ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ


Η Περιφερειακή παράταξη “Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο” σε ανακοίνωσή της εκφράζει την αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους της SPIDER, και καλεί τους εργαζόμενους στη ΒΙΚΗ και την ΕΑΣ Πρέβεζας να επιδείξουν την ίδια μαχητικότητα. Συγκεκριμένα αναφέρει: “Οι εργαζόμενοι της SPIDER περνάνε χρόνια τώρα τον Γολγοθά του εμπαιγμού από τον εργοδότη, την κυβέρνηση και τον Περιφερειάρχη.

Ο εργοδότης τσεπώνοντας εκατομμύρια ευρώ σε επιδοτήσεις και δάνεια, μετάφερε το εργοστάσιο στην Σερβία, συνεχίζει τα αλισβερίσια με το Δήμο Ιωαννιτών πωλώντας κάδους παραγόμενους στη Σερβία και έχει εγκαταλείψει τους εργαζόμενους στη τύχη τους, απλήρωτους.

Η κυβέρνηση σε ρόλο πόντιου Πιλάτου παρακολουθεί αδιάφορα τα κερδοσκοπικά παιχνίδια του εργοδότη - μπαταχτσή και πότε-πότε δίνει κάποια ελεημοσύνη στους εργάτες.

Ο Περιφερειάρχης χρόνια τώρα έδιωχνε «κακήν κακώς» τους εργαζόμενους από το γραφείο του με την δικαιολογία ότι το θέμα δεν αφορά την Περιφέρεια.

Οι εργαζόμενοι από την μεριά τους κάνοντας έναν ηρωικό και ενωτικό αγώνα με το σωματείο τους διεκδικούν τα αυτονόηταδικαιώματα τους.

Να πάρουν τα χρήματα που τους οφείλονται και να ανοίξουν τα εργοστάσια με ευθύνη της πολιτείας για να συνεχίζουν την παραγωγή. Μια παραγωγή που έχει ανάγκη η χώρα μας καθώς πρόκειται για προϊόντα που τώρα τα εισάγουμε από το εξωτερικό.

Η απόφαση του περιφερειάρχη να συμμετάσχει στους πλειστηριασμούς για να αγοράσει το ακίνητο της Spider στα Καρδαμίτσια είναι καθαρή ρουσφετολογική κίνηση στην προσπάθεια του μπροστά στις εκλογές που έρχονται να ψαρέψει κάποιους ψήφους.

Εκεί που έδιωχνε τους εργάτες και δεν ήθελε να ασχοληθεί μαζί τους, τώρα κάνει την κίνηση αυτή κάτω από την πίεση των εργατών , «με το δημόσιο χρήμα» φυσικά, για να μετριάσει τις εντυπώσεις που έχει αφήσει η τακτική του ,με την υποστήριξη του εργοδότη-μπαταχτσή μέχρι τώρα.

Παράλληλα στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου έγιναν τα αποκαλυπτήρια και των άλλων παρατάξεων (ΠΑΣΟΚ) και των νέωνυποψηφίων (Δημητρίου και Ριζόπουλου).

Με διάφορες δικαιολογίες προσπάθησαν να εμποδίσουν την συμμετοχή της περιφέρειας στον πλειστηριασμό δηλαδή προσπάθησαν να εμποδίζουν να πάρουν επιτέλους κάποια χρήματα οι εργαζόμενοι που βρίσκονται απλήρωτοι στο έλεος της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, των δανείων κλπ.

Τους έπιασε τάχα ο πόνος ότι θα σπαταληθεί το δημόσιο χρήμα.

  • Που ήταν όλοι αυτοί όταν το Περιφερειακό Συμβούλιο ξόδευε τεράστια ποσά για την ενίσχυση του λεγόμενου «τουριστικού προϊόντος» (φυλλάδια, εκθέσεις ταξίδια, κλ.π) σε όφελος των επιχειρηματιών του τουρισμού;

  • Που ήταν όλοι αυτοί όταν η περιφέρεια με την δικαιολογία του κατεπείγοντος μοίραζε εκατομμύρια ευρώ σε ημέτερους μέσω των δημοσίων έργων;

Γι’ αυτά καμιά διαμαρτυρία - Καμιά ανακοίνωση;

Τώρα που με την συμμετοχή στον πλειστηριασμό θα πάρουν κάποια χρήματα οι εργάτες βγήκαν στα κάγκελα και φωνάζουν «σπαταλάτε το δημόσιο χρήμα»,

Θαυμάστε υποκρισία, θαυμάστε ξεπεσμό, θαυμάστε μίσος απέναντι στους εργαζόμενους,

Ταυτόχρονα αλγεινή εντύπωση προκαλεί η στάση της παράταξης του ΚΚΕ που ούτε λίγο ούτε πολύ θεωρεί υπεύθυνους τους εργαζόμενους για τα δεινά που βιώνουν και τους καλεί να διεκδικήσουν τα χρήματα από τους τραπεζικούς λογαριασμούς του εργοδότη. Δηλαδή να μη πάρουν τίποτε γιατί οι τραπεζικοί λογαριασμοί του εργοδότη έχουν υπόλοιπο μηδέν (0).

Όπως ξέρει πολύ καλά η παράταξη του ΚΚΕ στις περιπτώσεις αυτές οι εργοδότεςφροντίζουν να αδειάσουν τους λογαριασμούς τους, να τα μεταφέρουν σε ασφαλήμέρηκαλυπτόμενοι από την νομοθεσία του Αστικού Κράτους και του διεθνούς Καπιταλισμού.

Κατά «ΚΚΕ ευαγγέλιο» λοιπόν δεν έχει ευθύνη το ΠεριφερειακόΚράτος απέναντι στους εργάτες για να αναλάβει την ευθύνη να πληρωθούν, να αποζημιωθούν και να βρουν εργασία;

Έχουμεπάντως την γνώμη ότι κάπως αλλιώς τα έλεγε ο Μαρξ.

Η ΑριστερήΠαρέμβαση συμμετέχοντας αλληλέγγυα στον αγώνα των εργατών της Spider υποστηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους.

  1. Να αναλάβει η Κυβέρνηση να λειτουργήσει τα εργοστάσια καθόσον η παραγωγή τους είναι απαραίτητη για τον Στρατό, τους Δήμους και να βρουν έτσι δουλειά όχι μόνο οι απλήρωτοι εργαζόμενοι της Spider αλλά πολύ περισσότεροι.

Αλήθεια πως όταν πρόκειται να αναλάβουν να λειτουργήσει το αεροδρόμιο συμφωνούν όλοι (Δήμος και Περιφέρεια) και όταν πρόκειται για τους εργάτες δεν μπορούν και κραυγάζουν ότι «εμείς δεν θα γίνουμεεπιχειρηματίες»;

  1. Να αναλάβει η Κυβέρνηση να πληρώσει τα χρήματα που οφείλονται στους εργάτες.

  2. Να γίνει λεπτομερής έλεγχος πως δοθήκαν τα ΔΑΝΕΙΑ και που πήγαν πως δοθήκαν οι επιδοτήσεις και που σπαταλήθηκαν και να αποδοθούν οι ποινικές ευθύνες.

  3. Να γίνει έλεγχος για την σημερινή δραστηριότητα του εργοδότη και των ανδρείκελων του στην χωρα μας και την διοχέτευση προϊόντων που παράγονται στο εξωτερικό κατά πάσα πιθανότητα με τα χρήματα των Δανείων και των Επιδοτήσεων.

Ταυτόχρονακαλούμεόλους τους απλήρωτους και απολυμένουςεργαζόμενους στην περιοχή μας (ΒΙΚΗ, ΕΑΣ Πρέβεζας) να δείξουν την ίδιαμαχητικότητα και αποφασιστικότητα όπως οι εργαζόμενοι της SPIDER.

Να συντονίσουν τον αγώνα τους και να διεκδικήσουνάμεσηκαταβολή των δεδουλευμένων, Μόνιμη και Σταθερήεργασία.

Να συμβάλουν στην ΤαξικήΑνασυγκρότηση του Εργατικούκινήματοςδίνοντας «μαθήματα» στην νέαΕργατικήβάρδια της Μισήςδουλειάς του Μισούμισθού και της ΜισήςΖωής.

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ”

e horos logo

  tsiolis

podilata

 

 KarzPreveza

 

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος με επιστολή της  προς Προέδρους Αδελφοτήτων, Συλλόγων, Ενώσεων και Ομοσπονδιών, ζητάει από κάθε σύλλογο που λειτουργεί χορευτικό τμήμα να προτείνει δύο

 

ζευγάρια χορευτών προκειμένου να πάρουν μέρος σε παράσταση της ΠΣΕ στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού στις 3 Οκτωβρίου.

 

Πιο συγκεκριμένα στην επιστολή που έχει θέμα: 'Επιλογή χορευτών για την παράσταση της ΠΣΕ στο Ηρώδειο' αναφέρονται τα εξής:

 

Αγαπητοί συμπατριώτες

 

Η ΠΣΕ στις 3 Οκτωβρίου 2018 έχει προγραμματίσει εκδήλωση ηπειρώτικης Παράδοσης και Πολιτισμού στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού. Μεταξύ των  συντελεστών της εκδήλωσης θα είναι και χορευτικά

 

που θα αποδώσουν ηπειρώτικους χορούς και θα απαρτίζονται από χορευτές των χορευτικών τμημάτων των συλλόγων μελών μας.

 

Προκειμένου να συγκροτηθούν τα χορευτικά αυτά παρακαλείσθε κάθε σύλλογος, να μας προτείνει με ευθύνη του, δύο ζευγάρια χορευτών, των καλύτερων, το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου

 

ώρα 11 πρωινή, στο email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

 

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συμμετοχή σας.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

                                                                                                                                                                    Ο Πρόεδρος                                                                          Ο Γεν. Γραμματέας

                                                                                                                                                                      Γιώργος Δόσης                                                                    Κώστας Γαβριήλ

 

Μετά την Κίνα, την Ινδία, την Ινδονησία και τη Νότιο Αφρική, άνοιξε επίσημα η αγορά της Αργεντινής για το ελληνικό ακτινίδιο, καθώς έλαβε την τελική έγκριση της αρμόδιας Φυτοϋγειονομικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Γεωργίας της χώρας (SENASA).

Είχε προηγηθεί αίτημα, που απέστειλε το Φεβρουάριο του 2015 η αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Τμήμα Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Προστασίας Φυτικής Παραγωγής), ζητώντας πρόσβαση του ελληνικού ακτινιδίου στην αγορά της Αργεντινής και την υποβολή σχετικού φακέλου με όλη την τεχνική τεκμηρίωση. Μόλις το τελευταίο διάστημα ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση του φακέλου, καθώς και οι απαιτούμενες διοικητικές διαδικασίες.

Η επίσημη απάντηση ήρθε από την Πρεσβεία της Ελλάδας στο Μπουένος Άιρες και, πρακτικά, μια νέα αγορά είναι διαθέσιμη στους Έλληνες παραγωγούς και εξαγωγείς. Οι ενδιαφερόμενοι εξαγωγείς μπορούν να απευθύνονται στις υπηρεσίες φυτοϋγειονομικού ελέγχου του ΥπΑΑΤ για τις λεπτομέρειες των απαιτήσεων που αφορούν στην εξαγωγή.

Ανάλογα αιτήματα πρόσβασης ελληνικών φρούτων έχουν κατατεθεί και προς άλλες Τρίτες Χώρες, όπως Κορέα, Βιετνάμ, Ταϊλάνδη, Ιαπωνία, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Βραζιλία και Ταϊβάν για ακτινίδια, πυρηνόκαρπα, επιτραπέζια σταφύλια και εσπεριδοειδή, από την αρμόδια Υπηρεσία του ΥπΑΑΤ και αναμένονται σχετικές απαντήσεις.

Σημειώνεται ότι η εξασφάλιση πρόσβασης σε αγορές Τρίτων Χωρών αποτελεί μια χρονοβόρα διαδικασία, η οποία μπορεί να πάρει αρκετά χρόνια. Για τον λόγο αυτό, το ΥπΑΑΤ βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τα Γραφεία των Εμπορικών Ακολούθων των κατά τόπους Ελληνικών Πρεσβειών και το Υπουργείο Εξωτερικών, ώστε να επισπεύδονται – κατά το δυνατόν – οι σχετικές διαδικασίες.

Το ΥπΑΑΤ εργάζεται εντατικά για το άνοιγμα νέων αγορών στα ελληνικά αγροτικά προϊόντα, προκειμένου οι Έλληνες αγρότες και κτηνοτρόφοι να έχουν όσο το δυνατόν περισσότερες δυνατότητες εξαγωγής και ευκαιρίες για την αύξηση του εισοδήματός τους.

Όπως ανακοίνωση η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας "Πραγματοποιήθηκε (Τρίτη 16 Απριλίου 2019) συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΣΕ με εκπροσώπους των Ομοσπονδιών – μελών της ΠΣΕ μετά από πρόσκληση του ΔΣ της Πανηπειρωτικής «για μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων, για τα προβλήματα της Ηπείρου και τα θέματα που απασχολούν την Ηπειρωτική αποδημία».

Στη συνάντηση κυριάρχησε η διάθεση και θέληση όλων να συμβάλουν αποφασιστικά, όχι μόνο στη σφυρηλάτηση δεσμών συνεργασίας και δράσης, αλλά και αγωνιστικής τακτικής για την επίλυση των προβλημάτων που αφορούν τα σωματεία και εν γένει την ηπειρώτικη αποδημία.
Από την Ομοσπονδία Ραδοβιζινών Άρτας συμμετείχε ο Γεώργιος Κουρτέσας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας, ο οποίος τόνισε την αναγκαιότητα προβολής των θεμάτων της περιοχής, καθώς επίσης και την αναγκαιότητα ανάδειξης των πολιτιστικών μνημείων της. Επίσης πως αναγκαία καθίσταται η συμμετοχή της Πανηπειρωτικής στις εκδηλώσεις της περιοχής (Σέλτσο, Καραϊσκάκεια κλ.). Ενημέρωσε την Πανηπειρωτική για την προσπάθεια αναστήλωσης της γέφυρας του Κοράκου και ζήτησε οι σχέσεις της Πανηπειρωτικής με την τοπική διοίκηση να είναι άμεσες και συχνές.
Ακολούθησε ο Χρήστος Λαναράς, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τζουμερκιωτών, ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Τζουμέρκα και ιδιαίτερα το πρόβλημα της συγκοινωνίας και την αναγκαιότητα κατασκευής νέου οδικού δικτύου. Επίσης τόνισε πως φέτος «…θα περπατήσουμε, θα διαβούμε το γεφύρι της Πλάκας που άρχισαν ήδη οι εργασίες αναστήλωσής του», και στάθηκε στην ιδιαίτερη συμβολή της ΠΣΕ στις διαδικασίες λήψης απόφασης για τα έργα. Επίσης ζήτησε, αναφερόμενος και στην προηγούμενη θετική εμπειρία, να συμμετέχουν τα μέλη του ΔΣ της ΠΣΕ στα ΔΣ και τις Γενικές Συνελεύσεις των Ομοσπονδιών και των Συλλόγων.
Από την Ομοσπονδία Καλαμά μίλησε ο πρόεδρος Κώστας Στεργίου και τόνισε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή, κυρίως περιβαλλοντικά, εξόρυξης υδρογονανθράκων, εγκατάστασης ανεμογεννητριών και μόλυνσης του Καλαμά. Τα χαρακτήρισε μείζονα προβλήματα, ζοφερά, που αφορούν το μέλλον του τόπου και ζήτησε την ενεργή συμμετοχή της Πανηπειρωτικής για την επίλυση αυτών των προβλημάτων.
Από την Ομοσπονδία Μουργκάνας μίλησε ο Γενικός Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου Δημήτρης Κανακόπουλος. Πρότεινε τα ψηφίσματα της Γενικής Συνέλευσης και του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανηπειρωτικής να κοινοποιούνται στις Ομοσπονδίες και αυτές ακολούθως να ενημερώνουν τα σωματεία. Επίσης, να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στο τμήμα της νεολαίας αναδεικνύοντας την θετική εμπειρία από τα 2 τουρνουά ποδοσφαίρου 5x5, που διοργάνωσαν αδελφότητες και κατέθεσε προτάσεις για την προώθηση βιβλίων που αφορούν την Ήπειρο και ιδιαίτερα την περιοχή της Μουργκάνας.
Τέλος, από την Ομοσπονδία Κόνιτσας μίλησε ο πρόεδρος Μιχάλης Μαρτσέκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα διάσωσης των Κοινοτικών Αρχείων, στο σοβαρότατο ζήτημα της αξιοποίησης των Κληροδοτημάτων και στην άμεση επαφή της Συνομοσπονδίας με όλες τις αποδημικές οργανώσεις του ελληνισμού, όπου γης.
Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση και ο πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας τόνισε πως ο ίδιος προσωπικά και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο είναι πάντα στη διάθεση όλων των πατριωτών και οπωσδήποτε με πνεύμα κατανόησης και ηπειρώτικης ομοθυμίας από κοινού θα «παλέψουμε και θα επιλύσουμε τα προβλήματα μέσα στα πλαίσια της δημοκρατικής και αγωνιστικής συμπεριφοράς». Δεσμεύτηκε δε, για την συστηματική και οργανωμένη θεματική συνέχιση της επαφής με τις Ομοσπονδίες.
 
Το Γραφείο Τύπου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας"

 

Την Κυριακή, 17-3-2019 πραγματοποιήθηκαν, με ενιαίο ψηφοδέλτιο (κατά πάγια τακτική), οι εκλογές του Συλλόγου Γεωπόνων Πρέβεζας. 
 
Αντιπρόσωπος του Συλλόγου στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Γεωπόνων εκλέχθηκε ο Βαγγέλης Νάνος.
 
Την Τρίτη, 26-3-2019 συνεδρίασε το νέο ΔΣ και ομόφωνα συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:
 
Πρόεδρος: Χαράλαμπος Πάνης
 
Αντιπρόεδρος: Τάσος Γάτσιος
 
Γ. Γραμματέας: Αλέξης Τσαπάρας
 
Ταμίας: Κώστας Αρετάκης
 
Μέλη: Μαρία Τσομή
 
            Θοδωρής Κορωναίος
 
            Θανάσης Κατωγιάννης.
 
 
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γεωπόνων Πρέβεζας ευχαριστεί τα μέλη που πήραν μέρος στην εκλογική διαδικασία και καλεί όλους τους γεωπόνους να συμμετέχουν ενεργά στη λειτουργία του Συλλόγου και στη διαμόρφωση των θέσεων και προτάσεών του.

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 5ο φεστιβάλ χορωδιών στην Πανηπειρωτική. Χοροδιδάσκαλος ο Βαγγέλης Κώτσος

Δίνεται άδεια Πρακτορείου ΟΠΑΠ στην οδό Ποντοηρακλείας 1 -3 όπισθεν Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Αθηνών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλ.: 6974144369