ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας και ο Πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ, Φίλιππος Τσουμάνης, εγκαινίασαν το μεσημέρι τη λειτουργία του Κέντρου Πρόληψης Υγείας. Τα εγκαίνια τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων, Μάξιμος. 

Το ΚΕΠ Υγείας είναι μια νέα δομή του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης & Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Ιωαννιτών, που απευθύνεται σε όλους τους δημότες και ο στόχος είναι να παίξει ένα σημαντικό ρόλο στην ευαισθητοποίηση του γενικού πληθυσμού, την ενημέρωση και την πρόληψη σε θέματα υγείας. Στόχος δηλαδή είναι να μην φθάνουν οι πολίτες στη θεραπεία μιας νόσου αλλά να την προλαμβάνουν.
Το ΚΕΠ Υγείας στεγάζεται σε ισόγειο επί της οδού Αβέρωφ 6 και λειτουργεί από σήμερα, καθημερινά από ώρα 8.00 έως 14.00.
Μετά την τέλεση του αγιασμού ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων ευχήθηκε καλή επιτυχία στη λειτουργία του ΚΕΠ Υγείας, σημειώνοντας ότι «είναι σημαντικό να εγκαινιάζουμε τέτοιες δομές που μας καταξιώνουν ως κοινωνία». Τόνισε την αξία της πρόληψης στην υγεία λέγοντας πως «όταν θα μάθουμε να ενημερωνόμαστε και να προλαμβάνουμε και εμείς θα ζούμε καλύτερα και δεν θα επιβαρύνουμε το σύστημα υγείας της χώρας μας».
Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, υπογράμμισε πως η κοινωνική πολιτική είναι η μεγάλη προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής στις συνθήκες της κρίσης και εξήρε το έργο της Διοίκησης και των ανθρώπων του ΟΚΠΑΠΑ και των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ιωαννιτών, στη στήριξη των αδύναμων κοινωνικών ομάδων.
Ωστόσο – όπως είπε- είναι σημαντικό το ότι αυτή η νέα δομή δεν απευθύνεται μόνο σε ευπαθείς ομάδες, αλλά στον γενικό πληθυσμό, σε όλους τους συμπολίτες και ακολουθεί τη σύγχρονη λογική του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που δίνει έμφαση στην πρόληψη. «Στο Δήμο μας λειτουργεί πλέον μια σημαντική δομή που ‘κεντρίζει’ την κοινωνία στην έννοια της πρόληψης, βοηθώντας του συμπολίτες μας σε θέματα προαγωγής υγείας, αλλά ταυτόχρονα επιφέροντας εξοικονόμηση πόρων που δαπανά η πολιτεία στον τομέα της υγείας», υπογράμμισε ο κ. Μπέγκας.
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος τους ΟΚΠΑΠΑ, Φίλιππος Τσουμάνης, προέτρεψε τους δημότες του Δήμου Ιωαννιτών να επισκεφτούν το ΚΕΠ Υγείας και να ενημερωθούν για τις δυνατότητες που μπορεί να τους προσφερθούν μέσα από τη λειτουργία του.
«Η ανάγκη δημιουργίας του ΚΕΠ Υγείας, προέκυψε διότι οι δημόσιες δομές υγείας αδυνατούν να προσεγγίσουν και να παρέμβουν στον ασυμπτωματικό πληθυσμό ώστε να ακολουθήσει τα προγράμματα πρόληψης που προτείνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας», είπε ο κ. Τσουμάνης.
Τόνισε επίσης ότι «το έργο του ΟΚΠΑΠΑ συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς, με δομές και δράσεις που στηρίζουν την κοινωνία».


Τι προσφέρει το Κέντρο Πρόληψης Υγείας

Με έμφαση στην ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και πρόληψη, το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ιωαννιτών, έχει πολλαπλή «αποστολή». Ο Δήμος συμβάλει στον έλεγχο της υγείας φαινομενικά υγιών πολιτών σύμφωνα με τα διεθνή πρωτόκολλα του Π.Ο.Υ. για επτά σοβαρά νοσήματα (καρκίνο προστάτη, μαστού, τραχήλου μήτρας, παχέος εντέρου, μελανώματος, ανευρύσματος κοιλιακής αορτής και καρδιαγγειακών νοσημάτων).
Έτσι το ΚΕΠ Υγείας μεταξύ άλλων:
1. Ενημερώνει τους πολίτες για θέματα που αφορούν στην πρόληψη σοβαρών ασθενειών και παρέχει πληροφόρηση για τις διαθέσιμες εξετάσεις προσυμπτωματικού ελέγχου ώστε να ανιχνεύονται οι ασθένειες σε πρώιμο στάδιο.
2. Προσφέρει τη δυνατότητα οργάνωσης και παροχής προληπτικών εξετάσεων, προκειμένου να ανιχνευτούν νοσήματα που δεν έχουν δώσει συμπτώματα.
3. Ενημερώνει και προσανατολίζει τους πολίτες σχετικά με τις δυνατότητες πρόσβασης στις διαθέσιμες υπηρεσίες υγείας, αλλά και στις διαθέσιμες κοινωνικές υπηρεσίες και δομές του Δήμου μας, τον τρόπο λειτουργίας, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά κ.λ.π.
4. Προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.
5. Ευαισθητοποιεί τον πληθυσμό σε θέματα τροποποίησης συμπεριφορών βλαπτικών για την υγεία. Συντονίζει προγράμματα προαγωγής υγείας όπως π.χ. προληπτική οδοντιατρική, παιδική παχυσαρκία κ.αλ. Αναπτύσσει δραστηριότητες αγωγής και προαγωγής υγείας με διοργάνωση ημερίδων, εκδηλώσεων, ομιλιών και άλλων δράσεων.

e horos logo

  tsiolis

podilata

 

emailcontact

 

 

 KarzPreveza

 

Με διάθεση χιούμορ και πνεύμα καρναβαλικό η επιτροπή του καρναβαλιού Γυναικών Άρτας, μας ενημερώνει για την προετοιμασία που κάνει εν όψει του μεγάλου κεφιού της 10ης Φεβρουαρίου 2018. Συγκεκριμένα αναφέρει:

"Mε τα μελομακάρονα ακόμη στον ουρανίσκο και πριν προλάβουμε να ξεστολίσουμε και να κόψουμε όλες τις βασιλόπιτες, προχωράμε ολοταχώς τις προετοιμασίες για το Καρναβάλι Γυναικών Άρτας που θα γίνει το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 7 το απόγευμα.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας, η Άτυπη Επιτροπή του Καρναβαλιού διοργανώνει συναντήσεις για την καλύτερη διοργάνωση της καρναβαλικής παρέλασης. Συναντήθηκε με το Δήμαρχο κ. Χ. Τσιρογιάννη, με τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Κ. Χαρακλιά καθώς και με υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου Αρταίων, με τους οποίους συζήτησαν οργανωτικά ζητήματα και θέματα υποστήριξης για ένα ακόμη επιτυχημένο καρναβάλι.

 

Την Τρίτη 16-1-2018 συναντήθηκαν τα μέλη της άτυπης επιτροπής όπου μεταξύ ποτού και κοπής πίττας συζήτησαν για την προετοιμασία των αρμάτων και όλες τις λεπτομέρειες και την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018 στις 7 το απόγευμα όλοι οι αρχηγοί των γκρουπ του καρναβαλιού θα συναντηθούν στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Άρτας (ισόγειο) για να συζητηθούν ζητήματα που αφορούν τη ροή της καρναβαλικής παρέλασης.

 

Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο καρναβάλι… και αξίζει την υποστήριξη όλων μας διότι:

Αντέχει 37 χρόνια, θα συμμετέχουν 1500 καρναβαλιστές όλων των ηλικιών,το παρακολουθούν εκατοντάδες θεατές από όλη την περιφέρεια και δίνει κάθε χρόνο, βρέξει-χιονίσει, ένα εύθυμο και σατιρικό χρώμα στην πόλη της Άρτας.

Η Άτυπη Επιτροπή του Καρναβαλιού απευθύνει ανοικτή πρόσκληση σε όλες και σε όλους για μια δημιουργική συμμετοχή στο καρναβάλι του 2018, γεμάτη φαντασία, χιούμορ και κέφι.

Για δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα:

Κική Μανοπούλου: 6936393456

Κυριακούλα Κουτσούμπα: 6978595133

Λαμπρινή Τρομπούκη: 6948805702

Για την Άτυπη Επιτροπή του Καρναβαλιού Γυναικών Άρτας

Κική Μανοπούλου

Κυριακούλα Κουτσούμπα"

Δεν εξαιρούνται οι αγρότες από τη δυνατότητα ρύθμισης 120 δόσεων για οφειλές τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία, δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλη Κεγκέρογλου, ο κ. Πετρόπουλος τόνισε ότι αρχές Φεβρουαρίου θα τεθεί σε λειτουργία και η πλατφόρμα για οφειλέτες έως 50.000 ευρώ, σημειώνοντας ότι υπήρξε μια μικρή καθυστέρηση προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα να ενταχθούν στο σύστημα περισσότεροι οφειλέτες.

Όπως υπογράμμισε ο υφυπουργός Εργασίας, περίπου 900.000 άτομα με ποσό οφειλής από 20.000-50.000 ευρώ, που αντιστοιχεί στο 83% των οφειλετών, αναμένεται ότι θα μπουν στη διαδικασία ρύθμισης, εκτιμώντας παράλληλα ότι το 2018 θα εκτοξευτούν τα έσοδα στην ασφάλιση.

Από την πλευρά του, ο κ. Κεγκέρογλου ανέφερε ότι στη ρύθμιση οφειλόντων 120 δόσεων δεν περιλαμβάνονται όσοι έχασαν τη ρύθμιση των 100 δόσεων ή οι μικροί επιχειρηματίες που έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους και τόνισε ότι είναι ανάγκη να δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία, αλλά και να ενταχθούν και φυσικά πρόσωπα ανεξαρτήτου ποσού οφειλών.

«Όλα τα φυσικά πρόσωπα με οποιαδήποτε δραστηριότητα έχουν τη δυνατότητα ένταξης στις ρυθμίσεις οφειλών μέχρι 50.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων και των αγροτών και αυτών που έχασαν τη ρύθμιση των 100 δόσεων», απάντησε ο κ. υφυπουργός, προσθέτοντας ότι εξαιρούνται από τη ρύθμιση μόνο όσοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν και να εξοφλήσουν τις εισφορές τους σε διάρκεια 10 ετών.

Πηγή: ΑΜΠΕ


Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Νομού Τρικάλων σε ανακοίνωσή του γνωστοποιεί ότι "διοργανώνει μονοήμερη εκδρομή την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016 στην πανέμορφη πόλη των Ιωαννίνων, στο γραφικό Μέτσοβο και την ξακουστή Ζίτσα με τα αξιοθέατά της. Στην πόλη των Ιωαννίνων θα γίνει περιήγηση στο κάστρο με το πρόσφατα εγκαινιασμένο -από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας- μουσείο της αργυροτεχνίας, στο βυζαντινό μουσείο και στο μουσείο του Ασλάν Πασά. Στη συνέχεια θα γίνει επίσκεψη στο νησί του Αλή Πασά και στο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων.

Δηλώσεις συμμετοχής :
Πρόεδρος: Νίκη Χύτα 6937385053
Γραμματέας: Αθηνά Οικονόμου 6978948775
Ταμίας: Παναγιώτης Φλώρος 6977672318"

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων σε ανακοίνωσή ου αναφέρει ότι: "Συμμετέχει στη δράση «Εβδομάδα Συγκέντρωσης Φαρμάκων» που διοργανώνεται από τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής του  Δήμου Ιωαννιτών, για τις μεγάλες ανάγκες που αντιμετωπίζει το Κοινωνικό Φαρμακείο Αλληλεγγύης της πόλης μας.

Η συγκέντρωση των φαρμάκων θα πραγματοποιείται τις πρωινές ώρες από τις 10 έως τις 14 Οκτωβρίου στο θυρωρείο του κτηρίου Διοίκησης (Μεταβατικό Κτήριο).   

Παρακαλώ θερμά για τη συμμετοχή όλων μας στη συγκεκριμένη δράση και πρωτοβουλία.

Ο Πρύτανης

Καθηγητής Γεώργιος Δ.Καψάλης"       

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 5ο φεστιβάλ χορωδιών στην Πανηπειρωτική. Χοροδιδάσκαλος ο Βαγγέλης Κώτσος

Τα πολυκαταστήματα JUMBO ζητούν για το κατάστημα στην Πρέβεζα στην περιοχή του Λούρου, Υπεύθυνο Τμήματος.