ΖΙΤΣΑ

Το πάγιο αίτημα του Δήμου Ζίτσας προς το Ίδρυμα Νεολαίας & Διά Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) για την παραχώρηση της χρήσης των εγκαταστάσεων της μαθητικής εστίας στην Τ.Κ. Ζίτσας έθεσε ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος στη Διευθύνουσα Σύμβουλο το Ιδρύματος Άννα Μαυρουδή.

Ο Δήμαρχος Ζίτσας επισκέφθηκε τη Διευθύνουσα του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. στο γραφείο της στην Αθήνα το απόγευμα της Τρίτης(1/12/2015).
Στη διάρκεια της συνάντησης αναπτύχθηκε εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ των δύο και ο κ. Πλιάκος παρουσίασε την πρόταση του Δήμου για την αξιοποίηση των κτιριακών εγκαταστάσεων που διαθέτει το Ίδρυμα Νεολαίας στην Τ.Κ. Ζίτσας, που αυτή τη στιγμή μένουν ανεκμετάλλευτες. Από την πλευρά της η κα Μαυρουδή έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον καταθέτοντας τη δική της άποψη ειδικά για την ανάπτυξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων.
Η ΠΡΟΤΑΣΗ
Με την πρόταση που κατέθεσε ο Δήμαρχος Ζίτσας ζητά από τη Διοίκηση του Ιδρύματος Νεολαίας να παραχωρήσει στο Δήμο κατά χρήση το κτίριο της Μαθητικής Εστίας για εικοσιπέντε (25) τουλάχιστον χρόνια.
Ο Δήμος Ζίτσας για όλο αυτό το διάστημα θα μπορεί στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις, είτε σε συνεργασία με το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ., είτε σε συνεργασία με άλλους κοινωνικούς φορείς να υλοποιήσει προγράμματα :
• Προστασίας ευπαθών και ευάλωτων κοινωνικά ομάδων,
• Ανταλλαγής νέων,
• Εκπαίδευσης σε αντικείμενα που θα απευθύνονται σε ευρύ φάσμα ατόμων.
Ειδικά για την ανάπτυξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων η Διευθύνουσα έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς θεωρεί πως Δήμος και Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. θα μπορούσαν να υλοποιήσουν μια σειρά εξειδικευμένων διαθεματικών με στόχο οι συμμετέχοντες, είτε να αποκτούν νέες βασικές δεξιότητες είτε να αναβαθμίζουν τις ήδη υπάρχουσες.
Σε ότι αφορά την πρόταση του Δήμου Ζίτσας για δράσεις που στόχο έχουν την προστασία ευπαθών και ευάλωτων ομάδων, ο κ. Πλιάκος ενημέρωσε την κα Μαυρουδή ότι στις αρχές Φθινοπώρου αντιπροσωπεία της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων(Ε.Ε.Π.Α.Α.) επισκέφθηκε την περιοχή της Ζίτσας, είδε τις εγκαταστάσεις και εξέφρασε έντονο ενδιαφέρον, για την άμεση αποκατάσταση, συντήρηση και διαμόρφωση του εσωτερικού και του περιβάλλοντος χώρου. Στόχος της Διοίκησης της Ε.Ε.Π.Α.Α. είναι να δημιουργήσει οικοτροφείο για ενήλικα άτομα με αυτισμό που θα λειτουργεί παράλληλα με το ίδρυμα «Ελένης Γύρα» που δραστηριοποιείται στην Τ.Κ. Ζίτσας και λόγω του μεγάλου αριθμού οικότροφων που φιλοξενεί δεν μπορεί να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες όλης της Βορειοδυτικής Ελλάδας
«Με την ανάπτυξη τέτοιων δομών στην περιοχή, επεσήμανε ο κ. Πλιάκος στη διάρκεια της συνάντησης, τα οφέλη για όλους μας είναι πολλαπλά και αμφίδρομα, καθώς θα αξιοποιηθούν οι εγκαταστάσεις, το Ίδρυμα Νεολαίας και ο Δήμος θα ενισχύσουν τον κοινωνικό τους ρόλο και θα ενισχυθεί η τοπική κοινωνία».

e horos logo

  tsiolis

podilata

 

emailcontact

 

 

 KarzPreveza

 

Με διάθεση χιούμορ και πνεύμα καρναβαλικό η επιτροπή του καρναβαλιού Γυναικών Άρτας, μας ενημερώνει για την προετοιμασία που κάνει εν όψει του μεγάλου κεφιού της 10ης Φεβρουαρίου 2018. Συγκεκριμένα αναφέρει:

"Mε τα μελομακάρονα ακόμη στον ουρανίσκο και πριν προλάβουμε να ξεστολίσουμε και να κόψουμε όλες τις βασιλόπιτες, προχωράμε ολοταχώς τις προετοιμασίες για το Καρναβάλι Γυναικών Άρτας που θα γίνει το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 7 το απόγευμα.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας, η Άτυπη Επιτροπή του Καρναβαλιού διοργανώνει συναντήσεις για την καλύτερη διοργάνωση της καρναβαλικής παρέλασης. Συναντήθηκε με το Δήμαρχο κ. Χ. Τσιρογιάννη, με τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Κ. Χαρακλιά καθώς και με υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου Αρταίων, με τους οποίους συζήτησαν οργανωτικά ζητήματα και θέματα υποστήριξης για ένα ακόμη επιτυχημένο καρναβάλι.

 

Την Τρίτη 16-1-2018 συναντήθηκαν τα μέλη της άτυπης επιτροπής όπου μεταξύ ποτού και κοπής πίττας συζήτησαν για την προετοιμασία των αρμάτων και όλες τις λεπτομέρειες και την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018 στις 7 το απόγευμα όλοι οι αρχηγοί των γκρουπ του καρναβαλιού θα συναντηθούν στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Άρτας (ισόγειο) για να συζητηθούν ζητήματα που αφορούν τη ροή της καρναβαλικής παρέλασης.

 

Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο καρναβάλι… και αξίζει την υποστήριξη όλων μας διότι:

Αντέχει 37 χρόνια, θα συμμετέχουν 1500 καρναβαλιστές όλων των ηλικιών,το παρακολουθούν εκατοντάδες θεατές από όλη την περιφέρεια και δίνει κάθε χρόνο, βρέξει-χιονίσει, ένα εύθυμο και σατιρικό χρώμα στην πόλη της Άρτας.

Η Άτυπη Επιτροπή του Καρναβαλιού απευθύνει ανοικτή πρόσκληση σε όλες και σε όλους για μια δημιουργική συμμετοχή στο καρναβάλι του 2018, γεμάτη φαντασία, χιούμορ και κέφι.

Για δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα:

Κική Μανοπούλου: 6936393456

Κυριακούλα Κουτσούμπα: 6978595133

Λαμπρινή Τρομπούκη: 6948805702

Για την Άτυπη Επιτροπή του Καρναβαλιού Γυναικών Άρτας

Κική Μανοπούλου

Κυριακούλα Κουτσούμπα"

Δεν εξαιρούνται οι αγρότες από τη δυνατότητα ρύθμισης 120 δόσεων για οφειλές τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία, δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλη Κεγκέρογλου, ο κ. Πετρόπουλος τόνισε ότι αρχές Φεβρουαρίου θα τεθεί σε λειτουργία και η πλατφόρμα για οφειλέτες έως 50.000 ευρώ, σημειώνοντας ότι υπήρξε μια μικρή καθυστέρηση προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα να ενταχθούν στο σύστημα περισσότεροι οφειλέτες.

Όπως υπογράμμισε ο υφυπουργός Εργασίας, περίπου 900.000 άτομα με ποσό οφειλής από 20.000-50.000 ευρώ, που αντιστοιχεί στο 83% των οφειλετών, αναμένεται ότι θα μπουν στη διαδικασία ρύθμισης, εκτιμώντας παράλληλα ότι το 2018 θα εκτοξευτούν τα έσοδα στην ασφάλιση.

Από την πλευρά του, ο κ. Κεγκέρογλου ανέφερε ότι στη ρύθμιση οφειλόντων 120 δόσεων δεν περιλαμβάνονται όσοι έχασαν τη ρύθμιση των 100 δόσεων ή οι μικροί επιχειρηματίες που έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους και τόνισε ότι είναι ανάγκη να δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία, αλλά και να ενταχθούν και φυσικά πρόσωπα ανεξαρτήτου ποσού οφειλών.

«Όλα τα φυσικά πρόσωπα με οποιαδήποτε δραστηριότητα έχουν τη δυνατότητα ένταξης στις ρυθμίσεις οφειλών μέχρι 50.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων και των αγροτών και αυτών που έχασαν τη ρύθμιση των 100 δόσεων», απάντησε ο κ. υφυπουργός, προσθέτοντας ότι εξαιρούνται από τη ρύθμιση μόνο όσοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν και να εξοφλήσουν τις εισφορές τους σε διάρκεια 10 ετών.

Πηγή: ΑΜΠΕ


Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Νομού Τρικάλων σε ανακοίνωσή του γνωστοποιεί ότι "διοργανώνει μονοήμερη εκδρομή την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016 στην πανέμορφη πόλη των Ιωαννίνων, στο γραφικό Μέτσοβο και την ξακουστή Ζίτσα με τα αξιοθέατά της. Στην πόλη των Ιωαννίνων θα γίνει περιήγηση στο κάστρο με το πρόσφατα εγκαινιασμένο -από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας- μουσείο της αργυροτεχνίας, στο βυζαντινό μουσείο και στο μουσείο του Ασλάν Πασά. Στη συνέχεια θα γίνει επίσκεψη στο νησί του Αλή Πασά και στο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων.

Δηλώσεις συμμετοχής :
Πρόεδρος: Νίκη Χύτα 6937385053
Γραμματέας: Αθηνά Οικονόμου 6978948775
Ταμίας: Παναγιώτης Φλώρος 6977672318"

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων σε ανακοίνωσή ου αναφέρει ότι: "Συμμετέχει στη δράση «Εβδομάδα Συγκέντρωσης Φαρμάκων» που διοργανώνεται από τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής του  Δήμου Ιωαννιτών, για τις μεγάλες ανάγκες που αντιμετωπίζει το Κοινωνικό Φαρμακείο Αλληλεγγύης της πόλης μας.

Η συγκέντρωση των φαρμάκων θα πραγματοποιείται τις πρωινές ώρες από τις 10 έως τις 14 Οκτωβρίου στο θυρωρείο του κτηρίου Διοίκησης (Μεταβατικό Κτήριο).   

Παρακαλώ θερμά για τη συμμετοχή όλων μας στη συγκεκριμένη δράση και πρωτοβουλία.

Ο Πρύτανης

Καθηγητής Γεώργιος Δ.Καψάλης"       

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 5ο φεστιβάλ χορωδιών στην Πανηπειρωτική. Χοροδιδάσκαλος ο Βαγγέλης Κώτσος

Τα πολυκαταστήματα JUMBO ζητούν για το κατάστημα στην Πρέβεζα στην περιοχή του Λούρου, Υπεύθυνο Τμήματος.