Στο μνημείο Μπιζανομάχων στην Παλαιά Φιλιππιάδα, πραγματοποιήθηκε σήμερα, παρά τη βροχή, εκδήλωση εορτασμού της επετείου των Μπιζανομάχων.

 

Στον χώρο του Μνημείου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και έγινε κατάθεση στεφάνων από Σχολεία της πόλης της Φιλιππιάδας, τις

 

τοπικές αρχές και άλλους φορείς. Την εκδήλωση, η οποία έκλεισε με τους μαθητές να ψέλνουν τον Εθνικό Ύμνο, τίμησε με την παρουσία του ο Βουλευτής Ν.Δ. του

 

Νομού Πρέβεζας κ. Στέργιος Γιαννάκης.

 

Στεφάνι κατέθεσαν: Ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Καλαντζής Νικόλαος, ο Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Πρέβεζας κ. Στέργιος Γιαννάκης, ο εκπρόσωπος της Π.Ε. Πρέβεζας, θεματικός

 

αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου κ. Χρήστος Γούσης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χασίδης Χρήστος, ο αντιδήμαρχος διοικητικών υπηρεσιών του Δήμου

 

Ζηρού κ. Χρήστος Δήμος, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Φιλιππιάδας κ. Κωστάκος Δημήτριος, ο υποσμηναγός από το Αεροπορικό απόσπασμα Ακτίου κ. Λάκκας Βασίλειος, ο

 

υπαστυνόμος κ. Γουρουνάς Ιωάννης από το Αστυνομικό Τμήμα Ζηρού, ο υποπυραγός κ. Βασιλόπουλος Βασίλειος από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Φιλιππιάδας, ο

 

αντιπρόεδρος και αντισυνταγματάρχης της Ένωσης απόστρατων αξιωματικών Στρατού Ν. Πρέβεζας, κ. Κων/νος Μπουρνάκας, ο κ. Τσούτσης Κων/νος για την

 

Εθνική Αντίσταση, μαθητές του 4ου Νηπιαγωγείου Φιλιππιάδας, του 2ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιππιάδας, του 2ου Γυμνασίου Φιλιππιάδας, του Γενικού Λυκείου

 

Φιλιππιάδας και του Επαγγελματικού Λυκείου Φιλιππιάδας.

 

Τελετάρχης ήταν ο κ. Γιάννος Γεώργιος, καθηγητής Φυσικής Αγωγής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιππιάδας.

Ο κ. Χρήστος Πάνος είναι ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης και για τη νέα δημοτική περίοδο στον Δήμο Ιωαννιτών, καθώς εξελέγη με ευρεία πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Οι υποψήφιοι για την θέση ήταν αρχικά έξι. Λίγες ώρες νωρίτερα μία από τις υποψηφιότητες αποσύρθηκε.

Δύο από τους Δημοτικούς Συμβούλους απείχαν από την διαδικασία. (Όλυ Τσουμάνη και Χρήστος Πατσούρας).

Ο κ. Χρήστος Πάνος συγκέντρωσε συνολικά 32 ψήφους.

Οι υπόλοιποι υποψήφιοι ήταν οι: Ζώη Ελένη- Χριστίνα, Κολιούση Βασιλική, Παππά Πολυξένη και Πλατιά Μαρία- Ευαγγελία.

Τον κ. Πάνο συνεχάρησαν οι επικεφαλής όλων των παρατάξεων ενώ ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ σημείωσε ότι η Δημοτική Αρχή θα είναι αρωγός του και εξήρε την καθολική αποδοχή του από το σώμα.

Ο κ. Πάνος ευχαρίστησε το Δημοτικό Συμβούλιο και τόνισε ότι ο θεσμός του Συμπαραστάτη αποτελεί την γέφυρα μεταξύ του Δήμου και των πολιτών.

«Ο θεσμός, που στην ουσία είναι μία Ανεξάρτητη Αρχή, πρέπει να στηριχθεί. Εκτιμώ ότι μπορεί να βοηθήσει τους πολίτες και να συμβάλλει στα πιθανά προβλήματα που μπορεί να έχουν με τον Δήμο», τόνισε ο κ. Πάνος.

Δύσκολες ώρες περνάει ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνος Καψάλης καθώς θρηνεί την πρόωρη απώλεια της αδελφής του η οποία έφυγε από τη ζωή. Η κηδεία της θα γίνει σήμερα στις 4 μ.μ. από το νεκροταφείο
Καλπακίου. Ελφράζουμε τα πιο θερμά και ειλικρινά συλλυπητήρια στον ίδιο και την οικογένειά του. 

Οργή προκάλεσε στον Δήμο Ηγουμενίτσας η τοποθέτηση πινακίδεων από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων που ενημερώ νει για δήθεν Πενπιστημιούπολη στην Ηγουμενίτσα. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: "Η τοποθέτηση

πινακίδων από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στην Ηγουμενίτσα, που ενημερώνουν για τη δήθεν Πανεπιστημιούπολη Ηγουμενίτσας, ξεπερνά κάθε όριο κοροϊδίας. Από την μία έσπευσαν να διαγράψουν την πόλη από τον

ακαδημαϊκό χάρτη και να αποκλείσουν κάθε πιθανότητα να λειτουργήσει τμήμα του Πανεπιστημίου εδώ και από την άλλη τοποθετούν πινακίδες με περιεχόμενο, που εξυπηρετεί αποκλειστικά την επικοινωνιακή τους πολιτική.

Επέλεξαν να τοποθετήσουν αυθαίρετα και χωρίς τις απαιτούμενες άδειες πινακίδες, οι οποίες παραπληροφορούν και προσβάλουν βάναυσα την νοημοσύνη των πολιτών.

Καλούμε τη διοίκηση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, να προβεί άμεσα στην απομάκρυνση των εν λόγω πινακίδων, διαφορετικά ο Δήμος θα ακολουθήσει τις νόμιμες διαδικασίες".

 

Με τον δήμαρχο του Τελ Αβίβ Ρον Χουλτάι συναντήθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, ο οποίος βρίσκεται στο Ισραήλ με αφορμή την 26η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού IMTM 2020 (International Mediterranean Tourism Market - Διεθνής Μεσογειακή Αγορά Τουρισμού) στην οποία μετέχει και ο ηπειρώτικος Δήμος. 
Όπως αναφέρεται σε σχετικό Δελτίο Τύπου: "Κατά την συνάντηση ο κ. Ελισάφ παρουσίασε εκτενώς το προφίλ της πόλης των Ιωαννίνων κάνοντας εκτενή αναφορά στην ιστορία, στις αναπτυξιακές της δυνατότητες και την δυναμική του πανεπιστημίου και της ακαδημαϊκής κοινότητας. 
Ειδική μνεία έκανε στο γεγονός ότι ξένες εταιρίες υψηλής τεχνολογίας επιλέγουν να επενδύσουν στα Γιάννενα τόσο λόγω της κομβικής θέσης που έχει η πόλη όσο και λόγω του υψηλού επιπέδου των αποφοίτων του Πανεπιστημίου. 
Ο κ. Ελισάφ αναφέρθηκε παράλληλα στον πολιτιστικό και φυσικό πλούτο της πόλης επισημαίνοντας ότι θα ήταν καθοριστικής σημασίας η λειτουργία ενός δυναμικού και ευέλικτου φορέα για την διεθνή ανάδειξη αυτού του πλούτου. 
«Η παράδοση των Ηπειρωτών ευεργετών είναι μια άλλη εξαιρετική παρακαταθήκη και μπορεί να αποτελέσει το έναυσμα και να ξανακάνει τα Ιωάννινα τόπο των ευεργετών και της ενεργούς αλληλέγγυας κοινωνίας των πολιτών», τόνισε.
 
Ζήτησε δε από τον κ. Ρον Χουλτάι την συνδρομή του στην προβολή των Ιωαννίνων και την αύξηση της επισκεψιμότητας.
Ο Δήμαρχος του Τελ Αβίβ εξέφρασε την επιθυμία του να επισκεφθεί άμεσα τα Γιάννενα κάτι που είναι πολύ πιθανό να γίνει κατά την διεξαγωγή του αγώνα μπάσκετ των βετεράνων της Μακάμπι με τους βετεράνους Έλληνες μπασκετμπολίστες.  
Στη συνέχεια υπήρξε εκτενής ενημέρωση για τον τρόπο εσωτερικής λειτουργίας του δήμου και ειδικότερα για τα δυο επιτελικά και αναπτυξιακά «εργαλεία»-φορείς του δήμου: την Global (Παγκόσμιο) Tel Aviv, μια δημοτική εταιρεία που μέσα από συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα έχει συμβάλει στην επιτυχημένη δημιουργία και παγκόσμια ανάδειξη της πόλης, και το Foundation (Ίδρυμα) Τελ-Αβιβ, μια δημοτική διαχειριστική αρχή που συλλέγει δωρεές προσώπων και τρίτων ιδρυμάτων προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. 
Η συνάντηση έκλεισε με ανταλλαγή δώρων. Ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ χάρισε στον συνάδελφό του το μετάλλιο της πόλης των Ιωαννίνων και ο Δήμαρχος του Τελ Αβίβ έχρισε τον δήμαρχο Ιωαννίνων και τον αντιδήμαρχο Τουρισμού Γιώργο Λώλη δημότες της πόλης επιδίδοντάς τους το τοπικό διαβατήριο".
 

Μετά τον κ. Κώστα Παπαδιώτη και ο κ. Βασίλειος Κώνστας δήλωσε την ανεξαρτητοποίησή του από την παράταξη "Δήμος για τον Πολίτη" με επικεφαλής τον πρώην δήμαρχο Ζηρού κ. Δημήτριο Γιολδάση. Ο κ. Κώνστας διαφώνησε με τον τρόπο που χειρίστηκε η παράταξη θέμα που έφερε για τη λειτουργία της δομής φιλοξενίας προσφύγων στο πρώην στρατόπεδο "Πετροπουλάκη" αλλά και για τον τρόπο που αντιλαμβάνεται τις δημοκρατικές διαδικασίες ο επικεφαλής, τον οποίο κατηγορεί για ανεπάρκεια και έλλειψη ηγετικών προσόντων, τουλάχιστον έτσι όπως τα εννοεί ο ίδιος. Πρέπει να σημειωθεί ότι πριν αρχίσει να διαβάζει την επιστολή ανεξαρτητοποίησής του στο σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης 12 Φεβρουαρίου, ο επικεφαλής της παράταξης κ. Δημήτριος Γιολδάσης αποχώρησε διακριτικά από την αίθουσα και δεν επέστρεψε καθ' όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης. Η επιστολή που ανέγνωσε και την οποία γνωστοποίησε μέσω της σελίδας του στα social media, αναφέρει τα εξής:  

 

"Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου
Αγαπητοί συνάδελφοι
Πραγματοποιήθηκε στις 29 Ιανουαρίου 2020 συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ζηρού.
Ήταν μια σημαντική συνεδρίαση κυρίως γιατί μετά από πρόταση της παράταξής μας συζητήθηκε το μείζον θέμα της Δομής φιλοξενίας προσφύγων που λειτουργεί στο Δήμο Ζηρού.
Λόγω ανωτέρας βίας δεν μπόρεσα να παραβρεθώ δεδομένου ότι ο ιός της γρίπης με είχε καθηλώσει στο κρεβάτι.

Όταν μου ανακοινώθηκε, έξι ημέρες πριν τη συνεδρίαση, η απόφαση του επικεφαλής της παράταξης να τεθεί το εν λόγω θέμα στην συνεδρίαση, εξέφρασα τις επιφυλάξεις μου για τον λίγο χρόνο που είχαμε προκειμένου να συγκεντρώσουμε στοιχεία, να τα επεξεργαστούμε, να διατυπώσουμε επιχειρήματα και να καταλήξουμε ως παράταξη στην τελική τεκμηριωμένη πρόταση.
Επισήμανα τον κίνδυνο, λόγω χρονικής πίεσης και ενδεχόμενης πλημμελούς προετοιμασίας, να μην ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του θέματος και να εκτεθούμε έναντι των Δημοτών.
Η διαβεβαίωση που έλαβα ήταν πως ο επικεφαλής της παράταξης είχε τα στοιχεία που χρειάζονταν, τα οποία ζήτησα να μου αποσταλούν στο email προκειμένου να τα μελετήσω και να τα αξιολογήσω για να καταθέσω στην παράταξη την άποψή μου, τα επιχειρήματά μου και τις προτάσεις μου.
Δυστυχώς τα στοιχεία δεν μου στάλθηκαν ποτέ.
Όταν ζήτησα εξηγήσεις από την ηγεσία της παράταξης η απάντηση που έλαβα ήταν πως δεν υπήρχαν στοιχεία και πως δεν απαιτούνταν γιατί θα τοποθετούνταν ο επικεφαλής ο οποίος γνώριζε πολύ καλά το θέμα.
Το γεγονός πως παρότι έλαβα διαβεβαίωση για ύπαρξη στοιχείων και με αυτή την προϋπόθεση συναίνεσα στην κατάθεση του θέματος ενώ τελικά στοιχεία δεν υπήρχαν αποτέλεσε το πρώτο ατόπημα το οποίο θεώρησα ότι ήταν σε προσωπικό επίπεδο και παρότι δεν ήταν η πρώτη φορά που συνέβαινε, το παρέβλεψα για το καλό της παράταξης.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης αξιόπιστοι φίλοι της παράταξης, τους οποίους εμπιστεύομαι απόλυτα και οι οποίοι παρευρίσκονταν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, επικοινώνησαν μαζί μου και μου εξέφρασαν την έντονη απογοήτευση για τον χειρισμό του θέματος τονίζοντας ότι η παράταξή μας εμφανίστηκε κατώτερη των περιστάσεων και απροετοίμαστη για μια τόσο σοβαρή συζήτηση.
Μου είπαν δηλαδή ότι η εισήγηση επί του θέματος ήταν απογοητευτική, η έλλειψη στοιχείων και επιχειρημάτων εμφανής, η διάθεση για ουσιαστική αντιπολίτευση ανύπαρκτη με αποκορύφωμα την μη κατάθεση συγκεκριμένης πρότασης για ψήφιση.
Αυτό αποτέλεσε το δεύτερο και μεγαλύτερο ατόπημα το οποίο δεν μπορούσα να παραβλέψω ούτε να συγχωρήσω γιατί έβλαψε ανεπανόρθωτα την αξιοπιστία και το κύρος της παράταξης και κατ’ επέκταση και όλων των μελών της.

Ο επικεφαλής της παράταξης με τους χειρισμούς του δεν κατάφερε ούτε στο ελάχιστο να αναγκάσει τον Δήμαρχο να δώσει εξηγήσεις για όσα δεν έχει θελήσει ή δεν έχει μπορέσει να κάνει τόσα χρόνια ώστε να μετατρέψει τη δομή φιλοξενίας από πρόβλημα σε πηγή πολλαπλού οφέλους προς την τοπική κοινωνία.
Δεν κατάφερε να θέσει προ των ευθυνών του ένα Δήμαρχο ο οποίος είχε συναινέσει στην ίδρυση της Δομής και παρά την αρχική του διαβεβαίωση για προσωρινή λειτουργία της, τελικά αποδέχθηκε τη μόνιμη λειτουργία και την αύξηση του αριθμού των προσφύγων πολύ πάνω από το προβλεπόμενο όριο χωρίς ανταποδοτικά οφέλη, χωρίς να εξασφαλίσει αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης στα Κέντρα Υγείας του Δήμου, χωρίς να επιτύχει ενίσχυση των Αστυνομικών δυνάμεων για να βελτιώσει το επίπεδο ασφάλειας των Δημοτών , αλλά αντίθετα ως Δήμος παρέχει στη Δομή υπηρεσίες, όπως η συλλογή των απορριμμάτων, οι οποίες επιβαρύνουν οικονομικά τους Δημότες.

Μετά από όλα αυτά ζήτησα να συνεδριάσει άμεσα η παράταξη προκειμένου να συζητήσουμε το συγκεκριμένο θέμα αλλά και άλλα γενικότερα προβλήματα που εμφανίζουμε, να εκτιμήσουμε την υπάρχουσα κατάσταση, να προβούμε στις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις και να αλλάξουμε στρατηγική ώστε η παράταξη να βγει από το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει.
Την Παρασκευή 07 Φεβρουαρίου στη συνεδρίαση της παράταξης κατέθεσα τους προβληματισμούς μου και αντί να συζητήσουμε επ’ αυτού δέχθηκα από τον επικεφαλής μια αδικαιολόγητη προσωπική επίθεση με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς περί εκ μέρους μου μειωμένης αντίληψης, περί πολύ χαμηλού επιπέδου συζήτησης κ.λπ.
Στη μέχρι τώρα πορεία μου, παρότι έχω περάσει από πολύ δύσκολες Υπηρεσιακές καταστάσεις δεν έχω επιτρέψει σε κανένα να με προσβάλλει και φυσικά δεν προτίθεμαι να το επιτρέψω σε κάποιον ο οποίος σε μια πρωτοφανή εκδήλωση αχαριστίας αντί να αναγνωρίσει την προσφορά μου στην παράταξη με στοχοποιεί και μου αποδίδει τους παραπάνω χαρακτηρισμούς.
Το αποκορύφωμα όλων ήταν ότι μου καταλόγισε, και μάλιστα δύο φορές, πως εγώ αποτελώ το μοναδικό πρόβλημα της παράταξης, η οποία κατά τα άλλα λειτουργεί άψογα.
Με αυτά τα δεδομένα και αφού με θεωρούσε ως το μοναδικό πρόβλημα της παράταξης του ζήτησα να καταθέσει πρόταση διαγραφής μου και να προχωρήσει στην προβλεπόμενη δημοκρατική διαδικασία ώστε οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης να ψηφίσουν και να αποφανθούν επ’ αυτού.
Δήλωσα βεβαίως ότι θα αποδεχόμουνα την απόφαση της ολομέλειας όποια και αν ήταν αυτή.
Δεν το έπραξε ποτέ, αποδεικνύοντας πόσο υπολογίζει την άποψη των Δημοτικών Συμβούλων αλλά και πόσο πιστεύει στην τήρηση των Δημοκρατικών διαδικασιών.

Πιστεύω ακράδαντα πως η πρόοδος έρχεται μέσα από τη σύνθεση των διαφορετικών απόψεων και όπως είναι αυτονόητο με έναν επικεφαλής ο οποίος διακατέχεται από αντίθετη νοοτροπία και χαρακτηρίζει πρόβλημα την κατάθεση κάθε διαφορετικής άποψης, εγώ δεν μπορώ να συνυπάρξω.
Δεν μπορώ να συνυπάρξω γιατί από τη μακροχρόνια άσκηση Διοίκησης στον Δημόσιο Τομέα, και μάλιστα από θέσεις υψηλής ευθύνης, έχω διαπιστώσει ότι καλός και επιτυχημένος Ηγέτης είναι αυτός που αξιοποιεί όλους τους συνεργάτες του ανάλογα με τα προσόντα και τις δυνατότητές τους και όχι μόνο ένα στενό κύκλο συνεργατών του με τους οποίους συνδέεται με ιδιαίτερη προσωπική σχέση.
Καλός Ηγέτης είναι αυτός που στις επιτυχίες αποδίδει τα εύσημα στους συνεργάτες του και στις αποτυχίες αναλαμβάνει την ευθύνη, αναλύει την κατάσταση και προβαίνει σε διορθωτικές κινήσεις δίνοντας χώρο σε νέες ιδέες και δεν παραμένει αγκιστρωμένος στην θέση του επιμένοντας στο ίδιο μοντέλο διοίκησης που έχει οδηγήσει δις στην αποτυχία.

Γνωρίζω ότι σε αυτή την πολιτική μου απόφαση κάποιοι θα αντιδράσουν, αλλά θα ήθελα να προειδοποιήσω όσους εξ ’αυτών επιχειρήσουν να μου αποδώσουν μομφή και να διασπείρουν ανυπόστατες φήμες, να μην βιαστούν να το πράξουν γιατί θα διαψευστούν πανηγυρικά και σε ενδεχόμενη προσβολή της τιμής και της αξιοπρέπειάς μου θα υποστούν και τις ανάλογες συνέπειες.
Το μέλλον του Δήμου μας όμως δεν πρέπει να το καθορίσουν αυτοί οι ελάχιστοι, πρέπει να το καθορίσουν οι πολλοί αξιόλογοι συνυποψήφιοι που γνώρισα κατά την προεκλογική περίοδο, άλλοι εκ των οποίων εκλέχτηκαν και άλλοι όχι, και οι οποίοι αποτελούν κεφάλαιο για τον τόπο μας αλλά δυστυχώς μετεκλογικά οι περισσότεροι εξ’ αυτών έχουν τεθεί από την παράταξη στο περιθώριο.
Πίστευα και πιστεύω ακόμη πως μαζί τους, αλλά και με όσους άλλους έχουμε κοινή θεώρηση των πραγμάτων και τις ίδιες ανησυχίες για το μέλλον του τόπου μας, θα μπορέσουμε να αλλάξουμε την κατάσταση προς το καλύτερο.

Επί του παρόντος είμαι υποχρεωμένος να κάνω αυτό που μου επιτάσσει η συνείδησή μου και το οποίο εν προκειμένω συμπίπτει με την άποψη της συντριπτικής πλειοψηφίας όλων όσων με εμπιστεύτηκαν, με στήριξαν, με τίμησαν με την ψήφο τους και μου έδωσαν τη δυνατότητα να είμαι μέλος αυτού του Δημοτικού Συμβουλίου.
Όλους αυτούς που με επέλεξαν να τους εκπροσωπώ, αλλά και γενικότερα όλους τους συνδημότες μου, τους διαβεβαιώνω ότι καμία παράταξη και κανένας παράγοντας δεν θα με φιμώσει.
Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι, ως Ανεξάρτητος πλέον Δημοτικός Σύμβουλος, για ένα καλύτερο μέλλον του τόπου μας ασκώντας ουσιαστική και δημιουργική αντιπολίτευση, υπερψηφίζοντας κάθε θέμα που θα συμβάλλει στην αναβάθμιση του Δήμου μας και καταψηφίζοντας ταυτόχρονα κάθε τι που θα κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση.

 

Φιλιππιάδα 12-02-2020

Μετά τιμής

Βασίλειος Ευθ. Κώνστας

 


Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος

 


Δήμου Ζηρού"

 

Μετά και την παραίτηση του κ. Βασίλειου Κώνστα, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην άσκηση του αντιπολιτευτικού της έργο η παράταξη "Δήμος για τον Πολίτη" είναι πολλά, ενώ υπάρχουν έντονες φήμες ότι κι άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι της συγκεκριμένης παράταξης, είναι δυσαρεστημένοι από τον τρόπο που λειτουργεί η παράταξη και σχέδτονται το ενδεχόμενο να ακολουθήσουν στον δρόμο που χάραξε πρώτος ο Κώστας Παπαδιώτης και ακολούθησε τώρα και ο Βασίλειος Κώνστας. 

Στην κατάμεστη αίθουσα του πολυχώρου «Πολιτεία», πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί η εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του συνδυασμού «Αρτινών Συνεργασία» του Δημάρχου Αρταίων Χρήστου Τσιρογιάννη.

Ο Δήμαρχος, Χρήστος Τσιρογιάννης, ευχαρίστησε θερμά όλους τους παρευρισκόμενους που τίμησαν με την  παρουσία τους την εκδήλωση σημειώνοντας πως «Με ενότητα και δύναμη δημιουργούμε αυτό που αξίζει στο Δήμο μας. Σ’ αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς. Κοιτάμε την κοινωνία στα μάτια και προχωράμε στην επόμενη μέρα ».
Κατά την ομιλία του ο κ.Τσιρογιάννης, ευχαρίστησε όλους τους υποψηφίους του συνδυασμού του για την πίστη και την εμπιστοσύνη τους σε ένα έργο και μια συλλογική προσπάθεια που ξεκίνησε από πρώτη θητεία του Συνδυασμού «Αρτινών Συνεργασία». 
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν μεταξύ άλλων,  ο Δήμαρχος Ζηρού Νίκος Καλατζής, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Πατήλας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Φώτης Φώτης, ο Πρόεδρος της  ΝΟΔΕ Άρτας Νίκος Σπύρου, καθώς και μέλη της ΝΟΔΕ, ο Διοικητής Του Νοσοκομείου Πρεβέζης και πρώην Πρόεδρος ΝΟΔΕ Άρτας, Δημήτρης Σκανδάλης, ο Πολιτευτής της Ν.Δ Ντίνος Παπαδημητρίου, ο Πρόεδρος της ΟΝΕΔ Κώστας Γιοβάρθης καθώς και μέλη της, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικού Σύμβουλοι, Πρώην Αντιδήμαρχοι, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Τράμπας, Πρόεδροι Νομικών Προσώπων, Πρόεδροι Κοινοτήτων, Τοπικοί Σύμβουλοι καθώς και πολλά μέλη και φίλοι του Συνδυασμού «Αρτινών Συνεργασία». 
Αναλυτικότερα , ο κ. Τσιρογιάννης ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του : 
 
«Χαίρομαι πάρα πολύ για την μαζική σας συμμετοχή σήμερα εδώ, στην κοπή της πρωτοχρονιατικής πίτας του Συνδυασμού μας, “Αρτινών Συνεργασία”. 
Μια συνεργασία, που μέρα με τη μέρα μεγαλώνει και δυναμώνει. Γιατί η δική μας συνεργασία, είναι στην πραγματικότητα ένα συμβόλαιο τιμής που κάνουμε με τους συμπολίτες και τις συμπολίτισσες της Άρτας, με θέσεις και αρχές που τις τηρούμε στο ακέραιο.
Με προγραμματικές θέσεις και επιχειρήματα, με έργα ουσίας και ανάπτυξης για την καθημερινότητα, την κοινωνική πολιτική, στην αγροτική ανάπτυξη, στον τουρισμό, στον πολιτισμό. 
Θα ήταν, όμως, μισή χαρά αν σε αυτή την προσπάθεια δεν συμμετείχαν και πάρα πολλοί άνθρωποι, συνεργάτες, οι Αντιδήμαρχοι/Προέδροι ΔΣ και ΝΠ, Πρόεδροι και Μέλη τοπικών συμβουλίων, στελέχη αλλά και απλοί πολίτες που μας δένουν οι ίδιες προσδοκίες. 
Έχω ξαναπεί και το εννοώ, ότι στην προσπάθεια για την επίλυση ζητημάτων που αφορούν την Άρτα μας, δεν περισσεύει κανείς. Τα προβλήματα είναι κοινά, χωρίς χρώμα. 
Ακριβώς γι' αυτό, λέμε πως η Άρτα μπορεί και θα προχωρήσει μπροστά όταν τα δημόσια πράγματα, τα χειρίζονται άνθρωποι με γνώση, με εμπειρία, με θέληση και με ικανότητες. Εμείς ως «Αρτινών Συνεργασία» νιώθουμε ευθύνη απέναντι στα προβλήματα που πρέπει να λύσουμε, στις προοπτικές που πρέπει να δώσουμε.
Γιατί για εμάς η Άρτα έχει ακόμη πολλά να δώσει, πολλά να καταφέρει. Ο καιρός που ήταν μία ακόμη πόλη της ηπειρωτικής Ελλάδας, έχει περάσει ανεπιστρεπτή. 
Θέλουμε, διεκδικούμε, δουλεύουμε για να έχει η πόλη μας και οι πολίτες μας τις ευκαιρίες που αξίζουν. 
Και όσοι δεν το έχουν καταλάβει ακόμη, καιρός να καταλάβουν ότι το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. 
Πρώτοι εμείς δίνουμε το σύνθημα σ' αυτή την κατεύθυνση. Πρώτοι εμείς δείχνουμε ότι δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στα τοπικά μας συμφέροντα. 
Έχοντας υλοποιήσει τα προηγούμενα χρόνια το 95% του προεκλογικού μας προγράμματος, έχοντας βάλει μπροστά ήδη μεγάλα και εμβληματικά έργα που θα αλλάξουν την ταυτότητα της πόλης μας, δίνουμε τον τόνο. 
Γι' αυτό θέλουμε ανθρώπους δίπλα μας με ισχυρή φωνή και θέληση να συνδράμουν στο αίτημα των Αρτινών για δίκαιη μεταχείριση στα μεγάλα και μείζονα ζητήματα που μας απασχολούν. 
Δεν θα μιλήσω σήμερα για έργα, κονδύλια, πρωτοβουλίες. Για όσα καθημερινά κάνουμε στο Δημαρχείο. Εξάλλου, όπως στην προηγούμενη θητεία υλοποιήσαμε το 95% του προεκλογικού μας προγράμματος, με την ίδια συνέπεια θα δουλέψουμε για να υλοποιήσουμε και όσα έχουμε ήδη δεσμευτεί απέναντι στους Αρτινούς.
Δεν θα σταθώ στα 65 εκ. ευρώ για έργα που έχουν ήδη γίνει, στα 22 εκατομμύρια ευρώ που έχουμε ρίξει στην καθημερινότητα, εκ των οποίων τα 15 δουλεύονται τώρα σε όλη την Άρτα, στα 40 εκ. ευρώ που έχουμε φέρει από το ΕΣΠΑ. Όχι γιατί δεν έχουν αξία, το ακριβώς αντίθετο ισχύει.
Αλλά γιατί σήμερα, νιώθω πως βρίσκομαι ανάμεσα σε φίλους, σε συνοδοιπόρους που μας ενώνουν οι ίδιοι προβληματισμοί και ο ίδιος τρόπος σκέψης. 
Και θέλω να πω σε όλους τους φίλους του Συνδυασμού μας, σε όλους εσάς, πως την ιστορία την γράφουν οι άνθρωποι και οι παρέες.
Με αυτό το “μαζί” καταφέραμε τα προηγούμενα χρόνια να δρομολογήσουμε και να υλοποιήσουμε με επιτυχία έργα πνοής και ανάπτυξης για το Δήμο μας. 
Τώρα που μπήκαν οι βάσεις, με αυτό το “μαζί” θα χτίσουμε την Άρτα της υπερηφάνειας, της προόδου, που σέβεται τους πολίτες της, που σέβεται τα όνειρα των Αρτινών. 
Ενωμένοι, με δυνατή φωνή, χωρίς φόβους, βάζουμε την Άρτα, την ζωή μας σε νέα εποχή.
 
ΑΝ ΌΧΙ ΕΜΕΊΣ ΤΌΤΕ ΠΟΙΟΣ; ΑΝ ΟΧΙ ΤΩΡΑ, ΤΟΤΕ ΠΟΤΕ;
Εγώ λέω τώρα και μαζί! 
Μαζί και τώρα! 
Γιατί η Άρτα αλλάζει. 
Είμαστε περήφανοι για τον τόπο μας. 
Και αν έρθουν δυσκολίες θα τις ξεπεράσουμε και αυτές. 
Και αν βάλουν κάποιοι εμπόδια στον δρόμο μας, θα βρούμε τη λύση. 
Με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας, με πίστη στα όσα αξίζουμε θα τα καταφέρουμε » ανέφερε ο κ.Τσιρογιάννης.
 

 

 

 

 

.

Η δημοτική παράταξη Ιωαννίνων "Ενότητα Πολιτών - Νέα Γιάννενα" σε ανακοίνωσή της κατηγορεί τη διοίκηση για ανευθυνότητα και προχειρότητα.
Συγκεκριμένα αναφέρει: «Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση». 
Το γνωμικό αυτό ταιριάζει απόλυτα στην περίπτωση της σημερινής Δημοτικής Αρχής,  η οποία επιδεικνύει μια πρωτοφανή ανικανότητα άσκησης διοίκησης.
Οι αλλεπάλληλες ακυρώσεις διαγωνισμών λόγω λαθών και παραλείψεων τείνουν να γίνουν «επιδημία» στις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής.
Μόνο στην τελευταία συνεδρίαση ακυρώθηκαν οι διαγωνισμοί για τις προμήθειες του γάλακτος, των μέσων ατομικής προστασίας των εργαζομένων, των ελαστικών για τα οχήματα του Δήμου (για 2η φορά) και του πετρελαίου θέρμανσης για τα σχολεία μας.
Αποκορύφωμα αποτέλεσε η ακύρωση του διαγωνισμού για την ανάπλαση του πάρκου Κουραμπά, επειδή ο Δήμος παρέλειψε βασικά  βήματα στη διαδικασία δημοπράτησης, τη στιγμή μάλιστα που εδώ και καιρό έχουν ανοιχτεί οι οικονομικές προσφορές.
Όλα αυτά ήρθαν να προστεθούν σε μια σειρά έργων και προμηθειών που έχουν ανακληθεί σε προηγούμενες συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής (παρεμβάσεις στα σχολεία από το πρόγραμμα Εμαυτίων, σήμανση οδικού δικτύου κ.α.).
Μιλάμε για την αποθέωση της ανευθυνότητας και της προχειρότητας σε συνδυασμό με την αποφυγή ανάληψης οποιασδήποτε πολιτικής ευθύνης αφού, ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, αντιδήμαρχος έργων, Γιώργος Αρλέτος, δεν τόλμησε να μιλήσει για ευθύνες των πολιτικών προϊστάμενων.
Κύριοι της «Νέας Εποχής» και συμπράττοντες, αναλάβατε τη διοίκηση του Δήμου «πολλά υποσχόμενοι» στους πολίτες.
Αντ’ αυτού όμως καταφέρατε, αυτό που κατακτήσαμε με κόπο τα προηγούμενα χρόνια, δηλαδή να μην υπάρχουν γραφειοκρατικές ελλείψεις στην προετοιμασία έργων και δράσεων του Δήμου, να το κάνετε πλέον κανόνα.
Είναι αποκλειστικά δική σας ευθύνη ότι σημαντικά έργα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών δεν προχωρούν.
Πρέπει να γνωρίζετε ότι η ανοχή και η περίοδος χάριτος έχει περάσει.
Είναι καιρός πια να αρχίσετε να διοικείτε.
 
Υ.Γ.
Ελπίζουμε το έργο που ανακοινώθηκε με το «πανηγυρικό» δελτίο τύπου για την ανάπλαση της Σιαράβα, το οποίο παραλάβατε ώριμο προς δημοπράτηση από τη δική μας Δημοτική Αρχή, να μην έχει την ίδια τύχη με το Πάρκο Κουραμπά".
 

 

Με την Υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως η οποία επισκέφτηκε την Άρτα, συναντήθηκε η Δήμαρχος Νικολάου Σκουφά κ. Ροζίνα Βαβέτση.

Η συνομιλία τους φυσικά επικεντρώθηκε σε θέματα που άπτονται στα θέματα Παιδείας με την κα Βαβέτση να ενημερώνει την Υπουργό για τα υφιστάμενα προβλήματα των σχολικών μονάδων του Δήμου, λόγο της ελλιπής χρηματοδότησης.

Προβλήματα που εντοπίζονται κατά κύριο λόγο στην συντήρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων αλλά και στα έξοδα που αφορούν στις λειτουργικές δαπάνες των σχολικών μονάδων.

Οι ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό, και η λειτουργία των ΚΔΑΠ ήταν επίσης στην ατζέντα, με την κ. Κεραμέως να δεσμεύεται πως θα εξετάσει τα αιτήματα που της έθεσε η κ. Βαβέτση.

Η Δήμαρχος από την πλευρά της ευχαρίστησε την Υπουργό για την επίσκεψη, τονίζοντας πως ελπίζει να λάβει υπόψη όλα όσα συζητήθηκαν καθώς η Παιδεία θα πρέπει να αποτελεί πρωταρχικό στόχο της κυβέρνησης.

Στην τελική ευθεία μπήκαν οι διαδικασίες για την κατασκευή τριών νέων γηπέδων 5x5 στο Κομπότι, στην Περάνθη και στα Κολομόδια του Δήμου Νικολάου Σκουφά.

Η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρία υπεγράφη και οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα με στόχο έως το τέλος του καλοκαιριού του 2020 να έχουν ολοκληρωθεί.

Τα νέα αυτά γήπεδα θα διαθέτουν σύγχρονο τεχνητό χλοοτάπητα, περίφραξη και ηλεκτροφωτισμό, και με την κατασκευή τους, ο Δήμος Νικολάου Σκουφά, θα διαθέτει σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις σε όλα τα Δημοτικά του Διαμερίσματα.

Θυμίζουμε πως πρόσφατα ολοκληρώθηκε και η ανακατασκευή του γηπέδου στα Κολομόδια, με την επίστρωση νέου φυσικού χλοοτάπητα και την εγκατάσταση όλων των απαιτούμενων υποσυστημάτων αποστράγγισης και άρδευσης, όπως επίσης και η αντικατάσταση του συνθετικού χλοοτάπητα του γηπέδου 5x5 του οικισμού Πέτα, που μετέτρεψε το παλιό γήπεδο σε στολίδι.

Όλα αυτά εντάσσονται στο σχέδιο του Δήμου Νικολάου Σκουφά που έχει ως στόχο να διαθέτει σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις, ώστε να δοθεί ώθηση στη νεολαία να συνεχίσει να ασχολείται με τον αθλητισμό.

 Με αφορμή τη σύσκεψη παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τις δεσμεύσεις του για την προστασία των συνόρων ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνος Καψάλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Με ικανοποίηση δεχτήκαμε τις δεσμεύσεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για την προστασία των συνόρων. 
Ως Δήμος Πωγωνίου επανειλημμένα είχαμε απαιτήσει τα προηγούμενα χρόνια από το αρμόδιο υπουργείο την καλύτερη και αποτελεσματικότερη αστυνόμευση της παραμεθορίου για την πάταξη και λαθρομετανάστευσης και τη μείωση της εγκληματικότητας. 
Ο κ. Χρυσοχοΐδης προχώρησε σε συγκεκριμένες ανακοινώσεις για την αποτελεσματικότερη φύλαξη της μεθορίου και την ενίσχυση της αστυνόμευσης ώστε τα σύνορα να γίνουν απόρθητα και οι κάτοικοι της περιοχής να αισθάνονται επιτέλους ασφαλείς.  Οι αστυνομικές δυνάμεις θα ενισχυθούν με θερμικές κάμερες, οχήματα και drones ενώ η δύναμη της Frontex θα είναι πλέον επιχειρησιακή και θα ενισχυθεί με επιπλέον προσωπικό.
Δηλώνουμε ικανοποιημένοι για το γεγονός ότι ο υπουργός υιοθετεί αυτό που χρόνια τώρα «φωνάζουμε» ως Δήμος Πωγωνίου ότι ασφαλής μεθόριος σημαίνει ασφαλής Ελλάδα και αναμένουμε την άμεση υλοποίηση των δεσμεύσεων».
 

More Articles ...

e horos logo

  tsiolis

podilata

 Karta

 KarzPreveza

 

Δυναμικά ξεκίνησε τη θητεία του το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναικών Θεσπρωτικού. Ήδη ανήγγειλε τη διοργάνωση τριών εκδηλώσεων για το εορταστικό πρόγραμμα της Αποκριάς, ενώ σχεδιάζει πολλές περισσότερες. 

 

Apokri._Lampadidromia.jpegEkd._Tsiknopempths.jpeg

 

Ekd._Kyriakhs_23_Fevroyariou.jpeg

Πραγματοποιήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου 2020, η ετήσια τακτική γενική συνέλευση του Συλλόγου Γεωπόνων Πρέβεζας στον χώρο του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας.
Στη συνέλευση έγινε εισήγηση-απολογισμός από τον πρόεδρο Χ. Πάνη για τη δραστηριότητα του Συλλόγου κατά το τελευταίο έτος. Ο πρόεδρος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε δράσεις και παρεμβάσεις του συλλόγου όπως:
-Η ανοιχτή επιστολή προς το ΥΠΑΑΤ και οι απόψεις που εξέφρασε για το θέμα της αγροτικής αγοράς Πρέβεζας
-Η συνεργασία με τον Μελισσοκομικό Σύλλογο Πρέβεζας
-Το Δελτίο Τύπου για τη Δακοκτονία
-Ο προγραμματισμός ημερίδας για την ελιά
-Η υποβολή προτάσεων στην Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης
-Η διοργάνωση της ημερίδας για τον ιό της καστανής ρυτίδωσης της τομάτας, στην οποία αναφέρθηκε ιδιαίτερα, τονίζοντας ότι σημείωσε απόλυτη επιτυχία τόσο από πλευράς περιεχομένου όσο και από πλευράς συμμετοχής.
Στη συνέχεια η συνέλευση συζήτησε θέματα όπως η έκδοση ΑΦΜ του συλλόγου, η επικαιροποίηση του μητρώου και η εγγραφή νέων μελών, η δυνατότητα ένταξης σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα και δράσεις κ.ά.
 
Μετά το τέλος της συνέλευσης ακολούθησε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου 
 

Όπως ανακοίνωση η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας "Πραγματοποιήθηκε (Τρίτη 16 Απριλίου 2019) συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΣΕ με εκπροσώπους των Ομοσπονδιών – μελών της ΠΣΕ μετά από πρόσκληση του ΔΣ της Πανηπειρωτικής «για μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων, για τα προβλήματα της Ηπείρου και τα θέματα που απασχολούν την Ηπειρωτική αποδημία».

Στη συνάντηση κυριάρχησε η διάθεση και θέληση όλων να συμβάλουν αποφασιστικά, όχι μόνο στη σφυρηλάτηση δεσμών συνεργασίας και δράσης, αλλά και αγωνιστικής τακτικής για την επίλυση των προβλημάτων που αφορούν τα σωματεία και εν γένει την ηπειρώτικη αποδημία.
Από την Ομοσπονδία Ραδοβιζινών Άρτας συμμετείχε ο Γεώργιος Κουρτέσας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας, ο οποίος τόνισε την αναγκαιότητα προβολής των θεμάτων της περιοχής, καθώς επίσης και την αναγκαιότητα ανάδειξης των πολιτιστικών μνημείων της. Επίσης πως αναγκαία καθίσταται η συμμετοχή της Πανηπειρωτικής στις εκδηλώσεις της περιοχής (Σέλτσο, Καραϊσκάκεια κλ.). Ενημέρωσε την Πανηπειρωτική για την προσπάθεια αναστήλωσης της γέφυρας του Κοράκου και ζήτησε οι σχέσεις της Πανηπειρωτικής με την τοπική διοίκηση να είναι άμεσες και συχνές.
Ακολούθησε ο Χρήστος Λαναράς, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τζουμερκιωτών, ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Τζουμέρκα και ιδιαίτερα το πρόβλημα της συγκοινωνίας και την αναγκαιότητα κατασκευής νέου οδικού δικτύου. Επίσης τόνισε πως φέτος «…θα περπατήσουμε, θα διαβούμε το γεφύρι της Πλάκας που άρχισαν ήδη οι εργασίες αναστήλωσής του», και στάθηκε στην ιδιαίτερη συμβολή της ΠΣΕ στις διαδικασίες λήψης απόφασης για τα έργα. Επίσης ζήτησε, αναφερόμενος και στην προηγούμενη θετική εμπειρία, να συμμετέχουν τα μέλη του ΔΣ της ΠΣΕ στα ΔΣ και τις Γενικές Συνελεύσεις των Ομοσπονδιών και των Συλλόγων.
Από την Ομοσπονδία Καλαμά μίλησε ο πρόεδρος Κώστας Στεργίου και τόνισε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή, κυρίως περιβαλλοντικά, εξόρυξης υδρογονανθράκων, εγκατάστασης ανεμογεννητριών και μόλυνσης του Καλαμά. Τα χαρακτήρισε μείζονα προβλήματα, ζοφερά, που αφορούν το μέλλον του τόπου και ζήτησε την ενεργή συμμετοχή της Πανηπειρωτικής για την επίλυση αυτών των προβλημάτων.
Από την Ομοσπονδία Μουργκάνας μίλησε ο Γενικός Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου Δημήτρης Κανακόπουλος. Πρότεινε τα ψηφίσματα της Γενικής Συνέλευσης και του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανηπειρωτικής να κοινοποιούνται στις Ομοσπονδίες και αυτές ακολούθως να ενημερώνουν τα σωματεία. Επίσης, να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στο τμήμα της νεολαίας αναδεικνύοντας την θετική εμπειρία από τα 2 τουρνουά ποδοσφαίρου 5x5, που διοργάνωσαν αδελφότητες και κατέθεσε προτάσεις για την προώθηση βιβλίων που αφορούν την Ήπειρο και ιδιαίτερα την περιοχή της Μουργκάνας.
Τέλος, από την Ομοσπονδία Κόνιτσας μίλησε ο πρόεδρος Μιχάλης Μαρτσέκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα διάσωσης των Κοινοτικών Αρχείων, στο σοβαρότατο ζήτημα της αξιοποίησης των Κληροδοτημάτων και στην άμεση επαφή της Συνομοσπονδίας με όλες τις αποδημικές οργανώσεις του ελληνισμού, όπου γης.
Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση και ο πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας τόνισε πως ο ίδιος προσωπικά και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο είναι πάντα στη διάθεση όλων των πατριωτών και οπωσδήποτε με πνεύμα κατανόησης και ηπειρώτικης ομοθυμίας από κοινού θα «παλέψουμε και θα επιλύσουμε τα προβλήματα μέσα στα πλαίσια της δημοκρατικής και αγωνιστικής συμπεριφοράς». Δεσμεύτηκε δε, για την συστηματική και οργανωμένη θεματική συνέχιση της επαφής με τις Ομοσπονδίες.
 
Το Γραφείο Τύπου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας"

 

Ο ΠΑΣ Πρέβεζα αντιμετωπίζει στο “Αθανασία Τσουμελέκα” την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 3 μ.μ. τον ΑΟ Ανατολής, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Γ' Εθνικής (4ος Όμιλος).

Διαιτητής: Καζανάς (Αιτ/νίας)

Βοηθοί: Τσιπούρας – Πλέσσας (Φωκίδας)Είσοδος: 10 ευρώ

Μαθητές άνω των 12 ετών – Άνεργοι – Σπουδαστές - Γυναίκες: 5 ευρώ

Η είσοδος για παιδιά κάτω των 12 ετών που συνοδεύονται είναι δωρεάνΗ 10η αγωνιστική:Σούλι Παραμυθιάς-Τηλυκράτης Λευκάδας

Ναυπακτιακός Αστέρας-ΑΕ Μεσολογγίου

Αστέρας Ιτέας-ΑΕ Λευκίμμης

Αναγέννηση Άρτας-Μακεδονικός Φούφα

ΠΑΣ Πρέβεζα-ΑΟ Ανατολής

Αχέρων Καναλακίου-Θιναλιακός

ΑΕ Ποντίων Κοζάνης-Απόλλων Ευπαλίου.

Δίνεται άδεια Πρακτορείου ΟΠΑΠ στην οδό Ποντοηρακλείας 1 -3 όπισθεν Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Αθηνών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλ.: 6974144369