ΖΙΤΣΑ

Το πάγιο αίτημα του Δήμου Ζίτσας προς το Ίδρυμα Νεολαίας & Διά Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) για την παραχώρηση της χρήσης των εγκαταστάσεων της μαθητικής εστίας στην Τ.Κ. Ζίτσας έθεσε ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος στη Διευθύνουσα Σύμβουλο το Ιδρύματος Άννα Μαυρουδή.

Ο Δήμαρχος Ζίτσας επισκέφθηκε τη Διευθύνουσα του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. στο γραφείο της στην Αθήνα το απόγευμα της Τρίτης(1/12/2015).
Στη διάρκεια της συνάντησης αναπτύχθηκε εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ των δύο και ο κ. Πλιάκος παρουσίασε την πρόταση του Δήμου για την αξιοποίηση των κτιριακών εγκαταστάσεων που διαθέτει το Ίδρυμα Νεολαίας στην Τ.Κ. Ζίτσας, που αυτή τη στιγμή μένουν ανεκμετάλλευτες. Από την πλευρά της η κα Μαυρουδή έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον καταθέτοντας τη δική της άποψη ειδικά για την ανάπτυξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων.
Η ΠΡΟΤΑΣΗ
Με την πρόταση που κατέθεσε ο Δήμαρχος Ζίτσας ζητά από τη Διοίκηση του Ιδρύματος Νεολαίας να παραχωρήσει στο Δήμο κατά χρήση το κτίριο της Μαθητικής Εστίας για εικοσιπέντε (25) τουλάχιστον χρόνια.
Ο Δήμος Ζίτσας για όλο αυτό το διάστημα θα μπορεί στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις, είτε σε συνεργασία με το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ., είτε σε συνεργασία με άλλους κοινωνικούς φορείς να υλοποιήσει προγράμματα :
• Προστασίας ευπαθών και ευάλωτων κοινωνικά ομάδων,
• Ανταλλαγής νέων,
• Εκπαίδευσης σε αντικείμενα που θα απευθύνονται σε ευρύ φάσμα ατόμων.
Ειδικά για την ανάπτυξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων η Διευθύνουσα έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς θεωρεί πως Δήμος και Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. θα μπορούσαν να υλοποιήσουν μια σειρά εξειδικευμένων διαθεματικών με στόχο οι συμμετέχοντες, είτε να αποκτούν νέες βασικές δεξιότητες είτε να αναβαθμίζουν τις ήδη υπάρχουσες.
Σε ότι αφορά την πρόταση του Δήμου Ζίτσας για δράσεις που στόχο έχουν την προστασία ευπαθών και ευάλωτων ομάδων, ο κ. Πλιάκος ενημέρωσε την κα Μαυρουδή ότι στις αρχές Φθινοπώρου αντιπροσωπεία της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων(Ε.Ε.Π.Α.Α.) επισκέφθηκε την περιοχή της Ζίτσας, είδε τις εγκαταστάσεις και εξέφρασε έντονο ενδιαφέρον, για την άμεση αποκατάσταση, συντήρηση και διαμόρφωση του εσωτερικού και του περιβάλλοντος χώρου. Στόχος της Διοίκησης της Ε.Ε.Π.Α.Α. είναι να δημιουργήσει οικοτροφείο για ενήλικα άτομα με αυτισμό που θα λειτουργεί παράλληλα με το ίδρυμα «Ελένης Γύρα» που δραστηριοποιείται στην Τ.Κ. Ζίτσας και λόγω του μεγάλου αριθμού οικότροφων που φιλοξενεί δεν μπορεί να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες όλης της Βορειοδυτικής Ελλάδας
«Με την ανάπτυξη τέτοιων δομών στην περιοχή, επεσήμανε ο κ. Πλιάκος στη διάρκεια της συνάντησης, τα οφέλη για όλους μας είναι πολλαπλά και αμφίδρομα, καθώς θα αξιοποιηθούν οι εγκαταστάσεις, το Ίδρυμα Νεολαίας και ο Δήμος θα ενισχύσουν τον κοινωνικό τους ρόλο και θα ενισχυθεί η τοπική κοινωνία».

aimilios

  karta

tsiolis

podilata

pamvotisnew

emailcontact

cobralogo

 

 

 KarzPreveza

 

Ο πάντα δραστήριος Σύνδεσμος Ηπειρωτών Δήμου Ζωγράφου “Η ΗΠΕΙΡΟΣ” διοργανώνει την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017 εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Ζωγράφου, Ανακρέοντος 60 και θα αρχίσει στις 10.45 το πρωί.
Όπως αναφέρεται στην σχετική πρόσκληση, στο πλαίσιο της κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας θα τιμηθούν για την προσφορά προς τον Σύνδεσμο, το Πολιτισμό και τη χώρα, οι εξής: Ο κ. Απόστολος Κ. Μπίσας, διευθυντής Ουρολογικής Κλινικής στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο και Πρόεδρος του εξωραϊστικού Συλλόγου Μετσόβου και ο κ. Νικόλαος Δ. Βιτάλης τ. διευθυντής Οικονομικού Ελέγχου της ΔΕΗ, π. Νομάρχης, μέλος του Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος.

Το γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης Δήμου Ζηρού ενημερώνει ότι: Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, δίνεται παράταση ως τις 16 Ιανουαρίου δίνεται για τους νέους γεωργούς με σκοπό την οριστικοποίηση των ηλεκτρονικών αιτήσεων για την εγκατάσταση τους στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων. Αντίστοιχα, παρατείνεται έως τις 30 Ιανουαρίου η ημερομηνία προσκόμισης του φακέλου σε έντυπη μορφή στις οικείες Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής.


Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Νομού Τρικάλων σε ανακοίνωσή του γνωστοποιεί ότι "διοργανώνει μονοήμερη εκδρομή την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016 στην πανέμορφη πόλη των Ιωαννίνων, στο γραφικό Μέτσοβο και την ξακουστή Ζίτσα με τα αξιοθέατά της. Στην πόλη των Ιωαννίνων θα γίνει περιήγηση στο κάστρο με το πρόσφατα εγκαινιασμένο -από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας- μουσείο της αργυροτεχνίας, στο βυζαντινό μουσείο και στο μουσείο του Ασλάν Πασά. Στη συνέχεια θα γίνει επίσκεψη στο νησί του Αλή Πασά και στο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων.

Δηλώσεις συμμετοχής :
Πρόεδρος: Νίκη Χύτα 6937385053
Γραμματέας: Αθηνά Οικονόμου 6978948775
Ταμίας: Παναγιώτης Φλώρος 6977672318"

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων σε ανακοίνωσή ου αναφέρει ότι: "Συμμετέχει στη δράση «Εβδομάδα Συγκέντρωσης Φαρμάκων» που διοργανώνεται από τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής του  Δήμου Ιωαννιτών, για τις μεγάλες ανάγκες που αντιμετωπίζει το Κοινωνικό Φαρμακείο Αλληλεγγύης της πόλης μας.

Η συγκέντρωση των φαρμάκων θα πραγματοποιείται τις πρωινές ώρες από τις 10 έως τις 14 Οκτωβρίου στο θυρωρείο του κτηρίου Διοίκησης (Μεταβατικό Κτήριο).   

Παρακαλώ θερμά για τη συμμετοχή όλων μας στη συγκεκριμένη δράση και πρωτοβουλία.

Ο Πρύτανης

Καθηγητής Γεώργιος Δ.Καψάλης"       

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 5ο φεστιβάλ χορωδιών στην Πανηπειρωτική. Χοροδιδάσκαλος ο Βαγγέλης Κώτσος

Τα πολυκαταστήματα JUMBO ζητούν για το κατάστημα στην Πρέβεζα στην περιοχή του Λούρου, Υπεύθυνο Τμήματος.

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-62274075-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');