ΖΙΤΣΑ

Η προσπάθεια που κατέβαλε η Δημοτική Αρχή Ζίτσας με στόχο την εξασφάλιση των απαιτούμενων πιστώσεων για τη δημιουργία σύγχρονων και ασφαλών παιδικών χαρών στέφθηκε με επιτυχία καθώς το Διοικητικό συμβούλιο του «Πράσινου Ταμείου» με απόφασή του ενέκρινε την πρόταση που είχε υποβληθεί από το Δήμο και την ενέταξε στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015».

Έτσι ο Δήμος προχωρά άμεσα τις διαδικασίες ώστε να ξεκινήσουν στη συνέχεια οι παρεμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού 200.000ευρώ με στόχο τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση παιδικών χαρών στους οικισμούς που θα επιλεγούν μετά από καταγραφή των πραγματικών αναγκών.
Να σημειωθεί πως ο Δήμος Ζίτσας είναι η πρώτη φορά που εγκαίρως κίνησε τις διαδικασίες και υπέβαλλε ολοκληρωμένο φάκελο για τη χρηματοδότηση έργων μέσω του «Πράσινου Ταμείου» όπως ανέφερε και στην τοποθέτησή του στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού συμβουλίου ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος ευχαριστώντας ταυτόχρονα όλους όσοι συνέβαλαν στην επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου. «Ευχαριστώ εκείνους που πίστεψαν πως το συγκεκριμένο έργο έχει προοπτικές ένταξης και δούλεψαν προς αυτή την κατεύθυνση» ανέφερε χαρακτηριστικά στηλιτεύοντας έτσι τη στάση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης που είχαν εκφράσει επιφυλάξεις σε προηγούμενη συνεδρίαση και δεν είχαν ψηφίσει τη μελέτη.
Την αρχική άρνηση όμως των παρατάξεων της αντιπολίτευσης τη διαδέχθηκε η θετική ψήφος στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Έτσι το Σώμα ομόφωνα έδωσε «το πράσινο φως» στο Δήμαρχο Ζίτσας για να προχωρήσει στην υπογραφή σύμβασης με το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων και το «Πράσινο Ταμείο», για τη δημιουργία ειδικού δεσμευμένου λογαριασμού για την υλοποίηση του έργου «Εκσυγχρονισμός και Αναβάθμιση του εξοπλισμού παιδικών χαρών του Δήμου Ζίτσας» συνολικού προϋπολογισμού 200.000ευρώ.
«Το έργο, αναφέρει ο κ. Πλιάκος, έχει ως βασικό σκοπό να διασφαλίσουμε πως η πλειοψηφία των παιδιών του Δήμου θα διασκεδάζει και θα περνά τον ελεύθερο χρόνο δημιουργικά και με ασφάλεια στις παιδικές χαρές. Είναι υποχρέωσή μας ως δημοτική αρχή να εξασφαλίσουμε χώρους παιχνιδιού που να εκπληρούν όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές λειτουργίας. Κάνουμε τώρα την αρχή και ευελπιστούμε μελλοντικά να συνεχίσουμε τις σημαντικές παρεμβάσεις».
Να σημειωθεί ότι οι παρεμβάσεις που θα γίνουν σε δέκα (10) παιδικές χαρές του Δήμου Ζίτσας περιλαμβάνουν την τοποθέτηση νέου εξοπλισμού και παιχνιδιών που θα είναι απολύτως προσαρμοσμένα στα πρότυπα του Ελληνικού Οργανισμού Τυποποίησης και σύμφωνα με τις σχετικές υποδείξεις του Υπουργείου Εσωτερικών ώστε να τηρούνται οι όροι ασφαλείας.

aimilios

  karta

tsiolis

podilata

pamvotisnew

emailcontact

cobralogo

 

 

 KarzPreveza

 

Ο πάντα δραστήριος Σύνδεσμος Ηπειρωτών Δήμου Ζωγράφου “Η ΗΠΕΙΡΟΣ” διοργανώνει την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017 εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Ζωγράφου, Ανακρέοντος 60 και θα αρχίσει στις 10.45 το πρωί.
Όπως αναφέρεται στην σχετική πρόσκληση, στο πλαίσιο της κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας θα τιμηθούν για την προσφορά προς τον Σύνδεσμο, το Πολιτισμό και τη χώρα, οι εξής: Ο κ. Απόστολος Κ. Μπίσας, διευθυντής Ουρολογικής Κλινικής στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο και Πρόεδρος του εξωραϊστικού Συλλόγου Μετσόβου και ο κ. Νικόλαος Δ. Βιτάλης τ. διευθυντής Οικονομικού Ελέγχου της ΔΕΗ, π. Νομάρχης, μέλος του Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος.

Το γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης Δήμου Ζηρού ενημερώνει ότι: Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, δίνεται παράταση ως τις 16 Ιανουαρίου δίνεται για τους νέους γεωργούς με σκοπό την οριστικοποίηση των ηλεκτρονικών αιτήσεων για την εγκατάσταση τους στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων. Αντίστοιχα, παρατείνεται έως τις 30 Ιανουαρίου η ημερομηνία προσκόμισης του φακέλου σε έντυπη μορφή στις οικείες Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής.


Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Νομού Τρικάλων σε ανακοίνωσή του γνωστοποιεί ότι "διοργανώνει μονοήμερη εκδρομή την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016 στην πανέμορφη πόλη των Ιωαννίνων, στο γραφικό Μέτσοβο και την ξακουστή Ζίτσα με τα αξιοθέατά της. Στην πόλη των Ιωαννίνων θα γίνει περιήγηση στο κάστρο με το πρόσφατα εγκαινιασμένο -από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας- μουσείο της αργυροτεχνίας, στο βυζαντινό μουσείο και στο μουσείο του Ασλάν Πασά. Στη συνέχεια θα γίνει επίσκεψη στο νησί του Αλή Πασά και στο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων.

Δηλώσεις συμμετοχής :
Πρόεδρος: Νίκη Χύτα 6937385053
Γραμματέας: Αθηνά Οικονόμου 6978948775
Ταμίας: Παναγιώτης Φλώρος 6977672318"

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων σε ανακοίνωσή ου αναφέρει ότι: "Συμμετέχει στη δράση «Εβδομάδα Συγκέντρωσης Φαρμάκων» που διοργανώνεται από τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής του  Δήμου Ιωαννιτών, για τις μεγάλες ανάγκες που αντιμετωπίζει το Κοινωνικό Φαρμακείο Αλληλεγγύης της πόλης μας.

Η συγκέντρωση των φαρμάκων θα πραγματοποιείται τις πρωινές ώρες από τις 10 έως τις 14 Οκτωβρίου στο θυρωρείο του κτηρίου Διοίκησης (Μεταβατικό Κτήριο).   

Παρακαλώ θερμά για τη συμμετοχή όλων μας στη συγκεκριμένη δράση και πρωτοβουλία.

Ο Πρύτανης

Καθηγητής Γεώργιος Δ.Καψάλης"       

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 5ο φεστιβάλ χορωδιών στην Πανηπειρωτική. Χοροδιδάσκαλος ο Βαγγέλης Κώτσος

Τα πολυκαταστήματα JUMBO ζητούν για το κατάστημα στην Πρέβεζα στην περιοχή του Λούρου, Υπεύθυνο Τμήματος.

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-62274075-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');