ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Τη λειτουργία του συνοριακού Τελωνείου Αμπελώνα την περίοδο του καλοκαιριού, των Χριστουγέννων και του Πάσχα ζητεί ο Β. Γιόγιακας με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομικών.

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας ζητεί να εφαρμοστεί, ύστερα από τέσσερα χρόνια, η απόφαση του Υπουργού Οικονομικών σύμφωνα με την οποία το Τελωνείο Αμπελώνα θα λειτουργούσε τις παραπάνω περιόδους με κλιμάκιο υπαλλήλων από το Τελωνείο Ηγουμενίτσας.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Προς τον κ. Υπουργό Οικονομικών

ΘΕΜΑ: «Λειτουργία κλιμακίου στο συνοριακό Τελωνείο Αμπελώνα»

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών (Δ6Β1168860/ΕΞ 2011/6-12-2011 Α.Υ.Ο. – ΦΕΚ 3034/Β/30-12-2011) ανεστάλη από 1/2/2012 η λειτουργία Περιφερειακών Τελωνειακών Αρχών και οι αρμοδιότητές τους μεταφέρθηκαν σε άλλες Τελωνειακές Αρχές. Σε μεταγενέστερη, διευκρινιστική απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών (Δ19Α5002909/ΕΞ2012/19-1-2012 Α.Υ.Ο.) αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι ειδικά για το συνοριακό Τελωνείο Αμπελώνα, οι αρμοδιότητες του οποίου περιέρχονται στο Τελωνείο Ηγουμενίτσας, θα λειτουργεί κλιμάκιο «μόνο σε ειδικές περιπτώσεις (Πάσχα, καλοκαίρι, Χριστούγεννα)» από υπαλλήλους που θα ορίζονται από τον Προϊστάμενο του Τελωνείου Ηγουμενίτσας και μόνο μετά από απόφαση του Υπουργού Οικονομικών. Στην εν λόγω απόφαση καλούνταν οι Προϊστάμενοι των Τελωνείων στα οποία περιέρχονταν οι αρμοδιότητες των υπό αναστολή Τελωνείων να συνεργαστούν για τη μετάβαση στις νέες οργανωτικές δομές.

Παρ’ όλα αυτά η λειτουργία κλιμακίων στο συνοριακό Τελωνείο Αμπελώνα, σύμφωνα με την προβλεπόμενη στην παραπάνω απόφαση διαδικασία, ουδέποτε προχώρησε. Η μη επαναλειτουργία του Τελωνείου, ειδικά σε περιόδους κορύφωσης της διασυνοριακής κίνησης, όπως το καλοκαίρι και οι μεγάλες γιορτές, δυσχεραίνει την εξυπηρέτηση κατοίκων και επισκεπτών σε τουλάχιστον τριάντα χωριά που βρίσκονται στις δύσβατες και ορεινές επαρχίες Λιβαδειάς και Δίβρης Αγ. Σαράντα.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:

- Εάν και πότε προτίθεται να προχωρήσει στις δέουσες ενέργειες για τη λειτουργία κλιμακίου στο συνοριακό Τελωνείο Αμπελώνα, όπως αυτές ορίζονται στην Δ19Α5002909/ΕΞ2012/19-1-2012 Α.Υ.Ο..

aimilios

  karta

tsiolis

podilata

pamvotisnew

emailcontact

cobralogo

 

 

 KarzPreveza

 

Ο πάντα δραστήριος Σύνδεσμος Ηπειρωτών Δήμου Ζωγράφου “Η ΗΠΕΙΡΟΣ” διοργανώνει την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017 εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Ζωγράφου, Ανακρέοντος 60 και θα αρχίσει στις 10.45 το πρωί.
Όπως αναφέρεται στην σχετική πρόσκληση, στο πλαίσιο της κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας θα τιμηθούν για την προσφορά προς τον Σύνδεσμο, το Πολιτισμό και τη χώρα, οι εξής: Ο κ. Απόστολος Κ. Μπίσας, διευθυντής Ουρολογικής Κλινικής στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο και Πρόεδρος του εξωραϊστικού Συλλόγου Μετσόβου και ο κ. Νικόλαος Δ. Βιτάλης τ. διευθυντής Οικονομικού Ελέγχου της ΔΕΗ, π. Νομάρχης, μέλος του Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος.

Το γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης Δήμου Ζηρού ενημερώνει ότι: Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, δίνεται παράταση ως τις 16 Ιανουαρίου δίνεται για τους νέους γεωργούς με σκοπό την οριστικοποίηση των ηλεκτρονικών αιτήσεων για την εγκατάσταση τους στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων. Αντίστοιχα, παρατείνεται έως τις 30 Ιανουαρίου η ημερομηνία προσκόμισης του φακέλου σε έντυπη μορφή στις οικείες Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής.


Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Νομού Τρικάλων σε ανακοίνωσή του γνωστοποιεί ότι "διοργανώνει μονοήμερη εκδρομή την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016 στην πανέμορφη πόλη των Ιωαννίνων, στο γραφικό Μέτσοβο και την ξακουστή Ζίτσα με τα αξιοθέατά της. Στην πόλη των Ιωαννίνων θα γίνει περιήγηση στο κάστρο με το πρόσφατα εγκαινιασμένο -από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας- μουσείο της αργυροτεχνίας, στο βυζαντινό μουσείο και στο μουσείο του Ασλάν Πασά. Στη συνέχεια θα γίνει επίσκεψη στο νησί του Αλή Πασά και στο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων.

Δηλώσεις συμμετοχής :
Πρόεδρος: Νίκη Χύτα 6937385053
Γραμματέας: Αθηνά Οικονόμου 6978948775
Ταμίας: Παναγιώτης Φλώρος 6977672318"

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων σε ανακοίνωσή ου αναφέρει ότι: "Συμμετέχει στη δράση «Εβδομάδα Συγκέντρωσης Φαρμάκων» που διοργανώνεται από τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής του  Δήμου Ιωαννιτών, για τις μεγάλες ανάγκες που αντιμετωπίζει το Κοινωνικό Φαρμακείο Αλληλεγγύης της πόλης μας.

Η συγκέντρωση των φαρμάκων θα πραγματοποιείται τις πρωινές ώρες από τις 10 έως τις 14 Οκτωβρίου στο θυρωρείο του κτηρίου Διοίκησης (Μεταβατικό Κτήριο).   

Παρακαλώ θερμά για τη συμμετοχή όλων μας στη συγκεκριμένη δράση και πρωτοβουλία.

Ο Πρύτανης

Καθηγητής Γεώργιος Δ.Καψάλης"       

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 5ο φεστιβάλ χορωδιών στην Πανηπειρωτική. Χοροδιδάσκαλος ο Βαγγέλης Κώτσος

Τα πολυκαταστήματα JUMBO ζητούν για το κατάστημα στην Πρέβεζα στην περιοχή του Λούρου, Υπεύθυνο Τμήματος.

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-62274075-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');