Τις λύσεις InternetofThings (IoT) της Vodafone Ελλάδας προτιμούν όλο και περισσότερες επιχειρήσεις, οι οποίες θέλουν μέσα από τις πιο προηγμένες τεχνολογίες, να γίνουν περισσότερο ανταγωνιστικές, να εξοικονομήσουν σημαντικούς πόρους και να προσδώσουν αξία στα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.

Η Vodafone πρωτοπορεί διεθνώς στο IoT και χαρακτηρίζεται ως κορυφαίος πάροχος υπηρεσιών ΙοΤ από διεθνείς αναλυτές, όπως η Gartner και η AnalysysMason, έχοντας ξεπεράσει τα 54 εκατ. συνδέσεις ΙοΤ σε όλο τον κόσμο. Και στην Ελλάδα, η Vodafone προσφέρει καινοτόμες λύσεις ΙοΤ που αλλάζουν την καθημερινότητα των επιχειρήσεων, εξασφαλίζουν τον αποτελεσματικό έλεγχο των πόρων τους και τις κάνουν πιο ανταγωνιστικές, μέσα από τις ολοκληρωμένες υπηρεσίες Vodafone ΙοΤ fullcontrol.

Το ενδιαφέρον για υπηρεσίες IoT βαίνει αυξανόμενο σε όλους τους κλάδους της οικονομίας, καθώς τα οφέλη από την χρήση τους είναι απτά. Μία από τις ευρέως διαδεδομένες υπηρεσίες ΙοΤ είναι το VodafoneIoT Fleet Control, που αφορά στη διαχείριση στόλου οχημάτων.

Στον κλάδο της εφοδιαστικής αλυσίδας, χαρακτηριστική περίπτωση αξιοποίησής του που οδήγησε σε αύξηση της ανταγωνιστικότητας της επιχείρησης, έρχεται από τον Όμιλο Βεϊνόγλου. Ο Όμιλος Βεϊνόγλου συνεργάστηκε με τη Vodafone και επέλεξε το IoT Fleet Control για να έχει ανά πάσα στιγμή τον έλεγχο της πορείας και της τοποθεσίας των φορτηγών του. Έτσι γνωρίζει την ακριβή θέση του κάθε φορτίου και ενημερώνει τους πελάτες του για την παράδοσή του, οι μεταφορές γίνονται με περισσότερη ασφάλεια, ενώ η επιχείρηση εξοικονομεί χρόνο και μειώνει το κόστος τόσο για την ίδια όσο και για τον πελάτη.

Η χρήση υπηρεσιών IoT οδήγησε στη βελτιστοποίηση της λειτουργίας της MavridisLift, που δραστηριοποιείται στον κλάδο των ανελκυστήρων. Με το IoT Fleet Control, η MavridisLift γνωρίζει σε πραγματικό χρόνο την τοποθεσία και την πορεία των οχημάτων και έτσι μπορεί να εντοπίζει άμεσα το πλησιέστερο όχημα στην τοποθεσία που υπάρχει ανάγκη (πχ σε περίπτωση εγκλωβισμού), ώστε να ειδοποιεί τον οδηγό τηλεφωνικά για να μεταβεί άμεσα σε αυτή. Με αυτό τον τρόπο η επιχείρηση μπορεί να τηρεί την υπόσχεση προς τους πελάτες της για ανταπόκριση σε οποιαδήποτε κλήση το αργότερο μέσα σε δύο ώρες.

Το ΙοΤ μπορεί να προσφέρει υπεραξία και οφέλη και στη μεταφορά επιβατών. Μία αξιοπρόσεκτη περίπτωση είναι τα εκπαιδευτήρια Παλλάδιο τα οποία, χάρη στο ΙοΤ, έχουν ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο για την τοποθεσία και την πορεία των οχημάτων, καθώς και τον έλεγχο της συμπεριφοράς των οδηγών. Με το IoT Fleet Control, το Παλλάδιο εξασφάλισε οικονομία λόγω του αποτελεσματικότερου σχεδιασμού δρομολογίων ώστε αυτά να πραγματοποιούνται με το μικρότερο δυνατό αριθμό σχολικών οχημάτων, ενώ παρέχει ασφάλεια στην μετακίνηση των μαθητών, δίνοντας έναν επιπλέον λόγο στους γονείς να το επιλέξουν για την εκπαίδευση των παιδιών τους.

Το Vodafone IoT Cooler Control αποτελεί μια άλλη καινοτόμο υπηρεσία ΙοΤ, με την οποία μια επιχείρηση μπορεί να παρακολουθεί τα ψυγεία της. Ένα ενδεικτικό παράδειγμα χρήσης προέρχεται από μία δυναμική βιοτεχνία παγωτού. Η εταιρεία Παγωτό - 14 επέλεξε την Vodafone για να έχει τον απόλυτο έλεγχο παραγωγής και αποθήκευσης, διασφαλίζοντας σταθερά υψηλή ποιότητα στα προϊόντα της. Με το IoT Cooler Control, η Παγωτό - 14 έχει τη δυνατότητα να ελέγχει τη θερμοκρασία των ψυγείων από οπουδήποτε, ανά πάσα στιγμή και να ειδοποιεί άμεσα τους εργαζομένους, σε περίπτωση μεταβολής της θερμοκρασίας των ψυγείων π.χ. λόγω βλάβης ή διακοπής ρεύματος.

Στον διεθνή χώρο, η εταιρεία μηχανημάτων παρασκευής ροφημάτων και ποτών PolarKrush, μέσα από το ΙοΤ εξασφάλισε καλύτερο έλεγχο της διαδικασίας παραγωγής και βελτιωμένη εμπειρία πελάτη. Με την υπηρεσία Vodafone IoT Cooler Control, η PolarKrush ελέγχει την ποιότητα γρανίτας που πωλείται και ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο για τη σωστή λειτουργία της μηχανής και τις συνθήκες πώλησης του προϊόντος, προσφέροντας σταθερή ποιότητα. Παράλληλα, μπορεί να ενημερώνεται για την τοποθεσία της μηχανής για να την ανακτήσει σε περίπτωση κλοπής, μειώνοντας τόσο το κόστος διαχείρισης όσο και τον χρόνο απόκρισης σε βλάβες.

Η Vodafone Ελλάδας επενδύει στρατηγικά στο ΙοΤ. Η θυγατρική της Zelitron, σχεδιάζει και αναπτύσσει καινοτόμες και πρωτοπόρες υπηρεσίες ΙοΤ, οι οποίες όχι μόνο διατίθενται στην ελληνική αγορά, αλλά εξάγονται σε όλες τις χώρες όπου δραστηριοποιείται ο Όμιλος Vodafone.

Η Εμπορική Διευθύντρια Εταιρικών Πελατών της Vodafone Ελλάδος, κυρία Κάτια Σταθάκη δήλωσε: «Οι λύσεις Vodafone ΙοΤ, που απευθύνονται τόσο στην ελληνική όσο και στη διεθνή αγορά, αναπτύχθηκαν και σχεδιάστηκαν στην Ελλάδα από τη Zelitron, γεγονός που μας κάνει πολύ υπερήφανους. Η Vodafone επενδύει σημαντικά κεφάλαια για την ανάπτυξη υποδομών ΙοΤ, αλλά και για τη στελέχωσή της με εξειδικευμένο προσωπικό, που μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες της παγκόσμιας αγοράς. Είμαστε υπερήφανοι που σημαντικές επιχειρήσεις καινοτομούν και επιλέγουν τις λύσεις VodafoneIoT ανοίγοντας νέους δρόμους για την ανταγωνιστικότητά τους. Στεκόμαστε ως εταίρος στο πλευρό των ελληνικών επιχειρήσεων με την δέσμευση να τις βοηθήσουμε να κάνουν την μετάβασή τους στην Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση και την Κοινωνία των Gigabit».

Έως τις 31/8 όλα τα CU Pass στη μισή τιμή!

Το CU παρουσιάζει ακόμη 2 ειδικά πακέτα για όλους έως και 24 ετών και τους δίνει τη δυνατότητα να ανακαλύπτουν και να μοιράζονται ακόμη περισσότερες πρώτες φορές σε προνομιακές τιμές.

Όπως το CUSocialMediaPass, έτσι και τα CUChat & VideoPass δίνουν τη δυνατότητα στους συνδρομητές να χρησιμοποιούν τις αγαπημένες τους υπηρεσίες/εφαρμογές χωρίς να καταναλώνουν τα διαθέσιμα MB του βασικού τους προγράμματος ή άλλων ενεργοποιημένων πακέτων Internet.

Οι συνδρομητές CU έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν όλα τα CUPass στη μισή τιμή έως τις 31/8.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Το Social Pass απευθύνεται στους λάτρεις των social media και προσφέρει 2GB για 30 μέρες για χρήση σε Facebook (εκτός Messenger), Instagram, Snapchat, Twitter, Tumblr, LinkedIn & Pinterest – 1,5€ από 3€ έως τις 31/8

  • Το Chat Pass καλύπτει την ανάγκη όσων θέλουν να τσατάρουν ασταμάτητα με τους αγαπημένους τους και προσφέρει 2GB για 30 μέρες για χρήση Facebook Messenger, What’s App, Viber και Vodafone Message+ & Call+ – 2,5€ από 5€ έως τις 31/8

  • Το Video Pass είναι για όσους θέλουν να στριμάρουν τα αγαπημένα τους βίντεο όπου και αν βρίσκονται και προσφέρει 5GB για 30 μέρες με 5€ για χρήση σε YouTube, Vimeo, Daily Motion, Netflix – 2,5€ από 5€ έως τις 31/8

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το:

https://www.vodafonecu.gr/foitites/under-24/

Το Ίδρυμα Vodafone, σε συνεργασία με τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό «SciCo» (Science Communication) και την επιστημονική επιμέλεια της Ελληνογερμανικής Αγωγής, σχεδίασε και υλοποιεί το Πρόγραμμα «STEM Empowering Youth», σε πόλεις της Περιφέρειας. Στον πρώτο κύκλο μαθημάτων, διάρκειας οκτώ εβδομάδων, συμμετείχαν συνολικά 190 μαθητές γυμνασίου από σχολεία των Δωδεκανήσων και της Θράκης, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να διακριθούν για τις κατασκευές που υλοποίησαν.

Τα τέσσερα πιο καινοτόμα έργα των μαθητών που συμμετείχαν στο «STEMEmpoweringYouth», διακρίθηκαν και παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο του InnovationWeek που διοργανώθηκε από την Βρετανικής Πρεσβείας και το Βρετανικού συμβουλίου. Συγκεκριμένα, τα έργα ήταν:

  • Θερμοκήπιο για εξοικονόμηση ενέργειας και πρώτων υλών, μία οικολογική κατασκευή, ιδανική για νησιώτικο κλίμα, που δημιουργήθηκε από ομάδα 3 μαθητών από τη Ρόδο.

  • 3D Εκτυπωτής που δημιουργήθηκε από ομάδα 3 μαθητών για τον εξοπλισμό σχολικού εργαστηρίου στην Κάλυμνο και αποτελεί τον μοναδικό τέτοιο εκτυπωτή στο νησί.

  • Καπέλο με Γυαλιά για Τυφλούς, με αισθητήρες για την αυτονομία κινήσεων ατόμων με προβλήματα όρασης, που δημιουργήθηκε από μαθητή της Ξάνθης.

  • Αυτοκινητάκι Ξυπνητήρι που δημιουργήθηκε από δύο μαθητές στην Ξάνθη για να βοηθήσει όσους δυσκολεύονται με το πρωινό ξύπνημα.

Το «STEMEmpoweringYouth» εισάγει την καινοτομία στην τοπική κοινωνία με στόχο την επιμόρφωση εκπαιδευτικών και τη διάχυση της γνώσης στους μαθητές για την καλλιέργεια νέων δεξιοτήτων. Παράλληλα, ενθαρρύνει τον πειραματικό σχεδιασμό και την κατασκευή καινοτόμων εφαρμογών για την επίλυση τοπικών προβλημάτων και ζητημάτων της καθημερινότητας. Τα εργαστήρια δίνουν την ευκαιρία σε μαθητές να ανακαλύψουν δεξιότητες και ταλέντα, να γνωρίσουν στην πράξη πώς να φτιάχνουν ή να επεξεργάζονται εφαρμογές STEM (ScienceTechnologyEngineeringMathematics) και να εκπαιδευτούν μέσω της διάδρασης και της ενεργητικής μάθησης.

Το Ίδρυμα Vodafone αναγνωρίζοντας την τρέχουσα ανάγκη υποστήριξης πρωτοβουλιών εκπαίδευσης σε περιοχές της χώρας με λιγότερες ευκαιρίες εξωσχολικών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου μαθημάτων, σχεδιάζει την υλοποίηση του επόμενου κύκλου μαθημάτων και σε άλλες περιοχές την Περιφέρειας.

Για πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, τους μαθητές που διακρίθηκαν και τα έργα τους δείτε το σχετικό video. https://www.youtube.com/watch?v=ZuGA72E6KZ0

© Όμιλος Vodafone 2017. Η Vodafone και τα λογότυπα Vodafone, αποτελούν εμπορικά σήματα του Ομίλου Vodafone. Ονόματα άλλων προϊόντων και εταιριών που αναφέρονται στο παρόν ενδέχεται να είναι τα εμπορικά σήματα των αντίστοιχων ιδιοκτητών τους.

To Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Μαΐου, από τις 11 το πρωί έως και τις 7 το απόγευμα, το οινοποιείο μας στη Ζίτσα Ιωαννίνων, ανοίγει τις πόρτες του για όλους τους οινόφιλους με πολλές εκπλήξεις!

Οι «Ανοιχτές Πόρτες» πραγματοποιούνται φέτος για 14η συνεχή χρονιά στα οινοποιεία-μέλη των «Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος»!

Όλοι οι φίλοι του κρασιού που θα επισκεφθούν το οινοποιείο θα έχουν την δυνατότητα να ξεναγηθούν στους χώρους του Κτήματος, στα μέρη όπου γίνεται η οινοποίηση, η παλαίωση και εμφιάλωση των κρασιών μας, να δοκιμάσουν μερικές από τις πολυβραβευμένες ετικέτες του Κτήματος, να ενημερωθούν για την παραγωγή κρασιών με την Παραδοσιακή Μέθοδο της Καμπανίας, όπως, η ετικέτα «Lefteris Glinavos», προς τιμήν του ιδρυτή του οινοποιείου, κου Λευτέρη Γκλίναβου και φυσικά να γευτούν τα υπέροχα ηπειρώτικα εδέσματα, όπου θα συνοδεύουν τα κρασιά του οινοποιείου μας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του διημέρου έχει ως εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 27/05/2017

11:00 – 19:00 Γευσιγνωσία κρασιών με τη συνοδεία ηπειρωτικών εδεσμάτων & ξενάγηση στους χώρους του Οινοποιείου

ΚΥΡΙΑΚΗ 28/05/2017

11:00 – 19:00 Γευσιγνωσία κρασιών & ξενάγηση στους χώρους του Οινοποιείου

12:00 – 15:00 KitchenShow από τους Σεφ της Ένωσης Γαστρονομίας Ελλάδος

13:00 – 16:00 Μουσικό ταξίδι υπό τους ήχους του συγκροτήματος «TwoForTheRoad»

11:00 – 15:00 Παιδικές δραστηριότητες για τους μικρούς μας φίλους

Κατά τη διάρκεια του διημέρου σε συνεργασία με την γκαλερί «Τεχνοχώρος» θα εκτίθενται στο χώρο του οινοποιείου έργα του εικαστικού Βασίλη Βαφειάδη, ενώ οι επισκέπτες θα μπορούν να συμμετάσχουν και σε διαγωνισμούς με πλούσια δώρα σχετικά με το κρασί.

Η είσοδος είναι ΔΩΡΕΑΝ για όλους! Σας περιμένουμε!

H Vodafone ξεκινά την υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος συγγραφής κώδικα, το οποίο απευθύνεται σε έφηβες ηλικίας 14 έως 18 ετών, από 26 χώρες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων κοριτσιών από την Ελλάδα, με στόχο την αντιμετώπιση του διευρυνόμενου χάσματος ανάμεσα στα δύο φύλα στα επαγγέλματα STEM.

Στο πλαίσιο του μεγαλύτερου διεθνούς προγράμματος εκμάθησης συγγραφής κώδικα στο είδος του παγκοσμίως, η Vodafone θα συνεργαστεί με την Code First: Girls, η οποία υλοποιεί μαθήματα εκμάθησης συγγραφής κώδικα για γυναίκες και κορίτσια. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την υλοποίηση εργαστηρίων συγγραφής κώδικα για έφηβες, σε όλο το γεωγραφικό αποτύπωμα της Vodafone στην Ευρώπη, την Ινδία, τη Μέση Ανατολή, τη Νότια Αφρική και την Αυστραλασία.

Στην Ελλάδα, 20 έφηβες θα συμμετάσχουν στο δωρεάν πρόγραμμα εκμάθησης συγγραφής κώδικα τον Σεπτέμβριο. Η διευθύντρια εταιρικών σχέσεων της Vodafone Ελλάδας, Νικόλ Ιωαννίδη δήλωσε:«Τα τελευταία χρόνια καταγράφεται σημαντική πρόοδος στη μείωση του χάσματος των φύλων σε πολλά πεδία της κοινωνίας. Ωστόσο, σε αρκετές χώρες το χάσμα στα επαγγέλματα STEM μεγαλώνει. Το πρόγραμμα εκμάθησης συγγραφής κώδικα με την Code First: Girls σχεδιάστηκε για να επικεντρώσει το ενδιαφέρον των κοριτσιών σε έναν τομέα, ο οποίος σήμερα είναι πιο δημοφιλής στα αγόρια, βοηθώντας τα έτσι να διευρύνουν τις ευκαιρίες τους και να μεγιστοποιήσουν τις μελλοντικές τους επαγγελματικές επιλογές».

Τα μαθήματα συγγραφής κώδικα της Vodafone, σε συνεργασία με την Code First: Girls, έχουν σχεδιαστεί για να είναι κατάλληλα για όλα τα κορίτσια ηλικίας από 14 έως 18 ετών, ανεξαρτήτως των δεξιοτήτων τους. Θα παράσχουν βασικές γνώσεις των γλωσσών υπολογιστών και προγραμμάτων ανάπτυξης, συμπεριλαμβανομένων των html, CSS, GitHub και Bootstrap, δίνοντας την ευκαιρία στις σπουδάστριες να αναπτύξουν έναν ιστότοπο στο τέλος του προγράμματος εκπαίδευσης. Η Vodafone θα συνεργαστεί με σχολεία από όλες τις αγορές της, ενώ κορίτσια τα σχολεία των οποίων δεν συμμετέχουν στο πρόγραμμα, μπορούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους εδώ. Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές έως τις 10 Αυγούστου 2017.

Η συγγραφή κώδικα αποτελεί μία από τις δεξιότητες με την μεγαλύτερη ζήτηση σε όλες τις βιομηχανίες, καθώς ένας αυξανόμενος αριθμός επιχειρήσεων πλέον στηρίζεται στον υπολογιστικό κώδικα. Το ήμισυ των κενών θέσεων εργασίας εντοπίζεται σε βιομηχανίες εκτός τεχνολογίας, όπως η χρηματοοικονομική, η υγεία και πρόνοια και η μεταποίηση, ενώ πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι η συγγραφή κώδικα γίνεται μία θεμελιώδης δεξιότητα που υποστηρίζει τις πιθανότητες ενός υποψηφίου να κερδίσει έναν υψηλό μισθό.

Η ενδυνάμωση των γυναικών και η υποστήριξη των νέων στον εμπλουτισμό των δεξιοτήτων τους μέσω της τεχνολογίας αποτελούν δύο σημαντικά πεδία αφοσίωσης για την Vodafone στο πλαίσιο του δεκαετούς στόχου της εταιρίας για την βιώσιμη ανάπτυξη. Φιλοδοξία της Vodafone είναι να γίνει ο καλύτερος εργοδότης για τις γυναίκες έως το 2025. Επίσης, η εταιρία επιδιώκει να διασυνδέσει 50 εκατομμύρια γυναίκες που ζουν σε αναπτυσσόμενες αγορές προκειμένου να της βοηθήσει να βελτιώσουν τις ζωές τους και τα μέσα βιοπορισμού τους.

Στην Ελλάδα η Vodafone πρόσφατα ξεκίνησε το πρόγραμμα βιώσιμης ανάπτυξης «Αγκαλιά στην Κοινωνία», για την ενίσχυση των γυναικών στις τοπικές κοινωνίες. Παράλληλα, στην Ελλάδα ο Όμιλος Vodafone υλοποιεί το πρόγραμμα ReConnect, που βοηθά ταλαντούχες γυναίκες να επανέλθουν στην αγορά εργασίας μετά από διακοπή της καριέρας τους, ενώ ταυτόχρονα υποστηρίζει το έργο της ActionAidHellas στο ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ, για την ενδυνάμωση γυναικών και νέων με τη χρήση της τεχνολογίας. Επίσης το ίδρυμα Vodafone στην Ελλάδα υλοποιείδωρεάν εκπαιδευτικά εργαστήρια STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) για μαθητές γυμνασίου και λυκείου, σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό ScienceCommunication - SciCo.

Ο εντοπισμός και σύλληψη από την Αστυνομία στην Δροσοπηγή Κόνιτσας Αλβανού υπηκόου για παράνομη συλλογή και κατοχή αρωματικών φυτών, φέρνει για μια ακόμη φορά στο προσκήνιο τις μεγάλες δυνατότητες που υπάρχουν στην Ήπειρο στον τομέα αυτό. Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, απαντώντας σήμερα σε ερώτηση δημοσιογράφου,  ανέφερε ότι το συγκεκριμένο είδος (Primula Veris - ή κουλαστράντα σε ορισμένα  μέρη) , είναι αυτοφυές και συναντάται στις περιοχές της Πίνδου κατά το δίμηνο Απριλίου- Μαΐου.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι έχει τεράστια εμπορική αξία (περίπου 50.000 το κιλό αποξηραμένο) το οποίο εμπορεύεται προς Γερμανία και άλλες χώρες. "Καταλαβαίνετε, τόνισε μεταξύ άλλων, ότι πρόκειται για έναν τομέα που πρέπει να αξιοποιηθεί στις ορεινές περιοχές της Ηπείρου, με οργανωμένες καλλιέργειες- φυτείες, δίνοντας εισόδημα στους μόνιμους κατοίκους, αλλά και σε νέους που θα θελήσουν να ασχοληθούν στη συγκεκριμένη παραγωγή. Πρέπει να συντονιστούμε όλοι και να καταλάβουμε ότι υπάρχει μέλλον σε αυτόν τον τόπο".  Σε άλλο σημείο, αναφέρθηκε και στις  δράσεις που υλοποιεί το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, αλλά και για το ενδιαφέρον που έχει επιδειχθεί πρόσφατα από την Κίνα: "Οι συζητήσεις με την Κίνα συνεχίζονται. Βοηθήσαμε να έχει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων τη Λαμπριάδειο Σχολή στο Ζαγόρι, για να παρακολουθούν τα αρωματικά- φαρμακευτικά φυτά, θέλουμε όμως δουλειά ουσίας και ο χρόνος δεν περιμένει", κατέληξε.

Χαιρετισμό απηύθυνε η Μερόπη Τζούφη, εκ μέρους των βουλευτών Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσε το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το ΤΕΙ Ηπείρου, με θέμα «Νεανική Επιχειρηματικότητα - Ερευνητικές Συνέργειες στη Μακροπεριφέρεια Αδριατικής - Ιονίου». Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, κ. Π. Κορκολή και εντάσσεται στις παράλληλες εκδηλώσεις του Φόρουμ που θα διεξαχθεί στα Ιωάννινα στις 11-12 Μαΐου (EUSAIR).

Η βουλευτής ανέφερε πως η στρατηγική για την ανάπτυξη αποτελεί το μεγαλύτερο στοίχημα της περιόδου, έπειτα από το κλείσιμο της Β’ Αξιολόγησης και τη συμφωνία με τους δανειστές, θέτοντας στο επίκεντρο την καινοτόμα νεανική επιχειρηματικότητα, στο πλαίσιο της κοινωνικά δίκαιης, περιβαλλοντικά βιώσιμης και οικονομικά διατηρήσιμης ανάπτυξης, με παράλληλη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

«Η στρατηγική αυτή δεν αφορά μόνο τη χώρα μας, απαιτεί συνέργειες, οριζόντιες και κάθετες όλων των φορέων, αλλά και ενεργό συμμετοχή των πολιτών. Αποσκοπεί στην ανάπτυξη, την υποστήριξη και την προώθηση της επιχειρηματικότητας σε νέους και νέες, μέσω χρηματοδοτικών ενισχύσεων και εκπαιδευτικών σεμιναρίων κατάρτισης για τη δημιουργία νέων και βιώσιμων μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Έμφαση δίνεται στην αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, στη χρήση καινοτόμων μεθόδων παραγωγής και προώθησης των προϊόντων και υπηρεσιών, στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στον τομέα του περιβάλλοντος και γενικά στην προώθηση σύγχρονων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων με στόχο τη δημιουργία δυναμικών, εξελίξιμων και ανταγωνιστικών επιχειρήσεων».

Κλείνοντας η βουλευτής αναφέρθηκε στις δυνατότητες και τις προκλήσεις για την Ήπειρο, τονίζοντας πως η ύπαρξη δύο μεγάλων Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, το δεύτερο μεγαλύτερο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της χώρας σε συνδυασμό με τις πολιτιστικό, φυσικό και ιστορικό φορτίο της περιοχής αποτελούν πεδία τα οποία επιτρέπουν την ανάδυση της νεανικής επιχειρηματικότητας. Η επιστημονική έρευνα και η καινοτομία, οι συνέργειες του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ σε εθνικό επίπεδο, αλλά και στο χώρο Ιονίου και Αδριατικής, όπως και η ανάπτυξη μορφών τουρισμού, όπως του αγροτουρισμού, του πολιτιστικού τουρισμού, του οινοτουρισμού αλλά και του ιατρικού τουρισμού αποτελούν πεδία τα οποία μας καλούν να αναλάβουμε δράση, ο καθένας από τη μεριά του στο πλαίσιο της ενιαίας κοινωνικής ευθύνης, με ουσιαστικές, εποικοδομητικές και αποτελεσματικές πρωτοβουλίες και δράσεις.

More Articles ...

  tsiolis

podilata

 

 KarzPreveza