ΖΙΤΣΑ

«Όλοι μαζί μπορούμε», αυτό είναι το μήνυμα που αναδείχθηκε από τη συνάντηση των Προέδρων-εκπροσώπων των Τοπικών Κοινοτήτων και των μελών των πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων του Δήμου Ζίτσας που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης (11/11/2015) με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής και του αρμόδιου αντιδημάρχου Στέφανου Μιχάλη.

Η προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να καταστήσει κοινωνούς τους Προέδρους και τους εκπροσώπους των συλλόγων στην προβολή του πολιτισμού, της ιστορίας και του φυσικού κάλλους της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Ζίτσας μέσω του διαδικτύου βρήκε μεγάλη ανταπόκριση.
Οι παριστάμενοι, στη διάρκεια της συνάντησης, σε άριστο κλίμα συνεργασίας αντάλλαξαν απόψεις και άκουσαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την παρουσίαση, από τον αντιδήμαρχο και τον αρμόδιο υπάλληλο του Δήμου, των δυνατοτήτων της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της πολιτιστικής πύλης www.zitsaculture.gr που διαθέτει o Δήμος Ζίτσας. Η «Πολιτιστική πύλη του Δήμου Ζίτσας» δημιουργήθηκε μέσω του Επιχειρησιακού προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση» και παραδόθηκε στα τέλη του 2014.
Στη συγκεκριμένη πλατφόρμα ο διαδικτυακός επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει πτυχές της ιστορίας, του πολιτισμού, των εκδηλώσεων της ευρύτερης περιοχής.
Στην αρχική σελίδα μπορεί να δει πλούσιο φωτογραφικό υλικό και κείμενα:
• από σημαντικά αξιοθέατα της περιοχής (αρχαιολογικά μνημεία, μουσεία, μοναστήρια εκκλησίες κ.α.) σε μορφή slideshow και με ψηφιακή περιήγηση 360 ᵒ
• Τη γεωγραφική χωροθέτηση των πρώην Δ.Ε. με τις Τοπικές Κοινότητες με ιστορικά στοιχεία και φωτογραφίες για καθεμία από αυτές.
• Το banner των πολιτιστικών συλλόγων και των καλλιτεχνών όπου μπορούν μέσω του χρήστη της πλατφόρμας να αναρτήσουν και να προβάλουν τις εκδηλώσεις που οργανώνουν.
Στο σημείο αυτό ο αρμόδιος αντιδήμαρχος ζήτησε την ενεργό συμμετοχή όλων ώστε η σελίδα να είναι επικαιροποιημένη και να προβάλλεται η προσπάθεια που καταβάλουν οι σύλλογοι για τη διατήρηση της πολιτιστικής ταυτότητας του τόπου τους.
Εξήγησε ταυτόχρονα πως όσοι ενδιαφέρονται θα μπορούν σε επικοινωνία πάντα με τον χρήστη-διαχειριστή να αναρτήσουν στην ιστοσελίδα οποιαδήποτε πολιτιστική εκδήλωση διοργανώνουν, με οπτικό υλικό. Να εισάγουν ιστορικά και άλλα ενδιαφέροντα, για τον επισκέπτη στοιχεία, ανά κοινότητα και σε κάθε Δημοτική Ενότητα. Καθώς και να αναρτούν φωτογραφίες και video της περιοχής και των εκδηλώσεων.
Όλα τα παραπάνω κέντρισαν το ενδιαφέρον των παριστάμενων που κατέθεσαν τις δικές τους προτάσεις και βρήκαν ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι μέσω της συγκεκριμένης πλατφόρμας θα μπορούν να συμβάλουν στην προβολή της περιοχής τους.
Τέλος, στη συνάντηση αναπτύχθηκε εποικοδομητικός διάλογος για το πως μπορούν να αναπτυχθούν εθελοντικές δράσεις για τον προσδιορισμό και τον καθαρισμό περιπατητικών μονοπατιών, και την έκδοση τουριστικού χάρτη για την περιοχή που ήδη σχεδιάζει και δρομολογεί ο Δήμος Ζίτσας.

aimilios

  karta

tsiolis

podilata

pamvotisnew

emailcontact

cobralogo

 

 

 KarzPreveza

 

Ο πάντα δραστήριος Σύνδεσμος Ηπειρωτών Δήμου Ζωγράφου “Η ΗΠΕΙΡΟΣ” διοργανώνει την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017 εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Ζωγράφου, Ανακρέοντος 60 και θα αρχίσει στις 10.45 το πρωί.
Όπως αναφέρεται στην σχετική πρόσκληση, στο πλαίσιο της κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας θα τιμηθούν για την προσφορά προς τον Σύνδεσμο, το Πολιτισμό και τη χώρα, οι εξής: Ο κ. Απόστολος Κ. Μπίσας, διευθυντής Ουρολογικής Κλινικής στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο και Πρόεδρος του εξωραϊστικού Συλλόγου Μετσόβου και ο κ. Νικόλαος Δ. Βιτάλης τ. διευθυντής Οικονομικού Ελέγχου της ΔΕΗ, π. Νομάρχης, μέλος του Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος.

Το γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης Δήμου Ζηρού ενημερώνει ότι: Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, δίνεται παράταση ως τις 16 Ιανουαρίου δίνεται για τους νέους γεωργούς με σκοπό την οριστικοποίηση των ηλεκτρονικών αιτήσεων για την εγκατάσταση τους στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων. Αντίστοιχα, παρατείνεται έως τις 30 Ιανουαρίου η ημερομηνία προσκόμισης του φακέλου σε έντυπη μορφή στις οικείες Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής.


Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Νομού Τρικάλων σε ανακοίνωσή του γνωστοποιεί ότι "διοργανώνει μονοήμερη εκδρομή την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016 στην πανέμορφη πόλη των Ιωαννίνων, στο γραφικό Μέτσοβο και την ξακουστή Ζίτσα με τα αξιοθέατά της. Στην πόλη των Ιωαννίνων θα γίνει περιήγηση στο κάστρο με το πρόσφατα εγκαινιασμένο -από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας- μουσείο της αργυροτεχνίας, στο βυζαντινό μουσείο και στο μουσείο του Ασλάν Πασά. Στη συνέχεια θα γίνει επίσκεψη στο νησί του Αλή Πασά και στο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων.

Δηλώσεις συμμετοχής :
Πρόεδρος: Νίκη Χύτα 6937385053
Γραμματέας: Αθηνά Οικονόμου 6978948775
Ταμίας: Παναγιώτης Φλώρος 6977672318"

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων σε ανακοίνωσή ου αναφέρει ότι: "Συμμετέχει στη δράση «Εβδομάδα Συγκέντρωσης Φαρμάκων» που διοργανώνεται από τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής του  Δήμου Ιωαννιτών, για τις μεγάλες ανάγκες που αντιμετωπίζει το Κοινωνικό Φαρμακείο Αλληλεγγύης της πόλης μας.

Η συγκέντρωση των φαρμάκων θα πραγματοποιείται τις πρωινές ώρες από τις 10 έως τις 14 Οκτωβρίου στο θυρωρείο του κτηρίου Διοίκησης (Μεταβατικό Κτήριο).   

Παρακαλώ θερμά για τη συμμετοχή όλων μας στη συγκεκριμένη δράση και πρωτοβουλία.

Ο Πρύτανης

Καθηγητής Γεώργιος Δ.Καψάλης"       

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 5ο φεστιβάλ χορωδιών στην Πανηπειρωτική. Χοροδιδάσκαλος ο Βαγγέλης Κώτσος

Τα πολυκαταστήματα JUMBO ζητούν για το κατάστημα στην Πρέβεζα στην περιοχή του Λούρου, Υπεύθυνο Τμήματος.

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-62274075-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');