ΑΓΟΡΑ

"Αφαίρεσαν' σταυρό από εκκλησία της Σαντορίνης για να προβάλουν παραδοσιακό τοπίο σε συσκευασίες προϊόντων τους!

Πολύ θόρυβο έχει προκαλέσει η ενέργεια της εταιρίας σούπερ Μάρκετ LIDL ν' αφαιρέσει από τοπίο της Σαντορίνης το οποίο επέλεξε για να προβάλει σε συσκευασίες γιαουρτιών και άλλων ειδών που διαθέτει, τον σταυρό από εκκλησία.

Βέβαια το ότι δε σέβεται τα θρησκευτικά σύμβολα η συγκεκριμένη αλυσίδα σούπερ μάρκετ, νομίζουμε ότι είναι το τελευταίο πράγμα που μπορεί να κατηγορηθεί... Πρόσφατα επισκεφθήκαμε το κατάστημά τους στην Πρέβεζα (προφανώς θα συμβαίνει και σε άλλα καταστήματα) όπου με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι δεν υπήρχαν καλαθάκια για τα ψώνια... Υπήρχαν μόνο κάτι τεράστια καρότσια εκτός καταστήματος, τα οποία θα έπρεπε να ξεκλειδώσεις με την τοποθέτηση σε ειδική σχισμή, νομίσματος ενός ευρώ που επίσης έπρεπε οπωσδήποτε να κουβαλάς μαζί σου ή να μπεις στον κόπο να χαλάσεις σε κάποιο ταμείο του καταστήματος, για να μπορέσεις να μπεις στο κατάστημα και να βάλεις τα όποια ψώνια κάνεις. Μπαίνοντας στο εσωτερικό του καταστήματος, δεν μπορούσες να κινηθείς από τα καρότσια με τους διαδρόμους να είναι 'μποτιλιαρισμένοι' ενώ συναντήσαμε κυρία να κρατά στο ένα χέρι το μωρό της και στο άλλο δύο χυμούς και ένα γάλα που με κόπο μπορούσε να συγκρατήσει. Αφού την βοηθήσαμε να τα πάει στο ταμείο τη ρωτήσαμε γιατί δεν φρόντισε να πάρει καρότσι. Μας είπε: “μα εγώ δύο πραγματάκια ήρθα να πάρω, που να κουβαλάω ολόκληρο καρότσι".

Για να μη μιλήσουμε για τις σακούλες μίας χρήσης τις οποίες στο όνομα και καλά, της περιβαλλοντικής πολιτικής της επιχείρησης, χρεώνει με 4 λεπτά (υπάρχουν και ακριβότερες) εκ των οποίων οι περισσότερες 'σπάνε' πριν προλάβεις να πας στο πάρκινγκ και στο αυτοκίνητο. Βέβαια το ότι -ουσιαστικά- επιβάλει προκαταβολικά τον φόρο που θα εφαρμόσει η Πολιτεία από το 2019 και μετά για τις πλαστικές σακούλες δεν αποτρέπει την επιχείρηση να αναγράφει σ' αυτές και το όνομά της κάνοντας παράλληλα διαφήμιση με χρέωση στον πελάτη...

 

Υστερόγραφο

Γνωρίζουμε ότι αυτά που γράφουμε, τα οποία είναι μόνο ένα μέρος των όσων απαράδεκτων -πάντα κατά την άποψή μας- διαπιστώσαμε επισκεπτόμενοι πρόσφατα το συγκεκριμένο κατάστημα LIDL- δεν θ' αρέσουν στους υπεύθυνους της εταιρίας. Διόλου δεν μας πειράζει... Διευκρινίζουμε και υπογραμμίζουμε ότι δεν θέλουμε να αποτρέψουμε τον κόσμο να πηγαίνει να ψωνίσει στο συγκεκριμένο κατάστημα ή να τον στρέψουμε σε άλλα σούπερ μάρκετ, όπως ενδεχομένως σκεφτούν κάποιοι... Εμείς τα κακώς κείμενα καταγγέλουμε, όπως κάνουμε πάντα. Άλλωστε και οι ίδιοι ψωνίσαμε και ενδεχομένως θα ξαναψωνίσουμε από το συγκεκριμένο Σούπερ Μάρκετ, εάν διαπιστώσουμε ότι αλλάξει 'πολιτική'. Θέλουμε όμως να βάλουμε τους ιθύνοντες της εταιρίας να σεβαστούν τους πελάτες. Δεν είναι όλα κέρδος κύριοι. 

Όσο για την 'αφαίρεση' του σταυρού από εκκλησία στη Σαντορίνη, υπάρχει η Εκκλησία και πολλές οργανώσεις να το καυτηριάσουν... Εμάς πάντως δεν μας... σόκαρε καθόλου αυτή η ενέργεια!

 

 

e horos logo

  tsiolis

podilata

 

 KarzPreveza

 

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος με επιστολή της  προς Προέδρους Αδελφοτήτων, Συλλόγων, Ενώσεων και Ομοσπονδιών, ζητάει από κάθε σύλλογο που λειτουργεί χορευτικό τμήμα να προτείνει δύο

 

ζευγάρια χορευτών προκειμένου να πάρουν μέρος σε παράσταση της ΠΣΕ στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού στις 3 Οκτωβρίου.

 

Πιο συγκεκριμένα στην επιστολή που έχει θέμα: 'Επιλογή χορευτών για την παράσταση της ΠΣΕ στο Ηρώδειο' αναφέρονται τα εξής:

 

Αγαπητοί συμπατριώτες

 

Η ΠΣΕ στις 3 Οκτωβρίου 2018 έχει προγραμματίσει εκδήλωση ηπειρώτικης Παράδοσης και Πολιτισμού στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού. Μεταξύ των  συντελεστών της εκδήλωσης θα είναι και χορευτικά

 

που θα αποδώσουν ηπειρώτικους χορούς και θα απαρτίζονται από χορευτές των χορευτικών τμημάτων των συλλόγων μελών μας.

 

Προκειμένου να συγκροτηθούν τα χορευτικά αυτά παρακαλείσθε κάθε σύλλογος, να μας προτείνει με ευθύνη του, δύο ζευγάρια χορευτών, των καλύτερων, το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου

 

ώρα 11 πρωινή, στο email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

 

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συμμετοχή σας.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

                                                                                                                                                                    Ο Πρόεδρος                                                                          Ο Γεν. Γραμματέας

                                                                                                                                                                      Γιώργος Δόσης                                                                    Κώστας Γαβριήλ

 

Παρατείνεται κατά ένα μήνα η προθεσμία υποβολής συμμετοχών στον διαγωνισμό καινοτομίας του αμπελοοινικού κλάδου Viti Vini Lab και πλέον η καταληκτική ημερομηνία από τις 15 Οκτωβρίου που ήταν μετατίθεται στις 15 Νοεμβρίου. Η παράταση κρίθηκε σκόπιμο να δοθεί καθώς αρκετοί ενδιαφερόμενοι ζήτησαν επιπλέον χρόνο γνωστοποιώντας ότι η επεξεργασία της πρότασής τους βρίσκεται σε τελικό στάδιο.

Υπενθυμίζεται ότι οι αιτήσεις υποβάλλονται μόνον ηλεκτρονικά, στη διεύθυνση www.vitivinilab.com

Στις 6 Οκτωβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία στο Μπίλεφελντ της Γερμανίας η επετειακή εκδήλωση του Ηπειρωτικού Συλλόγου Μπίλεφελντ για τη συμπλήρωση των 40 χρόνων ζωής και δράσης του.

Την Περιφέρεια Ηπείρου εκπροσώπησε η Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Πολιτισμού κα Αντιγόνη Φίλη, η οποία και μετέφερε στους απόδημους Ηπειρώτες τους θερμούς χαιρετισμούς του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη. Στη συνέχεια, στο σύντομο χαιρετισμό της, συνεχάρη το Προεδρείο και τα Μέλη του συλλόγου για τη δράση τους, εξήρε το έργο και τη συμβολή όλων των αποδήμων Ελλήνων, τόσο στην τοπική κοινωνία όσο και στην μητέρα πατρίδα, καθώς –όπως υπογράμμισε- συντηρούν την ελληνική ταυτότητα και συνείδηση, κρατούν ζωντανή την ελληνική γλώσσα, διαφυλάττουν και προάγουν την πολιτιστική μας κληρονομιά, μεταλαμπαδεύοντας στη νεότερη γενιά τα ήθη, τα έθιμα, τις αξίες και την πλούσια πολιτιστική παράδοση της Ελλάδας. Κλείνοντας αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο της Περιφέρειας Ηπείρου, για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και εργασίας των κατοίκων της, που ταυτόχρονα δημιουργούν και κατάλληλες συνθήκες για τον επαναπατρισμό των αποδήμων.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί κυρίως από την Ήπειρο αλλά και άλλες περιοχές της Ελλάδας, με τη συμμετοχή 14 πολιτιστικών συλλόγων που δρουν στη Γερμανία. Την επομένη, μετά τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Αποστόλου Παύλου, συναντήθηκε με τον πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου π. Δημήτριο Τσόμπρα, τον οποίο συνεχάρη για το θεάρεστο έργο που επιτελεί.

Ακολούθησε συνάντηση με μέλη της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης, της Ελληνικής Κοινότητας Μπίλεφελντ, με εκπροσώπους νεολαίας καθώς και όλων των ελληνικών πολιτιστικών συλλόγων και φορέων της ευρύτερης περιοχής, από τους οποίους ενημερώθηκε για όλα τα θέματα που αφορούν τον απόδημο ελληνισμό.

Στη Διεθνή Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού «TourNatur» που διοργανώθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο του Ντίσελντορφ της Γερμανίας συμμετείχε ο Δήμος Αρταίων στοχεύοντας στην προβολή της Άρτας και στην περαιτέρω ανάπτυξη της συγκεκριμένης μορφής τουρισμού.

Ο Δήμος Αρταίων συμμετείχε στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου και εκπροσωπήθηκε από τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο για θέματα Τουρισμού και πρώην Αντιδήμαρχο, Κώστα Χαρακλιά και τον Προϊστάμενο του αρμόδιου τμήματος του Δήμου Αρταίων, Θανάση Αρκουμάνη.

Η «TourNatur» είναι μια από τις σημαντικότερες Εκθέσεις Εναλλακτικού Τουρισμού στην Ευρώπη και δίνει τη δυνατότητα στους εκθέτες να προβάλλουν τον εναλλακτικό τουρισμό και να προσελκύσει επισκέπτες, οι οποίοι επιθυμούν να συνδυάσουν τις διακοπές τους με πεζοπορία, ορειβασία, ποδηλασία, αναρρίχηση, ιππασία, rafting, καγιάκ και άλλες αθλητικές δραστηριότητες στη φύση.

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 5ο φεστιβάλ χορωδιών στην Πανηπειρωτική. Χοροδιδάσκαλος ο Βαγγέλης Κώτσος

Το Hpeiros.gr ζητάει άτομα για το τμήμα μάρκετινγκ.
Όποιος ενδιαφέρεται -και διαμένει στους τέσσερις Νομούς της Ηπείρου, τη Νότιο Αλβανία, τη Λευκάδα και τους Παξούς -Αντίπαξους- μπορεί να αποστείλει τα στοιχεία του και τηλέφωνο επικοινωνίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί του.
Τυχόν προϋπηρεσία στον τομέα της εμπορικής και επιχειρηματικής διαφήμισης θα ληφθεί σοβαρά υπόψη.
Παρέχονται υψηλά ποσοστά επί των διαφημίσεων.
Απαραίτητη η διάθεση μεταφορικού μέσου.