ΔΗΜΟΣ ΔΩΔΩΝΗΣ

Τους προβληματισμούς του Δήμου Δωδώνης, μετά την μεγάλη αύξηση στο εισιτήριο εισόδου στον αρχαιολογικό και τις προτάσεις για αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, μετέφερε ο Δήμαρχος Χρήστος Ντακαλέτσης, που έγγραφο που απέστειλε τόσο προς τον Υπουργό Πολιτισμού όσο και προς το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων.


Ο τριπλασιασμός στην τιμή του εισιτηρίου, που επήλθε με την εφαρμογή της τελευταίας Υπουργικής Απόφασης, είναι αδιανόητος. Άλλωστε η αύξηση αυτή έρχεται στην πιο βαθιά οικονομική κρίση του αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία.
Πρόκειται για μί επιλογή που θα επηρεάσει σημαντικά τον πολιτιστικό κλάδο, άρρκητα συνδεδεμένο με την τουριστική κίνηση.
Η τιμή του εισιτηρίου στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης από τα δύο ευρώ που ήταν μέχρι το τέλος Μαρτίου, ανέρχεται πλέον στα έξι και η αύξηση αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες που καταγράφονται σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας.
Ο Δήμος Δωδώνης εκτιμά ότι η αύξηση αυτή ενέχει τον κίνδυνο μείωσης επισκεπτών, κυρίως Ελλήνων, γεγονός που θα οδηγήσει σε υποβάθμιση της περιοχής.
Η απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού να αντιμετωπίσει οριζόντια το σύνολο των αρχαιολογικών χώρων, δείχνει την προχειρότητα κι επιπολαιότητα των αρμοδίων, οι οποίοι λειτούργησαν καθαρά με εισπρακτικά κριτήρια και χωρίς να λάβουν υπόψιν τους τις ιδιαιτερότητες της περιοχής.
Ο Δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης, μετέφερε τους προβληματισμούς στους καθ' ύλην αρμόδιους, τονίζοντας την ανάγκη να υπάρξει άμεσα μέριμνα για την άμεση ανταποδοτικότητα των εσόδων.
Τόνισε ότι ένα μέρος των χρημάτων θα έπρεπε να μένει στον ίδιο τον αρχαιολογικό χώρο, προκειμένου να καλυφθούν δικές του ανάγκες και παράλληλα να υπάρξουν πρωτοβουλίες αναβάθμισης, όπως η λειτουργία του κυλικείου, το οποίο μένει κλειστό για περισσότερο από πέντε χρόνια αλλά και λειτουργίας του πωλητηρίου, ώστε να δίνεται η δυνατότητα στους επισκέπτες να αγοράζουν κάποια εκθέματα ή αντικείμενα, καθώς καταγράφεται έντονο ενδιαφέρον για κάτι τέτοιο.
Ο Δήμος Δωδώνης θεωρεί επίσης ότι είναι επιβεβλημένη η λεωφορειακή σύνδεση του αρχαιολογικού χώρου με την πόλη των Ιωαννίνων και το Αρχαιολογικό Μουσείο, ειδικά μετά την καθιέρωση και του ενιαίου εισιτηρίου.
Δυσάρεστη έκπληξη προκαλεί η μεγάλη προθυμία που έδειξε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, να συνηγορήσει με τις αυξήσεις των εισιτηρίων προτείνοντας μάλιστα για ορισμένους ακόμη μεγαλύτερες... Το ίδιο το ΚΑΣ βέβαια, έχει μεγάλη ευθύνη για τις καθυστερήσεις που υπήρξαν κατά το παρελθόν στην εξέλιξη των έργων αναστήλωσης και ανάδειξης της Αρχαίας Δωδώνης, ενώ εγείρει σοβαρές αντιρρήσεις για την περιορισμένη χρήση του αρχαίου θεάτρου.
Οι αρχαιολογικοί χώροι αποτελούν την μεγαλύτερη κληρονομιά. Δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται με φοροεισπρακτικά κριτήρια παρά να αποτελούν κυψέλες πολιτισμού και παιδείας. Και με την απόφαση αύξησης των εισιτηρίων κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει.

aimilios

  karta

tsiolis

podilata

pamvotisnew

emailcontact

cobralogo

 

 

 KarzPreveza

 

Ο πάντα δραστήριος Σύνδεσμος Ηπειρωτών Δήμου Ζωγράφου “Η ΗΠΕΙΡΟΣ” διοργανώνει την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017 εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Ζωγράφου, Ανακρέοντος 60 και θα αρχίσει στις 10.45 το πρωί.
Όπως αναφέρεται στην σχετική πρόσκληση, στο πλαίσιο της κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας θα τιμηθούν για την προσφορά προς τον Σύνδεσμο, το Πολιτισμό και τη χώρα, οι εξής: Ο κ. Απόστολος Κ. Μπίσας, διευθυντής Ουρολογικής Κλινικής στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο και Πρόεδρος του εξωραϊστικού Συλλόγου Μετσόβου και ο κ. Νικόλαος Δ. Βιτάλης τ. διευθυντής Οικονομικού Ελέγχου της ΔΕΗ, π. Νομάρχης, μέλος του Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος.

Το γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης Δήμου Ζηρού ενημερώνει ότι: Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, δίνεται παράταση ως τις 16 Ιανουαρίου δίνεται για τους νέους γεωργούς με σκοπό την οριστικοποίηση των ηλεκτρονικών αιτήσεων για την εγκατάσταση τους στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων. Αντίστοιχα, παρατείνεται έως τις 30 Ιανουαρίου η ημερομηνία προσκόμισης του φακέλου σε έντυπη μορφή στις οικείες Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής.


Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Νομού Τρικάλων σε ανακοίνωσή του γνωστοποιεί ότι "διοργανώνει μονοήμερη εκδρομή την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016 στην πανέμορφη πόλη των Ιωαννίνων, στο γραφικό Μέτσοβο και την ξακουστή Ζίτσα με τα αξιοθέατά της. Στην πόλη των Ιωαννίνων θα γίνει περιήγηση στο κάστρο με το πρόσφατα εγκαινιασμένο -από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας- μουσείο της αργυροτεχνίας, στο βυζαντινό μουσείο και στο μουσείο του Ασλάν Πασά. Στη συνέχεια θα γίνει επίσκεψη στο νησί του Αλή Πασά και στο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων.

Δηλώσεις συμμετοχής :
Πρόεδρος: Νίκη Χύτα 6937385053
Γραμματέας: Αθηνά Οικονόμου 6978948775
Ταμίας: Παναγιώτης Φλώρος 6977672318"

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων σε ανακοίνωσή ου αναφέρει ότι: "Συμμετέχει στη δράση «Εβδομάδα Συγκέντρωσης Φαρμάκων» που διοργανώνεται από τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής του  Δήμου Ιωαννιτών, για τις μεγάλες ανάγκες που αντιμετωπίζει το Κοινωνικό Φαρμακείο Αλληλεγγύης της πόλης μας.

Η συγκέντρωση των φαρμάκων θα πραγματοποιείται τις πρωινές ώρες από τις 10 έως τις 14 Οκτωβρίου στο θυρωρείο του κτηρίου Διοίκησης (Μεταβατικό Κτήριο).   

Παρακαλώ θερμά για τη συμμετοχή όλων μας στη συγκεκριμένη δράση και πρωτοβουλία.

Ο Πρύτανης

Καθηγητής Γεώργιος Δ.Καψάλης"       

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 5ο φεστιβάλ χορωδιών στην Πανηπειρωτική. Χοροδιδάσκαλος ο Βαγγέλης Κώτσος

Τα πολυκαταστήματα JUMBO ζητούν για το κατάστημα στην Πρέβεζα στην περιοχή του Λούρου, Υπεύθυνο Τμήματος.

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-62274075-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');