφένδαμοι, πεύκα, τίλια και κουτσουπιές, έγινε από το τμήμα πρασίνου του Δήμου με κριτήριο να συνάδουν με το

περιβάλλον, το κλίμα και τη γεωμορφολογία της περιοχής.

Οι τελευταίες φυτεύσεις έγιναν στο Άλσος όπου αναπληρώθηκαν και τα πεύκα που είχαν απομακρυνθεί το προηγούμενο διάστημα λόγω της επικινδυνότητας.

Εκ μέρους του Δήμου Ιωαννιτών, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα Ελένη Ακονίδου ευχαρίστησε την εταιρεία Βίκος ΑΕ για την πρωτοβουλία της και την

στήριξη της δράσης.

«Πετύχαμε να έχουμε ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα για το περιβάλλον και τους πολίτες. Μόνο με την φύση στη ζωή μας μπορούμε να έχουμε μία ομαλή

καθημερινότητα. Η εταιρεία Βίκος είναι πρωτοπόρος στην επιχειρηματική δραστηριότητα. Η συμμετοχή της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στα τοπικά δρώμενα μπορεί να

είναι καθοριστική και να συμβάλλει στην αναβάθμιση της καθημερινότητας» υπογράμμισε στις δηλώσεις της η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η υπεύθυνη επικοινωνίας για την εταιρεία Βίκος Ειρήνη Κωνσταντοπούλου στη δήλωσή της ανέφερε: «Στην εταιρεία Βίκος εδώ και 30 χρόνια είμαστε ένα με το

νερό, με τη φύση, με το περιβάλλον. Στόχος μας είναι η ευημερία και η προστασία του κοινού μας σπιτιού, του πλανήτη ώστε να συνυπάρχουμε αρμονικά. Από το

1996 έχουμε φυτέψει πάνω από δέκα χιλιάδες δέντρα πανελλαδικά, εκ των οποίων τα περισσότερα στα Ιωάννινα. Σήμερα ολοκληρώνουμε ένα ακόμη πρόγραμμα

σε συνεργασία με τον Δήμο για να πρασινίσουμε ακόμη περισσότερο την πόλη μας».

Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος δεντροφυτεύσεις έγιναν στα Καρδαμίτσια, στα Μάρμαρα, στο Πάρκο Γηροκομείου και στο Άλσος.

Την Δευτέρα (6 Νοεμβρίου) στις έξι το απόγευμα θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων προκειμένου να συζητήσει και να αποφασίσει το καθεστώς λειτουργίας των Νομικών Προσώπων στο πλαίσιο που ορίζει ο νέος νόμος του Υπουργείου Εσωτερικών.
Σε όλες τις παρατάξεις έχουν αποσταλεί οι εισηγήσεις και οι υπηρεσιακές τεκμηριώσεις που εκπονήθηκαν.
Ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαγεωργίου σε συνέντευξη Tύπου που παραχώρησε αναφέρθηκε στις μεγάλες αλλαγές που μπορεί να επέλθουν από τη συγχώνευση των νομικών προσώπων και τόνισε ότι θα πρέπει να κατατεθεί μία ρεαλιστική πρόταση από το Δημοτικό Συμβούλιο, ικανή να πείσει την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου
Εσωτερικών για εξαιρέσεις.
Υπογράμμισε παράλληλα ότι η νέα Δημοτική Αρχή θα πρέπει να είναι αυτή που θα έχει τον κρίσιμο λόγο καθώς αυτή θα χειριστεί το θέμα από την 1 η Ιανουαρίου.
«Είναι γνωστό σε όλους ότι μεσούσης της προεκλογικής περιόδου το Υπουργείο Εσωτερικών έθεσε σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στην τοπική αυτοδιοίκηση, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται η κατάργηση των Νομικών Προσώπων.
Την περίοδο εκείνη διατύπωσα την άποψη ότι ο διάλογος θα πρέπει να γίνει σε χρόνους κανονικότητας για την αυτοδιοίκηση ώστε να είναι και πιο ουσιαστικός. Μίλησα για τεράστιες αλλαγές που απαιτούν μελέτη ώστε να μην προκύψουν σοβαρά προβλήματα τους επόμενους μήνες, ειδικά σε δήμους μεγάλους όπως είναι ο δικός μας.
 
Ο νόμος ωστόσο ψηφίστηκε με την αυτοδιοίκηση να βρίσκεται πλέον μπροστά στις ασφυκτικές ημερομηνίες που ορίζει. Το άρθρο 52 καθορίζει πως μπορεί να γίνει η εξαίρεση των Νομικών Προσώπων.
Η Δημοτική Αρχή εκτίμησε ότι ο ΟΚΠΑΠΑ αποτελεί ένα νομικό πρόσωπο που μπορεί να διατηρήσει την αυτοτέλεια και την αυτονομία του ενώ τα υπόλοιπα νομικά πρόσωπα, με δυσκολίες μεν θα μπορούσαν να απορροφηθούν από τον Δήμο.
Όμως η οριστική απόφαση θα πρέπει να ληφθεί στη βάση της πρότασης που θα καταθέσει η παράταξη Ενότητα Πολιτών καθώς αυτή θα βρεθεί
στη διοίκηση του Δήμου από την 1η Ιανουαρίου.
Σεβόμενοι λοιπόν το αποτέλεσμα των εκλογών αλλά και το γεγονός ότι μία άλλη δημοτική αρχή θα χειριστεί την υπόθεση των Νομικών Προσώπων.
Υπάρχει η τεκμηριωμένη έκθεση για την αυτονομία του ΟΚΠΑΠΑ, υπάρχουν και οι υπηρεσιακές εισηγήσεις και τεκμηριώσεις για την αυτοτέλεια και των υπολοίπων Νομικών Προσώπων του Δήμου –Πνευματικό Κέντρο, Σπήλαιο και Ζωγράφειος Οίκος Ευγηρίας.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο θα στηρίξουμε όποια πρόταση καταθέσει η παράταξη της νέας Δημοτικής Αρχής και μέσα στο χρονικό όριο που προβλέπεται από το νόμο θα συμπληρώσουμε την τεκμηρίωσή της –αν αυτό απαιτείται- και θα την αποστείλουμε στο Υπουργείο Εσωτερικών.
Όλες οι εισηγήσεις βρίσκονται ήδη στα χέρια των μελών του σώματος το οποίο θα αποφασίσει την Δευτέρα» ανέφερε στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος.
Σύμφωνα με όσα προβλέπονται από το Νόμο οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου θα πρέπει να κατατεθούν στο Υπουργείο Εσωτερικών ως τις 15 Νοεμβρίου.
Απαντώντας ο Δήμαρχος σε ερωτήσεις σχετικά με την πρόταση της Δημοτικής Αρχής για την διατήρηση της αυτονομίας του ΟΚΠΑΠΑ, σημείωσε ότι είναι ρεαλιστική με δεδομένη τη νέα πολιτική πραγματικότητα που δημιουργεί ο Νόμος.
«Ο Δήμος δεν μαξιμαλίζει. Η Δημοτική Αρχή εκτίμησε τα δεδομένα και εκτίμησε ότι η πρόταση αυτή είναι ρεαλιστική και μπορεί να εξασφαλίσει την αυτοτέλεια του ΟΚΠΑΠΑ» σημείωσε.

Στη φάση της υλοποίησης περνά ένα πολύ σημαντικό έργο του Δήμου Ιωαννιτών. Πρόκειται για την βελτίωση προσβασιμότητας αγροτικού οδικού δικτύου με προϋπολογισμό 2.910.000 για το οποίο υπογράφηκε η σύμβαση με τον ανάδοχο.

Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος έργων Γιώργος Αρλέτος το συγκεκριμένο έργο απαντά σε σοβαρά προβλήματα του λεκανοπεδίου ενώ με την ολοκλήρωσή του θα συμβάλλει στην έμπρακτη στήριξη κυρίως του πρωτογενούς τομέα.

«Πρόκειται για μία μεγάλη παρέμβαση η οποία θα υλοποιηθεί και θα δημιουργήσει ασφαλείς οδικές υποδομές, υποδομές που χρειάζονται κυρίως όσοι δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα που αποτελεί και πυλώνα της τοπικής μας οικονομίας» ανέφερε ο κ. Αρλέτος.

Το έργο αφορά παρεμβάσεις σε αγροτικούς οδούς στις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Ιωαννιτών αποσκοπώντας στην αναβάθμιση της πρόσβασης στις εκμεταλλεύσεις του πρωτογενούς τομέα και των μεταφορών αφενός των παραγόμενων προϊόντων, αφετέρου δε των απαραίτητων πρώτων υλών.

Οι αγροτικοί δρόμοι που περιλαμβάνονται στο έργο, βρίσκονται εκτός σχεδίου οικισμών και χωροθετούνται εντός των Κοινοτήτων Κουτσελιού, Αμπελιάς, Ανατολής, Ασβεστοχωρίου, Μπάφρας, Μπιζανίου, Νεοκαισάρειας, Περιβλέπτου, Σταυρακίου και Κόντσικας κ.λ.π..

Σήμερα οι συγκεκριμένοι αγροτικοί δρόμοι είναι διαμορφωμένοι με αυτούσιο αμμοχάλικο και παρουσιάζουν σημαντικές ζημίες, όπως έντονες καθιζήσεις, λόγω κακής ποιότητας τόσο του υπεδάφους όσο και της οδοστρωσίας και κατά μήκος αυλακώσεις, που οφείλονται κυρίως στην ελεύθερη ροή των όμβριων υδάτων αλλά και την χαμηλή συμπύκνωση των στρώσεων οδοστρωσίας.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

More Articles ...

e horos logo

  tsiolis

podilata

 Karta

emailcontact

 

 

 KarzPreveza

 

Στην Άρτα «ταξιδεύει» η παράδοση του Πωγωνίου μετά από πρόσκληση του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου Άρτης «Ο Σκουφάς» για παρουσίαση της Πωγωνίσιας Φορεσιάς.

Η εκδήλωση, που διοργανώνεται σε συνεργασία με το Δήμο Πωγωνίου και τον Πολιτιστικό Φιλεκπαιδευτικό Σύλλογο Δελβινακίου, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Απριλίου, στις 8:30μ.μ., στην Πνευματική Στέγη του Συλλόγου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί ομιλία από την Φιλόλογο κ. Βλάχου – Νόνη Λευκή για την ιστορία και τις ιδιαιτερότητες της Πωγωνίσια Φορεσιάς, θα προβληθεί σχετικό ντοκιμαντέρ ενώ χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Πωγωνίου κ. Αναστάσιος Γιούνης, ο Πρόεδρος του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου Άρτης κ. Νικόλαος Μπανταλούκας και ο Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Δελβινακίου κ. Μιχάλης Μάγκος. Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί τιμητική βράβευση του τμήματος γυναικών.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με παραδοσιακούς χορούς και μουσική από το συγκρότημα του Κωνσταντίνου Λιόντου.

 

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Ο ΑΓΡΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΙΤΣΑΣ σε ανακοίνωσή του, αναφέρει:  "Κτηνοτρόφε, Κτηνοτρόφισσα,
Μετά το ΠΑΣΧΑ με τα  καλάθια “καπαμά” της κυβέρνησης ήρθαν και οι γαλακτοβιομηχανίες για να μειώσουν την τιμή του γάλακτος!!
Έτσι η «ΔΩΔΩΝΗ» μετά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού σ΄αυτή και τον κουρνιαχτό των εγκαινίων και των πανηγυρισμών για την επέκταση της βιομηχανίας,
για το ρεκόρ εξαγωγών φέτας, για τα νέα προϊόντα μας έστειλε την «λυπητερή». Στα τιμολόγια που πήραμε είδαμε να μειώνεται αναδρομικά (από τον Μάρτη) η
τιμή του γάλακτος στους βιοπαλαιστές κτηνοτρόφους που παράγουν μέχρι και 60 τόνους κατά τρία λεπτά!! Δεν θα σταματήσουν εδώ ετοιμάζουν και νέα
μείωση!! Η μείωση της τιμής θα προσθέσει νέες δυσκολίες ιδιαίτερα στους κτηνοτρόφους που είναι ήδη χρεωμένοι στις τράπεζες και δεν τα φέρνουν
βόλτα, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψουν την παραγωγή. Ήδη ένας στους δέκα κτηνοτρόφους έχει εγκαταλείψει την παραγωγή σύμφωνα και με τα
τελευταία στοιχεία του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ.
Με τον τρόπο αυτό προωθείται ο μόνιμος στόχος της ΚΑΠ της ΕΕ που είναι η συγκέντρωση της παραγωγής σε όλο και πιο λίγα χέρια και γι΄ αυτό κάθε
αναθεώρησή της είναι και χειρότερη από την προηγούμενη όπως και η τωρινή που ξεκίνησε αρχές του 2023.
Την ίδια στιγμή οι εξαγωγές της φέτας έφτασαν τα 605 εκατομμύρια ευρώ το 2022 έναντι 388 εκατομμυρίων ευρώ το 2019 και δείχνουν ότι η διαχρονική πολιτική της
εξωστρέφειας των προϊόντων «Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης» έχει να κάνει αποκλειστικά με τα κέρδη των γαλακτοβιομηχανιών και την βελτίωση της
θέσης τους στον παγκόσμιο ανταγωνισμό.
Παράλληλα η κυβέρνηση απορρίπτει το αίτημα μας για κατώτερες εγγυημένες τιμές στα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα επικαλούμενη το πλαίσιο της «ελεύθερης
αγοράς» την ίδια στιγμή που εξακολουθεί να προσφέρει «κατώτατα εγγυημένα κέρδη» στους εργολάβους που εκμεταλλεύονται τις Εθνικές οδούς και τα διόδια, στις
εταιρείες διαχείρισης των απορριμμάτων, στους βιομηχάνους που ασχολούνται με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας όπως τα φωτοβολταϊκά που έχουν εγγυημένη
τιμή.
Στην ανάπτυξη αυτή που κίνητρο έχει τα κέρδη των γαλακτοβιομηχανιών και όχι τις διατροφικές ανάγκες του λαού οι δικές μας ανάγκες και οι κόποι
μας δεν χωράνε.
Είναι καιρός να πούμε φτάνει πια. Μέσα από το σύλλογό μας και δυναμώνοντάς τον, φτιάχνοντας καινούργιους όπου δεν υπάρχουν να κάνουμε πράξη το σύνθημα των
αγώνων μας «ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Η ΕΛΠΙΔΑ» γιατί δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από καμία κυβέρνηση που οδηγό έχει
την ΚΑΠ της ΕΕ.
 
Μέσα από την πείρα που συγκεντρώσαμε βγάλαμε το συμπέρασμα ότι μόνο όταν εμπιστευτήκαμε τη δύναμή μας και προχωρήσαμε σε αγώνες τοπικά, περιφερειακά
και πανελλαδικά σε συντονισμό με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων και έχοντας τη στήριξη του υπόλοιπου λαού που και αυτός υποφέρει, καταφέραμε να
αποσπάσουμε μικρές και οι μεγάλες ανάσες όπως το αφορολόγητο, τις ενισχύσεις- ψίχουλα για την κάλυψη της αύξησης των ζωοτροφών κλπ.
Το επόμενο διάστημα ο Σύλλογος θα προχωρήσει σε πλατιά ενημέρωση όλων των κτηνοτρόφων για να αποφασίσουμε την παραπέρα δράση μας, για
να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες μας και να απαιτήσουμε:
- Καμία μείωση στην τιμή του γάλακτος.
- Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος.
- Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του ρεύματος, πλαφόν 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων και του ΦΠΑ στις ζωοτροφές, στα αγροεφόδια και σε βασικά είδη για την ικανοποίηση αναγκών της λαϊκής οικογένειας.
- Κατώτατες εγγυημένες τιμές στο γάλα και το κρέας που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.
- Επιδότηση στα αγροεφόδια και τις ζωοτροφές. Ενίσχυση για κάθε ζώο.
-Άμεση πληρωμή των κτηνοτροφικών - αγροτικών προϊόντων με την παράδοση.
- Όχι στις ελληνοποιήσεις γάλακτος και κρέατος που απορρέουν από την ΚΑΠ και τις υπογραφές των ελληνικών κυβερνήσεων στο πλαίσιο των συμφωνιών του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.
- Σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο.
- Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το φυτικό - ζωικό κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους στο 100%.
- Να απαγορευτεί κάθε δραστηριότητα των επιχειρηματικών ομίλων σε βοσκήσιμες εκτάσεις, δάση, δασικές εκτάσεις. Να μην υπάρξει αλλαγή του χαρακτήρα και χρήσης γης προς όφελος του κεφαλαίου.
- Όχι στις εξορύξεις υδρογονανθράκων που καταστρέφουν το περιβάλλον και κλέβουν τον πλούτο του λαού.
 
ΖΙΤΣΑ Μάιος 2023"

Κοντά στους Ηπειρώτες-εκθέτες στην διεθνή έκθεση Hermes Expo, η οποία έλαβε χώρα στο Old Bridge, Νιου Τζέρσει των ΗΠΑ, βρέθηκε ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού κ. Χρυσόστομος Δήμου.

Ο κ. Δήμου είχε την ευκαιρία σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις με τους Ηπειρώτες-εκθέτες να διαπιστώσει και από κοντά το υψηλό επίπεδο παρουσίασης των προϊόντων. Επιπλέον, είχε τη δυνατότητα να ανταλλάξει απόψεις με στελέχη της Περιφέρειας Ηπείρου και του επιμελητηρίου Ιωαννίνων, από το οποίο έλαβε και αναμνηστική πλακέτα.

Τον χαιρετισμό του στην έναρξη της έκθεσης, ο κ. Δήμου συνεχάρη τον ιδρυτή και Πρόεδρο της Έκθεσης κ. Κοτρότσιο για την σημαντική συμβολή του στην προβολή της Ελλάδος και των επιχειρήσεων στην αγορά των ΗΠΑ. Τόνισε δε, ότι το ΠΣΗΕ παραμένει αρωγός στις προσπάθειες της Περιφέρειας, των Επιμελητηρίων και εν γενεί της επιχειρηματικής κοινότητας για την αποτελεσματική προώθηση των εξαγωγικών δραστηριοτήτων τους.

Γραφείο Τύπου και επικοινωνίας

Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού (ΠΣΗΕ)

 
lllll.png

 

Η MarBella Collection είναι ένας αναπτυσσόμενος ξενοδοχειακός όμιλος με τρία ξενοδοχεία πολυτελείας 5*. Το MarΒella Corfu και το MarΒella Nido Suite Hotel & Villas βρίσκονται στην Κέρκυρα, και το MarΒella Elix, στο Καραβοστάσι Θεσπρωτίας.

Το MarBella Elix αναζητά επαγγελματία για τη θέση του Φύλακα

Αρμοδιότητες:

 • Υπεύθυνος στην διατήρηση της ασφάλειας του ξενοδοχείου

Προσόντα:

 • Προηγούμενη ανάλογη εμπειρία σε ξενοδοχείο 4* ή 5* θα θεωρηθεί επιπλέον προσόν
 • Άδεια Εργασίας Προσωπικού Ασφαλείας
 • Επιθυμητή η γνώση Αγγλικής γλώσσας
 • Εξωστρεφής και ευχάριστη προσωπικότητα
 • Άριστη ικανότητα επικοινωνίας, συνεργασίας και ομαδικό πνεύμα
 • Επαγγελματική συμπεριφορά

Παροχές:

 • Δυναμικό και εξελισσόμενο επαγγελματικό περιβάλλον
 • Ανταγωνιστικό πακέτο αποδοχών
 • Εποχιακή απασχόληση
 • Διαμονή και διατροφή

 

Κάνε την αίτησή σου εδώ και γίνε μέλος της MarBella Collection!

Στοιχεία Επικοινωνίας Τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού.

HR DEPARTMENT -MARBELLA COLLECTION

T +30 26610 71126

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.