Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σήμερα και ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Νικόλαος Καλαντζής, επισκέφτηκε τους Αγροτικούς Γυναικείους Συνεταιρισμούς Θεσπρωτικού “Η Μικρή Λάκκα Σούλι” και Γυμνοτόπου. Ο κ. Καλαντζής συνομίλησε με τις εργαζόμενες των δύο συνεταιρισμών, τις συνεχάρη για τις προσπάθειές τους και εξέφρασε τη στήριξη του Δήμου αλλά και την πίστη στη γυναικεία επιχειρηματικότητα.

 

 

IMG_0487.JPG

Μετά το τέλος των επισκέψεων ο Δήμαρχος Ζηρού, δήλωσε: “Οι δύο Αγροτικοί Γυναικείοι Συνεταιρισμοί που δραστηριοποιούνται στον Δήμο μας, αποτελούν θετικά παραδείγματα γυναικείας επιχειρηματικότητας, όχι μόνο για την περιοχή μας, αλλά και για ολόκληρη τη χώρα. Σε μία εποχή που οι καταναλωτές στρέφονται όλο και περισσότερο στα παραδοσιακά και βιολογικά προϊόντα, οι δύο Συνεταιρισμοί, παρά τα πενιχρά μέσα που διαθέτουν, έχουν καταφέρει, χάρη στην εξαιρετική ποιότητα των προϊόντων που παράγουν να είναι ανταγωνιστικοί και οι γυναίκες εργαζόμενες να έχουν κάποιο εισόδημα. Ο Δήμος Ζηρού με την ανάληψη σειράς πρωτοβουλιών και δράσεων, όπως το Συμπόσιο Γαστρονομίας Λάκκας Σουλίου, που οργανώθηκε με ξεχωριστή επιτυχία τα δύο τελευταία χρόνια, επιδιώκει τα εξαιρετικής ποιότητας τοπικά προϊόντα της περιοχής μας, ν' αποκτήσουν ταυτότητα και να αυξήσουν τον δείκτη ανταγωνιστικότητας στην αγορά. Κλείνοντας και με την ευκαιρία της σημερινής ημέρας, θέλω να ευχηθώ Χρόνια Πολλά και δημιουργικά σε όλες τις γυναίκες, σε έναν κόσμο δικαιότερο και ίσων ευκαιριών”.

Στον Αγροτικό Γυναικείο Συνεταιρισμό Γυμνοτόπου τον Δήμαρχο συνόδευε και ο δημοτικός Σύμβουλος Βασίλης Παπαβασιλείου.

Μετά από δεκατρία χρόνια συνεχούς εξέλιξης και επιστημονικής κατάρτισης, στο Κέντρο Φυσικοθεραπείας Φονταράς Αθανάσιος θα βρείτε την πιο ολοκληρωμένη και σύγχρονη Μονάδα ισοκινητικής αξιολόγησης, αποκατάστασης και άσκησης στη βορειοδυτική Ελλάδα, Humac Norm 2 CSMi. 

Περισσότερα στο: http://basketworld.net/sto-kentro-fysikotherapeias-fontaras-athanasios-to-isokinitiko-dinamometro-humac-norm-22/?fbclid=IwAR0Mx7C1vxJUxIKsYumxHr_1YYIiYHV7jvFJCUsURd4oLRWy6SDRMfJ7YD4

 

Η κορυφαία γαλακτοβιομηχανία της Ηπείρου ΔΩΔΩΝΗ, έλαβε τιμητικό έπαινο για τη συνεισφορά της στο πρόγραμμα «Δομές Αντιμετώπισης της φτώχειας»

 

του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019, στο Πολιτιστικό Κέντρο

 

Γαλατσίου «Καμίνι».

 

Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της διαρκούς υλοποίησης δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, η ΔΩΔΩΝΗ προσέφερε τα τελευταία δύο χρόνια

 

περισσότερους από 8,5 τόνους προϊόντων στο σωματείο, για τη στήριξη ανθρώπων που βρίσκονται ανάγκη.

 

Παράγοντας αγνά, ελληνικά προϊόντα, που φέρουν τη γεύση του καλού, τη γεύση της ΔΩΔΩΝΗ, η εταιρεία υποστηρίζει έμπρακτα αξίες όπως η

αλληλεγγύη και η προσφορά. Υπενθυμίζεται πως την τελευταία πενταετία, η ΔΩΔΩΝΗ διένειμε περισσότερες από 5,6 εκατομμύρια μερίδες γαλακτοκομικών

και τυροκομικών προϊόντων σε πρωτοβουλίες και δράσεις για την ενίσχυση ευπαθών κοινωνικών ομάδων ανά την Ελλάδα, ανταποδίδοντας έμπρακτα την

εμπιστοσύνη που λαμβάνει καθημερινά από τους καταναλωτές.

 

Η Βίκυ Παπουτσάκη, Marketing Manager της ΔΩΔΩΝΗ, δήλωσε σχετικά: «Η σημερινή βράβευση αποτελεί μεγάλη τιμή για όλους εμάς στην οικογένεια της

 

ΔΩΔΩΝΗ, καθώς η ανιδιοτελής προσφορά σε ενέργειες για τη στήριξη των συνανθρώπων μας που αντιμετωπίζουν σοβαρές οικονομικές δυσκολίες,

 

αποτελεί προτεραιότητα. Στη ΔΩΔΩΝΗ υλοποιούμε ετησίως ένα ευρύ πρόγραμμα ενεργειών εταιρικής ευθύνης, τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο,

 

στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου, που θέτει στο επίκεντρο τον άνθρωπο και την κοινωνία. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να υλοποιούμε τέτοιες

 

πρωτοβουλίες, καθώς στη ΔΩΔΩΝΗ είμαστε η γεύση του καλού, μια γεύση που διακατέχει όλες μας τις ενέργειες και αποτελεί την ίδια τη φιλοσοφία μας».

 

 Ο Σύλλογος Γεωπόνων Πρέβεζας σε ανακοίνωσή του ενημερώνει για δύο θέσεις γεωπόνων που έχουν προκύψει στην Πρέβεζα. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: "Είναι γεγονός ότι η οικονομική κρίση έχει περιορίσει κατά πολύ τις θέσεις εργασίας σε όλες της τις μορφές (μόνιμη, αορίστου ή ορισμένου σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα), αυξάνοντας την ανεργία και στον κλάδο των γεωπόνων. Όμως, αρκετά μέλη του Συλλόγου Γεωπόνων εργάζονται σε όλους τους τομείς της αγροτικής παραγωγής του τόπου μας και έχουν την ευκαιρία να ενημερώνονται για τις όποιες θέσεις εργασίας προσφέρονται τόσο στον δημόσιο όσο κυρίως στον ιδιωτικό τομέα. Έτσι, αυτό το διάστημα 2 εταιρείες εμπορίας γεωργικών εφοδίων αναζητούν γεωπόνο με έδρα την Πρέβεζα. 
Παρακαλούνται οι συνάδελφοι που αναζητούν εργασία και θέλουν να ενημερωθούν για τις παραπάνω θέσεις ή και για όποιες δυνατότητες εργασίας  με έδρα Πρέβεζα προκύψουν στο μέλλον, να στείλουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους στην ηλεκτρονική διεύθυνσηThis email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων προχώρησε σε αρχαιρεσίες για την αναδιάρθρωση της σύνθεσής του, μετά από
παραίτηση που υπέβαλε από Πρόεδρος και Μέλος του Δ.Σ.(για προσωπικούς λόγους ), ο κ. Κωνσταντίνος Βλάχος.
Η νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου έχει ως εξής :
Θάνος Γεώργιος - Πρόεδρος
Τζάνος Παναγιώτης - Αντιπρόεδρος Ά
Νικολάου Νίκη - Αντιπρόεδρος Β´
Σιούτης Ευστάθιος - Γραμματέας
Σουρέλης Σπυρίδων - Ταμίας
Ντόκος Βασίλειος - Μέλος
Τζοβάρας Αθανάσιος - Μέλος
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: "Στο μέσον της εναπομένουσας θητείας, θα γίνει αλλαγή στη θέση του Προέδρου και του Ταμία μεταξύ του κ. Θάνου Γεώργιου και του κ. Σουρέλη Σπυρίδωνα.
Η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων επιζητώντας την διαρκή συνεργασία με όλους τους τοπικούς φορείς, θα καταβάλει τη μέγιστη προσπάθεια για την προβολή του συνόλου του Νομού Ιωαννίνων, την ανάπτυξη διεθνών συνεργασιών, και την παροχή υψηλών τουριστικών υπηρεσιών στους επισκέπτες της περιοχής μας"
 
 
 
Attachments area
 
 
 

Μία μοναδική εμπειρία ζωής είχαν την ευκαιρία να ζήσουν τρεις μαθητές από τη Λέρο, που επισκέφτηκαν το ερευνητικό κέντρο CERN της Ελβετίας, ως επιβράβευση της ευρηματικότητας που υπέδειξαν, με τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα STEMpowering Youth. Η πρωτοπόρα κατασκευή τους, Smart Traffic Light, κατάφερε να διακριθεί ανάμεσα σε 75 κατασκευές και να δώσει στην ομάδα της Λέρου το πολυπόθητο “εισιτήριο” για το CERN.

Διανύοντας ήδη τον 3ο χρόνο υλοποίησής του, το Πρόγραμμα STEMpowering Youth, που πραγματοποιεί το Ίδρυμα Vodafone σε συνεργασία με τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Επιστήμη Επικοινωνία – SciCo και την ακαδημαϊκή συμβολή της Ελληνογερμανικής Αγωγής, προετοιμάζει τους μαθητές για τα επαγγέλματα του μέλλοντος και τους διδάσκει πώς μπορούν να αξιοποιούν τις νέες τεχνολογίες για την επίλυση ενός καθημερινού προβλήματος της τοπικής κοινωνίας.

Έτσι, οι μικροί επιστήμονες αξιοποίησαν τις γνώσεις τους, και υπό την καθοδήγηση του καθηγητή τους κ. Φίλιππου Καράβατου, δημιούργησαν το Smart Traffic Light,ένα εφεύρημα για τη διαχείριση της συμφόρησης που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι μαθητές του νησιού στην προσπάθειά τους να φτάσουν στο σχολείο. Και αυτό το «έξυπνο φανάρι» στάθηκε η αφορμή για να ανοίξει το ερευνητικό κέντρο CERN τις πόρτες του και να υποδεχθεί τους μαθητές της Λέρου!

Μέσα από το τετραήμερο ταξίδι τους, οι μαθητές και ο καθηγητής τους απόλαυσαν μία διαδραστική και βιωματική ξενάγηση, όπου γνώρισαν τα μεγαλύτερα και πιο σύνθετα επιστημονικά όργανα που κατασκευάστηκαν ποτέ για την εξερεύνηση και κατανόηση του σύμπαντος, την έννοια της αντιύλης και των αντισωματιδίων. Παράλληλα, είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν σε έκθεση με την ιστορία των υπολογιστών, βλέποντας τους πρώτους υπολογιστές - αντίκες που σηματοδότησαν την αρχή της τεχνολογικής εξέλιξης. Η ξενάγηση περιλάμβανε, επίσης, σχετικά πειράματα και δοκιμές, ενώ έγινε ακόμα πιο κατανοητή μέσω προβολής 3D ταινίας μικρού μήκους, που κέρδισε το ενδιαφέρον των μαθητών. Από την εκπαιδευτική τους εμπειρία δε θα μπορούσε να λείπει και μια ξενάγηση στο κέντρο της πόλης, που πραγματοποιήθηκε μέσα από ένα παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού.

Ο καθηγητής της νικητήριας ομάδας από τη Λέρο κ. Φίλιππος Καράβατος δήλωσε σχετικά με την εμπειρία του στο Πρόγραμμα STEMpoweringYouth και το ταξίδι στο CERN: «Η επίσκεψη στο CERN είναι ένα όνειρο ζωής για κάθε εκπαιδευτικό φυσικών επιστημών και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που διακριθήκαμε και έτσι είχαμε την ευκαιρία να το ζήσουμε. Ανεξάρτητα, όμως, από τη νίκη και τη διάκριση της ομάδας μας είμαι ευτυχής που έλαβα μέρος σε ένα πρόγραμμα που στηρίζει την εκπαίδευση των θετικών επιστημών, όπως το STEMpowering Youth, και δίνει τη δυνατότητα σε μαθητές και σχολεία απομακρυσμένων περιοχών της Ελλάδας να ανακαλύψουν τις απεριόριστες δυνατότητες της τεχνολογίας».

 

Σχετικά με το STEMpowering Youth

Το STEMpowering Youth είναι ένα εξωσχολικό πρόγραμμα εκπαίδευσης STEM (Επιστήμη – Τεχνολογία – Μηχανική - Μαθηματικά), που υλοποιείται από το Ίδρυμα Vodafone σε συνεργασία με την MKO SciCo - Επιστήμη Επικοινωνία και την ακαδημαϊκή συμβολή της Ελληνογερμανικς Αγωγής. Το πρόγραμμα αναπτύσσεται σε 3 πυλώνες: τα Eξωσχολικά τρίμηνα Εκπαιδευτικά Εργαστήρια STEM, τα Εκπαιδευτικά Πακέτα STEM για τον εμπλουτισμό των σχολικών μαθημάτων Θετικών Επιστημών και το Μobile εκπαιδευτικό παιχνίδι “The Moondiver Xperience”, που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τη ΜΚΟ SciFYScience For You και φέρνει τις βασικές αρχές της αστρονομίας στη διάθεση των μαθητών αλλά και όλων όσων θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους σε αυτόν τον τομέα.


Και φέτος η Vodafone φέρνει μαγικά Χριστούγεννα με προσφορές έως -80% σε Smartphone, Tablet και Αξεσουάρ. Έτσι, όλοι μπορούν να αποκτήσουν τη συσκευή που πάντα επιθυμούσαν ή να κάνουν δώρα στα αγαπημένα τους πρόσωπα μέσα από μια μεγάλη ποικιλία που καλύπτει κάθε τους ανάγκη.

Συγκεκριμένα, όσοι επισκεφτούν ένα κατάστημα Vodafone ή το VodafoneeShop έως τις 07/01 θα μπορούν να αποκτήσουν κορυφαία Huaweismartphones 1+1 δώρο:

 • Με κάθε Huawei Mate 20 Pro, αξίας 1049€, δώρο ένα Huawei P20 lite, αξίας 299,90€

 • Με κάθε Huawei P20 Pro, αξίας 699€ δώρο ένα Huawei Y5 2018 αξίας 129,90€

 • Με κάθε Huawei Mate 20 lite, αξίας 399,90€ δώρο ένα Huawei Y5 2018 αξίας 129,90€

Επιπλέον, όλοι μπορούν να αποκτήσουν τα πιο hotSmartphones κορυφαίων κατασκευαστών σε προσφορά:

 • Huawei P20 lite από 329,90€ μόνο με 299,90€

 • Huawei P Smart από 219,90€ μόνο με 189,90€

 • Samsung Galaxy J3 2017 από 159,90€ μόνο με 119,90€

 • Samsung Galaxy Note 9 512GB από 1299€ μόνο με 1048€

 • Vodafone Smart N9 από 149,90€ μόνο με 119,90€

 • Xiaomi Mi8 από 599,90€ μόνο με 549,90€

 • Xiaomi RedMi 6 από 179,90€ μόνο με 159,90€

 • iPhone 6S από 429€ μόνο με 379€

Αλλά και Tablets σε μειωμένη τιμή:

 • Huawei T3 10 από 169,90€ μόνο με 149,90€

 • Lenovo Tab 10 από 119,90€ μόνο με 99,90€

 • Huawei T5 10'' από 249,90€ μόνο με 229,90€

Τέλος, όλοι μπορούν να επιλέξουν Αξεσουάρ που καλύπτουν κάθε τους ανάγκη μέσα από μια μεγάλη ποικιλία με προσφορές που αγγίζουν έως και το 80%. Θήκες για στιλ και προστασία από 2,90€, Powebank για να μη μένουν ποτέ από μπαταρία από 5,90€ αλλά και Handsfree και Bluetooth από 7,90€ για να πραγματοποιούν τις κλήσεις τους εύκολα και να ακούνε την αγαπημένη τους μουσική με μοναδική ποιότητα ήχου.

Περισσότερες πληροφορίες στο https://bit.ly/2CiNBlk

 

More Articles ...

e horos logo

  tsiolis

podilata

 

 KarzPreveza