Aίτημα προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιωαννιτών, για εκτός ημερήσιας διάταξης συζήτηση και λήψη απόφασης για άμεσα έκτακτα μέτρα που οφείλει να πάρει ο Δήμος μπροστά στα προβλήματα που δημιουργεί η πανδημία από τον κορωνοϊό, υπέβαλε η Δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση. 

Όπως σημειώνει με την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης, έχουν ήδη συνταχθεί με επιστολές τους προκειμένου να συζητηθεί το θέμα, το σύνολο των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και πλέον η Δημοτική Αρχή καλείται να προβεί στις αντίστοιχες ενέργειες (λήψη απόφαση Οικονομικής Επιτροπής κλπ) ώστε να φέρει προς συζήτηση το θέμα. Σε σχετική ανακοίνωση η Λαϊκή Συσπείρωση σημειώνει:  
 

Κύριε Πρόεδρε,

Η κυβέρνηση της ΝΔ υπερτονίζει την ατομική ευθύνη για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας. Όμως, τα αναγκαία μέτρα περιορισμού και πρόληψης, δεν μπορούν να κρύψουν τις βαριές ευθύνες της και όλων των κυβερνήσεων για τις τεράστιες ελλείψεις του συστήματος Υγείας που ήταν γνωστές και πριν την εμφάνιση του κορονοϊού: Τις ανεπαρκείς υποδομές στα νοσοκομεία και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, τις χιλιάδες κενές οργανικές θέσεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, την έλλειψη σχεδίου, πόρων και προετοιμασίας για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων και καταστροφών. Θυμήσου τις φωτιές στο Μάτι, τις πλημμύρες στη Μάνδρα. Είναι ο ίδιος κρατικός μηχανισμός που εκ των υστέρων προσπαθεί να πάρει μέτρα για να σώσει τα προσχήματα, χωρίς ποτέ να οργανώνει την πρόληψη που τη θεωρεί σπατάλη και ατομική υπόθεση.

Τα λαϊκά στρώματα, οι μικροί αυτοαπασχολούμενοι, οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι της πόλης μας εκτός από τον άμεσο κίνδυνο για την υγείας τους έχουν να αντιμετωπίσουν προβλήματα επιβίωσης τα οποία θα μεγαλώνουν μέρα με τη μέρα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και στη συνεδρίαση της 30η Μαρτίου 2020 να λάβει απόφαση, αξιοποιώντας το ελάχιστο έστω νομικό πλαίσιο που ήδη υπάρχει και δεν αξιοποιεί, για έκτακτα μέτρα (και με απόφαση οικονομικής επιτροπής δια περιφοράς), μπροστά στην πανδημία.

Συγκεκριμένα σας καλούμε να λάβουμε απόφαση για :

1). Απαλλαγή από τα τροφεία στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς του Δήμου για όλο το διάστημα που θα παραμείνουν κλειστοί.

2). Απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του τέλους κατάληψης κοινοχρήστου χώρου για όλο το διάστημα που θα παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα.

3). Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για το επόμενο εξάμηνο, καθώς και από την καταβολή μισθωμάτων για όσους μισθώνουν δημοτική περιουσία και σήμερα έχουν κλείσει την επιχείρησή τους (κυλικεία, κουλούρια, κάστανα κ.λπ.).

4). Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη και φόρους (τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, τέλος παρεπιδημούντων, τέλος 0,5%, φόρος ηλεκτροδοτούμενων) για τα καταστήματα και επιχειρήσεις για το διάστημα που παραμένουν κλειστά.

5). Άρση κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης για χρέη προς το Δήμο, επαγγελματιών και ιδιωτών, όπως κατασχέσεις, πλειστηριασμοί, δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών. Να σταματήσουν εδώ και τώρα όλες οι διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

6).Εξασφάλιση των αποδοχών των εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε δομές του Δήμου, των ΝΠΔΔ και των ΝΠΙΔ, που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους.

7). Εξασφάλιση όλων των μέσων προστασίας για τους εργαζόμενους.

8). Διενέργεια απολυμάνσεων σε κάδους, καθώς σε κοινόχρηστους πολυσύχναστους χώρους.

9). Να στελεχωθεί τώρα επαρκώς η υπηρεσία "Βοήθεια στο Σπίτι" προκειμένου να εξασφαλιστούν οι υγειονομικές και άλλες καθημερινές ανάγκες ιδιαίτερα των ηλικιωμένων που ζουν μόνοι τους.

10). Να διασυνδεθούν οι υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης του Δήμου με τις δομές ΠΦΥ που υπάρχουν στο Δήμο, προκειμένου να εξασφαλίζεται εκτός των άλλων, η συνταγογράφηση αναγκαίων φαρμάκων, ιδιαίτερα για ανήμπορους κατοίκους που δεν έχουν οικογενειακό γιατρό.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ιωαννιτών

Όλυ Τσουμάνη

Αυτοψία στις Κοινότητες του Δήμου Δωδώνης που υπέστησαν ζημιές από τον σεισμό πραγματοποίησε η Διευθύντρια Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Βορείου Ελλάδας και μέλη του κλιμακίου.

Το κλιμάκιο συνόδευσε ο Δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης.

Οι ζημιές εντοπίζονται στις Κοινότητας Σεριζιανών, Παλαιοχωρίου Μπότσαρη και Ρωμανού όπου επλήγησαν υποδομές, μνημεία και κατοικίες.

Από τον έλεγχο που έκανε το κλιμάκιο τρία σπίτια κρίθηκαν μη κατοικήσιμα.

Ο Δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης, σε δήλωσή του σημειώνει ότι μετά την οριοθέτηση της σεισμόπληκτης περιοχής και τον καθορισμό των διευκολύνσεων προς τους πληγέντες θα ακολουθήσει η κατάθεση των αιτήσεων από τους πληγέντες.

Ιδιαίτερη μέριμνα θα δοθεί για την αποκατάσταση των θρησκευτικών μνημείων, τα οποία αποτελούν σημεία αναφοράς για την περιοχή.

Πριν την έκδοση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ είχε ανακοινώσει ότι δίνεται παράταση στις προθεσμίες για καταβολή ανταποδοτικών ή άλλων τελών όπου υπάρχει υποχρέωση από δημότες και επαγγελματίες για αυτή την περίοδο μέχρι και το τέλος Απριλίου ενώ είχε κάνει σαφές ότι θα υπάρξει πρόνοια και μέριμνα για την ανακούφιση όσων επιχειρηματιών πλήττονται από τα μέτρα για την πρόληψη διάδοσης του κορωνοιού.

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και η απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών ορίζουν ένα σαφές πλαίσιο στο οποίο μπορούν να κινηθούν οι αποφάσεις των Δήμων και των Δημοτικών Συμβουλίων.

Η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Ιωαννιτών επεξεργάζεται ήδη τον τρόπο και το σχέδιο σύμφωνα με το οποίο θα γίνει η απαλλαγή των επιχειρήσεων από τα ανταποδοτικά τέλη καθώς και από τα τέλη ανάπτυξης των τραπεζοκαθισμάτων.

Παράλληλα τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου θα λάβουν μέσα από τα συλλογικά τους όργανα όλες τις αποφάσεις για την απαλλαγή από δίδακτρα και τροφεία για τις δομές που μένουν κλειστές.

Ο Δήμος Ιωαννιτών διαβεβαιώνει ότι θα γίνουν όλα όσα προβλέπονται και ακόμη περισσότερα για την στήριξη της τοπικής οικονομίας και της επιχειρηματικότητας.

Στην παρούσα φάση αυτό που προέχει είναι η αυστηρή τήρηση των μέτρων για την προστασία όλων και τον περιορισμό μετάδοσης του κορωνοιού. Μόνο έτσι ο κίνδυνος θα περάσει πιο γρήγορα και η καθημερινότητα θα επανέλθει στους φυσιολογικούς της ρυθμούς.

Η δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση Ιωαννίνων σε ανακοίνωσή της αναφέρει: Δε φτάνει που ο δήμος Ιωαννιτών χαρατσώνει τη γιαννιώτικη λαϊκή οικογένεια

Δε φτάνει που ο δήμος ενώ έχει αποθεματικό 23,5 εκ. ευρώ, δεν επιστρέφει τίποτα στους εργαζόμενους, άνεργους και αυτοαπασχολούμενους της πόλης των Ιωαννίνων

Δε φτάνει που δεν διεκδικεί χρηματοδότηση από την Κυβέρνηση ούτε καν σε αυτές τις δύσκολες ώρες

Έφτασε τώρα να αλιεύει χρήματα με τη μορφή φιλανθρωπίας από το ίδρυμα του γνωστού Σόρος με πρόφαση τον κορωνοϊό.

Η Δημοτική Αρχή επέλεξε να αξιοποιήσει την πανδημία για να απευθυνθεί και με αυτό τον τρόπο να καθαγιάσει αυτούς που θεωρεί φίλους και συμμάχους. Έτσι στην τελευταία συνεδρίαση του ΟΚΠΑΠΑ, μετά από αίτημα του δημάρχου στην παρακάτω ΜΚΟ, αποδέχτηκε δωρεά 50.000$ ΗΠΑ από το OpenSocietyFoundation (ίδρυμα του Τζορτζ Σόρος), που έχει αξιοποιηθεί πολλές φορές στο παρελθόν για την επιχορήγηση ανατολικοευρωπαϊκών και βαλκανικών κυβερνήσεων μετά την ανατροπή της ΕΣΣΔ όπως την πορτοκαλί επανάσταση στην Ουκρανία που είχε σαν αποτέλεσμα την εγκαθίδρυση της σημερινής φασιστικής κυβέρνησης, για την χρηματοδότηση και τον εξοπλισμό «προσωπικοτήτων» όπως ο αμερικανοκίνητος πραξικοπηματίας Γκουαϊδό στη Βενεζουέλα, για τη επιχορήγηση της Κοινοπραξίας της Διερευνητικής Δημοσιογραφίας δηλαδή των δήθεν ανεξάρτητων δημοσιογράφων που μπλέκονται στην αποκάλυψη των PanamaPapers.

Με τα 50.000 δολάρια ΗΠΑ, τα οποία μόνο ως ψίχουλα μπορούν να χαρακτηριστούν, μπροστά στα κεφάλαια που διαχειρίζεται το συγκεκριμένο ίδρυμα, ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, ανοίγει νέους δρόμους για το μπάσιμο της πολυεθνικής του κ Σόρος, σε τομείς της οικονομίας στην περιοχή μας δηλαδή σε μια συνοριακή περιοχή στην οποία γίνονται έρευνες για υδρογονάνθρακες, στην οποία βρίσκεται η σύνδεση του EastMed με την υπόλοιπο Ευρώπη κοκ

Καλούμε τους Γιαννιώτες, να βγάλουν συμπεράσματα από τις «φιλίες» της Δημοτικής Αρχής και ακόμα περισσότερο από τη στιγμή που βρήκε για να μας τις συστήσει .

 

Ο Δήμος Πωγωνίου απευθύνει έκκληση στους ετεροδημότες να μην επισκεφθούν τα χωριά για όσο διάστημα διαρκεί η καραντίνα λόγω κορωνοϊού.

Οι ετεροδημότες αποτελούν ένα «ζωντανό» και πολύ δυνατό στοιχείο για το Δήμο και τους ευχαριστούμε για την αγάπη που δείχνουν για την ιδιαίτερη πατρίδα τους και για την άψογη συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια.

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που διανύει τόσο η χώρα όσο και όλος ο πλανήτης, παρακαλούμε να επιδείξουν την ευθύνη που τους αναλογεί και να μας βοηθήσουν να προστατεύσουμε πρωτίστως τους ηλικιωμένους που ζουν στα χωριά. Το «όλοι μαζί» πλέον γίνεται «όλοι μαζί από μακριά» για να έρθουν ξανά καλύτερες μέρες και να ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία.

Αν ανησυχείτε για τους ηλικιωμένους συγγενείς σας παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με την προσωρινής Δομή Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης. Είμαστε εδώ για να τους εξυπηρετήσουμε σε κάθε τους ανάγκη.

Μείνετε σπίτι και μην έρχεστε στα χωριά. Η διασπορά του κορωνοϊού θα καταστρέψει ό,τι προσταθούμε να προφυλάξουμε.

Η συντονιστική επιτροπή απαρτίζεται από τους:

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ: ΣΙΟΥΤΗΣ ΜΙΧΑΗΛ(Αντιδήμαρχος)

ΜΕΛΟΣ: ΜΠΟΝΤΙΝΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ(Πρόεδρος ΝΠΔΔ)

ΜΕΛΟΣ: ΓΑΛΙΤΣΗΣ Νικόλαος(Αντιδήμαρχος)

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ(08:00-16:30)

ΤΗΛ:2653360100-FAX:265360103 ή

//This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it./">This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Τις τεχνικές προδιαγραφές και τους όρους δημοπράτησης για την διενέργεια των ανοιχτών ηλεκτρονικών διαγωνισμών για την προμήθεια γάλακτος και μέσων ατομικής προστασίας ενέκρινε στην τελευταία της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ιωαννιτών.

Μετά την ακύρωση των σχετικών διαγωνισμών έγινε μεγάλη προσπάθεια για να ολοκληρωθεί η διαδικασία στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα ώστε να μην χαθεί άλλος χρόνος.

Ο διαγωνισμός για την προμήθεια γάλακτος έχει προϋπολογισμό 574 χιλιάδες και αφορά στην προμήθεια φρέσκου παστεριωμένου γάλακτος για τη κάλυψη των αναγκών του προσωπικού του δήμου και των νομικών του προσώπων.

Ο διαγωνισμός για την προμήθεια μέσων ατομικής προστασίας έχει συνολικό προϋπολογισμό 1.042.271 ευρώ και περιλαμβάνει την κάλυψη αναγκών του προσωπικού του Δήμου και των νομικών προσώπων.

Οι δικαιούχοι και για τις δύο περιπτώσεις ορίζονται από το νόμο. Οι διαγωνισμοί θα καλύψουν τις ανάγκες για τα επόμενα δύο χρόνια.

ΔΟΚΙΜΗ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ

Εν τω μεταξύ σήμερα έγινε δοκιμαστική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής μέσω του συστήματος τηλεδιάσκεψης.

Ο Πρόεδρος Γιώργος Αρλέτος βρισκόταν στο γραφείο του ενώ τα υπόλοιπα μέλη είτε ήταν στα δικά τους γραφεία είτε στα γραφεία των σπιτιών τους.

Η δοκιμή ήταν απόλυτα πετυχημένη με τον αντιδήμαρχο ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, τους συνεργάτες του και το Τμήμα Πληροφορικής του Δήμου να εισπράττουν τα συγχαρητήρια όλων.

Τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής σημείωσαν ότι οι συνθήκες που ζούμε όλοι είναι πρωτόγνωρες και ως εκ τούτου πρέπει να δοκιμαστούν όλα τα σύγχρονα εργαλεία που θα επιτρέψουν στα συλλογικά όργανα του δήμου να λαμβάνουν αποφάσεις.

Μετά την γενική δοκιμή, η επόμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ο Δήμος Ζηρού με βάση την υπ΄ αριθμ. 18659/17-03-2020 Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, αρχίζει άμεσα την εφαρμογή προγράμματος φροντίδας και υποστήριξης ατόμων που για λόγους υγείας αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τις βασικές ανάγκες κατά δήλωση τους, άτομα με αναπηρία, εγκυμονούσες, θηλάζουσες, αλλά και όσοι είναι άποροι και οικονομικά αδύναμοι και δεν υπάρχει οικείο περιβάλλον που να μπορεί να τους στηρίξει και να τους εξυπηρετήσει.

Όσοι ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες καλούνται να τηλεφωνούν για να δηλώσουν τις ανάγκες τους στα εξής τηλέφωνα:

Φιλιππιάδα: 2683 0 22093 (ώρες 8 π.μ. -3 μ.μ.)

Θεσπρωτικό: 2683 0 32766 (ώρες 8 π.μ. – 3 μ.μ.)

Η υποστήριξη θα παρέχεται μέσω των υπηρεσιών προγράμματος «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» για τις οποίες ο Δήμος και η ΚΕ.ΔΗ.ΖΗ, φροντίζουν για την ενίσχυσή τους.

Η εξυπηρέτηση των κατοίκων που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν καθώς και τους άπορους και τους οικονομικά αδύναμους, αφορά τα εξής:

•             Θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης και παροχής ειδών πρώτης ανάγκης και ειδικά για τους άπορους και οικονομικά αδύναμους κατοίκους, δωρεάν προσφορά φαρμακευτικής περίθαλψης και ειδών πρώτης ανάγκης.

•             Διεκπεραίωση αιτημάτων κατοίκων (παραλαβή αιτήσεων - παράδοση πιστοποιητικών) για τα πάσης φύσεως πιστοποιητικά που εκδίδονται μέσω ΚΕΠ.

•             Κάθε εργασία συναφή με μέτρα για την αποτροπή διάδοσης ή θεραπείας από τον ιό COVID-19 (Κορωνοϊός).

Οι συμπολίτες που θα τηλεφωνούν δηλώνουν τα εξής στοιχεία:

•             Ονοματεπώνυμο:

•             Διεύθυνση κατοικίας:

•             Τηλέφωνα επικοινωνίας:

•             Ηλικία:

•             Το λόγο που δεν μπορούν μετακινηθούν από τις κατοικίες τους (ηλικιωμένοι, άτομα με αναπηρία, με επιβαρυμένο ιατρικό ιστορικό, ανοσοκαταστολή και χρόνιες νόσους όπως καρδιακή νόσο, αναιμία, σακχαρώδη διαβήτη, χρόνια νεφροπάθεια – αιμοκαθαιρόμενοι, νευρομυϊκά ή νευρολογικά νοσήματα καθώς και χρόνια αναπνευστικά προβλήματα όπως ΧΑΠ και βρογχικό άσθμα, εγκυμονούσες και θηλάζουσες).

Υπενθυμίζουμε ότι ο Δήμος Ζηρού στο πλαίσιο εφαρμογής προληπτικών μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό, παρακαλεί τους πολίτες να αποφεύγουν την προσέλευσή τους στις υπηρεσίες του Δήμου, χωρίς σοβαρό ή κατεπείγοντα λόγο.

Η ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ:

Α) ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: 26833-60600 (τηλ. κέντρο)

Β) ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. & This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.,

Γ)ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟΥ:2683360500

Δ) ΚΕΠ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ:26833606720& 2683360721, ΚΕΠ ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟΥ:2683360700,

     ΚΕΠ ΚΡΑΝΕΑΣ:2683032909 &2683031744, ΚΕΠ ΑΝΩΓΕΙΟΥ :2683360400 & 2683360407.

Σε μήνυμά του ο δήμαρχος Ζηρού κ. Νικόλαος Καλαντζή με αφορμή τον εορτασμό της Επετείου της 25ης Μαρτίου, σημειώνει:

Σε μία χρονική συγκυρία όπου η χώρα μας δοκιμάζεται σκληρά από την παγκόσμια υγειονομική απειλή που λέγεται κορωνοϊός και ταυτόχρονα έχει ν’ αντιμετωπίσει σοβαρά ζητήματα εθνικής ασφάλειας, γιορτάζουμε σήμερα την 25η Μαρτίου. Μία διπλή εορτή καθώς από την μία τιμούμε τη μνήμη και τους αγώνες των ηρώων πολεμιστών της επανάστασης του 1821 και από την άλλη γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.

Η αναστολή των παρελάσεων και των εορταστικών εκδηλώσεων, λόγω των ειδικών συνθηκών που βιώνουμε, δε σημαίνει ότι ξεχνούμε την ιστορία και τους αγώνες των προγόνων μας, που έχυσαν το αίμα τους για την απελευθέρωση της πατρίδας και τη δική μας ελευθερία.

Ο εορτασμός της επετείου της 25ης Μαρτίου, εκπέμπει σήμερα ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας, ελπίδας αλλά και αντοχής σε δύσκολες δοκιμασίες. Είναι η πιο τρανταχτή απόδειξη ότι κανένας εχθρός δεν είναι ανίκητος και πως όλες οι μάχες κερδίζονται, αρκεί να παλέψεις με πίστη, θάρρος και ομοψυχία.

Με οδηγό τον αγώνα και το όραμα των προγόνων μας για αυτοδιάθεση και ελευθερία και την ευλογία της Θεοτόκου, δεν επιτρέπουμε στον φόβο και στην παραπληροφόρηση να μας καταβάλουν.

Αυτό τον δύσκολο αγώνα σας καλώ να τον δώσουμε όλοι μαζί με υπευθυνότητα, ατομική και συλλογική ευθύνη. Έχοντας ως σταθερά τις οδηγίες των επιστημόνων και των αρμοδίων, στεκόμαστε στο ύψος των περιστάσεων, επαγρυπνούμε, προστατεύουμε και προστατευόμαστε, για να αποφύγουμε τις δυσμενείς επιπτώσεις της πανδημίας.

Με την ευκαιρία της σημερινής επετείου αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω θερμά όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας, που δίνει καθημερινά και κάτω από αντίξοες συνθήκες, σκληρό και πολυμέτωπο αγώνα. ‘Ένα μεγάλο ‘ευχαριστώ’ επίσης στα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για τη διασφάλιση της εθνικής ασφάλειας και της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας μας.

Θερμές ευχαριστίες απευθύνω και στους εργαζόμενους στις κοινωνικές δομές του Δήμου μας, που στηρίζουν τους ευάλωτους συμπολίτες μας, καθώς και στους εργαζόμενους στον τομέα καθαριότητας που κάτω από δύσκολες συνθήκες και σκληρή δουλειά υψώνουν ασπίδα προστασίας για τη δημόσια υγεία.

Όλοι μαζί θα κερδίσουμε και αυτή τη μάχη. Μια μάχη δύσκολη, που η τελική της έκβαση εξαρτάται απ’ όλους μας.

Υψώνοντας μία σημαία στο σπίτι μας, αυτή τη χρονιά «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ», για να εξασφαλίσουμε το αύριο και την μελλοντική ελευθερία μας.

Εύχομαι η ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε να γίνει ευκαιρία, ώστε όλοι να δείξουμε την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη μας.

Αυτή θα είναι η καλύτερη τιμή για τη μνήμη και τον αγώνα των προγόνων μας.

Χρόνια πολλά, καλή δύναμη και υγεία σε όλες και όλους!

Η δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση Ιωαννίνων, σε ανακοίνωσή της με τίτλο: "Εδώ ο κόσμος καίγεται, βαρκούλες αρμενίζουν ή θέλουν να αρμενίζουν…' γνωστοποιεί τη μη συμμετοχή της στην δια μεταφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Συγκεκριμένα αναφέρει: 

Κύριε πρόεδρε, κύριε Δήμαρχε,

Με την παρούσα σας ενημερώνουμε για την απόφασή μας να μη συμμετάσχουμε στη δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 18/3/2020. Η αιτία της μη συμμετοχής μας έχει να κάνει με το ότι η ημερήσια διάταξη δεν διαμορφώθηκεόπως είχαμε συζητήσει, με κριτήριο την αντιμετώπιση επειγουσών αναγκών για τη λειτουργία του δήμου και της ζωής των κατοίκων σε συνθήκες απειλής της δημόσιας υγείας από τον κορωνοϊό. Αποδεικτικό στοιχείο αυτού του γεγονότος είναι ότι έχετε βάλει ως θέμα την αναμόρφωση του προϋπολογισμού για τρίτη φορά μέσα σε δύο μήνες και του προγράμματος τεχνικών έργων ενώ δεν υπάρχει θέμα για τη λήψη μέτρων για τη δημόσια υγεία από τον κίνδυνο του κορωνοϊού(!).

Κύριε πρόεδρε, με επιστολή μας στις 16/3/2020 σας αναφέραμε ότι, από τη στιγμή που δεν επιτρέπεται να συνεδριάσουμε, είμαστε διατεθειμένοι να συμβάλουμε μέσα από την δια περιφοράς συνεδρίαση για τη λήψη αποφάσεων για ζητήματα άμεσης ανάγκης καθώς και για διαδικαστικά ζητήματα . Όμως αντί να κάνετε αυτό και να διαμορφώσετε μία ημερήσια διάταξη με θέματα τέτοιας λογικής και κυρίως για τη λήψη άμεσων μέτρων για την προστασία της υγείας των εργαζομένων του Δήμου και των κατοίκων του, εσείς προσπαθείτε να αξιοποιήσετε την καλή μας πρόθεση για να προωθήσετε τη στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής της δημοτικής αρχής σας.

Στην πράξη, η δημοτική αρχή επιλέγει να συνεδριάσει και να πάρει αποφάσεις μόνη της πέρα και έξω από την κοινωνία και τις ανάγκες της, πέρα και έξω από τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις της απέναντι στη διασφάλιση της υγείας των δημοτικών υπαλλήλων και του λάου.

Συγκεκριμένα επιμένει και φέρνει προς συζήτηση δια περιφοράς την Τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος.  Δεν πρόκειται για δύο έργα όπως λέει η εισήγηση, αλλά για μια ακόμα τεράστια τροποποίηση. Μέσα από τους πίνακες φαίνεται ότι γίνονται δεκάδες αλλαγές σε έργα. Από τις μειώσεις που γίνονται σε κάποια, προκύπτει ότι δεν θα γίνουν ή ότι θα αλλάξει μεγάλο μέρος της μελέτης. Χρειάζεται ενημέρωση καθώς αφορά σε όλες τις δημοτικές ενότητες. Πρέπει να είναι παρόντες και οι πρόεδροι των τοπικών.

Στην ίδια λογική φέρνει προς συζήτηση δια περιφοράς την αναμόρφωση του Προϋπολογισμού. Μια αναμόρφωση προϋπολογισμού στην οποία θέλει να εγκρίνει τις αλλαγές σε δεκάδες έργα (για τις οποίες δεν έχει έγκριση) μαζί με υπηρεσιακά ζητήματα τα οποία μπορούν να σταματήσουν ολόκληρη τη λειτουργία του Δήμου και των δομών του (όπως η επιχορήγηση του ΟΚΠΑΠΑ οι υπερωρίες εργαζομένων). Σε κάθε περίπτωση μια τόσο μεγάλη αναμόρφωση προϋπολογισμού δεν μπορεί να γίνει χωρίς συζήτηση και ενημέρωση. Δεν μπορούμε να δεχτούμε ούτε δια περιφοράς συζήτηση.

Αλγεινή εντύπωση όμως προκαλεί και η επιμονή να συζητηθούν  οι όροι των διακανονισμών για οφειλές προς τη ΔΕΥΑΙ. Είναι ζήτημα που πρέπει να συζητηθεί ενδελεχώς γιατί είναι σημαντικό για χιλιάδες νοικοκυριά και αυτό το θέμα έρχεται παρά το ότι ζητήσαμε κατηγορηματικά να ανασταλεί κάθε διακοπή νερού από τη ΔΕΥΑΙ για όσο διαρκέσει αυτή η κατάσταση.

Σε κάθε περίπτωση σας ενημερώνουμε ότι ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στη διαδικασία της δια περιφοράς συνεδρίασης,  ΔΕΝ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ και σας παρακαλούμε ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕΤΕ ΠΑΡΟΝΤΕΣ στη διαδικασία της απαρτίας.    

Τέλος, κύριε Δήμαρχε, σας καλούμε να μην πάρετε αποφάσεις για τόσο σοβαρά ζητήματα με τέτοιο μάλιστα τρόπο. Επιτέλους για να είναι χρήσιμη η δημοτική αρχή για τον τόπο, την καλούμε να πάρει μέτρα για τον κορωνοϊό , όπως αναλυτικά εκθέσαμε και στην επιστολή μας.

Για εμάς, και ο Δήμος επιβάλλεται να απαιτήσει μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος του κορωνοϊού. Συγκεκριμένα:

1. Να προβληθεί η ανάγκη πρόσληψης μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού για να ανοίξουν όλα τα κλειστά κρεβάτια Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, αλλά και για να μπορεί να γίνει 24ωρη η λειτουργία όλων των μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ώστε να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία. Στο παραπάνω πλαίσιο την άμεση ενίσχυση των Κέντρων Υγείας  καθώς και όλων των αγροτικών ιατρείων της περιοχής, επίταξη των ιδιωτικών μονάδων.Να επιταχτεί ο ιδιωτικός τομέας, ο οποίος θησαυρίζει με αισχροκέρδεια από τα test ταυτοποίησης του ιού και γεμίζει με πελάτες λόγω των περιορισμών των τακτικών χειρουργείων στα δημόσια νοσοκομεία.

2.   Να υπάρξει πλήρης εξοπλισμός όλων των δημοσίων και δημοτικών υπηρεσιών με τα προβλεπόμενα είδη απολύμανσης και προφύλαξης, παρεχόμενα δωρεάν από το κράτος στον πληθυσμό, για να σταματήσει η απαράδεκτη αισχροκέρδεια.

3.   Να εξασφαλιστεί η επαρκής υγιεινή σε προνοιακά ιδρύματα (και στο Ζωγράφειο Οίκο Ευγηρίας). Να υπάρξουν  ιδιαίτερα μέτρα για τους εργαζόμενους του Δήμου στην υπηρεσία καθαριότητας και σε αυτούς που έρχονται σε επαφή με πολλά ή ηλικιωμένα άτομα (π.χ. Βοήθεια στο Σπίτι). Σήμερα που τελικά η Δημοτική Αρχή αποφάσισε να αναστείλει την εξυπηρέτηση κοινού, οφείλει να προσδιορίσει τον αριθμό των υπαλλήλων που θα παρίστανται σε κάθε γραφείο καθώς οι υπηρεσίες στεγάζονται σε ακατάλληλα, ανεπαρκώς αεριζόμενα κτίρα. Να μην αξιοποιηθεί η πανδημία για την αλλαγή καθηκόντων σε εργαζόμενους. Το πλεονάζον προσωπικό να αξιοποιηθεί για προφύλαξη των παιδικών χαρών από το συνωστισμό παιδιών

4.  Να ζητηθεί η αύξηση των δρομολογίων όλων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς για αποφυγή του συνωστισμού, ιδιαίτερα τις ώρες αιχμής.

5. Να εφαρμοστεί η με αρ, Αριθμ. Πρωτ.: ΔΙΔΑΔ/Φ.69/109/οικ.800/16-3-2020  εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών  που είναι γνωστή στη Δημοτική Αρχή από χθες το πρωί

6.  Να διασφαλιστούν με κυβερνητική απόφαση (και του Δήμου για τους εργαζόμενούς του) πρόσθετες άδειες, με πλήρεις αποδοχές και ασφάλιση:

-Σε όσους εργαζόμενους νοσούν.

-Σε όσους εργαζόμενους αναγκάζονται να απέχουν από την εργασία τους, λόγω των έκτακτων μέτρων πρόληψης.

-Σε όσους καλούνται να αναλάβουν την φροντίδα άρρωστου παιδιού ήηλικιωμένου μέλους της οικογένειάς τους.

-Σε όσους καλούνται να παραμείνουν με τα παιδιά τους στο σπίτι, εξαιτίας του προληπτικού κλεισίματος των σχολείων και των βρεφονηπιακών σταθμών ή των δομών ΑμεΑ.

7. Να σταματήσουν αμέσως οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας, οι διακοπές σε ηλεκτρικό ρεύμα και νερό, λόγω των χρεών των λαϊκών νοικοκυριών.

8. ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΑΙ.

Το συνολικό κόστος πρέπει να το αναλάβει το ίδιο το κράτος, οι διάφοροι, επίσης, μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι και όχι οι εργαζόμενοι, μισθωτοί στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα ή οι αυτοαπασχολούμενοι στα αστικά κέντρα και την ύπαιθρο. Ο ελληνικός λαός ήδη πληρώνει πάρα πολλά. Πληρώνει πανάκριβα τις αιματηρές περικοπές στο δημόσιο σύστημα υγείας, την υποχρηματοδότησή του, την εμπορευματοποίηση, τις άθλιες εργασιακές σχέσεις. Δεν μπορεί να πληρώνει άλλο, δεν μπορεί να πληρώσει ξανά!

Πρωτοβουλίες για τα αδέσποτα ανέλαβε ο Δήμος Ιωαννιτών με σκοπό αυτές να στηριχθούν από εθελοντές, κατοίκους της περιοχής και φιλοζωικές οργανώσεις.

Τα αδέσποτα το διάστημα αυτό και εξ αιτίας των μέτρων που έχουν ληφθεί για την απαγόρευση των μετακινήσεων των πολιτών δεν βρίσκουν εύκολα τροφή και νερό.

Έτσι συνεργεία του Δήμου φρόντισαν να τοποθετηθούν περισσότερες από τριάντα ταΐστρες και ποτίστρες σε σημεία της πόλης αλλά και των δημοτικών ενοτήτων.

Στις ταΐστρες τοποθετήθηκε τροφή και νερό ενώ ο Δήμος καλεί και τους πολίτες, στο μέτρο του δυνατού και τηρώντας πάντα τα μέτρα ασφαλείας, να βάζουν τροφή και νερό για τα αδέσποτα που μπορεί να βρίσκονται στην γειτονιά τους.

Ο Δήμος Ζηρού ενημερώνει ότι οι απολυμάνσεις που ξεκίνησαν από το Δημαρχείο Φιλιππιάδας, συνεχίζονται σε όλα τα δημοτικά - δημόσια κτίρια και Σχολεία,ενώ θα εφαρμοστεί πρόγραμμα απολυμάνσεων και των κοινόχρηστων χώρων.

Ακόμη: Καλούνται οι κάτοικοι του Δήμου να περιορίσουν στο μεγαλύτερο δυνατό την απόθεση απορριμμάτων και ογκωδών αντικειμένων στους κάδους ή σε οποιονδήποτε άλλο χώρο, διότι αυτή την περίοδο λόγω των ειδικών συνθηκών, (προληπτικά μέτρα, ειδικές γονεϊκές άδειες) το προσωπικό της υπηρεσίας Περιβάλλοντος του Δήμου, είναι περιορισμένο. Ας μην επιβαρύνουμε το περιβάλλον στο οποίο ζούμε εμείς και τα παιδιά μας.

Υπενθυμίζεται ότι πρέπει να κλείνουμε καλά τις σακούλες των απορριμμάτων και να τις ρίχνουμε εντός των κάδων και όχι έξω από αυτούς.

Επίσης υπογραμμίζονται -και ζητείται αυστηρότατη τήρηση- ως προς τα εξής:

α. Να μη γίνεται χρήση των Παιδικών Χαρών, σύμφωνα με τις οδηγίες των έκτακτων προληπτικών μέτρων που έχουν δοθεί από τα αρμόδια Υπουργεία.

β. Να μη παραβιάζονται οι αύλειοι χώροι των σχολείων και γίνεται χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Εξάλλου στο πλαίσιο εφαρμογής προληπτικών μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό, παρακαλούμε τους πολίτες να αποφεύγουν την προσέλευσή τους στις υπηρεσίες του Δήμου, χωρίς σοβαρό ή κατεπείγοντα λόγο.
Για οποιοδήποτε θέμα παρακαλούμε πρώτα να επικοινωνείτε τηλεφωνικά και μόνο εάν συντρέχει σοβαρός λόγος να προσέρχεστε στο Δημαρχείο.

Η ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ:

Α) ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: 26833-60600 (τηλ. κέντρο)
Β) ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Γ) ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟΥ: 2683360500
Δ) ΚΕΠ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ: 2683360720& 2683360721, ΚΕΠ ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟΥ:2683360700,
ΚΕΠ ΚΡΑΝΕΑΣ:2683032909 &2683031744, ΚΕΠ ΑΝΩΓΕΙΟΥ :2683360400 & 2683360407.

Ευελπιστούμε στη συνεργασία και την υπευθυνότητα όλων των πολιτών. Στηρίζουμε την προσπάθεια της Υπηρεσίας Καθαριότητας και των εργαζομένων. Τηρούμε αυστηρά τις οδηγίες και τα μέτρα που ανακοινώνει η Πολιτική Προστασία και οι αρμόδιοι φορείς, ώστε να περιορίσουμε και αν είναι δυνατό να μηδενίσουμε τη διάδοση του κορωνοϊού και βέβαια βοηθάμε στο να παραμείνει ο Δήμος μας καθαρός.

More Articles ...

e horos logo

  tsiolis

podilata

 Karta

 KarzPreveza

 

Δυναμικά ξεκίνησε τη θητεία του το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναικών Θεσπρωτικού. Ήδη ανήγγειλε τη διοργάνωση τριών εκδηλώσεων για το εορταστικό πρόγραμμα της Αποκριάς, ενώ σχεδιάζει πολλές περισσότερες. 

 

Apokri._Lampadidromia.jpegEkd._Tsiknopempths.jpeg

 

Ekd._Kyriakhs_23_Fevroyariou.jpeg

Το ποσό των 2 εκ. ευρώ θα διαθέσει τις αμέσως επόμενες ημέρες ο ΕΛΓΑ, στην προσπάθεια της κυβέρνησης για στήριξη των αγροτών και για παροχή ρευστότητας στην αγροτική οικονομία. Το συγκεκριμένο ποσό αφορά αποζιώσεις που έχουν εγκριθεί αλλά έχουν καθυστερήσει να αποδοθούν στους δικαιούχους. Αυτό δήλωσε πριν λίγο στην ΕΡΤ ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων κ. Μάκης Βορίδης. 

Όπως ανακοίνωση η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας "Πραγματοποιήθηκε (Τρίτη 16 Απριλίου 2019) συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΣΕ με εκπροσώπους των Ομοσπονδιών – μελών της ΠΣΕ μετά από πρόσκληση του ΔΣ της Πανηπειρωτικής «για μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων, για τα προβλήματα της Ηπείρου και τα θέματα που απασχολούν την Ηπειρωτική αποδημία».

Στη συνάντηση κυριάρχησε η διάθεση και θέληση όλων να συμβάλουν αποφασιστικά, όχι μόνο στη σφυρηλάτηση δεσμών συνεργασίας και δράσης, αλλά και αγωνιστικής τακτικής για την επίλυση των προβλημάτων που αφορούν τα σωματεία και εν γένει την ηπειρώτικη αποδημία.
Από την Ομοσπονδία Ραδοβιζινών Άρτας συμμετείχε ο Γεώργιος Κουρτέσας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας, ο οποίος τόνισε την αναγκαιότητα προβολής των θεμάτων της περιοχής, καθώς επίσης και την αναγκαιότητα ανάδειξης των πολιτιστικών μνημείων της. Επίσης πως αναγκαία καθίσταται η συμμετοχή της Πανηπειρωτικής στις εκδηλώσεις της περιοχής (Σέλτσο, Καραϊσκάκεια κλ.). Ενημέρωσε την Πανηπειρωτική για την προσπάθεια αναστήλωσης της γέφυρας του Κοράκου και ζήτησε οι σχέσεις της Πανηπειρωτικής με την τοπική διοίκηση να είναι άμεσες και συχνές.
Ακολούθησε ο Χρήστος Λαναράς, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τζουμερκιωτών, ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Τζουμέρκα και ιδιαίτερα το πρόβλημα της συγκοινωνίας και την αναγκαιότητα κατασκευής νέου οδικού δικτύου. Επίσης τόνισε πως φέτος «…θα περπατήσουμε, θα διαβούμε το γεφύρι της Πλάκας που άρχισαν ήδη οι εργασίες αναστήλωσής του», και στάθηκε στην ιδιαίτερη συμβολή της ΠΣΕ στις διαδικασίες λήψης απόφασης για τα έργα. Επίσης ζήτησε, αναφερόμενος και στην προηγούμενη θετική εμπειρία, να συμμετέχουν τα μέλη του ΔΣ της ΠΣΕ στα ΔΣ και τις Γενικές Συνελεύσεις των Ομοσπονδιών και των Συλλόγων.
Από την Ομοσπονδία Καλαμά μίλησε ο πρόεδρος Κώστας Στεργίου και τόνισε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή, κυρίως περιβαλλοντικά, εξόρυξης υδρογονανθράκων, εγκατάστασης ανεμογεννητριών και μόλυνσης του Καλαμά. Τα χαρακτήρισε μείζονα προβλήματα, ζοφερά, που αφορούν το μέλλον του τόπου και ζήτησε την ενεργή συμμετοχή της Πανηπειρωτικής για την επίλυση αυτών των προβλημάτων.
Από την Ομοσπονδία Μουργκάνας μίλησε ο Γενικός Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου Δημήτρης Κανακόπουλος. Πρότεινε τα ψηφίσματα της Γενικής Συνέλευσης και του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανηπειρωτικής να κοινοποιούνται στις Ομοσπονδίες και αυτές ακολούθως να ενημερώνουν τα σωματεία. Επίσης, να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στο τμήμα της νεολαίας αναδεικνύοντας την θετική εμπειρία από τα 2 τουρνουά ποδοσφαίρου 5x5, που διοργάνωσαν αδελφότητες και κατέθεσε προτάσεις για την προώθηση βιβλίων που αφορούν την Ήπειρο και ιδιαίτερα την περιοχή της Μουργκάνας.
Τέλος, από την Ομοσπονδία Κόνιτσας μίλησε ο πρόεδρος Μιχάλης Μαρτσέκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα διάσωσης των Κοινοτικών Αρχείων, στο σοβαρότατο ζήτημα της αξιοποίησης των Κληροδοτημάτων και στην άμεση επαφή της Συνομοσπονδίας με όλες τις αποδημικές οργανώσεις του ελληνισμού, όπου γης.
Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση και ο πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας τόνισε πως ο ίδιος προσωπικά και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο είναι πάντα στη διάθεση όλων των πατριωτών και οπωσδήποτε με πνεύμα κατανόησης και ηπειρώτικης ομοθυμίας από κοινού θα «παλέψουμε και θα επιλύσουμε τα προβλήματα μέσα στα πλαίσια της δημοκρατικής και αγωνιστικής συμπεριφοράς». Δεσμεύτηκε δε, για την συστηματική και οργανωμένη θεματική συνέχιση της επαφής με τις Ομοσπονδίες.
 
Το Γραφείο Τύπου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας"

 

Ο ΠΑΣ Πρέβεζα αντιμετωπίζει στο “Αθανασία Τσουμελέκα” την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 3 μ.μ. τον ΑΟ Ανατολής, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Γ' Εθνικής (4ος Όμιλος).

Διαιτητής: Καζανάς (Αιτ/νίας)

Βοηθοί: Τσιπούρας – Πλέσσας (Φωκίδας)Είσοδος: 10 ευρώ

Μαθητές άνω των 12 ετών – Άνεργοι – Σπουδαστές - Γυναίκες: 5 ευρώ

Η είσοδος για παιδιά κάτω των 12 ετών που συνοδεύονται είναι δωρεάνΗ 10η αγωνιστική:Σούλι Παραμυθιάς-Τηλυκράτης Λευκάδας

Ναυπακτιακός Αστέρας-ΑΕ Μεσολογγίου

Αστέρας Ιτέας-ΑΕ Λευκίμμης

Αναγέννηση Άρτας-Μακεδονικός Φούφα

ΠΑΣ Πρέβεζα-ΑΟ Ανατολής

Αχέρων Καναλακίου-Θιναλιακός

ΑΕ Ποντίων Κοζάνης-Απόλλων Ευπαλίου.

Δίνεται άδεια Πρακτορείου ΟΠΑΠ στην οδό Ποντοηρακλείας 1 -3 όπισθεν Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Αθηνών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλ.: 6974144369