ΑΓΟΡΑ

Οι διαβουλεύσεις μεταξύ Αθήνας και δανειστών συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας το συντομότερο, ει δυνατόν πριν τα τέλη Μαρτίου, όπως επιθυμεί η ελληνική πλευρά.

Στο τραπέζι των διαβουλεύσεων επανέρχονται σήμερα τα «καυτά» ζητήματα του δημοσιονομικού, του φορολογικού και του ασφαλιστικού, από τα οποία και θα κριθεί η επιτυχία – και δη ο χρόνος ολοκλήρωσης – της αξιολόγησης.

Ειδικότερα, ο νέος γύρος επαφών με το κουαρτέτο ξεκινά σήμερα στις 13.30 (δημοσιονομικά), συνεχίζεται το απόγευμα στις 18.30 (θέματα εκπαίδευσης), ενώ η μεγάλη μάχη της ημέρας αναμένεται να δοθεί στις 19.30 (ασφαλιστικό).

Το δημοσιονομικό πεδίο παραμένει μεγάλο «αγκάθι» της διαπραγμάτευσης, αφού ελληνική κυβέρνηση και δανειστές εμφανίζουν διαφορετικές προσεγγίσεις στην κατεύθυνση προσδιορισμού του δημοσιονομικού κενού για την τριετία 2016 - 2018.

Μέτρα ίσα με 1% του ΑΕΠ, ή ύψους 1,8 δισ. ευρώ, παραμένουν ακόμη απροσδιόριστα, ενώ η πλευρά των δανειστών παραμένει πιστή στη θέση της πως το δημοσιονομικό κενό για την τριετία ξεπερνά τα 5 δισ. ευρώ.

Φορολογικό
«Κακά» είναι τα μαντάτα και από το φορολογικό μέτωπο, καθώς οι θεσμοί πιέζουν ασφυκτικά για μείωση του αφορολόγητου ορίου κάτω από τις 9.550 ευρώ. Η κυβέρνηση, από την πλευρά της, επιμένει πως δεν πρέπει να «ψαλιδιστεί» το αφορολόγητο όριο, καθώς οι μισθοί στην Ελλάδα έχουν υποχωρήσει σημαντικά.

Την ίδια στιγμή, πληροφορίες θέλουν το κουαρτέτο να απέρριψε την ελληνική πρόταση για φορολόγηση των ηλεκτρονικών τραπεζικών συναλλαγών. Η ελληνική πλευρά φέρεται πως κατέθεσε την εν λόγω πρόταση προκειμένου να «σωθούν» κύριες και επικουρικές συντάξεις, όμως οι δανειστές δεν την δέχθηκαν.

Κόκκινα δάνεια
Μεγάλο παραμένει το χάσμα που χωρίζει κυβέρνηση και δανειστές και στο μέτωπο διαχείρισης των κόκκινων δανείων, όπως αυτό επιβεβαιώθηκε και μετά το πέρας της συνάντησης του υπουργού Οικονομίας, Γιώργου Σταθάκη, με τους δανειστές, το βράδυ της Τρίτης.

Μεγάλο «αγκάθι» παραμένει το θέμα της πώλησης των κόκκινων δάνειων που είναι συνδεδεμένα με την πρώτη κατοικία. «Έχουμε ακόμα μεγάλη απόσταση να διανύσουμε. Τα ανοιχτά ζητήματα είναι πολλά και αφορούν κυρίως στα δάνεια των μικρομεσαίων και τα καταναλωτικά δάνεια», γνωστοποίησε ο κ. Σταθάκης, το βράδυ της Τρίτης.

Κανένα σχόλιο ωστόσο δεν έκανε ο υπουργός, μετά το τέλος της συνάντησης με τους θεσμούς, για το ενδεχόμενο πώλησης και εξυπηρετούμενων δανείων σε εταιρείες διαχείρισης μαζί με τα κόκκινα δάνεια.

Οι διαπραγματεύσεις για τα κόκκινα δάνεια θα συνεχιστούν την Πέμπτη, σε νέα συνάντηση του υπουργού Οικονομίας με το κουαρτέτο.


news27.gr

e horos logo

  tsiolis

podilata

 

 KarzPreveza

 

Με διάθεση χιούμορ και πνεύμα καρναβαλικό η επιτροπή του καρναβαλιού Γυναικών Άρτας, μας ενημερώνει για την προετοιμασία που κάνει εν όψει του μεγάλου κεφιού της 10ης Φεβρουαρίου 2018. Συγκεκριμένα αναφέρει:

"Mε τα μελομακάρονα ακόμη στον ουρανίσκο και πριν προλάβουμε να ξεστολίσουμε και να κόψουμε όλες τις βασιλόπιτες, προχωράμε ολοταχώς τις προετοιμασίες για το Καρναβάλι Γυναικών Άρτας που θα γίνει το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 7 το απόγευμα.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας, η Άτυπη Επιτροπή του Καρναβαλιού διοργανώνει συναντήσεις για την καλύτερη διοργάνωση της καρναβαλικής παρέλασης. Συναντήθηκε με το Δήμαρχο κ. Χ. Τσιρογιάννη, με τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Κ. Χαρακλιά καθώς και με υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου Αρταίων, με τους οποίους συζήτησαν οργανωτικά ζητήματα και θέματα υποστήριξης για ένα ακόμη επιτυχημένο καρναβάλι.

 

Την Τρίτη 16-1-2018 συναντήθηκαν τα μέλη της άτυπης επιτροπής όπου μεταξύ ποτού και κοπής πίττας συζήτησαν για την προετοιμασία των αρμάτων και όλες τις λεπτομέρειες και την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018 στις 7 το απόγευμα όλοι οι αρχηγοί των γκρουπ του καρναβαλιού θα συναντηθούν στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Άρτας (ισόγειο) για να συζητηθούν ζητήματα που αφορούν τη ροή της καρναβαλικής παρέλασης.

 

Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο καρναβάλι… και αξίζει την υποστήριξη όλων μας διότι:

Αντέχει 37 χρόνια, θα συμμετέχουν 1500 καρναβαλιστές όλων των ηλικιών,το παρακολουθούν εκατοντάδες θεατές από όλη την περιφέρεια και δίνει κάθε χρόνο, βρέξει-χιονίσει, ένα εύθυμο και σατιρικό χρώμα στην πόλη της Άρτας.

Η Άτυπη Επιτροπή του Καρναβαλιού απευθύνει ανοικτή πρόσκληση σε όλες και σε όλους για μια δημιουργική συμμετοχή στο καρναβάλι του 2018, γεμάτη φαντασία, χιούμορ και κέφι.

Για δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα:

Κική Μανοπούλου: 6936393456

Κυριακούλα Κουτσούμπα: 6978595133

Λαμπρινή Τρομπούκη: 6948805702

Για την Άτυπη Επιτροπή του Καρναβαλιού Γυναικών Άρτας

Κική Μανοπούλου

Κυριακούλα Κουτσούμπα"

Aπό το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοινώθηκε η πρόσκληση των «Σχεδίων Βελτίωσης», δηλαδή των Δράσεων 4.1.1 «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στην ανταγωνιστικότητα της εκμετάλλευσης» και 4.1.3 «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στη χρήση ΑΠΕ καθώς και στην προστασία του περιβάλλοντος» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 με ΑΔΑ: ΩΔΓΗ4653ΠΓ-45Ν.

Ο προϋπολογισμός των δράσεων για την Περιφέρεια Ηπείρου ανέρχεται σε 16.292.351 ευρώ.

Η περίοδος υποβολής αιτήσεων είναι από 21.12.2017 έως και 2.4.2018. Η αίτηση στήριξης υποβάλλεται μέσω του Πληροφορικού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (http://www.ependyseis.gr) και στη συνέχεια ο φυσικός φάκελος κατατίθεται στην οικεία Δ.Α.Ο.Κ..

Δικαιούχοι μπορεί να είναι ενεργοί γεωργοί (φυσικά πρόσωπα, ενήλικες έως 61 ετών και νομικά πρόσωπα), οι οποίοι έχουν υποβάλει ΟΣΔΕ κατά το έτος 2017. Δικαιούχοι μπορεί να είναι και συλλογικά πρόσωπα αγροτών.

Για τη δράση 4.1.1, οι υποψήφιοι φυσικά πρόσωπα πρέπει να είναι επαγγελματίες γεωργοί ή να έχουν ενταχθεί στο υπομέτρο 6.1 των νέων γεωργών.

Τις Επιλέξιμες Επενδύσεις, καθώς και τα Ποσά και την Ένταση Ενίσχυσης μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι στον ιστότοπο της Περιφέρειας Ηπείρου στην «Ενημέρωση Αγροτών» και συγκεκριμένα στον κάτωθι υπερσύνδεσμο:

http://www.php.gov.gr/enimerosi/anakoinoseis/6689-prosklisi-ekdilosis-endiaferontos-gia-to-ypometro-4-1-stiriksi-gia-ependyseis-se-georgikes-ekmetalleyseis.html

Η πρόσκληση είναι διαθέσιμη και στην ιστοσελίδα του ΥΠΑΑΤ (www.minagric.gr).

Για την Ηγουμενίτσα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην κ. Καννά στον 3ο όροφο του Δημαρχείου Ηγουμενίτσας και στο 26653 61233.


Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Νομού Τρικάλων σε ανακοίνωσή του γνωστοποιεί ότι "διοργανώνει μονοήμερη εκδρομή την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016 στην πανέμορφη πόλη των Ιωαννίνων, στο γραφικό Μέτσοβο και την ξακουστή Ζίτσα με τα αξιοθέατά της. Στην πόλη των Ιωαννίνων θα γίνει περιήγηση στο κάστρο με το πρόσφατα εγκαινιασμένο -από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας- μουσείο της αργυροτεχνίας, στο βυζαντινό μουσείο και στο μουσείο του Ασλάν Πασά. Στη συνέχεια θα γίνει επίσκεψη στο νησί του Αλή Πασά και στο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων.

Δηλώσεις συμμετοχής :
Πρόεδρος: Νίκη Χύτα 6937385053
Γραμματέας: Αθηνά Οικονόμου 6978948775
Ταμίας: Παναγιώτης Φλώρος 6977672318"

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων σε ανακοίνωσή ου αναφέρει ότι: "Συμμετέχει στη δράση «Εβδομάδα Συγκέντρωσης Φαρμάκων» που διοργανώνεται από τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής του  Δήμου Ιωαννιτών, για τις μεγάλες ανάγκες που αντιμετωπίζει το Κοινωνικό Φαρμακείο Αλληλεγγύης της πόλης μας.

Η συγκέντρωση των φαρμάκων θα πραγματοποιείται τις πρωινές ώρες από τις 10 έως τις 14 Οκτωβρίου στο θυρωρείο του κτηρίου Διοίκησης (Μεταβατικό Κτήριο).   

Παρακαλώ θερμά για τη συμμετοχή όλων μας στη συγκεκριμένη δράση και πρωτοβουλία.

Ο Πρύτανης

Καθηγητής Γεώργιος Δ.Καψάλης"       

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 5ο φεστιβάλ χορωδιών στην Πανηπειρωτική. Χοροδιδάσκαλος ο Βαγγέλης Κώτσος

Τα πολυκαταστήματα JUMBO ζητούν για το κατάστημα στην Πρέβεζα στην περιοχή του Λούρου, Υπεύθυνο Τμήματος.