ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ

Οι κοινωνικές δράσεις, ο αθλητισμός και το ευ αγωνίζεσθε, καθώς και ο πολιτισμός, είναι τα πεδία συνεργασίας του Πανελληνίου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών «Καλλιπάτειρα» και του Δήμου Ιωαννιτών και αυτή ακριβώς η συνεργασία ήταν το αντικείμενο της συζήτησης στη συνάντηση που είχαν την Πέμπτη το απόγευμα στο Δημαρχείο Ιωαννίνων, ο Δήμαρχος, κ. Θωμάς Μπέγκας και η πρόεδρος της «Καλλιπάτειρας», κ. Κατερίνα Παναγοπούλου.

Η κ. Παναγοπούλου βρέθηκε χθες στα Γιάννενα προσκεκλημένη του Δημάρχου, καθώς η συζήτηση διερεύνησης της συνεργασίας έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό και αναμένεται να πάρει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που θα ανακοινωθούν άμεσα, με τη δημιουργία του παραρτήματος της «Καλλιπάτειρας» στα Ιωαννίνα, μια διαδικασία που βρίσκεται στο τελικό στάδιο.
Ο κ. Μπέγκας υποδέχθηκε με θερμά λόγια στο Δημαρχείο την «φίλη Κατερίνα», όπως την αποκάλεσε, κάνοντας λόγω για μια σημαντική προσωπικότητα, Πρέσβυς της Ελλάδος στο Συμβούλιο της Ευρώπης και πρόεδρος της «Καλλιπάτειρας» και «έναν άνθρωπο της ανιδιοτελούς προσφοράς που εργάζεται ακούραστα για το κοινό καλό», με αμέτρητες επιτυχίες και πολλές βραβεύσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό για το έργο της και την προσφορά της, υπενθυμίζοντας ότι είναι η πρώτη και μοναδική ελληνίδα που έλαβε το 1ο Βραβείο της Ευρώπης “Γυναίκα και Αθλητισμός ” από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.
Όπως είπε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, «έχουμε ξεκινήσει ένα γόνιμο διάλογο συνεργασίας, που αφορά στον πολύ ευαίσθητο - για τις συνθήκες που βιώνει η χώρα - τομέα της κοινωνικής πολιτικής και αλληλεγγύης, όπως επίσης και για τον τομέα του αθλητισμού και του ευ αγωνίζεσθε». Ο Δήμαρχος τόνισε ότι «για το καλό του τόπου», από κοινού εξετάζεται και σχεδιάζεται η ανάπτυξη συγκεκριμένων δράσεων σε αυτούς τους τομείς «που μπορούν να βοηθήσουν την κοινωνία και την πόλη μας», καθώς όπως είναι γνωστό το σωματείο «Καλλιπάτειρα» δραστηριοποιείται έχοντας σημαντικά αποτελέσματα σε αυτά τα πεδία.
Με θέρμη ανταπάντησε στο Δήμαρχο Ιωαννίνων και η κ. Κατερίνα Παναγοπούλου, δηλώνοντας «ενθουσιασμένη» για την έναρξη δραστηριοποίησης της «Καλλιπάτειρας» στα Γιάννενα και τονίζοντας πως «δημιουργώντας ένα παράρτημα του σωματείου στην περιοχή, θα μπορέσουμε να αφουγκραστούμε τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας».
Όπως δήλωσε, «είμαι πραγματικά ευτυχής γιατί με καλωσορίζει η πόλη σας. Εσείς μου ανοίγεται την ‘‘πύλη’’ της πόλης σας κι εγώ εύχομαι να κάνουμε ευτυχισμένες δημιουργικές γυναίκες που θα συμμετέχουν στο έργο της «Καλλιπάτειρας». Μας ενδιαφέρει πολύ η κοινωνία των Ιωαννίνων. Η «Καλλιπάτειρα» δραστηριοποιείται επιτυχώς σε Αθήνα, Πάτρα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη με παραρτήματα που έχουν μεγάλη συμμετοχή ενεργών πολιτών γυναικών, και πιστεύουμε πως με τη συνεργασία των γυναικών των Ιωαννίνων θα καταφέρουμε να προσφέρουμε χρήσιμο έργο και στα Γιάννενα».

Η «Καλλιπάτειρα» είναι ένα αμιγώς γυναικείο σωματείο που έχει μεγάλη προσφορά στον αθλητισμό και τον πολιτισμό, δημιουργώντας αθλητικούς χώρους και καλλιεργώντας την ολυμπιακή παιδεία. «Ο αθλητισμός είναι ‘σχολείο’, είναι παιδεία. Δημιουργώντας αθλητικούς χώρους σε συνεργασία με την αυτοδιοίκηση σε περιοχές όπου τα παιδιά δεν έχουν τη δυνατότητα να αθληθούν, στοχεύουμε στην καλλιέργεια της ολυμπιακής παιδείας στη δημιουργία υγιών κυττάρων στην ελληνική κοινωνία», τόνισε η πρόεδρος της «Καλλιπάτειρας».
Ωστόσο – όπως σημείωσε- «δεν μπορούσαμε ως ενεργοί πολίτες να μείνουμε αδιάφοροι στην πολύπλευρη κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα μας» κι έτσι «με τη γυναικεία ευαισθησία των μελών του σωματείου διευρύνθηκε ο καταστατικό του σκοπός και αρχίζει να προσφέρει και ένα κοινωνικό έργο, έργο αλληλεγγύης στην κοινωνία μας που δοκιμάζεται από την κρίση».
Στο πλαίσιο της κοινωνικής της δράσης, η «Καλλιπάτειρα» προγραμματίζει ένα καινούργιο πρόγραμμα που αφορά τη σίτιση παιδιών δημοτικών σχολείων σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Πρόκειται για το πρόγραμμα «πρωινό στα σχολεία» και όπως είπε η κ. Παναγοπούλου «μέσα από το έργο των μελών μας θα συλλέγονται οι πόροι για να καλύπτεται η σίτιση των παιδιών που το χρειάζονται ώστε να έχουν ένα καλό πρωινό που τα γεμίζει ενέργεια».

aimilios

  karta

tsiolis

podilata

pamvotisnew

emailcontact

cobralogo

 

 

 KarzPreveza

 

Ο πάντα δραστήριος Σύνδεσμος Ηπειρωτών Δήμου Ζωγράφου “Η ΗΠΕΙΡΟΣ” διοργανώνει την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017 εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Ζωγράφου, Ανακρέοντος 60 και θα αρχίσει στις 10.45 το πρωί.
Όπως αναφέρεται στην σχετική πρόσκληση, στο πλαίσιο της κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας θα τιμηθούν για την προσφορά προς τον Σύνδεσμο, το Πολιτισμό και τη χώρα, οι εξής: Ο κ. Απόστολος Κ. Μπίσας, διευθυντής Ουρολογικής Κλινικής στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο και Πρόεδρος του εξωραϊστικού Συλλόγου Μετσόβου και ο κ. Νικόλαος Δ. Βιτάλης τ. διευθυντής Οικονομικού Ελέγχου της ΔΕΗ, π. Νομάρχης, μέλος του Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος.

Το γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης Δήμου Ζηρού ενημερώνει ότι: Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, δίνεται παράταση ως τις 16 Ιανουαρίου δίνεται για τους νέους γεωργούς με σκοπό την οριστικοποίηση των ηλεκτρονικών αιτήσεων για την εγκατάσταση τους στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων. Αντίστοιχα, παρατείνεται έως τις 30 Ιανουαρίου η ημερομηνία προσκόμισης του φακέλου σε έντυπη μορφή στις οικείες Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής.


Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Νομού Τρικάλων σε ανακοίνωσή του γνωστοποιεί ότι "διοργανώνει μονοήμερη εκδρομή την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016 στην πανέμορφη πόλη των Ιωαννίνων, στο γραφικό Μέτσοβο και την ξακουστή Ζίτσα με τα αξιοθέατά της. Στην πόλη των Ιωαννίνων θα γίνει περιήγηση στο κάστρο με το πρόσφατα εγκαινιασμένο -από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας- μουσείο της αργυροτεχνίας, στο βυζαντινό μουσείο και στο μουσείο του Ασλάν Πασά. Στη συνέχεια θα γίνει επίσκεψη στο νησί του Αλή Πασά και στο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων.

Δηλώσεις συμμετοχής :
Πρόεδρος: Νίκη Χύτα 6937385053
Γραμματέας: Αθηνά Οικονόμου 6978948775
Ταμίας: Παναγιώτης Φλώρος 6977672318"

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων σε ανακοίνωσή ου αναφέρει ότι: "Συμμετέχει στη δράση «Εβδομάδα Συγκέντρωσης Φαρμάκων» που διοργανώνεται από τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής του  Δήμου Ιωαννιτών, για τις μεγάλες ανάγκες που αντιμετωπίζει το Κοινωνικό Φαρμακείο Αλληλεγγύης της πόλης μας.

Η συγκέντρωση των φαρμάκων θα πραγματοποιείται τις πρωινές ώρες από τις 10 έως τις 14 Οκτωβρίου στο θυρωρείο του κτηρίου Διοίκησης (Μεταβατικό Κτήριο).   

Παρακαλώ θερμά για τη συμμετοχή όλων μας στη συγκεκριμένη δράση και πρωτοβουλία.

Ο Πρύτανης

Καθηγητής Γεώργιος Δ.Καψάλης"       

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 5ο φεστιβάλ χορωδιών στην Πανηπειρωτική. Χοροδιδάσκαλος ο Βαγγέλης Κώτσος

Τα πολυκαταστήματα JUMBO ζητούν για το κατάστημα στην Πρέβεζα στην περιοχή του Λούρου, Υπεύθυνο Τμήματος.

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-62274075-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');