Τον 26χρονο αστυνομικό της ΕΚΑΜ, που τραυματίστηκε στη συμπλοκή τα ξημερώματα με τους Κόλα και Κούπα, επισκέφθηκε στο νοσοκομείο Χατζηκώστα ο υφυπουργός Υγείας ΚΑΙ βουλευτής Θεσπρωτίας Αντ. Μπέζας.
Αμέσως μετά έκανε τις εξής δηλώσεις: «Οφείλω ως υφυπουργός Υγείας και ως βουλευτής Θεσπρωτίας να συγχαρώ τους άνδρες και τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ για την επίπονη και κουραστική προσπάθεια για να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους. Είμαστε στο πλευρό της ΕΛ.ΑΣ και στηρίζουμε το έργο της.
Οφείλω επίσης, να συγχαρώ το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου που αντιμετώπισε με αποτελεσματικότητα και επάρκεια το περιστατικό. Ευχήθηκα περαστικά στον αστυνομικό και μετέφερα και τις ευχές του υπουργού Δημόσιας Τάξης. Η κατάστασή του αντιμετωπίζεται. Αποδείχθηκε επίσης η ετοιμότητα του νοσοκομείου. Τα νοσοκομεία μας, ειδικά στην Ήπειρο είναι από τα καλύτερα που έχουμε στην Ελλάδα και αυτό φαίνεται στον τρόπο αντιμετώπισης ενός τέτοιου περιστατικού. Όχι μόνο θα τα διατηρήσουμε, αλλά θα τα αναβαθμίσουμε», τόνισε ο κ. Μπέζας.
Το ιατρικό ανακοινωθέν για τον τραυματία αστυνομικό
Την ικανοποίησή του για το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας και επάρκειας με την οποία χειρίστηκαν το περιστατικό εξέφρασε προς το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό του Χατζηκώστα, ο διοικητής του νοσοκομείου Φ. Βάββας, που διάβασε και το ιατρικό ανακοινωθέν για τον τραυματία αστυνομικό.
«Βαρύς τραυματισμός από πυροβόλο όπλο στην περιοχή του δεξιού γόνατος με πύλη εισόδου την πρόσθια έσω επιφάνεια άνω τριτημορίου της κνήμης και πύλη εξόδου την πρόσθια έξω επιφάνεια έξω μηριαίου κονδύλου. Η διέλευση προκάλεσε συντριπτικό κάταγμα δεξιού μηριαίου, χωρίς νευροαγγειακές βλάβες. Έγινε χειρουργικός καθαρισμός και το κάταγμα σταθεροποιήθηκε, με εξωτερική οστεοσύνθεση. Ο ασθενής χειρουργήθηκε από τους ιατρούς της Ορθοπεδικής Κλινικής κ.κ. Στύλο, Σώρο και Αλεξίου. Εξήλθε από το χειρουργείο και θα παραμείνει νοσηλευόμενος στην Ορθοπεδική Κλινική για τη μετεγχειρητική του παρακολούθηση».
Συμπαράσταση
Το μεσημέρι έφτασαν από τη Λάρισα τα συγγενικά πρόσωπα του 26χρονου αστυνομικού, ενώ τον επισκέφθηκαν ακόμη, ο περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης, ο δήμαρχος Ιωαννίνων Φ. Φίλιος και ο οργανωτικός γραμματέας της ΠΟΑΣΥ Γ. Παπατσίμπας, που τόνισε, ότι οι πολίτες θα πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς.
«Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στο συνάδελφο και αγωνιούμε για την πορεία της υγείας του. Να εκφράσουμε ακόμη τα συγχαρητήριά μας στους συναδέλφους που μετά από 16 εξοντωτικές ημέρες προσπάθειας εντοπισμού των δραστών, έφεραν το σημερινό αποτέλεσμα. Οι πολίτες θα πρέπει να νιώθουν ασφαλείς. Η Αστυνομία εγγυάται το αίσθημα ασφαλείας στους πολίτες», τόνισε ο κ. Παπατσίμπας.
Με πληροφορίες από το epirusonline.gr