O διηπειρωτικός

Η ανατολή του 2016 βρίσκει την χώρα μας και τους Έλληνες βυθισμένους στη βαθιά οικονομική ύφεση και το προσφυγικό ζήτημα στην κορύφωσή του. Το 2015 ήταν μία πολύ δύσκολη χρονιά, η 7η χρονιά συνεχόμενη της πιο βαριάς κοινωνικοοικονομικής κρίσης γνώρισε μεταπολεμικά η χώρα μας.

Αν κρατούσαμε κάτι σε επίπεδο ιστορικού ενδιαφέροντος από το 2015, είναι η μεγάλη υπέρβαση που έκανε ο λαός, είτε βγάζοντας θυμό από την δύσκολη κατάσταση που τον έφερε το πολιτικό σύστημα των τελευταίων 30 χρόνων, είτε γιατί πείστηκε ότι υπάρχει ελπίδα μέσα από μία κυβέρνηση της αριστεράς, όταν όλα γύρω μας έχουν διαλυθεί. Δυστυχώς όμως η απογοήτευση δεν άργησε να έρθει και όσοι υποστηρίζουν ότι 'εάν οι εκλογές άλλαζαν τα πράγματα θα ήταν ...παράνομες" βρήκαν ένα ακόμη άλλοθι να ενισχύσουν την επιχειρηματολογία τους. Τουλάχιστον μέχρι σήμερα τίποτε ουσιαστικό δεν έχει αλλάξει... Ο κόσμος όμως το 2016 ήταν εκεί και έδωσε όλες τις μάχες. Και στο δημοψήφισμα είπε το μεγάλο ΟΧΙ κόντρα σε ένα πολιτικό σύστημα που έφερε την χώρα στον γκρεμό. Να θυμίσουμε μόνο ότι επιστρατεύτηκαν για να πει ο λαός το...μεγάλο ΝΑΙ όλες οι 'χρυσές' προσωπικότητες του παρελθόντος. Από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, τον Κώστα Καραμανλή,τον Κώστα Σημίτη, μέχρι τον τέως Βασιλέα (Κωνσταντίνος κι αυτός...) αλλά και τους πιο φρεσκοεμφανιζόμενους στην πολιτική όπως τον Σταύρο Θεοδωράκη και τα' άλλα παιδιά του συστήματος. 

Δεν ξέρουμε τι μας επιφυλάσσει το 2016 αλλά οι οιωνοί δεν είναι καλοί. Ασφαλιστικό και κόκκινα δάνεια, μαζί με ένα μηντιακό σύστημα που νιώθει να απειλείται, είναι ικανά να ρίξουν τη σημερινή κυβέρνηση και να οδηγήσουν τη χώρα στην ακυβερνησία που λέγεται 'οικουμενική'.
Ας ελπίσουμε ότι ο διακαής πόθος τους για οικουμενική, ώστε να προωθηθούν σε θέσεις κλειδιά τα 'δικά' τους παιδιά, που θα εξυπηρετήσουν συγκεκριμένα συμφέροντα σε βάρος του λαού, δεν θα ευοδωθεί. Ακόμη και αν πέσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ είναι προτιμότερο να υπάρξει νέα, όποια κι αν είναι αυτή την οποία θα επιλέξει και πάλι ο λαός. Οι περιουσίες του απλού πολίτη πρέπει να μείνουν σ' αυτόν και παράλληλα να ενισχυθεί ώστε να μπορέσει να τις αξιοποιήσει. Το όποιο σχέδιο υπάρχει μέσω των κόκκινων δανείων που στην πλειοψηφία τους έχουν πληρωθεί είτε με τους υψηλούς τόκους που επέβαλαν οι ίδιες οι τράπεζες, είτε από τα χρήματα της αυστηρής φορολογίας και της δραστικής μείωσης των μισθών, ν' αλλάξουν χέρια οι περιουσίες πρέπει να αποτραπεί με κάθε δυνατό τρόπο, μέσα από την οργάνωση και την αντίσταση του λαού.
Οι συντάξεις της γιαγιάς και του παππού στο χωριό που φυλάττει Θερμοπύλες, και του φτωχού πολίτη πρέπει, όχι μόνο να μην πληγούν άλλο, αλλά και να ενισχυθούν. Η υγεία και η παιδεία να αναβαθμιστούν. Οι αγρότες να βοηθηθούν και βέβαια να υπάρξει επιτέλους ένα σχέδιο ανόρθωσης της ελληνικής οικονομίας που θα επιφέρει θέσεις εργασίας και την πολυπόθητη ανάπτυξη. Εάν πρέπει να κάνουμε μία ευχή για το 2016 είναι στο τέλος της να μην έχει χάσει κανείς το παραμικρό από αυτά που διαθέτει σήμερα. Όποιος το καταφέρει αυτό θα είναι και ο κερδισμένος της χρονιάς!. Δεν αντέχει άλλη διολίσθηση σ' αυτή η χώρα. Όχι γιατί δεν υπάρχει προ πολλού άλλο.. λίπος να καεί και τρώμε τις σάρκες μας αλλά και γιατί αυτή η χώρα και οι Έλληνες αξίζουμε μία καλύτερη ποιότητα ζωής. Μία καλύτερη Ελλάδα!
Και ως γνωστό. Οι ευχές ευοδώνονται με πράξεις!

Καλή χρονιά με υγεία, δύναμη και αντοχές!

Ο διηπειρωτικός

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

e horos logo