ΑΓΟΡΑ

Οι διαβουλεύσεις μεταξύ Αθήνας και δανειστών συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας το συντομότερο, ει δυνατόν πριν τα τέλη Μαρτίου, όπως επιθυμεί η ελληνική πλευρά.

Στο τραπέζι των διαβουλεύσεων επανέρχονται σήμερα τα «καυτά» ζητήματα του δημοσιονομικού, του φορολογικού και του ασφαλιστικού, από τα οποία και θα κριθεί η επιτυχία – και δη ο χρόνος ολοκλήρωσης – της αξιολόγησης.

Ειδικότερα, ο νέος γύρος επαφών με το κουαρτέτο ξεκινά σήμερα στις 13.30 (δημοσιονομικά), συνεχίζεται το απόγευμα στις 18.30 (θέματα εκπαίδευσης), ενώ η μεγάλη μάχη της ημέρας αναμένεται να δοθεί στις 19.30 (ασφαλιστικό).

Το δημοσιονομικό πεδίο παραμένει μεγάλο «αγκάθι» της διαπραγμάτευσης, αφού ελληνική κυβέρνηση και δανειστές εμφανίζουν διαφορετικές προσεγγίσεις στην κατεύθυνση προσδιορισμού του δημοσιονομικού κενού για την τριετία 2016 - 2018.

Μέτρα ίσα με 1% του ΑΕΠ, ή ύψους 1,8 δισ. ευρώ, παραμένουν ακόμη απροσδιόριστα, ενώ η πλευρά των δανειστών παραμένει πιστή στη θέση της πως το δημοσιονομικό κενό για την τριετία ξεπερνά τα 5 δισ. ευρώ.

Φορολογικό
«Κακά» είναι τα μαντάτα και από το φορολογικό μέτωπο, καθώς οι θεσμοί πιέζουν ασφυκτικά για μείωση του αφορολόγητου ορίου κάτω από τις 9.550 ευρώ. Η κυβέρνηση, από την πλευρά της, επιμένει πως δεν πρέπει να «ψαλιδιστεί» το αφορολόγητο όριο, καθώς οι μισθοί στην Ελλάδα έχουν υποχωρήσει σημαντικά.

Την ίδια στιγμή, πληροφορίες θέλουν το κουαρτέτο να απέρριψε την ελληνική πρόταση για φορολόγηση των ηλεκτρονικών τραπεζικών συναλλαγών. Η ελληνική πλευρά φέρεται πως κατέθεσε την εν λόγω πρόταση προκειμένου να «σωθούν» κύριες και επικουρικές συντάξεις, όμως οι δανειστές δεν την δέχθηκαν.

Κόκκινα δάνεια
Μεγάλο παραμένει το χάσμα που χωρίζει κυβέρνηση και δανειστές και στο μέτωπο διαχείρισης των κόκκινων δανείων, όπως αυτό επιβεβαιώθηκε και μετά το πέρας της συνάντησης του υπουργού Οικονομίας, Γιώργου Σταθάκη, με τους δανειστές, το βράδυ της Τρίτης.

Μεγάλο «αγκάθι» παραμένει το θέμα της πώλησης των κόκκινων δάνειων που είναι συνδεδεμένα με την πρώτη κατοικία. «Έχουμε ακόμα μεγάλη απόσταση να διανύσουμε. Τα ανοιχτά ζητήματα είναι πολλά και αφορούν κυρίως στα δάνεια των μικρομεσαίων και τα καταναλωτικά δάνεια», γνωστοποίησε ο κ. Σταθάκης, το βράδυ της Τρίτης.

Κανένα σχόλιο ωστόσο δεν έκανε ο υπουργός, μετά το τέλος της συνάντησης με τους θεσμούς, για το ενδεχόμενο πώλησης και εξυπηρετούμενων δανείων σε εταιρείες διαχείρισης μαζί με τα κόκκινα δάνεια.

Οι διαπραγματεύσεις για τα κόκκινα δάνεια θα συνεχιστούν την Πέμπτη, σε νέα συνάντηση του υπουργού Οικονομίας με το κουαρτέτο.


news27.gr

aimilios

  karta

tsiolis

podilata

pamvotisnew

 KarzPreveza

 

Ο πάντα δραστήριος Σύνδεσμος Ηπειρωτών Δήμου Ζωγράφου “Η ΗΠΕΙΡΟΣ” διοργανώνει την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017 εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Ζωγράφου, Ανακρέοντος 60 και θα αρχίσει στις 10.45 το πρωί.
Όπως αναφέρεται στην σχετική πρόσκληση, στο πλαίσιο της κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας θα τιμηθούν για την προσφορά προς τον Σύνδεσμο, το Πολιτισμό και τη χώρα, οι εξής: Ο κ. Απόστολος Κ. Μπίσας, διευθυντής Ουρολογικής Κλινικής στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο και Πρόεδρος του εξωραϊστικού Συλλόγου Μετσόβου και ο κ. Νικόλαος Δ. Βιτάλης τ. διευθυντής Οικονομικού Ελέγχου της ΔΕΗ, π. Νομάρχης, μέλος του Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος.

Το γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης Δήμου Ζηρού ενημερώνει ότι: Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, δίνεται παράταση ως τις 16 Ιανουαρίου δίνεται για τους νέους γεωργούς με σκοπό την οριστικοποίηση των ηλεκτρονικών αιτήσεων για την εγκατάσταση τους στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων. Αντίστοιχα, παρατείνεται έως τις 30 Ιανουαρίου η ημερομηνία προσκόμισης του φακέλου σε έντυπη μορφή στις οικείες Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής.


Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Νομού Τρικάλων σε ανακοίνωσή του γνωστοποιεί ότι "διοργανώνει μονοήμερη εκδρομή την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016 στην πανέμορφη πόλη των Ιωαννίνων, στο γραφικό Μέτσοβο και την ξακουστή Ζίτσα με τα αξιοθέατά της. Στην πόλη των Ιωαννίνων θα γίνει περιήγηση στο κάστρο με το πρόσφατα εγκαινιασμένο -από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας- μουσείο της αργυροτεχνίας, στο βυζαντινό μουσείο και στο μουσείο του Ασλάν Πασά. Στη συνέχεια θα γίνει επίσκεψη στο νησί του Αλή Πασά και στο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων.

Δηλώσεις συμμετοχής :
Πρόεδρος: Νίκη Χύτα 6937385053
Γραμματέας: Αθηνά Οικονόμου 6978948775
Ταμίας: Παναγιώτης Φλώρος 6977672318"

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων σε ανακοίνωσή ου αναφέρει ότι: "Συμμετέχει στη δράση «Εβδομάδα Συγκέντρωσης Φαρμάκων» που διοργανώνεται από τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής του  Δήμου Ιωαννιτών, για τις μεγάλες ανάγκες που αντιμετωπίζει το Κοινωνικό Φαρμακείο Αλληλεγγύης της πόλης μας.

Η συγκέντρωση των φαρμάκων θα πραγματοποιείται τις πρωινές ώρες από τις 10 έως τις 14 Οκτωβρίου στο θυρωρείο του κτηρίου Διοίκησης (Μεταβατικό Κτήριο).   

Παρακαλώ θερμά για τη συμμετοχή όλων μας στη συγκεκριμένη δράση και πρωτοβουλία.

Ο Πρύτανης

Καθηγητής Γεώργιος Δ.Καψάλης"       

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 5ο φεστιβάλ χορωδιών στην Πανηπειρωτική. Χοροδιδάσκαλος ο Βαγγέλης Κώτσος

Τα πολυκαταστήματα JUMBO ζητούν για το κατάστημα στην Πρέβεζα στην περιοχή του Λούρου, Υπεύθυνο Τμήματος.

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-62274075-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');