ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Aκολουθεί η ομιλία του υποψήφιου βουλευτή Κώστα Μπάρκα, από την προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην παραλία της Πρέβεζας.


Πολίτες της Πρέβεζας,
Σας φέρνω μήνυμα νίκης από όλο το Νομό.
Από τη Φιλιππιάδα, το Καναλάκι, την Πάργα.
Και στην Πρέβεζα, πιστεύω, στις 20 Σεπτεμβρίου θα είμαστε νικητές, γιατί τα μηνύματα που λαμβάνω από εσάς είναι αισιόδοξα!
Στις 20 του Σεπτέμβρη οι Πρεβεζάνες και οι Πρεβεζάνοι θα δώσουν στον ΣΥΡΙΖΑ την ισχυρή εντολή που ζητάμε. Εντολή δημοκρατίας, κοινωνικής δικαιοσύνης, αλλαγών στο κράτος, στην οικονομία και στην κοινωνία. Εντολή να κάνουμε χωρίς ταλαντεύσεις και συμβιβασμούς το άλμα που απαιτούν οι στιγμές, για να βγει η Ελλάδα από το βάλτο. Εντολή να στείλουμε κάθε κατεργάρη στον πάγκο του. Μερικούς μάλιστα, με μόνιμη ασυλία ως τώρα, να τους στείλουμε στον πάγκο της δικαιοσύνης.
Γιατί αυτή είναι η υπόσχεση και η δέσμευσή μας:
Η διαπλοκή, τα κυκλώματα της διαφθοράς, η φοροδιαφυγή, το κράτος λάφυρο, το ρουσφέτι, οι μονίμως κερδισμένοι από τον πόνο των πολλών, και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι, έχουν βρει το μάστορά τους, όπως λέει ο λαός.
Πάμε πολύ καλά. Αυτό δε φαίνεται μόνο από την αποφασιστικότητά σας, αλλά και από το γεγονός πως , σήμερα, ακόμη και πιο συντηρητικοί άνθρωποι διαπιστώνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη διέξοδος σταθερότητας και αλλαγών.
Σ' αυτές τις εκλογές πρέπει να ολοκληρωθεί η μεγάλη ανατροπή που ξεκίνησε στις 25 του Γενάρη.
Για να συνεχίσουμε τη μεγάλη πορεία μετασχηματισμών. Στην οικονομία, στο κράτος, στη δημόσια διοίκηση. Γιατί έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας και δεν μας επιτρέπεται να την αφήσουμε στην μέση. Έχουμε καθήκον, ιστορική υποχρέωση απέναντι στην κοινωνική πλειοψηφία να συνεχίσουμε.
Να συνεχίσουμε τη μάχη για να σταματήσουμε την ανθρωπιστική κρίση.
Τη μάχη για να στήσουμε τον κόσμο της εργασίας ξανά στα πόδια του.
Να καταπολεμήσουμε την αδήλωτη και μαύρη εργασία.
Να επαναφέρουμε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, να εγγυηθούμε την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας, να υπερασπιστούμε τα εργατικά δικαιώματα.
Για να ξεφύγουμε από την ζούγκλα της αγοράς εργασίας που έστησαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Και που σήμερα έχουν το θράσος να μας λένε ότι έχουμε και κοινό πρόγραμμα.
Ε λοιπόν όχι!
Δεν έχουμε κοινό πρόγραμμα και δεν πρόκειται ευτυχώς ποτέ να αποκτήσουμε! Γιατί δεν θέλουμε να έχουμε τίποτα κοινό με όσους μας έφεραν μέχρι εδώ!
Εμείς έχουμε πρόγραμμα την κοινωνική δικαιοσύνη, την δημοκρατία, την αξιοκρατία, την υπεράσπιση της κοινωνικής πλειοψηφίας.
Εκείνοι έχουν πρόγραμμα τη διαφθορά, την διαπλοκή, την εσωτερική υποτίμηση, τις περικοπές δημόσιων δαπανών και τις απολύσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Έχουμε λοιπόν καθήκον και υποχρέωση να μην επιτρέψουμε την παλινόρθωσή τους. Καθήκον να βάλουμε μπροστά ένα μεγάλο σχέδιο για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας. Και σήμερα, για πρώτη φορά μετά από μια πενταετία, μπορούμε να το πετύχουμε!
Μετά τη Συμφωνία με τους Δανειστές έχουμε πια μπροστά μας την εκκίνηση της συζήτησης για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους που θα δώσει την απαιτούμενη ανάσα στα ήδη επιβαρυμένα δημόσια οικονομικά.
Μετά από μια πενταετία που το πρόβλημα των κόκκινων δανείων κρυβόταν κάτω από το χαλί είμαστε πια έτοιμοι να το αντιμετωπίσουμε, έχοντας εξασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση, ώστε να μπει ένα τέλος στην πιστωτική ασφυξία της πραγματικής οικονομίας.
Και την ίδια στιγμή έχουμε έναν αναπτυξιακό σχεδιασμό που προωθείται με το νέο ΕΣΠΑ και τον αναπτυξιακό νόμο, έναν αναπτυξιακό σχεδιασμό που δίνει έμφαση στη μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα, στηρίζει την απασχόληση και προωθεί την καινοτομία και την ποιότητα.
Γιατί, εμείς θέλουμε να βάλουμε μπροστά την ελληνική οικονομία, στηρίζοντας εργαζόμενους και μικρομεσαίους και αξιοποιώντας τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της χώρας. Τη γη της, τη θέση της, την παραγωγή της, τη γνώση των ανθρώπων της. Δεν θέλουμε ανάπτυξη χτισμένη πάνω σε κοινωνικά ερείπια όπως η ΝΔ και το σύνολο του παλιού πολιτικού συστήματος.
Φίλες και Φίλοι, Συντρόφισσες και Σύντροφοι,
Τα διλήμματα είναι πλέον σε όλους σαφή και ξεκάθαρα!
Οι πολίτες της Πρέβεζας πρέπει να αποφασίσουν:
Θέλουν να δώσουν ισχυρή εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ για να συνεχιστεί η μεγάλη προσπάθεια μετασχηματισμού και αλλαγών;
Θέλουν να συνεχιστεί η προσπάθεια να απαλλαγούμε από τα βάρη του παρελθόντος;
Ή προτιμούν μήπως την παλινόρθωση των πολιτικών δυνάμεων που μας έφεραν μέχρι εδώ;
Προτιμούν να συνεχίσουμε να κερδίζουμε έδαφος στην διαπραγμάτευση με τους δανειστές με μια ισχυρή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ή να δώσουμε πίσω ακόμα και αυτά που κερδίσαμε με μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας;
Οι πολίτες της Πρέβεζας πρέπει να δώσουν μια απάντηση:
Ποιος έχει το πρόγραμμα, τη γνώση και τη βούληση να συνεχίσει τη σκληρή διαπραγμάτευση και να εγγυηθεί την προστασία και την ευημερία της κοινωνικής πλειοψηφίας;
Σε αυτή τη χώρα είμαστε όλοι γνωστοί και όλοι μας έχουμε δώσει δείγματα γραφής.
Η Νέα Δημοκρατία έδωσε δείγματα γραφής μιλώντας για άχρηστους δημοσίους υπαλλήλους, κλείνοντας την ΕΡΤ σε μια μαύρη μέρα για την μεταπολιτευτική δημοκρατία, μοιράζοντας κονδύλια σε φίλους και ημέτερους, καλύπτοντας την φοροδιαφυγή των ισχυρών.
Και ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε τα δικά του δείγματα γραφής:
Με το νόμο για τις εκατό δόσεις, με την εκκίνηση της προσπάθειας για τον εξορθολογισμό της δημόσιας διοίκησης,
με το άνοιγμα της ΕΡΤ,
την κατάργηση του πεντάευρου στα νοσοκομεία,
την επαναπρόσληψη εκείνων που αντισυνταγματικά απολύθηκαν,
με την μεγάλη προσπάθεια για να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή των ισχυρών,
με το νομοσχέδιο για την αδειοδότηση των καναλιών.
Και με τόσα ακόμα που έχουν γίνει και με άλλα τόσα και ακόμα περισσότερα που μένουν να γίνουν. Για να βγει επιτέλους η χώρα από το τέλμα.
Σύντροφοι και Συντρόφισσες, Φίλες και Φίλοι,

Η κρίσιμη ώρα της κάλπης πλησιάζει.
Και είναι κρίσιμη αυτή η ώρα γιατί εκεί και τότε θα κριθεί το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας και της ελληνικής οικονομίας. Εκεί θα κριθεί αν ο αγώνας για δημοκρατία, ισότητα κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη θα συνεχιστεί από καλύτερες θέσεις και με ελπιδοφόρα προοπτική. Εκεί και τότε θα κριθεί αν αυτή η χώρα θα καταφέρει να ορθοποδήσει ή αν θα γίνει πάλι έρμαιο των ολιγαρχών και του χρεοκοπημένου πολιτικού προσωπικού.
Και είμαι αισιόδοξος ότι η κρίση του Πρεβεζάνικου λαού θα δώσει ηχηρή απάντηση σε όσους θέλουν να κάνουν το ΣΥΡΙΖΑ παρένθεση.
Θα δώσει ισχυρή απάντηση σε όσους ονειρεύονται την αντιδραστική παλινόρθωση.
Τους μιντιάρχες, τους ολιγάρχες, τους κομματάρχες και τους γραφειοκράτες της ευρωπαϊκής ελίτ.
Η Κυριακή που έρχεται θα είναι του λαού μας.
Ξεμπερδεύουμε με το παλιό. Κερδίζουμε το αύριο.

Και από τη Δευτέρα, ο ΣΥΡΙΖΑ σχηματίζει κυβέρνηση, όλων των Ελλήνων, ανεξάρτητα από την ψήφο τους, ανεξάρτητα από την ιδεολογική και πολιτική τοποθέτησή τους.

Όλες και όλοι μαζί, θα βαδίσουμε το δρόμο της ελπίδας και της προοπτικής.
Και θα νικήσουμε.
Τη Δευτέρα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να έχει, πρέπει να έχει και θα έχει άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Με τη δική σας στήριξη.
Μέχρι την τελευταία στιγμή, δίνουμε τη μάχη κάθε μέρα, κάθε ώρα. Πόρτα-πόρτα, σε όλη την Πρέβεζα. Καμία ψήφος χαμένη για το ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί κάθε ψήφος που χάνεται για τον ΣΥΡΙΖΑ, την κερδίζει η ΝΔ. Κάθε ψήφος που δεν δίνεται στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ψήφος εμπιστοσύνης στη διαπλοκή και τη διαφθορά.

Γεια σας και με τη νίκη.

 

 

e horos logo

  tsiolis

podilata

 Karta

emailcontact

 

 

Στην Άρτα «ταξιδεύει» η παράδοση του Πωγωνίου μετά από πρόσκληση του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου Άρτης «Ο Σκουφάς» για παρουσίαση της Πωγωνίσιας Φορεσιάς.

Η εκδήλωση, που διοργανώνεται σε συνεργασία με το Δήμο Πωγωνίου και τον Πολιτιστικό Φιλεκπαιδευτικό Σύλλογο Δελβινακίου, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Απριλίου, στις 8:30μ.μ., στην Πνευματική Στέγη του Συλλόγου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί ομιλία από την Φιλόλογο κ. Βλάχου – Νόνη Λευκή για την ιστορία και τις ιδιαιτερότητες της Πωγωνίσια Φορεσιάς, θα προβληθεί σχετικό ντοκιμαντέρ ενώ χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Πωγωνίου κ. Αναστάσιος Γιούνης, ο Πρόεδρος του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου Άρτης κ. Νικόλαος Μπανταλούκας και ο Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Δελβινακίου κ. Μιχάλης Μάγκος. Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί τιμητική βράβευση του τμήματος γυναικών.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με παραδοσιακούς χορούς και μουσική από το συγκρότημα του Κωνσταντίνου Λιόντου.

 

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Ο ΑΓΡΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΙΤΣΑΣ σε ανακοίνωσή του, αναφέρει:  "Κτηνοτρόφε, Κτηνοτρόφισσα,
Μετά το ΠΑΣΧΑ με τα  καλάθια “καπαμά” της κυβέρνησης ήρθαν και οι γαλακτοβιομηχανίες για να μειώσουν την τιμή του γάλακτος!!
Έτσι η «ΔΩΔΩΝΗ» μετά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού σ΄αυτή και τον κουρνιαχτό των εγκαινίων και των πανηγυρισμών για την επέκταση της βιομηχανίας,
για το ρεκόρ εξαγωγών φέτας, για τα νέα προϊόντα μας έστειλε την «λυπητερή». Στα τιμολόγια που πήραμε είδαμε να μειώνεται αναδρομικά (από τον Μάρτη) η
τιμή του γάλακτος στους βιοπαλαιστές κτηνοτρόφους που παράγουν μέχρι και 60 τόνους κατά τρία λεπτά!! Δεν θα σταματήσουν εδώ ετοιμάζουν και νέα
μείωση!! Η μείωση της τιμής θα προσθέσει νέες δυσκολίες ιδιαίτερα στους κτηνοτρόφους που είναι ήδη χρεωμένοι στις τράπεζες και δεν τα φέρνουν
βόλτα, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψουν την παραγωγή. Ήδη ένας στους δέκα κτηνοτρόφους έχει εγκαταλείψει την παραγωγή σύμφωνα και με τα
τελευταία στοιχεία του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ.
Με τον τρόπο αυτό προωθείται ο μόνιμος στόχος της ΚΑΠ της ΕΕ που είναι η συγκέντρωση της παραγωγής σε όλο και πιο λίγα χέρια και γι΄ αυτό κάθε
αναθεώρησή της είναι και χειρότερη από την προηγούμενη όπως και η τωρινή που ξεκίνησε αρχές του 2023.
Την ίδια στιγμή οι εξαγωγές της φέτας έφτασαν τα 605 εκατομμύρια ευρώ το 2022 έναντι 388 εκατομμυρίων ευρώ το 2019 και δείχνουν ότι η διαχρονική πολιτική της
εξωστρέφειας των προϊόντων «Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης» έχει να κάνει αποκλειστικά με τα κέρδη των γαλακτοβιομηχανιών και την βελτίωση της
θέσης τους στον παγκόσμιο ανταγωνισμό.
Παράλληλα η κυβέρνηση απορρίπτει το αίτημα μας για κατώτερες εγγυημένες τιμές στα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα επικαλούμενη το πλαίσιο της «ελεύθερης
αγοράς» την ίδια στιγμή που εξακολουθεί να προσφέρει «κατώτατα εγγυημένα κέρδη» στους εργολάβους που εκμεταλλεύονται τις Εθνικές οδούς και τα διόδια, στις
εταιρείες διαχείρισης των απορριμμάτων, στους βιομηχάνους που ασχολούνται με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας όπως τα φωτοβολταϊκά που έχουν εγγυημένη
τιμή.
Στην ανάπτυξη αυτή που κίνητρο έχει τα κέρδη των γαλακτοβιομηχανιών και όχι τις διατροφικές ανάγκες του λαού οι δικές μας ανάγκες και οι κόποι
μας δεν χωράνε.
Είναι καιρός να πούμε φτάνει πια. Μέσα από το σύλλογό μας και δυναμώνοντάς τον, φτιάχνοντας καινούργιους όπου δεν υπάρχουν να κάνουμε πράξη το σύνθημα των
αγώνων μας «ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Η ΕΛΠΙΔΑ» γιατί δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από καμία κυβέρνηση που οδηγό έχει
την ΚΑΠ της ΕΕ.
 
Μέσα από την πείρα που συγκεντρώσαμε βγάλαμε το συμπέρασμα ότι μόνο όταν εμπιστευτήκαμε τη δύναμή μας και προχωρήσαμε σε αγώνες τοπικά, περιφερειακά
και πανελλαδικά σε συντονισμό με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων και έχοντας τη στήριξη του υπόλοιπου λαού που και αυτός υποφέρει, καταφέραμε να
αποσπάσουμε μικρές και οι μεγάλες ανάσες όπως το αφορολόγητο, τις ενισχύσεις- ψίχουλα για την κάλυψη της αύξησης των ζωοτροφών κλπ.
Το επόμενο διάστημα ο Σύλλογος θα προχωρήσει σε πλατιά ενημέρωση όλων των κτηνοτρόφων για να αποφασίσουμε την παραπέρα δράση μας, για
να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες μας και να απαιτήσουμε:
- Καμία μείωση στην τιμή του γάλακτος.
- Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος.
- Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του ρεύματος, πλαφόν 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων και του ΦΠΑ στις ζωοτροφές, στα αγροεφόδια και σε βασικά είδη για την ικανοποίηση αναγκών της λαϊκής οικογένειας.
- Κατώτατες εγγυημένες τιμές στο γάλα και το κρέας που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.
- Επιδότηση στα αγροεφόδια και τις ζωοτροφές. Ενίσχυση για κάθε ζώο.
-Άμεση πληρωμή των κτηνοτροφικών - αγροτικών προϊόντων με την παράδοση.
- Όχι στις ελληνοποιήσεις γάλακτος και κρέατος που απορρέουν από την ΚΑΠ και τις υπογραφές των ελληνικών κυβερνήσεων στο πλαίσιο των συμφωνιών του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.
- Σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο.
- Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το φυτικό - ζωικό κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους στο 100%.
- Να απαγορευτεί κάθε δραστηριότητα των επιχειρηματικών ομίλων σε βοσκήσιμες εκτάσεις, δάση, δασικές εκτάσεις. Να μην υπάρξει αλλαγή του χαρακτήρα και χρήσης γης προς όφελος του κεφαλαίου.
- Όχι στις εξορύξεις υδρογονανθράκων που καταστρέφουν το περιβάλλον και κλέβουν τον πλούτο του λαού.
 
ΖΙΤΣΑ Μάιος 2023"

Κοντά στους Ηπειρώτες-εκθέτες στην διεθνή έκθεση Hermes Expo, η οποία έλαβε χώρα στο Old Bridge, Νιου Τζέρσει των ΗΠΑ, βρέθηκε ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού κ. Χρυσόστομος Δήμου.

Ο κ. Δήμου είχε την ευκαιρία σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις με τους Ηπειρώτες-εκθέτες να διαπιστώσει και από κοντά το υψηλό επίπεδο παρουσίασης των προϊόντων. Επιπλέον, είχε τη δυνατότητα να ανταλλάξει απόψεις με στελέχη της Περιφέρειας Ηπείρου και του επιμελητηρίου Ιωαννίνων, από το οποίο έλαβε και αναμνηστική πλακέτα.

Τον χαιρετισμό του στην έναρξη της έκθεσης, ο κ. Δήμου συνεχάρη τον ιδρυτή και Πρόεδρο της Έκθεσης κ. Κοτρότσιο για την σημαντική συμβολή του στην προβολή της Ελλάδος και των επιχειρήσεων στην αγορά των ΗΠΑ. Τόνισε δε, ότι το ΠΣΗΕ παραμένει αρωγός στις προσπάθειες της Περιφέρειας, των Επιμελητηρίων και εν γενεί της επιχειρηματικής κοινότητας για την αποτελεσματική προώθηση των εξαγωγικών δραστηριοτήτων τους.

Γραφείο Τύπου και επικοινωνίας

Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού (ΠΣΗΕ)

 
lllll.png

 

Η MarBella Collection είναι ένας αναπτυσσόμενος ξενοδοχειακός όμιλος με τρία ξενοδοχεία πολυτελείας 5*. Το MarΒella Corfu και το MarΒella Nido Suite Hotel & Villas βρίσκονται στην Κέρκυρα, και το MarΒella Elix, στο Καραβοστάσι Θεσπρωτίας.

Το MarBella Elix αναζητά επαγγελματία για τη θέση του Φύλακα

Αρμοδιότητες:

 • Υπεύθυνος στην διατήρηση της ασφάλειας του ξενοδοχείου

Προσόντα:

 • Προηγούμενη ανάλογη εμπειρία σε ξενοδοχείο 4* ή 5* θα θεωρηθεί επιπλέον προσόν
 • Άδεια Εργασίας Προσωπικού Ασφαλείας
 • Επιθυμητή η γνώση Αγγλικής γλώσσας
 • Εξωστρεφής και ευχάριστη προσωπικότητα
 • Άριστη ικανότητα επικοινωνίας, συνεργασίας και ομαδικό πνεύμα
 • Επαγγελματική συμπεριφορά

Παροχές:

 • Δυναμικό και εξελισσόμενο επαγγελματικό περιβάλλον
 • Ανταγωνιστικό πακέτο αποδοχών
 • Εποχιακή απασχόληση
 • Διαμονή και διατροφή

 

Κάνε την αίτησή σου εδώ και γίνε μέλος της MarBella Collection!

Στοιχεία Επικοινωνίας Τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού.

HR DEPARTMENT -MARBELLA COLLECTION

T +30 26610 71126

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.