Στην Α2 Εθνική κατηγορία θα αγωνίζεται την ερχόμενη σεζόν η γυναικεία ομάδα Μπάσκετ του ΠΑΣ Γιάννινα που κατάφερε να προβιβαστεί στους αγώνες κατάταξης.
Του Γιώργου Παπαθανασίου
 
Στην Α2 Εθνική κατηγορία θα αγωνίζεται την ερχόμενη σεζόν η γυναικεία ομάδα Μπάσκετ του ΠΑΣ Γιάννινα που κατάφερε να προβιβαστεί στους αγώνες κατάταξης. Ο θηλυκός «Άγιαξ της Ηπείρου» ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στις αναμετρήσεις του ειδικού Πρωταθλήματος κατάταξης πρώτος, επικρατώντας και στον τέταρτο καθοριστικό αγώνα του Ιπποκράτη Κω με 51-44, ύστερα από ένα σκληρό κι αμφίρροπο παιχνίδι. Οι κοπέλες του ΠΑΣ στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και δεν άφησαν την ιστορική ευκαιρία να πάει χαμένη, κερδίζοντας επάξια μέσα στο γήπεδο την πολυπόθητη άνοδο. Ο αγώνας κρίθηκε στις λεπτομέρειες πράγμα που μαρτυρά και η διακύμανση του σκορ ανά δεκάλεπτο.

Αναλυτικά:
 
Ιπποκράτης Κω – ΠΑΣ Γιάννινα: 44-51
Διαιτήτευσαν οι κ.κ. Διμπινούδης, Στρέμπας
 
Δεκάλεπτα: 11-11, 13-13, 9-15, 11-12
 
Ιπποκράτης Κω (Κανενόπουλος- Δανελλάκη): Πατμίου 3(1), Θεοδώρου 9 (1), Τασσοπούλου 17 (1), Παπαδοπούλου 7 (1), Καλλέργη 6, Σαράγια 2, Σβύνου, Γούναρη, Δρεττάκη.
 
ΠΑΣ Γιάννινα (Βαχαρίδης-Παπαδόπουλος): Δασκαλοπούλου 18, Πλάκα , Ντόκου 8 (1), Τσακτσίρα 2 , Αθαναϊλίδου, Κλείτσα, Καρπόνη, Ζέρβα 16, Γράψα, Λεοντίου, Βαλάκου, Κουντουρά 7.
 
Σημειώνεται πως στους αγώνες κατάταξης  ο ΠΑΣ είχε φτάσει επίσης αήττητος, κατακτώντας το Πρωτάθλημα της τοπικής Ένωσης, ΕΣΚΑΒΔΕ. Η Διοικούσα επιτροπή του τμήματος Μπάσκετ του ΠΑΣ Γιάννινα, συγχαίρει και ευχαριστεί τις παίχτριες, τον προπονητή και το όλο επιτελείο του συλλόγου που εργάστηκε σκληρά, με πενιχρούς πόρους, για όλη τη σεζόν, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της ανόδου.
 
Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων κατάταξης του Β’ Υποομίλου του Νότου όπου συμμετείχε ο ΠΑΣ:
 
ΚΥΡΙΑΚΗ 19/06/2011
ΣΕΦΑ ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ- ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 34-73
 
ΔΕΥΤΕΡΑ 20/06/2011
ΑΕΣ ΘΗΣΕΑΣ ΠΑΝ. – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 24-56
 
ΤΡΙΤΗ 21/06/2011
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΟΑΑ: 44-58
 
ΤΕΤΑΡΤΗ 22/06/2011
ΑΣΚ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: 44-51
 
 
Η αποστολή του ΠΑΣ:

 
Αρχηγός Αποστολής: Γιώργος Παπλιάκος
Έφορος Δημοσίων Σχέσεων: Σάκης Τζαλαλής
Προπονητές: Χρήστος Βαχαρίδης, Γιάννης Παπαδόπουλος
 
 
Αθλήτριες: Δασκαλοπούλου, Πλάκα, Ντόκου, Τσακτσίρα, Αθαναηλίδου, Κλείτσα, Καρπόνη, Ζέρβα, Γράψα, Λεοντίου, Βαλάκου, Κουντουρά
BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

e horos logo

  tsiolis

podilata

 Karta

emailcontact

 

 

 KarzPreveza

 

Το έθιμο με τα κάλαντα του Λαζάρου αναβίωσε και φέτος, παρά τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε, στο Δημαρχείο Ιωαννίνων.

Ο Γιώργος Μακρίδης μαζί με τον Δημήτρη Ξαξίρη κρατώντας ζωντανή την παράδοση και τα έθιμα του τόπου, με ένα καλάθι στολισμένο με λουλούδια και με τη συνοδεία των κουδουνιών, έψαλλαν πτυχές της ζωής του Λαζάρου στο Δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ.

Πρόκειται για ένα συμβολικό έθιμο που υμνεί την ανάσταση, τη νίκη της ζωής, την επικράτηση του φωτός στο σκοτάδι και την Άνοιξη.

Ο Δήμαρχος από την πλευρά του, ευχαρίστησε τους κ. Μακρίδη και Ξαξίρη για την κίνηση αυτή, σημειώνοντας ότι «Μας δίνουν τη δυνατότητα να γιορτάσουμε τα έθιμα μας, ενόψει Πάσχα σε δύσκολες στιγμές για τον τόπο μας. Εύχομαι του χρόνου να γιορτάσουμε πιο πανηγυρικά».

 Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Πρέβεζας ενημερώνει ότι την Δευτέρα 5-7-2021 θα ξεκινήσει ο πρώτος ψεκασμός των ελαιοδένδρων στα πλαίσια του προγράμματος Δακοκτονίας 2021, στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας
Η εποχή αυτή συμπίπτει με την περίοδο που ολοκληρώνεται η πήξη του πυρήνα του ελαιοκάρπου στις βρώσιμες ελιές ενώ έχει ξεκινήσει η πήξη του πυρήνα και στις ελαιοποιήσιμες, και επομένως έχουν ξεκινήσει οι “γόνιμες” δακοπροσβολές. 
 
 Ο ψεκασμός θα είναι δολωματικός, θα γίνει σε όλες τις Τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα και θα διαρκέσει περίπου μία εβδομάδα. Οι ακριβείς ημερομηνίες των ψεκασμών στις διάφορες Τοπικές Κοινότητες καθώς και η συνολική διάρκεια θα εξαρτηθούν και από τις καιρικές συνθήκες. 
 
 Οι περιοχές στις οποίες θα εφαρμοσθεί το πρόγραμμα είναι: 
Άγιος Γεώργιος, Άνω & Κάτω Ρευματιά, Άνω Ράχη, Αρχάγγελος, Άσσος, Βρυσούλα, Γαλατάς, Εκκλησιές, Θεσπρωτικό, Καμαρίνα, Κανάλι, Καστροσυκιά, Κοτσανόπουλο, Κρανιά, Κρυοπηγή, Λούρος, Μεγαδένδρο, Μελιανά, Μιχαλίτσι, Μυρσίνη, Μύτικας, Νέα Κερασούντα, Νέα Σαμψούντα, Νέα Σινώπη, Νικολίτσι, Νικόπολη, Παπαδάτες, Πολυστάφυλο, Ριζά, Ριζοβούνι, Ρωμιά, Σκιαδάς, Σφηνωτό, Τρίκαστρο, Φλάμπουρα, Χειμαδιό, Ωρωπός.  
 Καλούμε τους ελαιοπαραγωγούς: 
1. Να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις των συνεργείων στις Τοπικές Κοινότητες για τις ακριβείς ημερομηνίες ψεκασμού των περιοχών τους. 
2. Να έχουν ανοιχτά τα ελαιοκτήματα για να υπάρχει πρόσβαση των συνεργείων ψεκασμού.  
3. Να συνεργάζονται με οποιονδήποτε τρόπο με τα συνεργεία και με την υπηρεσία για την αποτελεσματικότερη εκτέλεση του προγράμματος.  
 
 Ο Προϊστάμενος Δ/νσης
 
 ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΥΓΕΡΗΣ
 

Στις 24 Ιανουαρίου 2021 συναντήθηκε ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού κ. Χρυσόστομος Δήμου με τον Ελληνο-αμερικανό γερουσιαστή της πολιτείας του RhodeIsland κ. Λεωνίδα Ραπτάκη. Η συνάντηση έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο στην πόλη Westerly, RI. Ο κ. Δήμου ενημέρωσε τον κ. Ραπτάκη για το 1ο Παγκόσμιο Συνέδριο που ετοιμάζει η ΄Ενωση Παγκοσμίων Ελληνικών Εθνικοτοπικών Οργανώσεων (ΠΣΕΕΟ) και το οποίο προγραμματίζεται για την 1η Αυγούστου 2021 στην Αθήνα. Ακόμη ο κ. Δήμου ενημέρωσε τον κ. Ραπτάκη για τις προσπάθειες που κάνει το Συμβούλιο στον χώρο της προώθησης των νεοφυών επιχειρήσεων. Οι δύο άντρες συζήτησαν και για το θέμα της συνεργασίας της ΠΑΔΕΕ και του Συμβουλίου.

Ο κ. Ραπτάκης από την πλευρά του ενημέρωσε τον κ. Δήμου για την συμμετοχή κυβερνητικών αξιωματούχων από το κρατίδιο του RhodeIsland στη νέα κυβέρνηση του νέου Προέδρου των ΗΠΑ JoeBiden, για τον οποίο είναι πεπεισμένος ότι θα έχει θετική επίδραση στις Ελληνοαμερικανικές σχέσεις.

 

 

Γραφείο Τύπου και επικοινωνίας

Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού (ΠΣΗΕ)

Την Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021 πραγματοποιήθηκε, η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση και διενεργήθηκαν οι αρχαιρεσίες, για εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Ελεγκτικής Επιτροπής της Ένωσης Τουριστικών Επιχειρήσεων Ζαγορίου. Μετά τη λήξη των αρχαιρεσιών τα νεοεκλεγέντα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου συγκροτήθηκαν σε σώμα, με την θέση του Προέδρου να καταλαμβάνει ο Γιώργος Κωστάκης, ενώ Αντιπρόεδρος εξελέγη ο Βασίλης Ρέμος, Γραμματέας η Λένα Καραγιάννη, Ταμίας η Λίνα Μπέκα και μέλη οι Νίκος Κουτσούπας, Ελεάννα Τσουμάνη και Χρήστος Μουρεχίδης. Σε κοινή τους δήλωση, όλα τα μέλη του νέου ΔΣ, τόνισαν ότι θα τιμήσουν την ψήφο των συναδέλφων και με όρεξη, επιμονή και με την βοήθεια καθενός μέλους της Ένωσης, οραματίζονται να υλοποιήσουν γρήγορα και ευέλικτα προτάσεις και ιδέες, από όπου και αν προέρχονται, οι οποίες θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις απαιτήσεις του συνόλου των τουριστικών επιχειρήσεων του Ζαγορίου. Τέλος, ευχαρίστησαν τα απερχόμενα μέλη του ΔΣ για την προσφορά τους στην Ένωση και δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν την προσπάθεια και την συνεργασία σε όλα τα σημεία για την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου στην περιοχή.

Πωλείται οικοδομήσιμο γωνιακό οικόπεδο 1.300 τ.μ. στην Ελεούσα Ιωαννίνων επί της οδού Σωκράτη Νο 16 στην τοποθεσία Πλήχτες. 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο Τηλ.6947373713.
._2.jpg._3_1.jpg