ΑΓΟΡΑ

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων κ. Αντώνη Στεργιώτη, ο οποίος του παρέδωσε την ετήσια Έκθεση πεπραγμένων της ανεξάρτητης αρχής.

Ο κ. Στεργιώτης, παραδίδοντας την Έκθεση, επισήμανε:

«Με ιδιαίτερη χαρά σας παραδίδω την Έκθεση σε μια δύσκολη χρονιά, σε μια πολύ δύσκολη κοινωνικοοικονομική συγκυρία. Πιστεύω ότι η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων έκανε το καθήκον της, σύμφωνα με τους νόμους του κράτους. Έκανε το καθήκον της σε πολλούς τομείς και δράσεις που φαινομενικά μπορεί να φαίνονται ότι αλληλοσυγκρούονται. Δηλαδή έσοδα του Δημοσίου απαραίτητα και ιδίως σε μια τέτοια συγκυρία, ταυτόχρονα όμως προστασία της κοινωνίας, γιατί η αγορά παιγνίων δεν είναι σαν οποιαδήποτε άλλη αγορά. Δεν είναι ένας οποιοσδήποτε κλάδος οικονομικής δραστηριότητας. Είναι μια ‘‘άγρια’’ αγορά και ιδιαίτερα επικίνδυνη. Γι’ αυτό ο ρόλος του επόπτη, ο ρόλος του ρυθμιστή είναι ιδιαίτερα σημαντικός και έχει ιδιαίτερη υπευθυνότητα».

Ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Βούτσης, παραλαμβάνοντας την Έκθεση, αφού επισήμανε ότι ο κ. Στεργιώτης θα κληθεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας προκειμένου να γίνει μια πιο ουσιαστική συζήτηση επί των πεπραγμένων της Επιτροπής, τόνισε:

«Οπωσδήποτε είναι μια πάρα πολύ ευαίσθητη περιοχή αυτή των τυχερών παιγνίων. Ενδεχομένως χρειάζονται και επιπλέον νομοθετικές ρυθμίσεις για τη θωράκιση και μια μεγάλη προσπάθεια για να φύγουν από την γκρίζα ζώνη παιχνίδια ή συμφέροντα τα οποία ασχολούνται με τα τυχερά παιχνίδια και βρίσκονται στις παρυφές και των φορολογικών ελέγχων και των νόμιμων αποδόσεων προς το Δημόσιο. Είναι και οι εκκρεμότητες που αφορούν συμφωνίες σε σχέση με άλλα παιχνίδια. Είναι ένα ανοικτό θέμα, εξ όσων γνωρίζω και για την κυβέρνηση. Είμαι σίγουρος ότι με την εμπειρία σας θα βοηθήσετε πάρα πολύ, έτσι ώστε να υπάρξει η καλύτερη και ταχύτερη δυνατή πρόοδος σε αυτόν τον τομέα».

aimilios

  karta

tsiolis

podilata

pamvotisnew

 KarzPreveza

 

Ο πάντα δραστήριος Σύνδεσμος Ηπειρωτών Δήμου Ζωγράφου “Η ΗΠΕΙΡΟΣ” διοργανώνει την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017 εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Ζωγράφου, Ανακρέοντος 60 και θα αρχίσει στις 10.45 το πρωί.
Όπως αναφέρεται στην σχετική πρόσκληση, στο πλαίσιο της κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας θα τιμηθούν για την προσφορά προς τον Σύνδεσμο, το Πολιτισμό και τη χώρα, οι εξής: Ο κ. Απόστολος Κ. Μπίσας, διευθυντής Ουρολογικής Κλινικής στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο και Πρόεδρος του εξωραϊστικού Συλλόγου Μετσόβου και ο κ. Νικόλαος Δ. Βιτάλης τ. διευθυντής Οικονομικού Ελέγχου της ΔΕΗ, π. Νομάρχης, μέλος του Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος.

Το γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης Δήμου Ζηρού ενημερώνει ότι: Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, δίνεται παράταση ως τις 16 Ιανουαρίου δίνεται για τους νέους γεωργούς με σκοπό την οριστικοποίηση των ηλεκτρονικών αιτήσεων για την εγκατάσταση τους στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων. Αντίστοιχα, παρατείνεται έως τις 30 Ιανουαρίου η ημερομηνία προσκόμισης του φακέλου σε έντυπη μορφή στις οικείες Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής.


Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Νομού Τρικάλων σε ανακοίνωσή του γνωστοποιεί ότι "διοργανώνει μονοήμερη εκδρομή την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016 στην πανέμορφη πόλη των Ιωαννίνων, στο γραφικό Μέτσοβο και την ξακουστή Ζίτσα με τα αξιοθέατά της. Στην πόλη των Ιωαννίνων θα γίνει περιήγηση στο κάστρο με το πρόσφατα εγκαινιασμένο -από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας- μουσείο της αργυροτεχνίας, στο βυζαντινό μουσείο και στο μουσείο του Ασλάν Πασά. Στη συνέχεια θα γίνει επίσκεψη στο νησί του Αλή Πασά και στο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων.

Δηλώσεις συμμετοχής :
Πρόεδρος: Νίκη Χύτα 6937385053
Γραμματέας: Αθηνά Οικονόμου 6978948775
Ταμίας: Παναγιώτης Φλώρος 6977672318"

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων σε ανακοίνωσή ου αναφέρει ότι: "Συμμετέχει στη δράση «Εβδομάδα Συγκέντρωσης Φαρμάκων» που διοργανώνεται από τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής του  Δήμου Ιωαννιτών, για τις μεγάλες ανάγκες που αντιμετωπίζει το Κοινωνικό Φαρμακείο Αλληλεγγύης της πόλης μας.

Η συγκέντρωση των φαρμάκων θα πραγματοποιείται τις πρωινές ώρες από τις 10 έως τις 14 Οκτωβρίου στο θυρωρείο του κτηρίου Διοίκησης (Μεταβατικό Κτήριο).   

Παρακαλώ θερμά για τη συμμετοχή όλων μας στη συγκεκριμένη δράση και πρωτοβουλία.

Ο Πρύτανης

Καθηγητής Γεώργιος Δ.Καψάλης"       

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 5ο φεστιβάλ χορωδιών στην Πανηπειρωτική. Χοροδιδάσκαλος ο Βαγγέλης Κώτσος

Τα πολυκαταστήματα JUMBO ζητούν για το κατάστημα στην Πρέβεζα στην περιοχή του Λούρου, Υπεύθυνο Τμήματος.

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-62274075-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');