ΑΓΟΡΑ

"Αφαίρεσαν' σταυρό από εκκλησία της Σαντορίνης για να προβάλουν παραδοσιακό τοπίο σε συσκευασίες προϊόντων τους!

Πολύ θόρυβο έχει προκαλέσει η ενέργεια της εταιρίας σούπερ Μάρκετ LIDL ν' αφαιρέσει από τοπίο της Σαντορίνης το οποίο επέλεξε για να προβάλει σε συσκευασίες γιαουρτιών και άλλων ειδών που διαθέτει, τον σταυρό από εκκλησία.

Βέβαια το ότι δε σέβεται τα θρησκευτικά σύμβολα η συγκεκριμένη αλυσίδα σούπερ μάρκετ, νομίζουμε ότι είναι το τελευταίο πράγμα που μπορεί να κατηγορηθεί... Πρόσφατα επισκεφθήκαμε το κατάστημά τους στην Πρέβεζα (προφανώς θα συμβαίνει και σε άλλα καταστήματα) όπου με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι δεν υπήρχαν καλαθάκια για τα ψώνια... Υπήρχαν μόνο κάτι τεράστια καρότσια εκτός καταστήματος, τα οποία θα έπρεπε να ξεκλειδώσεις με την τοποθέτηση σε ειδική σχισμή, νομίσματος ενός ευρώ που επίσης έπρεπε οπωσδήποτε να κουβαλάς μαζί σου ή να μπεις στον κόπο να χαλάσεις σε κάποιο ταμείο του καταστήματος, για να μπορέσεις να μπεις στο κατάστημα και να βάλεις τα όποια ψώνια κάνεις. Μπαίνοντας στο εσωτερικό του καταστήματος, δεν μπορούσες να κινηθείς από τα καρότσια με τους διαδρόμους να είναι 'μποτιλιαρισμένοι' ενώ συναντήσαμε κυρία να κρατά στο ένα χέρι το μωρό της και στο άλλο δύο χυμούς και ένα γάλα που με κόπο μπορούσε να συγκρατήσει. Αφού την βοηθήσαμε να τα πάει στο ταμείο τη ρωτήσαμε γιατί δεν φρόντισε να πάρει καρότσι. Μας είπε: “μα εγώ δύο πραγματάκια ήρθα να πάρω, που να κουβαλάω ολόκληρο καρότσι".

Για να μη μιλήσουμε για τις σακούλες μίας χρήσης τις οποίες στο όνομα και καλά, της περιβαλλοντικής πολιτικής της επιχείρησης, χρεώνει με 4 λεπτά (υπάρχουν και ακριβότερες) εκ των οποίων οι περισσότερες 'σπάνε' πριν προλάβεις να πας στο πάρκινγκ και στο αυτοκίνητο. Βέβαια το ότι -ουσιαστικά- επιβάλει προκαταβολικά τον φόρο που θα εφαρμόσει η Πολιτεία από το 2019 και μετά για τις πλαστικές σακούλες δεν αποτρέπει την επιχείρηση να αναγράφει σ' αυτές και το όνομά της κάνοντας παράλληλα διαφήμιση με χρέωση στον πελάτη...

 

Υστερόγραφο

Γνωρίζουμε ότι αυτά που γράφουμε, τα οποία είναι μόνο ένα μέρος των όσων απαράδεκτων -πάντα κατά την άποψή μας- διαπιστώσαμε επισκεπτόμενοι πρόσφατα το συγκεκριμένο κατάστημα LIDL- δεν θ' αρέσουν στους υπεύθυνους της εταιρίας. Διόλου δεν μας πειράζει... Διευκρινίζουμε και υπογραμμίζουμε ότι δεν θέλουμε να αποτρέψουμε τον κόσμο να πηγαίνει να ψωνίσει στο συγκεκριμένο κατάστημα ή να τον στρέψουμε σε άλλα σούπερ μάρκετ, όπως ενδεχομένως σκεφτούν κάποιοι... Εμείς τα κακώς κείμενα καταγγέλουμε, όπως κάνουμε πάντα. Άλλωστε και οι ίδιοι ψωνίσαμε και ενδεχομένως θα ξαναψωνίσουμε από το συγκεκριμένο Σούπερ Μάρκετ, εάν διαπιστώσουμε ότι αλλάξει 'πολιτική'. Θέλουμε όμως να βάλουμε τους ιθύνοντες της εταιρίας να σεβαστούν τους πελάτες. Δεν είναι όλα κέρδος κύριοι. 

Όσο για την 'αφαίρεση' του σταυρού από εκκλησία στη Σαντορίνη, υπάρχει η Εκκλησία και πολλές οργανώσεις να το καυτηριάσουν... Εμάς πάντως δεν μας... σόκαρε καθόλου αυτή η ενέργεια!

 

 

e horos logo

  tsiolis

podilata

 

 KarzPreveza

 

Με διάθεση χιούμορ και πνεύμα καρναβαλικό η επιτροπή του καρναβαλιού Γυναικών Άρτας, μας ενημερώνει για την προετοιμασία που κάνει εν όψει του μεγάλου κεφιού της 10ης Φεβρουαρίου 2018. Συγκεκριμένα αναφέρει:

"Mε τα μελομακάρονα ακόμη στον ουρανίσκο και πριν προλάβουμε να ξεστολίσουμε και να κόψουμε όλες τις βασιλόπιτες, προχωράμε ολοταχώς τις προετοιμασίες για το Καρναβάλι Γυναικών Άρτας που θα γίνει το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 7 το απόγευμα.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας, η Άτυπη Επιτροπή του Καρναβαλιού διοργανώνει συναντήσεις για την καλύτερη διοργάνωση της καρναβαλικής παρέλασης. Συναντήθηκε με το Δήμαρχο κ. Χ. Τσιρογιάννη, με τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Κ. Χαρακλιά καθώς και με υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου Αρταίων, με τους οποίους συζήτησαν οργανωτικά ζητήματα και θέματα υποστήριξης για ένα ακόμη επιτυχημένο καρναβάλι.

 

Την Τρίτη 16-1-2018 συναντήθηκαν τα μέλη της άτυπης επιτροπής όπου μεταξύ ποτού και κοπής πίττας συζήτησαν για την προετοιμασία των αρμάτων και όλες τις λεπτομέρειες και την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018 στις 7 το απόγευμα όλοι οι αρχηγοί των γκρουπ του καρναβαλιού θα συναντηθούν στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Άρτας (ισόγειο) για να συζητηθούν ζητήματα που αφορούν τη ροή της καρναβαλικής παρέλασης.

 

Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο καρναβάλι… και αξίζει την υποστήριξη όλων μας διότι:

Αντέχει 37 χρόνια, θα συμμετέχουν 1500 καρναβαλιστές όλων των ηλικιών,το παρακολουθούν εκατοντάδες θεατές από όλη την περιφέρεια και δίνει κάθε χρόνο, βρέξει-χιονίσει, ένα εύθυμο και σατιρικό χρώμα στην πόλη της Άρτας.

Η Άτυπη Επιτροπή του Καρναβαλιού απευθύνει ανοικτή πρόσκληση σε όλες και σε όλους για μια δημιουργική συμμετοχή στο καρναβάλι του 2018, γεμάτη φαντασία, χιούμορ και κέφι.

Για δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα:

Κική Μανοπούλου: 6936393456

Κυριακούλα Κουτσούμπα: 6978595133

Λαμπρινή Τρομπούκη: 6948805702

Για την Άτυπη Επιτροπή του Καρναβαλιού Γυναικών Άρτας

Κική Μανοπούλου

Κυριακούλα Κουτσούμπα"

Δεν εξαιρούνται οι αγρότες από τη δυνατότητα ρύθμισης 120 δόσεων για οφειλές τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία, δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλη Κεγκέρογλου, ο κ. Πετρόπουλος τόνισε ότι αρχές Φεβρουαρίου θα τεθεί σε λειτουργία και η πλατφόρμα για οφειλέτες έως 50.000 ευρώ, σημειώνοντας ότι υπήρξε μια μικρή καθυστέρηση προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα να ενταχθούν στο σύστημα περισσότεροι οφειλέτες.

Όπως υπογράμμισε ο υφυπουργός Εργασίας, περίπου 900.000 άτομα με ποσό οφειλής από 20.000-50.000 ευρώ, που αντιστοιχεί στο 83% των οφειλετών, αναμένεται ότι θα μπουν στη διαδικασία ρύθμισης, εκτιμώντας παράλληλα ότι το 2018 θα εκτοξευτούν τα έσοδα στην ασφάλιση.

Από την πλευρά του, ο κ. Κεγκέρογλου ανέφερε ότι στη ρύθμιση οφειλόντων 120 δόσεων δεν περιλαμβάνονται όσοι έχασαν τη ρύθμιση των 100 δόσεων ή οι μικροί επιχειρηματίες που έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους και τόνισε ότι είναι ανάγκη να δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία, αλλά και να ενταχθούν και φυσικά πρόσωπα ανεξαρτήτου ποσού οφειλών.

«Όλα τα φυσικά πρόσωπα με οποιαδήποτε δραστηριότητα έχουν τη δυνατότητα ένταξης στις ρυθμίσεις οφειλών μέχρι 50.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων και των αγροτών και αυτών που έχασαν τη ρύθμιση των 100 δόσεων», απάντησε ο κ. υφυπουργός, προσθέτοντας ότι εξαιρούνται από τη ρύθμιση μόνο όσοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν και να εξοφλήσουν τις εισφορές τους σε διάρκεια 10 ετών.

Πηγή: ΑΜΠΕ


Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Νομού Τρικάλων σε ανακοίνωσή του γνωστοποιεί ότι "διοργανώνει μονοήμερη εκδρομή την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016 στην πανέμορφη πόλη των Ιωαννίνων, στο γραφικό Μέτσοβο και την ξακουστή Ζίτσα με τα αξιοθέατά της. Στην πόλη των Ιωαννίνων θα γίνει περιήγηση στο κάστρο με το πρόσφατα εγκαινιασμένο -από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας- μουσείο της αργυροτεχνίας, στο βυζαντινό μουσείο και στο μουσείο του Ασλάν Πασά. Στη συνέχεια θα γίνει επίσκεψη στο νησί του Αλή Πασά και στο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων.

Δηλώσεις συμμετοχής :
Πρόεδρος: Νίκη Χύτα 6937385053
Γραμματέας: Αθηνά Οικονόμου 6978948775
Ταμίας: Παναγιώτης Φλώρος 6977672318"

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων σε ανακοίνωσή ου αναφέρει ότι: "Συμμετέχει στη δράση «Εβδομάδα Συγκέντρωσης Φαρμάκων» που διοργανώνεται από τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής του  Δήμου Ιωαννιτών, για τις μεγάλες ανάγκες που αντιμετωπίζει το Κοινωνικό Φαρμακείο Αλληλεγγύης της πόλης μας.

Η συγκέντρωση των φαρμάκων θα πραγματοποιείται τις πρωινές ώρες από τις 10 έως τις 14 Οκτωβρίου στο θυρωρείο του κτηρίου Διοίκησης (Μεταβατικό Κτήριο).   

Παρακαλώ θερμά για τη συμμετοχή όλων μας στη συγκεκριμένη δράση και πρωτοβουλία.

Ο Πρύτανης

Καθηγητής Γεώργιος Δ.Καψάλης"       

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 5ο φεστιβάλ χορωδιών στην Πανηπειρωτική. Χοροδιδάσκαλος ο Βαγγέλης Κώτσος

Τα πολυκαταστήματα JUMBO ζητούν για το κατάστημα στην Πρέβεζα στην περιοχή του Λούρου, Υπεύθυνο Τμήματος.