ΖΙΤΣΑ

«Όλοι μαζί μπορούμε», αυτό είναι το μήνυμα που αναδείχθηκε από τη συνάντηση των Προέδρων-εκπροσώπων των Τοπικών Κοινοτήτων και των μελών των πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων του Δήμου Ζίτσας που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης (11/11/2015) με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής και του αρμόδιου αντιδημάρχου Στέφανου Μιχάλη.

Η προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να καταστήσει κοινωνούς τους Προέδρους και τους εκπροσώπους των συλλόγων στην προβολή του πολιτισμού, της ιστορίας και του φυσικού κάλλους της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Ζίτσας μέσω του διαδικτύου βρήκε μεγάλη ανταπόκριση.
Οι παριστάμενοι, στη διάρκεια της συνάντησης, σε άριστο κλίμα συνεργασίας αντάλλαξαν απόψεις και άκουσαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την παρουσίαση, από τον αντιδήμαρχο και τον αρμόδιο υπάλληλο του Δήμου, των δυνατοτήτων της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της πολιτιστικής πύλης www.zitsaculture.gr που διαθέτει o Δήμος Ζίτσας. Η «Πολιτιστική πύλη του Δήμου Ζίτσας» δημιουργήθηκε μέσω του Επιχειρησιακού προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση» και παραδόθηκε στα τέλη του 2014.
Στη συγκεκριμένη πλατφόρμα ο διαδικτυακός επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει πτυχές της ιστορίας, του πολιτισμού, των εκδηλώσεων της ευρύτερης περιοχής.
Στην αρχική σελίδα μπορεί να δει πλούσιο φωτογραφικό υλικό και κείμενα:
• από σημαντικά αξιοθέατα της περιοχής (αρχαιολογικά μνημεία, μουσεία, μοναστήρια εκκλησίες κ.α.) σε μορφή slideshow και με ψηφιακή περιήγηση 360 ᵒ
• Τη γεωγραφική χωροθέτηση των πρώην Δ.Ε. με τις Τοπικές Κοινότητες με ιστορικά στοιχεία και φωτογραφίες για καθεμία από αυτές.
• Το banner των πολιτιστικών συλλόγων και των καλλιτεχνών όπου μπορούν μέσω του χρήστη της πλατφόρμας να αναρτήσουν και να προβάλουν τις εκδηλώσεις που οργανώνουν.
Στο σημείο αυτό ο αρμόδιος αντιδήμαρχος ζήτησε την ενεργό συμμετοχή όλων ώστε η σελίδα να είναι επικαιροποιημένη και να προβάλλεται η προσπάθεια που καταβάλουν οι σύλλογοι για τη διατήρηση της πολιτιστικής ταυτότητας του τόπου τους.
Εξήγησε ταυτόχρονα πως όσοι ενδιαφέρονται θα μπορούν σε επικοινωνία πάντα με τον χρήστη-διαχειριστή να αναρτήσουν στην ιστοσελίδα οποιαδήποτε πολιτιστική εκδήλωση διοργανώνουν, με οπτικό υλικό. Να εισάγουν ιστορικά και άλλα ενδιαφέροντα, για τον επισκέπτη στοιχεία, ανά κοινότητα και σε κάθε Δημοτική Ενότητα. Καθώς και να αναρτούν φωτογραφίες και video της περιοχής και των εκδηλώσεων.
Όλα τα παραπάνω κέντρισαν το ενδιαφέρον των παριστάμενων που κατέθεσαν τις δικές τους προτάσεις και βρήκαν ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι μέσω της συγκεκριμένης πλατφόρμας θα μπορούν να συμβάλουν στην προβολή της περιοχής τους.
Τέλος, στη συνάντηση αναπτύχθηκε εποικοδομητικός διάλογος για το πως μπορούν να αναπτυχθούν εθελοντικές δράσεις για τον προσδιορισμό και τον καθαρισμό περιπατητικών μονοπατιών, και την έκδοση τουριστικού χάρτη για την περιοχή που ήδη σχεδιάζει και δρομολογεί ο Δήμος Ζίτσας.

e horos logo

  tsiolis

podilata

 

emailcontact

 

 

 KarzPreveza

 

Με διάθεση χιούμορ και πνεύμα καρναβαλικό η επιτροπή του καρναβαλιού Γυναικών Άρτας, μας ενημερώνει για την προετοιμασία που κάνει εν όψει του μεγάλου κεφιού της 10ης Φεβρουαρίου 2018. Συγκεκριμένα αναφέρει:

"Mε τα μελομακάρονα ακόμη στον ουρανίσκο και πριν προλάβουμε να ξεστολίσουμε και να κόψουμε όλες τις βασιλόπιτες, προχωράμε ολοταχώς τις προετοιμασίες για το Καρναβάλι Γυναικών Άρτας που θα γίνει το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 7 το απόγευμα.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας, η Άτυπη Επιτροπή του Καρναβαλιού διοργανώνει συναντήσεις για την καλύτερη διοργάνωση της καρναβαλικής παρέλασης. Συναντήθηκε με το Δήμαρχο κ. Χ. Τσιρογιάννη, με τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Κ. Χαρακλιά καθώς και με υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου Αρταίων, με τους οποίους συζήτησαν οργανωτικά ζητήματα και θέματα υποστήριξης για ένα ακόμη επιτυχημένο καρναβάλι.

 

Την Τρίτη 16-1-2018 συναντήθηκαν τα μέλη της άτυπης επιτροπής όπου μεταξύ ποτού και κοπής πίττας συζήτησαν για την προετοιμασία των αρμάτων και όλες τις λεπτομέρειες και την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018 στις 7 το απόγευμα όλοι οι αρχηγοί των γκρουπ του καρναβαλιού θα συναντηθούν στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Άρτας (ισόγειο) για να συζητηθούν ζητήματα που αφορούν τη ροή της καρναβαλικής παρέλασης.

 

Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο καρναβάλι… και αξίζει την υποστήριξη όλων μας διότι:

Αντέχει 37 χρόνια, θα συμμετέχουν 1500 καρναβαλιστές όλων των ηλικιών,το παρακολουθούν εκατοντάδες θεατές από όλη την περιφέρεια και δίνει κάθε χρόνο, βρέξει-χιονίσει, ένα εύθυμο και σατιρικό χρώμα στην πόλη της Άρτας.

Η Άτυπη Επιτροπή του Καρναβαλιού απευθύνει ανοικτή πρόσκληση σε όλες και σε όλους για μια δημιουργική συμμετοχή στο καρναβάλι του 2018, γεμάτη φαντασία, χιούμορ και κέφι.

Για δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα:

Κική Μανοπούλου: 6936393456

Κυριακούλα Κουτσούμπα: 6978595133

Λαμπρινή Τρομπούκη: 6948805702

Για την Άτυπη Επιτροπή του Καρναβαλιού Γυναικών Άρτας

Κική Μανοπούλου

Κυριακούλα Κουτσούμπα"

Δεν εξαιρούνται οι αγρότες από τη δυνατότητα ρύθμισης 120 δόσεων για οφειλές τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία, δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλη Κεγκέρογλου, ο κ. Πετρόπουλος τόνισε ότι αρχές Φεβρουαρίου θα τεθεί σε λειτουργία και η πλατφόρμα για οφειλέτες έως 50.000 ευρώ, σημειώνοντας ότι υπήρξε μια μικρή καθυστέρηση προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα να ενταχθούν στο σύστημα περισσότεροι οφειλέτες.

Όπως υπογράμμισε ο υφυπουργός Εργασίας, περίπου 900.000 άτομα με ποσό οφειλής από 20.000-50.000 ευρώ, που αντιστοιχεί στο 83% των οφειλετών, αναμένεται ότι θα μπουν στη διαδικασία ρύθμισης, εκτιμώντας παράλληλα ότι το 2018 θα εκτοξευτούν τα έσοδα στην ασφάλιση.

Από την πλευρά του, ο κ. Κεγκέρογλου ανέφερε ότι στη ρύθμιση οφειλόντων 120 δόσεων δεν περιλαμβάνονται όσοι έχασαν τη ρύθμιση των 100 δόσεων ή οι μικροί επιχειρηματίες που έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους και τόνισε ότι είναι ανάγκη να δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία, αλλά και να ενταχθούν και φυσικά πρόσωπα ανεξαρτήτου ποσού οφειλών.

«Όλα τα φυσικά πρόσωπα με οποιαδήποτε δραστηριότητα έχουν τη δυνατότητα ένταξης στις ρυθμίσεις οφειλών μέχρι 50.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων και των αγροτών και αυτών που έχασαν τη ρύθμιση των 100 δόσεων», απάντησε ο κ. υφυπουργός, προσθέτοντας ότι εξαιρούνται από τη ρύθμιση μόνο όσοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν και να εξοφλήσουν τις εισφορές τους σε διάρκεια 10 ετών.

Πηγή: ΑΜΠΕ


Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Νομού Τρικάλων σε ανακοίνωσή του γνωστοποιεί ότι "διοργανώνει μονοήμερη εκδρομή την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016 στην πανέμορφη πόλη των Ιωαννίνων, στο γραφικό Μέτσοβο και την ξακουστή Ζίτσα με τα αξιοθέατά της. Στην πόλη των Ιωαννίνων θα γίνει περιήγηση στο κάστρο με το πρόσφατα εγκαινιασμένο -από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας- μουσείο της αργυροτεχνίας, στο βυζαντινό μουσείο και στο μουσείο του Ασλάν Πασά. Στη συνέχεια θα γίνει επίσκεψη στο νησί του Αλή Πασά και στο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων.

Δηλώσεις συμμετοχής :
Πρόεδρος: Νίκη Χύτα 6937385053
Γραμματέας: Αθηνά Οικονόμου 6978948775
Ταμίας: Παναγιώτης Φλώρος 6977672318"

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων σε ανακοίνωσή ου αναφέρει ότι: "Συμμετέχει στη δράση «Εβδομάδα Συγκέντρωσης Φαρμάκων» που διοργανώνεται από τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής του  Δήμου Ιωαννιτών, για τις μεγάλες ανάγκες που αντιμετωπίζει το Κοινωνικό Φαρμακείο Αλληλεγγύης της πόλης μας.

Η συγκέντρωση των φαρμάκων θα πραγματοποιείται τις πρωινές ώρες από τις 10 έως τις 14 Οκτωβρίου στο θυρωρείο του κτηρίου Διοίκησης (Μεταβατικό Κτήριο).   

Παρακαλώ θερμά για τη συμμετοχή όλων μας στη συγκεκριμένη δράση και πρωτοβουλία.

Ο Πρύτανης

Καθηγητής Γεώργιος Δ.Καψάλης"       

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 5ο φεστιβάλ χορωδιών στην Πανηπειρωτική. Χοροδιδάσκαλος ο Βαγγέλης Κώτσος

Τα πολυκαταστήματα JUMBO ζητούν για το κατάστημα στην Πρέβεζα στην περιοχή του Λούρου, Υπεύθυνο Τμήματος.