ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας και ο Πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ, Φίλιππος Τσουμάνης, εγκαινίασαν το μεσημέρι τη λειτουργία του Κέντρου Πρόληψης Υγείας. Τα εγκαίνια τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων, Μάξιμος. 

Το ΚΕΠ Υγείας είναι μια νέα δομή του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης & Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Ιωαννιτών, που απευθύνεται σε όλους τους δημότες και ο στόχος είναι να παίξει ένα σημαντικό ρόλο στην ευαισθητοποίηση του γενικού πληθυσμού, την ενημέρωση και την πρόληψη σε θέματα υγείας. Στόχος δηλαδή είναι να μην φθάνουν οι πολίτες στη θεραπεία μιας νόσου αλλά να την προλαμβάνουν.
Το ΚΕΠ Υγείας στεγάζεται σε ισόγειο επί της οδού Αβέρωφ 6 και λειτουργεί από σήμερα, καθημερινά από ώρα 8.00 έως 14.00.
Μετά την τέλεση του αγιασμού ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων ευχήθηκε καλή επιτυχία στη λειτουργία του ΚΕΠ Υγείας, σημειώνοντας ότι «είναι σημαντικό να εγκαινιάζουμε τέτοιες δομές που μας καταξιώνουν ως κοινωνία». Τόνισε την αξία της πρόληψης στην υγεία λέγοντας πως «όταν θα μάθουμε να ενημερωνόμαστε και να προλαμβάνουμε και εμείς θα ζούμε καλύτερα και δεν θα επιβαρύνουμε το σύστημα υγείας της χώρας μας».
Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, υπογράμμισε πως η κοινωνική πολιτική είναι η μεγάλη προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής στις συνθήκες της κρίσης και εξήρε το έργο της Διοίκησης και των ανθρώπων του ΟΚΠΑΠΑ και των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ιωαννιτών, στη στήριξη των αδύναμων κοινωνικών ομάδων.
Ωστόσο – όπως είπε- είναι σημαντικό το ότι αυτή η νέα δομή δεν απευθύνεται μόνο σε ευπαθείς ομάδες, αλλά στον γενικό πληθυσμό, σε όλους τους συμπολίτες και ακολουθεί τη σύγχρονη λογική του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που δίνει έμφαση στην πρόληψη. «Στο Δήμο μας λειτουργεί πλέον μια σημαντική δομή που ‘κεντρίζει’ την κοινωνία στην έννοια της πρόληψης, βοηθώντας του συμπολίτες μας σε θέματα προαγωγής υγείας, αλλά ταυτόχρονα επιφέροντας εξοικονόμηση πόρων που δαπανά η πολιτεία στον τομέα της υγείας», υπογράμμισε ο κ. Μπέγκας.
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος τους ΟΚΠΑΠΑ, Φίλιππος Τσουμάνης, προέτρεψε τους δημότες του Δήμου Ιωαννιτών να επισκεφτούν το ΚΕΠ Υγείας και να ενημερωθούν για τις δυνατότητες που μπορεί να τους προσφερθούν μέσα από τη λειτουργία του.
«Η ανάγκη δημιουργίας του ΚΕΠ Υγείας, προέκυψε διότι οι δημόσιες δομές υγείας αδυνατούν να προσεγγίσουν και να παρέμβουν στον ασυμπτωματικό πληθυσμό ώστε να ακολουθήσει τα προγράμματα πρόληψης που προτείνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας», είπε ο κ. Τσουμάνης.
Τόνισε επίσης ότι «το έργο του ΟΚΠΑΠΑ συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς, με δομές και δράσεις που στηρίζουν την κοινωνία».


Τι προσφέρει το Κέντρο Πρόληψης Υγείας

Με έμφαση στην ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και πρόληψη, το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ιωαννιτών, έχει πολλαπλή «αποστολή». Ο Δήμος συμβάλει στον έλεγχο της υγείας φαινομενικά υγιών πολιτών σύμφωνα με τα διεθνή πρωτόκολλα του Π.Ο.Υ. για επτά σοβαρά νοσήματα (καρκίνο προστάτη, μαστού, τραχήλου μήτρας, παχέος εντέρου, μελανώματος, ανευρύσματος κοιλιακής αορτής και καρδιαγγειακών νοσημάτων).
Έτσι το ΚΕΠ Υγείας μεταξύ άλλων:
1. Ενημερώνει τους πολίτες για θέματα που αφορούν στην πρόληψη σοβαρών ασθενειών και παρέχει πληροφόρηση για τις διαθέσιμες εξετάσεις προσυμπτωματικού ελέγχου ώστε να ανιχνεύονται οι ασθένειες σε πρώιμο στάδιο.
2. Προσφέρει τη δυνατότητα οργάνωσης και παροχής προληπτικών εξετάσεων, προκειμένου να ανιχνευτούν νοσήματα που δεν έχουν δώσει συμπτώματα.
3. Ενημερώνει και προσανατολίζει τους πολίτες σχετικά με τις δυνατότητες πρόσβασης στις διαθέσιμες υπηρεσίες υγείας, αλλά και στις διαθέσιμες κοινωνικές υπηρεσίες και δομές του Δήμου μας, τον τρόπο λειτουργίας, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά κ.λ.π.
4. Προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.
5. Ευαισθητοποιεί τον πληθυσμό σε θέματα τροποποίησης συμπεριφορών βλαπτικών για την υγεία. Συντονίζει προγράμματα προαγωγής υγείας όπως π.χ. προληπτική οδοντιατρική, παιδική παχυσαρκία κ.αλ. Αναπτύσσει δραστηριότητες αγωγής και προαγωγής υγείας με διοργάνωση ημερίδων, εκδηλώσεων, ομιλιών και άλλων δράσεων.

aimilios

  karta

tsiolis

podilata

pamvotisnew

emailcontact

cobralogo

 

 

 KarzPreveza

 

Ο πάντα δραστήριος Σύνδεσμος Ηπειρωτών Δήμου Ζωγράφου “Η ΗΠΕΙΡΟΣ” διοργανώνει την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017 εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Ζωγράφου, Ανακρέοντος 60 και θα αρχίσει στις 10.45 το πρωί.
Όπως αναφέρεται στην σχετική πρόσκληση, στο πλαίσιο της κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας θα τιμηθούν για την προσφορά προς τον Σύνδεσμο, το Πολιτισμό και τη χώρα, οι εξής: Ο κ. Απόστολος Κ. Μπίσας, διευθυντής Ουρολογικής Κλινικής στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο και Πρόεδρος του εξωραϊστικού Συλλόγου Μετσόβου και ο κ. Νικόλαος Δ. Βιτάλης τ. διευθυντής Οικονομικού Ελέγχου της ΔΕΗ, π. Νομάρχης, μέλος του Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος.

Το γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης Δήμου Ζηρού ενημερώνει ότι: Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, δίνεται παράταση ως τις 16 Ιανουαρίου δίνεται για τους νέους γεωργούς με σκοπό την οριστικοποίηση των ηλεκτρονικών αιτήσεων για την εγκατάσταση τους στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων. Αντίστοιχα, παρατείνεται έως τις 30 Ιανουαρίου η ημερομηνία προσκόμισης του φακέλου σε έντυπη μορφή στις οικείες Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής.


Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Νομού Τρικάλων σε ανακοίνωσή του γνωστοποιεί ότι "διοργανώνει μονοήμερη εκδρομή την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016 στην πανέμορφη πόλη των Ιωαννίνων, στο γραφικό Μέτσοβο και την ξακουστή Ζίτσα με τα αξιοθέατά της. Στην πόλη των Ιωαννίνων θα γίνει περιήγηση στο κάστρο με το πρόσφατα εγκαινιασμένο -από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας- μουσείο της αργυροτεχνίας, στο βυζαντινό μουσείο και στο μουσείο του Ασλάν Πασά. Στη συνέχεια θα γίνει επίσκεψη στο νησί του Αλή Πασά και στο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων.

Δηλώσεις συμμετοχής :
Πρόεδρος: Νίκη Χύτα 6937385053
Γραμματέας: Αθηνά Οικονόμου 6978948775
Ταμίας: Παναγιώτης Φλώρος 6977672318"

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων σε ανακοίνωσή ου αναφέρει ότι: "Συμμετέχει στη δράση «Εβδομάδα Συγκέντρωσης Φαρμάκων» που διοργανώνεται από τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής του  Δήμου Ιωαννιτών, για τις μεγάλες ανάγκες που αντιμετωπίζει το Κοινωνικό Φαρμακείο Αλληλεγγύης της πόλης μας.

Η συγκέντρωση των φαρμάκων θα πραγματοποιείται τις πρωινές ώρες από τις 10 έως τις 14 Οκτωβρίου στο θυρωρείο του κτηρίου Διοίκησης (Μεταβατικό Κτήριο).   

Παρακαλώ θερμά για τη συμμετοχή όλων μας στη συγκεκριμένη δράση και πρωτοβουλία.

Ο Πρύτανης

Καθηγητής Γεώργιος Δ.Καψάλης"       

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 5ο φεστιβάλ χορωδιών στην Πανηπειρωτική. Χοροδιδάσκαλος ο Βαγγέλης Κώτσος

Τα πολυκαταστήματα JUMBO ζητούν για το κατάστημα στην Πρέβεζα στην περιοχή του Λούρου, Υπεύθυνο Τμήματος.

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-62274075-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');